גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קלאב האוס: הרשת החברתית של המפורסמים כבר שווה 100 מיליון דולר

מסיבות רבות משתתפים, כניסה בהזמנה אישית בלבד והתחככות באנשי הון־סיכון וכוכבי הוליווד ● האם קלאב האוס תכבוש גם את ההמונים?

מימין: אשטון קוצ'ר, אם.סי האמר, ג'בייל מגי, כריס רוק ואופרה ווינפרי. מרגישים שהם חייבים להיות נוכחים כל הזמן / צילומים: AP, רויטרס
מימין: אשטון קוצ'ר, אם.סי האמר, ג'בייל מגי, כריס רוק ואופרה ווינפרי. מרגישים שהם חייבים להיות נוכחים כל הזמן / צילומים: AP, רויטרס

מדי מוצאי שבת מארחת פליסיה הורוביץ, נדבנית ידועה ואשתו של בן הורוביץ, ממייסדי קרן ההון־סיכון אנדרסן הורוביץ מעמק הסיליקון, ארוחות ליותר מ-100 איש. היא איננה מפרה את כללי הריחוק החברתי הנדרשים בקורונה. כל הארוחות שלה מתקיימות באופן וירטואלי לחלוטין ברשת החברתית החדשה קלאב האוס - פלטפורמה פופולרית ביותר בקרב ידוענים ואנשי עסקים.

נכון לעכשיו מדובר בקבוצה עילית, שבה חברים בין השאר משקיעים בקרנות הון־סיכון, אנשי הסיליקון ואלי, ספורטאים מפורסמים ובעיקר שחקנים וזמרים כמו אשטון קוצ'ר, כריס רוק והראפר אם.סי האמר. "הכלאה בין מסיבה ביתית וכנס עם כוכבים", תיאר אותה "הוול סטריט ג'ורנל".

אנחנו כאן רק כדי לקנא, כי לקלאב האוס נכנסים רק מוזמנים, זו אינה אפליקציה שאפשר פשוט להוריד באפסטור. אז מה קורה שם? הידוענים מדברים זה עם זה בחדרים זמניים, שלכל אחד מהם נושא וחוקים משלו. חלק מהחדרים מאפשרים שיחה חופשית בין כלל המשתתפים, אחרים מתפקדים כמעין פאנל שבו דובר ומאזינים. כל חבר רשאי לפתוח חדר בעצמו, לקבוע את החוקים ולהזמין את שאר משתמשי הפלטפורמה להצטרף. בעמוד הראשי ניתן למצוא את רשימת המשתתפים הנוכחיים, ונדמה שנכון לעכשיו זה השיקול העיקרי בבחירה לאיזו שיחה להיכנס.

המפורסמים שבפנים לא מפספסים את ההזדמנות לצייץ על כך. כך למשל כתב בטוויטר איש עסקים בר־מזל שכניסתו לאפליקציה אושרה: "כמה מחשבות על קלאב האוס - לאפליקציה הזאת יש סיכוי להיהפך לרשת החברתית הבאה; יש כל-כך הרבה אנשים סקרנים וחכמים בעולם הזה; יש אנשים שבהחלט אוהבים לשמוע את הקול של עצמם".
מאז חודש מרץ, שבו החלה לפעול בגרסת בטא, צברה הרשת כ־3,500 משתמשים - מוזמנים בלבד - ושווייה כבר נאמד ב־100 מיליון דולר, לאחר שהתנהל קרב ענקים בין שתי קרנות הון־סיכון על ההשקעה במיזם. אנדרסן הורוביץ, אחת הקרנות הגדולות בעולם, היא שזכתה בה תמורת יותר מ־10 מיליון דולר ומניות עתידיות בה. בארסנל של אנדרסן הורוביץ גם השקעות בפייסבוק, טוויטר, ליפט וגרופון.

היעד, 10,000 משתמשים, שהוא הקיבולת של האפליקציה בגרסה הנוכחית, צפוי להתממש בקרוב בעקבות הבאזז שיוצרת קלאב האוס והמועדון הסגור שלה. נכון לעכשיו אין לה אפילו דף נחיתה מלבד לינק לרשימת המתנה.

בן ופליסיה הורוביץ. השקיעו באפליקציה יותר מ־10 מיליון דולר / צילום: AP - Brendan Mcdermid

בלילה נושאי השיחה משתנים

היישום עצמו פשוט. בעמוד הראשי מוצגת רשימת החדרים הפתוחים ובהם רשימת המשתתפים. עם הכניסה לחדר הדמות (האוואטר) של כל אדם מוצגת, וכשהוא מדבר מודגש האווטאר שלו. אבל הערך האמיתי של כל שיחה בפלטפורמה תלוי במידה רבה במי שבוחר לקחת בה חלק.

באחת מארוחות השבת האחרונות שלה פתחה פיליסיה הורוביץ שיחה על פתיחת ליגות הספורט תוך כדי מגפה עולמית. הנושא אולי מרתק רבים, אבל המשתתפים בדיון הם שעשו את כל ההבדל: סי.סי סבטיה מהניו יורק יאנקיז וג'בייל מגי מהלוס אנג'לס לייקרס שוחחו על ההשלכות של שחקנים חולים בקורונה על הקבוצה כולה באווירה מבודחת ולא פורמלית, שאפשרה לשאר המשתתפים לקבל הצצה לעולמם. כמה שבועות קודם לכן התקיימה בחדר של הורוביץ שיחה עם הסופר והאקטיביסט שאקה סנגור, שריצה מאסר על רצח, ועם שדרן ה-CNN ואן ג'ונס על רפורמות בבתי הכלא, תוקפנות מצד המשטרה ועוד. שיחות כאלה הן אולי חשובות, אבל המשתתפים בהן הם שהופכים אותן לכאלה יקרות ערך בעיני שאר המשתמשים. אחת האורחות המוכרות ביותר בקלאב האוס היא אופרה ווינפרי, שנכנסת בהזמנה אישית של המארחת, ותמיד מביאה איתה משתתפים רבים שלא רוצים לפספס הזדמנות לשוחח איתה.

החברים באפליקציה מספרים שהדינמיקה בה, שמונעת בקול, יוצרת שיחות אותנטיות, וזה מה שמבדיל בינה לבין פלטפורמות חברתיות מבוססות טקסט, כמו פייסבוק וטוויטר. "התחושה היא של שיחה בבית קפה או בבר", אמר אחד המשתתפים ל"וול סטריט ג'ורנל". "היא תחליף טוב לשיחות האקראי ביומיום".

וכמו בכל בר, הווייב ונושאי השיחה משתנים בשעות הלילה. בעוד ביום מדברים שם על עסקים וקרנות הון־סיכון, בלילה הפורמליות פוחתת והשיחות הופכות חופשיות. כך התפתחה בפלטפורמה הקבוצה "אוטובוס הקסמים", שמכילה לרוב 50-30 אנשים. שם המיקרופונים של כולם פתוחים ויש ממונה שאחראי להזהיר מפני שיחות טכנולוגיה משעממות.

העובדה שהגישה לשיחות היא בזמן אמת בלבד, והן אינן מוקלטות ואין אפשרות להאזין להן במועד אחר, מפתחת אצל המשתתפים תחושת FOMO. "נוצרת תחושת מיידיות תמידית, חייבים להיות כל הזמן נוכחים וזה די קול", אומר מנהל בחברת ההשקעות Coinshares ל"וול סטריט ג'ורנל".

מחוברים יותר מחמש שעות ביום

מאחורי קלאב האוס עומדים היזמים פול דווידסון, מייסד היילייט שנמכרה לפינטרסט ומנכ"ל Coinlist לשעבר, ורוהן סת', שייסד את Memry Labs, חברה לפיתוח אפליקציות חברתיות למובייל, והקים אקסלרטור לפיתוח טיפול מבוסס גנים, לאחר שאצל בתו אובחנה מחלה גנטית.

את קלאב האוס, כך נדמה, הם הביאו לעולם בדיוק בזמן, בימים שבהם איש-איש מתכנס בביתו, ורבים מוצאים עצמם משוועים לראות פנים ומכלים שעות ברשת. שיחות ספונטניות הן בדיוק מה שאנשים צריכים כרגע, ומבין המשתמשים יש מי שמדווחים על שימוש של יותר מחמש שעות ביום. אבל למרות החזון וההשקעה הגדולה, אין ספק ששעת המבחן תהיה כשהאפליקציה תיפתח להמונים. כרגע לא ניתן תאריך משוער להשקה והיזמים עובדים על בניית תשתית שתותאם להמוני משתתפים.

אבל מה באמת יקרה ביום שאחרי, כשכולנו נוכל להיות חברים בקלאב האוס, והידוענים, כך נדמה, יאבדו בה עניין? מי שיכולה לענות על השאלה היא פייסבוק, שהצליחה לעמוד באתגר הזה: במקור, הייתה הרשת מנת חלקם של סטודנטים באוניברסיטת הרווארד ורק ב־2006 נפתחה לעולם. אם קלאב האוס תצליח לעשות זאת, היא ככל הנראה תהיה הסנונית הראשונה של אפליקציות חברתיות מבוססות קול ותפתח צוהר לאחרות להטמיע זאת גם אצלן.

למפתחי האפליקציה עוד כמה אתגרים בדרך. בחלק מהשיחות מעלים המשתתפים נושאים פרטיים, ובכמה מהן אף הוקלטו או צוטטו על-ידי משתמשים אחרים. עולה השאלה אם אפשר בכלל לדרוש לבקש פרטיות ברשת חברתית, שבה מי שמשתף במידע חולק אותו עם עשרות ואף מאות אנשים. במקרה אחר כינה אחד המשתתפים את עצמו טים קוק (מנכ"ל אפל), בדיחה שגרמה ל־100 משתתפים להצטרף לחדר בשניות, וכמו כן קיבלו המשתתפים הודעה שאילון מאסק פתח חדר שיחה, אף שהדבר כלל לא קרה. ומה לגבי כללי השיח? האם ראוי שהשיחות יוקלטו כדי שבמקרה של הטרדה והתבטאות לא נאותה יוכלו מפעילי האפליקציה לעקוב אחרי השיחה. כיום, כאמור, החדר נעלם כשהשיחה מסתיימת. עוד שאלה שנשאלת היא מה יקרה, יום אחד, כשנתגבר על הקורונה והחיים יחזרו למסלולם - האם קלאב האוס תצליח לשמור על הרלוונטיות שלה?

"מה שעושה את האפליקציה לממכרת - השימוש בקול - הוא גם מה שמחבל ביכולת שלנו להפוך אותה ליותר שימושית ופרודקטיבית", טוענת יעל חלק, פסיכולוגית חברתית וחוקרת שינויי התנהגות. "אותן חמש שעות של שימוש באפליקציה באות על חשבון זמן העבודה של אותם אנשי עסקים. האם הגיוני להשקיע יותר מחצי או שליש מיום העבודה בשיחת ברזייה, יעילה ככל שתהיה? האם הביטחון החברתי שהרשת החברתית נותנת מתעלה על חוסר הוודאות הגדול שמרחף מעל הכלכלה העולמית? ואולי באמת מדובר בכלי יעיל שיכול לשרת את החברות ואנשי העסקים האלה לצרכים מקצועיים?". בינתיים, אולי לפי הבעלים מארק אנדרסן, שמקפיד לחלוק בה את סודות הברביקיו המושלם שלו, נראה שהיא יותר בכיוון של פנאי.

עוד כתבות

רו''ח חן שרייבר, נשיא לשכת רואי החשבון / צילום: ראובן קפוצ'ינסקי

השינוי בתקנון לשכת רואי החשבון שמעורר סערה בקרב החברים

נשיא לשכת רואי החשבון, חן שרייבר, מבקש לבטל את ההגבלה הקיימת על מספר הקדנציות בהן מכהן נשיא לשכת רואי החשבון ● נכון להיום, על פי תקנון הלשכה, כהונת נשיא לשכת רואי החשבון מוגבלת לשתי קדנציות בלבד ● המתנגדים למהלך: "מה שנשיא לא עשה בשתי קדנציות הוא כבר לא יעשה. השלטון משחית"

פיוניר / צילום: Shutterstock, Primakov

חברת פיוניר מפטרת כ-4% מהעובדים בישראל

מספר העובדים בישראל עומד על כאלף איש, והפיטורים יכללו עשרות עובדים ● המהלך מתרחש במקביל לשינוי ארגוני רחב שמעביר את החברה לעבר מבנה עבודה "רזה" בסגנון סטארט-אפ

עמוס לוזון / צילום: יוסי כהן

מנורה נכנסת לעסקי הנדל"ן של לוזון: "הבת שלי כעסה, 'ממתי אנחנו מוכרים מניות'"

עמוס לוזון הפך השקעה של 10 מיליון שקל למיליארד וכעת חברת הביטוח הפכה לבעלת עניין בקבוצת הנדל"ן שלו ● "לא רציתי להכניס משקיעים לפני שהחברה שווה 1.5 מיליארד שקל. איך שהגיע השווי הזה קיבלתי טלפון. מחיר המניה 'ברח' להם, אז עשינו פשרה"

רכישת הענק של נטפליקס (בעיגול: טד סרנדוס, מנכ''ל נטפליקס) / צילום: Reuters, USA TODAY Network

רכישת הענק של נטפליקס: החשש בשוק, המתחרה הגדולה ואיך זה יעבוד

נטפליקס הודיעה על כוונתה לרכוש את אולפני וורנר ברדרס תמורת 72 מיליארד דולר ● בדרך היא תיקח על עצמה חוב של כמעט 11 מיליארד דולר, תצטרך לשכנע את הרגולטור, ולהחליט כיצד יעבוד השירות המשולב

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

שיפור בנתוני הגירעון של חודש נובמבר: עמד על כ-4.5% תוצר

הגירעון המצטבר ב-12 החודשים האחרונים עמד על כ-4.5% תוצר, המשקף "מינוס" של 93.5 מיליארד שקל

שר התקשורת שלמה קרעי וח''כ גלית דיסטל אטרביאן הדיונים בהוועדה לדיון בהצעת חוק התקשורת היום / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

ועדת התקשורת החדשה יצאה לדרך, השר קרעי הבטיח: "הרפורמה לא תיעצר"

לפתיחת דיוני הוועדה בהצעת חוק התקשורת (שידורים) החדש, בהובלת היו"ר ח"כ גלית דיסטל אטבריאן, הגיעו שר התקשורת עצמו וחברי הוועדה מטעם האופוזיציה - אך נוכחות חברי הקואליציה הייתה דלה במיוחד ● ח"כ שלי טל מירון מיש עתיד: "כל המטרה של החקיקה היא להשתלט על התקשורת החופשית"

תאונת דרכים / צילום: Shutterstock

"כאוס": האם בקרוב לא יהיה אפשר לתקן בישראל כלי רכב אחרי תאונה?

משרד התחבורה מתעכב בחתימה על תקנות חדשות, ויותיר 800 שמאים ללא רישיון החל מינואר ● המשמעות: הם לא יתנו חוות דעת, חברות הביטוח לא ישלמו - ומוסכים לא יתקנו את כלי הרכב

מירן פחמן / צילום: טרלן בן אבי

איזה משרדים שיגרו הכי הרבה פיינליסטים לתחרות הפרסום גרנות?

תחרות גרנות חושפת את מפת הפיינליסטים עם הובלה למנצ’, ליאו ברנט ובלאנקו ● וגם: יניב סנה מצטרף כשותף ב-OMD ומחזק את שיתופי הפעולה בתוך קבוצות הפרסום הגדולות ● אירועים ומינויים

חדשות הביומד / צילום: Shutterstock

בפה אחד: ועדת ה-FDA הצביעה נגד אישור המוצר של החברה הישראלית

ועדת ה-FDA הצביעה נגד אישור המוצר של V-Wave הישראלית, שרק לפני כשנה עשתה אקזיט ● רק לפני כחודש מונה ראש תחום תרופות ב-FDA אך הוא סיים את תפקידו לאחר חילוקי דעות עם בכירים בארגון ● החברה הישראלית שפיתחה מערכת לשיקום ממשיכה בגל הרכישות ● הפיתוח שיאפשר לנטר באופן לא פולשני צהבת יילודים ● וזו הזוכה בתחרות איתור טכנולוגיות להתמודדות עם סרטן השד ● השבוע בביומד

ערן וינטרוב, מנכ''ל ארגון לתת / צילום: שלומי מזרחי

האם דוח העוני של "לתת" מציג מציאות כלכלית מעוותת?

דוח העוני האלטרנטיבי של "לתת" מציג עליות חדות בעלויות המחיה - אך מאחורי המספרים מסתתרת מתודולוגיה שמבלבלת בין הוצאה לבין מחיר ● חלק מהרכיבים כלל לא מודדים יוקר מחיה, אלא צריכה בפועל של אוכלוסיות מסוימות, מה שמוביל לכשלים בולטים ולהצגת הנתונים בצורה מטעה

האחים שלומי (מימין) ויוסי אמיר, בעלי שופרסל / צילום: יונתן בלום

שופרסל עושה מתיחת פנים לזרוע הנדל"ן וממתגת אותה מחדש

שופרסל מאחדת את נכסי הנדל”ן תחת המותג LARO, ומבססת את הזרוע כמרכיב צמיחה מרכזי עם נכסים בשווי כ־5 מיליארד שקל ● במהלך זה החברה האריכה בעשור את חוזה השכירות עם סיסקו, ומקדמת שורה של פרויקטים ברחבי הארץ, זאת במקום מהלך הפיצול וההנפקה שבוטל

אזור המשרדים של בני ברק. מה קורה ליתרון התחרותי במציאות? / צילום: Shutterstock

30 קומות שוממות מתוך 40: מגדלי המשרדים החדשים מוכנים, אבל השוכרים לא באים

למרות הסטנדרט הגבוה והנגישות התחבורתית, שיעורי התפוסה בערים שמחוץ לתל אביב בירידה ● הנסיעות הארוכות, האווירה אינה מושכת צעירים וההיצע הגדול מרחיקים את השוכרים

הסטארט-אפים הביטחוניים גייסו מיליארד דולר / צילום: יח''צ החברות

שנת שיא לדיפנס טק הישראלי: מיליארד דולר זרמו לסטארט־אפים בתחום

הדיפנס טק הישראלי רושם שנת פריצה יוצאת דופן: גיוסי ענק, מיזוגים ורכישות בהיקף שעולה על זה שנרשם בכל השנים האחרונות גם יחד ● מעורבות מפא"ת במבחני שטח ובחיבור ללקוחות זרים תרמה להאצה, בזמן שביקושי הענק בעולם משכו עוד ועוד כסף זר לשוק המקומי ● האם המומנטום יימשך גם לאחר הפסקת האש?

חיילי מילואים / צילום: Shutterstock

תאגיד בנקאי לקח רכב כמשכון. ואז השופט גילה שהוא שייך למילואימניק

הגנה מפני הליכי הוצאה לפועל, הקדמת תשלומים באמצעות הלוואה חברתית והצעת הסדר שהגיעה אחרי קריסת החברה: שלושה פסקי דין שניתנו לאחרונה ממחישים כיצד מערכת המשפט מנסה למצוא את האיזון ולהגן על המילואימניקים

תקיפות צה''ל ברצועת עזה / אילוסטרציה: ap, Leo Correa

חיל האוויר תקף במרכז הרצועה מחבל שתכנן פיגוע מיידי נגד כוחות צה"ל

צה"ל מאשר: הותקף מחבל במרכז הרצועה שתכנן לבצע פיגוע טרור נגד כוחות צה"ל בטווח הזמן המיידי ● לפי הצעת חוק שעליה יצביע הקונגרס השבוע, ארה"ב תבחן את השעיית הסיוע הצבאי ללבנון ● הדרישה של חמאס לאנשי מיליציות: תסגירו את עצמכם ותקבלו חנינה ● דיווחים בעזה: חמאס והצלב האדום נערכים לחידוש החיפושים אחר החלל החטוף רס"ל רן גואילי ● עדכונים שוטפים

משגר רקטות של חברת אלביט בתערוכת נשק ביוון, מאי 2025 / צילום: Reuters, Louiza Vradi

וול סטריט ג'ורנל: מדינות שהטילו סנקציות על ישראל - רוכשות ממנה נשק כעת

משלחות אירופאיות, אמריקאיות ואסיאתיות הגיעו לכנס במימון משרד הביטחון ● מערכות שנוסו בלבנון, עזה ואיראן הוצגו לבכירים, שהתרועעו לצד גנרלים ישראלים במדים והצטלמו ליד "קרן הברזל" ● זאת, על אף הביקורת הרבה נגד ישראל במהלך המלחמה עצמה ואמברגו הנשק

דמי ניהול בקרנות נאמנות יעלו. איך אפשר להיערך? / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לידיעת משקיעי קרנות הנאמנות: יכול להיות שדמי הניהול שלכם יעלו בקרוב. מה אפשר לעשות?

גורמים בשוק קרנות הנאמנות מעריכים כי בקרוב צפויה עלייה רוחבית בדמי הניהול ● אחרי שנה של תשואות פנומנליות, למנהלי הקרנות קל למכור התייקרות ● המשקיעים בפלונטר: אם יעבירו את הכסף, ישלמו 25% מס על הרווח, אבל אם יישארו מה ימנע העלאה נוספת בשנה הבאה?

פרופ' אמנון שעשוע / צילום: Nasdaq, Inc

מובילאיי מפטרת כ-200 עובדים, הרוב מישראל

החברה מפטרת כ-5% מכח האדם שלה, רוב המפוטרים יהיו בישראל, ויגיעו מחלקים שונים בחברה ● מובילאיי: "החברה תפעל לתמוך בעובדים המושפעים ובמקביל תמשיך לגייס למשרות הנדרשות למימוש תוכניותיה ארוכות הטווח"

מדד חדש למיתוג מעסיק / צילום: פלייטיקה

סקר מיתוג המעסיק של גלובס: הצביעו והשפיעו

חווית הקליטה לעבודה, מיתוג גלובלי או פנייה לאוכלוסיות מגוונות: דרגו את הערכים והקריטריונים שחשובים לכם במיתוג המעסיק במקום העבודה שלכם ● תוצאות מדד "מיתוג המעסיק" של גלובס ופלייטיקה יפורסמו בשבוע הבא

דייוויד אליסון, מנכ''ל Paramount Skydance / צילום: ap, Evan Agostini/Invision

פרמאונט במהלך נגדי לנטפליקס: מציעה לרכוש את וורנר ברדרס תמורת יותר מ־108 מיליארד דולר

בעקבות הצעת הרכישה של נטפליקס לוורנר ברדרס, פרמאונט מגישה מהלך נגד ומציעה לרכוש את כל וורנר ברדרס דיסקברי לפי שווי של יותר מ־108 מיליארד דולר ● ההצעה התומכת באיחוד כל נכסי החברה, בניגוד לפיצול שמציעה נטפליקס