גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ישר לצמרת: הכירו את הסטארט-אפ הישראלי שהשלים גיוס לפי שווי של 2.2 מיליארד דולר

חברת Gong.io גייסה 200 מיליון דולר והפכה להיות אחת החברות הפרטיות בעלות שווי השוק הגבוה ביותר בישראל • החברה מפתחת מערכת מבוססת בינה מלאכותית לשיפור הביצועים של אנשי המכירות • עמית בן דב, מנכ"ל החברה ומייסד-שותף: "המכירות עלו פי שלושה בתקופת הקורונה"

המייסדים עמית בן דב (משמאל) ואילון רשף / צילום: רמי זרנגר
המייסדים עמית בן דב (משמאל) ואילון רשף / צילום: רמי זרנגר

שמונה חודשים בלבד לאחר שגייסה 65 מיליון דולר על פי שווי של 650 מיליון דולר, וכשבקופתה 80 מיליון דולר, הודיעה חברת Gong.io כי סגרה סבב גיוס נוסף בהיקף של 200 מיליון דולר, הפעם כבר על פי שווי של 2.2 מיליארד דולר (אחרי הכסף). שווי זה הופך את גונג לאחת החברות הפרטיות בעלות השווי הגבוה ביותר בישראל. סך כל הגיוסים של החברה עומד כעת על 334 מיליון דולר.

המערכת שפיתחה גונג מסייעת לאנשי וגופי מכירות לאבחן דפוסים ומגמות בנתונים, ולנפק תובנות שעשויות להגדיל מכירות, לצמצם נטישת לקוחות, להגדיל נתח שוק ולקבל החלטות בהתבסס על כל האינטראקציות של החברה עם לקוחותיה - דרך המערכות הארגוניות ואמצעי התקשורת השונים. המערכת של גונג מקליטה, מתמללת ומנתחת שיחות בין נציגי שירות ולקוחות ובוחנת, למשל, את מספר השאלות ששואל הנציג, חלוקת זמן הדיבור בינו לבין הלקוח (החלוקה האידיאלית: 54% ללקוח, 46% לנציג), ההפוגה שלוקח נציג המכירות עד שהוא שואל או משיב על שאלה (שנייה היא פרק הזמן הנכון), ועוד פרמטרים רבים נוספים.

בשיחה עם "גלובס" הסביר עמית בן דב, מנכ"ל ומייסד משותף של גונג יחד עם אילון רשף, כי החברה "עושה לתחום התוכנות לקשרי לקוחות (CRM), את מה שמובילאיי עושה למכוניות. היא תופסת את כל מה שקורה מול הלקוחות בצורה אוטומטית את ומנפיקה את התובנות פי מאה יותר טוב ממערכת CRM".

"לא היינו זקוקים לכסף. זה כסף שאפשר לקבל היום שישכב בבנק ואנו לא מתכוונים לגעת בו אלא לרכישות", הסביר בן דב. "יש היום המון הזדמנויות וחברות טובות מאוד שלא מצליחות כי הן מתקשות לגייס כסף או משום שהשוק קשה או משום שהן לא הספיקו להגיע למאסה קריטית כדי לצלוח את המשבר. זה מאפשר לנו עסקאות אסטרטגיות ואורך נשימה ארוך. הכסף יכול להספיק ל-15 שנה בקלות".

אורך הנשימה הזה, הסביר בן דב, דרוש לגונג, משום שהחברה "מוכרת לחברות גדולות שזקוקות לשקט ולתחושה שגונג היא חברה שאפשר לבנות עליה לטווח הארוך. זה גם כסף שיכול להביא אותנו להנפקה בעוד כמה שנים וגם כנראה הרבה מעבר לזה. יש קונצנזוס שגונג תהיה אחת המרוויחות הכי גדולות בחיים שאחרי הקורונה, בעולם שלא יחזור להיות מה שהיה".

"כמו אופן ספייס, אבל וירטואלי"


את הגיוס הנוכחי הובילה קרן Coatue ואליה הצטרפה כמשקיעה אסטרטגית חברת סיילספורס, שעד כה הייתה שותפה של גונג, באמצעות זרוע ההשקעות שלה סיילספורס ונצ’רס. משקיעות נוספות שהצטרפו בסבב זה הן אינדקס ונצ’רס ו-Thrive קפיטל. בסבב השתתפו המשקיעים הקיימים סקויה קפיטל, באטרי ונצ’רס, NextWorld קפיטל, Wing ונצ’רס קפיטל ו-NVP. לאחר הגיוס, יחזיק המשקיע שלמה קרמר בכ-15 אחוזים ממניות החברה ויהיה בעל המניות השני בגודל האחזקות, אחרי NVP, איתה השקיע בשלבי הסיד ושלב A.

שלמה קרמר / צילום: שרון ברקת

לדברי מקורות המקורבים לחברה, "המוצר של גונג עשוי להפוך לדור הבא של המוצרים של סיילספורס משום שהוא מייצר שוק חדש לגמרי, ולכן יכול מאוד להיות שבסופו של דבר תירכש גונג על ידה".

בגונג מועסקים כיום כ-350 עובדים בישראל ובארה"ב. בישראל ממוקמים משרדי החברה במתחם הבורסה ברמת גן, ובהם כמאה אנשי מחקר, פיתוח וניהול מוצר. על פי הודעת החברה, יש לה 64 אלף משתמשים בכ-1,100 חברות, בהן סלאק, שופיפיי, פייפאל, לינקדאין, Twilio ,Zillow ,Outreach ו-Hubspot".

בשיחה הסביר בן דב כיצד משבר הקורונה והמעבר לעבודה מהבית הפכו את גונג לאטרקטיבית עבור צוותי מכירות. "מי שעושים שימוש במערכת של גונג הם צוותי מכירות ותמיכה. כל עוד כולם יושבים במשרד יחד, העובדים יכולים לעזור אחד לשני, אבל כשהם מתפזרים לבתים, חלקם בכלל עובדים חדשים שלא פגשו אף אחד ולא מבינים מה החברה עושה, זה אתגר גדול.

"אצל הלקוחות שלנו, החברות שמשתמשות בגונג, הרבה יותר קשה לנהל כיום את האנשים שמפוזרים בבתים. אבל עם גונג רואים מה כל אחד עושה. המערכת מקליטה את התקשורת עם הלקוחות ואז המנהל יודע מה קורה, מי מתקשה, מי צריך עזרה. כך לומדים אחד מהשני. אם נניח לפני הקורונה מנהל ישב בחדר סביב אותו שולחן עם שמונה עובדים ושמע אותם מדברים עם הלקוחות, אז הדבר הזה נעלם בן לילה. היום העובדים יושבים בבית עם חמישה שותפים בסן פרנסיסקו ואין לו מושג מה על הם מדברים, מה הם עושים נכון מה לא נכון ואם הם מתקשים. זה יוצר המון בעיות של אובדן אנרגיה, אנשים נכנסים לדיכאון ויש בעיות מאוד קשות. גונג מספקת למנהל תמונה אמיתית של מה קורה עם האנשים, ומה קורה בתקשורת עם הלקוחות.

"אחד העקרונות בגונג הוא שכולם מקשיבים לשיחות אחד של השני. המנהלים משתמשים בזה כדי להבין מה האנשים שלהם עושים והוא יכול להבחין אם הייתה שיחה או מייל מעניינים, או לקוח לא מרוצה. זה תמיד היה במוצר אבל היום זה הרבה יותר חשוב. כי בלי זה אתה לא יודע כלום. זה כמו אופן ספייס אבל וירטואלי, שבו כולם מבינים מה קורה עם כולם".

מול המנהלים?
"לא. פתוח לגמרי לכולם. המערכת מייצרת תרבות של שקיפות בארגון. אם בא עובד חדש לארגון הוא או היא יכולים להקשיב לשיחות של אנשי המכירות הכי טובים וללמוד מהם".

"במקום שיש אמפתיה, המכירות טובות יותר"

אילו חברות משלימות אתכם שעשויות להיות יעד לרכישה?
"כל מה שקשור בבינה מלאכותית (AI) בהקשר של הבנת לקוחות ושל ניתוח נתונים".

תוכל להיות יותר ספציפי?
"לא".

איך בעצם אתם עובדים עם השותפות, כמו סיילספורס?
"החזון שלנו הוא לנטר את כל התקשורת של חברות עם לקוחות. היום יש 80 סוגים של מערכות, החל ממערכות טלפוניה או אפילו זום, שהן שותפות שלנו. כמובן שאנו מתחברים גם עם גוגל, אופיס 365 ואחרים. בזום, או גוגל מיט, למשל, גונג יסתכל ביומן ויראה שיש לנו שיחה. הוא יצטרף כשותף שלישי ויקליט את האודיו והווידיאו ולאחר מכן יעשה ניתוח של האודיו, לפי נושאים, שאלות ומשימות לביצוע. הוא יבדוק מה שאלת, מה עניתי ויעשה זאת אוטומטית לחלוטין כך שלא צריך לזכור, להקליט וכו’. הכול מגיע חמש דקות אחרי השיחה. היום הרי כולם עובדים בזום, אנשי המכירות של הלקוחות שלנו מדברים עם הלקוחות שלהם בזום. יש עלייה כללית בזום ואנו רוכבים עליה".

הוספתם פיצ’רים "של קורונה"?
"יש לנו שני דברים שעשינו במיוחד לקורונה. פיצ’ר אחד נותן תמונה בזמן אמיתי על מה כל אחד בצוות עובד - כמו יומן גרפי שבו כל אנשי הצוות רואים זה את זה. זה נותן קצת תחושה וירטואלית שאנחנו עובדים יחד. המטרה היא לא לפקח על אנשים, אלא ליצור אווירת צוות, כך שגם המנהל יודע איפה אפשר לעזור.

"הפיצ’ר השני זה הוא מערכת ל’מודיעין עסקאות’. היום יש קושי חזק לערוך תחזיות של מכירות כי רוב המודלים מתבססים על ביצועים של השנה שעברה, אבל עכשיו בגלל הקורונה כל זה מת. גונג מפענח לפי מה שכתוב במיילים או בתמלולי השיחות האם העסקה מול הלקוח מתקדמת בכיוון הנכון. כך ההנהלה יכולה להבין אם החברה בדרך לעמידה בתחזיות המכירות שלה. בשוק רותח כמו היום תובנה כזו שווה זהב".

אילו תובנות יש לכם מהדאטה?
"עזרנו ללקוחות לבדוק באיזה אחוז של השיחות מופיעות המילים ‘עבודה מהבית’ וכל מה שקשור להשפעות שליליות של משבר הקורונה, כך שחברות יוכלו להבין אם האימפקט עליהן הוא 80% או 8%. זה מאוד חשוב כי בלי גונג זה הכול היסטוריה, דעות ודברים כאלה. עם דאטה החברות יוכלו להבין איפה יש בעיה ולמקם אותה.

"תובנה שנייה, חד משמעית, היא שבמקום שבו יש שפה של אמפתיה, המכירות עובדות יותר טוב. חברות שידעו קודם להבין מה קורה עם הבנאדם, איך הילדים, איך בבית, הצליחו יותר".

Gong.io

מפתחת מערכת שמסייעת לאנשי וגופי מכירות להגדיל את המכירות שלהם באמצעות ניתוח דפוסים ומגמות בנתונים, והפקת תובנות מהם ● הוקמה ב-2015 על ידי עמית בן דב ואילון רשף ומעסיקה כיום 350 עובדים בארץ ובארה"ב ● גייסה במהלך השנים 334 מיליון דולר ובין המשקיעים בה סיילספורס ונצ'רס, הקרנות אינדקס, Thrive, סקויה, NVP, באטרי ועוד ● שווי החברה עלה בתוך שמונה חודשים מ-650 מיליון דולר ל-2.2 מיליארד דולר

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

שבוע המסחר ננעל בעליות: ארית בלטה, ומה עשתה רמי לוי נדל״ן

המסחר בת"א ננעל בעליות ובשיאים חדשים: מדד ת"א 39 עלה בכ-0.3%, ת"א 90 קפץ בכ-1.2% ות"א 125 חצה לראשונה את רף 4,000 הנקודות ● לאחר הדוחות של אינטל אמש, מניות השבבים הדואליות הגיבו בירידות ● החוזים העתיידים על וול סטריט נסחרים בירידות קלות ● המסחר באירופה במגמה מעורבת: הקאק יורד בכ-0.3%, הדאקס מוסיף לערכו כ-0.1% ● באסיה ננעל המסחר בעליות ● הזהב מתקרב לרף של 5,000 דולר ● אינטל צוללת ביותר מ-13% במסחר המוקדם

ח''כ אופיר כץ / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

יוצא מהקפאה: הקואליציה תקדם את החוק לביטול לשכת עורכי הדין

הצעת החוק, שעברה בקריאה טרומית ב-2023, תקודם ע"י ועדת הכנסת בראשות יו"ר הקואליציה אופיר כץ ● לפי ההצעה, הלשכה תוחלף במועצה שבה ישלוט שר המשפטים ● לשכת עורכי הדין: "לא ניכנע לסחיטה ואיומים"

בית המעצר בברוקלין בתחילת ינואר, בסמוך להגעת מדורו / צילום: Shutterstock

"גיהנום עלי אדמות": הצצה לכלא הידוע לשמצה שבו כלוא הרודן מוונצואלה

עברייני מין מפורסמים, נאשמים ברצח, ברוני סמים ונשיאים לשעבר: בית המעצר המטרופוליטני בברוקלין מאכלס שורת דמויות קצה, אך נודע בעיקר בשל תנאי כליאה קשים והזנחה מתמשכת ● "לא אנושי": כך נראה המקום שאפילו שופטים מהססים לשלוח אליו נאשמים

כוחות צה''ל בעזה. ''זה קריטי להסתגל ולהשתנות תוך כדי לחימה'' / צילום: דובר צה''ל

"האסטרטגיה של חמאס היא להרוג את האנשים שלהם למען יח"צ"

החוקר הבריטי אנדרו פוקס צלל למערכה בעזה כדי לנתח את שדה הקרב המודרני ● בראיון לגלובס הוא עומד על הפער בין ההישגים הצבאיים לכישלון ההסברתי: "ישראל הופתעה מעוצמת התעמולה נגדה" ● מהסתגלות למנהרות ועד למהפכה הרפואית, פוקס בוחן את הלמידה של צה"ל תחת אש, ומזהיר: "חמאס לא מהווה איום כרגע, אבל הוא חוזר לשליטה מלאה"

ליפ-בו טאן, מנכ''ל אינטל / צילום: אינטל

הציפייה הייתה בשמיים, אבל ההתאוששות של אינטל עוד רחוקה

אינטל רשמה בשבועות האחרונים עלייה פנומלית ובתי ההשקעות שדרגו את המלצת הקנייה שלהם למנייה ● אלא שעם פרסום התוצאות לרבעון הרביעי ההתלהבות נבלמה והמשקיעים קיבלו תזכורת למשבר הגדול בו מצויה החברה ● האם 2026 תהיה שנת המפנה?

יו''ר המועצה הלאומית לכלכלה, אבי שמחון / צילום: שלומי יוסף

בנקים לא יוכלו להנפיק כרטיסי אשראי? שמחון נגד משרד האוצר

בעוד חוק ההסדרים מנסה להפוך את חברות כרטיסי האשראי ל"בנקים קטנים" - מאחורי הקלעים מתחולל מאבק ● במועצה הלאומית לכלכלה דורשים לאסור על הבנקים להנפיק כרטיסי אשראי חדשים ומזהירים מ"סירוס" התחרות, אך באוצר טוענים: "המהלך יפגע בתנאי האשראי של הציבור"

שלום מיכאלשווילי בקמפיין פריגת / צילום: צילום מסך יוטיוב

לפי הפריגתולוגיה, שלום מיכאלשווילי מככב בפרסומת האהובה ביותר השבוע

הפרסומת הזכורה ביותר של השבוע שייכת לבנק הפועלים, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● שתי המתחרות HOT ו–yes עלו בקמפיינים חדשים לקידום השירות של HBO MAX, אחת הצליחה יותר בזכירות והשנייה באהדה

פלטפורמת הרמוני של WIX / צילום: יח''צ

לא רק חזרה למשרדים: wix חוזרת גם לסופרבול, בהשקעה של מיליונים

אחרי הפסקה בת שש שנים, חברת Wix חוזרת לסופרבול, שנחשב לאחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● אסף גרניט מסביר לראשונה מדוע הצטרף כיועץ אסטרטגי לקרן ההון סיכון IL Ventures, ומידרג משקיעה במיזם ישראלי שמסייע לזרים המתגוררים בחו"ל למצוא בעלי מקצוע ● אירועים ומינויים

הראל ויזל / צילום: כדיה לוי

מה הסיכוי: איכשהו דווקא "הבנים של" הם תמיד הכי מתאימים

בחברות ציבוריות ממשיכים לתת תפקידים ל"ילדים של" ● באוצר קפצו למסקנות ● ומה שווה לבדוק בפירוט האשראי ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

לוי הלוי / צילום: ענבל מרמרי

30% יותר מקודמתו: השכר של מנכ״ל אל על החדש נחשף

אל על מבקשת לאשר ללוי הלוי שכר של 8.5 מיליון שקל בשנה שיורכב משכר, מענק חתימה ומניות ● אל על מסבירה את השכר של הלוי ב"התחשבות ברקע ובניסיון העשיר של מר לוי ותרומתו הצפוייה לקידום החברה" ● המנכ"לית היוצאת דינה בן טל גננסיה מבקשת מענק פרישה של 830 אלף שקל

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; מניות וויקס ולמונייד זינקו, מובילאיי ירדה

טראמפ תבע היום את בנק גיי.פי.מורגן על סך 5 מיליארד דולר, בטענה שהבנק סגר את חשבונותיו שלא כדין ● הכלכלה האמריקאית צמחה בקצב המהיר ביותר זה שנתיים ברבעון השלישי ● אינפלציה עיקשת: מדד המחירים המועדף על הפדרל ריזרב עלה ב-2.8% בנובמבר ● מובילאיי צופה הכנסות של 1.9-1.98 מיליארד דולר, בשוק ציפו ליותר ● אינטל תפרסם את הדוח הרבעוני שלה אחרי הנעילה

אילון מאסק ומייקל אולירי / צילום: ap

כאשר אילון מאסק כיוון את המתקפות שלו נגד מייקל אולירי, המנכ"ל האירי ידע בדיוק מה לעשות

קרב מקוון בין מנכ"לי SpaceX וריינאייר הפך לשיעור כיצד להרוויח כסף מסכסוך מתוקשר

הרובר הגדול והמתקדם ביותר של נאס''א נוחת במאדים. חוקר גיאולוגיה ומחפש סימני חיים, יולי 2020 / צילום: Reuters, NASA/Cover Images

שתי קריאות על החיים בעולמות אחרים: מצפה לנו הרפתקה שם בחוץ

לאחרונה ראו אור שני ספרים שצוללים לשאלות הגדולות של היקום ● בעוד האחד מתמקד באדם וסבור שיש לחשוב על מאדים כעל כוכב הלכת הראשון המאוכלס על ידי מכונות, השני מעדיף שרובוטים יחפשו אחר חוצנים בשבילנו

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מקבלן חשמל למיליארדר: איך הבעלים של אחת החברות הבולטות בת"א נותר אנונימי?

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● צבי לוי, בעל השליטה ביצרנית המרעומים ארית, הפך השקעה של 14 מיליון שקל לפני שני עשורים לכזו ששווה מיליארדים ומימש בשבוע שעבר חלק מההחזקה תמורת כ־400 מיליון שקל ● ועדיין הוא שומר על אנונימיות כמעט מוחלטת, ואפילו תמונה שלו ברשת קשה למצוא

מייסדי למונייד, דניאל שרייבר ושי וינינגר / צילום: דור מלכה

שיתוף הפעולה עם טסלה שהזניק את המניה הישראלית בוול סטריט

למונייד אספה מידע שהראה שמערכת הנהיגה האוטונומית של טסלה מפחיתה תאונות ● מייסד למונייד שי וינינגר: "רכב שיכול לראות ב‑360 מעלות, שלעולם לא נרדם ומגיב בשברירי שנייה, פשוט אינו ניתן להשוואה לבני אדם" ● מניית החברה זינקה ב-13%

זום גלובלי / צילום: Reuters

השם החדש והמפתיע שעשוי להיכנס למועצת השלום

קים ג'ונג און משפיל את סגן ראש הממשלה ושולח מסר לקראת אירוע ענק • טראמפ מציע לאפיפיור להצטרף ל"מועצת השלום", למרות הביקורת נגדו • וההכרעה במשפט של רוצח ראש ממשלת יפן ● זום גלובלי, מדור חדש 

פרופ' אמנון שעשוע / צילום: Nasdaq, Inc

מובילאיי עוקפת את הצפי בשוק, אבל התחזית שוב מאכזבת

מובילאיי פרסמה את דוחותיה הכספיים, מהם עולה כי חברת האוטוטק הישראלית מסכמת שנה עם צמיחה של 14.5% בהכנסות ● התחזית של החברה ל-2026 נמוכה ממה שציפו בשוק, ומניית החברה ירדה בוול סטריט

משקאות חורף מתובלים בפטריות בפילוסופ / צילום: נועם שלף

המבורגר מהמשובחים שבאו אל פינו: המסעדה הוותיקה חוזרת בגרסת דיינר

בית קפה שמארח הופעות, מוזיאון לאופנועים נדירים, מסלול פראי ומרחיב נפש ומסעדה ותיקה בגרסה עדכנית • ביקור בגושרים ובדפנה

ראול סרוגו / צילום: כדיה לוי

"כל חברה משפחתית לא ממשיכה בסוף": הקבלן ראול סרוגו מסביר למה החליט לעשות אקזיט

מאז מותו הטרגי של בנו רועי בתאונת גלישה, נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ לשעבר ראול סרוגו, הכניס שינויים דרמטיים בחייו ● הוא בהליכי מכירת החברה המשפחתית לאמפא, נלחם ברשויות כדי לחשוף את עומק המחדל שהביא למותו של בנו, ואף החל ללמד חינוך פיננסי בבית ספר תיכון, אבל לא נוטש את הנדל"ן

רשת 13 / צילום: Shutterstock

הדירקטורית החדשה בחדשות 13 והדרישה שקשורה לאיל ברקוביץ

אילת אליאב מונתה ע"י הרשות השנייה כדירקטורית מטעם הציבור בחדשות 13, אף שקיים קשר עסקי שוטף בין החברה שהיא מנהלת לבנו של איל ברקוביץ ● היועץ המשפטי קבע שאין מניעה חוקית למינוי - אך דרש שורת מגבלות, בהן הרחקה מכל עיסוק בעניינים הנוגעים לברקוביץ ולתוכניתו