גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מצפצפים על הרופאים, חוזרים לתיירות וקורצים לישראל: כך מתמודדים בעולם הערבי עם הקורונה

הממשלה בקהיר ממהרת לפתוח מלונות, למרות שלא בטוח שהשתלטה על המגפה שעד כה הדביקה 80 אלף מצרים ● תיירי העולם מוזמנים לבוא, אך לא הישראלים ● למרות שהסיפוח עשוי לערער את היחסים עם איחוד האמירויות, חברות מקומיות עושות עסקים עם תעשיות ביטחוניות ישראליות

תיירות מצטלמות השבוע ליד הספינקס במצרים / צילום: Mohamed Abd El Ghany, רויטרס
תיירות מצטלמות השבוע ליד הספינקס במצרים / צילום: Mohamed Abd El Ghany, רויטרס

התפרצות הקורונה המחודשת הפכה את ישראל למדינה כמעט מצורעת, כולל אצל שכנתינו מדרום. מצרים פתחה את גבולותיה לתיירים מכל העולם, חוץ מישראלים.

בתי המלון ואתרי הנופש לאורך חופי הים האדום ובסיני קיבלו במאי וביולי רשימת הגבלות והנחיות, ומי שעמד בהן קיבל היתר לפתוח. בהתחלה לתיירות פנים ומתחילת יולי גם לתיירים זרים. מלון ספארי ביץ' קלאב בנואיבה, למשל, פרסם בדף הפייסבוק שלו את קבלת ההיתר ודאג לשלוח את ההודעה לגורמי תיירות ישראלים.

באמצע יוני הודיעו השלטונות על שבועיים של הכנות באתרי התיירות ובשדות התעופה לקראת פתיחה של הגבולות לתיירים מחו"ל. שר התיירות והעתיקות של מצרים, חאלד אל ענאני, אמר אז כי עיר הנופש ע'רדקה שעל חוף הים האדום וכן שארם א-שייח יהיו שני האתרים הראשונים שייפתחו לתיירי חוץ. ואכן ב-1 ביולי הגיעה לע'רדקה טיסת תיירים ראשונה מאוקראינה ועליה 167 תיירים.

הפתיחה הזו מעוררת ביקורת לא מעטה, שכן מצרים רחוקה מדעיכה אמיתית של המגפה. מזכ"ל איגוד הארכיאולוגים הערבים, מוחמד אל קאחלאווי, אמר כי זה מוקדם מדי וכי יש חשש ממשי שתיירים, בעיקר מהמזרח הרחוק, יגרמו להתפרצות מחודשת של הנגיף. הוא לא הזכיר את ישראל, אבל דיבר על מדינות שבהן הנגיף התפרץ שוב.

מעבר טאבה יישאר סגור

השלטונות מודעים לדיווחים על ההתפרצות המחודשת בישראל, ולא כללו את מעבר טאבה ברשימת הכניסות המותרות למדינה. בדיקת "גלובס" העלתה כי במשרד התיירות המצרי אין כוונה לעשות כן כל עוד קצב ההידבקות המהיר בישראל יימשך. פקיד בכיר במשרד אמר, כי ישראל נמצאת ברשימת המדינות האדומות ועל אף שהתיירים הישראלים הם חלק חשוב בכלכלה של חצי האי סיני, ארצו לא יכולה לקחת סיכונים מיותרים.

התיירות היא אחד מענפי הכלכלה החשובים של מצרים, ועד לפרוץ הקורונה היא הייתה במצב של התאוששות מתמשכת הנובעת מהיציבות השלטונית בעידן הנשיא א-סיסי. לפי נתוני 2018, הענף העסיק 1.24 מיליון מצרים והכניס כ-390 מיליארד לירות מצריות (24 מיליארד דולר) למשק המקומי. בחודשי הקורונה עד כה הצטברו ההפסדים לכ-150 מיליארד לירות מצריות (כ-9.3 מיליארד דולר). בממשלה נחושים להתחיל לאושש את הענף.

עם זאת, המדינה עדיין לא השכילה להתמודד עם המגפה באופן יעיל מספיק. החודשים הראשונים אופיינו במיעוט בדיקות ובמידע חלקי שנמסר לציבור. לקראת סוף מאי, עם הגברת קצב הבדיקות, הנתונים הראו עלייה חדה בנדבקים, בממדים של ישראל כיום. ביוני הממוצע היה כ-1,000 נדבקים ביום עם ימי שיא שהתקרבו ל-2,000 ביום. עד כה מתו מהנגיף לפי הדיווח הרשמי כ-3,500 בני אדם, אך ההערכה היא כי מדובר במספר גדול בהרבה. כמעט 80 אלף מקרי הידבקות נמצאו, מהם קרוב ל-60 אלף עדיין חולים. מספר החולים הקשים המוערך הוא ב-3,000.

השבוע מתה מהמחלה אחת מהשחקניות המוכרות במדינה, רגא אל גדאווי בת 81. מותה עורר את הדיון בטיפול הממשלה בנגיף. בחזית המבקרים עומדים הצוותים הרפואיים, שמוחים כבר שבועות על הטיפול הבעייתי.

את המהומה הצית ראש הממשלה מוסטפא מדבולי, שבנאום לאומה בטלוויזיה בחודש שעבר על המגפה והצעדים הנדרשים, האשים את הרופאים באי-תפקוד ובכך שנעדרו מבתי החולים.

ארגון הרופאים של מצרים פרסם מייד לאחר הנאום הודעה שבה דחה את טענותיו של מדבולי ודרש את התנצלותו. בהודעה שפכו הרופאים אור על מה שהוסתר מהציבור: המחסור החמור בציוד רפואי ובמחלקות יעודיות ומבודדות לחולי קורונה, לצד מחסור בציוד בידוד לצוותים הרפואיים גרם לתמותה גבוהה בקרב אזרחים וצוותים הרפואיים. יותר מ-100 רופאים מצרים ועוד קרוב ל-300 אחיות ואנשי צוות אחרים מתו מהנגיף. כ-10% מכלל המתים. 3,000 רופאים נדבקו בנגיף ואולצו לשהות בבידוד, וזה כנראה מקור טענתו של מדבולי להיעדרם מבתי החולים.

מתפללים עוטי מסכות במסגד בקהיר / צילום: Mohamed Abd El Ghany, רויטרס

מחאת הרופאים ברשתות החברתיות

ההודעה הביאה לגל מחאה ברשתות החברתיות, שהובילו כמה מבכירי הרופאים במדינה. בין השאר הופצו תמונותיהם של רופאים שמתו מהנגיף לאחר שנדבקו בטיפול, והופץ סיפורו של ד"ר מחמוד סמי, שהתעוור בשל לחץ דם גבוה לאחר שהתמוטט מתשישות. למסע המחאה הצטרפו שחקנים וזמרים.

תגובת השלטונות הייתה הגשת תלונות נגד כמה מראשי איגוד הרופאים בשל מה שכונה "הסתת הרופאים לעזיבת משמרותיהם", ובהמשך מעצר של לפחות שישה מהם בשל פרסומים ברשתות החברתיות.

המעצרים עוררו זעם רב והנשיא א-סיסי פירסם הודעת תמיכה ברופאים ובצוותים הרפואיים ושיבח את מאבקם בקורונה. כמה מהרופאים שנעצרו שוחררו - אך אחרים ובהם מוחמד אל-פאוואל, מבכירי הרופאים במצרים, עדיין במעצר.

אחת מההשלכות המעניינות של המגפה היא דווקא יצירת שיתופי פעולה בין ישראל למדינות המפרץ במאבק במחלה. הקשר המתהדק בין ישראל למדינות המפרץ הוא לא סוד, אבל בזמן האחרון, לאור הכוונה הישראלית להחיל ריבונות על התנחלויות ביהודה ושומרון, נראה כאילו הוא קצת מתקרר.

איחוד האמירויות היא אחת ממדינות המפרץ, שקשריהן עם ישראל מוכרים יותר. אין יחסים דיפלומטיים רשמיים, אבל ישנם קשרי מסחר צומחים, מקצתם חשאיים. לאחרונה הם מקבלים יותר ויותר פרסום. לישראל יש נציגות רשמית בארגון של האו"ם לאנרגיות מתחדשות שמושבו באבו-דאבי, והשנה הוזמנה ישראל גם להציג בביתן בתערוכת האקספו בדובאי.

לפני כשלושה שבועות פרסם שגריר איחוד האמירויות בארצות הברית, יוסף אל-עוטייבה, מאמר תקדימי לאישיות בסדר גודל כזה מהמפרץ, ב"ידיעות אחרונות", שבו הזהיר כי הסיפוח יפגע בקשרים בין ישראל לארצו ולמדינות ערביות נוספות. "סיפוח הוא פרובוקציה מוטעית בסדר גודל אחר", כתב אל-עוטייבה והוסיף כי הוא "יהפוך על ראשם" את הדיבורים על נורמליזציה ביחסים עם איחוד האמירויות ומדינות ערביות נוספות.

"מרתיעים את אויבינו, מקרבים את ידידינו" 

הסיפוח בינתיים מתמהמה, אבל ראש הממשלה בנימין נתניהו כמו ביקש להראות שהאזהרה של אל-עוטייבה לא מתממשת והידוק היחסים נמשך. בטקס סיום קורס טיס הודיע נתניהו כי שרי הבריאות של איחוד האמירויות הערביות וישראל יכריזו על שיתוף פעולה במאבק בקורונה, בתחומי המחקר והפיתוח והטכנולוגיה, כדי לשפר את מה שהגדיר הביטחון הבריאותי באזור כולו. לפי נתניהו, זוהי תוצאה של מגעים ממושכים ואינטנסיביים בחודשים האחרונים - "ככל שאנו חזקים יותר, ככל שאנו עוצמתיים יותר כך אנו מרתיעים את אויבינו ומקרבים את ידידינו".

אלא שכמה שעות לאחר הודעתו, הממונה על התקשורת במשרד החוץ של האמירויות הבהירה: שיתוף הפעולה יתקיים בין חברות פרטיות בישראל ובאיחוד, ולא בין משרדי הבריאות של שתי המדינות, כפי שהודיע נתניהו.

עוד הבהרה פרסם גם מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי, שדיווח על חברות פרטיות מאיחוד האמירויות וישראל שהסכימו על שיתופי פעולה רפואיים ובמאבק בנגיף הקורונה. לפי לוי, "שיתוף הפעולה המדעי והרפואי מגשר על אתגרים פוליטיים-היסטוריים באזור במציאות של סדר עדיפות אנושי למציאת פתרון לנגיף הקורונה. שיתוף הפעולה יביא לשיפור וחיזוק החוסן הבריאותי של תושבי האזור".

אבל למרות הנמכת הציפיות, מתברר כי שיתוף הפעולה הזה משמעותי ותקדימי - קודם כל בעצם ההצהרה הפומבית, שנית בכך שמדובר בשת"פ עם חברות ישראליות שעיקר פעילותן ביטחונית ושלישית בהיקף שיתוף הפעולה הזה.

עיתונאי טכנולוגיה מהאמירויות ציטטו את ההודעה והיא דווחה בכלי התקשורת באמירויות וגם בסעודיה ובכווית. הדיווחים הדגישו כי מדובר החברות טכנולוגיה מובילות, וכי שיתוף הפעולה הוא לענייני הקורונה. כמו להכשיר את שיתוף הפעולה.

הפרטים התבררו בהודעה של תאגיד הטכנולוגיה Group 42 מאבו דאבי, לפיו חתם על מזכר הבנה להקמת מחקר ופיתוח משותפים עם שתי החברות הישראליות, התעשייה האווירית ורפאל. מההודעה עולה כי מדובר בשת"פ למציאת פתרונות שיסייעו במאבק במחלת הקורונה. פנג זיאו, מנכ"ל החברה מאבו דאבי, אמר כי "אנחנו מאמצים את שיתוף הפעולה הבינלאומי לטובת הציבור. איחוד האמירויות מהווה דוגמה למאמץ הגלובלי למלחמה בנגיף הקורונה, ולחברה שלנו תהיה הזכות לחלוק ולשתף משאבים עם התעשייה האווירית ורפאל". עוד נאמר בהודעה כי G42 נמצאת בשלב הראשון של ניסוי קליני לחיסון נגד COVID-19.

המגעים לקראת חתמת המזכר ההסכם כללו שיחות וידיאו רבות בין איחוד האמירויות לישראל, ולפי הפרטים שהגיעו אלינו תחום העניין העיקרי שעל הפרק בשת"פ עם התעשיה האווירית הוא בינה מלאכותית וההסתייעות בה לפיתוח טכנולוגיות לזיהוי מהיר ומיידי של הווירוס. התעשייה האווירית פיתחה מכשירים מבוססי מכ"ם וחיישני חום למעקב אחרי מצבם של חולי קורונה בבתי חולים בישראל, וכן פיתחה מכונות הנשמה מקוריות לטיפול בחולים - לאור המחסור במכונות אלה בעולם.

רפא"ל אמורה לתרום לשיתוף הפעולה בתחום המומחיות שלה הרובוטיקה. בתקופת הקורונה היא פיתחה מוצרים לטיפול מרחוק בחולים כדי להפחית את סכנת ההידבקות לאנשי הצוות הרפואי. רובוטים של רפא"ל משמשים כבר בבתי החולים במחלקות המבודדות לחולי קורונה.

מהסיפור הזה אפשר להבין, כי למורת רוחם של הפלסטינים שיתוף הפעולה והיחסים המתהדקים בין ישראל למדינות המפרץ הם עובדה קיימת, ואולי הם לא יבשילו בזמן הקרוב ליחסים מלאים בין המדינות, אבל החרם מהעבר - מת. מנגד, ישראל יכולה ללמוד מכך כי הפוטנציאל של שיתוף הפעולה וחיזוק הקשרים עצום, אך המבוי הסתום המדיני, מהווה עדיין משקולת לא קטנה על מיצוי הפוטנציאל הזה. 

עוד כתבות

סיכום שנה / צילום: ואניה סאוויק – נסדא''ק, נקסט ויז'ן

עסקת הענק, ​הפגישה הדרמטית והמניה שטסה: השנה הזוהרת של שוק ההון

בורסת תל אביב מסכמת את אחת השנים הטובות בתולדותיה ● אלה היו האנשים, האירועים והעסקאות שעשו את השנה

אמנת START / עיצוב: אלישע נדב

אמנת הגרעין עומדת לפוג. האם היא תתחדש? "טראמפ רוצה להראות שבעל הבית השתגע"

מאז המלחמה הקרה הקפידו רוסיה וארה"ב להאריך בכל כמה שנים את האמנה שהגבילה את התחמשותן בנשק אטומי • כעת היא מתקרבת שוב לסיומה, והן יידרשו שוב לסוגיה • אלא שהפעם מארג האינטרסים השתנה: פוטין שקוע בבוץ האוקראיני, לטראמפ יש חזית מתעצמת מול סין, ושתי המדינות מנהלות עסקאות גרעיניות עם מדינות אחרות - שבכוחן לשנות את מאזן האימה ● האירועים הגדולים של 2026, פרויקט מיוחד

הרב עמיאל הירש / צילום: Shahar Azran

אחד הרבנים המשפיעים בניו יורק: "שנאת היהודים בארה"ב התפוצצה, השינוי דרמטי ומובהק"

הרב עמיאל הירש הוא מהדמויות המשפיעות ביהדות ארה"ב, וגם אחת השנויות במחלוקת ● הוא הרב הבכיר בקהילה רפורמית ניו יורקית, ומעז לערער על הקונצנזוס של המחנה שממנו צמח ● הוא לא מהסס לפגוש גורמים אנטי-ציוניים, מצעירים שפונים אליו ועד ראש העיר ממדאני, למרות הסערה שזה יצר: "האתגר גובר מבחינת מספרים ומבחינת העוינות"

תביעות בגין ביטולי טיסות / איור: גיל ג'יבלי

גל התביעות נגד חברות התעופה הוקפא עד להכרעת בג"ץ

גל התביעות שהוגש נגד חברות התעופה הזרות בגין ביטולי הטיסות נתקל בבקשות לעיכוב ההליכים, בעקבות עתירה שהוגשה לבג"ץ ● ההערכה: סכום הפיצוי צפוי להצטבר למאות מיליוני שקלים

תחנת גלי צה''ל ביפו / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

עשרות מגישי גלי צה"ל וגלגלצ קיבלו הודעה שהעסקתם תוקפא בשבוע הבא; דיון בבג"ץ בימים הקרובים

כ־50 מגישי גלי צה"ל וגלגלצ המועסקים כיועצים קיבלו הודעה כי העסקתם תוקפא כבר מהשבוע הבא ● העובדים טוענים לפגיעה דרמטית בלוח השידורים ולסגירה בפועל של התחנה לפני ההכרעה המשפטית, ופנו לבג"ץ בבקשה דחופה לצו ביניים ● משרד הביטחון: "המשרד לא הוציא הנחיה כלשהי על סיום העסקה בגלי צה"ל"

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

טסלה מול BYD: הסיפור ההפוך של יצרניות הרכב החשמלי הגדולות בעולם

מניית טסלה קפצה ב־6 החודשים האחרונים במעל 40% ושברה את שיא כל הזמנים ● לעומתה, BYD מציגה מגמה הפוכה עם ירידה דו־ספרתית באותה התקופה ● מה עומד מאחורי הפערים, ואיך מושפע מכך תיק ההשקעות שלכם?

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Ng Han Guan

העסקה הגדולה בתולדות אנבידיה: תשלם 20 מיליארד דולר לסטארט־אפ AI

אנבידיה וגרוק חתמו על הסכם רישוי טכנולוגי בהיקף ענק, שכחלק ממנו המייסד של גרוק ג'ונתן רוס ובכירים נוספים יעברו לשורות אנבידיה ● גרוק, שנוסדה ב־2016 כדי להתחרות בענקית השבבים, גייסה רק לפני מספר חודשים לפי שווי של כ־7 מיליארד דולר "בלבד"

פרופ' אוליבר הארט / צילום: אלון גלבוע

"קולגות חושבים שיצאתי מדעתי": הכלכלן חתן פרס נובל שרוצה להכניס ערכים לשוק ההון

פרופ' אוליבר הארט רוצה להחזיר ערכים כמו הוגנות לחוזים, לישיבות דירקטוריון ולאסיפות בעלי המניות ● בימים אלה הוא מקדם רעיון חתרני כמעט לדמוקרטיזציה של שוק ההון ושיתוף בעלי המניות בקבלת החלטות שוטפות של חברות ● השבוע הוא הגיע לישראל כדי להשתתף בכנס השנתי של מרכז אריסון ל-ESG בבית הספר אריסון למנהל עסקים של אוניברסיטת רייכמן ● ניצלנו את ההזדמנות כדי לברר איתו איך המודלים שלו עובדים במציאות

מתחם הבורסה ברמת גן / צילום: תמר מצפי

העלאות הארנונה ב־2026: לאילו רשויות אושרה העלאה, והיכן נדחו הבקשות

תעריף הארנונה יעלה ב־2026 בכ־1.6% - אך לרשויות רבות אושרה העלאה גבוהה הרבה יותר, לעומת אחרות שבקשותיהן נדחו ● במתחם הדולפינריום בת"א התעריף יעלה ביותר מ־100%, ומנגד, באזור הבורסה ברמת גן לא אושר שינוי ● גלובס בדק את המצב בכמה ערים גדולות

ח''כ חנוך מילביצקי, יו''ר ועדת הכספים / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

ועדת הכספים מעבירה מיליארד שקל לחינוך החרדי, רגע לפני סוף שנת התקציב

ועדת הכספים אישרה העברת כמיליארד שקל למוסדות החינוך החרדי, שבוע לפני תום שנת התקציב ● מאות מיליונים מיועדים למוסדות לא מפוקחים שאינם מלמדים את מלוא לימודי הליבה

הזכייה השנייה בגודלה אי־פעם בארה״ב / צילום: Reuters

אחד מהסכומים הגדולים בהיסטוריה: זוכה ב-1.8 מיליארד דולר בהגרלת הלוטו בארה"ב

אמריקאי אחד בר־מזל זכה בסכום יוצא דופן של כ־1.8 מיליארד דולר בהגרלת הפאוורבול של ערב חג המולד - מדובר בג'קפוט השני בגודלו אי־פעם בלוטו האמריקאי ובזכייה השנייה בלבד במדינת ארקנסו • לפי איגוד הפאוורבול, הסיכויים לזכייה בפרס עמדו על אחד ל־292.2 מיליון

בורסת נאסד''ק בניו יורק / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

נעילה שלילית בוול סטריט; הזהב הוסיף לשבור שיאים

למרות שננעלו בירידות היום, המדדים בוול סטריט סיכמו שבוע חיובי ● הבורסות בהונג קונג ובאוסטרליה היו סגורות היום לרגל חופשת ה"בוקסינג דיי" ● אמש לא התקיים מסחר בוול סטריט ובאירופה לרגל חג המולד ● הזהב שובר שיא פעם נוספת ●  אורקל בדרך לרבעון הגרוע ביותר מאז 2001

סטטיק בקמפיין פרטנר / צילום: צילום מסך יוטיוב

שלישיית "מה קשור" מסדרת דאבל לפרסומת של פרטנר: הזכורה והאהובה ביותר השבוע

רמת האהדה לפרסומת של פרטנר גבוהה כמעט פי שניים מהפרסומת במקום השני, השייכת להוט - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● פרסומת ה־AI החדשה והמקפיצה של חברת הביטוח הראל מתברגת במקום השביעי הזכירות

המשרוקית מסבירה. דירוג האקונומיסט / צילום: Shutterstock

כלכלת ישראל במקום השלישי בעולם? חכו שתראו מי בטופ 5

ישראל הוצבה במקום השלישי והמכובד של דירוג ה"אקונומיסט". ההישג הזה נחגג כאן ע"י רבים, אבל עד כמה באמת נכון להתבשם ממנו? ● המשרוקית של גלובס

המניות הלוהטות נפלו בבורסה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בורסת ת"א ננעלה באדום בוהק: אנליסטים מסבירים - מה עומד מאחורי הירידות?

ת"א 35 נפל ביותר מ-3% ומדד הביטוח צנח כמעט ב-7% ● מניות הביטוח מחקו היום 9.4 מיליארד שקל משוויין ● שר האוצר מאיים על הבנקים: אם תבטלו הטבות לצרכנים בעקבות המס החדש המתוכנן, אכפיל אותו ● אנרג'יקס מגייסת כסף ומנמיכה תחזיות, אחת הסיבות: "איכות רוח ירודה בפולין ● בוול סטריט וברוב הבורסות בעולם לא יתקיים היום מסחר לרגל חג המולד

רחוב בן גוריון, כפר סבא / צילום: איל יצהר

לראשונה בישראל: העיר שאיבדה את מעמדה כ"עיר גדולה"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לראשונה זה מספר שנים, מספר התושבים בכפר סבא ירד מתחת לרף 100 אלף איש ויותר - והיא אינה מוגדרת יותר כ"עיר גדולה" ● הקיטון בכמות משתקף בין היתר במיעוט הבנייה בעיר

כך תשקיעו בזהב / צילום: Shutterstock

הוא נחשב אלטרנטיבה למניות ולאג"ח כגידור מפני סיכונים: כך תשקיעו בזהב

לנוכח הזינוק השנה במחיר הזהב, רבים בוול סטריט ממליצים שתחזיקו במתכת, לפחות בחלק קטן מתיק ההשקעות שלכם ● ב"וול סטריט ג'ורנל" ריכזו את הסוגיות המרכזיות בשוק הזה, וממליצים למשקיעים כיצד לנהוג עם הסחורה הלוהטת ● מדריך קצר להשקעה מושכלת

זום גלובלי / צילום: AP

הודו עושה היסטוריה, והתחנה הגרעינית שחוזרת לפעול ביפן

הודו עשתה היסטוריה ושיגרה לחלל את לוויין התקשורת המסחרי הכבד בעולם ● תחנת הכוח הגרעינית הגדולה ביפן שבה לפעול אחרי יותר מעשור ● ובהונדורס המועמד של טראמפ זכה בבחירות - ועורר טענות לזיוף • זום גלובלי, מדור חדש

מתחם שיכון הרופאים בתל השומר / הדמיה: Arceffect Adi Bueno

החברה שזכתה במכרז הענק לפרויקט דיור להשכרה בתל השומר

אשטרום זכתה במכרז להקמת למעלה מאלף יחידות דיור בתל השומר, הוועדה המחוזית תדון בתוכנית הענק למתחם תחנת נגה בגבעתיים, שתי עסקאות מימון גדולות נחתמו בטבריה ובירושלים, וגם: המהלך החדש של משרד השיכון לטובת אזרחים הזכאים לסיוע בשכר דירה ● חדשות השבוע בנדל"ן

אסדת קידוח ''תמר'' / צילום: אלבטרוס

ישראל בוחנת מסלול חדש: יצוא גז טבעי דרך קפריסין

הפסגה המשולשת בין ישראל ליוון וקפריסין שהתקיימה השבוע הולידה תוכנית לפרויקט תשתיתי דרמטי ● על הפרק: הזרמת גז מלוויתן ותמר לקפריסין, למורת־רוחה של טורקיה