גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הפחתת שווי נכסים הפילה את רווחי אמות ב-94% ברבעון השני

לצד הפחתה של 108 מיליון שקל בשווי נכסי חברת הנדל"ן המניב, נפגעו הכנסותיה השוטפות עקב הקלות לשוכרי מרכזים מסחריים בסך של כ-30 מיליון שקל ● המנכ"ל הפורש אבי מוסלר: "המשבר הנוכחי שאנו מתנהלים בצלו יוצר אי-ודאות ולא ניתן עדיין לצפות את מלוא השפעתו על הפעילות העסקית בארץ ובעולם"

בית אמות / צילום: איל יצהר, גלובס
בית אמות / צילום: איל יצהר, גלובס

הקריסה במניותיהן של חברות הנדל"ן המניב הגדולות שנסחרות בבורסה בת"א לא פסחה על אמות, שצללה ב-33% מתחילת השנה בשל החששות מפגיעת משבר הקורונה בעסקי החברה.

הדוחות הכספיים שפרסמה החברה מלמדים על ירידה חדה של 94% ברווח הנקי שלה ברבעון השני, שעמד על 9 מיליון שקל בלבד, וזאת לעומת רווח נקי של 159 מיליון שקל שנרשם ברבעון המקביל אשתקד.

הירידה החדה ברווח נבעה בעיקרה מהפחתה של 108 מיליון שקל בשווי ההוגן של נכסי אמות, וזאת לעומת עלייה של 115 מיליון שקל שנרשמה בשווי ההוגן של נכסיה ברבעון המקביל. לדברי אמות, יותר ממחצית מהפחתת השווי ההוגן ברבעון נבעה מהשפעת מדד המחירים לצרכן.

את המחצית הראשונה של 2020 סיימה אמות עם ירידה של 63% ברווח הנקי ל-98 מיליון שקל. גם ירידה זו הושפעה בעיקר מהפחתת שווי נכסיה, בהיקף של 152 מיליון שקל.

לדברי אמות, כמחצית מהפחתת השווי ההוגן נבעה מירידה של 0.7% במדד המחירים לצרכן במחצית הראשונה, לעומת עלייה של 1.2% שרשם המדד במחצית המקבילה. יתרת ההפחתה נרשמה בשל השפעת משבר הקורונה - בעיקר על הנכסים המסחריים של החברה.

אמות תוצאות כספיות במיליוני שקלים

ירידה מתונה יותר בפרמטרים התפעוליים

גם בפרמטרים התפעוליים נרשמה ירידה בתוצאותיה של אמות, הנסחרת כיום בשווי של 6.1 מיליארד שקל, אם כי בשיעור מתון בהרבה. כך למשל, ה-NOI (הכנסה נטו מהפעלת נכסים) ירדה ברבעון השני ב-6% ל-168 מיליון שקל, עקב הקלות לשוכרי המרכזים המסחריים בסך של כ-30 מיליון שקל. מנגד, נרשמה תוספת הכנסות מנכסים חדשים וכן מאכלוס נכס שהקמתו הושלמה בשנת 2019. בנטרול תוספת זו, ירדה ה-NOI מנכסים קיימים ב-10% ל-160 מיליון שקל.

ה-FFO (רווח נקי תזרימי) רשם ברבעון השני ירידה חדה יותר של 16% ל-114 מיליון שקל, שנבעה בעיקרה מהקיטון ב-NOI ומעלייה במסים השוטפים.

את הרבעון השני סיימה אמות עם הון עצמי של 5.9 מיליארד שקל ועם חוב פיננסי נטו של 6.2 מיליארד שקל, המהווה 44% מסך המאזן. נכון להיום מחזיקה החברה ביתרות מזומנים ושווי מזומנים בהיקף של כ-370 מיליון שקל, ובמסגרות אשראי בלתי מנוצלות בסך של 740 מיליון שקל, כאשר כל נכסיה אינם משועבדים.

למרות הירידה ברווח הנקי, הודיעה אמות כי תחלק בסוף אוגוסט דיבידנד של 95 מיליון שקל לבעלי מניותיה, וזאת בהתאם להחלטת הדירקטוריון. לאמות רווחים צבורים הראויים לחלוקה בהיקף עצום, ולאחר החלוקה הנוכחית תסתכם יתרת רווחים אלו ב-2.16 מיליארד שקל.

"נכנסנו למשבר עם איתנות פיננסית חזקה"

בעקבות תוצאות הרבעון השני הפחיתה החברה בכ-6% את תחזית ה-NOI השנתית שלה ובכ-7% את תחזית ה-FFO השנתית. כעת מצפה החברה כי ב-2020 תרשום NOI של 740-760 מיליון שקל ו-FFO של 530-550 מיליון שקל.

ההנהלה, בראשות המנכ"ל אבי מוסלר, מציינת כי "לאחרונה, בעקבות המשך המגבלות על הפעילות העסקית, החברה שבה ומעדכנת את תחזיותיה, אך אין ביכולתה להעריך את מלוא ההשלכות של המשתנים המאקרו-כלכליים בשנת 2020".

בחודש שעבר הודיע מוסלר על רצונו לסיים את תפקידו, וזאת לאחר כ-15 שנות כהונה. במקומו מונה לתפקיד המנכ"ל שמעון אבודרהם למנכ"ל החברה, שיחל את כהונתו ב-1 בספטמבר השנה. אבודרהם, המועסק באמות למעלה מ-12 שנים, כיהן מינואר 2008 כסמנכ"ל הנדסה בחברה והחל מינואר 2016 הוא מכהן כמנכ"ל החברה הבת אמות ייזום ופיתוח נדל"ן, שמרכזת את ניהול תחום הייזום, הפיתוח והבנייה בחברה.

מוסלר אמר עם פרסום הדוחות, כי "המשבר הנוכחי שאנו מתנהלים בצלו יוצר אי-ודאות ולא ניתן עדיין לצפות את מלוא השפעתו על הפעילות העסקית בארץ ובעולם. בראייה רחבה ומתוך אסטרטגיית השקעה לטווח ארוך, אנו לוקחים בחשבון תרחישים שבהם שוק הנדל"ן המניב יושפע ממחזורים שליליים".

הוא הוסיף, כי "נכנסנו למשבר עם איתנות פיננסית חזקה, במצב נזילות מצוין עם יתרות מזומנים גבוהות ומסגרות אשראי לא מנוצלות, מירב הנכסים בלתי משועבדים ופריסה מיטבית של החוב. בנוסף, תמהיל הנכסים והפיזור הרחב בין הסקטורים השונים, האיכות והמיקום של הנכסים ותמהיל השוכרים החזק והמגוון מהווים יתרון משמעותי. להערכתנו, כל אלה יאפשרו לנו להתמודד בצורה נאותה עם התקופה המאתגרת, לרבות השפעות עתידיות".

שווי הנדל"ן להשקעה: 13.6 מיליארד שקל

אמות, שבשליטת (55%) קבוצת אלוני חץ, הינה אחת מחברות הנדל"ן המניב הגדולות והמובילות במדינה. אמות מחזיקה 104 נכסים מניבים בישראל בשטח כולל של 1.5 מיליון מ"ר (מתוכם כ-567 אלף מ"ר חניות) ומספר חטיבות קרקע המיועדות לפיתוח, כאשר מתוכן ארבע פרויקטים נמצאים בשלבי בנייה.

בין הנכסים הבולטים נמצאים מגדל המשרדים אטריום בר"ג, וכן ארבעה מגדלי משרדים בת"א: ToHa1 (מתחם תוצרת הארץ), מגדל אמות (בית IBM לשעבר), בית אמות משפט ובית אמות ביטוח. כמו כן, מחזיקה החברה בקניון ערים בכפר סבא, בקניון קרית אונו, בבית פלאפון, וכן בפורטפוליו של 36 סופרמרקטים ברחבי הארץ.

לאחר הפחתות השווי האחרונות, הסתכם שווי הנדל"ן להשקעה (מניב ובהקמה) של אמות ב-13.6 מיליארד שקל, כאשר שיעור התשואה המשוקלל (Cap Rate) הנגזר מהנדל"ן המניב להשקעה עומד על 6.5%. שיעור התפוסה בנכסים נותר לדברי החברה יציב גם במהלך הרבעון השני, והוא עמד בסוף יוני על 97.6%.

לאמות חמישה פרויקטים בשלבי בנייה, אשר חלק החברה בהם הינו 140 אלף מ"ר. היקף ההשקעה הצפוי הכולל בפרויקטים הינו 1.8 מיליארד שקל (חלק החברה) ויתרת ההשקעה הצפויה בהם במהלך חמש השנים הבאות היא 1.1 מיליארד שקל. ביניהם: בניין המשרדים בחולון, פרויקט הלוגיסטיקה במודיעין ומתחם הלח"י בבני ברק.

עוד כתבות

שמעון גולדברג, בעל השליטה בסלייס ועמית גל, הממונה על שוק ההון / איור: גיל ג'יבלי

סלייס: ביהמ"ש דחה את עתירת גולדברג נגד הזרמת 71 מיליון שקל

הממונה על שוק ההון דרש מבעל השליטה בחברת הגמל להזרים את הסכום לצורך כיסוי הגרעון והשלמת ההון העצמי ● גולדברג התנגד, אך ביהמ"ש דחה את טענותיו. באי כוחו של גולדברג: "פסק הדין כולל קביעות שגויות"

שדה חיטה בדרום אוקראינה / צילום: ap

תמורת הסכם עם ארה"ב, ישראל תגביל את ספקית החיטה העיקרית

בכירים ישראליים צפויים לבקר בוושינגטון ולסכם את פרטי הסחר החדש עם ארה"ב ● ההתחייבות הישראלית ביחס ליבוא החיטה, והחשש במגזר העסקי - תביא לעלייה ביוקר המחיה

טראמפ וחמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

כוננות שיא לתקיפה: משחתת אמריקנית נוספת הגיעה לאזור

לפי הדיווח, נשיא ארה"ב שוקל לתקוף באיראן כדי להצית מחדש את המחאות ● בכיר במערכת הביטחון: נתניהו סירב 11 פעמים לחסל את סינוואר ● האיחוד האירופי צפוי להגדיר את משמרות המהפכה באיראן כארגון טרור ● יועצו של חמינאי: כל תקיפה של ארה"ב באיראן תיענה בתגובה לת"א ● "מתקפה אנטישמית": אדם התנגש עם רכבו בבית כנסת של חב"ד בברוקלין ● עדכונים שוטפים

צלפית מיחידת הלוחמות הכורדיות בסוריה / צילום: Reuters, Thomas Noonan / Hans Lucas

נפט, בגידה אמריקאית וצמות גזורות: מאחורי קריסת המובלעת הכורדית בסוריה

לאחר עשור של שותפות, ארה"ב מאמצת את התפיסה כי תפקיד הכורדים בסוריה הסתיים ומאפשרת לטורקיה ולבעלי בריתה להשתלט על מזרח הפרת ● המשמעות: מעבר רובן של עתודות הנפט הסורי לידי משטר חסות של ארדואן, וחיסול יחידות הלוחמות שהכניעו את דאעש

מוזגת בבית קפה בברלין. רוב העבודות החלקיות הן במגזר השירותים / צילום: Reuters, IMAGO/photothek.de

גרמניה נגד הטרנד: "לא נצליח לשגשג עם שבוע עבודה של ארבעה ימים"

הקנצלר פרידריך מרץ יוצא למלחמה בטרנד ה"איזון–בין–חיים–לעבודה" ובמודל התעסוקה החלקי שהפך לסימן ההיכר של הכלכלה הגרמנית ● עם שוק עבודה קשיח, אוכלוסייה מזדקנת וגירעון אקטוארי בפנסיות, בברלין דורשים מהאזרחים: "מי שיכול לעבוד יותר - חייב לעבוד יותר"

לסחור בשוק ההון מהבית / צילום: GEMINI-AI

"התחלתי לפני 16 שנה והיום יש לי בית פרטי בהרצליה": האנשים שמתפרנסים ממסחר במניות

הם עזבו משרות אטרקטיביות כדי לשבת בבית ולתת לשוק ההון לעבוד בשבילם ● עכשיו הם יכולים להשקיע במשפחה ובתחביבים ובעיקר לנהל את הזמן של עצמם: "זה החופש האמיתי" ● העליות בבורסה אולי מסבירות את ההייפ, אבל מומחים מזהירים: "רבים מהם יישאר בלי כסף במפולת הבאה"

צילומים: AP- Alex Brandon, Ahn Young-joon, Chung Sung-Jun

לא רק איראן: האיום החדש של טראמפ על מדינה במזרח התיכון

לאחר ניסוי מוצלח צפון קוריאה מציגה תוכניות לחיזוק ההרתעה הגרעינית • טראמפ שולח איום חריג לעיראק • והגברת הראשונה של דרום קוריאה בדרך ל־20 חודשי מאסר • זום גלובלי, מדור חדש

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

טראמפ חשף כי שוחח עם איראן: "אמרתי להם - בלי גרעין, ותפסיקו להרוג מפגינים"

הנשיא אישר כי בכוונתו להמשיך להיות בקשר עם גורמים באיראן • "יש לנו הרבה ספינות שנעות לכיוון איראן כרגע, זה יהיה נחמד אם לא נצטרך להשתמש בהן", אמר • דיווח בניו יורק טיימס: טראמפ שוקל אפשרויות תקיפה נרחבות בהרבה נגד איראן - בהן גם פשיטות קומנדו על אתרי הגרעין • עוד על פי הדיווח, ישראל דוחפת לכך שארה"ב תצטרף אליה למתקפה משותפת על מערך הטילים הבליסטיים ● עדכונים שוטפים

מפעלי ים המלח / צילום: Shutterstock

בג"צ: ICL תשלם קנס של 16 מיליון על מחסור בסולר לחירום, פחות מהקנס המקורי

הקנס מהווה תקדים חשוב עבור רשות החשמל, ששואפת להרתיע מפני אי החזקת סולר לחירום, ששימש רק היום בתקלה במספר אסדות גז ● לאחר פשרה, איי.סי.אל תשלם קנס, אך הופחתו ממנו 18%

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

טראמפ הודיע רשמית: זה יהיה יו"ר הפד הבא

הנשיא דונלנד טראמפ הודיע רשמית שקווין וורש, חבר פד לשעבר שהפך במרוצת השנים לאחד ממבקריו המרכזיים, יהיה יו"ר הפד הבא ● יחליף את ג'רום פאוול שיסיים את תפקידו במאי

אילוסטרציה: shutterstock

פתיחת שנה חזקה במיוחד למסלולי המניות בשוק החיסכון; ב-S&P 500 נרשמה תשואה שלילית

ינואר צפוי להיות מוצלח במיוחד לחוסכים בגמל ובפנסיה במסלול הכללי והמנייתי ● אך אלה שהשקיעו במדד S&P 500 צפויות להציג תשואה שלילית בשל חולשת הדולר מול השקל

השף בר צנגר / צילום: אסף קרלה

ממול ים בגיל 9, דרך פריז ובחזרה ליפו: כך נולד השף המבטיח בעיר

השף של ג'יארדינו, מתמודד בולט ב"משחקי השף", הוא פריק של חומרי גלם, ובדרך להיות אחד האנשים המעניינים בשיח הקולינרי הישראלי

השבוע בענף הרכב / צילומים: Shutterstock, AP / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אובר בוחנת את שוק הרכב הישראלי: צפויה לשתף פעולה עם BYD וטסלה

אובר החלה לבצע הכנות ראשוניות לכניסה לישראל לקראת סוף השנה ● מחירי הליתיום מזנקים בחדות ורומזים על עליית מחירים קרובה ברכבים חשמליים ● אחרי הפסקה ממושכת, טויטה חוזרת לפלח החשמלי ● ויצרנית הרכב הווייטנאמית תאמץ את מערכת הנהיגה האוטונומית של חברת Autobrains הישראלית ● השבוע בענף הרכב

דוחא, קטאר / צילום: ap, Alex Brandon

המדינה המפתיעה שהחליטה לנקום באיראן על מתקפת טילים

UVISION הישראלית ממשיכה להגיע להישגים משמעותיים בשוק האמריקאי ● היעדרות איראנית חריגה מתערוכה ביטחונית יוקרתית בדוחא על רקע המתיחות האזורית ● חשיפת רחפנים וטכנולוגיות חדשות מצד רוסיה והשקעות עתק של סין ביכולות קוונטיות צבאיות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בת"א; המניות הביטחוניות נפלו, מניות הביטוח והבנקים עלו

המניות הדואליות עלו ● הירידות במניות החברות הבטחוניות נמשכו ● השקל נחלש הבוקר, 3.09 שקלים ● ירידות בחוזים בניו יורק ● אפל וסנדיסק עקפו את הצפי בדוחות, האחרונה מזנקת ב-20% במסחר המוקדם ● מטא זינקה אתמול ב-8%, בג'פריס אומרים שזאת רק ההתחלה ונותנים לה מחיר יעד של 1,000 דולר

דולר שקל / אילוסטרציה: Shutterstock

טיפ מהסולידית: כך תוכלו להרוויח מירידת הדולר

על רקע השפל בשער הדולר, כיצד תוכלו לנצל את ירידת הערך של ההשקעות במט"ח לצמצום חבות המס? ● גלובס עושים סדר

סיור באלנבי בעקבות כנס תשתיות לעתיד של גלובס / צילום: כפיר זיו

"רחוב אלנבי לא בתקופה הכי זוהרת שלו": כך משפיעות עבודות התשתית על תל אביב

משתתפי כנס תשתיות לעתיד של גלובס, זכו לסיור ברחוב אלנבי בתל אביב, שהציג את האתגרים הנגרמים מהעבודות על רשת הרכבות הקלות והמטרו ● הסיור הדגיש את הצורך לאזן בין שיפור איכות החיים והתשתיות, לבין שמירה על הצביון, הפעילות והמורכבות שמגדירות את העיר עצמה

יהלי רוטנברג, החשכ''ל היוצא, בכנס גלובס השבוע / צילום: שלומי יוסף

בהסתדרות כועסים על דברי החשכ"ל היוצא יהלי רוטנברג בכנס תשתיות לעתיד של גלובס

דברי החשכ"ל היוצא יהלי רוטנברג בכנס תשתיות לעתיד של גלובס שהכעיסו את ההסתדרות ● גינדי גלובל עלתה בקמפיין נדל”ן חדש בלימסול בכיכובו של רון שחר ● ד”ר ציפי איסר־איציק מקימה משרד למשפט סביבתי ואקלים ● פקטורי 54 ומאיה קלרה-בהרב במכירה פומבית משותפת של יצירות אומנות ● וגם: מינויים חדשים בAT&T וב-iTalent ● אירועים ומינויים

נעלי Nike Mind 001 / צילום: נייקי

כוכבות פופ וחוקרי מוח: נייקי מוציאה את התותחים הכבדים בדרך לקאמבק

ענקית אופנת הספורט מנסה לחזור לקדמת הבמה לאחר שסיימה את שנת 2025 עם נפילה של כ־17% במניה ● לצורך כך היא מגייסת את קים קרדשיאן לקמפיין משותף ומשיקה נעליים שמיועדות לעזור לספורטאים להתרכז

אילוסטרציה: Shutterstock

יותר מ־20 שנה לא הייתה פריצת דרך בטיפול בכאב כרוני. האם זה עומד להשתנות?

תרופה אחת שנמצאת בניסויים קליניים מתקדמים כבר הוכרזה כזן חדש לגמרי של משכך כאבים ● האם היא תעשה לשוק הכאב הכרוני מה שעשו תרופות ההרזיה לשוק הטיפול בהשמנה? ומה הסיכוי שהבשורה האמיתית תגיע דווקא מישראל? ● מומחים לכאב מספרים על המוצרים החדשים שבדרך וגם מה יכול לעזור בלי לקחת תרופות