גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

4.5 מיליארד דולר "נעלמו": ראש ממשלת מלזיה הורשע ב-7 סעיפים

ראש הממשלה לשעבר, נג׳יב ראזאק, ואשתו היו המוטבים העיקריים של קרן השקעות בת 6.5 מיליארד דולר, שנועדה לפתח את המדינה • הגניבה הייתה מתוחכמת וכללה שותפים פעילים במערכת הפיננסית הבינלאומית כשגולדמן סאקס היא הבכירה שבהם ● מלזיה כמשל על מצב האדם

רה”מ מלזיה, שהורשע ב–7 סעיפים, על שער עיתון "The Star" במלזיה. / צילום: צילום מסך
רה”מ מלזיה, שהורשע ב–7 סעיפים, על שער עיתון "The Star" במלזיה. / צילום: צילום מסך

האסוציאציות בלתי נמנעות: ראש ממשלה רב­ שנים, אשתו והילד (המאומץ) נחשדים באוסף של סעיפי שחיתות. ראש הממשלה מונע כל ניסיון רציני לברר את החשדות, ומחליף את ראש התביעה כדי לוודא שהחקירה לא תגיע לשום מקום. הוא מועמד לבסוף למשפט, ושנה ורבע אחר כך הוא מורשע על שבעה סעיפי אישום ומחויב לשלם קנס של 50 מיליון דולר (על משכורת שנתית של 90,000).

הוא יערער, והערעור עשוי להתארך חודשים רבים, אולי שנים. אבל אם יפסיד, מזומנות לו 12 שנה בכלא. הוא בן 67. אף אשתו עומדת למשפט.

זה קרה אתמול במלזיה, שרוב קוראי העיתון הזה אינם מרבים לעקוב אחרי הפוליטיקה שלה. חבל, אגב, מפני שהיא כשלעצמה מעניינת מאוד: ארץ עם רוב מאלאי מוסלמי ועם מיעוט סיני גדול מאוד, שהחליטה זה כבר להיות מדינת לאום, ולהעניק יחס מועדף לבני הרוב (ממשלתה נוהגת לגנות את ישראל בלשון חריפה במיוחד כמעט בכל עניין שהוא).

רכוש הציבור ורכוש השליט

ובכן, אף כי האסוציאציות מפתות מאוד צריך להקדים ולהטעים את ההבדלים. אנחנו מדברים כאן על אחת הגניבות הגדולות ביותר של הזמן המודרני, או לפחות מאז שארצות פחות או יותר מתוקנות התחילו להבחין בין רכוש הציבור לרכוש השליט.

תביעה, שהגיש משרד המשפטים של ארה"ב ב־2017 נגד השותפים לדבר עבירה (יש זווית אמריקאית של הלבנת כספים), העריכה את גודל הגניבה ב־4.5 מיליארד דולר. עוד קודם, ב־2016, התביעה הכללית של שווייץ העמידה את המספר על ארבעה מיליארד.

היו גם טובות הנאה פרטיות. היו תכשיטים יקרים לאשה, הייתה יאכטה באורך של מאה מטר (שנמכרה לאחר פתיחת ההליכים בסכום של 126 מיליון דולר, חצי המחיר המקורי); הייתה הפקדה קטנה בחשבון הבנק הפרטי, שעמדה על 680 מיליון דולר.

עיתוני יום רביעי במלזיה / צילום: צילום מסך

הוא אפילו לא הכחיש אותה, אלא רק טען שלא ידע את מקורה. הוא חשב שהיא באה ממשפחת המלוכה הסעודית, ונועדה למימון מפלגת השלטון. מדהים שהוא האמין, כי תירוץ כזה ירשים את בית המשפט.

כולם היו ראשי ממשלה: הוא ואבא והדוד

במלזיה התגלה ריקבונה של תרבות פוליטית שלמה. מפלגת השלטון, שנג'יב ראזאק הנהיג במשך שמונה שנים, שלטה במלזיה מיום עצמאותה, ב־1957. אביו היה ראש הממשלה השני. דודו היה ראש הממשלה השלישי. הוא היה ראש הממשלה השישי. יחד הם כיסו 17 שנה.

והבדל נוסף בין קואלה לירושלים: ההליכים נגד נג'יב התחילו רק לאחר שהוא נרדם על משמרתו, והניח למפלגתו להפסיד בבחירות, ב־2018.

אלה היו חילופי השלטון הדמוקרטיים הראשונים בתולדות מלזיה. הם היכו בתדהמה את כל המתבוננים, בייחוד את המפסידים. אלה האחרונים גמרו אומר שלא לחכות עד הבחירות הבאות. הם הצליחו להעביר די צירי פרלמנט לצד שלהם, כדי להפיל את הממשלה שהעמידה את נג׳'ב לדין. זה קרה ערב משבר הקורונה, בפברואר השנה.

עיתוני יום רביעי במלזיה / צילום: צילום מסך

אבל היה מאוחר מדיי לשבש את הליכי המשפט. לא שהממשלה החדשה נמנעה מלנסות: היא עשתה עסקה עם בנו (המאומץ) של נג'יב, חסכה לו בית סוהר, והרשתה לו לשמור יותר מחצי ביזתו. אבל השופט ששפט את נג'יב לא נרדם על משמרתו.

״העיקר שהוא הורשע״

מלזים שומרי חוק טפחו אתמול על כתפיה של מערכת המשפט. היא הפגינה הפעם עצמאות שלא ייחדה אותה בעבר. אין זאת אומרת שהעצמאות תאריך ימים. בין מומחים לענייני מלזיה שררה אתמול הסכמה, פחות או יותר, שנג'יב יזכה בערעור.

אבל, "יהיו אשר יהיו תוצאות הערעור, העיקר הוא שראש ממשלה לשעבר בארץ הזו הורשע על פשע, וזה תקדים משפטי", אומרת ברידג'יט וולש, עמיתת מחקר בקמפוס המאלזי של אוניברסיטת נוטינגהם, לעיתון 'פייננשל טיימס'.

עיתוני יום רביעי במלזיה / צילום: צילום מסך

אין צורך אלא להתבונן בעמודים הראשונים של עתוני מלזיה הבוקר. מפורסמים בצייתנותם ובפסיביות שלהם, הבוקר הם מעניקים לקוראיהם שיעור חסר תקדים על תפקידו של שלטון החוק בחיי ארצם.

פדרציה של 9 סולטנויות

המלזים פיתחו במרוצת השנים הרבה מאוד סבלנות כלפי המעמד הפוליטי. זו ארץ שבה נשמרו יותר מבנים פוליטיים מסורתיים מאשר במושבות בריטיות אחרות. בשעה שהודו ופקיסטן, למשל, ביטלו את כל המלוכות המסורתיות, מלזיה מוסיפה להיות פדרציה של תשע סולטנויות. אחת לחמש שנים, הסולטנים (המולכים אך אינם שולטים) בוחרים מלך. דרך ארץ בפני כוח, הנובע מייחוס משפחתי ומדם כחול, היא לחם חוקם של המאלאים.

לפחות עד לפני שנתיים, מלזיה התנהלה בתוך חוג קטן של בוסים ושל לוחכי פינכתם. עצם התפיסה של שימוש לרעה בכוח לא הצליחה לחרוג משיח סלונים. אפילו ערב הבחירות של 2018, משקיפים פוליטיים חשבו את ניצחון נג'יב לבלתי נמנע. הניסיון להעמיד את השחיתות במרכז מערכת הבחירות הצטייר כ"התנהגות אופיינית של אליטה, המנותקת מן ההמונים" (זה היה פחות או יותר הניסוח של מומחית מלזית אחת, שהתראיינה אז בבי.בי.סי).

אבל לאחר מעשה התברר שגם סבלנות הברזל של המלזים יכולה לפקוע.

צפונות לבו של פוליטיקאי מושחת

נג'יב הגיע לשלטון ב־2009. היה לו רעיון לא בלתי מעניין: להקים קרן השקעות, שתלווה הון עתק, כדי לממן פיתוח. הקרן נודעה עד מהרה בראשי התיבות MDB1.

צריך להגיד שמלזיה עשתה חיל במרוצת השנים. היא דילגה מארץ חקלאית ענייה, בזמן עצמאותה מבריטניה, אל מעמד של מדינה תעשייתית, עם מגזר נאה של טכנולוגיה עלית (תמ״גה ב־1960 עמד על פחות משני מיליארד דולר בשנה; בשנה שעברה הוא עמד על 365 מיליארד. ההכנסה השנתית לגולגולת עלתה מ־235 דולר ב־1960 ל־11,415 דולר בשנה שעברה). ממילא לא היה קושי לעורר עניין בין לאומי בבונדס של מלזיה.

האם נג'יב התכוון ברצינות לפתח את ארצו, או שחשב מלכתחילה על העשרת משפחתו? מי יידע את צפונות לבו של פוליטיקאי מושחת. אבל גם מושחתים רוצים להיטיב עם זולתם, לפחות מפעם לפעם. המאפיה הסיציליאנית תמיד התעניינה בצדקה וחסד, וגם נג'יב אומר להגנתו שהוא דווקא תרם ״14% לצדקה".

עיתוני יום רביעי במלזיה. בדרך כלל התקשורת המקומית ידועה בשמירתה על צייתנות ופסיביות. הפעם הם מעניקים לקוראיהם שיעור חסר תקדים על תפקידו של שלטון החוק בארצם  / צילום: צילום מסך

ואם הוא התכוון לגנוב, האם באמת חשב על כל הקופה? קשה להיזכר אימתי פוליטיקאים נבחרים פיתחו תיאבון כל כך בלתי מוגבל. אני מצליח לחשוב רק על מובוטו ססה סקו, שהיה שליט ״זאיר״ (זה השם שהוא נתן לקונגו הבלגית לשעבר שנקראת כיום "הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו״). בתחילת שנות ה־80 דלף דוח פנימי של קרן המטבע הבינלאומית, שהתחקה אחר חשבונות הבנק שבהם מובוטו הלבין את גניבותיו. הסכום עמד על חמישה מיליארד דולר, פרי אשראי בין לאומי, שקונגו־זאיר קיבלה ב־15 השנה הקודמות.

הרמס־בירקין והיהלום הוורוד

הגניבה של נג׳יב הייתה הרבה יותר מתוחכמת, וכללה שותפים פעילים במערכת הפיננסית הבין לאומית. השותפת החשובה ביותר הייתה גולדמן־סאקס. נג'יב הטיל את משימת הגיוס והבזבוז על איש עסקים מלזי ממוצא סיני, ג'ו לו (Jho Low). הוא אגב השעיר לעזאזל, מבוקש גם בארה"ב וגם במלזיה, מתחבא כנראה בסין.

ג'ו לו שכר את שירותי גולדמן. דמי העמלה שלה היו 650 מיליון דולר, 10% מערך ההנפקה. הבנקאי שהופקד על ההנפקה, טים לייסנר, הודה אחר כך באשמתו, שיתף פעולה עם חוקריו, ונאלץ לוותר על 43.7 מיליון דולר. גם נאסר עליו למצוא פרנסה בניירות ערך, אבל אולי אין צורך לדאוג לו. הוא נשוי לאשת העסקים הבין לאומית המצליחה, הדוגמנית לשעבר וכוכבת הטלוויזיה קימורה לי סימונס.

לפני שנעלמו, מיליארדי הדולרים שלייסנר סידר לג'ו וג'ו סידר לנג'יב שימשו בין השאר לרכישת יצירות אמנות (נג'יב ואשתו רחשו חיבה לפיקאסו), למוצרי מותרות (המשטרה מצאה בבית הראזאקים 284 תיקי יד יקרים כולל הרמס־בירקין, הנמכרים באתר הרשת של החברה בסכומים שבין 3,000 ל־10,000 דולר התיק; תכשיטים, כולל יהלום ורוד (!) מלוריין שוורץ, שערכו 27 מיליון דולר); ולנדל"ן (שלושה בתים, בניו יורק, בלונדון ובבוורלי הילס, בערך של 17.5 מיליון דולר עד 36 מיליון).

גולדמן נקנסה במיליארדים: שני מיליארד לממשלת ארה"ב, 2.5 מיליארד לממשלת מלזיה. האומנם זה מספיק? הייתכן שאחד מעמודי התווך של המערכת הפיננסית יהיה המוציא לפועל של קנוניה מסמרת שיער וחובקת עולם, ויורשה להמשיך אחר כך לעשות עסקים לטובת בעלי המניות שלו?

ומה יהיה על מלזיה עצמה? האם היא תצליח להפיק את הלקחים, ולא להרשות עוד לאוליגרכיה פוליטית להונות אותה ולשדוד אותה?

כמובן, אין סיבה להחיל את השאלות האלה על מלזיה בלבד. מלזיה, אם תרצו, היא משל על מצב האדם.

_________________

רשימות קודמות ב-yoavkarny.com וציוצים (באנגלית) ב-twitter.com/YoavKarny

עוד כתבות

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; בשוק ממתינים לפרסום התחזיות להמשך

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● המשקיעים ממתינים לפרסום התחזיות להמשך שיתפרסמו היום בשעה 16:00 ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק, טכנולוגיה והון סיכון במשרד עורכי הדין פישר (FBC) / צילום: יונתן בלום

עורך הדין שהכניס את התחום הלוהט לפירמות ענק בישראל

אורי ציחור, ראש תחום בלוקצ'יין במחלקת הייטק והון סיכון במשרד פישר, מלווה חברות קריפטו בעסקאות והנפקות ומסייע להן להכניס מטבעות דיגיטליים לבנקים ● 40 עד 40: נבחרת המנהיגות הצעירה של גלובס  

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

החברה הלוהטת בעולם רכשה אותם: הכירו את רונן דר ועמרי גלר

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

ח'ליל אל-חיה, בכיר בזרוע המדינית של חמאס שלקח חלק במשא ומתן לעסקה, במהלך ראיון לסוכנות הידיעות AP / צילום: Associated Press, Khalil Hamra

בכיר חמאס ל-AP: חמאס תניח את נשקה אם תקום מדינה פלסטינית

חבר הזרוע המדינית של חמאס, ח'ליל אל-חיה, קרא להקים מדינה פלסטינית בגבולות 67 • דיווח: צה"ל תקף בעומק השטח הלבנוני בבעלבכ • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • אחרי פרסום הסרטון: מחאה בירושלים להחזרת החטופים • עדכונים בולטים

תערוכת הרכב בבייג'ינג, לפני שנתיים / צילום: ap, Andy Wong

החל מ-170 אלף שקל: הרכבים שיוצגו השבוע על הבמה החשובה בעולם ובקרוב יגיעו לישראל

כלי רכב חדשים יוצגו על בימת התערוכה הבין־לאומית מהחשובות בעולם שנפתחת השבוע בבייג'ינג, ואמורים לבסס החל מהשנה את אחיזתה של סין בשוק הרכב האירופי והישראלי ● בדקנו מי עשויים להגיע לישראל כבר בעתיד הנראה לעין

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הבשורה של צוקרברג שהזכירה למשקיעים תקופות אחרות, ולמה לגוגל נוצרה סיבה לדאגה?

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

אפל. החברה המבטיחה של 2024? / צילום: Shutterstock

"תהיה הפתעת השנה": זו המניה המומלצת ביותר של בנק אוף אמריקה

המכירות נופלות, היא לא נמצאת בשוק הבינה המלאכותית, ומתחילת השנה מנייתה איבדה 10.7% ● למרות הכול, בבנק אוף אמריקה מאמינים שענקית הטכנולוגיה אפל צפויה להתאושש בחצי השני של השנה

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

יהודה זיסאפל ז''ל וזהר זיסאפל ז''ל / צילום: כדיה לוי, איל יצהר

"לא היו להם יאכטות ומטוסי פאר": לאן פניה של אימפריית ההייטק שהקימו האחים זיסאפל

האחים יהודה וזהר זיסאפל היו מאבות ההייטק המקומי ● הם הלכו לעולמם בתוך פחות משנה והשאירו מאחור את קבוצת רד בינת, הכוללת עשרות חברות ● גלובס שוחח עם מקורבים, בכירים בתעשייה וקולגות, וצלל להיסטוריה ולעתיד של אחת מאימפריות ההייטק הראשונות בישראל: "הם עבדו עד הימים האחרונים, אך לא מינו דור המשך מקצועי שיכול לקחת את זה הלאה"

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; אנבידיה ירדה בכ-3%, טסלה זינקה ב-12%

הנאסד"ק עלה ב-0.2% ● אירופה ננעל בירידות קלות ● מדד הנג סנג עלה ב-2% ● בנק פיקטה: "שוק המניות בארה"ב תלוי ברווחי החברות הגדולות" ● יו"ר UBS: "הבנק אינו גדול מכדי ליפול" ● טסלה פספסה את התחזיות, אך המניה זינקה במסחר המאוחר; תאיץ השקת דגמים מוזלים • דריכות בשוק לקראת דוחות מטא לאחר הנעילה בוול סטריט • בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"