גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חברת הקריפטו של שי דתיקה דוחה את ההנפקה בארה"ב ומצמצמת את יעד הגיוס

אחרי שהרוד-שואו שלה נדחה פעמיים, מתכננת חברת INX להוציא לפועל את ה-IPO עד לסוף השנה ולגייס בו עד 117 מיליון דולר - 10% פחות מהיעד המקורי ● החברה מפתחת פלטפורמות מסחר במטבעות קריפטו וגם במטבעות דיגיטליים הנחשבים לניירות ערך

שי דתיקה, מייסד שותף ונשיא חברת INX  / צילום: איל יצהר, גלובס
שי דתיקה, מייסד שותף ונשיא חברת INX / צילום: איל יצהר, גלובס

למרות המגמה החיובית בשוק המטבעות הדיגיטליים ועליית מחיר הביטקוין בחודש האחרון, נראה כי חברת הקריפטו הישראלית INX Limited קיבלה "רגליים קרות", ככל שהתקרב מועד ההנפקה המתוכננת שלה בארה"ב. החברה, הרשומה בגיברלטר ונמצאת בשליטתו של שי דתיקה הישראלי, הגישה ביום שני האחרון לרשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) מסמך עדכון (טופס F-1), ובו כמה שינויים ביחס לתשקיף שאותו פרסמה במרץ האחרון לקראת הנפקה ראשונית לציבור (IPO).

INX מפתחת פלטפורמות למסחר במטבעות קריפטו ולמסחר ב-Security Tokens - מטבעות דיגיטליים הנחשבים לניירות ערך, שאותן היא מתכננת להפעיל בארה"ב. בעדכון לתשקיף ציינה החברה כי ההנפקה הראשונית של INX token - מטבע דיגיטלי מסוג סקיוריטי טוקן (STO) - שתוכננה במקור לרבעון השני של 2020, תצא לפועל עד לסוף השנה. זאת, לאחר שהחברה כבר דחתה השנה פעמיים רוד-שואו שנועד לעניין משקיעים פוטנציאליים בהנפקה המתוכננת (פעם אחת בינואר ופעם שנייה במאי האחרון). נוסף על כך, בתיקון לתשקיף הקטינה החברה ב-10% את יעד הגיוס שלה לסכום של עד 117 מיליון דולר, במקום יעד מקסימלי של 130 מיליון דולר שתוכנן על פי התשקיף מ-2 במרץ.

למרות הקטנת יעד הגיוס, אם בסופו של דבר יושג סכום היעד המקסימלי בהנפקת INX, היא תיחשב להנפקת ניירות הערך הגדולה ביותר שנעשתה עד כה בארה"ב על ידי חברת מתחום מטבעות הקריפטו. לשם השוואה, בנובמבר 2019 גייסה חברת הטכנולוגיה הסינית Canaan, שמייצרת ציוד לכריית ביטקוין, סכום של 90 מיליון דולר ב-IPO של מניותיה בנאסד"ק.

יעד המינימום: 7.5 מיליון דולר

על פי התיקון לתשקיף שהגישה השבוע INX, החברה מורידה את המחיר המירבי של המטבע שתנפיק ל-0.90 דולר, במקום מחיר של דולר אחד שקבעה בתשקיף המקורי.
ב-IPO מתכננת החברה להנפיק לציבור המשקיעים 130 מיליון מטבעות INX token, ובדרך זו לגייס סכום מקסימלי של עד 117 מיליון דולר. יעד המינימום בהנפקה נקבע על סכום של 7.5 מיליון דולר.

סכום ההשקעה המינימלי בהנפקה המתוכננת של INX הוא 1,000 דולר. רכישת מטבעות INX תתאפשר באמצעות דולרים אמריקאים או באמצעות מטבעות קריפטו, כמו ביטקוין, את'ר או המטבע הדיגיטלי "היציב" (סטייבלקוין) USDC. כפי שמציינת החברה בתשקיף, החזקה והעברה של מטבעות INX Token תיעשה באמצעות ארנקים דיגיטליים התומכים בתקן ERC-20 של את'ריום. לצורך רכישת המטבעות יידרשו המשקיעים לעבור תהליכי זיהוי לקוח (KYC) ומניעת הלבנת הון (AML), בהתאם לדרישות הרגולציה.

כל סקיוריטי טוקן של INX או חלק ממנו יזכה את המחזיקים בו להשתתף אחת לשנה (החל בשנת 2021) בחלוקה פרופורציונלית של 40% מתזרים המזומנים המצטבר של החברה מפעילויותיה, למעט תמורות במזומן מההנפקה.

המייסד השותף: דורון כהן, בעלי A-Labs

בראיון ל"גלובס" באפריל האחרון, אמר שי דתיקה, מייסד שותף ונשיא INX, כי לאחר ההנפקה המתוכננת, "בשלב הראשון, יהיה אפשר לסחור ב-INX Token לא דרך פלטפורמה, אלא 'מעבר לדלפק' (Over the counter). מכירת OTC יכולה להתבצע ישירות בין משקיעים, בלי מעורבות של אף צד שלישי, בתנאי שהיא נרשמת דרך Registrar (רשם ניירות ערך), ובדרך זו העסקה מפוקחת על ידי הרגולציה".

לדברי דתיקה, "המטרה שלשמה הוקמה INX היא להקים בעצמה פלטפורמה למסחר ב- STO (סקיוריטי טוקנס), שאינו מוגבל למשקיעים מוסדיים, אלא פתוח לכלל הציבור, כולל משקיעים קמעוניים". על פי התשקיף, החברה מעריכה כי תוכל להקים את פלטפורמת המסחר בארה"ב בתוך 12 חודשים ממועד השלמת ההנפקה.

חברת INX נוסדה בגיברלטר ב-2017 על ידי דתיקה ושותפו דורון כהן, הבעלים של חברת A-Labs ובעבר סגן נשיא חברת הטכנולוגיה אמבלייז, שאותה הוביל אלי רייפמן. השבוע נחשף ב"גלובס" כי A-Labs מייעצת לחברת ההדמיה הרפואית ננוקס לקראת הנפקתה בנאסד"ק וצפויה לגזור ממנה קופון שמן של מיליוני דולרים.

INX פועלת בארה"ב באמצעות שתי חברות בנות הרשומות במדינת דלוור, INX Digital ו-INX Services. החברה, שמעסיקה 14 עובדים (מהם 10 עובדים בישראל ו-4 עובדים בארה"ב), מציינת בתשקיף כי לאחר שפלטפורמות המסחר שלה יפעלו באופן מלא, היא צפויה להעביר את משרדיה לניו יורק.

בתשקיף ציינה INX כי היא מתכננת לפתח את פעילותה בשני שלבים. בשלב הראשון, תקים החברה את פלטפורמת המסחר INX Digital, שתשמש בורסה למטבעות קריפטו. החברה מצפה כי בשנה הבאה תאושר פעילותה ברוב מדינות ארה"ב. בשלב השני, מתכננת החברה להקים את פלטפורמת INX Securities למסחר בסקיוריטי טוקנס. על פי התשקיף, INX מתכוונת לרשום את החברה הבת INX Services כברוקר-דילר ולהפעיל את INX Securities כמערכת מסחר אלטרנטיבית (ATS) עבור סקיוריטי טוקנס. עם זאת, לפחות בהתחלה, עשויה INX Services לפעול באמצעות ATS של צד שלישי.

לפי התשקיף שפרסמה INX, מאז הקמתה ב-2017 לא ייצרה החברה כל הכנסות, ובשנת 2019 רשמה הפסד כולל בסך כ-3.7 מיליון דולר. נכון לסוף 2019, לחברה תזרים מזומנים מצטבר שלילי בסך כ-6.3 מיליון דולר.

עוד חברות קריפטו שוקלות הנפקה בארה"ב

דתיקה בן ה-51, המכהן כנשיא INX, מחזיק כיום בכ-31% ממניות החברה. במקביל, הוא מכהן כדירקטור חיצוני (דח"צ) בחברת אלטשולר שחם גמל ופנסיה, הנסחרת בבורסת תל אביב. בעבר שימש דתיקה סמנכ"ל פיתוח עסקי בחברת לידר שוקי הון, לאחר שמכר לה ב-2012 את השליטה בחברת המט"ח ILS Brokers שהיתה בבעלותו, תמורת 22 מיליון שקל. עוד ניהל בעבר דתיקה את חברת האופציות הבינאריות anyoption, שהוא נמנה עם מייסדיה, עד שהיא נמכרה ב-2017 לחברת invest.com של משה חוגג, בעלי קרן ההון סיכון סינגולריטים המשקיעה בחברות קריפטו, וכיום גם בעלי מועדון הכדורגל בית"ר ירושלים.

לצד דתיקה, בעל השליטה ב-INX, בעלי מניות עיקריים נוספים הם יצחק רפאלי, המחזיק בכ-16% ממניות החברה, והמייסד השותף דורון כהן, המחזיק בכ-10% מהמניות. צוות ההנהלה של INX כולל מנהלים בעלי ניסיון בשוק ההון, ובהם המנהל הבכיר אלן סילברט, לשעבר סגן נשיא בבנק קפיטל וואן, והדירקטור דייוויד וילד, לשעבר סגן יו"ר נאסד"ק.

INX אינה חברת הקריפטו היחידה שעשויה להפוך בקרוב לחברה ציבורית, שמניותיה נסחרות בארה"ב. בחודש שעבר דיווחה סוכנות הידיעות רויטרס כי חברת Coinbase האמריקאית, הנחשבת לחברת הקריפטו הגדולה בארה"ב, נערכת לקראת רישום של מניותיה למסחר באחת מבורסות וול סטריט בתחילת השנה הבאה. שווי השוק של קוינבייס הוערך ב-8 מיליארד דולר בסבב הגיוס האחרון של החברה ב-2018.

רוצים להתעדכן בענייני בלוקצ'יין ומטבעות דיגיטליים? הצטרפו לערוץ הטלגרם קריפטו גלובס.

עוד כתבות

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון