גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ישר לצמרת: הכירו את הסטארט-אפ הישראלי שהשלים גיוס לפי שווי של 2.2 מיליארד דולר

חברת Gong.io גייסה 200 מיליון דולר והפכה להיות אחת החברות הפרטיות בעלות שווי השוק הגבוה ביותר בישראל • החברה מפתחת מערכת מבוססת בינה מלאכותית לשיפור הביצועים של אנשי המכירות • עמית בן דב, מנכ"ל החברה ומייסד-שותף: "המכירות עלו פי שלושה בתקופת הקורונה"

המייסדים עמית בן דב (משמאל) ואילון רשף / צילום: רמי זרנגר
המייסדים עמית בן דב (משמאל) ואילון רשף / צילום: רמי זרנגר

שמונה חודשים בלבד לאחר שגייסה 65 מיליון דולר על פי שווי של 650 מיליון דולר, וכשבקופתה 80 מיליון דולר, הודיעה חברת Gong.io כי סגרה סבב גיוס נוסף בהיקף של 200 מיליון דולר, הפעם כבר על פי שווי של 2.2 מיליארד דולר (אחרי הכסף). שווי זה הופך את גונג לאחת החברות הפרטיות בעלות השווי הגבוה ביותר בישראל. סך כל הגיוסים של החברה עומד כעת על 334 מיליון דולר.

המערכת שפיתחה גונג מסייעת לאנשי וגופי מכירות לאבחן דפוסים ומגמות בנתונים, ולנפק תובנות שעשויות להגדיל מכירות, לצמצם נטישת לקוחות, להגדיל נתח שוק ולקבל החלטות בהתבסס על כל האינטראקציות של החברה עם לקוחותיה - דרך המערכות הארגוניות ואמצעי התקשורת השונים. המערכת של גונג מקליטה, מתמללת ומנתחת שיחות בין נציגי שירות ולקוחות ובוחנת, למשל, את מספר השאלות ששואל הנציג, חלוקת זמן הדיבור בינו לבין הלקוח (החלוקה האידיאלית: 54% ללקוח, 46% לנציג), ההפוגה שלוקח נציג המכירות עד שהוא שואל או משיב על שאלה (שנייה היא פרק הזמן הנכון), ועוד פרמטרים רבים נוספים.

בשיחה עם "גלובס" הסביר עמית בן דב, מנכ"ל ומייסד משותף של גונג יחד עם אילון רשף, כי החברה "עושה לתחום התוכנות לקשרי לקוחות (CRM), את מה שמובילאיי עושה למכוניות. היא תופסת את כל מה שקורה מול הלקוחות בצורה אוטומטית את ומנפיקה את התובנות פי מאה יותר טוב ממערכת CRM".

"לא היינו זקוקים לכסף. זה כסף שאפשר לקבל היום שישכב בבנק ואנו לא מתכוונים לגעת בו אלא לרכישות", הסביר בן דב. "יש היום המון הזדמנויות וחברות טובות מאוד שלא מצליחות כי הן מתקשות לגייס כסף או משום שהשוק קשה או משום שהן לא הספיקו להגיע למאסה קריטית כדי לצלוח את המשבר. זה מאפשר לנו עסקאות אסטרטגיות ואורך נשימה ארוך. הכסף יכול להספיק ל-15 שנה בקלות".

אורך הנשימה הזה, הסביר בן דב, דרוש לגונג, משום שהחברה "מוכרת לחברות גדולות שזקוקות לשקט ולתחושה שגונג היא חברה שאפשר לבנות עליה לטווח הארוך. זה גם כסף שיכול להביא אותנו להנפקה בעוד כמה שנים וגם כנראה הרבה מעבר לזה. יש קונצנזוס שגונג תהיה אחת המרוויחות הכי גדולות בחיים שאחרי הקורונה, בעולם שלא יחזור להיות מה שהיה".

"כמו אופן ספייס, אבל וירטואלי"


את הגיוס הנוכחי הובילה קרן Coatue ואליה הצטרפה כמשקיעה אסטרטגית חברת סיילספורס, שעד כה הייתה שותפה של גונג, באמצעות זרוע ההשקעות שלה סיילספורס ונצ’רס. משקיעות נוספות שהצטרפו בסבב זה הן אינדקס ונצ’רס ו-Thrive קפיטל. בסבב השתתפו המשקיעים הקיימים סקויה קפיטל, באטרי ונצ’רס, NextWorld קפיטל, Wing ונצ’רס קפיטל ו-NVP. לאחר הגיוס, יחזיק המשקיע שלמה קרמר בכ-15 אחוזים ממניות החברה ויהיה בעל המניות השני בגודל האחזקות, אחרי NVP, איתה השקיע בשלבי הסיד ושלב A.

שלמה קרמר / צילום: שרון ברקת

לדברי מקורות המקורבים לחברה, "המוצר של גונג עשוי להפוך לדור הבא של המוצרים של סיילספורס משום שהוא מייצר שוק חדש לגמרי, ולכן יכול מאוד להיות שבסופו של דבר תירכש גונג על ידה".

בגונג מועסקים כיום כ-350 עובדים בישראל ובארה"ב. בישראל ממוקמים משרדי החברה במתחם הבורסה ברמת גן, ובהם כמאה אנשי מחקר, פיתוח וניהול מוצר. על פי הודעת החברה, יש לה 64 אלף משתמשים בכ-1,100 חברות, בהן סלאק, שופיפיי, פייפאל, לינקדאין, Twilio ,Zillow ,Outreach ו-Hubspot".

בשיחה הסביר בן דב כיצד משבר הקורונה והמעבר לעבודה מהבית הפכו את גונג לאטרקטיבית עבור צוותי מכירות. "מי שעושים שימוש במערכת של גונג הם צוותי מכירות ותמיכה. כל עוד כולם יושבים במשרד יחד, העובדים יכולים לעזור אחד לשני, אבל כשהם מתפזרים לבתים, חלקם בכלל עובדים חדשים שלא פגשו אף אחד ולא מבינים מה החברה עושה, זה אתגר גדול.

"אצל הלקוחות שלנו, החברות שמשתמשות בגונג, הרבה יותר קשה לנהל כיום את האנשים שמפוזרים בבתים. אבל עם גונג רואים מה כל אחד עושה. המערכת מקליטה את התקשורת עם הלקוחות ואז המנהל יודע מה קורה, מי מתקשה, מי צריך עזרה. כך לומדים אחד מהשני. אם נניח לפני הקורונה מנהל ישב בחדר סביב אותו שולחן עם שמונה עובדים ושמע אותם מדברים עם הלקוחות, אז הדבר הזה נעלם בן לילה. היום העובדים יושבים בבית עם חמישה שותפים בסן פרנסיסקו ואין לו מושג מה על הם מדברים, מה הם עושים נכון מה לא נכון ואם הם מתקשים. זה יוצר המון בעיות של אובדן אנרגיה, אנשים נכנסים לדיכאון ויש בעיות מאוד קשות. גונג מספקת למנהל תמונה אמיתית של מה קורה עם האנשים, ומה קורה בתקשורת עם הלקוחות.

"אחד העקרונות בגונג הוא שכולם מקשיבים לשיחות אחד של השני. המנהלים משתמשים בזה כדי להבין מה האנשים שלהם עושים והוא יכול להבחין אם הייתה שיחה או מייל מעניינים, או לקוח לא מרוצה. זה תמיד היה במוצר אבל היום זה הרבה יותר חשוב. כי בלי זה אתה לא יודע כלום. זה כמו אופן ספייס אבל וירטואלי, שבו כולם מבינים מה קורה עם כולם".

מול המנהלים?
"לא. פתוח לגמרי לכולם. המערכת מייצרת תרבות של שקיפות בארגון. אם בא עובד חדש לארגון הוא או היא יכולים להקשיב לשיחות של אנשי המכירות הכי טובים וללמוד מהם".

"במקום שיש אמפתיה, המכירות טובות יותר"

אילו חברות משלימות אתכם שעשויות להיות יעד לרכישה?
"כל מה שקשור בבינה מלאכותית (AI) בהקשר של הבנת לקוחות ושל ניתוח נתונים".

תוכל להיות יותר ספציפי?
"לא".

איך בעצם אתם עובדים עם השותפות, כמו סיילספורס?
"החזון שלנו הוא לנטר את כל התקשורת של חברות עם לקוחות. היום יש 80 סוגים של מערכות, החל ממערכות טלפוניה או אפילו זום, שהן שותפות שלנו. כמובן שאנו מתחברים גם עם גוגל, אופיס 365 ואחרים. בזום, או גוגל מיט, למשל, גונג יסתכל ביומן ויראה שיש לנו שיחה. הוא יצטרף כשותף שלישי ויקליט את האודיו והווידיאו ולאחר מכן יעשה ניתוח של האודיו, לפי נושאים, שאלות ומשימות לביצוע. הוא יבדוק מה שאלת, מה עניתי ויעשה זאת אוטומטית לחלוטין כך שלא צריך לזכור, להקליט וכו’. הכול מגיע חמש דקות אחרי השיחה. היום הרי כולם עובדים בזום, אנשי המכירות של הלקוחות שלנו מדברים עם הלקוחות שלהם בזום. יש עלייה כללית בזום ואנו רוכבים עליה".

הוספתם פיצ’רים "של קורונה"?
"יש לנו שני דברים שעשינו במיוחד לקורונה. פיצ’ר אחד נותן תמונה בזמן אמיתי על מה כל אחד בצוות עובד - כמו יומן גרפי שבו כל אנשי הצוות רואים זה את זה. זה נותן קצת תחושה וירטואלית שאנחנו עובדים יחד. המטרה היא לא לפקח על אנשים, אלא ליצור אווירת צוות, כך שגם המנהל יודע איפה אפשר לעזור.

"הפיצ’ר השני זה הוא מערכת ל’מודיעין עסקאות’. היום יש קושי חזק לערוך תחזיות של מכירות כי רוב המודלים מתבססים על ביצועים של השנה שעברה, אבל עכשיו בגלל הקורונה כל זה מת. גונג מפענח לפי מה שכתוב במיילים או בתמלולי השיחות האם העסקה מול הלקוח מתקדמת בכיוון הנכון. כך ההנהלה יכולה להבין אם החברה בדרך לעמידה בתחזיות המכירות שלה. בשוק רותח כמו היום תובנה כזו שווה זהב".

אילו תובנות יש לכם מהדאטה?
"עזרנו ללקוחות לבדוק באיזה אחוז של השיחות מופיעות המילים ‘עבודה מהבית’ וכל מה שקשור להשפעות שליליות של משבר הקורונה, כך שחברות יוכלו להבין אם האימפקט עליהן הוא 80% או 8%. זה מאוד חשוב כי בלי גונג זה הכול היסטוריה, דעות ודברים כאלה. עם דאטה החברות יוכלו להבין איפה יש בעיה ולמקם אותה.

"תובנה שנייה, חד משמעית, היא שבמקום שבו יש שפה של אמפתיה, המכירות עובדות יותר טוב. חברות שידעו קודם להבין מה קורה עם הבנאדם, איך הילדים, איך בבית, הצליחו יותר".

Gong.io

מפתחת מערכת שמסייעת לאנשי וגופי מכירות להגדיל את המכירות שלהם באמצעות ניתוח דפוסים ומגמות בנתונים, והפקת תובנות מהם ● הוקמה ב-2015 על ידי עמית בן דב ואילון רשף ומעסיקה כיום 350 עובדים בארץ ובארה"ב ● גייסה במהלך השנים 334 מיליון דולר ובין המשקיעים בה סיילספורס ונצ'רס, הקרנות אינדקס, Thrive, סקויה, NVP, באטרי ועוד ● שווי החברה עלה בתוך שמונה חודשים מ-650 מיליון דולר ל-2.2 מיליארד דולר

עוד כתבות

פרסומת למבצע של שיכון ובינוי / צילום: פרטי

החופשה בתאילנד היא הכסף הקטן: מה באמת ירוויחו רוכשי הדירות של שיכון ובינוי

הלחץ על חברות הבנייה נמשך, ונראה שתנאי המימון הגמישים כבר לא מספיקים כדי למשוך את הקונים ● כמה שווה מכלול ההטבות שמציעה שיכון ובינוי בפרויקטים שלה באור יהודה ובהוד השרון? ● מאחורי המבצעים, מדור חדש

חיילי צה''ל בגבול לבנון לצד דגל ישראל / צילום: ap, Leo Correa

צבא לבנון: השלמנו את משימת פירוז דרום המדינה מנשק

רה"מ נתניהו על ההודעה של צבא לבנון: "המאמצים ראויים להערכה - אבל חיזבאללה עדיין חמוש ומתעצם" ● בכירים בישראל: תקיפה בלבנון? כבר לא "אם" אלא "מתי" ● ראש ממשלת אוסטרליה: נקים ועדת חקירה ממלכתית לטבח חנוכה ● טראמפ צפוי להודיע בשבוע הבא על הקמת מועצת השלום בעזה ● דרמה בישיבת האדמו"רים: לא התפרסמה החלטה נגד חוק הפטור ● עדכונים שוטפים

גג סולארי / אילוסטרציה: Shutterstock

בעלי גגות סולאריים: כך תצמצמו את החיוב החדש של חברת החשמל

בחודשים האחרונים בעלי גגות סולאריים גילו כי הצריכה העצמית שמחושבת להם גדולה בהרבה מאשר צריכתם בפועל ● זאת, בעקבות סעיף חדש עליו הם צריכים לשלם: "עלויות מערכת" ● זה מה שצריך לעשות כדי להימנע מהתשלום הגבוה

פרויקט של דירה להשכיר בתל כביר, תל אביב / צילום: שלומי יוסף

גל מודעות לשכירות ארוכת טווח מציף את הרשת - מה עומד מאחוריו?

כמה חברות להן פרויקטי שכירות ארוכת טווח יוצאות בקמפיינים פרסומיים, ביניהן אשטרום וקרן הריט מגוריט ● החברות בענף לא מדווחות על קשיי אכלוס, אז למה דווקא עכשיו עולים הפרסומים?

אילוסטרציה: Shutterstock

עד איזה גיל חשיפה לעירום בין הורים לילדים נחשבת לגיטימית

אם גרושה ביקשה לבחון את מסוכנותו המינית של האב ולהגביל את זמני השהות שלו עם בתם בת הארבע, בעקבות תיעוד של האב ישן עם הילדה כשהיא עירומה ● מה קבע בית המשפט?

ח''כ אביחי בוארון / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

אושרו בטרומית: החלשת היועמ"שים ומינוי נציב שירות המדינה ללא מכרז

לפי הצעות החוק שאושרו, היועצים המשפטיים במשרדי הממשלה יוכפפו למנכ"ל המשרד ולשר במקום ליועצת המשפטית לממשלה, ונתניהו יוכל למנות את נציב שירות המדינה ללא הליך תחרותי – בניגוד לפסיקת בג"ץ

הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: שלומי יוסף

תל אביב ננעלה בעליות קלות; מניית הבורסה לני"ע קפצה בכ-8%, נאוויטס נפלה

מדד ת"א 35 ננעל ביציבות ● הרשויות הזמניות בונצואלה יעבירו לארה"ב כ-40 מיליון חביות נפט ● מיטב: מצבו של שוק הנדל"ן צפוי לתמוך בהורדות ריבית ● אנבידיה ו-AMD ראש בראש: השתיים חשפו שבבי מרכזי נתונים חדשים ● בשל המחסור החמור, מחירי שבבי הזיכרון צפויים להמשיך ולזנק גם ב-2026 - אלו המניות שכדאי לעקוב אחריהן

אנשי חיזבאללה בהלוויה של רמטכ''ל ארגון הטרור / צילום: ap, Hussein Malla

סעודיה: מלחמה בין ישראל לחיזבאללה תיחשב איום על היציבות האזורית

מחבלי חמאס ירו לעבר כוח צה"ל ברצועה, אין נפגעים לכוחותינו ● מאות לוחמים מעיראק נשלחים תחת כיסוי של עלייה לרגל לעיר משהד באיראן ● חודשו החיפושים אחר החלל החטוף רן גואילי ז"ל ● צה"ל חיסל שלושה מחבלים שעסקו בשיקום תשתיות צבאיות של חיזבאללה ● על רקע החשש מהסלמה מחודשת עם לבנון, גורם בבית המלוכה הסעודי אמר כי מלחמה בין ישראל לחיזבאללה תיחשב איום על היציבות האזורית ● עדכונים שוטפים

תעשיות ביטחוניות / צילום: אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: קולוגו בע''מ, smart shooter, XTEND, אריאל גבאי

אלביט בשווי 100 מיליארד שקל: המניות הביטחוניות לא עוצרות

שורה של עסקאות גדולות דוחפות את מניות החברות הביטחוניות בת"א לגבהים חדשים: אלביט חצתה היום לראשונה שווי שוק של 100 מיליארד שקל, ונקסט ויז'ן כבר עוקפת חברות ותיקות וגדולות כמו ניו־מד ו־ICL ● המניות הביטחוניות בעולם בראלי מתחילת השבוע, בעקבות ההשתלטות האמריקאית על ונצואלה ואיומי טראמפ להשתלט על גרינלנד

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל / צילום: תמר מצפי

בעלות של 8 מיליארד שקל: נתיבי ישראל בבליץ חריג של מכרזים

בין הפרויקטים בגל המכרזים: שדרוג כביש 44 במקטע שבין בית דגן לניר צבי ובאזור מחלף בית דגן, בהשקעה כוללת של כ־2־2.4 מיליארד שקל ● במסגרת העבודות ישודרג הכביש בחתך מלא, יבוצעו עבודות תשתית נרחבות לאורך הציר, ויוקמו שני מחלפים - מחלף בית דגן ומחלפון כפר חב״ד

חברת סופווייב (SOFWAVE) / צילום: יח''צ/ אסף לוי

עם המלצה מקים קרדשיאן: שמעון אקהויז לוקח את סופווייב לנאסד"ק

חברת האסתטיקה הרפואית של שמעון אקהויז פרסמה תוצאות מקדמיות, עם צמיחה של מעל 50% בהכנסות ● מניית סופווייב זינקה ב-300% מהשפל והיא נסחרת במיליארד שקל

מל''ט הרמס 900 / צילום: יח''צ

מכוונת לטורקיה: המדינה שבוחנת חלופה למל"טים ישראליים

תחת הנהגת הנשיא פטרו, קולומביה מתרחקת מהתעשייה הביטחונית הישראלית ובוחנת חלופה בטורקיה ● אך במקביל, אלביט מוכיחה עליונות טכנולוגית באירופה בעסקאות ענק עם נאט"ו

פרופ' מייקל היידן / צילום: יח''צ

האיש שמאחורי אקזיט שטבע פספסה: "אנחנו בתור הזהב של הביומד"

פרופ' מייקל היידן, מהגנטיקאים הבכירים בעולם, עזב את טבע כשהייתה שקועה בבור של חובות, וקיבל ממנה שני מוצרים שהחלה לפתח ● אחד מהם הפך בספטמבר האחרון לאקזיט של עד 3.5 מיליארד דולר, כמעט כנגד הסיכויים ● בראיון לגלובס הוא מדבר על שתי החברות שהקים וצופה עתיד מזהיר לתעשייה

מערכות תותח SIGMA של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

טראמפ לוחץ על תוצרת אמריקאית - וכך הגיבו לדרישה באלביט

חברת הבת של אלביט בארה"ב השלימה לאחרונה את יצירת הדגם הראשון של מערכת התומ"ת שלה במתקן בדרום קרולינה ● הקונגלומרט הביטחוני האמירותי מתעניין ברכישת 30% מהחברה האוקראינית פייר פוינט תמורת 760 מיליון דולר ● קזחסטן מתכוונת לפתח טנק שיתבסס על הנגמ"ש טולפאר מתוצרת טורקיה ● והודו מרחיבה את יכולות ייצור הטילים והרקטות שלה ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

בורסת פרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

ירידות קלות באירופה; המניות הביטחוניות קופצות

מדד הדאקס נסחר ביציבות ● הנשיא טראמפ קרא להגדיל את תקציב הביטחון המתוכנן של ארה"ב ל-2027 לטריליון וחצי דולר - המניות הביטחוניות קופצות במסחר המוקדם ● הניקיי נפל בכ-1.6% ● מחירי הנפט רושמים עליות קלות, לאחר יומיים רצופים של ירידות ● מחירי הכסף והזהב ממשיכים לאבד גובה

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

40 חברות נדל"ן דורשות מהמדינה להכיר בהוצאות פיתוח לצורכי מע"מ

החברות התובעות - בהן י.ח דמרי, שי חי יזמות, עמרם אברהם, בובליל נכסים, אבו מגורים ועוד – טוענות כי על רשות המסים להכיר בתשלומי מע"מ בגין הוצאות פיתוח בהיקף של כ-1.57 מיליארד שקל במכרזים של רמ"י

משחק וידאו של ענקית הגיימינג EA / צילום: Shutterstock

דוח חדש: כמחצית מהשקעות קרנות העושר בעולם שייכות למדינות המפרץ

שבע קרנות עושר מפרציות הזרימו אשתקד 126 מיליארד דולר, המהווים כ־43% מההשקעות הממלכתיות בעולם - כך עולה מנתוני חברת המחקר הבינ"ל SWF ● הסעודים מובילים בזכות עסקת ענק בגיימינג, ובאמירויות מסתערים על ה־AI ● וגם: צניחה בהשקעות הזרות בסין

צילומים: אייל טואג, shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"נמנעו מלדווח מידע שלילי": רשות ני"ע פחחה בהליכי אכיפה נגד בכירי חנן מור

כשנתיים לאחר קריסת חברת הנדל"ן, ברשות ני"ע טוענים לשורה של הפרות דיווח והכללת פרטים מטעים בדוחות, במסגרתן נמנעה חנן מור מלתת גילוי על התדרדרות משמעותית במצבה הפיננסי ● וכמה מורווחים בעלי השליטה החדשים בחברה (צילו-בלו) – יצחק תשובה ודודו זבידה?

ד''ר אד ירדני / צילום: Reuters, Brendan McDermid

האנליסט האופטימי מוטרד: "דברים הלכו לטובתי כל כך הרבה זמן, שזה מדאיג"

ד"ר אד ירדני, כלכלן הפד בעבר ואחד האנליסטים השוריים בוול סטריט, טוען כי הפסימיות יצאה מהאופנה, ומעריך שגם 2026 תסתיים בעליות ● מה שגורם לו ל"אי נוחות מסוימת" זה שכל כך הרבה אנליסטים חושבים כמוהו ● ואם ממש מחפשים, יש לו בכל זאת אזהרה

משרדי סלקום / צילום: עוזי פורת

עד 15 משכורות: סלקום אישרה פרישה מרצון ל-77 עובדים

מספר הבקשות לפרישה מרצון שהוגשו הוא פי שלושה ממה שאושר בפועל ● סך המענקים החד-פעמיים שישולמו לעובדים עומד על כ-12 מיליון שקל ● הפרישה צפויה להניב לקבוצת סלקום חיסכון שנתי של כ-18 מיליון שקל