גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הצורך בסטריליות עולה מדרגה – הסטארט-אפ שמציע מכשיר חיטוי אוטומטי לחללים סגורים

הקורונה שינתה סדרי עולם והעלתה את המודעות והחשיבות להיגיינה מיטבית בחללים ציבוריים ● חברת Killer Whale מפתחת מוצרים המאפשרים חיטוי אוטומטי 24/7 של חדרי שירותים ללא מגע יד אדם ● "המטרה היא לייצר פלטפורמה גנרית, פשוטה להפעלה, שתאפשר להשיג סביבה בטוחה והיגיינית במרחבים סגורים שונים"

 הצורך לחטא כל תא שירותים 24/7 גדל משמעותית / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב
הצורך לחטא כל תא שירותים 24/7 גדל משמעותית / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב

הכתבה מטעם  Smart Funding

מגפת הקורונה שפרצה לחיינו הביאה איתה לא מעט שיעורים לחיים, תובנות חדשות ומצבים ייחודיים, שדרשו מאיתנו חשיבה מחדש והתנהלות אחרת מזו שהיינו רגילים אליה. מסכות פנים הפכו מצרך מבוקש, השהות בחללים סגורים מרתיעה יותר מאי פעם, וכולנו חושבים פעמיים אם לגעת במשטחים כאלו ואחרים במקומות ציבוריים, מחשש להידבקות אפשרית.

אחד הדברים המרכזיים שהשתנו נוגע לדרך שבה אנחנו רואים כיום מקומות ציבוריים סגורים והומי אדם, המתאפיינים בתחלופה גדולה של אנשים. לפני פרוץ הקורונה נראה כי רק מעטים חשבו על רמת החיטוי והניקיון במקומות הללו. היום נדמה שזו המחשבה הראשונה שעולה בראשנו - אך מתברר שישנם כאלו אשר עסקו בכך עוד הרבה לפני שהקורונה הגיעה לכאן.

"היום, בתקופת הקורונה, רבים מסתובבים עם 'אלכוג'ל' בהישג יד, אבל אם נלך שנה, שנתיים ושלוש שנים לאחור - לא הייתה מודעות לחשיבות החיטוי והניקוי מבחינת חלק גדול מהאנשים", אומר ישראל גרין, מנהל המכירות של חברת Killer Whale, סטארט-אפ שמציע מכשיר חיטוי אוטומטי לחללים ציבוריים סגורים. "עד לפני כמה חודשים לא הבינו על מה אנחנו מדברים בכלל".

"הרעיון שלנו", מרחיב גרין, "הגיע הרבה לפני תקופת הקורונה, ובא לענות על צורך בסיסי של כל אדם כמעט: להימצא בסביבה סטרילית, בטוחה שבה הוא יכול לשהות בלי לחשוש מזיהומים, מחיידקים ומבעיות אחרות. אנחנו מדברים בעיקר על תאי שירותים ועל משטחים שהרבה מאוד אנשים נוגעים בהם, כדוגמת מעליות או משטח לסריקת טביעת אצבע בכניסה למשרד. היום נשמע מיותר אפילו להסביר את החיוניות של הדבר, אך זהו צורך קיים גם בתקופות שגרתיות יותר, ללא איום של מגפה עולמית".

"המגפה שינתה סדרי עולם, והמודעות לחשיבות החיטוי והניקיון בחללים כאלו תישאר איתנו עוד שנים רבות, גם לאחר שנעבור את הגל הזה", מוסיף מנכ"ל Killer Whale, בנימין סונואני. "המוצר שלנו נמצא כיום בשלבי כיוונון אחרונים, כך שעיתוי משבר הקורונה תואם ללוחות הזמנים המתוכננים. הטכנולוגיה שלנו נותנת מענה למנעד רחב של זיהומים, ומטפלת גם בנגיף הקורונה - אבל לא רק".

 לפרטים נוספים ואפשרויות השקעה ב-Killer Whale הקליקו כאן>>

למנוע הידבקויות בשרשרת ועוד

המוצר של Killer Whale הגיע בזמן, אפשר לומר - ובימים אלו הוא נמצא בשלב האחרון לקראת יציאתו לשוק (ועל כך נרחיב בהמשך). אנשי החברה הבינו, עוד לפני הקורונה כאמור, כי יש צורך בהמצאה שתאפשר להבטיח חללים ומשטחים מחוטאים היטב בתוך שניות, ובאופן קבוע - במטרה למנוע בדיוק את מה שקורה עכשיו: הידבקויות בשרשרת וכדומה.

"המטרה היא, בסופו של דבר, לייצר פלטפורמה גנרית, פשוטה להפעלה, לתפעול ולתחזוקה, שתאפשר להשיג סביבה בטוחה והיגיינית במרחבים סגורים שונים", ממשיך גרין. "המקום הראשון שבחרנו להתמקד בו הוא דווקא אחד המאתגרים ביותר - השירותים הציבוריים. הרבה אנשים, לא רק בשל הקורונה, נמנעים משימוש בשירותים ציבוריים, אך לפעמים אין ברירה: נמצאים בקניון הרבה שעות, במטוס (בתקווה בעתיד הקרוב), או בבית החולים... באיזשהו שלב יש צורך להתפנות".

המוצר של Killer Whale מאפשר לחטא כל תא שירותים 24/7 / צילום: חנן בר אסולין

סונואני מציין עניין נוסף שבגללו החיטוי והניקוי של חדרי השירותים הציבוריים חשובים כל כך: אוכלוסיות שמתקשות להשתמש בשירותים בעצמן, או שיתקשו לנקות אותן. "אחד הדברים שהובילו אותנו לפיתוח המוצר הזה היה ההבנה שישנם אנשים שלא יכולים לדאוג לעצמם, משלל סיבות, אך ראויים לאיכות חיים ולביטחון היגייני כמו כל אחד אחר. זה נכון להורים המבוגרים שלנו, לילדים, לאנשים בעלי צרכים מיוחדים ועוד - לכולם מגיע ניקיון 24/7, ביטחון בשימוש בשירותים והגנה מפני מחלות ומגיפות".

מטריית רסס שמחטאת את התא כולו

נראה כי המוצר המדובר יכול לשרת אוכלוסיות רבות - ואגב, הוא מיועד להתאים גם לשירותים בבית, ולא רק לשירותים ציבוריים. אז איך הוא עובד בדיוק? כיצד הוא יכול להבטיח למשתמש חלל נקי ומחוטא באמת. מתברר שהפעולה עצמה היא עניין של שניות בודדות ממש.

"מדובר במוצר אוטונומי לחלוטין ללא מגע יד אדם, הפועל על סוללות, עם שני חומרים פעילים", מפרט גרין. "אותה יחידה של המוצר המותקנת בחדר השירותים מזהה שיש מישהו בתא, ולאחר כל שימוש מתחילה בפעולה בצורה אוטומטית: במשך כמה שניות נפתחת מעין מטרייה של רסס דק המכיל חומר מתפזר ומתנדף, אירוסול, שמותז הן בתוך האסלה והן מעליה, על ה'קרש'. כשמגיע האדם הבא, הוא יכול להיות בטוח שהשירותים מחוטאים.

המוצר שלנו מאפשר בעצם לחטא כל תא שירותים 24/7, מה שבאופן פרקטי אי-אפשר לעשות כשמעסיקים צוות מנקים. אנחנו לא מתיימרים להחליף את שירותי הניקיון, אלא להציע שירות נוסף, ה'מחסניות' שמכילות את החומר, שנראות כמו מחסניות דיו למדפסת, אמורות להספיק לשבוע בשימוש תעשייתי ולחודש בשימוש ביתי".

המוצר הראשון כבר בדרך להפצה מסחרית

בימים אלו נמצאת חברת Killer Whale בשלב C, אחד השלבים המתקדמים ביותר בחיי סאטרט־אפים, בדרך לשיווקו של המוצר הראשון - המיועד לחדרי שירותים. כאמור, שאיפתה של החברה היא להפוך את המוצר לנפוץ בכל מקום ציבורי באשר הוא ובכל משטח - תחנות רכבת ואוטובוס, שדות תעופה, קניונים ומרכזי קניות, מעליות, משטחים ביומטריים ואפילו ידית של דלת.

"אנחנו מנסים כרגע לפרוץ קדימה לייצור המוני שיכול להוזיל את העלויות, כי הרצון הוא להגיע למחיר שווה לכל נפש", מסביר גרין. "יש פה גם אידאולוגיה, זה לא רק מוצר מסחרי. חשוב לנו שכל אחד יוכל להרשות לעצמו רכישה של המוצר בלי לחשוב פעמיים".

בהמשך לכוונות הללו להכניס את המוצר שלה לשוק הרחב, זקוקה כמובן Killer Whale לתמיכה כלכלית, לעזרתם של המשקיעים, כדי לצלוח את שלב הייצור ההמוני וההפצה של המכשיר הראשון. לצורך כך נעזרים אנשיה בשירותי חברת Smart Funding, אשר מסייעת לחברות ולמיזמים בעלי תרומה לחברה וסיכוי להצלחה בגיוס הון ובפיתוח עסקי. סמארט פנדינג מציעה לחברות שירותי גיוס הון הן באמצעות קהילת משקיעים פרטית אקסלוסיבית (אנג'לים) בקמפיינים המוגבלים ל-35 ניצעים והן על ידי פלטפורמה להשקעות המונים המפוקחת על ידי הרשות לניירות ערך תחת רישיון "רכז הצעה"

כך כל אדם יכול בעצם להשקיע בחברת הייטק או בסטארט־אפ, מתוך הפורטפוליו שמציעה סמארט פנדינג; הוא בוחר את החברה שבה ירצה להשקיע, דרך אתר סמארט פנדינג ואת סכום ההשקעה המתאים לו - שצריך להיות בטווח סכומי ההשקעה שנקבע לחברה במסגרת קמפיין הגיוס, והופך להיות בעל מניות ושותף לכל דבר בחברה שבה השקיע. מאחר שפוטנציאל הצמיחה בעולם ההייטק והסטארט־אפים יכול להיות גבוה, כאשר המיזם מבשיל ומצליח - זו עשויה להיות השקעה אלטרנטיבית מעניינת.

סמארט פנדינג, בראשות המנכ"ל איתן כספי, חברה ל-Killer Whale לטובת המטרות שציינו מעלה, אשר יצעידו את החברה עוד כמה שלבים קדימה. "אנחנו בסמארט פנדינג בוררים בקפידה את החברות המגייסות דרכנו, הן ברמת המוצר, הפטנטים, המתחרים, השוק וצוות ההנהלה, והן מבחינת תרומתן לסביבה, לחברה ולאדם", אומר כספי ומוסיף כי "בחרנו ב- Killer Whale מאחר והיא מפתחת מוצרים מהפכניים לניקוי ולחיטוי מפני חיידקים ו־וירוסים, מדובר במוצרים אשר עתידים לסייע למיגור הקורנה ומגפות עולמיות נוספות". מן העבר השני סינואני מסביר כי "סמארט פנדינג נותנת לנו מענה מעולה לגיוס ההון הנדרש. אנשי החברה מקצוענים, רציניים ויש לה אורך נשימה ראוי לציון".

"בשורה התחתונה, Killer Whale כבר הגיעה להישגים משמעותיים, הן במסגרת שיתופי פעולה להפצת המוצר והן מבחינת צפי מכירות כבר בשנה הקרובה", מסכם כספי. "ההנהלה שלה מקצועית ובעלת ניסיון רב, ואנחנו מאמינים שהשקעה בה היא אטרקטיבית במיוחד בתקופה זו".

 לכל הצעות ההשקעה של סמארט פנדינג הקליקו כאן>>

*פרסום זה נועד למטרות שיווקיות בלבד, ואין בו ובאמור בו משום יעוץ ו/או הצעה ו/או הזמנה לבצע השקעה כלשהי ו/או משום תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם

עוד כתבות

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

ברקע המתיחות הגיאו-פוליטית בין ארה"ב לאיראן, המסחר צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● הדואליות בפערים שליליים של עד 4% ● בהראל סבורים שבנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאד לא צפוי ● הדולר מתחזק ונסחר סביב 3.12 שקלים ● השוק הקוריאני חזר בסערה לאחר חופשת חג ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר

דונלד טראמפ, בנימין נתניהו, עלי חמינאי / עיבוד: ap, Mark Schiefelbein

הערכות: טראמפ קרוב לתת פקודה ליציאה למלחמה במזרח התיכון

דריכות גבוהה בישראל לקראת אפשרות לתקיפה אמריקאית באיראן על רקע תקיעות השיחות בז'נווה ● אסון בצנחנים: עפרי זוהה בטעות כאיום - ונפגע מאש חברו. הכוח פעל בח'אן יונס לחשיפת רשת מנהרות שבה הוחזקו גם חטופים ● באיראן הודיעו: נקיים מחר תרגיל ימי עם רוסיה בים עומאן ובצפון האוקיינוס ההודי ● הערכה בישראל: בעוד כשבוע תושלם צבירת הכוח הצבאי של ארה"ב במזרח התיכון ● עדכונים שוטפים

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

עפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון ''הביתה חוזרים לגליל'', בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

עפרי-רימוני: "אי-אפשר להגיד שאין פה ממשלה. הם התחילו בצעדים קטנים, וצריך להגדיל"

לירן לנגליב, מנכ"ל Conexa, ועפרי אליהו-רימוני, ממייסדי ארגון "הביתה חוזרים לגליל", דיברו בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס על דור העתיד של הגליל, וסיפרו מדוע העתיקו לאחרונה את מקום מגוריהם לצפון ● אליהו-רימוני: "אם המדינה תשים לעצמה יעד להפוך את עמק החולה לעמק הסיליקון, זה יקרה"

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית