גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ראש בראש עם אנבידיה ו-AMD: אינטל נכנסת לשוק המעבדים הגרפיים

בסוגיית המשך הייצור הבהירה אינטל: "נמשיך להשקיע בטכנולוגיות ייצור עתידיות של אינטל. לא חוששים שנפגר אחרי המתחרים" ● אינטל חשפה את המעבד החדש "אלדר לייק", המפותח בישראל ושלטענתה יהיה "המוצר הטוב ביותר של אינטל אי פעם בכל הקשור לביצועים מול צריכת חשמל"

ראג'ה קודורי, מנכ"ל קבוצת הארכיטקטורה, הגרפיקה והתוכנה באינטל / צילום: דוברות אינטל
ראג'ה קודורי, מנכ"ל קבוצת הארכיטקטורה, הגרפיקה והתוכנה באינטל / צילום: דוברות אינטל

אינטל יצאה היום (ה') בשורת הכרזות על המוצרים, הטכנולוגיות והכיוונים העסקיים העתידים שלה. בצל הסערה שגרמו דבריו של מנכ"ל החברה, בוב סוואן, בהקשר לאפשרות שהחברה תוציא חלק מפעילות הייצור לצד שלישי, פרסמה החברה הבהרה לפיה "החברה הבהירה כי תמשיך להשקיע בטכנולוגיות ייצור עתידיות של אינטל". הודעת החברה לא כללה התייחסות ישירה לאפשרות העברת פעילות ייצרו אל מחוץ לחברה.

הבהרה זו הגיעה בשולי שורה של הכרזות משמעותיות על מוצרים וטכנולוגיות חדשים. כך הכריזה אינטל על דור חדש של מעבדים במסגרת מעבדי ה-10 ננומטר, וכן על מיתוג מחדש של אותו דור מעבדים. החברה הכריזה כי מעבד הדגל הבא של אינטל "טייגר לייק" שיושק בתחילת ספטמבר עבור מחשבים ניידים יהיה מצויד בשבבים אלה.

נוסף על ההכרזה על הדור החדש של שבבי טייגר לייק בייצור מתקדם, חשפה אינטל גם את סדרת המעבדים הבאה אחריו - "אלדר לייק". מעבד זה יכלול לראשונה ארכיטקטורה היברדית, שתשלב ליבות רגילות, יחד עם ליבות קטנות. אלדר לייק, המפותח במרכזי הפיתוח של אינטל ישראל, צפוי להגיע לשוק במחצית השנייה של 2021. לטענת אינטל, אלדר לייק יהיה "המוצר הטוב ביותר של אינטל אי פעם בכל הקשור לביצועים מול צריכת חשמל".

אך ההכרזה המשמעותית ביותר של החברה היא על השקת מעבדים גרפיים חדשים. עם המעבדים הגרפיים (GPU) החדשים, צפויה אינטל לפתוח עוד חזית מול המתחרות המשמעותיות הישירות המשמעותיות ביותר שלה - אנבידיה ו-AMD, אשר שולטות בשוק המעבדים הגרפיים.

המעבד הגרפי החדש צפוי להגיע לשוק ה-PC עוד השנה, ועבור מרכזי נתונים ב-2021. עבור המפתחים זמין מעבד זה כבר עתה בענן של אינטל.

משפרים ביצועים בתוך דורות המעבדים

החברה הכריזה עוד על התקדמות בטכנולוגיות הייצור של מעבדי 10 ננומטר, ובמקביל על מהלך של מיתוג מחדש של אותם שיפורים. על פי ההכרזה, תתי-הדגמים שייוצרו באותן טכנולוגיות המתקדמות, ימותגו מחדש. במקום השם בעל הגוון הטכני "10nm++ " ימותג הדור הבא של שבבי ה-10 ננומטר מתקדמים תחת השם SuperFin technology, ובהמשך בדור הבא, ייקראו Enhanced SuperFin.

לטענת אינטל, השיפור שהושג הוא "השיפור הגדול ביותר בתוך אותו דור טכנולוגי שנעשה באינטל אי פעם". במהלך המיתוג מחדש מנסה אינטל לפצות על ההשלכות התדמיתיות שנוצרו כתוצאה מהעיכובים שהיו במעבר לייצור בטכנולוגיות 10 ננומטר, ואשר מועצמים כעת בגלל העיכובים במעבר לייצור ב-7 ננומטר. החברה מבקשת להדגיש בכך שהעיכובים הללו לא מונעים ממנה להמשיך ולהגיע להישגים - הן בצמצום שטח המעבדים והם בשיפור ביצועיהם - בעזרת פיתוחים טכנולוגיים שנעשים בתוך מסגרת הייצור ב-10 ננומטר.

באינטל אמרו עוד כי הם "אינם חוששים שאינטל תפגר אחרי המתחרים", משום שלטענתם, "טכנולוגיית ייצור (Process) מהווה רק מרכיב אחד. ככל שאינטל נכנסת לשווקים חדשים, החברה אומרת כי יש חשיבות לטכנולוגיות נוספות, שבהן אינטל משקיעה כדי להביא ערך לצרכנים כגון: ארכיטקטורה, אריזת המעבד, זיכרונות, תוכנה, חיבור רכיבים שונים של המעבד ואבטחה".

באינטל הבהירו כי "ימשיכו להשקיע בטכנולוגיות ייצור עתידיות של אינטל, ובשלב מאוחר יותר החברה תעדכן אודות מפת דרכים המעודכנת של מוצרי החברה". בדוח הרבעוני האחרון הודיעה אינטל כי היא "צופה שתחילת המשלוחים של מעבדי אינטל בטכנולוגיית 7 ננומטר למחשבים יהיו בסוף 2022 או תחילת 2023, ומשלוחים של מעבדי 7 ננומטר עבור מרכזי נתונים (דאטה סנטר) יגיעו במחצית הראשונה של 2023".

אינטל היא המעסיקה הגדולה בהייטק הישראלי ישראל ואחת היצואניות הגדולות בישראל. החברה פועלת בישראל מ-1974 ומעסיקה כ-13,700 עובדים בשלושה מרכזי פיתוח - בחיפה, ירושלים ובפתח תקווה, במפעל ייצור בקריית גת שם מועסקים כ-4,700 עובדים, במובילאיי ובמרכזים נוספים.

החברה מעסיקה כ-5 אחוזים מעובדי ההיטק בישראל ואחראית לכ-1.5 אחוז מהתמ"ג. ב-2019 עלה היצוא של אינטל מישראל עלה ב-70% והסתכם ב-6.6 מיליארד דולר. לדברי אינטל, החברה ביצעה בשנה שעברה רכש מחברות ישראליות בהיקף של כ-1.8 מיליארד דולר, מתוכם 75% הופנו לספקים קטנים ובינוניים. על פי אינטל, 53 אלף עובדים נוספים מועסקים בעקיפין על ידי החברה בתור נותני שירותים.

בימים אלו בונה אינטל בישראל מפעל בהשקעה של כ-40 מיליארד שקל, תמורתו קיבלה מהמדינה מענק בגובה של כארבעה מיליארד שקל. מפעל זה אמור להעסיק כאלף עובדים, ולפי הערכות הוא אמור יהיה לכלול ייצור בטכנולוגיות של 7 ננומטר, אם כי באינטל מעולם לא אישרו זאת.

עוד כתבות

ליפמוטור ו-GEELY משיקות דגמים חדשים במחירי רצפה (יחסית) / צילום: יח''צ

מלחמת המחירים בין הסיניות מסלימה: ליפמוטור ו-GEELY משיקות דגמים חדשים במחירי רצפה

קבוצת סמלת השיקה היום את הקרוס-אובר החשמלי המשפחתי החדש B10 של המותג ליפמוטור, במחיר "שובר סגמנט" של כ-139 אלף שקל לגרסת הבסיס ● המותג GEELY השיק בסוף השבוע האחרון את הקרוס-אובר החדש STARRAY ומחירו מתחיל מ-169 אלף שקל

התחדשות עירונית בתל אביב / צילום: דיויד לוין

הקשיש מת? משרד המשפטים: הזכויות בפרויקט פינוי בינוי שיעברו בירושה

המשנה ליועמ"שית, עו"ד כרמית יוליס, פרסמה חוות-דעת העוסקת בסוגיית העברת התמורות הייחודיות המוקנות לבעלי דירות קשישים, במסגרת עסקאות התחדשות עירונית ליורשיהם ● בין היתר נקבע כי קבלת התמורות הייחודיות של הקשיש תיחשב כנכס מנכסי העיזבון שעובר בירושה ליורשיו

מיכל עבאדי-בויאנג'ו / צילום: איליה מלינקוב

עבאדי-בויאנג'ו חוזרת לצמרת האוצר, ומינוי פרוזנפר כנראה יוכשר

מיכל עבאדי־בויאנג'ו חוזרת לתפקיד החשבת הכללית באוצר º זאת, במסגרת מהלך שיאפשר לשר האוצר להשלים גם את מינויו של מהרן פרוזנפר לממונה על התקציבים לאחר שנפסל

זירת הפיגוע בסידני, אוסטרליה / צילום: ap, Mark Baker

פיגוע ירי המוני בחגיגות חנוכה: 11 בני אדם נרצחו, בהם ישראלי אחד

לפחות 11 בני אדם נהרגו ועשרות נפצעו בפיגוע ירי באירוע הדלקת נרות של הקהילה היהודית בחוף בונדי שבמזרח סידני, אחד מהם הוא המחבל • בין ההרוגים: הרב אלי שלנגר, שליח חב"ד במדינה • בתיעודים קשים מהזירה נראה מחבל יורה מגשר, ובסרטון נוסף אזרח משתלט על אחד היורים • גורם ישראלי תקף: "העברנו לאוסטרלים התרעות, הם לא עשו מספיק"

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

ביטול פיטורי היועמ"שית: "פסק הדין של בג"ץ היה צפוי ומתבקש"

בג"ץ ביטל היום בפסק דין דרמטי את החלטת הממשלה להדיח את היועמ"שית גלי בהרב-מיארה וכן את החלטת הממשלה ששינתה את המנגנון להפסקת כהונתה ● פרופ' יניב רוזנאי: "פסק הדין נכון ומוצדק" ● עו"ד רז נזרי: "לא בכדי גם השופטים שמוגדרים שמרנים הצטרפו לפסק הדין; שמרנות אין משמעה הפקרות"

לובי משרדי ''יעדים נדל''ן''. בעיגול: מוטי אברג'יל / צילום: יוסי כהן, יוטיוב

כתב אישום: הונאת נדל"ן בהיקף של עשרות מיליוני שקלים ממאות משקיעים

הפרקליטות הגישה כתב אישום נגד מוטי אברג'יל, לשעבר הבעלים והמנכ"ל של קבוצת הנדל"ן יעדים, בגין גיוס לא חוקי של 75 מיליון שקל ללא תשקיף, מתוכם 17 במיליון במרמה ● לפי האישום, אברג'יל פרסם רכישת קרקעות ברשתות החברתיות, אך המתעניינים קיבלו הצעה לתת לקבוצה הלוואות

המכלית שהוחרמה ע''י ארה''ב / צילום: ap, ©2025 Vantor via

יצוא הנפט מוונצואלה צנח לאחר שארה"ב החרימה מכלית מול חופיה

החרמת מכלית והחרפת הסנקציות מצד ארה"ב משתקות כמעט לחלוטין את יצוא הנפט מוונצואלה, מותירות מיליוני חביות תקועות בים ומאותתות על מעבר אמריקאי ללחץ צבאי גלוי על משטר מדורו

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

תל אביב ננעלה בירידות קלות; מניות הטכנולוגיה והבנייה נפלו

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.5% ● מניית נקסט ויז'ן קפצה בכ-4% ● שבוע של שיאים חדשים עבר על תל אביב, אבל בוול סטריט הרוחות סוערות ● רגע אחרי הורדת הריבית, דוחות של שתי שחקניות מרכזיות בתחום ה-AI הציפו מחדש את החששות בשוק ● השקל לא מפסיק להתחזק מול הדולר, ובבנק סיטי טוענים כי הוא מוערך יתר על המידה בכ-20% ● וגם: שתי המניות הישראליות שצנחו בעשרות אחוזים - ועכשיו האנליסטים מזהים בהן הזדמנות

אילוסטרציה: Shutterstock

עשור לאחר ההרשעה: לירז אברג’ל תשלם כ-62 מיליון שקל לרשות המסים

10 שנים אחרי הטלת כפל המס במסגרת פרשיית סחר לא חוקי בזהב והוצאת חשבוניות פיקטיביות, בית המשפט המחוזי דחה את טענותיה של לירז אברג'ל לאי-ידיעה וחייב אותה לשלם לרשות המסים כ-62 מיליון שקל

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

במשרד הכלכלה מציעים ליצואנים פגישות אישיות, בתשלום

במודעה של משרד הכלכלה ומכון היצוא הוזמנו יצואנים למפגשים של "אחד על אחד עם הנבחרת הכלכלית של ישראל" ● בכנס השנתי של Team8 בניו יורק נדונו השפעות ה־AI על תעשיות גדולות בהשתתפות תאגידי ענק ● מייסד קרן הסייבר הישראלית שדורג שני ברשימה היוקרתית של פורבס ● נשיא המדינה השתתף באירוע ידידי המרכז הרפואי שמיר בניו יורק ● וגם: מינויים חדשים בוינגייט וקפיטוליס ● אירועים ומינויים

חנויות רחוב / אילוסטרציה: כדיה לוי

נציגי חנויות הרחוב לשר ברקת: הרחבת הפטור ממע"מ תחסל אותנו

במסגרת המאבק נגד הגדלת הפטור ממע"מ על יבוא אישי, 20 בעלי עסקים קטנים ובינוניים נפגשו הבוקר עם שר הכלכלה ניר ברקת ● "אם תקדמו את החוק, אתם מחסלים אותנו ומפקירים את הרחוב לטייקונים", טענו הנציגים בפני השר, שמתנגד אף הוא למהלך שמוביל האוצר ● נשיא איגוד לשכות המסחר: "המהלך מוצג כהקלה ביוקר המחיה, אך בפועל עושה ההפך"

התוכנית הסודית של גרמניה למלחמה עם רוסיה / צילום: Reuters, Thomas Imo

במשך שלוש שנים התכוננה גרמניה למלחמה עם פוטין. ואז הכול קרס

הפלישה לאוקראינה ב–2022 הניעה מרוץ חימוש שאירופה לא ידעה כמותו מאז מלחמת העולם השנייה ● גרמניה שמה את כל הז'יטונים על מתווה בן 1,200 עמודים שהגתה ושמרה בחשאיות - למקרה של עימות עם רוסיה ● הוא כלל השקעה של 166 מיליארד אירו בתשתיות, גיוס חובה ורענון שיטות מימי המלחמה הקרה ● אלא שכשהגיע הרגע לתרגיל מבצעי שיוכיח שהיא מוכנה - הכול קרס

Poco F8 Ultra מלפנים ומאחור / צילום: יח''צ

הסמארטפון הסיני שפיצח את חוויית השמיעה בטלפון

מותג POCO של שיאומי שחרר לשוק את המכשיר החדש Poco F8 Ultra, תוך הצהרה כי מדובר בכניסה רשמית לפלח מכשירי הדגל היוקרתיים ● הרמקולים, המסך והסוללה אכן מרשימים, אך תג המחיר גבוה מדי

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

סבתא בת 102 הורישה הכול לנכד אחד. למה הצוואה בוטלה?

שלושה אחים פרסמו מכרז כדי לדעת כמה שווה הדירה שירשו מאביהם, אך בית המשפט המחוזי בלוד החליט שהם צריכים למכור אותה ● למה נפסלה צוואה במסגרתה הורישה הסבתא את כל רכושה לאחד מנכדיה? ● והאם הכנסה ממכירת דירות נחשבת הכנסה עסקית או פרטית לצורכי מס? ● 3 פסקי דין בשבוע

אמבולנסים בדרך לאוניברסיטת בראון לאחר אירוע הירי / צילום: ap, Mark Stockwell

ארה"ב: הרוגים ופצועים באירוע ירי המוני באוניברסיטת בראון היוקרתית

לפחות 2 הרוגים ועוד 8 פצועים במצב קשה מאוד אך יציב, בתקרית שעדיין מתנהלת • הסטודנטים הונחו להסתגר בכיתות נעולות ולהשאיר טלפונים על שקט • מפקד המשטרה המקומית: "מנהלים מרדף אחר גבר לבוש בשחור" • גורמים רשמיים טענו שהיורה נתפס - וחזרו בהם לאחר מכן

הפגנת חוסכי סלייס מחוץ לביהמ''ש הבוקר / צילום: עמירם גיל

ביהמ"ש על פרשת סלייס: הליך פלילי יכול היה לסייע להשבת הכסף

בדיון לאישור הסדר החוב בחברת הגמל שקרסה, השופטת סיגל יעקבי רמזה לקיום חקירה סמויה במישור הפלילי ואמרה: "אני אופטימית ומאמינה בצדק ושאנשים יקבלו בסוף את הכסף. ברור לי ששנתיים זה מעבר להרי החושך למישהו שצריך תרופות" ● בין הנושאים שעלו: התביעות המתגבשות נגד בעלי השליטה בסלייס ודיון עתידי בבג"ץ על ערבות מדינה לחוסכים

לארי אליסון, מייסד ויו''ר אורקל / צילום: Reuters, Noah Berger

החוב של אורקל תופח, המניה צונחת, ועסקה אחת מדאיגה במיוחד את השוק כולו

אחרי חוזה הענק עם OpenAI והשקעות עתק בדאטה סנטרים, השוק מתחיל להטיל ספק בקצב החזרת ההשקעות ובתזרים המזומנים של אורקל ● האם החברה תצליח להפוך את ההבטחות הגדולות להכנסות ממשיות, ומה זה אומר על עתיד כלכלת הבינה המלאכותית?

מפעל סוגת בקרית גת / צילום: יח''צ

מותגים שחוזרים לתקופת המנדט הבריטי ועסקה עם שרי אריסון: הדרך של אחת החברות הוותיקות בישראל להנפקת ענק

כשהיא חמושה בשורה של מותגי מזון שמוכרים בכל בית, מניית סוגת נחתה על שולחנם של המשקיעים בת"א ● עם נתחי שוק משמעותיים במלח, סוכר, אורז ושמן, היא מחפשת להמשיך להתרחב ● ובזמן שהמשקיעים מסתערים, יש מי שחושש מעליות מחירים עתידיות: "יודעים מה קורה לחברה שמנפיקה ורוצה לחלק דיבידנדים"

חוות שרתים / אילוסטרציה: Shutterstock

החברה שבנתה ל-OpenAI את חוות השרתים הגדולה בארה"ב בדרך לישראל

לגלובס נודע כי נציגי חברת קרוסו, שהחלה דרכה בכריית ביטקוין, קיימו פגישה במשרד האוצר ● נבחנת כניסה לשוק הישראלי באמצעות שכירת שטחים בחוות שרתים קיימות, בהיקפים של עשרות מגוואט ● המהלך עשוי להוסיף שחקנית חדשה לשוק תשתיות ה-AI המקומי

הילה ויסברג ודין שמואל אלמס בשיחה עם פרופ' יוסי מן / צילום: גלעד קוולרציק

למה יורש העצר הסעודי כל כך פוחד מנורמליזציה עם ישראל?

שיחה עם פרופ' יוסי מן, מומחה למפרץ הערבי מאוניברסיטת בר אילן ● על הצפי לכינון היחסים עם סעודיה, הכיוון המתון שאליו היא הולכת, השינויים שחווה הכלכלה והתפקיד הבא שלה בעזה ● היום שאחרי במזרח התיכון, כתבה שלישית בסדרה