גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבלוקצ'יין מתכווץ: חברת אורבס צימצמה את צוות עובדיה ב-40%

לאחר הפיטורים נותרו ב-Orbs, שהיתה בעבר מחברות הבלוקצ'יין הגדולות בישראל, 30 עובדים בלבד ● אורבס: "בעקבות השינויים בצורכי הלקוחות והפרויקט וההשפעות של וירוס קורונה, התקבלה החלטה לשנות את מבנה הצוות"

השפעותיו של משבר הקורונה מחלחלות, ככל הנראה, גם אל תעשיית הבלוקצ'יין: ל"גלובס" נודע כי Orbs, שהייתה בעבר אחת מחברות הבלוקצ'יין הגדולות בישראל, ביצעה באחרונה תהליך נרחב של קיצוצים בצוות העובדים שלה, שבסופו נותרו בו 30 עובדים בלבד. עד לפברואר האחרון העסיקה אורבס כ-50 עובדים, כך שבחמשת החודשים האחרונים כ-40% מעובדי אורבס סיימו את עבודתם בחברה בעקבות פיטורים או בנסיבות אחרות. בהנהלת החברה מסבירים כי הצורך בהקטנת מצבת העובדים נובע משינויים בצורכי החברה ומהשפעותיו של וירוס הקורונה על פעילותה.

טכנולוגיות הבלוקצ'יין מוכרות בעולם בעיקר בזכות ביטקוין ומטבעות קריפטוגרפיים אחרים, המבוססים על תשתיות בלוקצ'יין - מסדי נתונים דיגיטליים מבוזרים, שאינם נשלטים על ידי גוף מרכזי כלשהו. ארגונים רבים בעולם ניסו לפתח בשנים האחרונות יישומים שונים המבוססים על בלוקצ'יין, אבל בניגוד למטבעות הקריפטו, אף אחד מהיישומים האלה לא זכה עד כה להצלחה רבה.

אורבס, שהוקמה ב-2017 כחברה לפיתוח יישומי בלוקצ'יין, גייסה בשני סבבים במהלך 2018 השקעות בסכום מצטבר של יותר מ-133 מיליון דולר, מתוכו כ-118 מיליון דולר בהנפקה הראשונית (ICO) של המטבע הדיגיטלי Orbs במאי 2018. חברת הבלוקצ'יין, הפועלת ממשרדים בתל אביב, בסן פרנסיסקו, בסיאול ובסינגפור, צמצמה כבר במהלך 2019 את פעילותה, ובפברואר האחרון העסיקה כ-50 עובדים, לעומת 60 עובדים שהעסיקה בסוף 2018.

דניאל פלד, מייסד שותף ונשיא אורבס, התייחס לשינוי במצבת עובדי החברה בשיחה עם "גלובס" בתחילת השבוע, ואמר כי "המספר של 50 עובדים (שהועסקו בחברה בפברואר) כלל יועצים חיצוניים ועובדים במשרה חלקית. במהלך הנוכחי נפרדנו משישה עובדים (שני עובדי שיווק וארבעה עובדי פיתוח עסקי). ליתר דיוק, לשניים מהם שינינו מודל העסקה לייעוץ שעתי".

בערוץ הטלגרם הרשמי של אורבס, כתב בסוף השבוע האחרון אחד המנויים לערוץ כי נודע לו שהיו פיטורים מאסיביים בחברה, ולא נותר איש מצוות העובדים למעט המייסדים השותפים. אחד ממנהלי ערוץ הטלגרם של אורבס השיב על כך: "זה לא נכון. הנהלת אורבס ביצעה סקירה אסטרטגית מקיפה של צורכי החברה בעתיד. בשל הצרכים המשתנים של הפרויקט, ההשפעות של COVID19 (וירוס קורונה) והשינויים בצורכי הלקוחות, התקבלה החלטה לשנות את מבנה הצוות, כך שיתאים בצורה יעילה יותר למצב האסטרטגי העתידי. זה נכון שכתוצאה מהתהליך הזה, כמה עובדים פוטרו, אבל ממש לא נכון לומר שבכלל לא נותרו עובדים. לאורבס יש עדיין צוות של 30 עובדים בארבעה משרדים, והיא במצב חזק, הן פיננסית והן מבחינת איכות הצוות, עם מסלול קדימה לשנים רבות ויכולת מלאה להשיג בהצלחה את מפת הדרכים של הפרויקט. הצוות מאמין מאוד בחזונו ועובד קשה, יחד עם הקהילה כולה, כדי להגשים אותו".

בתחילת השנה, כפי שדווח ב"גלובס", הצטרף להנהלת אורבס נדב שמש, לשעבר יועץ לנושאי הייטק של שר האוצר הקודם, משה כחלון. רעייתו, נטע קורין שמש, היא אחת מארבעת המייסדים השותפים של החברה, לצד טל קול והאחים דניאל ואוריאל פלד.

פיתחה אפליקציה לתקופת הבידוד

בשנה שעברה השיקה אורבס פלטפורמת בלוקצ'יין ציבורית, שלדבריה, "מאפשרת לחברות לפתח כלים טכנולוגיים לבניית אמון וקידום שקיפות". בעדכון שפרסמה באתר שלה החודש, ציינה החברה כי היא מפתחת פתרון טכנולוגי בתחום שרשרת האספקה: "צוות אורבס עובד בשיתוף פעולה עם יצרן מוביל מארה"ב על פתרון מעקב שנבנה על הבלוקצ'יין של אורבס. הפתרון יספק כלי מקיף למעקב אחרי כל מוצר מרגע שהוא עוזב את קו הייצור במפעל ועד לנקודת המכירה. לפתרון כזה יש פוטנציאל להקל באופן יעיל על בעיות כואבות כמו זיופים, גניבה של מוצרים, בעיות של הגנה על מותג ועוד, שבסופו של דבר, מובילות כולן לאובדן הכנסות משמעותי".

באפריל האחרון השיקה אורבס את אפליקציית "Stay at Home Challenge" ("אתגר הישארות בבית") למכשירי אנדרואיד, שלדבריה, נועדה לאנשים שנאלצו להיכנס לבידוד בתקופת הקורונה, ואמורה להפוך את שגרת הבידוד שלהם למהנה יותר. האפליקציה עוקבת אחרי הזמן שבו שוהים המשתמשים בבידוד, ומזהירה אותם אם הם עוזבים את ביתם, כדי שלא יפרו את תנאי הבידוד.

בינתיים, עדיין תלויה ועומדת תביעה שהוגשה באוגוסט 2019 בבית המשפט המחוזי תל אביב נגד אורבס ומייסדיה על ידי אלעד ארד, שטוען, בין השאר, כי האחים פלד נישלו אותו מחלקו בחברת CoinTree Capital שאותה הקימו יחד. בתגובה לדיווח ב"גלובס" על התביעה בשנה שעברה, נמסר מאורבס כי "טענות התובע מופרכות מיסודן וחסרות בסיס עובדתי ומשפטי כאחד".

רוצים להתעדכן בענייני בלוקצ'יין ומטבעות דיגיטליים? הצטרפו לערוץ הטלגרם קריפטו גלובס.

עוד כתבות

כוחות צה''ל בעזה. ''זה קריטי להסתגל ולהשתנות תוך כדי לחימה'' / צילום: דובר צה''ל

"האסטרטגיה של חמאס היא להרוג את האנשים שלהם למען יח"צ"

החוקר הבריטי אנדרו פוקס צלל למערכה בעזה כדי לנתח את שדה הקרב המודרני ● בראיון לגלובס הוא עומד על הפער בין ההישגים הצבאיים לכישלון ההסברתי: "ישראל הופתעה מעוצמת התעמולה נגדה" ● מהסתגלות למנהרות ועד למהפכה הרפואית, פוקס בוחן את הלמידה של צה"ל תחת אש, ומזהיר: "חמאס לא מהווה איום כרגע, אבל הוא חוזר לשליטה מלאה"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

שבוע המסחר ננעל בעליות: ארית בלטה, ומה עשתה רמי לוי נדל״ן

המסחר בת"א ננעל בעליות ובשיאים חדשים: מדד ת"א 39 עלה בכ-0.3%, ת"א 90 קפץ בכ-1.2% ות"א 125 חצה לראשונה את רף 4,000 הנקודות ● לאחר הדוחות של אינטל אמש, מניות השבבים הדואליות הגיבו בירידות ● החוזים העתיידים על וול סטריט נסחרים בירידות קלות ● המסחר באירופה במגמה מעורבת: הקאק יורד בכ-0.3%, הדאקס מוסיף לערכו כ-0.1% ● באסיה ננעל המסחר בעליות ● הזהב מתקרב לרף של 5,000 דולר ● אינטל צוללת ביותר מ-13% במסחר המוקדם

אסתי פורטנוי / צילום: גבריאל סימן טוב

"כשהגעתי לראיון עבודה אצל מייקל ג'ורדן לא הבנתי כלום בכדורסל. אבל התקבלתי"

כשאסתי פורטנוי קיבלה הצעה לעבוד עם אגדת הכדורסל מייקל ג'ורדן, היא לא ממש התלהבה. אחרי הכול, כדורסל לא היה ספורט מועדף עליה. מאז חלפו כמעט 30 שנה שבהן היא משמשת כמנהלת השיווק והמנהלת האישית שלו ● בראיון מיוחד לגלובס היא מסבירה איך מתחזקים מותג שדור ה–Z מעולם לא ראה על המגרש, מה עומד מאחורי מותג הטקילה שלו סינקורו, הנמכר גם בארץ, מה השיעור שלמדה ממנו ואיך אפשר לשפר את תדמית ישראל בעולם

צחי ואפרת נחמיאס / צילום: ענבל מרמרי

המושבניק שהפך למלך חוות השרתים: צחי נחמיאס כבר שווה 5 מיליארד שקל

חברת הנדל"ן מגה אור של נחמיאס השלימה זינוק של 600% מהשפל ושווי מניותיו בה כבר מגיע לכ־5 מיליארד שקל ● גורם מרכזי לכך היה זיהוי מוקדם של הצורך בהקמת חוות שרתים ● כך, שלוש עסקאות ענק נתפרו בתוך פחות מחודשיים ושווי החברה קפץ במיליארדים ● וגם: המקורבים שמספרים האם נחמיאס מתחרט על ההרפתקה בדסק"ש?

המבורגר של GDB / צילום: אנטולי מיכאלוב, ליאל סנד

שווי של כ-65 מיליון שקל: האקזיט של בעלי מסעדת ההמבורגרים מתל אביב

לאחר השקעה של 130 מיליון שקל על ידי לאומי פרטנרס ומור גמל ופנסיה, ממשיכה קבוצת נונו בהתרחבות דרך אחזקות במותגי מסעדנות ורוכשת 50% ממותג ההמבורגרים התל־אביבי GDB ● לפני כחודש רכשה גם את רשת טאקריה בעסקת מזומן של 29 מיליון שקל

נואה ווייל קוטף את גלובוס הזהב על משחקו ב''הפיט'' בשבוע שעבר / צילום: Reuters, Mario Anzuoni

ההיגיון העסקי של הדרמה הרפואית: איך ד"ר אחד שווה יותר מעשרה דרקונים

ענקיות הסטרימינג מנסות לייצר "אירועים" טלוויזיוניים עם סדרות שעולות סכומים מטורפים כדי לצרף מנויים חדשים ● ובינתיים "הפיט" של HBO Max, שנחת בישראל, מוכיחה שוב שהפרוצדורה הרפואית הישנה והטובה היא עדיין אחד הנכסים המניבים ביותר על המסך

זום גלובלי / צילום: Reuters

השם החדש והמפתיע שעשוי להיכנס למועצת השלום

קים ג'ונג און משפיל את סגן ראש הממשלה ושולח מסר לקראת אירוע ענק • טראמפ מציע לאפיפיור להצטרף ל"מועצת השלום", למרות הביקורת נגדו • וההכרעה במשפט של רוצח ראש ממשלת יפן ● זום גלובלי, מדור חדש 

מיכאל קלמן וערן גריפל / צילום: נטי לוי, גיא חמוי

אלו שני הבכירים הנוספים במנורה שנחקרו בפרשת ההסתדרות

ערן גריפל ומיכאל קלמן נחקרו ביום רביעי השבוע בלהב 433 במסגרת פרשת השחיתות "יד לוחצת יד" של ההסתדרות וסוכן הביטוח עזרא גבאי ● במשטרה אומרים שמנורה מבטחים חשודה "בביצוע עבירות מתחום השחיתות הציבורית"

ג'ילי סטאריי E-MI / צילום: יח''צ

83 ק"מ לליטר? ההבטחה של הקרוס-אובר הסיני החדש

לפלח הצפוף והפופולרי של רכבי קרוס־אובר עם הנעת פלאג־אין מצטרף מתמודד מבית ג'ילי - ג'ילי סטאריי E-MI ● יש לו ממדים מרשימים, תא נוסעים מרווח ומאובזר, מערכת הנעה מעודנת ומחיר תחרותי. האם נולד כאן להיט חדש?

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"המוכרת הייתה לחוצה": בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בשכונת יד אליהו בתל אביב?

דירת 4 חדרים בשטח של 80 מ"ר בשכונת יד אליהו בתל אביב נמכרה תמורת 2.4 מיליון שקל ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

משה לארי, מנכ''ל מזרחי טפחות / צילום: מזרחי טפחות

הבנקים מסתערים על העולם: מזרחי-טפחות גייס 4.6 מיליארד שקל באג"ח בחו"ל

אתמול גייס הבנק 2.2 מיליארד שקל אג"ח, כאשר לפני שבועיים גייס אג"ח קוקו בסך של 2.4 מיליארד שקל ממשקיעים בינלאומיים ● המהלך של מזרחי-טפחות הוא חלק ממגמה מעניינת שמתרחשת מתחילת החודש: שלושה מהבנקים הגדולים במשק מגייסים אג"ח בעולם, תוך שימוש בחברות חיתום בינלאומיות, והשתתפות ערה של משקיעים מכל העולם

פסטיבל הפנסים בשנגחאי, סין. שפל ילודה / צילום: Reuters, Zhou junxiang

כלכלות במשבר דמוגרפי: מי יחליף את הילדים שלא נולדים

האוכלוסייה מזדקנת ובמקביל מיליוני עובדים חוששים שיוחלפו בבינות מלאכותיות ● ד"ר מריה וסאלו, ראש מחלקת המחקר בבנק פיקטה, סבורה ששני החזיונות הדיסטופיים האלה חייבים להיפגש: "לישראל כדאי להשקיע ברובוטים שמגבירים פריון, ולא רק מחליפים עובדים"

קישוא בלדי / צילום: אסף קרלה

מי שהתגעגע ליד של רפי כהן, ימצא אותה בהרי ירושלים

מי שהתגעגע ליד של רפי כהן מ"רפאל" המיתולוגית ישמח לגלות את נורה שבקריית ענבים, שם הוא שף–מלווה שמחולל בה קסמים

ידין קאופמן / צילום: יח''צ תמורה

למד בישיבה, היה בן בית אצל אהרן ברק - והופך אופציות של חברות לתרומות במיליונים

"כמה שנים אחרי האינתיפאדה השנייה גייסתי קרן לסטארט־אפים ברמאללה. עזרנו בהקמה, והשקענו בחברות פלסטיניות. שום חברה לא שרדה" ● שיחה קצרה עם ידין קאופמן, מייסד קרן תמורה, שמתרימה אופציות מסטארט־אפים למטרות אימפקט

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Ng Han Guan

מנכ"ל אנבידיה: העובדים במקצועות האלה יכפילו את שכרם

הואנג הציג בדאבוס תחזית אופטימית לשוק העבודה, ולאו דווקא בהייטק: הביקוש לתשתיות בינה מלאכותית יזניק את שכרם של בעלי מקצוע כמו חשמלאים, אינסטלטורים ועובדי בניין

טיקטוק / אילוסטרציה: Shutterstock

הושלמה מכירת הפעילות של טיקטוק בארה״ב: כך זה יעבוד

חברת האם הסינית חתמה רשמית על העברת חלקים מפעילות טיקטוק לארה"ב, ובכך הסתיימה סאגה של שנים ● החשש בארה"ב היה שהממשלה הסינית תנצל לרעה נתונים רבים, וכעת נתונים אלו יאחוסנו בסביבת ענן מאובטחת ● טראמפ הודה לנשיא סין על ההחלטה: "הוא היה יכול לבחור בדרך אחרת, אבל לא עשה זאת"

לוי הלוי / צילום: ענבל מרמרי

30% יותר מקודמתו: השכר של מנכ״ל אל על החדש נחשף

אל על מבקשת לאשר ללוי הלוי שכר של 8.5 מיליון שקל בשנה שיורכב משכר, מענק חתימה ומניות ● אל על מסבירה את השכר של הלוי ב"התחשבות ברקע ובניסיון העשיר של מר לוי ותרומתו הצפוייה לקידום החברה" ● המנכ"לית היוצאת דינה בן טל גננסיה מבקשת מענק פרישה של 830 אלף שקל

רשת 13 / צילום: Shutterstock

הדירקטורית החדשה בחדשות 13 והדרישה שקשורה לאיל ברקוביץ

אילת אליאב מונתה ע"י הרשות השנייה כדירקטורית מטעם הציבור בחדשות 13, אף שקיים קשר עסקי שוטף בין החברה שהיא מנהלת לבנו של איל ברקוביץ ● היועץ המשפטי קבע שאין מניעה חוקית למינוי - אך דרש שורת מגבלות, בהן הרחקה מכל עיסוק בעניינים הנוגעים לברקוביץ ולתוכניתו

מנכ''ל אינטל, ליפ-בו טאן / צילום: Reuters, Laure Andrillon

אינטל עקפה את צפי האנליסטים אך אכזבה בתחזית להמשך; המניה יורדת במסחר המאוחר

אינטל הרוויחה 15 סנט למניה והכנסותיה עמדו ברבעון על 13.7 מיליארד דולר, מעל הצפי ● למרות זאת החברה מאכזבת בציפיות לרבעון הראשון של 2026

מייסדי למונייד, דניאל שרייבר ושי וינינגר / צילום: דור מלכה

שיתוף הפעולה עם טסלה שהזניק את המניה הישראלית בוול סטריט

למונייד אספה מידע שהראה שמערכת הנהיגה האוטונומית של טסלה מפחיתה תאונות ● מייסד למונייד שי וינינגר: "רכב שיכול לראות ב‑360 מעלות, שלעולם לא נרדם ומגיב בשברירי שנייה, פשוט אינו ניתן להשוואה לבני אדם" ● מניית החברה זינקה ב-13%