גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

היזמים דליה מגידו ואודי גלבוע חוזרים עם טיפול בהרעלת אופיאטים ומוצר לקורונה

אחרי שנסקו וירדו עם אלקוברה וביובלאסט בגל ההנפקות של החברות הישראליות בנאסד"ק, מגידו וגלבוע הקימו חברה חדשה - נאסוס פארמה, המפתחת מוצרים עם טכנולוגיית הולכה ייחודית דרך האף ● המוצר למניעת הידבקות בווירוסים כבר נמצא על המדפים

ד"ר דליה מגידו ואודי גלבוע / צילום: איל יצהר, גלובס
ד"ר דליה מגידו ואודי גלבוע / צילום: איל יצהר, גלובס

ד"ר דליה מגידו ואודי גלבוע היו בין היזמים הבולטים בגל ההנפקות בנאסד"ק, בשנים 2013-2016. חלון ההנפקות היה אז פתוח לרווחה לחברות ישראליות, והשניים הגיעו עם אלקוברה וביובלאסט. אלא שאחרי שהן נסקו והתנפצו - אלקוברה ברעש גדול וביובלאסט בקול ענות חלושה. במשך כמה שנים מגידו וגלבוע נעלמו מעין התקשורת.

כעת הם חוזרים, שוב יחד (למרות השמועות בשוק על קרע ביניהם), עם חברה חדשה בשם נאסבוס פארמה, המפתחת תרופה לטיפול בהרעלת אופיאטים בעזרת טכנולוגיה ייחודית להולכת תרופות דרך האף. בקרוב, היא צפויה להיכנס לשלב III של הניסויים הקליניים. בינתיים, כמו חברות ביומד אחרות, נאסוס פארמה גילתה שהמוצר שלה רלוונטי גם לימי קורונה, כמגן מפני הידבקות בווירוס. הוא לא עבר ניסוי בבני אדם, אלא במעבדה בלבד, אך כבר ניתן לרכוש אותו בבתי  המרקחת.  

"ההרפתקה הזאת החלה לפני שנה וחצי, אחרי שזמן רב חיפשנו מוצר לעבוד עליו יחד", מספרת מגידו. "התחלתי לעשות מנטורינג לחברה בשם פורמולקס שהוקמה על ידי גליה טמצין קרייז. בסופו של דבר, אודי ואני רכשנו את החברה, שעוסקת היום בתחום הפורמולציות לתרופות, ואפשר לומר שנאנוס היא ספין אוף שלה". 

תחליף למזרק

המוצר הראשון של החברה, נלוקסון לטיפול בהרעלת אופיאטים, אמור להיות חלק מהפתרון למלחמה בהתמכרות למשככי כאבים, אחת הבעיות הקשות בארה"ב. רק כדי לסבר את האוזן, מספר מקרי המוות כתוצאה משימוש בתרופות הממכרות עלה ב-2018 לכ-70 אלף איש בשנה, לעומת כ-8,000 בלבד בסוף שנות ה-90.  

יש כיום  בשוק מוצרים נוספים לטיפול בהרעלת אופיאטים - כמה מהם ניתנים בהזרקה ומוצר נוסף, Narcan, אושר ב-2016 למתן דרך האף, אבל החומר בו הוא נוזל ולא אבקה, כמו במוצר של נאסוס פארמה. 

ב-2019 המוצר הנוזלי כבר הפך גנרי, אך רגע לפני כן רשם ב-2018 הכנסות של קרוב ל-200 מיליון דולר, ואנליסטים בשוק צופים לכלל התחום צמיחה משמעותית. "בהשוואה לנוזל, אנחנו מצליחים להכניס פי שבעה יותר תרופה לדם ב-10 הדקות הראשונות ופי ארבעה לאחר מכן. הניסוי הזה נערך בבני אדם ונחשב לשלב II של הניסויים הקליניים. כעת אנחנו ערוכים לשלב III", אומרת מגידו.

"תרופות לאף נותנים כאשר רוצים שהן יפעלו מאוד מהר", אומר גלבוע. "ככל שמצליחים לגעת ביותר מפני השטח של חלל האף, כך הספיגה היא טובה יותר. ריסוס של נוזל לתוך האף אינו נקלט היטב, כי הוא נופל לחלק התחתון שלו, ואינו מגיע לכל הריריות של האף. לעומת זאת אבקה יכולה להיקלט היטב, אם היא בדיוק בגודל הנכון. החלקיקים צריכים להיות לא קטנים עד כדי כך שיוכלו להישאף לריאות, ולא גדולים עד כדי כך שישקעו לגרון".

כמו קוק.
מגידו: "אולי. בכל מקרה, המטרה היא להביא את התרופה במהירות למחזור הדם. בינתיים, חוץ מאיתנו רק חברה אחת הצליחה לעשות זאת - אלי לילי שפיתחה גלוקגון (תרופה לסוכרת) באבקה.

מוצר נוסף שנמצא על כוונת החברה הוא תחליף לאפינפרין, המזרק נגד אלרגיות. "במוצר זה אנחנו אמורים להתחיל בניסוי שלב II בארץ בקרוב, אחרי דחייה בגלל הקורונה", אומר גלבוע. שוק האפינפרין מגלגל היום כ-4 מיליארד דולר, ואין בו עדיין מוצר נשאף, אלא רק מוזרק.

"הטכנולוגיה מתאימה גם למוצר כמו אטרופין, שחוץ מהשימוש שלו כהגנה מפני לוחמה ביולוגית, משמש ברפואה השוטפת להחיאה במקרים של דופק נמוך בגלל מחלת לב. בקיצור, בכל מקרה שצריכים מנה מהירה מאוד של תרופה, והיום משתמשים בזריקה מהירה ואגרסיבית".

חומר חיטוי באף

ואיך כל זה מתקשר למגפה הנוכחית? "בתחילת מרץ ישבנו בישיבת צוות ואמרנו, 'מה נעשה לגבי הקורונה'", מספר גלבוע, ומגידו ממשיכה: "ואני בצחוק אמרתי, 'אולי נשפריץ חומר חיטוי לאף'. ואז מנהלת הניסויים הקליניים אמרה ששמעה שיש ניסיונות לצפות את האף בחומר מגן כדי למנוע כניסה של אלרגנים, ואולי ניתן לעשות את זה גם עבור הקורונה. וכך פיתחנו את המוצר בשם טאפיקס".

המוצר קצת דומה למסכת ההגנה התוך-אפית של חברת ביוצ'יינג' שכתבנו עליהן כאן לאחרונה, והמוצרים אף עשויים מחומרים דומים. המוצר של ביוג'יינג' עשוי מג'לטין ואילו טאפיקס של נאסוס עשוי מ-HPMC, נגזרת של צלולוז. עם זאת, אופן הפעולה הוא שונה. האבקה של נאסוס סופחת מים מרירית האף ומצפה את האף בג'לי, שלדברי החברה אינו מפריע לנשימה, אך חוסם 99% מהווירוס.

המוצר הזה הולך צעד אחד קדימה, ולצד ההגנה המכאנית הוא יוצר סביבה חומצית, הנחשבת עוינת לווירוס. "אמנם הווירוס יכול להיכנס לעיניים, אבל התאים הכי עשירים בקולטן ה-ACE, זה הקולטן לווירוס הקורונה, הם ברירית האף. כנראה שגם כאשר הווירוס נכנס לעין, הוא מדבק דרך זליגה לאף. לכן צריך לשמור על האף".

זה לא נשמע הכי נוח. 
גלבוע: "להיפך, אם חששנו שהמוצר עלול ליצור תחושת גודש באף, גילינו שהוא דווקא סופח את הנוזלים באף. עד שהוספנו קצת מנטול למוצר, בכלל לא הרגישו שהוא שם. הוספנו אותו כדי שאנשים לא יהיו בלחץ אם אכן המוצר בתוך האף או לא".

המולקולה נחשבת ידועה לרפואה והמוצר נשאר רק בסביבת האף ואינו נכנס למחזור הדם, לכן המוצר נחשב לתכשיר שאינו מחייב ניסויים קליניים. בניסויי מעבדה הראתה החברה על פילטר שצופה בטאפיקס כי וירוסי Sars-Cov2 ו-H1N1 (שפעת חזירים) נחסמים באופן אפקטיבי.

גלבוע: "משרד הבריאות הישראלי והאיחוד האירופי כבר אישרו את המוצר לשימוש, והוא משווק על ידי כצט. האישור בישראל הוא לא עבור התוויה של מניעת קורונה אלא הגנה מפני נגיפים באופן כללי. באירופה מותר לנו לומר שאנחנו מונעים קורונה".

ההשקה הרשמית באירופה צפויה באוגוסט הקרוב, ובימים אלה נערך מו"מ עם מפיצים. "אנחנו מקווים להגיע להכנסות של כמה מיליוני דולרים כבר השנה במקביל להשקעה בניסויים הקליניים למוצרי הנלוקסון והאפיפן", אומר גלבוע.

אנשים כנראה ישמחו להשתמש במוצר שלכם כתחליף למסכות. האם תערכו ניסוי קליני שיראה שהדברים הם שווי ערך?
גלבוע: "אלה לא התערבויות סותרות. מסכה מגינה על האדם שמולך, ואילו טאפיקס מגן עליך. אולי אם כולם היו משתמשים במסכות כל הזמן, לא היה לנו מה להוסיף. במצב הקיים יש לנו המון מה להוסיף".

איך אתם מחלקים את המשאבים בין המוצר לקורונה לבין המוצרים התרופתיים שלכם?
מגידו: "יש לנו צוות של המוצר המסחרי שאודי מנהל וצוות פיתוח שעובד בנפרד".

גלבוע: "מרגע שהתחלנו לפתח את המוצר הבנו שהוא גדול יותר מאשר רק ההשפעה על הקורונה. בסופו של דבר, מגפת הקורונה תדעך, אבל ההשפעות שלה יישארו איתנו, כמו שאירועי 9/11 שינו את עולם הביטחון בתעופה. יהיו כנראה עוד וירוסים, וטאפיקס אדיש לסוג הווירוס - כל עוד הוא אמור להיכנס דרך האף, טאפיקס נותן הגנה. הוא יכול להגן אפילו מפני צינון".

הבטחות הביומד שלא מומשו

חברת אלקוברה של מגידו וגלבוע הייתה אחת ההנפקות המרשימות בנאסד"ק ב-2013 ופתחה את התיאבון לשאר החברות הישראליות. היא הונפקה כמעט בלי כסף בכיס ובלי עובדים, אך עם טכנולוגיה מבטיחה לטיפול בהפרעות קשב, שעברה בהצלחה ניסוי ראשון בבני אדם, אך בסופו של דבר נכשלה בניסויי ההמשך הגדולים יותר.

עוד בתקופת ההצלחה של אלקוברה, אחרי שמינו למנכ"ל את ד"ר ירון דניאלי, החלו מגידו וגלבוע להתרחק בהדרגה מהחברה והקימו את ביובלאסט, שפיתחה שיטה חדשה לעריכה גנטית, שנועדה לטפל במחלות גנטיות נדירות אצל ילדים.

"הבאנו את ההנהלה הכי טובה לשתי החברות, ואז התרחקנו בהדרגה", אומרת מגידו. "צריך לסמוך על מנהלים מקצועיים שהם יודעים מה שהם עושים. באלקוברה הסיפור מוכר - המוצר לא עבר את הניסוי האחרון. בביובלאסט, בתחילת הדרך ההצלחה הייתה גדולה, ההנפקה בוצעה בשווי גבוה פי 10 מהיקף ההשקעה. הניסוי הראשון במוצר היה מדהים, אבל בגלל הבעיות התזרימיות, המוצר לא הגיע לניסוי הקובע".

גלבוע אומר שכשזה קרה, הוא כבר שנתיים לא היה בעל מניות בחברה, אבל כשנשאל מדוע, הוא מעדיף לא להיכנס לפרטים.

ביובלאסט נמכרה כשלד בורסאי לאנלייבקס הישראלית, המפתחת טיפולים לבקרה של המערכת החיסונית, ואילו הטכנולוגיה של ביובלאסט נמכרה לחברת Seelos הנסחרת בנאסד"ק. סילוס הצהירה כי תערוך את הניסוי המתוכנן במוצר, אולם שווייה היום הוא רק 40 מליון דולר, אז קשה לראות כיצד היא הופכת את המוצר להצלחה.

גלבוע: "הבאנו לשתי החברות את ההנהלה הכי טובה שאפשר. בביובלאסט זו הייתה הנהלה אמריקאית שפעלה בסטנדרטים אמריקאים מבחינת הוצאות, וזה לא ממש התאים לחברה בגודל הזה. בשלב הזה הייתי כבר בעל מניות קטן, ובמצב כזה קשה להשפיע. כך או כך, רוב משקיעי הסיד שלנו בחברות הקודמות הצטרפו גם לחברה הזו".

מגידו רשמה בחודש האחרון גם הצלחה אחת - חברת כיאזמה שבה השקיעה דרך קרנות הון הסיכון שהובילה - אינומד ו-7healthventures. מגידו מקבלת בשוק קרדיט על תרומה משמעותית להצלת החברה בשני המשברים שעברה, ולפני כמה שבועות דווח כי היא קיבלה סוף סוף אישור לתרופה לטיפול במחלת הענקות אקרומיאגליה. כיאזמה נסחרת היום לפי שווי של 236 מיליון דולר.

מה גרם לדעתך לירידה של מניית כיאזמה בכמעט 40% דווקא מאז שהגיעה להישג הגדול, אישור המוצר?
"השוק מחכה להסכם שיווק למוצר. אחרת החברה צריכה לבנות מערך שיווק בעצמה, וזה קשה".

עוד כתבות

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?