גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבלוקצ'יין מתכווץ: חברת אורבס צימצמה את צוות עובדיה ב-40%

לאחר הפיטורים נותרו ב-Orbs, שהיתה בעבר מחברות הבלוקצ'יין הגדולות בישראל, 30 עובדים בלבד ● אורבס: "בעקבות השינויים בצורכי הלקוחות והפרויקט וההשפעות של וירוס קורונה, התקבלה החלטה לשנות את מבנה הצוות"

השפעותיו של משבר הקורונה מחלחלות, ככל הנראה, גם אל תעשיית הבלוקצ'יין: ל"גלובס" נודע כי Orbs, שהייתה בעבר אחת מחברות הבלוקצ'יין הגדולות בישראל, ביצעה באחרונה תהליך נרחב של קיצוצים בצוות העובדים שלה, שבסופו נותרו בו 30 עובדים בלבד. עד לפברואר האחרון העסיקה אורבס כ-50 עובדים, כך שבחמשת החודשים האחרונים כ-40% מעובדי אורבס סיימו את עבודתם בחברה בעקבות פיטורים או בנסיבות אחרות. בהנהלת החברה מסבירים כי הצורך בהקטנת מצבת העובדים נובע משינויים בצורכי החברה ומהשפעותיו של וירוס הקורונה על פעילותה.

טכנולוגיות הבלוקצ'יין מוכרות בעולם בעיקר בזכות ביטקוין ומטבעות קריפטוגרפיים אחרים, המבוססים על תשתיות בלוקצ'יין - מסדי נתונים דיגיטליים מבוזרים, שאינם נשלטים על ידי גוף מרכזי כלשהו. ארגונים רבים בעולם ניסו לפתח בשנים האחרונות יישומים שונים המבוססים על בלוקצ'יין, אבל בניגוד למטבעות הקריפטו, אף אחד מהיישומים האלה לא זכה עד כה להצלחה רבה.

אורבס, שהוקמה ב-2017 כחברה לפיתוח יישומי בלוקצ'יין, גייסה בשני סבבים במהלך 2018 השקעות בסכום מצטבר של יותר מ-133 מיליון דולר, מתוכו כ-118 מיליון דולר בהנפקה הראשונית (ICO) של המטבע הדיגיטלי Orbs במאי 2018. חברת הבלוקצ'יין, הפועלת ממשרדים בתל אביב, בסן פרנסיסקו, בסיאול ובסינגפור, צמצמה כבר במהלך 2019 את פעילותה, ובפברואר האחרון העסיקה כ-50 עובדים, לעומת 60 עובדים שהעסיקה בסוף 2018.

דניאל פלד, מייסד שותף ונשיא אורבס, התייחס לשינוי במצבת עובדי החברה בשיחה עם "גלובס" בתחילת השבוע, ואמר כי "המספר של 50 עובדים (שהועסקו בחברה בפברואר) כלל יועצים חיצוניים ועובדים במשרה חלקית. במהלך הנוכחי נפרדנו משישה עובדים (שני עובדי שיווק וארבעה עובדי פיתוח עסקי). ליתר דיוק, לשניים מהם שינינו מודל העסקה לייעוץ שעתי".

בערוץ הטלגרם הרשמי של אורבס, כתב בסוף השבוע האחרון אחד המנויים לערוץ כי נודע לו שהיו פיטורים מאסיביים בחברה, ולא נותר איש מצוות העובדים למעט המייסדים השותפים. אחד ממנהלי ערוץ הטלגרם של אורבס השיב על כך: "זה לא נכון. הנהלת אורבס ביצעה סקירה אסטרטגית מקיפה של צורכי החברה בעתיד. בשל הצרכים המשתנים של הפרויקט, ההשפעות של COVID19 (וירוס קורונה) והשינויים בצורכי הלקוחות, התקבלה החלטה לשנות את מבנה הצוות, כך שיתאים בצורה יעילה יותר למצב האסטרטגי העתידי. זה נכון שכתוצאה מהתהליך הזה, כמה עובדים פוטרו, אבל ממש לא נכון לומר שבכלל לא נותרו עובדים. לאורבס יש עדיין צוות של 30 עובדים בארבעה משרדים, והיא במצב חזק, הן פיננסית והן מבחינת איכות הצוות, עם מסלול קדימה לשנים רבות ויכולת מלאה להשיג בהצלחה את מפת הדרכים של הפרויקט. הצוות מאמין מאוד בחזונו ועובד קשה, יחד עם הקהילה כולה, כדי להגשים אותו".

בתחילת השנה, כפי שדווח ב"גלובס", הצטרף להנהלת אורבס נדב שמש, לשעבר יועץ לנושאי הייטק של שר האוצר הקודם, משה כחלון. רעייתו, נטע קורין שמש, היא אחת מארבעת המייסדים השותפים של החברה, לצד טל קול והאחים דניאל ואוריאל פלד.

פיתחה אפליקציה לתקופת הבידוד

בשנה שעברה השיקה אורבס פלטפורמת בלוקצ'יין ציבורית, שלדבריה, "מאפשרת לחברות לפתח כלים טכנולוגיים לבניית אמון וקידום שקיפות". בעדכון שפרסמה באתר שלה החודש, ציינה החברה כי היא מפתחת פתרון טכנולוגי בתחום שרשרת האספקה: "צוות אורבס עובד בשיתוף פעולה עם יצרן מוביל מארה"ב על פתרון מעקב שנבנה על הבלוקצ'יין של אורבס. הפתרון יספק כלי מקיף למעקב אחרי כל מוצר מרגע שהוא עוזב את קו הייצור במפעל ועד לנקודת המכירה. לפתרון כזה יש פוטנציאל להקל באופן יעיל על בעיות כואבות כמו זיופים, גניבה של מוצרים, בעיות של הגנה על מותג ועוד, שבסופו של דבר, מובילות כולן לאובדן הכנסות משמעותי".

באפריל האחרון השיקה אורבס את אפליקציית "Stay at Home Challenge" ("אתגר הישארות בבית") למכשירי אנדרואיד, שלדבריה, נועדה לאנשים שנאלצו להיכנס לבידוד בתקופת הקורונה, ואמורה להפוך את שגרת הבידוד שלהם למהנה יותר. האפליקציה עוקבת אחרי הזמן שבו שוהים המשתמשים בבידוד, ומזהירה אותם אם הם עוזבים את ביתם, כדי שלא יפרו את תנאי הבידוד.

בינתיים, עדיין תלויה ועומדת תביעה שהוגשה באוגוסט 2019 בבית המשפט המחוזי תל אביב נגד אורבס ומייסדיה על ידי אלעד ארד, שטוען, בין השאר, כי האחים פלד נישלו אותו מחלקו בחברת CoinTree Capital שאותה הקימו יחד. בתגובה לדיווח ב"גלובס" על התביעה בשנה שעברה, נמסר מאורבס כי "טענות התובע מופרכות מיסודן וחסרות בסיס עובדתי ומשפטי כאחד".

רוצים להתעדכן בענייני בלוקצ'יין ומטבעות דיגיטליים? הצטרפו לערוץ הטלגרם קריפטו גלובס.

עוד כתבות

חדשות ההייטק / צילום: Shutterstock

ניו יורק טיימס: כלי רכב אוטונומיים מעורבים ב-91% פחות תאונות

לפי דו"ח חדש, כלי הרכב האוטונומיים של ווימו מעורבים בעשרות אחוזים פחות תאונות, ורופאים קוראים למהפכה רגולטורית ● במהלך מימון אסטרטגי מהגדולים שיצאו מישראל, צ'ק פוינט מגייסת עד שני מיליארד דולר בהנפקת אג"ח להמרה ● טיקטוק תשקיע כ-37 מיליארד דולר באחד מפרויקטי התשתית הגדולים בדרום אמריקה ● וגם: מייסד PerimeterX חושף סטארט־אפ חדש ● חדשות ההייטק

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

תקציב 2026 אושר בממשלה

תקציב המדינה לשנת 2026 אושר כעת בממשלה ברוב גדול. בין היתר, אושרה הרפורמה במשק החלב שעמדה במחלוקת עד הרגע האחרון ● התקציב יעבור כעת לתהליך החקיקה בכנסת, בדרך לדד ליין לאישורו הסופי במליאה, ה-31 במרץ. עד אז, תוכנית התקציב עשויה עוד לעבור שינויים

איפה יש הזדמנויות? / צילום: Shutterstock

בריאות, טכנולוגיה ושווקים מתעוררים: ההמלצות של ענקית קרנות הסל מוול סטריט

בסטייט סטריט, שמנהלת נכסים פיננסיים בסך 5.4 טריליון דולר, מאמינים ב־AI, כולל הזדמנויות השקעה במדינות אסיה, וממליצים גם על מניות הבריאות והפיננסים ● מנהל הפעילות בישראל: "ההשקעות בבינה מלאכותית עדיין נמוכות, בהשוואה למהפכות אחרות בהיסטוריה העולמית"

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

ענקית הלואו קוסט מודיעה: תחזור לטוס לישראל בסוף מרץ 2026

חברת התעופה הבריטית איזי ג'ט מאותתת על חזרה לישראל, וזאת לאחר שהפסיקה לטוס לארץ בקיץ 2023 ודחתה מאז פעם אחר פעם את חידוש הטיסות ● ההיערכות כוללת בחינת קווים קיימים לצד פתיחת קווים נוספים

''משתפים הכל וכל היום''. חייל צה''ל בשטח / צילום: AP- Lefteris Pitarakis

לוחות זמנים, תנועות כוחות ותיעודים מהשטח: צה"ל התמכר לוואטסאפ, וזה כל מה שחמאס צריך

בעוד צה"ל אוסף מקצינים כלי רכב סיניים ומגביל שימוש במכשירי אנדרואיד, דווקא וואטסאפ הפכה לזירה העיקרית להעברת מידע רגיש, בלי נהלים או בקרה ● מומחי סייבר ומודיעין מבהירים ש"הסודות הגדולים לא מעניינים את האויב כמו מידע טקטי חי" ● נראה שלא למדנו כלום מהאזהרות החוזרות ונשנות

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

מבעלי השליטה ועד לתגובת המניה: ההצעה לרכישת צים שנחשפה בגלובס מסעירה את המשקיעים

בענף הספנות הבינלאומית מפנים תשומת לב רבה להתפתחויות בנוגע להתעניינות הרחבה של ענקיות הספנות בצים, שהרי עסקאות בסדר גודל שכזה לא מדוברות באופן שגרתי בתחום המסורתי ● כל זה מתרחש בעת שבהשפעת הזינוקים האחרונים במניה, שווי החברה הנוכחי עומד על כ־2.46 מיליארד דולר ● יו"ר ועד העובדים: "רכישת צים ע"י הפג לויד, שנשלטת בידי קטאר וסעודיה, היא סכנה ישירה לביטחון המדינה"

מערכת PULS של חברת אלביט / צילום: אלביט מערכות

המדינה האירופית שהותירה את אלביט מחוץ למכרז הגדול

הענקית הביטחונית הגרמנית קיבלה ממדינת נאט"ו הזמנה של חימושים משוטטים מסדרת הירו של UVISION הישראלית ● נורבגיה החליטה להשאיר בחוץ את המערכת הרקטית של אלביט, במסגרת מכרז שהיא מבצעת למערכות רקטיות ארוכות־טווח ● השקעת המיליארדים של טורקיה במערכות נשק חדשות ● וגם: במסגרת המלחמה עם רוסיה, אוקראינה צברה 100 אלף רחפנים במודל רכש ייחודי ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

ענקית הספנות הבינלאומית הפג לויד הגישה הצעה לרכישת צים

במסגרת שורת הבעלים בחברה הגרמנית נמנות קטאר החזקות, זרוע של רשות ההשקעות הקטארית, וגם קרן העושר הסעודית ● בוועד העובדים של צים מתנגדים לעסקה בחריפות וקוראים למדינה למנוע את המהלך

רכבים באירופה / צילום: Shutterstock

היבואניות הישראליות כובשות את אירופה עם זיכיונות לרכבים מסין

יבואניות הרכב הישראליות מרחיבות את פעילותן באירופה עם שורה של זיכיונות חדשים לייבוא מותגי רכב סיניים, ובראשם צ’רי וג’ילי ● קרסו, כלמוביל, גרנד אוטו, סמלת ויוניון מתבססות בשווקים כמו אוסטריה, רומניה ויוון - וצפויות להתרחב לשוויץ ולבולגריה ב־2026 ● וגם: הנחות חריגות לסוף השנה ומגוון דגמים חדשים שהושקו בישראל ● השבוע בענף הרכב

ד''ר גלית קאופמן / צילום: יונתן בלום

כינו את המינוי שלה "יום שחור". עכשיו היא מגיבה למבקרים

ענף הבריאות סוער בימים האחרונים לאחר שלראשונה בישראל נבחרה אחות לנהל בית חולים, ובהסתדרות הרפואית אף כינו זאת "יום שחור" ● אבל לד"ר גלית קאופמן יש תוכניות גדולות לאסותא אשדוד ● עכשיו היא עונה למבקרים: "מי שמאוים לא מכיר את הרקע שלי" ● ראיון

ג'אקו 8 / צילום: יח''צ

שבעה מקומות וטווח חשמלי חריג: האם המכונית ההיברידית הזו מצדיקה את המחיר?

ג'אקו 8, הקרוס־אובר של ג'אקו, מציע עיצוב מרשים, אבזור שופע, מערכת הנעה מתוחכמת וטווח חשמלי ארוך ● יש מרווחים ממנו, אבל ברמת המחיר יש לו מעט מתחרים

פרופ' יצחק פריד / צילום: רמי זרנגר

אחד מחוקרי המוח המובילים בעולם מקים מרכז מחקר חדש בישראל: "בעוד 20 שנה העולם יופתע ממה שעושים היום במעבדה"

פרופ' יצחק פריד גויס על ידי אוניברסיטת רייכמן כדי לעמוד בראש מכון מחקר שיתמקד בממשק שבין המוח האנושי לבינה מלאכותית ● בראיון לגלובס הוא מדבר על רצון חופשי, על הבעיה עם עודף מידע והאפשרות לתת לחולי דמנציה עוד כמה שנות זיכרון ● על המיזם החדש הוא אומר: "אני מקווה שימנע עזיבת מדענים"

מאיה ורטהיימר בקמפיין יד2 / צילום: צילום מסך יוטיוב

תקציב הפרסום של יד2 עובר למקאן תל אביב

בשמונה השנים האחרונות טופל תקציב יד2 בראובני-פרידן, והחל מ-2026 הוא יעבור למשרד פרסום חדש ● השבוע נמכרה פלטפורמת היד השנייה לקרן אייפקס העולמית תמורת 3.1 מיליארד שקל

חיילי צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הצעת התיווך של המל"ל: תקציב הביטחון יעמוד על 118 מיליארד שקל?

במסגרת הדיונים הקדחתניים שמתקיימים בין משרד האוצר למערכת הביטחון, לגלובס נודע כי המל"ל הציע שתקציב הביטחון יעמוד ב-2026 על 118 מיליארד שקל ● הדרישות של מערכת הביטחון עומדות על 144 מיליארד שקל, בעוד האוצר מכוון לאזור ה-90 מיליארד ● האם הצדדים יצליחו להתפשר?

וואלה

עיתונאי וואלה במכתב קשה להנהלה: "לא יכולים להמשיך במסלול הנוכחי שמוביל אותנו אל התהום"

יותר מ־20 כתבים ועורכים מתריעים מפני שינוי עמוק באופי אתר החדשות בחודשים האחרונים, לחצים לעמידה ביעדים ו"כתבות מטעם" הפוגעות באמון הציבור ● המכתב מגיע על רקע תקופה סוערת במיוחד במערכת וואלה, שהתאפיינה בעזיבות רבות ומתוקשרות

אתי אלישקוב מנכלית ליברה / צילום: אבי מועלם

כשהחברה שייסדה צנחה בבורסה היא לקחה הלוואות כדי לקנות עוד מניות. ואז הגיע קאמבק של 760%

כשמניית הביטוח ליברה צנחה בכמעט 90% מהשיא, מספרת המנכ"לית ומייסדת החברה אתי אלישקוב: "לקחתי הלוואות וקניתי עוד מניות" ● היום החזקותיה בחברה שוות כ־370 מיליון שקל ● בפודקאסט כוחות השוק של גלובס, אלישקוב מדברת על מחירי הביטוח הגבוהים: "אחיינית שלי רצתה לקנות קיה פיקנטו. אמרתי לה 'בשום פנים ואופן לא'" ועל התוכניות להיכנס לשוק הפנסיה

ליאור דיב / צילום: סייבריזן

הסטארט-אפ של יוצאי סייבריזן מגייס 130 מיליון דולר בסבב A

הגיוס של חברת הסייבר 7AI היה בהובלת אינדקס ונצ'רס ובהשתתפות זרוע ההשקעות של בלקסטון לצד משקיעים נוספים ● החברה פועלת בתחום של סוכני בינה מלאכותית המשמשים לאבטחת ארגונים

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

נשיא העליון במתקפה חסרת תקדים על לוין: "פוגע בציבור"

נשיא בית המשפט העליון השתתף בכנס בחיפה והזהיר מפני ההתנהלותו של יריב לוין ● "המתקפה על מערכת המשפט נמשכת במלוא עוזה", האשים עמית ● הוא התייחס ל"חרם" מצד שר המשפטים ואמר: "אני הושטתי לו יד, הוא מפרק את מה שנבנה פה בעשרות שנים" ● שר המשפטים השיב: "אני מפרק את מבצר השקר שאתה יושב בו" ● אהרן ברק הזהיר מפני דיקטטורה: "ראש הממשלה ישלוט לבדו במדינה, אנחנו נתינים"

"ההזדמנויות עלולות לרדת לטמיון": תחזית פסימית למזרח התיכון

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: עיתונאי הוושינגטון פוסט מזהיר שההזדמנויות לשינוי אחרי המלחמה עלולות להיעלם, ההתנחלויות באיו"ש מביאות לעקירת פלסטינים, ומיקרוסופט מסתבכת בגלל ישראל באירלנד ● כותרות העיתונים בעולם

פרידה עבאס-יוסף / צילום: ענבל מרמרי

"החברות המונפקות הן קטנות יחסית ועם גישה מוגבלת למימון": מנהלת מחלקת הנדל"ן ברשות ני"ע בראיון

ראש תחום נדל"ן ברשות ניירות ערך, פרידה עבאס־יוסף, מתארת כיצד מחנק המימון, המינוף הגבוה והעלאת הריבית הובילו לשנת שיא בהנפקות, ומבהירה כי הרשות תתעקש על גילוי מלא של המצב הפיננסי של החברות וצפויה אף להחמיר את ההנחיות