גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בנק הפועלים: מתרשמים מנובה, אך ממליצים "תשואת שוק" בשל שיקולי תמחור

האנליסט שי זיגלמן נוקב במחיר יעד של 45 דולר למניה, נמוך ב-7.8% מהנוכחי ● סבור שנובה תצלח את משבר הקורונה "כשהיא רוכבת על טרנד הדיגיטליזציה" ושאינטל מהווה מנוע צמיחה משמעותי, אך לא תעלה על 10% מהכנסות נובה ב-2020-2021

איתן אופנהיים / צילום: איל יצהר
איתן אופנהיים / צילום: איל יצהר

בבנק הפועלים מתרשמים מסיפור הצמיחה של נובה ומאיכותה, אך משיקולי תמחור ממשיכים להמליץ על מניית נובה בהמלצת "תשואת שוק". מחיר היעד של הבנק למניית נובה  נקבע על 45 דולר, נמוך ב-7.8% מהמחיר הנוכחי.

נובה, המנוהלת על-ידי איתן אופנהיים, מספקת פתרונות מדידה לבקרת תהליכי הייצור בתעשיית הסמיקונדקטור, והיא נסחרת בנאסד"ק ובת"א בשווי כ-1.4 מיליארד דולר אחרי עלייה של 29% במחיר המניה מתחילת השנה.

האנליסט שי זיגלמן, מחדר המסחר של הבנק,  כותב כי "נובה צפויה לצלוח את משבר הקורונה כשהיא רוכבת על טרנד הדיגיטליזציה". הוא מזכיר את תוצאות הרבעון הראשון בהן נרשמה צמיחה של 8% בהכנסות לכ-61 מיליון דולר, כשלדבריו הצלחתה של נובה להגדיל את נתח השוק במגזר ה-memory ביחד עם מכירות כלי התוכנה המוגברות, חיפו על חולשה בפעילות בסין שנפלה לרמת שפל של כ-10% מההכנסות.

התחזית לרבעון השני מגלמת צמיחה של 21% בהכנסות ושל 38% ברווח למניה, והיא נתמכת לדבריו ברמת השיא בצבר ושיפור חד ב-book to bill. "להערכתנו, תחזיות נובה לרבעון השני מעידות כי פעילות החברה נתמכה כבר במחצית הראשונה מגידול ברכש ציוד בדיקת שבבים, אותו צפויה לחוות שאר התעשייה החל מהמחצית השנייה", כותב זיגלמן.

התפתחות משמעותית שזילגמן מזכיר חלה במהלך הרבעון, עם בחירת אינטל, יצרנית ומפתחת השבבים הגדולה בעולם, בפתרונות המטרולוגיה האופטית החדשים של נובה לבקרת קווי ייצור באתרי הייצור הגלובליים שלה. "נובה התמודדה על אספקת מערכותיה לאינטל במשך שנים רבות בהן היוותה האחרונה לקוחה לא משמעותית בתחום פעילות ה-memory", מציין זיגלמן. "הזכייה הכניסה את נובה למגזר פעילות חדש, של שבבי ה-Logic (מעבדי CPU המיועדים בעיקר למחשבים) בגיאומטריות הכי מתקדמות שמציעה אינטל כיום (10 ננומטר ומטה). הרחבת דריסת הרגל של נובה במפעלי אינטל מספקת לה מנוע צמיחה משמעותי חדש. אולם, אנו מעריכים כי כל עוד לא תזכה בלספק את מערכות ה-XPS לאינטל, תישמר תרומת ההכנסות מהחברה האמריקאית מתחת ל-10% מסך ההכנסות בשנים 2020-2021".

מנוע צמיחה נוסף שמזכיר האנליסט הן שתי טכנולוגיות המטרולוגיה החדשות שהשיקה נובה ב-2019, וההכנסות מהן יחלו במחצית השנייה של 2020. זיגלמן מתרשם כי לכל אחת משתי הטכנולוגיות שוק יעד של כ-100 מיליון דולר בשנה ונובה תוכל להגיע לנתח שוק של 10% בכל אחד מהם ב-2021 ושל 30% ב-2023.

זיגלמן מעריך שפעילות נובה צפויה להיפגע מירידה בביקושים בשוקי הקצה של לקוחותיה בתחומי מוצרי הצריכה האלקטרוניים, הרכב והתעשייה. מאידך לדבריו, פעילותה תיתמך ממגמת הדיגיטליזציה שהואצה בצל משבר הקורונה, ומגבירה את הצורך לשדרג את תשתיות ה-IT התומכות ביישומי ענן, אחסון נתונים, שירותי רפואה מרחוק, סטרימינג וגיימינג. תמיכה נוספת תגיע מיישום טכנולוגיית ה-5G, גידול בנקודות הקצה של IoT ועלייה בצריכת מחשבים ניידים.

כ-80% מהכנסות נובה מגיעות מאסיה, ולהערכתו מסתמן כי הייצור במפעלים בשוקי היעד חוזר להתנהג כבשגרה. עם זאת לדבריו, "ברבעון השני צפויה ירידה בתרומת ההכנסות מ-TSMC בהתאם למחזורי השקעתה בציוד מטרולוגיה. בסין מסתמנת חזרה לייצור בניצולת גבוהה. ההערכות הרווחות כיום הן כי היצרנים הסינים יחזרו להגדיל את השקעותיהם במחצית השנייה בסבסוד הממשל".

בבנק הפועלים מעריכים כי בשנים 2020-2024 יצמחו ההכנסות והרווח הנקי Non-GAAP למניה בשיעור שנתי ממוצע של 10% ו-13%, בהתאמה. מחיר היעד, 45 דולר, נגזר לפי מכפיל 18 לרווח הנקי הצפוי למניה ב-2021 והנכסים הנזילים למניה של נובה בסך 7 דולר. זיגלמן מציין שנובה נסחרת כיום במכפיל 22.8 על תחזית הרווח לעומת מכפיל חציוני של 16.8 בקבוצת הייחוס. עם זאת הוא מזכיר עוד כי "בהיבט הטכני, נציין את הסיכוי הגבוה של נובה לצאת ממדד ת"א 90 ולהיכנס למדד ת"א 35 בעדכון המדדים הקרוב, והביקושים שצפויים להיווצר לה כתוצאה מכך".

עוד כתבות

זיו קורן (מימין) וניב חורש, מבעלי ראובני פרידן / צילום: אייל נבו

קבוצת ראובני פרידן ממזגת לתוכה את סוכנות Great Digital

ב-15 השנים האחרונות פעלה גרייט דיגיטל כסוכנות עצמאית, וכעת היא תמוזג לזרוע הדיגיטל של ראובני פרידן - ארלו ● היקף התקציבים של גרייט דיגיטל עומד על כ-20 מיליון שקל, ובין לקוחותיה נמנים WeWork, יוניליוור וקבוצת ניאופארם

ערי סטימצקי / צילום: אביב חופי

אקזיט לערי סטימצקי: מגרש בפתח תקווה נמכר ב-130 מיליון שקל

חברת יובלים מימשה אופציה לרכישת מגרש בפתח תקווה; חברת קוואלקום שכרה שטחים בפארק העוגן בנתניה; שלושה הסכמי ליווי גדולים נחתמו לפרויקטי פינוי-בינוי בירושלים ובמרכז; ומכרז הענק לשכונה חדשה במערב ראשון לציון צפוי להידחות שוב ● חדשות השבוע בנדל"ן 

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

אהרונוביץ', אנגלמן, כץ / צילום: יוסי זמיר, ניב קנטור, עמית שאבי-ידיעות אחרונות

רשות המסים פוזלת לרווחים מפולימרקט, אבל שוכחת דבר בסיסי בפלטפורמה

הרשות רוצה נתח מרווחי השחקנים בפולימרקט, אבל איך היא תאתר אותם ● הבירוקרטיה מכה באזרחים חולים ● ומה לא נלמר מפגיעת הטיל בבזן ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עשרות אזרחים ישראלים חצו אמש את גדר המערכת משטח מדינת ישראל לרצועת עזה והושבו ע"י צה"ל ● עדכונים שוטפים

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

פרסומים בעולם מהחודשים האחרונים משרטטים את האופן שבו המיליארדר פטריק דרהי הצמיח את עסקיו ● לפיהם, גלגול החובות, בסך עשרות מיליארדי אירו, נתקל כעת גם בעליית ריבית ● כשברקע המו"מ המתקדם לרכישת רשת 13 נשאלת השאלה: האם הדרך בה בנה אימפריה הגיעה למיצוי?

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

דירות להשקעה בכפר סבא שמיועדות להשכרה לסטודנטים לטווח ארוך של קבוצת ברדוגו / צילום: 3DVISION

הדירה נמכרת קומפלט עם הריהוט, אבל האם יהיו שוכרים?

קבוצת ברדוגו בונה מעונות סטודנטים בכפר סבא, ומציעה דירה מרוהטת בהנחה, ופטור מהצמדה למדד תשומות הבנייה. מה הסיכונים ולמי זה מתאים ● מאחורי המבצעים

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר