גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

5 דברים שצריך לדעת לפני פתיחת שבוע המסחר בוול סטריט

עונת הדוחות לרבעון השני בוול סטריט מעלה הילוך עם פרסום תוצאות טסלה, מיקרוסופט צ'ק פוינט ועוד ● המכירות הקמעונאיות בארה"ב עלו לרמות של לפני המשבר ● מנהיגי אירופה מתקשים להגיע להסכמות לגבי חבילת הסיוע ● וגם, דוחות בלאקרוק מעלים את השאלה האם התיאבון לסיכון חוזר?

מרכז הסחר העולמי בוול סטריט, ניו יורק / צילום: John Minchillo, Associated Press
מרכז הסחר העולמי בוול סטריט, ניו יורק / צילום: John Minchillo, Associated Press

גם שיא נדבקים יומי בארה"ב ביום שישי האחרון לא הרתיע את המשקיעים בוול סטריט שנהנים מרוח גבית מתמשכת בהובלת סקטור הטכנולוגיה, ובעזרת התמיכה של הפד בשווקים כשבינתיים בקצה השני,אם הנתונים אכן משקפים את המציאות, סין מפגינה התאוששות חזקה.

לקראת פתיחת שבוע המסחר בשווקים מעבר לים, הנה 5 דברים שכדאי לדעת:

1. עונת הדוחות בוול סטריט מעלה הילוך. לאחר פרסום תוצאות הבנקים בשבוע שעבר, וגם של נטפליקס שמנייתה התממשה בחדות לאחר עליות חדות במהלך הקורונה, השבוע יפרסמו מספר חברות את דוחות הרבעון השני של 2020. 

חברות התעופה האמריקאיות ימשיכו לדווח השבוע על דוחותיהן לרבעון הקשה בצל הקורונה. בהמשך לדלתא שפתחה את עונת הדוחות בשבוע שעבר עם הפסד של 5.7 מיליארד דולר, חברת התעופה יונייטד איירליינס תפרסם דוחות ביום בשלישי לאחר הנעילה.

בקרב החברות בסקטור הטכנולוגיה, שהתאפיין בביצועי יתר מאז השפל של מרץ, צ'ק פוינט הישראלית תפרסם ביום רביעי לפני הפתיחה, טסלה ומיקרוסופט יפרסמו באותו היום לאחר הנעילה, אינטל תפרסם דוחות בחמישי לאחר הנעילה ו-ריזון תפרסם בשישי בתום המסחר. ענקית המיחשוב IBM  תפרסם דוחות ביום שני לאחר הנעילה, וסנאפצ'ט בשלישי לאחר הנעילה.

בענף הפיננסים החברות אמירטרייד ואינטראקטיב ברוקרס יפרסמו גם הן ביום שלישי לאחר הנעילה, ומעניין יהיה לראות את מספר הלקוחות החדשים נוכח משבר הקורונה שכפה סגר על האנשים והכניס משקיעים חדשים לשוק. קוקה קולה תפרסם דוחות בשלישי לפני פתיחת המסחר.

2.  מספר הנדבקים בארה"ב עלה בשישי האחרון לשיא יומי של 75 אלף בני אדם. מספר מדינות בארה"ב הטילו מגבלות חדשות או מעכבות פתיחת עסקים רבים, אם כי בהינתן התמיכה של הפד בשווקים, לעת עתה השוק נותר אדיש לנתוני העלייה במספר הנדבקים.

3. מנהיגי אירופה מתקשים להגיע להסכמות לגבי חבילת הסיוע שכן חלק מהחברות באיחוד מאמינות כי החבילה הקיימת כיום בהיקף של 750 מיליארד יורו, גדולה מידי וצריכה לבוא כהלוואות ולא כמענקים. המדינות החברות באיחוד מפוצלות בין אלו שנפגעו בצורה הקשה ביותר מההתפרצות וכוללות את איטליה וספרד שנואשות להחיות את כלכלתן המרוסקות, לאלו המודאגות מעלויות תוכנית ההבראה כמו הולנד ושוודיה שטוענות כי יש להמיר את המענקים בהלוואות. במהלך סוף השבוע האחרון נמשכו הדיונים בין ראשי האיחוד האירופי לגבי צעדי סיוע (מענקים והלוואות) שמיועדים בעיקר לכלכלות שנפגעו בצורה המשמעותית ביותר ממשבר הקורונה: איטליה וספרד.

כלכלני פועלים מציינים כי עיקר הוויכוח נסוב סביב חלקם של המענקים בסך חבילת התמריצים. בעוד גרמניה וצרפת מתעקשות כי לפחות 400 מיליארד יורו יינתנו כמענקים, מנהיגי המדינות הצפוניות (הולנד, אוסטריה, פינלנד ועוד) לוחצים שהמענקים יהיו נמוכים משמעותית מסכום זה וגם יותנו במנגנון שייתן לכל מדינה את הזכות לעצור את חלוקת הכסף אם היא חשה שלא משתמשים בו כראוי. מדינות מסוימות גם ממליצות על התניית הענקת הסיוע במחויבות של המדינות המקבלות את הסיוע לביצוע רפורמות מבניות, צעד שמעורר התנגדות חריפה מצד מספר מדינות.

4. התאוששות הצרכנים בארה"ב. המכירות הקמעונאיות עלו בחודש יוני באופן מפתיע כמעט לרמות שהיו לפני המשבר. ההתאוששות בצריכה הפרטית נמשכה והמכירות הקמעונאיות עלו ביוני בשיעור של 7.5% לעומת החודש הקודם. עם זאת, כלכלני מיטב דש מצננים את האופטימיות וכותבים כי "לפני שמתפעלים מעוצמתו של הצרכן האמריקאי צריכים לזכור שהממשל האמריקאי העביר למשקי הבית הרבה מאוד כספים. העיוות בנתונים לגבי מצבו של הצרכן משתקף במיוחד בעובדה שבשיא המשבר הפיגורים בתשלומי כרטיסי אשראי בארה"ב ירדו לרמה הנמוכה ביותר אי פעם". 

בשבוע החולף נרשם שיפור מתון בנתוני שוק העבודה והצריכה הפרטית בארה"ב. בשבוע שהסתיים ב-11 ביולי, מספר הדרישות החדשות לדמי אבטלה ירד במעט ל-1.3 מיליון - הירידה השבועית המספר 15 ברציפות מהשיא של 6.9 מיליון דרישות חדשות בסוף מרץ. באשר לדרישות המתמשכות לדמי אבטלה, אלה ירדו ל-17.3 מיליון בקשות, לאחר שבשבוע הקודם עמדו על 17.8 מיליון בקשות.

5. דוחותיה של בלאקרוק, חברת ניהול ההשקעות הגדולה בעולם, שפורסמו בסוף השבוע האחרון חשפו זינוק של 21% ברווח הנקי לעומת התקופה המקבילה אשתקד. היקף הנכסים המנוהלים הגיע ל-7.32 טריליון דולר ברבעון השני לעומת 6.84 טריליון דולר ברבעון המקביל. בחברה מסבירים את המספרים בהגדלת הסיכון שנטלו הלקוחות, דבר שבא לידי ביטוי בהזרמה של 16 מיליארד דולר לקרנות של בלאקרוק ברבעון השני - פי 8 מעל הגיוסים ברבעון השני של 2019.

עוד כתבות

עידן עופר / צילום: סיון פרג'

בדקנו: האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

בעלי חברת הספנות לשעבר החל לממש את החזקותיו במחירי השיא של 2022 ונהנה מתמורה כוללת של מעל 2 מיליארד דולר, בעיקר מדיבידנדים ● עופר יכול היה להרוויח יותר על יתרת המניות שמימש, אך גם כך הערך המצטבר שלו בצים גבוה מהמחיר בעסקה למכירתה

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

"האזור מת כלכלית": הקשיים אצל השכנה של ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ארה"ב רוצה לצמצם את כמות הנפט שאיראן מוכרת לסין, מתיחות בגבול לבנון, ואיך נראות חגיגות הרמדאן בעזה • כותרות העיתונים בעולם

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

ויכוח בין האוצר ליועץ הכלכלי של רה"מ: האם תוקם חוות שרתים בפריפריה?

פרופ' אבי שמחון דוחף להגדרת חוות שרתים כ"תשתית לאומית" - ולאפשר הקמת תחנות כוח צמודות במסלול עוקף רשויות מקומיות ● באוצר מתנגדים מחשש לעומס על רשת החשמל ועלויות כבדות ● הביקורת: "ההטבות מוגבלות לצפון הקרוב ולדרום המרכז, הגליל והנגב - בחוץ"

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

מוצאים פתרונות לכלכלת הצפון: הרגעים והתמונות מכנס גלובס

כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס חיבר בין כ-250 משתתפים מהקהילה העסקית, הרגולטורית והציבורית לדיון על כלכלת הצפון, תעשייה ובנייה ● בין ההרצאות והסדנאות התקיימו סיורים ביטחוניים וכלכליים בהובלת אמיר בר-שלום וניסן זאבי, שהמחישו את אתגרי הצפון ומנועי הצמיחה בו ● אירועים ומינויים

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

חנות בגדים / צילום: Shutterstock

שוק האופנה בישראל מגלגל 25 מיליארד שקל, אבל נתון אחד חושף משבר שקט

תעשיית האופנה הישראלית מתמודדת עם שורת אתגרים לא פשוטים, בין השאר בגלל התחזקות האונליין ומבנה השוק ● מבדיקת גלובס עולה כי מדד ההלבשה צנח ב־34% בעשור החולף

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

אוניות מטען בנמל עקבה, ירדן / צילום: Shutterstock

עשרות מיליונים למשך 30 שנה: אבו דאבי מהמרת על נמל עקבה

חברת הנמלים AD Ports חתמה על הסכם תפעול ארוך טווח בנמל הירדני ● למרות הנחיתות מול נמלי הים התיכון והאיום הביטחוני, האמירתים מזהים פוטנציאל בעורק החיים הראשי של הממלכה

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

סביר שתהיה מערכה משותפת עם ישראל ורחבה מהקודמת וזה יכול להיות בקרוב מאוד ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

תנובה / צילום: שלומי יוסף

המחוזי: תנובה עשתה דין לעצמה והחזיקה בשטח שאינו בבעלותה

ביהמ"ש קבע כי תנובה אינה בעלת זכויות בשטח בבאר שבע שהחזיקה במשך עשרות שנים ● בנוסף נמתחה ביקורת על התנהלות החברה: איך תאגיד עתיר-משאבים, המלווה ביועצים משפטיים צמודים, שוכח לחתום על הסכם לקבלת מקרקעין?

נשיא טורקיה, רג'פ טאייפ ארדואן / צילום: ap, Achmad Ibrahim

גם עצירת המלחמה לא בולמת את שנאתו של ארדואן כלפי ישראל. זו הסנקציה החדשה

אחרי המסלול העוקף דרך הרשות הפלסטינית והפריקה והטעינה מחדש בנמלים זרים, אנקרה מהדקת את החנק הכלכלי: הופסקה הנפקת "תעודות העדפה" (יורומד) המאפשרות פטור ממכס לסחורות טורקיות המגיעות לישראל דרך צד שלישי ● הנפגע הצפוי העיקרי: ענף הרכב