גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אלשטיין מאיים שלא להזרים לאיי.די.בי כ-140 מיליון שקל

ביום ד' השבוע אמורים מחזיקי אגרות החוב של חברת אי.די.בי מהסדרות המובטחות י"ד ו-ט"ו, להתכנסת לאסיפות התייעצות נפרדות, בתום חודש של משא ומתן עקר מול בעל השליטה אדוארדו אלשטיין על הצעתו להסדר חוב

אדוארדו אלשטיין, בעלי אי.די.בי  / צילום: שלומי יוסף, גלובס
אדוארדו אלשטיין, בעלי אי.די.בי / צילום: שלומי יוסף, גלובס

בעלת השליטה בחברת איי.די.בי פיתוח, אדוארדו אלשטיין, מאיים שלא להזרים לחברה סכומים בהיקף כולל של 140 מיליון שקל אם מחזיקי אגרות החוב שלה ימשיכו בצעדיהם להעמדת החוב כלפיהם לפירעון מיידי. מדובר בהתחייבות שנתנו חברות בשליטתו של אלשטיין כבר בשנה שעברה, לפיה הן יזרימו לאי.די.בי 70 מיליון שקל ב-2 בספטמבר 2020 ועוד 70 מיליון שקל ב-2 בספטמבר 2021.

אלשטיין הוא בעל השליטה בחברת אירסה הציבורית, שמניותיה רשומות למסחר בארה"ב. אירסה מחזיקה בחברת דולפין הולנד, שמחזיקה באי.די.בי ובדיסקונט השקעות. היום דיווחה אי.די.בי כי התקבל אצלה מכתב מדולפין הולנד, ובו צוין כדלקמן:

"נוכח העובדה שחלק ממחזיקי אגרות החוב של החברה צפויים לכלול בסדרי יום לאסיפות מחזיקים שלהם הצעה להעמדה לפירעון מיידי של מלוא חובה של החברה כלפיהם, דולפין מבקשת להפנות את תשומת לבה של החברה לכך שבהתאם לתנאי ההתחייבות, אמצעים אלה מסכנים את תזרים המזומנים שלו צופה החברה. כהכנה להזרמה הנוספת של 70 מיליון ש"ח ביום 2.9.2020, דולפין תבחן את ההתחייבות שלה, בשים לב לשאלות העולות מהתנהלותם וכוונתם של מחזיקי אגרות החוב של החברה (כפי שניתן ללמוד גם מהתנגדותם להצעה לחיזוק מבנה ההון של החברה, שהובאה בפני החברה ומחזיקי אגרות החוב).

"יתרה מכך, דולפין מדגישה את חששה הגובר, כי מיד לאחר העברת הכספים כאמור, ובאופן לא הוגן, מחזיקי אגרות החוב יזמו הליכי חדלות פירעון נגד החברה. דולפין הולנד סבורה כי נכון להעלות את חששותיה בפני החברה, בהתראה סבירה מראש.

"למכתבה של דולפין הולנד צורף מכתב מאת אירסה לדולפין הולנד, לפיו, בין היתר, אירסה תשקול את תוקפה של התחייבותה כלפי דולפין הולנד להעביר לה (בהתאם לדרישתה של דולפין הולנד) את הסכומים הנדרשים לדולפין הולנד לצורך עמידתה בהתחייבות לבצע את ההזרמה ביום 2.9.2020 כאמור לעיל, וזאת בהתאם להתפתחויות והכוונות של מחזיקי אגרות החוב של החברה".

ביום ד' השבוע אמורים מחזיקי אגרות החוב של חברת אי.די.בי מהסדרות המובטחות י"ד ו-ט"ו, להתכנסת לאסיפות התייעצות נפרדות, בתום חודש של משא ומתן עקר מול בעל השליטה אדוארדו אלשטיין על הצעתו להסדר חוב בחברה. באסיפות יציגו נציגי החברה ונציגי בעל השליטה את ההתפתחויות האחרונות בקשר עם הסדר החוב, ולאחריהן יקיימו מחזיקי האג"ח דיון פנימי עם הנאמן והיועצים המשפטיים.

בנוסף, פרסמו נאמני האג"ח של סדרות י"ד ו-ט"ו זימונים לאסיפות הצבעה שיתקיימו ב-18 באוגוסט, ובהן תועלה להצבעה הצעה להעמיד את מלוא החוב כלפי כל אחת מהסדרות לפירעון מיידי. אישור ההחלטה דורש רוב של לפחות 50% מקרב המצביעים, ואם החלטה כזו אכן תתקבל יפנו נאמני האג"ח בדרישה מהחברה לפירעון מיידי של החוב.

דרישה כזו לא תתקבל כנראה, מאחר שלאי.די.בי אין כיום את המקורות התזרימיים לכך. כך, שבמידה ויחליטו המחזיקים על העמדת החוב לפירעון מיידי, יפנו כנראה הנאמנים לביהמ"ש בדרישה למימוש הנכסים המשועבדים לטובת שתי הסדרות.

לאי.די.בי חוב של כ-885 מיליון שקל למחזיקי אגרות החוב שלה מסדרה י"ד. להבטחת סדרה זו שועבדו למחזיקי גדרה זו 70.1% ממניות חברת דיסקונט השקעות (דסק"ש) בעלות שווי שוק של כ-535 מיליון שקל.

למחזיקי אג"ח ט"ו משועבדת מלוא ההחזקה (8.5%) בחברת כלל ביטוח בשווי שוק נוכחי של כ-178 מיליון שקל. לחברה חוב של כ-238 למחזיקי אג"ח ט"ו, כך שגם בסדרה זו הבטוחות אינן מכסות כיום את מלוא יתרת החוב.

בנוסף לכך, חייבת אי.די.בי עוד 905 מיליון שקל למחזיקי אגרות החוב מהסדרה הלא מובטחת ט'. מחזיקי אג"ח כבר דחו ברוב גורף את הצעת ההסדר שהגיש להם אלשטיין, שמשקפת לטענתם תספורת של כ-80% על החוב כלפיהם.

לאי.די.בי מיליוני שקלים בודדים בקופה, כאשר בסוף ספטמבר נדרשת החבה לפרוע סכום של 134 מיליון שקל למחזיקי האג"ח שלה. סכום זה כולל תשלומי ריבית של 16 מיליון שקל ותשולם קרן של 118 מיליון שקל למחזיקי אג"ח ט"ו.

את התשלומים הללו תכננה החברה לבצע באמצעות ההזרמה המתוכננת של 70 מיליון שקל מדולפין, וכן באמצעות מכירה של לפחות 3.52% ממניות כלל ביטוח ששווין הנוכחי בבורסה עומד על כ-73 מיליון שקל. עם זאת, לאור הודעתה הנוכחית של דולפין, כלל לא ברור האם כיצד תפעל אי.די.בי כעת.

הצעד הנוכחי של אלשטיין מיועד ללחוץ על מחזיקי האג"ח המובטחות לקבל את הצעת ההסדר שהגיש להם. הצעת הסדר זו כוללת פירעון של 300 מיליון שקל מתוך החוב למחזיקי אג"ח י"ד והחלפת יתרת האג"ח שברשותם בסדרה חדשה וארוכה יותר.

למחזיקי אג"ח ט"ו הציע אלשטיין את מלוא מניות כלל ביטוח המשועבדות לטובתם, בתוספת סכום של 40 מיליון שקל, שהתקבל אצלה מסגירת עסקאות החלף על מניות נוספות של כלל ביטוח. את יתרת הנכסים (12% ממניות דסק"ש, 100% ממניות ישראייר, ההחזקה ב- IDBG ובמודיעין וכדומה) הציע אלשטיין למחזיקי אג"ח ט'.

אלשטיין חושש למעשה מהתנהלות חסר תום לב לכאורה של מחזיקי האג"ח, במסגרתה הם לא יעמידו כעת את החוב כלפיהם לפירעון מיידי, אבל יעשו זאת מיד לאחר הזרמת ההון הקרובה. מסיבה זו מבקש בעל השליטה כי מחזיקי האג"ח יסכימו למתווה הסדר החוב המוצע, ובכך יסירו את האיומים כלפיו מהשולחן, וזאת טרם הסכמתו להזרים הון נוסף לחברה.

יש לציין כי עדיין מתנהלים מגעים וכאלה ואחרים סביב הצעת הסדר החוב של אלשטיין, והיא עדיין קיימת. באי.די.בי מאמינים כי הצעת הסדר זו (או לחילופין הצעת מעודכנת ומיטיבה יותר) היא האלטרנטיבה הטובה ביותר כיום עבור מחזיקי האג"ח של החברה מכל הסדרות, וזאת בין השאר משום שבהצעה זו יגדלו הזרמות ההון המצטברות לחברה מ-140 מיליון שקל ל-360 מיליון שקל.

עוד כתבות

הטנק הפופולרי ביותר בעולם. טנק לאופרד הגרמני / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

להתנתק מהתלות בארה"ב: האם אירופה תצליח להקים תעשיית נשק עצמאית

על רקע התוקפנות הרוסית והחשש מנסיגה אמריקאית, אירופה משקיעה סכומי עתק בהקמת תעשיית נשק עצמאית, פותחת מפעלים ומכפילה ייצור ● אולם בתחומים הקריטיים ביותר, מחלל ועד הגנה אווירית, היא עדיין רחוקה מלעמוד לבד ● האם היבשת תצליח להתחמש מחדש?

רה''מ בנימין נתניהו ואבי שמחון / צילום: קובי גדעון-לע''מ

שמחון לבלומברג: משלחת יוצאת לוושינגטון לסגור הסכם סחר. על אזהרות סוכנויות הדירוג: "תירוצים"

לדברי יועצו הכלכלי הוותיק של ראש הממשלה, ישראל וארה"ב סיכמו מסגרת להסכם סחר הדדי, ומשלחת ישראלית תיסע לוושינגטון השבוע לסגירת הפרטים ● שמחון דחה את האזהרות של סוכנויות הדירוג לפיהן צעדים להחלשת מערכת המשפט עלולים להשפיע על הדירוג

סניף אמריקן דולצ'ה ברעננה / צילום: גדי יוסף

תחום המסעדות לוהט: רשת ההמבורגרים הגדולה רוכשת פיצרייה ברעננה

לגלובס נודע כי קבוצת ההמבורגריות BBB רכשה את מותג הפיצה אמריקן דולצ'ה - הכולל סניף אחד של פיצרייה ברעננה ומסעדה איטלקית נוספת בעיר - תמורת כמיליון שקל ● בכוונת BBB לפתוח בשנים הקרובות כ-25 סניפים של הפיצרייה בפריסה ארצית, שיופעלו במודל זכיינות

כוחות חמאס בעזה / צילום: Reuters, Majdi Fathi

ארה"ב מטילה סנקציות על 6 עמותות צדקה בעזה שמזרימות כספים לחמאס

ארה"ב הטילה סנקציות על שש עמותות צדקה, שלפי מידע מודיעיני משמשות ככיסוי אזרחי להעברות כספים ולמימון הזרוע הצבאית של חמאס ● כך ארגון הטרור שומר על זרימת הכסף לרצועה

גבי ויסמן, מנכ''ל ונשיא נובה ורפי עמית, מנכ''ל קמטק / צילומים: נובה, רענן טל, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

שתי מניות השבבים מישראל שמובילות את העליות בוול סטריט

נובה וקמטק, שזינקו מתחילת 2026, מציעות ציוד לבדיקה בהליך ייצור של שבבים, שהביקוש עבורו עלה לאור ההתפתחות המואצת של AI ● בנק קנטור: יש מקום להמשך הראלי בענף

שוחט שאול ופז אדריאן / צילום: יח''צ

חברת הביומד הישראלית ביופרוטקט במזכר הבנות למכירתה

החברה הוותיקה שפיתחה שתל למניעת נזקים לרקמות בריאות בזמן הקרנות, וממנה נולד הספין אוף אורתוספייס שנמכר ב-220 מיליון דולר, צפויה להימכר בסכום דומה אם העסקה תצא לפועל

אלכס הונולד מטפס על הבניין בטאיפיי / צילום: ap, Chiang Ying-ying

כמה כסף שווה טיפוס על מגדל בגובה 500 מטר? "הסכום מביך"

ללא כל אמצעי אבטחה ובידיים חשופות טיפס גדול המטפסים בעולם, אלכס הונולד, על אחד הבניינים הגבוהים בעולם ● למרות שנחשב לספורטאי עילית בתחומו, נאלץ המטפס האמריקאי להסתפק בסכום צנוע במיוחד ואמר ש"זה פחות ממה שהסוכן שלי שאף שנקבל"

ישראל מזין, מייסד ומנכ''ל ממסיקו / צילום: דורון לצטר

היזם הסדרתי חוזר: סטארט-אפ הסייבר ממסיקו גייס 37 מיליון דולר

ממסיקו, המפתחת פתרונות להגנה מפני אתרים מזויפים והונאות השתלטות על חשבונות, הודיעה היום על השלמת סבב גיוס A ● המייסד והמנכ"ל ישראל מזין: "ארגונים השקיעו מיליארדים בהגנה על המערכות הפנימיות שלהם. אנחנו מגנים על החוליה החלשה הזו באמצעות מניעה מוקדמת, ולא תגובה מאוחרת למתקפה"

רכבת הרים / צילום: Shutterstock

הכי רחוק מפארק שעשועים: מניית פוםוום נפלה בקרוב ל-60% בשל אובדן לקוח מהותי

פוםוום, שכבר סיפקה לא מעט אכזבות מאז הנפקתה בת"א, תפסיק לספק שירותי תיעוד ב-15 פארקי שעשועים של חברת מרלין באירופה ובארה"ב, החל מהרבעון השני של השנה ● הפעילות המופסקת מהווה מעל 40% מההכנסות והרווח הגולמי של חברת הטכנולוגיה

מימין: נוחיק סמל, מנכ''ל סוני סמיקונדקטור ישראל, דדי ילין, מנהל מרכז הפיתוח בישראל של ARM / צילומים: מארק נומדר, יח''צ

50 עובדים בבת אחת: ענקית השבבים שניצלה את סגירת סוני בישראל

לגלובס נודע כי חלק מעובדי סוני בישראל נקלטו בחברת ארם שבשליטת סופטבנק, המגבירה את מאמצי הגיוס שלה בארץ ● זאת לאחר שהראשונה החלה בנסיגה מפעילות המו"פ שלה בישראל

מונית של חברת Uber / צילום: Shutterstock

התחרות תגדל, ומה עם המחירים? סימני השאלה סביב הכניסה האפשרית של אובר

מליאת הכנסת נתנה אור ירוק ראשוני לחוק התחבורה השיתופית, אך הדרך להפעלת השירות בישראל עוד ארוכה ● סימני השאלה לגבי המודל רבים, כשהמבחן יהיה בהורדת מחירי הנסיעה ● עוד על הסוגיה - בכנס "תשתיות לעתיד" של גלובס שייערך ביום ד'

עבודות על המטרו בשכונת כפר גנים בפתח תקווה / צילום: דרור מרמור

במקום הפקעה: המתווה שיאפשר לבעלי דירות בתוואי המטרו למכור אותן למדינה

אלפי יח"ד ותשלומים בשווי מיליארדים: משרד המשפטים מגבש פתרון ל"מלכוד" הפיצויים של פרויקט התשתית הגדול בישראל ● איך יחושבו המחירים, למה רשות המסים צפויה להעניק פטור, ומהם התנאים שבהם ניתן לדלג על הבירוקרטיה המנדטורית ולראות את הכסף מיידית

ספארי רמת גן / צילום: תמר מצפי

הספארי ברמת גן יעבור דירה. מה ייבנה במקומו?

עיריית רמת גן והממשלה הגיעו להסכם לפיו הספארי ברמת גן יועבר לפארק אריאל שרון בעלות של 500 מיליון שקל ● עפ"י ההסכם, יוקם מחלף נוסף מהעיר רמת גן לכביש 4, ומתוכננת הקמת שכונת מגורים חדשה עם אלפי יחידות דיור

המשחק של מון אקטיב -  Coin Master / צילום: יחצ

גל פיטורים שני במון אקטיב: 110 יפוטרו, גם בישראל

חברת המשחקים, שצמחה בזכות המשחק הפופולרי Coin Master, יוצאת לסבב פיטורים המקיף 110 איש ברחבי העולם, מהם 30 בישראל ועוד 80 בעולם ● סבב הפיטורים נערך כחלק משינוי ארגוני באחת החברות הפרטיות הרווחיות ביותר בישראל

ביטלי הטיסות פוגעים בענף התיירות / אילוסטרציה: Associated Press, Oren Ziv

עם העיניים לאיראן: חברות התעופה מבטלות טיסות, וענף התיירות נפגע

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי ● נתוני הפניקס גמא מצביעים על ירידות בכל הענפים בהשוואה לשבוע הקודם, אך בעיקר בתחום הטיסות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה ירוקה בוול סטריט; מטא ואפל קפצו לקראת הדוחות, מחירי המתכות היקרות זינקו לשיאים חדשים

ה-S&P 500 עלה בכ-0.5% ● קורוויב קפצה במעל 5%, לאחר שאנבידיה הודיעה כי השקיעה בה 2 מיליארד דולר ● הכסף רשם את הזינוק התוך־יומי הגדול ביותר שלו מאז 2008, ואז נסוג מהשיא ● וול סטריט לקראת שבוע דרמטי: דוחות של ענקיות הטכנולוגיה והחלטת הריבית, אבל טלטלה מאיימת ממקום רחוק - יפן ● הדולר נחלש בעולם, הין היפני התחזק במעל 1%

חוק הסייבר הלאומי פורסם להערות הציבור / אילוסטרציה: גלובס (נוצר באמצעות Adobe Firefly)

קנס של עד 640 אלף שקל לארגון חיוני: חוק הסייבר הלאומי עולה שלב

שמונה שנים לאחר שנגנז בצל ביקורת ציבורית חריפה, מערך הסייבר הלאומי מפרסם תזכיר חוק חדש ● בצל לקחי ה־7 באוקטובר, החוק מציע סמכויות להתערבות בזמן אמת, חובות דיווח נוקשות וקנסות גבוהים ● בשוק מזהים את הצורך, אך המומחים מתריעים מפני "תופעות לוואי"

16 מטוסים מלאים בנשק: הסיוע שמקבלת איראן לקראת מתקפה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: בבייג'ינג נבהלו מהביקור של הגנרל האמריקאי בישראל ושלחו לבת הברית תחמושת, מערכת הלייזר "אור איתן" משנה את כללי המשחק, ויום השואה הבינלאומי מתקיים בסימן אנטישמיות הגואה באירופה • כותרות העיתונים בעולם

קמפיין קופת חולים מכבי שיצר מקאן תל אביב / צילום: צילום מסך מיוטיוב

באופן חסר תקדים: מכרז הפרסום של קופ"ח מכבי מגיע לבג"ץ

משרד הפרסום באומן-בר-ריבנאי עתר לבג"ץ נגד משרד הבריאות, שר הבריאות, משרד האוצר, שר האוצר ומקאן ת"א ● הטענה העיקרית: "המתחרה במכרז הפרסום של מכבי היה שותף לעריכת מסמכי המכרז - מדובר בהתנהלות הגובלת בפלילים ממש" ● בדצמבר פרסם גלובס לראשונה את הטענות בענף נגד המכרז, ולאחר מכן את ההחלטה לצאת במכרז חדש - זה שהגיע כעת לבג"ץ ● מקאן: "מדובר בכזבים"

סניף של רשת מגה ספורט / צילום: יח''צ

עשרות לקוחות חשבו שהם קונים ברשת הספורט וגילו שמדובר בהונאה

עמודים מזויפים המתחזים למגה ספורט פועלים בטיקטוק ובפייסבוק ומציעים הנחות חריגות על נעלי ספורט ● הרשת פנתה למשטרה, למטא ולטיקטוק בעקבות מאות פניות מלקוחות שפרטי האשראי שלהם נמסרו והזמנותיהם לא סופקו ● רשות הסייבר הלאומית: "האירוע מטופל"