גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נדל"ן בניו יורק: איך משכירים דירה אונליין מבלי לבקר בה בכלל?

איך מצליחים למשוך קונים או שוכרים פוטנציאלים בעידן המאופיין באי-ודאות וריחוק פיזי? טכנולוגיה חדשנית שפיתחה חברת bmby, המאפשרת הדמיית בניינים, הדירות בהם והסביבה, מסייעת לסגור עסקאות אונליין גם בתקופות מאתגרות

יש מי שכבר רוכשים דירות אונליין / צילום: freepik
יש מי שכבר רוכשים דירות אונליין / צילום: freepik

תוכן ממומן מטעם חברת bmby

גם בתקופה זו המאופיינת באי ודאות, כשחברות נדל"ן מנסות להחזיק את ראשן מעל המים, נמצא חברות הממשיכות לשווק נכסים במחירי שוק. כך למשל, חברת היזמות האמריקנית, ארטימוס, המנוהלת על ידי הישראלים, דן הרון, נשיא החברה והיו"ר, איתן בנימין, שהצליחה בחודש האחרון לסגור עסקאות להשכרת דירות 1-2 חדרים תמורת 20,000 - 12,000 שקל לחודש בניו יורק. מפתיע עוד יותר הוא כי העסקאות נסגרו אונליין, מבלי לבקר בדירה.

"אני מאד שמח לבשר כי מישהו חתם על דירה להשכרה תמורת 5,000 דולר לחודש מבלי לראות את הדירה ומבלי להכיר אותנו", הסביר הורון בשיחת זום שהתקיימה לאחרונה עם אנשי נדל"ן ישראלים. "הלקוח העביר לנו את ההסכם מראש, כולל תשלומי ביטחון והוא לא היחיד. יש לנו עוד 5-6 לקוחות כאלו בשלבי חתימה שונים, שלא טרחו כלל להכיר אותנו או לבקר פיזית בדירות".

בימים אלה רושם ענף הנדל"ן בישראל ובעולם ירידה משמעותית בהיקף העסקאות. מפרסומי הכלכלנית הראשית באוצר עולה כי מספר העסקאות בחודש מרס היה נמוך בכ-30% מאלה שהיו בחודש פברואר . חודש אפריל, שבמהלכו מרבית האוכלוסייה שהתה בסגר, צפוי לרשום שפל היסטורי במספר העסקאות החודשי. נתונים אלו, אינם שונים מהמתרחש בעולם ובענף הנדל"ן, מי שספג את המכה הקשה ביותר הוא שוק הנדל"ן המניב, שנחתך באחוזים ניכרים.

למרות הנתונים, נמצא כי חברות המתמחות בבניית פרויקטים להשכרה, משדרות על גל אחר. בניו יורק נמצא כי ענף הדיור להשכרה נחשב לנדל"ן בטוח ויציב. בזמן שבתי מלון ובנייני משרדים נותרים ריקים ושטחי מסחר אינם פעילים, דווקא דירות המגורים בייעוד להשכרה נותרות מבוקשות.

מהיכן, אם כך, נובעת ההצלחה של חברת ארטימוס?

חברת ארטימוס הינה חברת יזמות נדל"ן אמריקנית הפעילה מזה 30 שנה. 85% מפעילות החברה היא למגורים בדגש על דיור להשכרה בעיקר בפרויקטים להתחדשות עירונית. יתר משאבי החברה מושקעים באפיקי נדל"ן מניבי סיכון כחניונים, מלונאות ונדל"ן מסחרי. החברה מחזיקה בבעלותה גם חברת ביצוע וחברת ניהול נכסים.

הפרויקט בו הושכרו הדירות אונליין ללא ביקור במקום אותו משווקת חברת ארטימוס הוא בניין ברחוב 117 בשכונת הארלם בניו יורק, הכולל 118 יחידות דיור להשכרה. במקביל לשיווק פרונטלי, החברה החלה לפני כחודש בשיווק אונליין בעזרת טכנולוגיה חדשנית של חברת bmby בראשותו של מארק זאבי, הפעילה ב-28 מדינות.

חברת bmby פיתחה אפליקציה חכמה בשם DREAMS המאפשרת לרוכשים לסייר בנכסי נדל"ן בהדמיה מציאותית תוך תחושת התמצאות מלאה. השימוש ב-DREAMS מתבצע על גבי כל מסך, החל ממסך סמארטפון, דרך טאבלט ועד למסכי מגע ענק בגדלים 55-100 אינץ', וממחיש באופן מוחלט ודינאמי את הפרויקט וסביבתו. מדובר במערכת ויזואליה ריאליסטית משולבת בינה מלאכותית, המאפשרת ללקוח לסייר וירטואלית בדירה העתידית ואף בשכונה העתידית ולצפות במבנה מבחוץ, לבחור כל דירה, להיכנס אליה, לסייר בה להנאתו ולהרגיש ממש במקום. בנוסף, הקונה יכול לצאת אל המרפסת ולהביט בנוף העתידי שמולו ולחוש כמעט את הבריזה בפנים.

"כאשר bmby באו אלינו עם הרעיון להשתמש ב-DREAMS לפרויקט בהארלם לפני כשנה וחצי הייתי מאד סקפטי ולקח זמן לשכנע אותי", אומר הורון. "בסופו של דבר הסכמנו, אך כיוון שבכל זאת לא הייתי מוכן לקחת סיכון גייסנו סוכנים ליתר ביטחון. למזלנו, כשהקורונה פרצה, נאסר על המתווכים להראות דירות, כך שהסוכנים נמצאו לא יעילים ואפליקציית DREAMS דווקא כן ".

מערכת DREAMS מספקת נוחות וחוויית משתמש חדשנית, אולם המטרה שלשמה הוקמה היא בראש ובראשונה להגדיל את המכירות עבור יזם הנדל"ן. ואכן, יומיים וחצי לאחר השקת הפרויקט היא צברה 694 לידים.

"אני חייב להגיד שלא חשבתי שזה יקרה", ממשיך הורון, "ובהחלט מזל שיש לנו את המערכת הזו. במשך 20 שנות פעילות בהן אנו משכירים דירות תמיד חשבנו שמידע אפשר לקבל באינטרנט, אבל להשכיר דירה בלי לפגוש בן אדם, זה בלתי אפשרי. לפני כשנה וחצי כשהתחלנו בפיילוט הזה, אפשרנו ללקוחות שלנו לחתום על חוזה ראשון בלי לראות אותנו וכך הגענו למסקנה שפגישה עם הדייר היא לא כל כך חשובה. עכשיו יש לנו מספר דיירים המצפים לחתום אונליין ומבקשים שלא נטרטר אותם. העובדה שבאמצעות הפלטפורמה לקוח פוטנציאלי יכול לראות את הדירה והבניין בתלת מימד, לטייל בלובי, להיכנס לתוך מועדון הדיירים, לסייר בפאטיו ובחדר הכושר, להקטין ולהגדיל - וכל זאת באופן עצמאי, הרי שזה מביא אותנו למקום חדש".

לפרטים נוספים על מערכת DREAMS לחצו כאן>>

נדל"ן באי ודאות

שוק הדיור להשכרה מושך אליו מגוון משקיעים, פרטיים ומוסדיים ועל-כן בתקופת אי ודאות דווקא ענף זה מצליח לייצר נזילות רבה. הדבר נכון בעיקר בכל הקשור לשווקים הבינלאומיים, אם כי גם בישראל, מנתוני מחקר של חברת פז כלכלה והנדסה, למעלה מ-30% ממשקי הבית בישראל חיים בשכירות. בפילוח אזורי נמצא כי באזור תל אביב רבתי, שיעור השוכרים מגיע לכ-40%. נתונים אלו הם שהדליקו נורה בחברת ארטימוס כי ניתן להקים פרויקטים לדיור בהשכרה גם בארץ, על אף מגבלות רגולציה ותב"ע האופיינים כל כך בארץ.

כיום מקדמת חברת ארטימוס בשותפות עם חברת ג'י אן אס פרויקט דיור להשכרה בשכונת ואדי סאליב בחיפה. הפרויקט כולל 131 דירות להשכרה, כאשר 70% מהדירות מושכרות. כמו-כן החברה עובדת על פרויקט דומה ביפו ובנצרת עלית.

"לקחנו את הקונספט מניו יורק ועשינו לו לגליזציה לישראל, ואנחנו רואים שהפיילוט הזה עובד מצוין", מסביר איתן בנימין. "שוק השוכרים קיים גם בישראל ולא צריך לשכנע אותם לבוא ולהגיע. במקום לשכור ממשכיר פרטי שלא תמיד בעל סבלנות וזמן לטפל בנכס, הלקוח שוכר דירה קומפלט מאיתנו".

"אחד הדברים שאנו שמים עליו דגש בפרויקטים אלה הוא תמהיל דירות, מה שגורם גם לתמהיל של דיירים. אנחנו לא רוצים להיות תלויים בסגמנט מסוים, אלא להכניס מגוון אוכלוסיות לפרויקט, וזה סוד ההצלחה. ברגע שיש תמהיל גדול יותר אנחנו מקטינים סיכונים ובונים קהילה יציבה יותר. אם היינו מסתמכים רק על קהילת הסטודנטים, הרי שבתקופת הקורונה היינו מפסידים, כי רבים מהם עזבו את העיר".

חברת ארטימוס היתה בין הראשונות שהגיעו לשכונת הארלם, שבצפון מנהטן. זו מדיניות החברה - להיכנס לשכונות שוליים ולהשביח אותן. כך היא עושה היום בוואדי סאליב בחיפה, ועתידה לעשות באזורים נוספים בארה"ב כשכונת ג'מייקה ברובע קווינס שבניו יורק והרובע הצפוני של ניו יורק, הברונקס. לשכונות כאלה החברה נכנסת, קונה בזול, ומשביחה את האזור לבלי היכר.

כשארטימוס הגיעה להארלם לפני מספר שנים, לא היה שם דבר כלום. להפך. המקום היווה מעוז הפשע המאורגן והשאלה שהתעוררה היא, איך מושכים משפחות למקום כזה? חברת ארטימוס ששמה לה למטרה לשנות את אופי המקום ולבנות קהילה, החלה את התהליך בשלבים. בתחילה, בנתה בניינים קטנים בני 10-12 דירות מרווחות. בניה זו שימשה כלי בוחן לתושבי מנהטן - האם יסכימו לעזוב את הדירות הקטנות במנהטן לטובת דירות מרווחות בהארלם? התוצאה היתה שאנשים פשוט חיכו בתור.

"משפחות רבות העדיפו דירות גדולות ושילמו מחיר כמו מידטאון מנהטן לדירה גדולה ב-50% יותר בהארלם. לאור הביקושים החלטנו לבנות בניינים גדולים יותר של 120 יחידות דיור. זה היה סיפור אחר כי אז נדרשנו לספק לרוכשים בטיחות ולצורך העניין הצבנו שומר. רק אז משפחות החליטו לעבור עם ילדים כי הבינו שהבניין מספק להם בטיחות. וכך המשכנו עוד בניין ועוד בניין ולאט לאט השכונה השביחה את עצמה. משם הגענו למסקנה שאנחנו הולכים מעתה לבנות בניינים טיפוסיים בלי דורמן, כשעל דירות שני חדרים התחלנו לקבל דמי שכירות חודשיים בסך של 20,000 שקל".

אחד הדברים החשובים בפרויקטים מסוג, מסביר בנימין, הוא הריטייל הנכון. מלבד דירות מרווחות שמבטיחה ארטימוס והפסיליטיז היוקרתי הכולל חדר כושר, מועדון דיירים עם ברביקיו, חדר יוגה וחדרי משחקים לילדים - בפרויקטים להתחדשות עירונית החברה גם דואגת להכניס שירותים לציבור שיהוו מוקד משיכה.

"בהארלם דאגנו להכניס מסעדות טובות", מסביר בנימין. "חנויות שהיו ריקות אוכלסו במרכזי קניות איכותיים כסופרמרקט גורמה ולא סתם חנויות שלא יוסיפו דבר, כמו מקדונלד'ס. בהמשך הכנסנו גם את סטארבאק'ס והענקנו להם הטבות מעולות מה שסייע למשוך אנשים טובים ולהשביח את השכונה".

מביאים את העתיד להווה

ירידה לפרטים בפרויקט היא חשובה על-מנת להבטיח פרויקט איכותי ומתן שירות ללקוח. אם כי, נשאלת השאלה כיצד משווקים דירהה כזו, טובה ככל שתהא, בעידן המאופיין בחוסר ודאות? כיצד ממחישים לקונה הפוטנציאלי את המרחק מהמסעדה או הסופר לביתו, מקומות הציבור, הפארק, וכיצד הוא יוכל לדעת איזה נוף נשקף מחלון ביתו?

כאן נכנסת לפעולה אפליקציית DREAMS, מערכת ויזואלית מבוססת בינה מלאכותית, כאמור, המזינה נתונים כל העת ומציגה אותם, תוך ניתוח הנתונים והרצונות של הצרכן. "כשתכננו שלקוח יקנה אונליין קבענו שיהיו שלושה תנאים מרכזיים באפליקציה
1 - שהאפליקציה תייצג אותנטיות, 2 - יתרון בסגירת חוזה אונליין, 3 - מתן אחריות וביטוח ללקוח שמה שהוא רואה זה מה שיקבל, וזה מה שקורה בפועל. הלקוח יכול לבחור קומה, תקציב וגודל דירה - וכך מקבל את כל האלטרנטיבות הפתוחות בפרויקט; הוא יכול לקבל פרטים על תרשים, תוכניות, מידות הדירה, הנוף המדויק של אותה קומה וניתן גם לראות את הדירה בתלת מימד ולסייר בה", מסביר זאבי, מייסד ויו"ר חברת bmby.

חשיבות מרכזית באפליקציה היא ההנעה לפעולה. האפליקציה מתממשקת לתוכנה של חברת הניהול של החברה היזמית ומסייעת בכל התהליך של מילוי הטפסים. כמו כן, היא מאפשרת לתאם פגישה עם איש המכירות ולקיים שיחות וידאו.

"כל זה מסייע ביחסי המרה מלידים לעסקאות", ממשיך זאבי. "המערכת מאפשרת לנו לדעת על אילו דירות הסתכל הלקוח, מה אהב, והרבה מעבר לזה כגון: כמה זמן בחן כל אזור בדירה, האם קפץ לבדוק את המספרה של הבניין? שהה בפטיו? האם ירד לחדר כושר? כך ניתן לבנות פרופיל ולאגור ביג דאטה שניתן לנתח - ובו בעת כשאיש המכירות משוחח עם הלקוח הוא כבר יודע כיצד לנתב את השיחה.

"ידוע לנו שלא כל העסקאות יסגרו אונליין, אבל האפליקציה חשובה בכך שהיא מסייעת לקדם את הליך העסקה ולסגור אותה מהר יותר. כמובן שכמות העסקאות אונליין תעלה עם הזמן ואם נסגרו עד היום 15% מהעסקאות, ובזכות הקורונה זה קפץ לכ-30%, הרי שעם השנים בוודאי נעבור את ה-70%. עדיין יוותרו בין 20 ל-30 אחוז רוכשים שיבקשו לראות את איש המכירות. כל מסד הנתונים הזה הוא סופר חשוב ואנחנו מנהלים אותו ויודעים לשלוח התראות ללקוח. כך למשל, הלקוחות מעודכנים על לקוחות אחרים שראו את הדירה, או כאלה שהגישו הצעה. זאת אומרת שבאמצעות ביג דאטה אנו יודעים איך לקדם את הליך העסקה".

לפרטים נוספים על מערכת DREAMS לחצו כאן>>

*הכתבה הינה מטעם חברת bmby

עוד כתבות

שיגור מיירט חץ 3 / צילום: דוברות משרד הביטחון

הרכיבים המזויפים במטוסים, והטילים היקרים שגורמים מבוכה לארה״ב

לגלובס נודע כי החברה הביטחונית הממשלתית תומר מגייסת 60 עובדים חדשים, אלביט עם הזמנה ראשונה למערכות מרגמה, בריטניה שוקלת להיכנס לתוכנית מערך ההגנה האירופית, טורקיה מנסה לרכוש מטוסי קרב ממקורות רבים, ובכיר גרמני קורא להגדלה משמעותית של תקציב הביטחון ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נשיא טורקיה, ארדואן / צילום: Shutterstock, Mr. Claret Red

ישראל מנעה מארדואן מרחב הכחשה, וטורקיה נסוגה מההקלות בסחר - בינתיים

משרד המסחר הטורקי שלח מכתבים למפעלים בענף הבניין המקומי ועדכן אותם על אישור זמני לחדש את האספקות לישראל - אך הפרסומים בתקשורת הישראלית וההודעה החריפה של שר החוץ ישראל כ"ץ בנושא שברו את הכלים 

הפגנה פרו־פלסטינית בטריניטי קולג' בדבלין, ביום שבת האחרון / צילום: Reuters, Mostafa Darwish

האוניברסיטה היוקרתית באירלנד שנכנעה למפגינים הפרו־פלסטינים

התקשורת בבריטניה דיווחה כי טריניטי קולג', המוסד האקדמי היוקרתי ביותר באירלנד, הודיע שיסיט השקעות מישראל, בתום משא ומתן עם מוחים פרו־פלסטיניים בקמפוס ● המפגינים השתלטו על הכניסה למכללה, המהווה אטרקציה תיירותית, ומנעו כניסה של תיירים ומבקרים לאתר

שר האוצר סמוטריץ' וראש הממשלה נתניהו. הבור התקציבי מעמיק / צילום: Reuters, Ronen Zvulun

תתכוננו, העלאות מסים נוספות בדרך: באוצר מזהירים מגירעון של 7% ובוחנים צעדים כואבים

מהלומה נוספת צפויה להכנסה הפנויה שלנו לאחר ה"תגלית" שצצה במסגרת ההכנות באוצר לקראת תקציב השנה הבאה ● בין צעדי ההתכנסות שנשקלים כעת, כדי למנוע משיעור הגירעון לקפוץ ל־7%: הקפאת מדרגות מס הכנסה והעלאת המע"מ בשיעור גבוה מהמתוכנן - כבר ב־2024

אתר בנייה. היקף הישראלים בענף עלה / צילום: כדיה לוי

הנתונים מגלים: אלפי ישראלים הצטרפו לענף הבנייה במלחמה

בחודש מרץ עבדו בענף 215 אלף עובדים ישראלים, 12 אלף יותר מאשר טרום המלחמה ● עם זאת, מספר העובדים בבנייה עדיין נמוך ב-20% ממספר העובדים שהיו בענף בספטמבר

עידן עופר, בעלי או.פי.סי אנרגיה / צילומים: סיון פרג', shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

שוב מפסיד ברכב החשמלי: עידן עופר מחק עשרות מיליוני שקלים במיזם עמדות טעינה

כעשור לאחר קריסת מיזם הרכב החשמלי בטר פלייס שהוביל עופר, הפחיתה או.פי.סי אנרגיה שבשליטתו כ־44 מיליון שקל מהשקעה שביצעה במניות חברת טעינת הרכב ג'ינרג'י ● זאת לאחר שניסיון להפריד כוחות עם יזם החברה נכשל

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בורסת ת"א סוגרת שבוע ירוק: המדדים המובילים זינקו ביותר מ-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.9% ● הבורסה פרסמה את סיכום המסחר השבוע: מדדי הטכנולוגיה הובילו את העליות ● עליות שערים אפיינו גם את מדדי איגרות החוב המקומיות, בדומה לאגרות בארה"ב ● מניות קמטק, טאואר ונובה זינקו היום בעקבות הדוחות

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

"חזירות": הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● שכר הדירה שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות המסים תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

השר ברקת: "הצעד של ארדואן יפגע בעיקר בתדמית הכלכלה הטורקית"

לפי נוכחים בכנס מכון היצוא בנושא קשרי הסחר של ישראל עם טורקיה אמר שר הכלכלה ניר ברקת כי תגובה לטורקיה תפגע ביוקר המחיה ● אך לא כולם מסכימים, יעל רביע־צדוק, סמנכ"לית כלכלה במשרד החוץ אמרה כי "צריך לצמצם את היקפי הסחר עם טורקיה"

עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP(Kin Cheung), Shutterstock

רדיקלים מוסלמיים מנצחים בבחירות מקומיות באנגליה ופוטין מתקרב אל פטר הגדול

מוסלמים מנצחים בבחירות מקומיות באנגליה עם דגלים פלסטיניים ועם כרזות לטובת עזה ● אדאני (מנמל חיפה) הופך לכדור משחק בבחירות בהודו ● פוטין, תקופת כהונה חמישית, משתווה לסטאלין ● חדשות משפטיות טובות לטראמפ ● אורנגאוטן חובש את הפצע

ערן כהן, מנכ''ל אלסטום ישראל / צילום: אלסטום

מנכ"ל אלסטום בישראל לא חושב שצפויה בריחת משקיעים: "הפן הכלכלי קובע"

ערן כהן, מנכ"ל אלסטום ישראל, תאגיד התשתיות הצרפתי, מסביר כי פעילות החברות הזרות לא נפגעה, למרות המלחמה: "מה שמוביל זה האינטרס העסקי" ● בראיון לגלובס הוא מתייחס לראשונה לטענות על עיכוב בקו האדום ולעזיבת החברה הספרדית שבנתה את הרכבת הקלה בירושלים

איור: גיל ג'יבלי

תל אביב 125 מול S&P 500: איזה מדד יציג תשואה עודפת השנה?

אחרי שנה בה בורסת תל אביב השתרכה הרחק מאחורי וול סטריט, מדד תל אביב 125 מתחיל לצמצם את הפער מול S&P 500, והתחזיות לתשואה עודפת במדד הישראלי הולכות ומצטברות ● דודי רזניק מבנק לאומי אופטימי לגבי השוק המקומי, אבל מזהיר: אם תהיה הסלמה במלחמה, התמונה תתהפך ● מדור חדש

עמית גוטליב / צילום: ענבל מרמרי

"לא צריך להתנצל על זה שאני מרוויח": היו"ר החדש של ארגון הקבלנים בתל אביב בראיון

לתפקיד יו"ר איגוד הקבלנים בתל אביב נכנס עמית גוטליב בתקופה של משבר חמור בענף הבנייה, עם מחסור בכוח אדם וחרם על יבוא מטורקיה ● "אחי ואני באנו לאתר לעשות שפכטל בעצמנו כדי לסיים את הפרויקטים בזמן"

אלכס קארפ, מנכ''ל פלנטיר / צילום: ap, Thibault Camus

ענקית ה-AI הייתה אחת מהמניות האהודות בוול סטריט. ואז היא פרסמה דוחות

פלנטיר, אחת החברות הגדולות בתחומי ה־AI, נסקה בשנה האחרונה ביותר מ־175% והפכה לאחת המניות היקרות בוול סטריט ● עד שהגיעו הדוחות שהביאו לצניחה של 15% במניה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

וול סטריט ננעלה בעליות; פאגאיה זינקה ב-20%, פלייטיקה ב-14%

הדאו ג'ונס עלה ב-0.9% וחתם רצף של שבעה ימי עליות ● ישראליות: טאואר, קמטק, ופייבר עלו בעקבות הדוחות, סולראדג' נפלה ב-9% ● חברת משחקי הוידאו רובלוקס צללה ב-20% ● האנליסטית שמסמנת את החברה שתרוויח הכי הרבה מ-AI ● בבנק אוף אמריקה אופטימיים לגבי Arm, למרות התחזית הפושרת של החברה ● באופנהיימר ממליצים על גילת עם אפסייד של 43%, מתמודדת על שלושה חוזים גדולים

דורון טאובמן / צילום: אמנון חורש

זה עורך הדין שייצג את הממשלה בבג"ץ חוק הגיוס

בחודש שעבר אישרה היועמ"שית לממשלה לקבל ייצוג נפרד בבג"ץ חוק הגיוס ● מי שהסכים לקחת את המשימה הוא עו"ד דורון טאובמן, שותף במשרד רם כספי, בעל ניסיון בייצוג בבג"צים המציגים עמדה שמרנית ● בין היתר מייצג טאובמן את הרבנים הראשיים בבג"ץ מתווה הכותל

עידו אהרונוביץ / צילום: מסע ישראלי

הסדנה שטייסי הקרב עוברים כדי לעבד את חוויות המלחמה

חיל האוויר וארגון מסע ישראלי מציעים לטייסים סדנה בת יומיים שבה הם רוכשים כלים להתמודדות עם קשיים רגשיים ומנטליים ● "אלה דברים שלא יעלו בתחקיר מבצעי", מסבירים המארגנים ● ישראל מתגייסת

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock, Ned Snowman

מגמה מעורבת באסיה; מחירי הנפט מטפסים

הניקיי מוסיף 0.2%, בורסת שנחאי מאבדת 0.2%, בורסת שנזן יורדת ב-0.9% והקוספי מתחזק ב-0.6% ● עליות קלות במסחר בחוזים העתידיים על מדדי וול סטריט ● בשוק הסחורות, מחיר חבית נפט מסוג ברנט עומד על 84.4 דולר, וחבית נפט אמריקאי נסחרת סביב ה-79.8 דולר

זעם בהולנד: אוניברסיטה העבירה שמות של ישראלים למפגינים פרו פלסטינים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: אוניברסיטת אמסטרדם העבירה רשימות של מוסדות מחקר ישראליים למוחים פרו פלסטינים, שר בממשלה הספרדית נגד ישראל וממשלת בריטניה קוראת לאוניברסיטאות להגן על סטודנטים יהודים ● כותרות העיתונים בעולם 

חוסיין סלאמי, מפקד משמרות המהפכה / צילום: Associated Press, Vahid Salemi

עם למעלה מ-30 אלף חיילים: האיום החדש של איראן על ישראל

חוסיין סלאמי, מפקד משמרות המהפכה, התייחס לסוגיה של פעילות ימית באגן הים התיכון, לצורך הידוק ההתקפה על ישראל ● זוהי לא הפעם הראשונה שמתייחסים באיראן לסוגיה זו, ולפני חודשים ספורים הוקם בסיג' ימי, משמר מתנדבים שיכלול לפי טהרן כ־55 אלף איש על כ־33 אלף כלים