גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לוי את לוי לוטשים עיניים לתחנות הדלק של תשובה תמורת כ-700 מיליון שקל

חברת הנדל"ן המניב להב אל.אר חוברת לאיש העסקים רמי לוי במירוץ לרכישת חברת דלק ישראל מידי קבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה ● בכך מצטרפות השתיים למועמדת נוספת לרכישה, חברת סופרגז מקבוצת אלקו של האחים זלקינד

יצחק תשובה / צילום: יוסי כהן
יצחק תשובה / צילום: יוסי כהן

חברת הנדל"ן המניב להב  אל.אר שבשליטת אבי לוי (לשעבר מנכ"ל מליסרון) חוברת לאיש העסקים רמי לוי (בעלי רשת המזון הנושאת את שמו) במירוץ לרכישת חברת דלק ישראל מידי קבוצת דלק שבשליטת יצחק תשובה. בכך מצטרפות השתיים למועמדת נוספת לרכישה, חברת סופרגז מקבוצת אלקו של האחים זלקינד.

אתמול דיווחה להב אל.אר הציבורית, כי היא מנהלת מו"מ ביחד עם חברה בשליטת רמי לוי, לרכישת חברת דלק ישראל. במקרה של רמי לוי עדיין לא ברור אם מדובר בחברה הציבורית רמי לוי שיווק השקמה שתחבור ללהב אל.אר, או שמא לחברה פרטית אחרת של לוי, שהינו בעל פעילות נדל"ן ענפה בפרטי.

לפי הערכות, מציעות השתיים לשלם לקבוצת דלק סכום של 700 מיליון שקל, וזאת לאחר שבאחרונה שילמה דלק ישראל דיבידנד של 150 מיליון שקל לקבוצת דלק. שני סכומים אלו משקפים בקירוב את היקף ההון העצמי של דלק ישראל בסוף מרץ השנה, שעמד על 844 מיליון שקל.

נכון לסוף מרץ גם הציגה דלק ישראל חוב פיננסי נטו של 1.94 מיליארד שקל, אולם מאז הספיקה החברה למכור את שותפות פי גלילות ב-720 מיליון שקל, ואף חתמה על הסכם למכירת שתי תחנות הכוח שבבעלותה ב-367 מיליון שקל. כך, לאחר השלמת שתי העסקאות הללו מדובר על רכישת דלק ישראל עם חוב של כ-500 מיליון שקל.

בניגוד לסופרגז מקבוצת אלקו שעוסקת בתחום האנרגיה והגז, ההתעניינות של לוי ולוי בדלק ישראל נוגעת לשני תחומי פעילות אחרים - הנדל"ן של תחנות הדלק, והפעלת חנויות הנוחות של הקבוצה.

נכון לסוף 2019, דלק ישראל שיווקה מוצרי דלקים לכ-239 תחנות תדלוק ציבוריות ברחבי ישראל. מתוכן, 178 תחנות תדלוק הופעלו על-ידי דלק ישראל, זאת בנוסף לכ-160 חנויות נוחות בהפעלה עצמית תחת המותג מנטה. במרבית חנויות הנוחות קיימת נקודה לממכר קפה ומוצרי מזון תחת מותג חברת קפה ג'ו וכ-25 חנויות נוחות מופעלות ע"י זכיינים.

בשנים האחרונות רמי לוי, בעל השליטה ומייסד רשת קמעונות הדיסקאונט רמי לוי שיווק השקמה, פעל להרחבת הפעילות שלו גם לחנויות קטנות יותר ועירוניות. במסגרת זו רכש לוי לפני למעלה משנתיים את חברת בתי הקפה והסופרמרקטים השכונתיים קופיקס, ובעבר לטש עיניים גם לחנויות של קבוצת הקמעונות מגה.

אם לוי יצליח לרכוש רק את פעילות חנויות הנוחות של דלק, הרי שמדובר בתוספת מחזור כוללת של כ-600 מיליון שקל מתוך המחזור של דלק ישראל שהסתכם ב-2019 בכ-4.9 מיליארד שקל, אך מדובר בפעילות שנחשבת לרווחית ביותר בתוכה. מתוך סך ההכנסות של חנויות הנוחות, כ-486 מיליון שקל ב-2019 הגיעו מחנויות בהפעלה עצמית, ועוד כ-117 מיליון שקל מזכיינים.

דלק ישראל היא מנכסיה המרכזיים של קבוצת דלק והיא חברה פרטית שמוחזקת על-ידיה במלואה. דלק ישראל עוסקת במכירת דלקים בתחנות תדלוק ציבוריות ובשיווק לתחנות המופעלות על ידי צדדים שלישיים, בהפעלת והקמת חנויות נוחות, בשיווק והפצה ישירים של מוצרי נפט וגז מחוץ למתחמי התדלוק והמסחר, וכן באחסון דלקים וניפוק דלקים וגז עבור עצמה ועבור אחרים.

להב אל.אר שבשליטת אבי לוי (בה מחזיקים גם המייסדים, אלי להב ואיליק רוז'נסקי, לשעבר מנכ"ל דלק נדל"ן),  עוסקת בנדל"ן מניב באירופה ובישראל ובאנרגיה סולארית, ונסחרת בשווי של כ-370 מיליון שקל. החברה פנתה לאחרונה לרמי לוי על מנת לעניין אותו בעסקה. עם זאת, מעורבותו של לוי בעסקה עדיין אינה ודאית. 

המגעים של אלקו

לפני כשלושה חודשים נחשף ב"גלובס" כי חברת ההחזקות אלקו, שבשליטת האחים דני ומייקי זלקינד, לצד לאומי פרטנרס, זרוע ההשקעות של בנק לאומי, מנהלות מגעים לרכישת חברת דלק ישראל מידי קבוצת דלק של יצחק תשובה. 

אלקו היא חברת החזקות, הפועלת באמצעות שלוש חברות בנות בורסאיות מרכזיות - אלקטרה בתחומי הקבלנות והתשתיות, אלקטרה מוצרי צריכה (אמ"צ) בתחומי ייצור ושיווק מוצרי צריכה ואלקטרה נדל"ן בתחום הנדל"ן המניב.

ב-2019 ביצעה החברה צעד משמעותי בהרחבת תחומי הפעילות שלה, ובנובמבר של אותה שנה השלימה את רכישת חברת סופרגז, בעלת פעילות סינרגטית לדלק ישראל, מידי קבוצת עזריאלי, בעסקה בהיקף של כ-817 מיליון שקל. מאז הונפקה סופרגז בבורסה בת"א, והיא נסחרת כיום בשווי של כ-1.1 מיליארד שקל. 

סופרגז עוסקת ביבוא, באחסון ובשיווק תחליפי אנרגיה דוגמת גפ"מ (גז פחמימני מעובה), גז טבעי וגז טבעי דחוס, והשימוש העיקרי במוצריה הוא "להפעלת מבערים בתעשייה, להפעלת תנורים במאפיות ובמסעדות, לחימום מוסדות, לחימום לולים בחקלאות וכן לבישול והסקה במשקי בית". 

עוד כתבות

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

ליאת הר לב בקמפיין בנק הפועלים / צילום: צילום מסך יוטיוב

כזה דבר לא ראינו הרבה זמן: שישה בנקים בטבלת הזכורות והאהובות

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לבנק לאומי - שגם אחראי להשקעה הגדולה ביותר, לפי יפעת בקרת פרסום - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת של בנק הפועלים היא האהובה ביותר זה השבוע הרביעי

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

מכה לוולט: רשות התחרות לא העניקה פטור, תצטרך למכור את וולט מרקט

הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, הודיעה היום כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, המופעלת ע"י חברת המשלוחים ● המשמעות היא שחברת וולט תיאלץ למכור את זרוע הקמעונאות שלה ● וולט בתגובה: "צעד רגולטורי קיצוני שמעניש פתיחת תחרות במקום לעודד אותה"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ משוחח עם עיתונאים / צילום: ap, Evan Vucci

CNN: תקיפה של ארה"ב באיראן אינה צפויה בקרוב

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עשרות אזרחים ישראלים חצו אמש את גדר המערכת משטח מדינת ישראל לרצועת עזה והושבו ע"י צה"ל ● עדכונים שוטפים

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

נשימה / צילום: Shutterstock

​קחו אוויר: מה הנשימה שלנו מגלה עלינו?

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

מימין: פרופ' אסף חמדני, יו''ר הוועדה לרפורמה בדוחות; ספי זינגר, יו''ר רשות ני''ע; רו''ח שלומי שוב ופרופ' אמיר ברנע / צילום: אלון גלבוע

למה בשוק ההון חוששים מהרפורמה שאמורה להקל על דיווחי החברות?

בדיון בהשתתפות בכירי רשות ני"ע טענו מומחים כי המלצות ועדת חמדני עמומות, פוגעות ביחסים שבין מנהלים לדירקטורים ומאפשרות לדחות דיווחים על עסקאות ● יו"ר הרשות זינגר: "בגלל ה-AI, ייתכן שבעוד שנתיים-שלוש יהיה צורך בשינויים נוספים"

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"