גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

להשכרה, למסירה, סוגרים: סיבוב עגום ברחוב ביאליק ברמת גן

חנות הבגדים שנסגרת אחרי 32 שנה, מארגן הקרוזים שהצטמצם בשטח ופתח חנות חיות, והספרית שמשלמת שכירות ולא רואה הכנסות ● "גלובס" יצא לשלושה רחובות עתירי חנויות במרכזי הערים במרכז הארץ, ומצא שהביקוש הגדול ביותר בהם הוא לשלטי השכרה

הביקוש הגדול ביותר בהם הוא לשלטי השכרה / צילום: גיא נרדי
הביקוש הגדול ביותר בהם הוא לשלטי השכרה / צילום: גיא נרדי

הרבה לפני שהגיעה הקורונה, חנויות הרחוב "הפסידו" לחנויות בקניונים הממוזגים ובמרכזי הקניות הפתוחים והאופנתיים. בזו אחר זו ניסו רשויות מקומיות שונות, להחיות את הרחובות שבעבר היוו את מדורת השבט העירונית, ושהתרוקנו בהליך איטי. לרוב התהליך לא הצליח. ואז התפרץ נגיף הקורונה, שהוסיף קושי עצום על בעלי העסקים. "הקורונה יצרה מצב של הפוך על הפוך. אנחנו יודעים שבמרכזים המסחריים הפדיונות רק עולים. בתקופת הקורונה אנחנו רואים שאנשים מעדיפים ללכת לפאוור סנטרים ולמרכזים המסחריים השכונתיים, ושם אכן רואים עלייה בפדיונות.

היינו מצפים שזה יקרה גם לרחובות, אבל זה לא קורה בגלל שהרחובות לא מושכים", מסביר היועץ הכלכלי תמיר בן שחר. לדבריו הסיבה טמונה במידה רבה בסוג החנויות שכיום ניתן למצוא ברחובות הערים. "תמהיל החנויות הוא של 'אנו באנו ארצה' ולא של המאה ה-21", הוא אומר ומכוון חץ לבניין העירייה. הרשויות העירוניות, לדבריו, צריכות לקחת אחריות בתקופה זו וליצור תחושה של "מרחב חי", הוא מסביר ומוסיף, "אנשים רוצים לצאת מהבית ולמקום בטוח. הרחוב יכול לעשות את זה".

מתכננת הערים, שרון בנד מחברת "במידה", צופה שברשויות המקומיות אכן ירימו את הכפפה ויפעלו לחיזוק המסחר שברחובות. "אני מניחה שמה שנראה בעקבות הקורונה זה שרשויות מקומיות יתחילו להשקיע הרבה יותר במרחבים האלה. לא מדובר רק בהחלפה של מרצפות, או תאורה. לרחובות בעיר יש פסיכולוגיה. צריך לטפל ב-state of mind של הציבור כדי למשוך את האנשים חזרה. הקורונה חיזקה את ההבנה שאנחנו צריכים מרחבים מסחריים פעילים בתוך הערים, שהם לאו דווקא קניונים".

ביאליק 77. חנות המזון נסגרה / צילום: גיא נרדי

מבדיקה שקיים "גלובס" בשלושה רחובות מרכזיים בערים שסובבות את תל אביב - רמת גן, רמת השרון ופתח תקוה - עולה תמונה דומה. בין 15%-10% מהעסקים סגורים, כשהצפי הוא שהמספרים ילכו ויעלו כעת לתוך הגל השני של הקורונה. וכל זה קורה כשמחירי השכירויות צונחים. ברחוב ביאליק ברמת גן יש מי שמדבר על ירידה שעלולה להגיע אף ל- 50% במחירי השכירויות מאז פרצה המגפה. ברחוב ההסתדרות, המגמה דומה, ואילו ברחוב סוקולוב ברמת השרון הירידה היא בכמה של כ-15% מאז החל משבר הקורונה, כשאנשי נדל"ן בסביבה מעריכים שהירידה במחיר תחריף. בימים האחרונים יצא "גלובס" למסע בין הרחובות המתרוקנים מחנויות, ומתקווה לשיפור במצב הכלכלי.

רחוב ביאליק, רמת גן

חנות הבגדים הוותיקה נסגרת בגלל הנגיף

שלט גדול שמכריז על "מכירת חיסול" תלוי על חנות הבגדים לה-בל. בפתח החנות אנחנו מוצאים את מירון ודליה לייבוביץ' שמספרים בצער עמוק כי בתוך שבועיים הם יסגרו את העסק שלהם, אחרי 32 שנות פעילות. דליה: "לאור המצב החלטנו שהגיע הזמן לסגור. לפני הקורונה הייתה האטה, אבל אתה תמיד חי בתקווה כי לאורך כל השנים כבר היו זמנים כאלה. אבל, הקורונה נתנה את המכה הסופית. הבנו שמחכות לנו לפחות שנתיים קשות מאוד מבחינה עסקית. אנחנו בנויים על אופנה יותר גבוהה, ייבאנו בעיקר מבתי האופנה הגדולים ביותר בברצלונה. עכשיו אנחנו מחזירים את כל מה שקנינו. כל השנים רצינו לקנות את החנות ובעל הבית לא הסכים. עכשיו זה לטובה".

מירון ודליה לייבוביץ' בעלי חנות 'לה-בל', ביאליק 14. "הקורונה נתנה את המכה הסופית"   / צילום: גיא נרדי

רחוב ביאליק הוא הרחוב הראשי של העיר רמת גן. כאן ממוקמים בית העירייה, בית האזרח, בית ההסתדרות, הרבנות, המועצה הדתית וכיכר רמב"ם (אורדע), שבמשך שנים הייתה המרכז התרבותי של העיר. תנועת האנשים בביאליק שנחשב לאחד מהרחובות המסחריים הבולטים בגוש דן, אמנם גבוהה, אבל הפדיונות המאתגרים, הפילו עוד ועוד עסקים. מתוך כ-200 חנויות שפזורות לאורך הרחוב וברחובות הקטנים שמחוברים אליו, ספרנו כ-30 חנויות סגורות שמוצעות להשכרה, ולפי שלטים נוספים שמכריזים על "מכירת חיסול", נראה כי בקרוב המספר יאמיר.

ביאליק 45. במקום פעלה חנות לאופנה נשית / צילום: גיא נרדי

ירון הוזה מנהל את חנות בגדי הגברים "אופנת רומן", שהינה עסק משפחתי הפעיל כבר למעלה מ-60 שנה, לא נשמע אופטימי. "באופן כללי, הרחוב משנה את פניו, גם לאור השינויים שעובר ענף הטקסטיל בארץ ובעולם. מורגש שיש בריחה של עסקים מהרחוב. בתקופה האחרונה יש ניסיון למלא את הנדל"ן הריק בחנויות שמעטס ומציאונים ועסקי מזון. מה שהקורונה עשתה זה שהיא נתנה דחיפה מאוד מאוד חזקה ומשמעותית לכל מי שמתנדנד. אני לא רואה דרך שאתה יכול לשרוד אם עליך לשלם שכירות", הוא אומר.

לדברי המתווך יואל ברגרזון מהחטיבה המסחרית של אנגלו סכסון, שמשרדה נמצא ברחוב, התופעה של סגירת חנויות החלה עוד לפני הקורונה, אבל כעת היא מתחדדת. לדבריו אם ניתן היה לפני הקורונה לקבל כ-300 שקל למ"ר, היום המחיר נחתך אפילו ל-150 שקל למ"ר. לדבריו בעירייה מנסים לסייע על ידי הרחבת המדרכות על חשבון מקומות חניה.

ביאליק 68. המתווך מבקש 5,800 שקל לחנות בשטח 28 מ"ר / צילום: גיא נרדי

רחוב ההסתדרות, פתח תקוה

משלמים שכירות כל חודש ולא רואים קונים

רחוב ההסתדרות ממוקם בלב המפויח והלא מטופח של העיר פתח תקווה. מדובר ברחוב לא רחב שהבנייה משני עבריו היא של מגורים ובקומות הקרקע חנויות. עיקר הבנייה היא משנות ה-60, כשהבניינים די מוזנחים והרחוב קרח מעצים וכמעט נטול אזורי שהייה. לאורך הרחוב ניתן למצוא חנויות רבות לבגדי נשים, מספרות ומעט עסקי מזון. סניף הסופרפארם שנמצא במעלה הרחוב, הוא אולי היחידי שמשויך לרשת גדולה. במקום פועלות כ-110 חנויות, כש-10% מהן סגורות.

דניאל אליאייב ממספרת 'ליאבליין' נשמע מיואש. לדבריו, הלקוחות, אפילו הקבועות, פשוט לא מגיעות: "יש ירידה של 50% בהגעת לקוחות מאז שהתחילו לדבר בטלוויזיה על גל הקורונה השני. כל הזמן יש רק ביטולים".

דניאל אליאייב, מספרת 'ליאבליין' בפתח תקוה.  "כל הזמן יש רק ביטולים" / צילום: גיא נרדי

מוכר בחנות אחרת עימו שוחחנו אומר כי, "התנועה היא הרבה יותר שקטה ממה שהייתה פעם. לדעתי, הפגיעה של הקורונה היא אנושה. אני מצדיע למי שמצליח להחזיק מעמד בתקופה הזאת".

בחלק אחר של הרחוב אנחנו פוגשים את מ’ שיושבת לבדה בחנות הבגדים שלה. לדבריה היא החנות היחידה ברחוב שמוכרת לבני נשים, ולא רק לנשים דתיות. היא מחייכת בנימוס, אבל נשמעת פסימית. "רק לאחרונה סגרו פה את חנות אופנה, שהייתה אחת מהחזקות ביותר. גם הייתה החנות של צביה שסגרה. אני מדברת כמעט עם כל החנויות פה, ולא הולך להן. מצד אחד משלמים שכירות, אבל אף אחד לא נכנס לחנות".

המתווך המקומי, יעקב איזק, שאת פרטיו ניתן למצוא על רבים מהשלטים שמציעים את החנויות הסגורות להשכרה, טוען כי כיום ניתן להשכיר חנות סטנדרטית בגודל 30 מ"ר בכ-3,500 שקל. לדבריו מדובר בירידה של כ-1,500 שקל בממוצע מהמחירים של תחילת השנה. "רחוב ההסתדרות הוא רחוב שקרוב למרכז. הרחוב ידוע כרחוב הבוטיקים של פתח תקוה. הירידה בביקוש לחנויות במרכז העיר זו תופעה שהתחילה קודם, וזה קשור לריבוי הקניונים וקנייה של בגדים באינטרנט, אבל הקורונה החריפה את זה", הוא מבהיר.

המתווך יעקב בורובסקי, מסניף אנגלו סכסון בעיר, מחזק את דבריו. "מה שקורה זה שהייתה ירידה מסוימת גם לפני הקורונה, אבל הקורונה נתנה מכה רצינית. חנות סטנדרטית, בגודל של 30 מ"ר, הושכרה לפני הקורונה ב-6,000 שקל ותעלה כעת כ-3,500 שקל. חנות כזאת, שמכרו פעם במיליון שקל תעלה כעת 800 אלף שקל".

ביאליק 27. חנות ה"כל בדולר" שפעלה במקום נסגרה  / צילום: גיא נרדי

רחוב סוקולוב, רמת השרון

לקראת גל חדש של סגירת חנויות בקרוב

במשך שנים רבות היה רחוב סוקולוב הרחוב החשוב של רמת השרון. בימים שקדמו לכביש החוף, איילון ולכביש 531 כל מי שרצה להגיע מתל אביב להרצליה עבר פה. עוד לא היו אז קניונים בהרצליה, כפר סבא ורעננה והחנויות ברחוב פרחו. כיום, המצב שונה לחלוטין. הרחוב די מוזנח, והוא כולל תמהיל מגוון של חנויות. לצד ירקניה, קיוסק ומספרה, כמו מפעם, פועלות חנויות סיגרים, יינות ומטבחי יוקרה. מתוך כ-250 חנויות הפזורות במרחב של סוקולוב מצאנו לפחות 20 סגורות.

"אם בעבר היית משלם דמי פינוי בשביל חנות, אז היום אתה הולך כל שני מטר ורואה חנות פנויה. אתה לא צריך שום מאמץ להשיג חנות", אומר לנו מרסלו עלטוב, הבעלים של גלידה פרדו שקיימת כבר 30 שנה ברחוב סוקולוב 86. לדבריו הפדיון שלו כעת נמוך בכ-30% לעומת הקיץ שעבר. סיבה אחת לדבריו היא התנועה הנמוכה ברחוב, אך הפגיעה נובעת גם בשל העובדה שהוא מספק מוצרים למסעדות ובתי קפה שנפגעו מהקורונה. "אנחנו עומדים פה ומדברים כבר 7 דקות ואתה לא ראית בן אדם ברחוב", הוא מדגים כדי להמחיש עד כמה המצב קשה.

הפעילות בחנות מוצרי החיות "אנימל אאוטלט" עשויה להמחיש בצורה הטובה ביותר את הקושי של בעלי העסקים שברחוב. בפתח החנות ניצב איתן כתרי, שמספר כי עד מרץ האחרון הוא בכלל לא היה בעסקי החיות. כבר 25 שנה שהוא מוכר חבילות שיט, באמצעות חברת "קרוז אאוטלט" שבבעלותו ושפעלה במשרד ברחוב. "פעלתי פה ממול ברחוב סוקולוב 67. ב-15 למרץ, כשהיה את הסיפור עם ספינת הקורונה, אנחנו היינו הראשונים להיפגע, עוד לפני שסגרו את השמיים. בפסח כבר הבנו שאין מה לעשות.

ביאליק 37. מעל החנות עדיין מופיע השלט "העין השלישית" / צילום: גיא נרדי

הסתכלתי מהחלון של המשרד וראיתי שמולי יש לא פחות משלוש חנויות שנסגרו בזמן הקורונה". הוא אומר ומספר כי החליט לשכור את אחת החנויות. "מ-90 מ"ר משרד עברתי ל-50 מ"ר ואני משלם פחות מ-6,000 שקלים. החלטנו לעשות באותו שטח פונקציונלי שני דברים. מאחורה יש את חברת הקרוזינג ומקדימה, עוד סניף של חנות חיות", הוא מספר.

היצע החנויות הגדול משפיע כמובן על המחירים. המתווך מוטי רבינוביץ’, מסוכנות התיווך RM מסביר שהמחירים ירדו עוד לפני הקורונה ב-50% והוא מעריך שכעת הם ימשיכו לרדת: "הקורונה הורידה את המחירים בעוד 15%. שכירות של חנות בגודל של 30 מ"ר עלתה בעבר 4,000 שקל ותעלה עכשיו 3,500 שקל. בחנויות היותר גדולות ההשפעה יותר גדולה. חנות בגודל 50 מ"ר, שהושכרה לפני הקורונה ב-8,000 שקל תושכר עכשיו ב-6,000 שקל". לדבריו בקרוב מאוד צפויות להיסגר עוד הרבה חנויות ברחוב. רבינוביץ'. "10% מהחנויות עומדות כבר כעת להשכרה, ואני מעריך שבתוך כחודש יוצעו עוד 10%, ומתוכן, אם יושכר אחוז אחד זה יהיה בנס", הוא אומר.

עוד כתבות

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נאסד"ק ננעל בירידות יום שישי ברציפות; מניית אנבידיה צנחה ב-10%

ה-S&P 500 רשם את השבוע השישי ברציפות של ירידות - ברצף ההפסדים הארוך ביותר שלו מזה למעלה משנה, הנאסד"ק סגר יום שישי ברציפות של ירידות לראשונה מאז אוקטובר 2022 ● הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט התמתן ● בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

חן אמסלם ודביר בנדק בקמפיין מזרחי טפחות / צילום: עופר חג'יוב

מזרחי טפחות משקיע את התקציב הגדול ביותר, ומתברג במקום השני בזכירות

הפרסומת הזכורה ביותר זה השבוע השלישי שייכת לבנק לאומי, עם גל תורן והשיר "יש מוצ"ש" - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הופעה קצרה של אירנה בקמפיין קטן ורזה מספיקה לשופרסל כדי להתברג בדירוג ולזכות באהדה

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

רגע לפני שנפרדים מהחמץ: מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

רחפן של Spear UAV / צילום: Spear UAV

"בעל 4 להבים מתוצרת ישראל": הרחפן שיכול לתקוף גם באספהאן

אחת מהאפשרויות שעלו היום, היא שישראל תקפה באיראן באמצעות חימוש משוטט של הסטארט-אפ התל אביבי "ספיר" (Spear UAV) - נשק בו היא משתמשת בזירות השונות של מלחמת "חרבות ברזל" ● כך משמש החימוש בעל יכולות AI את ישראל במלחמה

חיים ילין / צילום: פרטי

"אני לא מוצא את עצמי בתל אביב": חיים ילין לא מפסיק להתגעגע הביתה

הוא היה בממ"ד 12 שעות רצופות, שמע את הערבית, ראה את המלחמה ● אבל איכשהו זה המקום היחיד שעדיין נותן לחיים ילין כוח: "אני נמשך לשם כמו מגנט" ● פרויקט מיוחד 

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר