גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חילופי אש לפני ההנפקה: הרוכשת של ספקטרוניקס תובעת את יחיאל ספקטור ודורשת פיצוי של 11 מיליון שקל

אמרסון האמריקאית, שרכשה את ספקטרוניקס ב-100 מיליון דולר, טוענת כי חברת F&G, שאותה מבקש ספקטור להנפיק בבורסת ת"א, "הוקמה על יסוד ידע, ניסיון, אנשים ופעילות שניטלו מספקטרוניקס" ● F&G: "מטרת התביעה לנסות לפגוע בהנפקה"

יחיאל ספקטור, בעל השליטה בחברת F&G / צילום: איל יצהר, גלובס
יחיאל ספקטור, בעל השליטה בחברת F&G / צילום: איל יצהר, גלובס

כמה חודשים לאחר פרסומה של טיוטת תשקיף ראשונה של חברת F&G Detection ("טכנולוגיות גילוי אש וגזים"), מחדשת החברה, שנמצאת בשליטת המייסד יחיאל ספקטור, את תוכניות הנפקת המניות הראשונית שלה (IPO). במסגרת ה-IPO מעוניינת F&G לגייס סכום של 20-35 מיליון שקל, לפי שווי חברה המוערך ב-170-200 מיליון שקל "לפני הכסף".

את ההנפקה המתוכננת של F&G, המפתחת גלאי להבה ואש, התחיל לקדם ספקטור כחמש שנים לאחר שמכר את חברת ספקטרוניקס, שגם אותה ייסד, לידיה של חברת אמרסון האמריקאית בכ-100 מיליון דולר. כעת, באמצעות החברה החדשה שהקים, הוא מבקש להתחרות בספקטרוניקס, העוסקת בפיתוח גלאי אש וגז אופטיים ומערכות אוטומטיות לגילוי וכיבוי אש.

טיוטת התשקיף המעודכנת שפרסמה F&G לקראת ההנפקה (בהובלת חברת אקטיב חיתום), חושפת כי לחברה האמריקאית שרכשה מספקטור את ספקטרוניקס שלל טענות בנוגע להתנהלותו של ספקטור בעקבות הקמת F&G, העשויות להתברר בבית המשפט במסגרת תביעה שהוגשה נגדו ונגד F&G, אשר במסגרתה דורשת אמרסון פיצוי כספי של 11 מיליון שקל.

התביעה מוגשת כמה שנים לאחר שספקטור הגיש בעצמו תביעה נגד אמרסון, בטענה כי לא עמדה בחלק מהתחייבויותיה במסגרת רכישתה של ספקטרוניקס, והיא עדיין, לפי F&G, "עומדת ותלויה בבית המשפט".

גלאי אש של F&G  / צילום: אתר החברה

אמרסון מבקשת צו מניעה קבוע

אמרסון טוענת כי ספקטור, יחד עם שותפיו בחברת F&G, "פועלים על מנת לחבל" בפעילותה, ובהתאם, היא מבקשת מבית המשפט להוציא צו מניעה קבוע, המורה לספקטור "לחדול מלעשות כל שימוש, בין באופן ישיר ובין באופן עקיף, במידע השייך לספקטרוניקס או שניטל ממנה".

לפי אמרסון, חברת F&G "הוקמה על יסוד ידע, ניסיון, אנשים ופעילות שניטלו מספקטרוניקס", ופעילותה "מושתתת על הידע הטכנולוגי המתקדם השייך לספקטרוניקס, על ערוצי השיווק וההפצה שלה, על ספקיה ולקוחותיה, ואף על קליטה של ההון האנושי של ספקטרוניקס לשעבר".

עוד לטענת התובעת, F&G, שהינה "חברת מראה" של ספקטרוניקס, "נוסדה תוך שימוש באותם נכסים של ספקטרוניקס", ובכך מפרים ספקטור ושותפיו "התחייבות חוזית של אי-תחרות ושמירת סודיות".

"סיכויי התביעה להתקבל נמוכים"

בחברת F&G דוחים את טענותיה של אמרסון, וסבורים כי "הן לפי התוכן של כתב התביעה והן לפי מועד הכנתה והגשתה", מטרתה היחידה היא "להרתיע משקיעים להשתתף בהנפקה - ולנסות לפגוע בחברה על ידי עיכוב ההנפקה". ב-F&G מעריכים כי "סיכויי התביעה להתקבל נמוכים", ושוקלים "הגשת תביעה לכיסוי כל נזקיה בגין התביעה".

בכתב ההגנה של F&G היא טוענת, בין השאר, כי "לא עשתה שימוש בטכנולוגיה של ספקטרוניקס", אלא "יצרה מסד טכנולוגי חדש", וכן השקיעה "סכומים משמעותיים בפיתוח של הדור הבא של גלאי אש ולהבה", ביצעה מהלכי שיווק, איתרה לקוחות ומפיצים פוטנציאליים ועוד.

הנפקתה המתוכננת של F&G נחשפה לראשונה כבר בסוף פברואר, עם פרסום טיוטת תשקיף ראשונה, בעיצומה של התפרצות וירוס הקורונה, שגרמה לדחיית מועד הגיוס המקורי, שתוכנן לסוף מרץ.

F&G, העוסקת בפיתוח גלאי להבה, היא חברה צעירה, שהוקמה על ידי ספקטור, היו"ר שלה, לפני קצת יותר משלוש שנים, והוא מחזיק בשליטה בה (50%) יחד עם שותפיו המייסדים - בנו עודד ספקטור, המכהן כסמנכ"ל טכנולוגיות, וחתנו, המנכ"ל חביב פרלמן - המחזיקים בחלוקה שווה ביתרת המניות. החברה מעסיקה כיום 34 עובדים - מהם 21 בישראל ו-13 בארה"ב - ומרביתם הוצאו לחל"ת או צומצמו היקפי המשרה שלהם, בעקבות משבר הקורונה.

2019 היתה השנה הראשונה שבה הציגה F&G הכנסות משמעותיות (באופן יחסי), שהצטברו לכ-3 מיליון שקל, וזאת לצד הפסד שנתי של כ-23 מיליון שקל. בסך הכל ההפסד המצטבר מאז הקמת החברה בפברואר 2017 עומד על כ-40 מיליון שקל.

חברת F&G עוסקת ב"מחקר ופיתוח גלאי אש וגז אופטיים לתעשיות העוסקות בטיפול ובהחזקה של חומרים דליקים ונפיצים, ובעיקר - תעשיות הדלק, גז, פטרוכימיים וכדומה". ב-F&G מסבירים כי מוצריה עונים "על הצורך והדרישה שזיהתה החברה בשוק לגלאי להבה בעלי יכולת וביצועים משופרים ואמינים ביחס למוצרים הזמינים כיום בעולם".

את כספי ההנפקה מייעדת F&G לפיתוח עסקיה, מימון פעילות המו"פ שלה, הרחבת מערך השיווק וכן לפיתוח מוצרים חדשים, "בעיקר גלאי גז אופטיים לטווחים קצרים". לגבי שוק הפעילות, לפי F&G, "ישנן שלוש חברות גדולות שמספקות כ-80% מצורכי שוק גילוי האש שבו פועלת החברה", ואלה מלבד אמרסון כוללות את Detronics, ו-MSA. לפי הערכות החברה, שוק גלאי הלהבה והגזים, לרבות תת-השוק שבו פועלת החברה, צפוי לצמוח בקצב שנתי של כ-6% בין השנים 2019-2024.

החברה משהה מו"פ של גלאי גז

בהתייחס להשפעות הקורונה על פעילותה, מציינת F&G כי בשל חוסר הבהירות בשווקים, היא החליטה "להשהות את פעילות המחקר והפיתוח של גלאי גז אופטיים קוויים". מדובר במוצרים המתריעים על דליפה מסוכנת של גז, בדגמים שהחברה שואפת שיהיו "עדיפים משמעותית על מוצרים דומים הקיימים בשוק", ושעבור פיתוחם אושר לה ביוני האחרון מענק של יותר מ-3 מיליון שקל מרשות החדשנות.

עוד מוסיפה F&G לגבי השפעות הקורונה, כי מלאי מוצריה מספיק לצורכיה עד לסוף השנה, וכי היא נערכת לרכישת חומרי גלם בכמות גדולה, כדי שפעילות הייצור והאספקה שלה לא ייפגעו גם בהמשך. להערכתה, תחזיותיה לגבי התפתחות השוק לא ישתנו, "ככל שהשפעת וירוס הקורונה לא תימשך מעבר לשנת 2020".

F&G פועלת במבנה בשטח של 200 מ"ר שאותו היא שוכרת בקיבוץ ברור חיל, ולקראת סוף השנה החברה מתכננת לעבור למבנה בשטח של כ-1000 מ"ר. נוסף על כך, היא שוכרת שטח בארה"ב, המשמש אותה כמוקד ייצור, שיווק, מחסן ומשרדים לפעילותה שם.

הנפקתה של F&G, בהנחה שתצא לפועל כמתוכנן, מתקדמת על רקע לא מעט חברות נוספות, שלמרות המשבר העמוק בשווקים בוחנות אפשרות לגיוס הון ראשוני, ומרביתן נמצאות בשלבים ראשוניים. ביניהן, המתקדמת ביותר היא חברת מימון ישיר, שמחדשת בימים אלה את ניסיון הנפקתה עם הגשת טיוטת תשקיף מעודכנת לרשות ניירות ערך ולבורסה, אחרי שמוקדם יותר השנה הנפקתה בוטלה בשל משבר הקורונה; וכן חברת מספנות ישראל, שככל הידוע, נמצאת בשלבי קבלת אישורים לפרסום תשקיף. 

טענות עיקריות של חברת אמרסון נגד יחיאל ספקטור:

● ספקטור ושותפיו פועלים כדי לחבל בפעילותה של ספקטרוניקס
● ספקטור הקים את F&G על בסיס ידע, ניסיון, אנשים ופעילות שניטלו מספקטרוניקס
● פעילותה של F&G מבוססת על הידע הטכנולוגי, ערוצי שיווק, לקוחות והון אנושי של ספקטרוניקס
● מפירים התחייבות חוזית של אי-תחרות ושמירת סודיות

עוד כתבות

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

כטב''מים / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

טייקונית הורשעה על שהפכה בנק לכספומט אישי שלה, ונידונה למוות

בעלת אימפריית הנדל"ן הווייטנאמית טרונג מיי לאן הואשמה בהונאה בהיקף של 12 מיליארד דולר, שכוללת שוחד והשתלטות לא חוקית על בנק ● המקרה הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין ממשלתי נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

למי הקדישה אלופת אירופה החדשה בג'ודו את זכייתה בזהב?

איך נקראת מערכת ההגנה האווירית החדשה שפיתחה אלביט ושתימכר ללקוחות בינלאומיים, במה עוסק הפלאונטולוג ובאיזו שנה הותקן הרמזור הראשון באילת? ● הטריוויה השבועית

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"