גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

היעד הבא של אהרון פרנקל? בוחן רכישת השליטה בחברת שירותי הלוויין סאטקום

סאטקום, לשעבר בשליטת יורוקום של אלוביץ', נסחרת בבורסה לפי שווי של 47 מיליון שקל ● מלבד פרנקל מתעניינת ברכישת השליטה בסאטקום גם קבוצת Axess,  שפועלת בתחום הלווייני

אהרון פרנקל / צילום: אלי אטקין
אהרון פרנקל / צילום: אלי אטקין

היעד הבא של אהרון פרנקל? ל"גלובס" נודע כי איש העסקים שהפך לאחרונה לבעל עניין בחברת הנדל"ן המניב גב ים, לאחר סיבוב רווחי במיוחד על מניותיה של יצרנית המל"טים אירונאוטיקס, הוא אחד משני גורמים המתעניינים ברכישת השליטה בחברת שירותי הלוויין סאטקום . זו הייתה בעבר בשליטת שאול אלוביץ' (באמצעות חברת יורוקום), והחזקתו נמצאת היום בידי כונס נכסים. מטעמו של פרנקל לא נמסרה תגובה לידיעה.

מלבד פרנקל מתעניינת ברכישת השליטה בסאטקום גם קבוצת Axess, שפועלת בתחום הלווייני בין היתר וגם מתחרה בסאטקום. 

סאטקום נסחרת בבורסה לפי שווי של 47 מיליון שקל, אחרי ירידה של 7% במחיר המניה מתחילת השנה, אך עלייה של 21% מתחילת החודש הנוכחי. בעלת המניות הגדולה בה היא יורוקום תקשורת (46.6%), לשעבר בבעלות אלוביץ', שנמצא ת בפירוק. למניות סאטקום מונה כונס נכסים, המחפש אחר רוכש שגם יסכים לשלם פרמיית שליטה מהותית תמורת גרעין השליטה בחברה. בנוסף מוחזקות כ-6% ממניות ה חברה בידי אלוביץ' עצמו.

מדובר בנכס המשמעותי האחרון העומד למכירה במסגרת הפירוק של קבוצת יורוקום. על פי ההערכות, לפרנקל יש יתרון בהתמודדות על השליטה בחברה שכן כישראלי הוא יוכל לקבל אישור ביתר קלות, אבל גם Axess מניחה שתוכל לקבל אישור.

סאטקום, שבראשה עומדים המנכ"ל אסף רוזנהק והיו"ר עמי ברלב, מספקת שירותי תקשורת לוויינית. החברה פועלת בשני תחומים עיקריים: תחום תקשורת נתונים לאינטרנט, המהווה 88% מסך ההכנסות ובו לקוחותיה הם ספקי אינטרנט, חברות סלולר, מפיצים וארגונים; ותחום הביטחון וביטחון המולדת (HLS & Defense) שבו הלקוחות הם כוחות ביטחון, גופים ביטחוניים, ממשלות ו-OEM.

ברבעון הראשון של 2020, הכנסות סאטקום הסתכמו ב-13.9 מיליון דולר, עלייה של 3.5% לעומת הרבעון המקביל, ובשורה התחתונה נרשם הפסד נקי בסך כולל של 2.5 מיליון דולר, לעומת הפסד של 460 אלף דולר ברבעון המקביל. על בסיס Non-GAAP החברה רשמה רווח נקי רבעוני של 250 אלף דולר ו-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) של 5.3 מיליון דולר. נכון לסוף הרבעון הראשון, לחברה היה חוב לטווח ארוך בסך 9.2 מיליון דולר לשתי סדרות אג"ח, וחלויות שוטפות בגין שתי הסדרות בסך כ-2.5 מיליון דולר.

עם הפנים לחלל, עם הגב לים

אהרון פרנקל, יליד בני ברק, צבר את הונו כשכיהן כנציג של יצרניות מטוסים מערביות (בואינג ואיירבוס) במזרח אירופה. כיום הוא הבעלים של קבוצת Loyd's העוסקת בהשקעות בתחומי נדל"ן, תעופה אזרחית, אנרגיה והייטק. בשנים האחרונות פעל בעיקר בתחום הנדל"ן במערב אירופה, בדגש על בריטניה.

ב-2018 פרנקל ניצל את הקריסה במניית אירונאוטיקס ורכש תוך חודשים ספורים 31.7% ממניותיה תמורת 170 מיליון שקל. כעבור כשנה נמכרה החברה לחברת רפאל ולאביחי סטולרו, ופרנקל רשם רווח של כ-90 מיליון שקל על ההשקעה. לאחרונה דיווח כאמור על הפיכתו לבעל עניין בענקית הנדל"ן המניב גב ים, בה הוא  מחזיק 8.6% מהמניות, שאותן רכש בעסקאות בבורסה ומחוצה לה תמורת סכום מוערך של כ-350 מיליון שקל.

עד לפני כשנה החזיקה חברת נכסים ובניין של אדוארדו אלשטיין ביותר ממחצית ממניות גב ים, ושלטה בה באופן רשמי. אולם בשל דרישות חוק הריכוזיות נאלצה נכסים ובניין למכור חלק ניכר מהחזקתה, וכעת היא מחזיקה ב-29.9% מהמניות. 

הפוזיציה המשמעותית שבנה כעת פרנקל במניות גב ים, עשויה לכאורה לאתגר את ההשפעה של אלשטיין על פעילות החברה. אולם מניסיון העבר דומה כי פרנקל אינו מעוניין בכך, אלא מבקש לעשות רווח על הירידה במחירה של מניית גב ים, כפי שעשה בעת השקעתו באירונאוטיקס. 

חזקה בשוק התקשורת הצומח באפריקה 

במצגת למשקיעים שפורסמה בחודש שעבר, כתבו אנשי סאטקום כי החברה "עברה מהפך בשנים האחרונות, מחברה מפסידה לחברה יציבה עם אסטרטגיה מוכחת וצוות ניהולי חזק", וכי יש לה יכולות טכנולוגיות מוכחות המייצרות לה בידול מול המתחרות.

עוד נכתב כי סאטקום ממוקדת עסקית בשוק התקשורת הצומח באפריקה שמדרום לסהרה, ויש לה הסכמים אסטרטגיים וארוכי טווח עם חברות סלולר וספקיות אינטרנט מובילות, וכן לקוחות ביטחוניים וצבאיים חזקים. על השוק האפריקאי שמדרום לסהרה ציינה החברה שמדובר בשוק ענק של יותר ממיליארד אזרחים, עם צמיחה עקבית של עשרות אחוזים בביקוש לסלולר ולאינטרנט, וכן שזהו שוק שבו תשתית לוויינית היא הכרחית ולא נתפסת כגיבוי או תשתית משלימה.

במצגת נכתב גם כי לחברה החזקה של כ-6% בקונסורציום התקשורת האפריקאי וויוק, המחלק דיבידנדים. "החברה פועלת למימוש החזקה זו. מכירת וויוק, ככל שתצלח, תשפר משמעותית את מצבה של סאטקום", נכתב. "נכון למועד זה, ועל סמך תנאי המו"מ הנוכחיים, התמורה ברוטו בגין העסקה תעמוד על טווח של כ-8.5-9.2 מיליון דולר (חלק החברה)". 

עוד כתבות

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

ניסים פרץ, מנכ''ל נתיבי ישראל, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל נתיבי ישראל: "תהיה רכבת לקריית שמונה, נקודה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר ניסים פרץ, מנכ"ל נתיבי ישראל, כי "סיימנו את התכנון של הרכבת לקריית שמונה, אנחנו נמצאים בשלב קידוחי הקרקע, ובשנה הבאה נצא למכרזים הגדולים" ● בנוסף התייחס פרץ ליוזמת סמוטריץ' להעניק מעין ארנק דיגיטלי לתושבי קו העימות: "שהממשלה תפסיק לחלק תופינים. אני לא צריך 2,500 שקל, זה מעליב"

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

אייזיק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת, ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה־הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

קופסאות מזון התינוקות נוטרילון של טבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

צעד אחד צעד: כך פוספס רעלן הצרוליד בנוטרילון

ועדת הכנסת חשפה את השתלשלות האירועים - ממועד זיהוי הרעלן בעולם ועד הריקול בישראל ● המסקנה: משרד הבריאות פעל מהר, אך מדינת ישראל לא הייתה בעדיפות על שולחן הרגולטורים האירופאים, ומערכת המעקב מצריכה חיזוק

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל־2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ־60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על המוח שלכם? תשקיעו בשרירי הרגליים

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות, תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה״

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

יערה זיו גביש, מיכל פינק, שריף ניגם ומירב בן שימול, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

מתוך 87 סטארט-אפים לפוד טק באצבע הגליל נותרו רק 3 פעילים

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס נראה כי מצב העסקים בצפון משתפר, אבל בשטח עדיין לא ניכרת התאוששות ● אלפי עסקים נסגרו, התיירות קרסה, וברשויות מזהירים שהסיוע "בפרוסות" ללא גורם מתכלל לא יחזיר אנשים ועבודה לאזור