גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ראש בראש עם אנבידיה ו-AMD: אינטל נכנסת לשוק המעבדים הגרפיים

בסוגיית המשך הייצור הבהירה אינטל: "נמשיך להשקיע בטכנולוגיות ייצור עתידיות של אינטל. לא חוששים שנפגר אחרי המתחרים" ● אינטל חשפה את המעבד החדש "אלדר לייק", המפותח בישראל ושלטענתה יהיה "המוצר הטוב ביותר של אינטל אי פעם בכל הקשור לביצועים מול צריכת חשמל"

ראג'ה קודורי, מנכ"ל קבוצת הארכיטקטורה, הגרפיקה והתוכנה באינטל / צילום: דוברות אינטל
ראג'ה קודורי, מנכ"ל קבוצת הארכיטקטורה, הגרפיקה והתוכנה באינטל / צילום: דוברות אינטל

אינטל  יצאה היום (ה') בשורת הכרזות על המוצרים, הטכנולוגיות והכיוונים העסקיים העתידים שלה. בצל הסערה שגרמו דבריו של מנכ"ל החברה, בוב סוואן, בהקשר לאפשרות שהחברה תוציא חלק מפעילות הייצור לצד שלישי, פרסמה החברה הבהרה לפיה "החברה הבהירה כי תמשיך להשקיע בטכנולוגיות ייצור עתידיות של אינטל". הודעת החברה לא כללה התייחסות ישירה לאפשרות העברת פעילות ייצרו אל מחוץ לחברה.

הבהרה זו הגיעה בשולי שורה של הכרזות משמעותיות על מוצרים וטכנולוגיות חדשים. כך הכריזה אינטל על דור חדש של מעבדים במסגרת מעבדי ה-10 ננומטר, וכן על מיתוג מחדש של אותו דור מעבדים. החברה הכריזה כי מעבד הדגל הבא של אינטל "טייגר לייק" שיושק בתחילת ספטמבר עבור מחשבים ניידים יהיה מצויד בשבבים אלה.

נוסף על ההכרזה על הדור החדש של שבבי טייגר לייק בייצור מתקדם, חשפה אינטל גם את סדרת המעבדים הבאה אחריו - "אלדר לייק". מעבד זה יכלול לראשונה ארכיטקטורה היברדית, שתשלב ליבות רגילות, יחד עם ליבות קטנות. אלדר לייק, המפותח במרכזי הפיתוח של אינטל ישראל, צפוי להגיע לשוק במחצית השנייה של 2021. לטענת אינטל, אלדר לייק יהיה "המוצר הטוב ביותר של אינטל אי פעם בכל הקשור לביצועים מול צריכת חשמל".

אך ההכרזה המשמעותית ביותר של החברה היא על השקת מעבדים גרפיים חדשים. עם המעבדים הגרפיים (GPU) החדשים, צפויה אינטל לפתוח עוד חזית מול המתחרות המשמעותיות הישירות המשמעותיות ביותר שלה - אנבידיה  ו-AMD, אשר שולטות בשוק המעבדים הגרפיים.

המעבד הגרפי החדש צפוי להגיע לשוק ה-PC עוד השנה, ועבור מרכזי נתונים ב-2021. עבור המפתחים זמין מעבד זה כבר עתה בענן של אינטל.

משפרים ביצועים בתוך דורות המעבדים

החברה הכריזה עוד על התקדמות בטכנולוגיות הייצור של מעבדי 10 ננומטר, ובמקביל על מהלך של מיתוג מחדש של אותם שיפורים. על פי ההכרזה, תתי-הדגמים שייוצרו באותן טכנולוגיות המתקדמות, ימותגו מחדש. במקום השם בעל הגוון הטכני "10nm++ " ימותג הדור הבא של שבבי ה-10 ננומטר מתקדמים תחת השם SuperFin technology, ובהמשך בדור הבא, ייקראו Enhanced SuperFin.

לטענת אינטל, השיפור שהושג הוא "השיפור הגדול ביותר בתוך אותו דור טכנולוגי שנעשה באינטל אי פעם". במהלך המיתוג מחדש מנסה אינטל לפצות על ההשלכות התדמיתיות שנוצרו כתוצאה מהעיכובים שהיו במעבר לייצור בטכנולוגיות 10 ננומטר, ואשר מועצמים כעת בגלל העיכובים במעבר לייצור ב-7 ננומטר. החברה מבקשת להדגיש בכך שהעיכובים הללו לא מונעים ממנה להמשיך ולהגיע להישגים - הן בצמצום שטח המעבדים והם בשיפור ביצועיהם - בעזרת פיתוחים טכנולוגיים שנעשים בתוך מסגרת הייצור ב-10 ננומטר.

באינטל אמרו עוד כי הם "אינם חוששים שאינטל תפגר אחרי המתחרים", משום שלטענתם, "טכנולוגיית ייצור (Process) מהווה רק מרכיב אחד. ככל שאינטל נכנסת לשווקים חדשים, החברה אומרת כי יש חשיבות לטכנולוגיות נוספות, שבהן אינטל משקיעה כדי להביא ערך לצרכנים כגון: ארכיטקטורה, אריזת המעבד, זיכרונות, תוכנה, חיבור רכיבים שונים של המעבד ואבטחה".

באינטל הבהירו כי "ימשיכו להשקיע בטכנולוגיות ייצור עתידיות של אינטל, ובשלב מאוחר יותר החברה תעדכן אודות מפת דרכים המעודכנת של מוצרי החברה". בדוח הרבעוני האחרון הודיעה אינטל כי היא "צופה שתחילת המשלוחים של מעבדי אינטל בטכנולוגיית 7 ננומטר למחשבים יהיו בסוף 2022 או תחילת 2023, ומשלוחים של מעבדי 7 ננומטר עבור מרכזי נתונים (דאטה סנטר) יגיעו במחצית הראשונה של 2023".

אינטל היא המעסיקה הגדולה בהייטק הישראלי ישראל ואחת היצואניות הגדולות בישראל. החברה פועלת בישראל מ-1974 ומעסיקה כ-13,700 עובדים בשלושה מרכזי פיתוח - בחיפה, ירושלים ובפתח תקווה, במפעל ייצור בקריית גת שם מועסקים כ-4,700 עובדים, במובילאיי ובמרכזים נוספים.

החברה מעסיקה כ-5 אחוזים מעובדי ההיטק בישראל ואחראית לכ-1.5 אחוז מהתמ"ג. ב-2019 עלה היצוא של אינטל מישראל עלה ב-70% והסתכם ב-6.6 מיליארד דולר. לדברי אינטל, החברה ביצעה בשנה שעברה רכש מחברות ישראליות בהיקף של כ-1.8 מיליארד דולר, מתוכם 75% הופנו לספקים קטנים ובינוניים. על פי אינטל, 53 אלף עובדים נוספים מועסקים בעקיפין על ידי החברה בתור נותני שירותים.

בימים אלו בונה אינטל בישראל מפעל בהשקעה של כ-40 מיליארד שקל, תמורתו קיבלה מהמדינה מענק בגובה של כארבעה מיליארד שקל. מפעל זה אמור להעסיק כאלף עובדים, ולפי הערכות הוא אמור יהיה לכלול ייצור בטכנולוגיות של 7 ננומטר, אם כי באינטל מעולם לא אישרו זאת.

עוד כתבות

איפה יש הזדמנויות? / צילום: Shutterstock

בריאות, טכנולוגיה ושווקים מתעוררים: ההמלצות של ענקית קרנות הסל מוול סטריט

בסטייט סטריט, שמנהלת נכסים פיננסיים בסך 5.4 טריליון דולר, מאמינים ב־AI, כולל הזדמנויות השקעה במדינות אסיה, וממליצים גם על מניות הבריאות והפיננסים ● מנהל הפעילות בישראל: "ההשקעות בבינה מלאכותית עדיין נמוכות, בהשוואה למהפכות אחרות בהיסטוריה העולמית"

רקטת אקסטרא של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

התגובה לאיומי ארדואן: יוון מעוניינת לרכוש טילים בליסטיים מישראל

טילי לורה מיועדים לטווחים של כ־500-400 ק"מ, עם דיוק של עד פחות מעשרה מטרים – מה שהופך אותם למדוייקים במיוחד ● ההתעניינות ההתקפית היוונית לא מסתכמת בלורה. לפי הדיווחים, משרד ההגנה היווני מתעניין גם ברקטות "אקסטרא" מתוצרת אלביט והתעשייה האווירית ● העסקה הנרחבת נובעת מכך שאתונה לא השקיעה במשך רבות בטכנולוגיות הצבאיות שלה, ועתה מצאו עצמם היוונים בפער

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בבורסה: ת"א 35 מעל 3,500 נקודות; ארית צנחה בכ-20%

מדד ת"א 35 עלה בכ-1.1% וננעל בשיא חדש, ומדד ת"א 90 איבד 1.1% ● מדד הבנייה נפל ב-1.8% ● ארית תעשיות צנחה אחר שהודיעה שמתכננת להנפיק את החברה הבת ● מחירי הנפט עולים על רקע דשדוש המגעים לסיום מלחמת רוסיה-אוקראינה ● וגם: המניה הקטנה בתחום ה-AI שמכה את השוק, עם עלייה של 180% מתחילת השנה

אבי לוי, יו''ר להב אל.אר / צילום: יח''צ

כשהוא קנה את השליטה בחברת ההחזקות, היא הייתה שווה בקושי 100 מיליון שקל. היום היא שווה מיליארדים

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● כשהוא שולט בחברת הנדל"ן והקמעונאות להב אל.אר, הנסחרת בשווי של כ־2 מיליארד שקל, אבי לוי מביט אחורה ללא זעם על הפרידה מענקית הקניונים מליסרון שניהל: "אני אוהב את ליאורה עופר כמו אחות" ● הוא מספר על תוכניות ההתרחבות עם דלק ישראל ועל הניסיון שלא צלח להשתלטות על שופרסל, ומחמיא לאחים אמיר: "אני מוריד את הכובע בפניהם, לא חושב שהיינו מסוגלים לעשות יותר מזה"

ג'אקו 8 / צילום: יח''צ

שבעה מקומות וטווח חשמלי חריג: האם המכונית ההיברידית הזו מצדיקה את המחיר?

ג'אקו 8, הקרוס־אובר של ג'אקו, מציע עיצוב מרשים, אבזור שופע, מערכת הנעה מתוחכמת וטווח חשמלי ארוך ● יש מרווחים ממנו, אבל ברמת המחיר יש לו מעט מתחרים

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

למה מניית ארית התרסקה אחרי שהודיעה על הנפקת החברה הבת?

מניית ארית תעשיות צללה בבורסה בכמעט 20% לאחר ההחלטה להנפיק לציבור את החברה הבת רשף ● ארית מציעה להנפיק את רשף בשווי נמוך משמעותית מהשווי של חברת ההחזקות עצמה, בניגוד למקובל בשוק ● אנליסט מסביר: "השוק התאים את התמחור לכזה של חברת החזקות"

Rapidos. בחנוכה ייפתח הסניף החמישי בהיכל מנורה מבטחים בתל אביב / צילום: אסף לוי

"חווית אוכל לקהל הישראלי": המסעדה המקסיקנית שהופכת לרשת

קבוצת BBB הופכת את מסעדת Rapidos לרשת; הסניף החמישי ייפתח בהיכל מנורה מבטחים ● חברת הגיימינג הישראלית זכתה בפרס הכסף בתחרות נחשקת ● ומי נכח בכנס הדיקרטוריות בהייטק? ● אירועים ומינויים

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

מבעלי השליטה ועד לתגובת המניה: ההצעה לרכישת צים שנחשפה בגלובס מסעירה את המשקיעים

בענף הספנות הבינלאומית מפנים תשומת לב רבה להתפתחויות בנוגע להתעניינות הרחבה של ענקיות הספנות בצים, שהרי עסקאות בסדר גודל שכזה לא מדוברות באופן שגרתי בתחום המסורתי ● כל זה מתרחש בעת שבהשפעת הזינוקים האחרונים במניה, שווי החברה הנוכחי עומד על כ־2.46 מיליארד דולר ● יו"ר ועד העובדים: "רכישת צים ע"י הפג לויד, שנשלטת בידי קטאר וסעודיה, היא סכנה ישירה לביטחון המדינה"

גל תורן בקמפיין בנק לאומי / צילום: צילום מסך יוטיוב

למרות שלא היו השבוע כלל באוויר, גל תורן מוביל את בנק לאומי לפרסומת האהובה ביותר

הפרסומת הזכורה ביותר גם השבוע שייכת לבנק דיסקונט, לאומי מתמקם שני בזכירות - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● ההשקעה הגדולה ביותר שייכת לחברת התעופה אל על, עם כ–2.7 מיליון שקל, אך היא נותרת מחוץ למדד

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט; הדיווח שהקפיץ את מניית מטא

S&P 500 ונאסד"ק ננעלו בעליות בציפייה לפגישת הפדרל ריזרב בשבוע הבא ● מטא זינקה לאחר דיווחים על צמצום המשאבים המוקצים ליוזמות המטא-וורס של החברה ● תשואת האג"ח בארה"ב התחזקו ● הביטקוין נסחר ביציבות סביב מחיר של 92.4 אלף דולר ● עלייה במחירי הנפט

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

נשיא העליון במתקפה חסרת תקדים על לוין: "פוגע בציבור"

נשיא בית המשפט העליון השתתף בכנס בחיפה והזהיר מפני ההתנהלותו של יריב לוין ● "המתקפה על מערכת המשפט נמשכת במלוא עוזה", האשים עמית ● הוא התייחס ל"חרם" מצד שר המשפטים ואמר: "אני הושטתי לו יד, הוא מפרק את מה שנבנה פה בעשרות שנים" ● שר המשפטים השיב: "אני מפרק את מבצר השקר שאתה יושב בו" ● אהרן ברק הזהיר מפני דיקטטורה: "ראש הממשלה ישלוט לבדו במדינה, אנחנו נתינים"

זום גלובלי / צילום: Reuters

ענקית הקמעונאות נגד טראמפ, והמחאה שעצרה תקציב מדינה

לאחר הפגנות סוערות, ממשלת בולגריה נסוגה מתוכנית התקציב ל־2026 ● באוסטרליה נערכים לאסור על בני נוער שימוש ברשתות החברתיות, ומטא נוקטת בצעד ראשון ● והאם דרום וצפון קוריאה בדרך לאירוע תקדימי? ● זום גלובלי, מדור חדש

"ההזדמנויות עלולות לרדת לטמיון": תחזית פסימית למזרח התיכון

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: עיתונאי הוושינגטון פוסט מזהיר שההזדמנויות לשינוי אחרי המלחמה עלולות להיעלם, ההתנחלויות באיו"ש מביאות לעקירת פלסטינים, ומיקרוסופט מסתבכת בגלל ישראל באירלנד ● כותרות העיתונים בעולם

רכבים באירופה / צילום: Shutterstock

היבואניות הישראליות כובשות את אירופה עם זיכיונות לרכבים מסין

יבואניות הרכב הישראליות מרחיבות את פעילותן באירופה עם שורה של זיכיונות חדשים לייבוא מותגי רכב סיניים, ובראשם צ’רי וג’ילי ● קרסו, כלמוביל, גרנד אוטו, סמלת ויוניון מתבססות בשווקים כמו אוסטריה, רומניה ויוון - וצפויות להתרחב לשוויץ ולבולגריה ב־2026 ● וגם: הנחות חריגות לסוף השנה ומגוון דגמים חדשים שהושקו בישראל ● השבוע בענף הרכב

חדשות ההייטק / צילום: Shutterstock

ניו יורק טיימס: כלי רכב אוטונומיים מעורבים ב-91% פחות תאונות

לפי דו"ח חדש, כלי הרכב האוטונומיים של ווימו מעורבים בעשרות אחוזים פחות תאונות, ורופאים קוראים למהפכה רגולטורית ● במהלך מימון אסטרטגי מהגדולים שיצאו מישראל, צ'ק פוינט מגייסת עד שני מיליארד דולר בהנפקת אג"ח להמרה ● טיקטוק תשקיע כ-37 מיליארד דולר באחד מפרויקטי התשתית הגדולים בדרום אמריקה ● וגם: מייסד PerimeterX חושף סטארט־אפ חדש ● חדשות ההייטק

השגרה החדשה של צו 8 / צילום: Associated Press, Tsafrir Abayov

המדרון החלקלק של צו 8: כך הפך גיוס החירום לשגרה שצה"ל התאהב בה

שנתיים אחרי 7 באוקטובר, צו 8 כבר מזמן אינו כלי חירום אלא מנגנון הגיוס היחיד של צה"ל ● ההישענות עליו יצרה שגרה יקרה, לא מפוקחת ולעיתים גם מנוצלת לרעה, עם סבבים מתמשכים ופערים גדלים בין החוק למציאות ● ניסיון החקיקה להסדרת המילואים נפל והצבא השלים עם הסיטואציה שנוחה לו, בעוד שבאוצר מזהירים: מיליארדי שקלים מתבזבזים

פרידה עבאס-יוסף / צילום: ענבל מרמרי

"החברות המונפקות הן קטנות יחסית ועם גישה מוגבלת למימון": מנהלת מחלקת הנדל"ן ברשות ני"ע בראיון

ראש תחום נדל"ן ברשות ניירות ערך, פרידה עבאס־יוסף, מתארת כיצד מחנק המימון, המינוף הגבוה והעלאת הריבית הובילו לשנת שיא בהנפקות, ומבהירה כי הרשות תתעקש על גילוי מלא של המצב הפיננסי של החברות וצפויה אף להחמיר את ההנחיות

בצלאל סמוטריץ', שר האוצר / צילום: מירי שמעונוביץ

תקציב 2026 אושר בממשלה

תקציב המדינה לשנת 2026 אושר כעת בממשלה ברוב גדול. בין היתר, אושרה הרפורמה במשק החלב שעמדה במחלוקת עד הרגע האחרון ● התקציב יעבור כעת לתהליך החקיקה בכנסת, בדרך לדד ליין לאישורו הסופי במליאה, ה-31 במרץ. עד אז, תוכנית התקציב עשויה עוד לעבור שינויים

''לולו - קיבוצטריה''. מפלט לנפש ולבטן / צילום: אסף קרלה

המסעדה הגלילית שמוכיחה שאיטליה יכולה להיות גם בקיבוץ

ב"לולו - קיבוצטריה" שבקיבוץ עמיר יש קסם מצטבר וכובש. מהמיקום, דרך העיצוב החם ועד לאוכל המנחם - זו פשוט מסעדה נהדרת

פיוש גויאל / צילום: לע''מ

שר התעשייה של הודו מסביר איך אפשר לנהל יחסים טובים עם איראן וישראל במקביל

מאז מלחמת חרבות ברזל, הודו היא בין המדינות הבולטות שממשיכה להעמיק את קשריה עם ישראל - כולל בתחום הביטחוני ● בריאיון לגלובס אומר השר פיוש גויאל שניו דלהי מחויבת לקדם את מסדרון IMEC בין הודו לאירופה וכי "ישראל היא גורם אינטגרלי במהלך" ● הוא מדגיש את הפוטנציאל בשיתופי פעולה בטכנולוגיה, ביטחון ופוד־טק, ומסביר כיצד הודו מצליחה לנהל יחסים מקבילים עם ישראל ואיראן