גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סקר TGI: רשת ב׳ עוקפת את גל"צ, ירידה בחשיפה לעיתונות המודפסת

לפי הסקר החצי שנתי הבודק את שיעור החשיפה לעיתונים ולרדיו, הפער בין ישראל היום לידיעות אחרונות מצטמצם, כשבסוף השבוע ידיעות מוביל ● תאגיד השידור מתחזק - בעיקר הודות לכאן רשת ב' ● בתחנות גל"צ נמשכת מגמת הירידה

עיתונים / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי
עיתונים / צילום: איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

למרות הקורונה שהכניסה מיליוני ישראלים לסגר בבתים, החשיפה לעיתונות המודפסת ירדה בחצי השנה האחרונה, בהשוואה לחצי שנה שלפניה. נראה כי השהייה בבית שלחה את הישראלים לצרוך יותר מדיה דיגיטלית או טלוויזיונית מה שבא לידי ביטוי בדפוסי צריכת כל המדיות האחרות - בעיקר במהלך השבוע.

בהסתכלות של שנה מול שנה יש ירידה בחשיפה לעיתונות היומית ועליה מסוימת לחשיפה לעיתונות בסופי שבוע, ועליה משמעותית יותר לעיתונות הכלכלית. עם זאת, העליות השנתיות מיוחסות לחצי השנה הראשונה ולא לחציון האחרון.

בחצי השנה הראשונה של השנה (ינואר-יוני) יש ירידה גדולה של העיתונים המובילים לעומת החצי שנה הקודמת (יולי-דצמבר 2019 ) גם בחשיפה לעיתונות היומית, גם בסופי השבוע וגם של העיתונים הכלכליים. הירידה בחשיפה עומדת בממוצע על 15%-18%.

למרות המשאבים הגדולים העומדים לרשות "ישראל היום", ולמרות שהוא עדיין העיתון בעל החשיפה הגבוה ביותר, הפער בינו לבין "ידיעות אחרונות" מצטמצם, ובסוף השבוע "ידיעות אחרונות" אפילו עוקף את "ישראל היום" במונחים של חשיפה.

שיעור החשיפה החציוני 2020

ברמה השנתית, העיתון "ישראל היום" ממשיך להוביל עם 27.9% חשיפה יומית ביום חול במהלך יולי 2019 - יוני 2020 לעומת 29.4% ביולי 2018 - יוני 2019. מדובר בירידה של כ- 5%.

גם החשיפה היומית ל"ידיעות אחרונות" ירדה, אך היא מתונה יותר בשיעור של כ-2% מ-24.8%, ביום חול ממוצע במהלך יולי 2019 - יוני 2020 ל-25.3% ביולי 2018 - יוני 2019.

בסופ"ש: ידיעות עולה, ישראל היום יורד

בהסתכלות שנתית על עיתוני סוף השבוע, ל"ידיעות אחרונות" עולה החשיפה בכ- 7.7% ולעומתו "ישראל היום" יורד בכ-5%. החשיפה השנתית ל"ידיעות אחרונות" עומדת על 30.6% לעומת 28.4% בתקופה הקודמת, ו"ישראל היום" יורד ל 28.6% מ-30.1% בתקופה קודמת.

בהסתכלות חצי שנתית שני העיתונים רושמים ירידה כמעט זהה באחוזי החשיפה: "ישראל היום" רושם ירידה של 18% ו"ידיעות אחרונות" ירידה של 17%.

בניתוח חצי שנתי, "ידיעות אחרונות" מוביל אך רשם ירידה מובהקת של 11% מ-32.4% ל-28.9%. ב"ישראל היום" נרשמה ירידה מעט יותר גדולה של 13.5% - מ- 30.7% ל-26.6%.

"הארץ" רושם עלייה של 44% בחשיפה השנתית מ- 4.1% ל-5.9%. העלייה יש להניח נובעת בעיקר מכך שמחצית השנה הראשונה אופיינה כשנה פוליטית מאוד ואילו החצי השני שלה היה צבוע בצבעי קורונה שבו ל"הארץ" יש פחות בידול מהמתחרים.

מי בכל זאת הרוויח מהקורונה? 

העיתונות הכלכלית היא היחידה שמרוויחה משנת הבחירות והקורונה, וכל העיתונים בתחום זה רושמים עלייה מסוימת בהסתכלות השנתית. עם זאת בחצי שנה האחרונה לא היטיבה גם עם העיתונות בה כולם רושמים ירידה.

במונחים שנתיים "גלובס" רושם עליה של כ-5% בחשיפה לעיתוני אמצע השבוע ושל 8% בחשיפה למהדורת סוף השבוע. "דה מרקר" רושם עליה של 10% בחשיפה השנתית מ-4.7% ל-5.2% ובחצי השנה האחרונה ירידה של 5.5% יחסית למחצית השנה הראשונה. "כלכליסט" עלה בחשיפה השנתית בכ-7.1% מ- 9.8% ל-10.5% אך רשם ירידה של כ- 20% בהשוואה של המחצית השנייה של השנה לראשונה.

ברדיו: ב׳ עלתה, גל"צ ירדה ו-103 שומרת

שיעור ההאזנה השנתיים לרדיו אינם חושפים את הדרמה שהתחוללה במחצית השנייה של השנה בתקופת משבר הקורונה - כשאנשים היו סגורים בבתים בחלק מהזמן. מאחר וחלק מההאזנה לרדיו נעשה ברכב תקופה זאת פגעה בהאזנה לרדיו - אך מתברר שפחות בשידורי האקטואליה.

הממוצע השנתי לרדיו נותר יציב יחסית בהשוואה לתקופה קודמת - ביום חול ממוצע (יולי 2019 -יוני 2020) 65.7% לעומת 65.8% בתקופה הקודמת (יולי 2018 -יוני 2019).

במונחים שנתיים תחנות הרדיו של כאן מתחזקות על חשבון ההאזנה לתחנות הרדיו האזורי וגלי צה"ל. אם במחצית השנה הקודמת היה שיעור ההאזנה לתחנות כאן נמוך משיעור ההאזנה לגל"צ הרי שבמחצית השנה השנייה הם עברו את המתחרים האחרים - תחנות הרדיו האזוריות וגל"צ.

תחנות כאן רשמו במונחים שנתיים עלייה של כ- 7.5% בשיעור האזנה הכולל מ- 36.2% ל-38.9%. הרדיו האזורי רשם ירידה של כ-9% מ- 33.3% ל-30.4%.

גם תחנות גל"צ רשמו ירידה, אם כי מתונה יותר של כ- 5.2% מ- 41.8% ל-39.6% בתקופה זו בהשוואה ל-41.8% בתקופה קודמת.

גם במונחים חצי שנתיים ניכרת עלייה בשיעור ההאזנה לתחנות כאן כאשר שיעור האזנה של הקבוצה עומד על 39.6% בין ינואר-יוני 2020 בהשוואה ל-38.1% במחצית השנייה לשנת 2019. את עיקר העלייה ניתן לזקוף לזכות זינוק בהאזנה לתחנת הרדיו כאן רשת ב ששיעורי ההאזנה לה קפצו בכ-15% מ-21.4% ל-24.7%.

תחנות אחרות שאינן מזוהות עם אקטואליה ירדו ברובן בהסכלות שנתית אך אחרות כמו מורשת וקול המוסיקה עלו בחצי השנה האחרונה ביחס לשנה הקודמת.

בחודשים האחרונים התחולל ויכוח תקשורתי נרחב סביב הפוליטיזציה שעוברת גלי צה"ל. הנהלת התחנה זכתה לביקורת קשה בעיקר סביב שילובו של הפרשן יעקב ברדוגו שמוביל קו המזוהה מאוד עם תמיכה בראש הממשלה. במבחן התוצאה נראה כי המאזין הישראלי פחות אהב את הטריק: כאן רשת ב' עם תוכניות מאוזנות השומרות על קו עיתונאי "מסורתי" מנצחת את המתחרים בגלי צה"ל כמעט על פני כל היום: הבוקר הזה עם אריה גולן רושם עליה של 24% מול הגל הקודם, קלמו וליברמן רושמים עליה של 21% וסדר יום עם קרן נויבך מזנקים בשיעורי ההאזנה ב-48%. שלי וגואטה מנצחים את וילנסקי וברדוגו בתכנית המשודרת בין חמש לשש.

בתחנות הרדיו האזורי המשווקות ע"י שפ"א נרשמה ירידה של כ- 5.5% בשיעור ההאזנה שעומד בחצי שנה זאת על-29.5% לעומת 31.2% במחצית השנייה לשנת 2019 . במונחים אבסולוטיים של חשיפה שנתית תחנת הרדיו שזוכה לחשיפה הגבוהה ביותר היא אקו 99 שקטנה בחשיפה השנתית בכ-8% אולם פחות מ-103 שהייתה התחנה בעלת החשיפה הגבוה ביותר בשנה שעברה מבין התחנות האזוריות.

103 שמרה על כוחה לעומת החציון הקודם עם חשיפה של כ-8.2%, אך ירדה בכ-18.8% במונחים שנתיים. לעומת גל"צ, בה היא מתחרה בעיקר בגזרת הבוקר, מדובר בחדשות לא רעות בכלל.

** גילוי מלא: עורך מדור "נתח שוק" דוד ורטהיים משדר ברדיו 103.

עוד כתבות

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

בורסת ת"א ננעלה בעליות קלות; ישרוטל קפצה בכ-12%, סלקום ירדה ב-3%

מדד ת"א 35 עלה ב-0.3% ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

חרדים בלשכת גיוס / צילום: מיטב ודובר צה''ל

צה"ל מסיר כפפות: המהלך הדרמטי לגיוס משתמטים - והאכיפה

עשרות אלפי צווי הגיוס שיישלחו, והמחסומים שיוקמו בכניסה לאזורים מיושבים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● בקטאר מדווחים: סבב המשא ומתן העקיף בין חמאס לישראל החל בדוחה ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה לרדת מחר"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%