גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  רכב ותחבורה

הגבלות על רכבים במגזר הציבורי? כנראה שלא בקרוב

הדוח החדש של הארגון מותח ביקורת על כשלים בני עשרות שנים בתחום זיהום האוויר מתחבורה בארץ ● בין ההמלצות לתיקון המצב: ביטול החזרים על מס הסולר, הטלת מס מבוסס נסועה וביטול הטבות הרכב במגזר הציבורי ● לאור ניסיון העבר, הסיכויים שבאוצר יתייחסו אליהן ברצינות הם קלושים

פקקים באיילון / צילום: איל יצהר, גלובס
פקקים באיילון / צילום: איל יצהר, גלובס

ישראל נוטה להתייחס לחברותה בארגון ה-OECD כמו לחברות במועדון קלאב-מד: השתייכות לסמל סטטוס יוקרתי, שמעניק הזדמנות לבקר ביעדים אקזוטיים ברחבי העולם, לפגוש אנשים מעניינים ולקבל פרספקטיבה גלובלית. אבל בהחלט לא משהו שצריך להתייחס אליו ברצינות במישור האופרטיבי.

מעצבי המדיניות נוטים לפרסם ברצינות רבה את המחמאות שמרעיף הארגון מדי פעם על הישגי ישראל. אולם כאשר מופיעים דוחות ביקורתיים, שמציגים כשלים בתחומי החברה, החינוך, הכלכלה וסביבה, בליווי המלצות של הארגון לתיקון, הם נדחפים למגירה הממשלתית העמוקה והנידחת ביותר. למה מי הם שילמדו אותנו?

החודש פרסם ה-OECD דוח רחב ומעמיק בנושא המדיניות הסביבתית של ישראל ותרומתה למאבק בהתחממות הגלובלית, כולל הפחתת הזיהום בתחומים כמו ייצור וצריכת חשמל, דיור ותחבורה. כצפוי, הוא זכה להתייחסות רשמית מלאה בהעצמה עצמית.

וכך בישר המשרד להגנת הסביבה על קיומו של הדוח: "ארגון ה-OECD מלווה את המשרד בתהליך אסטרטגי ראשון מסוגו, שמטרתו להצעיד את הכלכלה הישראלית להתמודדות עם ההשלכות החברתיות, הסביבתיות והכלכליות של משבר האקלים, שנחשב גם בעיני הארגונים הכלכליים הבין-לאומיים המובילים כסיכון הגלובלי הראשון במעלה עבור האנושות".

"בימים אלו המשרד מוביל מהלך רב מגזרי ליצירת חזון, יעדים ומדדים למעבר ישראל לכלכלה דלה בפליטות פחמן ומשגשגת. במסגרת תהליך זה מגובשת גם תוכנית פעולה ארוכת טווח לצמצום פליטות גזי חממה, שבמסגרתה ייבחנו המלצות המדיניות המופיעות בדוח ה-OECD". וואו.

להודעה נלוו גם כמה דוגמאות כלליות בראשי פרקים, אבל כאשר יורדים לעומקם של 145 עמודי הדוח המקורי מגלים שם לא מעט ביקורת על כשלים מתמשכים של עשרות שנים בתחום התחבורה בליווי המלצות מנומקות, אמיצות ואובייקטיביות לתיקון.

לא מעט מההמלצות מתייחסות לנושאים שנמצאים באזור הנוחות של המשרדים הרלוונטיים, כמו מתן עדיפות לתחבורה ציבורית בנתיבים הראשיים והקמת רשויות תחבורה מטרופוליטניות. אבל אחרות, פחות נוחות ויותר טעונות, עתידות ללא ספק "להישאר על רצפת חדר העריכה". הנה כמה דוגמאות.

הצד הבעייתי של הסדר הסולר

בישראל מוטל בלו קבוע על סולר לכלל הצרכנים, אולם מאז 2005 מונהג הסדר שלפיו המדינה מחזירה חלק נכבד מגביית הבלו לגורמי תחבורה עסקיים - מפעילים וציים של אוטובוסים, מוניות, משאיות, ספינות דייג וכלים חקלאיים - בהתאם לדיווחיהם על הצריכה בפועל. על פי דוח ה-OECD, הוצאות המדינה על החזר הסולר (מה שמכונה רשמית "הישבון סולר") הסתכמו ב-2018 בכ-3.6 מיליארד שקל, או 0.28% מהתוצר.

ה-OECD מותח ביקורת נוקבת על ההסדר הזה, וטוען שמדובר בעידוד ישיר של המדינה לצריכה מוגברת של אחד הדלקים המזהמים ביותר. הדוח קובע כי "ביטול תמיכה כזו יפחית את התמריץ לצריכה בזבזנית של דיזל, ומנגד יעניק תמריץ חיובי לחידוש ציי רכב ולאימוץ טכנולוגיות הנעה נקיות יותר (למשל הנעה חשמלית וגז טבעי), שכיום תופסות אחוז זעיר משוק הרכב העסקי בישראל". אמנם הדוח מציין כי צעד כזה עלול לפגוע באוכלוסיות מסוימות בשל העלייה בתעריפי התחבורה הציבורית, אולם הארגון ממליץ שהמדינה תטפל בנושא נקודתית.

ההמלצה הזו מתפרצת לדלת פתוחה בדרג המקצועי של האוצר. ברשות המסים מודעים היטב לבעייתיות של אותו הסדר סולר, הן מבחינת העידוד להגברת זיהום האוויר ולאימוץ איטי של הנעה חלופית, והן מבחינת ניצולו לצורך תרגילי מס שונים ומשונים - נושא שאליו התייחסה הרשות בעבר בגלוי.

ב-2016 פורסם דוח של "ועדת המיסוי הירוק 3", בהובלת רשות המסים, ובו נקבע מתווה לביטול מדורג של "הישבון הסולר" במטרה לעודד את צרכני התחבורה הכבדים והמזהמים, ובראשם המובילים והמסיעים, לעבור בהדרגה לשימוש בתחליפי נפט ירוקים דוגמת גפ"ם וחשמל. על פי המתווה של הוועדה, ההסדר אמור היה להתבטל כליל ב-2020 לאחר ארבע פעימות של הפחתה.

למותר לציין, שזה לא קרה. הסדר הסולר נותר כשהיה, הדיזל הוא עדיין המלך בקרב המובילים והמסיעים, והרפורמה כולה נדחקה למגירה. הסיבה הלא רשמית לכך הייתה, ועודנה, הכוח הפוליטי יוצא הדופן של המובילים והמסיעים במסדרונות השלטון, שהצליח למחוק כל זכר להמלצה בארבע השנים האחרונות. אז מישהו באמת סבור שהממשלה תאמץ את ההמלצה של ה-OECD ותוציא את המוקש הפוליטי הזה מהכספת?

מיסוי גודש: מחסום פוליטי

במהלך השנים האחרונות הדגיש ה-OECD לא פעם את בעיית הגודש התחבורתי שניצבת בפני ישראל. על פי הנתונים, מדובר בגודש חריג גם במונחים בינלאומיים, שמביא לחשיפה גבוהה של האוכלוסייה למזהמים תחבורתיים ולנתוני תחלואה מוגברים.

גם הדוח הנוכחי לא חוסך מהממשלה ביקורת בנושא: "התלות ברכב פרטי בישראל גבוהה מאוד בשל ההיקף המוגבל של תחבורה ציבורית, וחוסר מתאם בין השקעה נמוכה יחסית בתשתית לתחבורה ציבורית לבין פריסת אזורי הדיור, שהולכים ומתרחבים במהירות... התוצאה היא לא רק פליטה מוגברת אלא גם זיהום אוויר, גודש ופערים גדולים בנגישות התחבורתית של אוכלוסיות שונות".

הישראלים מעדיפים להימנע מתחבורה ציבורית

לדברי הדוח, "בהעדר צעדים ספציפיים לפתרון הבעיה, המצב ילך ויחמיר במקביל לגידול באוכלוסייה ובבעלות על כלי רכב... התוכנית הלאומית שתוכננה על ידי ישראל להפחתת פליטות התחבורה המזיקות, אפילו אם תושג, לא תמנע שימוש מוגבר ברכב והגברת הגודש... הרחבת שטח הכבישים לא תפתור את הבעיה, בין השאר בשל המגבלות הפיזיות של ישראל, ותביא לעידוד תנועה ברכב פרטי".

ההמלצה, שחוזרת גם בדוח החדש, היא הטלת מיסוי מבוסס גודש, שיכלול כבר בטווח הזמן המיידי כינון אגרת גודש בגוש דן, שאחראי לכ-60% מעומסי התחבורה בישראל: "למיסוי כזה יש יתרון בתמחור הגודש בצורה ממוקדת... ניסיון שנצבר בערים גדולות בעולם הראה שיישום המיסוי הפחית מיידית את היקף התנועה ב-20% בממוצע בעורקי התחבורה הראשיים.

"בישראל הרעיון ליישם תוכנית כזו נמצא תחת בחינה מאז 2008. משרד האוצר הביא לאישור בתקציב 2020 תוכנית להטלת אגרת גודש באזור תל אביב, והתוכנית צפויה להיות ביצועית החל מ-2021".

הסעיף הזה בדוח נכתב כנראה בשנה שעברה, אז הנה עדכון עבור קוראינו מה-OECD: התוכנית אכן הייתה בשלב מתקדם מאוד של תכנון באוצר, והייתה אמורה לצאת לדרך אופרטיבית בשלהי 2021, בין השאר כצעד משלים להשקה החגיגית של הקו האדום של הרכבת הקלה. אלא שמאז נדחתה פתיחת הקו האדום לשלהי 2022 - בינתיים - ולשר האוצר מונה ישראל כ"ץ, מהמתנגדים העקביים ביותר להטלת אגרות גודש, ומי שהצליח לבלום מהלך כזה במשך שנים בהיותו שר התחבורה.

לא ברור היכן עומד כיום הנושא - בדרג המקצועי באוצר מסרבים בתוקף להתייחס ללוח הזמנים להטלת אגרות כאלה - אך נראה שהסיכוי שהמהלך ייצא מהכספת בקרוב הוא די קלוש.

באותו נושא ממליץ הארגון לישראל לאמץ בטווח הארוך יותר גם מס נסועה בהיקף ארצי. כלומר, ביטול מלא או חלקי של מס הקנייה הקבוע על רכב והבלו על דלק, והמרתו במיסוי שמבוסס על היקף הנסועה של כל רכב בפועל - שעות הנסיעה, מיקום הנסיעה וסוג הרכב. בדרך זו, טוען הדוח, יותאמו העלויות החיצוניות של נזקי הנסועה בצורה מדויקת והוגנת יותר לשימוש ברכב, ותיווצר מוטיבציה שלילית מובהקת לנסועה מיותרת ברכב פרטי.

מדובר בהמלצה ל"מתקדמים" מבחינת בירוקרטית, וקשה לנו לראות את האוצר מוותר על "הכסף הבטוח בכיס" שמניבים לו כיום מיסוי הדלק ומס הקנייה על רכב, בעבור הכנסות בהיקף לא ידוע. אבל המכשול המרכזי ששתי המלצות הגודש הללו עתידות להיתקל בו, הוא אותו כוח פוליטי ושמו "ציי הרכב בישראל". תרומתם של הציים לנסועה ולגודש כפולה כמעט מזו של כלי רכב בבעלות פרטית, ולפיכך, תחת מיסוי הגודש הם יצטרכו לשאת בחלק יחסי גדול יותר של העלויות.

ההמלצה אמנם תתרום לרווחתה של גברת כהן מחדרה, שנוסעת 5,000 ק"מ בשנה ומשלמת מיסים כמו רכב ליסינג שנוסע 30 אלף ק"מ בשנה, אבל נחשו למי יש יותר השפעה במסדרונות שלטון.

מי יבטל את ההטבות

אחד היתרונות הגדולים של ארגון חיצוני ואובייקטיבי כמו ה-OECD הוא יכולתו לטפל בנושאים סופר-רגישים, שהעיסוק בהם הוא בבחינת טאבו בישראל - כמו, למשל, תנאי ההעסקה במגזר הציבורי.

בדוח החדש נכללת המלצה חד משמעית לבטל את הטבות המס והשכר לכלי הרכב של עובדי המגזר הציבורי, הן הצמודים והן הפרטיים. בדוח נכתב כי "ב-2018 היו במגזר הציבורי בישראל למעלה מ-800 אלף עובדים. הודות להסכמי שכר קיבוציים, רובם נהנים מהטבות שונות לכלי הרכב שבבעלותם (החזר הוצאות דלק, סבסוד ביטוחים, גילום ליסינג). הטבות אלה מעודדות את השימוש בכלי רכב פרטיים בישראל".

לדברי הארגון, "ביטול הטבות הרכב של עובדי הציבור צריך להיות צעד ראשון במסר שמשדרת הממשלה לעידוד הציבור להגדלת השימוש בתחבורה ציבורית ואמצעי תחבורה ירוקים. את הכסף שתחסוך המדינה בסעיף הזה ניתן להפנות לרכיבי שכר אחרים במגזר הציבורי".

האם מקבלי החלטות האמיצים שלנו יאמצו את ההמלצה הסביבתית הזו, או אפילו ידונו בה? הרי תנאי ההעסקה במגזר הציבורי המנופח הצליחו לשרוד ללא שריטה אפילו את הקריסה הכלכלית והתעסוקתית שמלווה כיום את משבר הקורונה. האם מישהו חושב שעצה של ה-OECD תשנה סדרי עולם? יאללה סעו. ניפגש בפקקים.

עוד כתבות

החיפושים אחר יובל קוגן / צילום: דוברות המשטרה

אחרי כיממה של חיפושים: אותר יובל קוגן בן ה-4 שנעלם באשקלון

יובל נעלם בטיול משפחתי בחוף אשקלון ואותר באזור ניצנים אחרי חיפושים נרחבים • כוחות הביטחון חידשו הבוקר את החיפושים אחריו, שבסופם אותר • "הילד עמד פה מתחת לעץ, הסתכל עלינו", אמר אחד האנשים שאיתרו אותו

פטור כפול ממס: איך מרוויחים פעמיים מקרן ההשתלמות?

הטבות מס בהפקדה ופטור מלא ממס רווחי הון בתום שש שנים הופכים את קרן ההשתלמות למוצר החיסכון האולטימטיבי ● למרות תקרת ההפקדה השנתית, יש מי שיכול ליהנות מההטבה כפליים: כיצד שילוב בין עבודה כשכיר לפעילות כעצמאי מאפשר להחזיק שתי קרנות במקביל? ● מומחי פרישה עונים במדור חדש על השאלות הקריטיות כשיוצאים לפנסיה

צדיק בינו, בעל השליטה בבנק הבינלאומי; דקלה קריץ, יו''ר ועד ארגון המנהלים ומורשי החתימה בבנק; אלי כהן, מנכ''ל הבנק / איור: גיל ג'יבלי

עשרות מנהלים בבינלאומי בדרך החוצה - והוא לא הבנק היחיד שמצמצם עובדים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לגלובס נודע כי כמעט 60 מנהלים בדרג ביניים ומורשי חתימה צפויים לצאת לפרישה מרצון עד סוף השנה, כחלק מתוכנית שתיפרד מכ־15% נוספים ● לפי הערכות, הרקע למהלך הוא לחצי התייעלות בבנק ומתח מול הוועד ● המהלך מצטרף למגמה רחבה במערכת הבנקאית בחודשים האחרונים ● בבינלאומי טוענים: "אין מספרים סופיים"

שריפות ענק במערב אירופה / צילום: Associated Press, Armando Franca

שריפות ענק בספרד ובצרפת; עשרות אלפים יתפנו מבתיהם

בספרד הכריזה הממשלה על מצב חירום לאומי  ● הרשויות בדרום־מערב צרפת הורו על פינויים נרחבים נוספים לאורך חוף האוקיינוס האטלנטי

רס''ן יובל עזרא ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: רס"ן יובל עזרא הוא הנרצח השני בפיגוע

שניים נוספים נפצעו בחוות גלעד, המחבל חוסל על ידי כוחות צה"ל ● דיווח: מערכות ההגנה האווירית פעלו בטהרן נגד מטרות עוינות • דיווח: איראן דחתה הצעה להפסקת אש שהוגשה על ידי ראש ממשלת עיראק • חשד לפיגוע אנטישמי במנהטן: אדם דקר שני גברים מחוץ לבית כנסת • טראמפ לאיראנים: "כל נזק לאנייה או מטען - ישולם מהכסף שלכם שנמצא בידינו" • עדכונים שוטפים

מל''ט מסוג הרמס 900 / צילום: אלביט מערכות

חידוש ישראלי: כך ספינות עומדות להפוך לנושאות מל"טים

אלביט מקדמת פתרון חדש שיהפוך ספינות קיימות לנושאות מל"טים ומגבירה תחרות עם יריבות טורקיות ● יוון וקפריסין מקדמות רכישת כטב"מים במימון האיחוד האירופי, ובוחרות במערכות אירופיות ולא ישראליות ● ארה"ב אישרה מכירת ענק של ערכות הנחיה לפצצות לערב הסעודית בשווי של כ-2 מיליארד דולר ● וכמה משלמים הסעודים עבור כטב"מים מטייוואן ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

צילום לוויין של מנהרות הכניסה להר המכוש, שליד נתנז / צילום: Reuters, Vantor

מהו הר המכוש, עד כמה קשה לפגוע בו - והאם ניתן בכלל להשמיד אותו?

המתקן התת־קרקעי שנמצא בהר המכוש מדרום לנתנז, נחשב ליעד שכמעט בלתי אפשרי להשמדה מהאוויר ● על רקע החשש כי איראן מאחסנת בו צנטריפוגות ואורניום מועשר, בארה"ב בוחנים אפשרויות פעולה לתקיפה ● עד כמה קשה לפגוע בו, מהן יכולות התקיפה האמריקאיות, ומה מצב האורניום המועשר של איראן? ● גלובס עושה סדר 

שלמה קרעי שר התקשורת / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

"לא יוכלו לסרב לפניות רה"מ": חדשות 12 עתרו לבג"ץ וחשפו שיחה בין השר קרעי למנכ"ל החדשות

בעתירה לבג"ץ טוענת חדשות 12 כי חוק התקשורת החדש נועד להחליש את עצמאות מערכי החדשות ולאפשר השפעה פוליטית על התוכן המשודר ● כזכור, בג"ץ הקפיא את כניסתם לתוקף של חלקים בחוק התקשורת שהיו אמורים להיכנס לתוקף באופן מיידי

אמיר יניב, סמנכ''ל פיתוח עסקי אלקטרה נדל''ן / צילום: אלדד רפאלי

סיבוב פרסה שני: אלקטרה נדל"ן השלימה את הגיוס שביטלה, בהנחה של 18%

אלקטרה נדל"ן, חברת מקבצי הדיור להשכרה בארה"ב, חתכה את המחיר שביקשה בהנפקה והשלימה הנפקת מניות בהיקף של 150 מיליון שקל, כ-6% ממניות החברה, מחברת הביטוח מנורה מבטחים ומשקיעים נוספים ●  אם ימומשו גם האופציות תקבל החברה 80 מיליון שקל נוספים

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה חיובית בת"א: המניות הבטחוניות זינקו, נופר אנרג'י נפלה

ת"א 35 עלה ב-0.5%, מדד הביטחוניות עולה ב-4% ● אלקטרה נדל"ן השלימה את הגיוס, בהנחה של 13% ● ארי נדל"ן גייסה 455 מיליון שקל - צחי אבו השתתף בהנפקה ● נופר אנרג'י גייסה 250 מיליון שקל ממגדל ומנהלת משא ומתן לרכישת חלקה של הפניקס בפרויקט ריינדיר ● קרן ג'נריישן מעדכנת על הארכה נוספת של המגעים לרכישת שיכון ובינוי אנרגיה

סניף של אדידס / צילום: Shutterstock

אחרי שלוש שנים: אדידס חוזר לפסגה

רוב מותגי האופנה החזקים הם ישראלים, אך הצמרת שמורה לשני שחקנים זרים: אדידס הגרמני ונייקי האמריקאי ● המותג המקומי החזק ביותר הוא גם הוותיק ביותר - טבע נאות, שהוקם בגליל העליון ב-1942 ● מדד המותגים

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Handout

"אין היתכנות לנורמליזציה": מה עומד מאחורי הצעד המפתיע של טראמפ?

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ התנה היום במפתיע את הגרעין האזרחי לסעודיה בנורמליזציה עם ישראל, צעד שמעורר תמיהה בריאד ועלול להחריף את המתיחות מול וושינגטון ● לדברי ד"ר מיכל יערי, מומחית למדינות המפרץ מאוניברסיטת בן גוריון, הפניות החדות של הנשיא באשר לסוגיית הגרעין האזרחי בסעודיה "מעוררות לא מעט סימני שאלה"

מצר הורמוז / צילום: ap, Asghar Besharati

"מה שהיה בהורמוז כבר לא יהיה": מסלולי הנפט שעוקפים את המצר

מדינות המפרץ מבינות שמצר הורמוז לא יכול להישאר דרך יצוא הנפט היחידה שלהן ● בעיראק חתמו על הסכם לבניית צינור לסוריה, באיחוד האמירויות כבר משנעים 1.8 מיליון חביות ביום, וסעודיה נתקלה בבעיה חדשה

דירות חדשות / צילום: Shutterstock

"דירה במתנה"? הזוכה המאושרת בהגרלה והמסים שיכווצו לה את הזכייה

במסגרת המבצע הבטיחה חברת אנשי העיר כי אחד מכל 50 הרוכשים הראשונים שירכשו דירה באחד מהפרויקטים של החברה ברובעים 3 ו-4 בתל אביב, יזכה בדירת שני חדרים סמוך לכיכר המדינה, בשווי מוערך של כ־2.5 מיליון שקל ● במהלך תקופת המבצע נמכרו 13 דירות בפרויקטים שהשתתפו בו, בהיקף כולל של כ־112 מיליון שקל ובמחיר ממוצע של כ־75 אלף שקל למ"ר

אריק שטילמן, מנכ''ל ראפיד / איור: גיל ג'יבלי

תמורת 100 מיליון דולר: מייסד ראפיד אריק שטילמן מציע לרכוש את מניות רקנאטי במכבי ת״א

פרסום ראשון: אריק שטילמן מציע לרכוש את אחזקות משפחת רקנאטי במועדון הכדורסל ולהפוך לבעל השליטה ● זאת, לאחר מהלך מפתיע מצד רקנאטי שהפעיל את זכות הסירוב ורכש את מניות משפחת פדרמן

קופת גמל להשקעה. מי מוביל? / אילוסטרציה: Shutterstock, Lady_Luck

איזה גוף מוביל בתשואות של קופות הגמל להשקעה?

איזה מותג זכה במקום הראשון במדד המותגים של גלובס לשנת 2026 ● וגם: איזה ענף זכה השבוע להקלה משמעותית ברגולציה? • חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם • החידון הכלכלי של גלובס

מוסך / אילוסטרציה: Shutterstock

קונים זמן: טרנד פריסת התשלומים כובש את ישראל ולא נגמר במשכנתאות ובטיפולי שיניים

כמות העסקאות בפריסת תשלומים עלתה ב־64% לעומת יוני 2025, וגם הסכום הכולל קפץ ב־79%, כך לפי נתוני חברת מנורה ERN שנחשפים בגלובס ● פריסת תשלומים אינה בעייתית בהכרח, אבל יש לשאול אם מדובר בניהול פיננסי מושכל, או בהעברת בעיות התזרים של היום לחודשים הבאים

שדה דב / צילום: גיא יחיאלי

תשעת המגרשים המזוהמים בשדה דב נחשפים: אלו חברות הנדל"ן שבמוקד

המשרד להגנת הסביבה חשף לראשונה את תשעת המגרשים שבהם אותרו מזהמים, ובדיקת גלובס מעלה כי בכולם מתוכננים פרויקטים למגורים של חברות נדל"ן מובילות ● חלק מהחברות טוענות כי קיבלו אישור רשמי שלפיו הקרקע שבידיהן נמצאה תקינה

המתנה לרכבת. משרדי ההסתדרות צמודים לתחנה המרכזית ולתחנת הרכבת של ירושלים / צילום: טלי בוגדנובסקי

לעובדי המדינה יש את כל הסיבות לנסוע בתחבורה ציבורית. אז מה

הפער בין עבודת המשרד לפעולות העובדים שלו ● מה תראו בטלוויזיה בבילינסון ● והמהלך שיפגע בתחרות בשוק הקנאביס ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

"הכול תלוי בטראמפ": כוננות שיא בישראל לקראת הסופ"ש

הנשיא טראמפ: "שוקל מתקפה מסיבית, גדולה יותר מכול מה שהיה בעבר - אני קרוב לקבל החלטה" ● על רקע המתיחות: מחר יתקיים דיון ביטחוני מצומצם אצל רה"מ • באיראן דווח על פיצוץ באי קשם שבמצר הורמוז ● פיגוע דקירה בשומרון: גבר נפצע קשה, שני מחבלים חוסלו ● ארה"ב השתמשה ב-B1 לראשונה מחידוש הלחימה ● עדכונים שוטפים