גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הכנסת הצביעה נגד הקמה של ועדת חקירת שופטים

ח"כ סמוטריץ הציע להקים ועדת חקירה פרלמנטרית לבדיקת ניגודי העניינים של שופטי העליון ● יו"ר הכנסת ויו"ר הקואליציה תמכו במהלך אולם בכחול לבן הגיבו: "הצבעה בעד היא הכרזת מלחמה נגד הדמוקרטיה הישראלית" ● 43 ח"כים תמכו בהקמת הוועדה ו-54 התנגדו, וההצעה נפלה

בנימין נתניהו ובני גנץ ומאחוריהם גבי אשכנזי / צילום: MENAHEM KAHANA, Associated Press
בנימין נתניהו ובני גנץ ומאחוריהם גבי אשכנזי / צילום: MENAHEM KAHANA, Associated Press

16:05

הכנסת הצביעה נגד הקמה של ועדת חקירת שופטים. 43 ח״כים תמכו בהקמת הוועדה ו-54 התנגדו וההצעה נפלה. 

חברי סיעת ישראל ביתנו הצביעו נגד. מרבית חברי המשותפת הצביעו נגד, אך כמה מהם נעדרו או בחרו שלא להשתתף בהצבעה. ראש הממשלה נתניהו נעדר מן ההצבעה, וכך גם שר הביטחון גנץ הנמצא בבידוד.

בסיום ההצבעה אמר שר המשפטים ניסנקורן "כל עוד אני שר המשפטים שלטון החוק לא ייפגע ומערכת המשפט תפעל בעצמאות מלאה. למען כל אזרח במדינת ישראל. נקודה".

אולם המשמעות של ההצבעה היום הינה מאוד בעייתית עבור הקואליציה. חצי שעה קודם לכן, אמר ניסנקורן שבמפלגתו רואים את ההצבעה הזו כהפרה של ההסכם הקואליציוני. בליכוד התחייבו בפני כחול לבן שהחלטות בין הצדדים יהיו מתואמות ושהממשלה תעסוק רק בנושאי קורונה בחצי השנה הראשונה. הכנסת הנה רשות נפרדת מן הממשלה ולכאורה בליכוד, נתנו לכנסת להוביל את הדברים ונתניהו אישית לא הגיע להצביע.

אולם אם בכחול לבן מפרשים את המהלך כהפרת ההסכם, הרי שמעתה והלאה כחול לבן יוכלו להצביע נגד הצעות של הליכוד, לרבות בנושא הצעה להקים ועדת חקירה לחקר הצוללות ונושאים נוספים, העשויים לדחוק את הקואליציה הנוכחית אל הקצה.

15:45

אחרי שח״כ בצלאל סמוטריץ הציג את הנושא בפתיית הישיבה בכנסת, והקריא מעל הפודיום את רשימת ההמנעויות של שופטי העליון, עלה ניסנקורן והגיב בתקיפות. לדבריו, "ההצעה שמועלת, בתמיכת הליכוד, היא הפרה טוטלית של ההסכם הקואליציוני. אני מתבייש שרה"מ הורה לקואליציה להצביע בעד ההצעה הזו".

הוא סיפר כיצד הצביע בראשית השבוע בעד הצעת חוק שמוציאה את הסמכויות מידי הכנסת ו"אני רואה שהדבר היחיד שמעניין את הליכוד הוא מיטוט הדמוקרטיה. זה פשוט בושה, הגיוס שהליכוד עושה עכשיו הוא בושה. אנחנו שילמנו מחירים שנכנסו לקואליציה, רצינו להילחם בקורונה, ובמצב של המובטלים ולשמור על דמוקרטיה. ומה אנחנו רואים? את הליכוד מעניין רק לדבר על השופטים".

14:40

בשיאו של היום הגרוע ביותר מבחינת משבר הקורונה, כל המשאבים הפוליטיים והארגוניים של קואליציית הליכוד-כחול לבן מופנים לטיפול בבדיקת ניגודי עניינים של שופטי בית המשפט העליון. בסיעת ימינה, ח"כ בצלאל סמוטריץ, המשפיע על הקואליציה מימין, הציע להקים ועדת חקירה פרלמנטרית לבדיקת ניגודי העניינים של שופטי העליון וזאת בעקבות שורה של חשיפות על ידי העיתונאי קלמן ליבסקינד במעריב.

יו"ר הכנסת יריב לוין ויו"ר הקואליציה מיקי זוהר הודיעו כי הם תומכים במהלך. "הימים שבהם הכנסת חששה מלבקר את מערכת המשפט חלפו. עצם הדיון שיתקיים היום במליאת הכנסת בהצעה להקמת ועדת חקירה פרלמנטרית בנושא ניגוד העניינים בבית המשפט העליון והתמיכה הבלתי מבוטלת שההצעה זוכה לה, הם שבירה של מחסום נוסף בדרך לביקורת פרלמנטרית אפקטיבית על הדברים הטעונים תיקון ברשות השופטת" אמר לוין.

אולם בכחול לבן, האוחזים בהסכם קואלציוני ובו התחייבות לעיסוק בקורונה בלבד ב-100 הימים הראשונים, הגיבו: "הצבעה בעד הקמת ועדת חקירה לשופטים היא הכרזת מלחמה נגד הדמוקרטיה הישראלית".

שר המשפטים אבי ניסנקורן אמר: "יש בישראל מיליון מובטלים ובכל יום מאובחנים יותר מאלף חולים חדשים בקורונה, ויש מי שהכי דחוף לו עכשיו זה לחרב את שלטון החוק. מי שמצביע בעד ועדת חקירה לשופטים מצביע בעד חיסול הדמוקרטיה הישראלית. לא אאפשר זאת".

בליכוד התלבטו בתחילה אם לתמוך בהצעה של סמוטריץ', אך זה קיים קמפיין רשתות אגרסיבי עם לחץ על ראשי ש"ס ויהדות התורה שיתמכו בהקמת הוועדה. בשעת הצהריים (ד') פרסם דרעי הודעה לפיה, אליהם לא פנה אף אחד מן הליכוד אך הם הודיעו למיקי זוהר כי "יתמכו בכל החלטה שיקבל יו"ר הקואליציה בתוקף תפקידו".

יצויין שבהסכם הקואליציוני בין הליכוד לכחול לבן הוסכם שבחצי השנה הראשונה להקמת הממשלה (עד לנובמבר 2020) הממשלה תעסוק רק בנושאים הקשורים לקורונה. העיסוק הנוכחי, אינו של הממשלה, אלא של הכנסת ולא ניתן לכבול את שיקול הדעת של חברי הכנסת. יחד עם זאת, האירוע שואב זמן והתעסקות מחברי הקואליציה.

בסיעת מרצ, ח"כ תמר זנדברג הגיבו: "אם הליכוד יעניקו חופש הצבעה היום בהצבעה על ועדת החקירה הפרלמנטרית, אנחנו נגיש בהקדם הצעה לועדת חקירה פרלמנטרית בנושא פרשת הצוללות ומצפים לחופש הצבעה של כחול לבן בנושא".

עוד כתבות

משרדי פאלו אלטו במגדל אלון 1, ת''א / צילום: טלי בוגדנובסקי

פאלו אלטו הציגה ירידה ברווח הנקי, והודיעה על רכישה חדשה בגובה מעל 3 מיליארד דולר

חברת אבטחת הסייבר דיווחה על צמיחה דו‏־ספרתית בהכנסות, אך הרווח הנקי ירד לעומת הרבעון המקביל, והמניה נפלה במסחר המאוחר בוול סטריט ● לצד הדוחות, פאלו אלטו הודיעה על רכישת חברת אבטחת המידע Chronosphere תמורת 3.35 מיליארד דולר

מטה בזק בחולון / צילום: חן כליפה לוי צילומי אוויר

אחרי הפרידה מבזק: מה יעשו יבואן תרופות וקרן זרה עם מניות בשווי 2 מיליארד שקל

סיבוב רווחי במיוחד הסתיים במימוש יתרת מניות השליטה בקבוצת התקשורת שהחזיקו קרן סרצ'לייט ודוד פורר, תמורת כ־2.7 מיליארד שקל ● עם קופת מזומנים תפוחה יידרשו כעת בעלי ביקום לבחור בין דיבידנד, מכירת החברה או רכישה חדשה ● ומה יקרה לבזק שנותרה ללא שליטה?

ינקי קוינט, מנכ''ל רמ''י / צילום: שלומי יוסף

ההסכם שבדרך: 70 אלף דירות ייבנו במקום מפעל אלתא באשדוד

לאחר שנים של משא ומתן, מסתמן כי רמ"י תממן את העתקת מפעל אלתא לדרום אשדוד ותקבל לידיה 11.3 אלף דונם לפיתוח, עד בני דרום וניר גלים ● העלות של הפינוי והתמריצים שיינתנו לאלתא מוערכת בכ־3.8 מיליארד שקל, אך פוטנציאל ההכנסות למדינה משיווק הקרקע נאמד בעשרות מיליארדי שקלים ● הדרישה המרכזית מאלתא: היתר בנייה ראשון עד 2028

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: ap, Mark Schiefelbein

האם הפחתת ריבית של רבע אחוז מספיקה כדי להניע את שוק הנדל"ן?

הורדת הריבית הצפויה מעוררת תקוות בענף הנדל"ן, אך מומחים מזהירים שהציפיות מוגזמות: גם ריבית נמוכה יותר לא תפתור את משבר המחירים וההיצע ● וגם: מתי נתחיל לראות הקלה משמעותית יותר במשכנתא?

בית הדין הרבני / צילום: Shutterstock

הרחבת סמכויות בית הדין הרבני תיפגע הפעם בעיקר בגברים

הוראת השעה המאפשרת לבתי הדין הרבניים לדון גם בסוגיית מזונות הילדים זכתה לתשומת-לב ציבורית - בעיקר בטענות לקיפוח נשים ● אך למעשה הפגיעה המשמעותית יותר היא דווקא כלפי הגברים, שבמקרים מסוימים יצטרכו לשלם הרבה יותר

אלירן בן יהודה / צילום: יח''צ

אלירן בן יהודה מונה למנכ"ל החטיבה המסחרית של קבוצת קשת

בן יהודה ינהל את מערך ההכנסות של הקבוצה הן בערוץ קשת 12 והן באפיקי הדיגיטל, לצד ניהול חברת ההחזקות ● ב-20 השנה האחרונות הוא החזיק בתפקידי ניהול בכירים בתעשיות ההייטק והמדיה

לפני המלחמה עם איראן: פגישות סודיות של מדעני גרעין ברוסיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: רוסיה ניסתה לסייע לאיראן בפיתוח נשק גרעיני, גרמניה נמנעה לראשונה בהצבעה על המשך מימון אונר"א, ובצרפת חוקרים את ה-AI של מאסק בחשד להכחשת שואה  ● כותרות העיתונים בעולם 

משרדי גוגל בחיפה / צילום: Shutterstock

לאחר שלוש שנים גיא אזרד עוזב את גוגל

גיא אזרד צורף לפני שלוש שנים לתפקיד סמנכ"ל ההנדסה של פיתוח השבבים של גוגל קלאוד ישראל ● הוא עוזב את החברה שהגדילה מאוד את פעילות השבבים שלה, ואמונה בין השאר על פיתוח מעבדי הבינה המלאכותית של גוגל

מיסוי ומשפט / צילום: Shutterstock

הרוב איננו חזות הכול בהתחדשות עירונית: המפקחת על המקרקעין הגדילה את התמורה לבעלת הפנטהאוז

בעלת דירת גג במרכז תל אביב סירבה להצטרף לפרויקט תמ"א 38/2, וטענה כי לשטח הדירה שלה נוספו לאורך השנים שטחים נוספים כחוק - ולכן היא זכאית לתמורה גדולה יותר מהיזם ● יתר דיירי הבניין ביקשו לחייב אותה להסכים לפרויקט, אך הפסידו בהליך

בשורה לחוסכים / אילוסטרציה: Shutterstock

העברות כספים בשוק הגמל: אנליסט, מיטב ומור בצמרת המגייסים. ומי איבד הכי הרבה?

בית ההשקעות מיטב ממשיך להתקרב לאלטשולר שחם מבחינת היקף הכספים המנוהלים, מור מסמן ציון דרך וחוצה שווי נכסים בגמל של 100 מיליארד שקל ● אוקטובר היה החודש שבו איבד ילין לפידות הכי הרבה כספים למתחריו מעולם - 703 מיליון שקל

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

החברה שהציגה זינוק של מעל 40% ברווח הנקי, וזו שהעלתה תחזית

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם ● יצרנית המגבונים עלבד דיווחה על זינוק של 42% ברווח הנקי, ומנייתה מזנקת בתל אביב ● קרן ההשקעות בנדל"ן ריט 1 הודיעה על עלייה של 8% ב-NOI והעלתה את תחזיתה ל-2025 ● וחברת התוכנה חילן דיווחה על עלייה של כ-14% ברווח הנקי המיוחס לבעלי המניות

התיקון שנכנס לתוקף לפני שלושה חודשים / איור: גיל ג'יבלי

התיקון שנכנס לתוקף לפני שלושה חודשים וחושף את המעסיקים לעיצומים של מיליוני שקלים

תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות, שנועד לשפר את ביטחון המידע בארגונים, נכנס לתוקף באוגוסט האחרון, והטיל חובות נרחבים כמעט על כל ארגון במשק ● בינתיים לא ננקטו עיצומים כספיים נגד אלו שלא הטמיעו אותו, אך ברשות להגנת הפרטיות מעריכים: זה יקרה ממש בקרוב ● איך להיערך?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

החוזים העתידיים על וול סטריט ירוקים; אנבידיה קופצת בכ-5% במסחר המוקדם

הדאקס עולה בכ-0.5% ● הבורסות ביפן ובדרום קוריאה זינקו, בהובלת מניות השבבים ● וול סטריט שברה אתמול רצף של ארבעה ימי ירידות ● הפרוטוקולים של הפד חושפים: ייתכן כי ישנו רוב נגד הורדת ריבית בארה"ב בדצמבר ● הביטקוין מתאושש ונסחר סביב 92 אלף דולר

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; מדד הבנקים קפץ בכ-1.5%, אלביט נפלה

אלביט זכתה בחוזים ממשרד הביטחון בהיקף של כ־210 מיליון דולר ● קבוצת דלק דיווחה על רווחי שיא ● השקל יורד הבוקר ל-3.27 שקלים לאחר שנחלש בכ-2% בשבוע ● מנכ"ל ישראכרט, רן עוז מסכם את הקדנציה שלו ב שראכרט בצורה חיובית, הרווח זינק ב-23% ● בוול סטריט זוהי פתיחת נובמבר הגרועה ביותר מזה עשור, נמשכת הרוטציה אל המניות הקטנות, מדד השבבים בטריטוריית תיקון

בנקים בישראל

הבנקים רשמו רווח נקי של כ-9 מיליארד שקל ברבעון: 60% ממנו חולק כדיבידנד

חמשת הבנקים הגדולים פרסמו השבוע את התוצאות שלהם לרבעון השלישי, כאשר הרווח שהציגו צמח ב-17% והסתכם ב-8.7 מיליארד שקל ● בגזרת הדיבידנדים, הבנקים חילקו 5.2 מיליארד שקל - במה שמסמן עלייה חדה של 75% ● וכמה עמלות הם גבו?

אורן הולצמן, מנכ''ל ומבעלי אודיטי טק / צילום: יח''צ

אודיטי טק העלתה את התחזית, והמניה קפצה במסחר המאוחר

חברת הטכנולוגיה לעולם היופי העלתה את תחזית ההכנסות השנתית שלה ל-806-809 מיליון דולר מ-799-804 מיליון דולר, עם רווחיות גולמית של 72.5% בהשוואה לתחזית קודמת ל-71% ● מנכ"ל אודיטי טקף אורן הולצמן: "אנחנו ממוצבים היטב לקראת סיום חזק של שנת 2025"

משרדי רשות ניירות ערך בגבעת שאול בירושלים / צילום: ויקיפדיה

נאמני חברת הנדל"ן שקרסה: "היזם הוביל לנזק של 180 מיליון שקל"

חקירת הנאמנים העלתה כי עו"ד יאיר פנחסי, היזם של קבוצת אוורסט שממנה צמחה פרסונל, מכר את החברות לבעלי השליטה הנוכחיים אלון מורן ואלישי להב כאשר הן בחדלות פירעון ובגירעונות כבדים ● קבוצת ההתחדשות העירונית מצויה תחת חקירה וחייבת 500 מיליון שקל למשקיעים. עוה"ד של פנחסי: הוא מכר את החזקותיו שנים לפני הקריסה"

רפי סער, ראש עיריית כפ''ס / צילום: יח''צ

כפר סבא במאבק מול הותמ"ל על עתודת הקרקע האחרונה: "פיגוע תכנוני"

עיריית כפר סבא מתנגדת לתוכנית של הותמ"ל בצפון העיר, שתכלול יותר מ-14 אלף יחידות דיור על פני 1,367 דונם ● "אתם מביאים מצגת מנותקת לחלוטין מהעיר", טען ראש העיר רפי סער, "בלי פתרון תחבורתי, בלי מט"ש ובלי שטחי ציבור. כמו גבינה צהובה מלאה חורים"

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה העולמית / צילום: Shutterstock

משפט אחד של ג'נסן הואנג הפך לחלוטין את הסנטימנט ברחבי העולם. מה עומד מאחוריו?

דוח שובר שיאים, עוצמת ביקושים שלא נרגעת ושרשרת עסקאות ענק - אנבידיה הפכה את הסנטימנט בשווקים, והאנליסטים לא הסתירו את ההתפעלות ● בלילה אחד החששות הפכו לאופוריה: "יש הרבה דיבורים על בועת AI. מהזווית שלנו, אנחנו רואים משהו אחר לחלוטין", אמר המנכ"ל הואנג

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

היקף המכירות ירד בכ־33%: דוחות דמרי ממחישים את המשבר העמוק בענף המגורים

בדוחות לרבעון השלישי ציינה דמרי כי מכרה כ־51% מהדירות "בתנאי מימון מיטיבים" – אך היקף המכירות מתחילת השנה הסתכם ב־536 דירות, לעומת 805 בתקופה המקבילה אשתקד • ולמרות זאת, הרבעון השלישי הוא המוצלח ביותר של החברה השנה מבחינת היקף מכירות, וגם הרווח הנקי הוסיף לעלות