גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בליכוד החליטו: ח"כ שאשא ביטון לא תודח מתפקיד יו"ר ועדת הקורונה

יו"ר הקואליציה ח"כ מיקי זוהר הודיע לח"כ שאשא ביטון כי הוא מדיח אותה מראשות הוועדה, לאחר שתמכה בפתיחת חדרי הכושר והבריכות ● בתום שיחה בהשתתפות ראש הממשלה, יו"ר הכנסת ויו"ר הקואליציה, הוחלט כי שאשא ביטון לא תודח אלא ינקטו נגדה "צעדים משמעתיים"

ועדת הקורונה בראשות ח"כ יפעת שאשא ביטון / צילום: עדינה ולמן, דוברות הכנסת
ועדת הקורונה בראשות ח"כ יפעת שאשא ביטון / צילום: עדינה ולמן, דוברות הכנסת

ועדת הקורונה אישרה גם בהצבעה חוזרת את הצו הממשלתי להגבלות החדשות בשל הקורונה, בהחרגת בריכות השחייה וחדרי הכושר. משמע, חדרי הכושר והבריכות יכולים לפתוח מחדש. ח"כ מיקי זוהר, יושב ראש הקואליציה, אמר כי הממשלה תגיש צו חדש, ותביא אותו להצבעה חוזרת בוועדה זו או אחרת.

בעקבות החלטת יו"ר הוועדה, ח"כ יפעת שאשא ביטון, להצביע בעד פתיחת חדרי הכושר, יו"ר הקואליציה מיקי זוהר פעל להדחתה מהתפקיד. עם זאת, בהמשך הערב הנהגת הליכוד חזרה מהכוונה להדיח את ח"כ שאשא ביטון מראשות ועדת הקורונה. בתום שיחה, בהשתתפות ראש הממשלה נתניהו, יו"ר הכנסת יריב לוין ויו"ר הקואליציה מיקי זוהר, הוחלט כי ינקטו נגדה רק מה שהוגדר "צעדים משמעתיים", שלא פורטו וכן הוסכם לא להעביר בינתיים לוועדת הקורונה הצעות חוק לאישורה. גורם בליכוד אומר כי חבר הכנסת לוין עמד לצידה של שאשה ביטון ועמדתו התקבלה.  

שאשא ביטון התעקשה להחריג את חדרי הכושר

ההחלטה בוועדה התקבלה לאחר נסיונות לחץ כבדים על יושבת ראש הוועדה ח"כ יפעת שאשא ביטון מהליכוד, ובהם גם פגישה שהתקיימה בינה לבין ראש הממשלה בנימין נתניהו בצהריים.

לשכת ראש הממשלה פרסמה בתום הפגישה הודעה ולפיה ראש הממשלה ושר הבריאות החליטו לגבש תו סגול מחמיר מיוחד לצמצום ההתקהלויות סביב הבריכות, ובכך לאפשר את פתיחת בריכות השחייה הלא מקורות תוך תגבור האכיפה במקומות אלה, אך חדרי הכושר יישארו סגורים ויפוצו כלכלית בהתאם.

אלא ששאשא ביטון לא קיבלה את העמדה הזו. בפתח ישיבת הוועדה אמרה: "יש לנו שתי משימות משמעויות על השולחן - הראשונה לשמור על בריאות הציבור. אנחנו יודעים פחות לגבי הבריכות שאין מקרי הדבקה, אין שום עדויות. אנו יודעים שבחדרי הכושר המציאות קצת יותר מורכבת אבל אנחנו יכולים לפתור את זה בהנחיות ברורות, שמירת רווח בין האנשים והמתעמלים וכו'. ולכן אני חוזרת להצעה שלי אתמול להצביע על כל הצו בהחרגה של חדרי הכושר והבריכות".

סגן שר הבריאות ח"כ יואב קיש זעם על כך ואמר כי התמונה שהיא מציגה לא נכונה. "אף שהנתונים חלקיים בלבד בנושא הבריכות, הבעיה היא שזה אומר מאות אנשים במקום אחד", טען. "מדוע נתנו למלונות לפתוח בריכות? משרד הפנים והתיירות אמרו שסגירת הבריכות זה סוף של ענף המלונות. אני לא רוצה שנהיה פה עוד שבוע ונסגור ונאמר למה לא עשינו את זה אז. יהיה פיצוי למי שנשאר סגור. יש מחיר עקרוני שמשלמים אותו עכשיו, עד שלא נראה שינוי לא נוכל לזוז. אתם לוקחים פה החלטה סופר רצינית, זו טעות קשה. אם אתם משאירים את ההחלטה ולא מצביעים, תביאו את זה למליאה. אתם לוקחים את הסמכות ואת האחריות וזה יהיה על הראש שלכם".

ח"כ מיקי לוי מיש עתיד אמר כי "אני מצביע למרות שאני לא שלם עם עצמי בגלל האנשים האלה. כדי לא לסגור את מקורות הפרנסה". יואב קיש הזהיר אותו: "על הראש שלך מיקי זה יהיה", ובתגובה אמר לוי: "בסדר, על הראש שלי".

שאשא ביטון העלתה את החרגת הבריכות חדרי הכושר להצבעה, ובפועל ביטלה את ההגבלות עליהן. ח"כ מיקי זוהר דרש רוויזיה - הצבעה חוזרת. זו כאמור התרחשה, וגם בה הוחלט להחריג את חדרי הכושר והבריכות. 

חבר הכנסת מיקי זוהר, יו"ר הקואליציה, אמר לשאשא ביטון עם סיומו של הדיון: ״אני מדיח אותך מהתפקיד", ושאשא  הגיבה בחריפות ואמרה "אתם תלמדו להתנהל". זוהר קרא לה לבוא ללשכתו.

בתום פגישתם הודיע זוהר לח"כ שאשא ביטון כי הוא מדיח אותה מראשות ועדת הקורונה. הוא שלח מכתב אל יו"ר ועדת הכנסת ובו הוא מודיע על החלפתה. זוהר היה זקוק לאישור ועדת הכנסת למהלך, במידה והליכוד לא היו כאמור מוותרים עליו. נזכיר כי יושב הראש הוא ח"כ איתן גינזבורג מכחול לבן שתמך בהחלטה להחריג את חדרי הכושר והבריכות.

יפעת שאשא ביטון  מסרה בתגובה לזוהר כי "בחרתי במה שנכון לעשות מבחינה מקצועית. אם אצטרך לשלם את המחיר אני שלמה עם זה. אני הולכת עם האמת שלי".

ממיקי זוהר נמסר לאחר שליחת המכתב כי "‏צר לי שחברת כנסת מהקואליציה בחרה בדרך פופוליסטית וחסרת אחריות על גבם של הרשויות הנלחמות למניעת מגפת הקורונה והחליטה לפעול כנגד עמדת הקואליציה. במקום להיכנס מתחת לאלונקה ולסייע לממשלה לנהל את המשבר הזה באופן אחראי, היא בחרה לתקוע מקלות בגלגלי הקואליציה. לא נוכל לסבול התנהגות כזו".

עוד שלב בהורדת הידיים בין הממשלה לכנסת

המהלך של ח"כ שאשא ביטון הוא עוד שלב במאבק הורדת הידיים בין הממשלה לכנסת. נציגי הממשלה נתקלים יותר ויותר בהתנגדות של חברי כנסת מהקואליציה למהלכים שהם מנסים לקדם, ובביקורת חריפה בישיבות. לעימות המתמיד הזה תורם העימות הפנימי בממשלה בין המפלגות המרכיבות אותה ובראשו העימות בין הליכוד לכחול לבן, אך גם הסיעות החרדיות מציגות עמדות לעומתיות לאלה של הממשלה ונתניהו.

בינתיים, זוכה שאשא כהן זכתה לסיוע מיתר הסיעות. מסיעת כחול לבן נמסר כי "נוכח חשיבות תפקודה של הכנסת כגוף מפקח, אין זה ראוי להדיח את יו״ר ועדת הקורונה יפעת שאשא ביטון. אם הליכוד יקדם הצבעה בנושא - לא נקח בה חלק". כך, אם בליכוד היו מחליטים להמשיך עם תהליך ההדחה, הסיכוי שלהם לבצע אותו ללא כחול לבן היה נמוך מאוד. 

יו״ר סיעת מרצ, ח״כ תמר זנדברג, התייחסה בפתח ישיבת הסיעה לניסיון הדחתה של שאשא ביטון: ״הפרדת הרשויות במדינת ישראל בוטלה היום בהחלטת הליכוד לבטל את הכנסת ולהלך איימים על חברי כנסת. בזמן שהם דורסים בברוטאליות את סמכויות הכנסת לא נשמע את יו"ר הכנסת ולא את ראש הממשלה. היום ראינו שדווקא הממשלה היא חותמת גומי לגחמות נתניהו וקיבלנו הוכחה כמה חשובה כנסת חזקה״.

גם אביגדור ליברמן, יו"ר ישראל ביתנו, סיפק ציוץ תמיכה: "שאפו לח"כ יפעת שאשא ביטון על העמדה האמיצה, על זכותם של חברי הכנסת להצביע בהתאם להיגיון ולשכל הישר ולא בהתאם לאינטרס פוליטי צר של הקואליציה".

הדיון בוועדת הקורונה התפוצץ - לפני ההחלטה על גורל חדרי הכושר והבריכות

ועדת הקורונה דנה אתמול בצו ההגבלות שקבעה הממשלה בשבוע שעבר, אך דקות לפני ביטול סגירתם של בריכות השחייה וחדרי הכושר - התפוצץ הדיון. חבר הכנסת מיקי לוי דרש להצביע על כל סעיף בנפרד, ולא על כל הצו - למרות שביטול סגירתם של חדרי הכושר והבריכות היה מוסכם על כל הצדדים. יושבת ראש הוועדה יפעת שאשא ביטון סירבה, ורצתה להחריג רק את בריכות השחייה וחדרי הכושר, ובשל אי ההסכמה נדחתה ההצבעה למחר.

לדברי חברי כנסת מהקואליציה, על שאשא ביטון הופעל לחץ כבד מלשכת ראש הממשלה ולשכת שר הבריאות שלא לבטל את ההגבלות על חדרי הכושר והבריכות, ויתכן כי זו הייתה סיבה נוספת לדחייה.

שאשא-ביטון הבהירה בדיון כי "הנתונים שהציג משרד הבריאות אינם מצדיקים סגירת כל ענף חדרי הכושר והבריכות. נתוני התחלואה עולים, הן לגבי החולים, החולים-קשה, והנפטרים, אך במקביל נוצרה גם שעה קשה כלכלית. חובה עלינו לשמור על האיזון העדין בין שמירת בריאות הציבור - לבין מצבו הכלכלי. חובה להבהיר את ההיגיון של ההחלטות, כי ללא הבהרה זו, הציבור לא יתגייס לשמירת ההנחיות וההגבלות".

"מספרם של החולים הקשים יעלה על מספרם בגל הראשון"

לדברי ד"ר אמיליה אניס, מנהלת האגף לאפידמיולוגיה במשרד הבריאות, מגמת העלייה במספר החולים עדיין נמשכת, וכיום יש כ-19 אלף חולים-פעילים, מחציתם אמנם ללא-תסמינים - אך עדיין ישנה סכנה שידביקו אחרים. היא הזהירה כי אם מגמת העלייה במספר החולים הקשים תימשך, הרי שמספרם של אלו יעלה על מספרם בגל הראשון.

לפני יומיים התווספו 35 חולים קשים ביום, שזה יותר מאשר יום השיא בגל הראשון שעמד על 29 חולים קשים ביום. בנוסף, ברוב המקרים, קשה לזהות את מקור ההדבקה. בר או מסעדה הם מקומות שבהם קשה להכיר את הסובבים - ולחשוף את מקור ההדבקה. כדי לחשוף את מקורות ההדבקה פועלים לפי כללים אפידמיולוגיים.

אניס הזהירה מפני פתיחה מחדש של חדרי הכושר והסבירה כי התנאים בחדרי כושר מאופיינים בצפיפות, בחללים קטנים, חום ולחות, מערבולות אוויר, התנשפות, משטחים וציוד. לגבי הבריכות הציבוריות אמרה כי התנאים בבריכות מאופיינים באי עטיית מסכה, צפיפות, התקהלות וקושי בהקפדה על כללי הריחוק וההיגיינה.

לפי הנתונים שהציגה, בחודש האחרון בחתונות נדבקו 170 איש, בחדרי כושר 35, במסעדות 21 ובברים 6 אנשים. כל אלו, רק הנדבקים במעגל הראשון. היא הדגישה כי איננה רוצה לתת נתונים לגבי הנדבקים בבריכות, עד שלא תהיה הוכחה חד משמעית שההדבקה הייתה בבריכה, אך הבריכות נסגרו במדינות רבות.

היא הדגישה כי "תפקידנו לסגור מוקדי הדבקה לפני ההתפרצות. אחרי התפרצות, כבר יהיה קשה מאוד לעצור את ההתפשטות. ככל שההנחיות יתירו פעילות רבה יותר, עלול להיווצר רושם מוטעה בציבור שהקפדה על ההנחיות אינה תמיד הכרחית. בכל התקהלות קיים פוטנציאל הדבקה".

פרופ' חגי לוין, יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור, חלק עליה ואמר כי אף שיש סכנה חמורה חלל סגור מסוכן יותר מפתוח, ואין סיכון בבריכה עצמה, אלא בהתקהלות במלתחות ועל שפת הבריכה. הוא העריך כי הבדיקות גילו רק 10% מאלו שנדבקו בפועל.

מיקי לוטי אמר בדיון כי "קורונה כלכלית קשה פי-כמה ותביא לתחלואה גבוהה יותר. מתוך 1.4 מיליון מנויים בחדרי כושר - רק 35 נדבקו!", גם ח"כ יצחק פינדרוס (יהדות התורה) מתח ביקורת על ההגבלות, "ההנחיות סותרות את עצמן, לא-ברורות וחסרות הבחנה בין מקומות סגורים לפתוחים".

קרן שתווי, יו"ר פורום חדרי הכושר ומנכ"לית "הולמס פלייס", אמרה כי "בענף שומרים על כללי התו הסגול, הושקעו מאות-אלפי שקלים בהתאמה לכללים, ואם יימצא איש-צוות אחד ללא מסיכה - הוא ילך הביתה באותו היום. הענף מפרנס 130 אלף משפחות". ניר עוז, איגוד מנהלי בריכות-השחייה, הבהיר כי "בשונה מבתי מלון, בבריכות שחיה וקאנטרי-קלאב, אין התקהלות על שפת הבריכה".

חה"כ יוליה מלינובסקי, חברת ועדת הקורונה, פרסמה לפני זמן קצר בפייסבוק ביקורת קשה על חבר הכנסת מיקי לוי: "‏מיקי לוי פוצץ את הדיון ממקום פופוליסטי וזול, לא איפשר לנו לפתוח את הבריכות וחדרי הכושר ולסיים את הסאגה. אני בספק אם זה יעבור כי פספסנו הזדמנות פז להסכמה עם הממשלה. יו"ר הועדה יפעת שאשא ביטון הקריבה המון אבל במפלגת יש עתיד בחרו להיות 'צדיקים'. בזכותכם עשרות אלפי משפחות יישארו ללא פרנסה".

עוד כתבות

עשן בבחריין לאחר התקיפות מאיראן / צילום: Reuters

כטב"מים בבחריין, טילים בקטאר: איראן תוקפת בסיסים אמריקאיים במפרץ

המתקפה האיראנית מתרחבת מעבר לישראל, כשדיווחים מבחריין, קטאר ואיחוד האמירויות מצביעים על תקיפות לעבר בסיסים אמריקאיים, יירוטים והנחיות חירום לתושבים ● לפי הערכות קודמות, עשרות בסיסים של ארה”ב הפרושים במזרח התיכון היו צפויים להפוך ליעד במקרה של הסלמה, והאיומים האיראניים למקד פגיעה ב"נקודות התורפה" האמריקאיות מתממשים כעת בשטח

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

חלק ממאגרי הגז ומתקנים בבזן הושבתו, תחנות הכוח עוברות לדלק חירום

בהנחיית שר האנרגיה הופסקה זמנית הפקת גז מחלק מהמאגרים, ומשק החשמל נשען כעת על דלקי חירום ופחם ● בבזן צופים עלייה בפליטות בעקבות הדממת מתקנים ● היחידות הפחמיות בחדרה עשויות לפעול ללא מגבלת שעות במצב חירום

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

בישראל גוברת ההערכה שחמינאי חוסל. איך ייבחר המחליף?

בישראל מעריכים שהמנהיג העליון של איראן חוסל • מה קורה כשצריך למנות לו מחליף, ואיך זה ישפיע על המבנה המסועף של משטר האייתוללות? • המשרוקית מסבירה

אנשים במקלט בשל מתקפת טילים מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום במשק: מי רשאי להיעדר מהעבודה והאם מקבלים שכר

בעקבות המתקפה באיראן הוכרז מצב מיוחד בעורף. באילו נסיבות מותר להישאר בבית, האם המעסיק רשאי לפטר עובד שלא הגיע, והאם ממשיכים לקבל שכר – כולל במפעלים המוגדרים "חיוניים"? ● גלובס עושה סדר

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik

אכזבה ברבעון האחרון של באפט: הרווח התפעולי של ברקשייר נחתך בכ-30%

הרווח התפעולי של ברקשייר האת'ווי צנח בכמעט 30% ברבעון האחרון של באפט ● קופת המזומנים הדשנה של החברה הצטמצמה מעט ל-373 מיליארד דולר ברבעון האחרון

דפנה לוצקי / צילום: איל יצהר

העיתונאית דפנה לוצקי הלכה לעולמה

לוצקי כיהנה בשורה של תפקידים משמעותיים בעיתונות הכלכלית ● היא שימשה בין היתר כסגנית עורכת גלובס וכעורכת בכירה ב"דה מרקר" ובתאגיד השידור "כאן" ● היא נפטרה ממחלה קשה בגיל 51

תושבים צופים בפטריית העשן כתוצאה מפיצוצים בטהרן, הבוקר / צילום: ap

פיצוצים וענני עשן: התמונות והסרטונים מאיראן

שורה של פיצוצים וענני עשן במספר מוקדים במרכז טהראן מדווחים בשעה האחרונה במדיה האיראנית ● בין היעדים שהותקפו לפי התקשורת במדינה: מגוריו של נשיא איראן, מטה המודיעין הראשי ובעיקר מערכות תקשורת והגנה אווירית ● אלו התיעודים

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

שר האוצר: "עלות המלחמה עד כה נאמדת בכ-9 מיליארד שקל"

סטמוריץ' ציין כי הגירעון צפוי לעמוד על יותר מ-3.9%, גבוה מהיעד לשנה ● כמו כן, פונו עד כה מבתיהם 350 בני אדם ל-240 חדרים בבתי המלון, ועד שעות הבוקר הוגשו כבר 1,000 תביעות

מעבר הגבול בטאבה / צילום: יוד צילומים

השמיים עדיין סגורים, כך תוכלו בכל זאת להיכנס ולצאת מישראל

עקב המצב, ארקיע תחל היום להפעיל טיסות לציבור הרחב חכורות בין טאבה לאתונה, על מנת לאפשר כניסה ויציאה מישראל ● ישראייר נערכת להפעלת טיסות חילוץ המיועדות ללקוחותיה בלבד

ההתרעה של פיקוד העורף

קטן אך דרמטי: פיקוד העורף הוציא פיצ'ר חדש

עם פתיחת המערכה מול איראן, בפיקוד העורף הוסיפו התראה חדשה - שתתקבל גם דרך האפליקציה וגם כהודעה אישית ותגיד לכם מתי אפשר לצאת מהמרחב המוגן ● המשמעות: ההתרעות לנייד יוכפלו, אך גם יהיה כיסוי טוב יותר למי שאין חיבור לאינטרנט או קליטה בממ"ד

קיבלתם סמס מפיקוד העורף? תיזהרו - מדובר בקישור זדוני

מערך הסייבר הלאומי מזהיר מהודעות SMS המתחזות לפיקוד העורף ומכילות קישורים זדוניים. הקישורים מפנים להורדת אפליקציות מזיקות שעלולות לאפשר גישה למידע אישי ● המערך ממליץ: לא ללחוץ על קישורים, לעדכן אפליקציות רק דרך Google Play ו-App Store, ולבדוק עדכונים רק בערוצים הרשמיים של פיקוד העורף ● במקרה של פעילות חשודה ניתן לפנות למוקד 119

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הטבות הבנקים במלחמה: דחיית תשלומים, הלוואות ללא ריבית ותוספת גלישה לתקועים בחו"ל

הגופים הפיננסיים מציעים הקלות לאוכלוסיות השונות ● בנק לאומי מציע הקפאת משכנתא לשלושה חודשים; בנק הפועלים מציע חבילת גלישה והגדלת מסגרות בכרטיסי אשראי לשוהים בחו"ל; וישראכרט מציעה מוקד ייעודי לשוהים בחו"ל ודחיית הלוואות

כותרות העיתונים בעולם

הטיסה הדחופה והזעם בבית הלבן: כך קיבל טראמפ את ההחלטה לצאת למלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מה גרם לטראמפ להחליט לתקוף אתמול, נסיך הכתר הסעודי היה בין הדוחפים לתקיפה, ומי עשוי להחליף את חמינאי שחוסל • כותרות העיתונים בעולם

נתב''ג / אילוסטרציה: עידו וכטל, ארקיע

נתקעתם בחו"ל? מתי ואיך תוכלו לחזור לישראל

המרחב האווירי סגור ונתב״ג מושבת לפחות עד יום שלישי, ובינתיים כ־150 אלף ישראלים שוהים בחו"ל ואינם יכולים לשוב ארצה ● במשרד התחבורה נערכים למבצע דרך האבים מרכזיים באירופה, ארה״ב ואסיה, ובמקביל נשקלת האפשרות לצו חירום שיצמצם זמנית את חובות חברות התעופה כלפי הנוסעים ● איך יראה מבצע החילוץ ומתי יתאפשר לטוס חזרה לישראל? ● גלובס עושה סדר

אזור נפילת טיל איראני במרכז הארץ / צילום: ap, Oded Balilty

רשות המסים פתחה מחדש את "המסלול המהיר" להגשת תביעות לנזק ישיר עד 30 אלף שקל

במסגרת מסלול זה ניתן לקבל אישור על תביעה ללא המתנה לשמאי, עד 7 ימים מהשלמת התביעה על כל פרטיה ● המסלול מיועד להגשת תביעות בגין נזק למבנה ותכולה בלבד בסכום שאינו עולה על 30 אלף שקל לניזוקים פרטיים או עסקיים

מרכז ביג / צילום: ביג מרכזי קניות

ביג וקניוני עופר הודיעו לשוכרים: "לא נחייב שכר דירה כשסגור"

על רקע המלחמה מול איראן והגבלות פיקוד העורף, קבוצת ביג הודיעה לשוכרי המרכזים המסחריים כי בשלב זה לא תגבה עבור חודש מרץ את שכר הדירה הבסיסי ● עסקים חיוניים במרכזי ביג ימשיכו לפעול כרגיל ● בקניוני עופר לא ייגבו הוראות קבע לפחות עד 15 במרץ או התבהרות המצב

יירוטים / צילום: Shutterstock, GERSHBERG Yuri

המומחית שמסבירה: למה איראן לא מצליחה לייצר מטחים משמעותיים

"אם לאיראן הייתה יכולת להוציא מטח כבד היינו רואים אותה כבר", אומרת הילה חדד־חמלניק, מנכ"לית Moonshot ובעבר חברה בצוות הפיתוח של כיפת ברזל ● לדבריה, מערך הטילים האיראני נפגע קשות ביוני האחרון - נתון שמקל על ההגנה האווירית הישראלית ● עם זאת, היא מדגישה: הסכנה לא חלפה, וגם שברי טילים עלולים לגרום לנזק כבד

בניין שנפגע מטיל איראני בתל אביב / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המהנדס שטוען: "זו הסיבה שתל אביב הפכה למוקד פגיעות"

לדברי המהנדס ישראל דוד, הסכנה היא במיוחד לבניינים 60 עד 80 שנה, שנבנו "בלי מיגון ובלי חוסן קונסטרוקטיבי" ● וגם איפה הוא מעדיף להישאר בזמן אזעקה?

שדה התעופה בדובאי לאחר פגיעת הטיל האיראני / צילום: ap, Altaf Qadri

"סוף עידן היציבות והשקט": מדינות המפרץ סופגות נזקים של מיליארדי דולרים

מדינות המפרץ, שניסו לשמור על ניטרליות יחסית במערכה, מוצאות עצמן בחזית האש -מאות שיגורים, עשרות פגיעות ישירות ונזק למלונות, מגדלי יוקרה ותשתיות תעופה ● ההסלמה מטלטלת את מנועי הצמיחה המרכזיים של המפרציות ומציבה סימן שאלה מעל המודל הכלכלי שבנו על יציבות, יוקרה וביטחון

עלי חמניאי, מנהיג איראן / צילום: ap

40 שנות דיכוי וטרור: חמינאי חוסל

באיראן הודיעו רשמית כי המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, חוסל הבוקר במכת הפתיחה של מבצע "שאגת הארי" ● מדובר במהלך דרמטי שעלול לטלטל את מוקדי הכוח בטהרן ולשנות את מאזן ההרתעה האזורי לאחר יותר משלושה עשורים בהם חלש על השלטון