גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אי.בי.אי: מניות טבע ופריגו יכולות לשמש כפוזיציה דפנסיבית לאחר העליות בשוק האמריקאי

בית ההשקעות מסכם את המחצית הראשונה של מניות טבע, פריגו, בזק, סלקום ופרטנר, ומביט קדימה על הצפוי להן בהמשך המשבר ● לדברי האנליסטים, טבע לא צפויה להיפגע משמעותית מהמשבר, פריגו אולי אף תרוויח ממנו וסקטור התקשורת מפגין בינתיים חסינות

קאר שולץ / צילום: כדיה לוי, גלובס
קאר שולץ / צילום: כדיה לוי, גלובס

מה צפוי לחברות הפארמה והתקשורת שנסחרות בבורסה המקומית במחצית השנייה של השנה, על רקע משבר הקורונה? בבית ההשקעות אי.בי.אי מסכמים את המחצית הראשונה ומביטים קדימה על הצפוי למניות טבע , פריגו , בזק , סלקום  ופרטנר .

באי.בי.אי סבורים שמניות טבע ופריגו יכולות לשמש כפוזיציה דפנסיבית לאחר העליות החזקות בשוק המניות (בארה"ב) לצד החששות מגל שני והתפרצות גלובלית גדולה בעונת הסתיו-חורף. אנליסט הפארמה והביומד של אי.בי.אי, סטיבן טפר, מעריך שטבע לא אמורה להיפגע מהותית מהמשך המשבר, ואולי אף תגדיל מכירות במוצרים מסוימים, ואילו פריגו אף צפויה להרוויח מהתמשכות המשבר, כחברה הממוקדת בתרופות ללא מרשם ומוצרי בריאות אחרים במותג פרטי, שמתאימים לדבריו לתקופה של משבר כלכלי וסגרים.

בכל הקשור לחברות התקשורת, מנהל מחלקת המחקר באי.בי.אי לירן לובלין כותב כי הסקטור, שהיה אחד התנודתיים והמאכזבים בשנים האחרונות, דווקא הציג חסינות מסוימת בפני השפעות הקורונה, ומניות הסקטור הציגו ביצועים עודפים על השוק במחצית הראשונה (סלקום ובזק עלו בכ-25%, פרטנר ירדה בכ-5%).

לדבריו חברות אלו היו מהראשונות להתאים את מבנה ההוצאות לפגיעה הצפויה מהנגיף, והוא מעריך שאם יצליחו לשמור על מבנה הוצאות רזה, החזרה לשגרה תלווה בשיעורי רווחיות גבוהים יותר ובתשואת תזרים פוטנציאלית משמעותית יותר. עוד הוא כותב שרכישת גולן טלקום על-ידי סלקום נעשית במכפיל EBITDA לא זול, אך מנצלת את החלון שנוצר לאישור העסקה, אך מעריך גם שהציפיות לעליית מחירים בשוק מעט מוקדמות מדי.

טבע: 2020 - שנת המפנה

להערכת טפר, 2020 תהיה שנת המפנה של טבע. הוא צופה הכנסות ורווח גבוהים יותר מקונצנזוס האנליסטים: 17.1 מיליארד דולר ו-2.65 דולרים למניה, בהתאמה, וסבור שתחזיות החברה שמרניות ומשקפות ביתר את האי-ודאות סביב מגפת הקורונה.

ההתאוששות צפויה להערכתו להגיע ממספר מוקדים, ביניהם צמיחה מתונה בפעילות הגנרית, בין היתר בזכות השקות הביוסימילר האחרונות; המשך ההתייעלות וצמצום מספר המפעלים; צמיחה בתרופה אוסטדו להפרעות תנועה וחידוש צמיחה מואצת בתרופה אג'ובי למיגרנה; שחיקה מתונה יחסית בקופקסון וחתימה צפויה על פשרה המתגבשת בתביעות האופיואידים. הוא מוסיף שהחוב של טבע יפחת בסוף השנה לכ-23 מיליארד דולר ורובו פרוס לטווח ארוך בעלות נמוכה יחסית.

טפר מציין שהמניה נסחרת במכפיל רווח נמוך של כ-4.5, ולדבריו, "המנכ"ל קאר שולץ ממשיך להוכיח מנהיגות גם בטיפול במשברים המשפטיים ובארגון מבנה החובות. אנו ממשיכים לראות בחברה הזדמנות קנייה להשקעה בטווח הארוך".

פריגו נכנסת להילוך גבוה

"המנכ"ל החדש, מורי קסלר, מכניס את פריגו להילוך גבוה תוך מיקוד החברה בתחום מוצרי הצריכה ומיצובה כחברת 'טיפול אישי' (Self-Care)", כותב טפר, שסבור שהאסטרטגיה מקבלת רוח גבית מהקורונה. כחלק מהאסטרטגיה בוצעו מספר מהלכים ובהם רכישות בתחום היגיינת הפה ושיתוף פעולה עם חברה מתחום הקנאביס, לצד מכירת פעילות התרופות הגנריות במרשם בבריטניה. פעילות זו בארה"ב עדיין עומדת למכירה.

טפר מציין שבשלושת הרבעונים האחרונים פריגו מראה סימנים ראשוניים של חזרה לצמיחה. להערכתו, פעילותה מתאימה מאוד לתקופה הנוכחית של משבר כלכלי ובריאותי, ובין הסיבות לכך - התמקדותה במוצרי צריכה בסיסיים (תרופות, מזון לתינוקות), העובדה שרוב המוצרים הם במותג פרטי ומחירם לצרכן נמוך, צמיחת תחום המכירות און-ליין, מגוון תרופות ללא מרשם לטיפול בצינון, בשיעול, בחום, בכאבים ובצרבת ומכירת מוצרים להפסקת עישון.

בתמחור, טפר לוקח בחשבון את המיקוד והבידול של פריגו, לצד בהירות מוגבלת לגבי מנועי צמיחה ותוחלת הנזק העתידי משומות המס שהוצאו באירלנד ובארה"ב, כמו גם חוסר ודאות לגבי מהלך ההפרדה של פעילות תרופות המרשם.

בזק מספקת נקודות אור

"מאז התפוצץ תיק 4000, בזק פגשה משרד תקשורת שונה מזה שהתרגלה לו, והעבודה מול הרגולטור הפכה קשה הרבה יותר. כניסתו של שר התקשורת החדש הביאה איתה רוח חדשה - או זו לפחות הסיטואציה שמניית בזק מגלמת", כותב לובלין. לדבריו, סוגיות "יצאו מהמקפיא", והסנונית הראשונה היא מגבלת הזמן על הבאנדל ההפוך, שיחסוך לבזק עלויות לא מבוטלות.

בנוסף, תוצאות הרבעון הראשון היו מעודדות, עם האטה בנטישת תשתית האינטרנט והמשך גיוס לקוחות בפלאפון. להערכתו אין לראות ברבעון שינוי מגמה, אך התוצאות "בהחלט מספקות נקודת אור אחרי תקופה ארוכה של אכזבות".

בהמשך צפויה פריסת הסיבים האופטיים להניע את השוק, והוא סבור שמשרד התקשורת יחליט במחצית השנייה מהם התנאים שבהם בזק תוכל לפרוס. להערכתו, מחיר המניה משקף משוואת סיכון-סיכוי אטקרטיבית, וצפויות במחצית השנייה התפתחויות חיוביות בגזרת בזק.

סלולר: הערך קיים, נדרשת סבלנות

עונת הנסיעות לחו"ל הקרובה תהיה חלשה בשל הקורונה, ולכן נראה שלא צפוי שיפור בהכנסות משירותי נדידה, המוערכות (יחד עם חבילות גלישה וכרטיסי סים בינלאומיים) בכ-600 מיליון שקל בשנה, בשיעורי רווחיות גבוהים מאוד.

במרץ-מאי החברות התמודדו עם אובדן ההכנסות בהוצאה לחל"ת של עובדים, אך כעת, לובלין סבור שלא בטוח שניתן יהיה למתן את אובדן ההכנסות באופן מלא. אם בתחילת השנה באי.בי.אי העדיפו את מניית סלקום על פרטנר, התמחורים כיום מובילים לאדישות בהעדפה בין המניות.

באופן כללי, על מניות התקשורת הוא כותב כי הן עדיין נסחרות בתמחור נמוך, והעתיד הקצר לא מייצג באופן מיטבי את הפוטנציאל. "במילים אחרות, הערך קיים, אך נדרשת סבלנות". 

עוד כתבות

זהבית כהן / צילום: רמי זרנגר

טלטלה בקרן אייפקס: הסגן של זהבית כהן תובע מיליונים על התעמרות והשפלה

ארז נחום, שסומן כיורשה של זהבית כהן, תובע 10 מיליון שקל וטוען כי פוטר אחרי שהתלונן בפני מנכ"ל אייפקס העולמית על התנהלותה של כהן, שכללה קללות, צעקות והשפלות פומביות ● לדבריו, כהן השתמשה בביטויים כמו "חתיכת חרא" ו"אפס" ובהערות גזעניות והומופוביות כחלק מ"שיטה ניהולית שמטרתה להבהיר שהיא זו שמחזיקה בכוח" ● אייפקס בתגובה: דוחים את ההאשמות

קלוד קוד / צילום: Shutterstock

כוננות שיא בסייבר הישראלי: האם הכלי החדש של קלוד יטרוף את הקלפים בענף

השקת כלי איתור החולשות של אנתרופיק טלטלה את השווקים והפילה את מניות הסייבר הגדולות בוול סטריט ● בזמן שהמשקיעים חוששים מאיום קיומי, בתעשייה המקומית טוענים כי הבהלה מוקדמת: "חברות הסייבר לא מוכרות לארגונים רק טכנולוגיה, הן מוכרות אחריות ואמון"

צביקה לביא, בעלי בית ההשקעות לביא את לביא / איור: גיל ג'יבלי

"השקיע במניה כשהייתה שווה שקל וחצי": מאחורי החקירה שמסעירה את שוק ההון

צביקה לביא, מנכ"ל בית ההשקעות לביא את לביא, שנחקר ע"י רשות ני"ע בחשד שרכש מניות של ארית תוך שימוש במידע פנים, הוא בנו של אחד מראשוני שוק ההון בישראל, שחילץ את לקוחותיו במשבר ויסות הבנקים ● אנשי שוק שמכירים אותו מתקשים להאמין לחשדות: "זה לא בחור צעיר שבא לעשות מכה של כמה מאות אלפי שקלים"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

ויקטור וקרט, מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: הגר בדר

מסע הרכש נמשך: לאומי פרטנרס משקיעה ברייק נדל"ן לפי שווי של 525 מיליון שקל

זרוע ההשקעות של בנק לאומי תרכוש 16% ממניות חברת ההתחדשות העירונית שבשליטת אספן ויוסי רייק ● ההשקעה מגיעה כשלב מקדים להנפקה ראשונית שתבוצע בשלוש השנים הקרובות

טילי ''ספייק'' מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

הודו רצתה ייצור מקומי, משרד הביטחון מצא פתרונות - והיצוא הביטחוני מזנק

למרות החרמות והלחצים, הוכחות היכולת בשדה הקרב מזניקות את היקפי העסקאות מול משרד ההגנה ההודי ● ראש סיב"ט יאיר קולס מסביר כיצד המודל עובר מהסכמי רכש להקמת "רגליים ייצוריות" בתוך הודו ● וגם: איך מתמודדים עם תופעת ההעתקות של פיתוחים ביטחוניים?

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

הדירקטוריון שאמר לא למיליארד דולר

דירקטוריון אינמוד הודיע כי אף אחת מההצעות שהוגשו לרכישת החברה אינה מתאימה ● על חברת האסתטיקה הרפואית התחרו שתי קבוצות, אחת ישראלית ואחת קוריאנית, וההצעות היו לשווי של יותר ממיליארד דולר

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

עם שווי של פי 3 מטבע: המניה שתעשה היום היסטוריה בבורסה בת"א

המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר המתיחות הגוברת בין ארה"ב לאיראן ● השווקים מתמחרים הורדת ריבית של בנק ישראל בהסתברות של כ-50%, גם הכלכלנים חלוקים ● פאלו אלטו תצטרף היום לבורסה בת"א ● וגם: אלכס זבז'ינסקי ממיטב מעריך - "שוק המניות בישראל התייקר מדי לפי כל פרמטר" ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

מושגים לאזרחות מיודעת. מניית זהב / צילום: Craig Coope

מכירת צים: מהו הכלי שמעניק למדינה זכות וטו?

עסקת צים נחתמה, אבל היא עדיין ניצבת בפני מכשול אפשרי מצד המדינה • למה למדינה יש זכות וטו, ובאילו תנאים היא יכולה להשתמש בה? ● המשרוקית של גלובס מציגה: המוניטור מבאר מושגים

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

"לחסל את חמינאי עכשיו": המסרים מבית המלוכה הסעודי

ההזדמנות האחרונה לאיראן: "כדי שזה יקרה - רוצים מהם טיוטה בתוך 48 שעות" ● מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

חוששים מהשתלטות הימין? לגארד ונשיא צרפת מקרון / צילום: ap, Francois Walschaerts

"צעד פוליטי מכוער": דיווח על פרישה של כריסטין לגארד מעורר סערה באירופה

דיווח על פרישה מוקדמת של הנגידה כריסטין לגארד מעורר סערה, בשל הערכות שהתזמון נועד לאפשר לעמנואל מקרון להשפיע על מינוי היורש לפני הבחירות בצרפת ● המהלך מציף שאלות לגבי עצמאות הבנק המרכזי, בעוד המועמדים לתפקיד חלוקים לגבי סוגיית החוב המשותף

דינה בן טל-גננסיה, מנכ''לית אל על הפורשת / צילום: גיא כושי ויריב פיין

המוסדיים נתנו ברקס: מנכ"לית אל על הפורשת לא תקבל פיצויי פיטורים

המנכ"לית היוצאת בן טל-גננסיה ביקשה לקבל פיצויי פיטורים מלאים על 18 שנות עבודתה באל על בהיקף של מיליון שקל, אך המוסדיים מתנגדים ● היא מסיימת את דרכה בחברה עם שכר בעלות של כ-30 מיליון שקל

איפה יש הזדמנויות? / צילום: Shutterstock

המניות שהפכו ללהיט, דווקא כי אין להן קשר לבינה מלאכותית

ההימור הנוכחי של וול סטריט הוא על חברות שנתפסות כחסינות מפני איומי הבינה המלאכותית ● אלו מגיעות מסקטורים מפתיעים וכוללות למשל את מקדונלד'ס ויצרנית הטרקטורים ג'ון דיר

מנכ''ל דקארט דין לייטרסדורף וסמנכ''ל המוצר משה שלו / צילום:  עמית אלקיים

מ-8200 להנהלת חד הקרן: התפקיד החדש של יוסי שריאל

יוסי שריאל צורף לחברת דקארט על ידי מייסדיה, דין לייטרסדורף ומשה שלו, שהיו גם פקודיו ביחידת 8200 ● הוא שוחרר משירות מילואים על ידי הרמטכ"ל אייל זמיר כמי שנושא באחריות פיקודית לאירועי ה-7 באוקטובר מעצם תפקידו כמפקד 8200

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לטובת בן גביר: הקואליציה מקדמת איסור על בג"ץ להתערב בכהונת שרים

ועדת הכנסת אישרה היום להקים מחדש את הוועדה המיוחדת להכנת "חוק דרעי 2", שיאפשר למנות שרים הנאשמים בפלילים וימנע מבג"ץ להתערב במינויים ● היועמ"שית התנגדה בעבר להצעת החוק

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדילמה של בנק ישראל עם הריבית והסיבה שהאנליסטים עשו סיבוב פרסה

האינפלציה באמצע טווח היעד, והשקל התחזק, אך רוחות המלחמה מול איראן טרפו את הקלפים וגרמו לשוק לשנות כיוון ● בעוד שנתוני הצמיחה המפתיעים מעניקים לנגיד "מרחב נשימה", רוב האנליסטים מעריכים כעת: בנק ישראל יבחר בשמרנות וישאיר את הריבית על כנה

אילוסטרציה: איל יצהר

תביעה נגד ויז'ן אנד ביונד: "דפוס פעולה שיטתי של הטעיה והסתרת מידע"

חברת ויז'ן אנד ביונד, המשקיעה בנדל"ן בארה"ב, נתבעת ע"י 126 משקיעים על סכום של כ-29 מיליון שקל ● בכתב התביעה נטען ל"דפוס פעולה שיטתי של הטעיה מתמשכת, רשלנות והסתרת מידע מהותי" ● בא-כוח החברה: "טרם התקבל כתב התביעה"

שדות סולאריים של דוראל בארה''ב / צילום: באדיבות דוראל

מניות האנרגיה הלוהטות של ת"א קפצו פי 3 בזכות הימור על השוק האמריקאי

חברות האנרגיה אנלייט, או.פי.סי ודוראל הוסיפו בשנה האחרונה מאות אחוזים לשוויין, על רקע פעילותן המתרחבת בארה"ב ● השלוש הפכו לחביבות המשקיעים בזכות רוח גבית לה הן זוכות מהביקוש האדיר לחשמל בארה"ב, בעיקר עבור חוות שרתים למהפכת ה–AI

האם הקריפטו צפוי לנפילה חדה דווקא כעת? / צילום: Shutterstock

הדקו חגורות: מדוע הירידות בביטקוין עלולות להפוך לצניחה חופשית?

המטבע הדיגיטלי המוביל כבר נכנס למיינסטרים, אך המנועים שדחפו אותו לשיא הפכו כיוון ודוחפים כעת מטה ● האכזבה מממשל טראמפ, בריחת הכסף המוסדי והלחץ שיוצרות חברות האוצר, מקשים על מציאת תחתית ● אז לאן עוד עלול הביטקוין ליפול בקרוב, ואת מי יגרור איתו