גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

לאחר הפרסום ב"גלובס": נאמני קבוצת "דלהום" שקרסה מבקשים פירוק במקום שיקום

נאמנים הקבוצה, הפועלת בתחום זגגות הרכב ושיווק אוטובוסים ושקרסה עם חובות של כ-137 מיליון שקל, החליטו לסגת מהמתווה לשיקום בשל התנגדות הנושים • המתווה כלל את השבת השליטה בקבוצה לבעל השליטה לשעבר

סניף של קבוצת החברות “דלהום” הפועלת בתחום זגגות הרכב ושיווק אוטובוסים / צילום: מתוך יוטיוב
סניף של קבוצת החברות “דלהום” הפועלת בתחום זגגות הרכב ושיווק אוטובוסים / צילום: מתוך יוטיוב

משנים כיוון: הנאמנים של קבוצת החברות "דלהום" הודיעו לביהמ"ש בסוף השבוע שעבר כי הם חישבו מסלול מחדש, והחליטו לוותר על כוונתם להעביר מתווה לשיקום החברות, שלפיו הן ישובו לידי בעל השליטה הקודם, חמדאן פדילה.

הנאמנים ביקשו מביהמ"ש כי יורה על פירוק הקבוצה, הפועלת בתחום זגגות הרכב, שירותי דרכים ושיווק אוטובוסים, ושנכנסה לפני כחצי שנה להליך חדלות פירעון בגין חובות של כ-137 מיליון שקל. להערכת הנאמנים, יניב הפירוק תשואה נמוכה פי חמישה מזו שהייתה מתקבלת לו היה מקודם המתווה שבו תמכו ושאותו הציע פדילה.

לפי הודעת הנאמנים, השינוי בהחלטתם נובע מההתנגדות העזה מצד הנושים המהותיים ונציג הממונה על חדלות פרעון ושיקום כלכלי  להשבת הקבוצה לשליטת פדילה, שנגדו עלו טענות קשות לזיוף ומרמה לכאורה.

ברקע החלטת הנאמנים עומד גם הפרסום ב"גלובס" על המתווה, שבמסגרתו היה אמור פדילה לקבל בחזרה את השליטה בקבוצת החברות, תמורת סכום פעוט וללא ערבויות אישיות מספקות. חלק מנושי קבוצת החברות הופתעו מהודעת הנאמנים. זאת, מאחר שעד אמצע השבוע שעבר עוד ניסו הנאמנים לקדם את המתווה להצלת החברה, שלה חמישה מרכזי שירות הפרוסים ברחבי הארץ.  

לפי המתווה, היה אמור בעל השליטה להחזיר פחות מ-20% מחובות החברה. זאת, כשרק מיליון שקל מתוך הכספים יוזרמו לחברות בסמוך לאישור המתווה, והיתר בפרישה על פני שש שנים, ובהעמדת ערבות של מיליוני שקלים בודדים בלבד.

מי שצפויים להינזק בעיקר מפירוקה של החברה, הם 55 עובדיה, שרובם המשיכו לעבוד בתקופה שבה הפעילו הנאמנים את החברות. עו"ד אופיר רונן המייצג את העובדים, הדגיש בדיון בביהמ"ש את החשש שלפיו העובדים יתקשו למצוא מקום עבודה חלופי בתקופת הקורונה.

נכשל הניסיון למצוא רוכש

בהודעה האחרונה שהגישו, עדכנו הנאמנים את ביהמ"ש כי לאור התנגדותו של הממונה ושל מספר נושים מהותיים של קבוצת החברות, אין שום טעם להמשיך ולנסות להעביר את המתווה להחזרת החברה לידיו של פדילה.

לצד זאת הזכירו הנאמנים כי כל הניסיונות הקדחתניים הקודמים שלהם למצוא משקיע או רוכש לקבוצה עלו בתוהו, ולכן הם סבורים כי אין שום טעם להמשיך ולנסות למצוא מתווה לשיקום הקבוצה. מכך, ביקשו הנאמנים להסיק כי אין כל ברירה אלא להורות על הפסקה מידית של הפעלת החברות ולתת צו לפירוקן החל מספטמבר הקרוב.

פדילה מצידו מיהר להתנגד לפירוקן המידי של החברות. הוא הודיע באמצעות בא כוחו, עו"ד חובב ביטון, כי הוא מבקש להמשיך להפעיל את החברות  לתקופה של 60 יום נוספים כדי להימנע "מהשמדת ערך שלא תיטיב עם אף אחד מהצדדים הרלוונטיים".

בדיון שנערך באולמה של השופטת עירית וינברג-נוטוביץ לפני כ-10 ימים בלבד, עדיין עמדו הנאמנים על טענתם, שלפיה המתווה שהציע בעל השליטה הוא הדרך היחידה להפעלת החברה, וכי חלופה זו עדיפה לאין שיעור על פני פירוק החברות שבקבוצה.

מינוי חוקר מטעם ביהמ"ש

במישור הטענות החמורות נגד בעל השליטה, הורתה השופטת וינברג-נוטוביץ בדיון האחרון על מינוי רו"ח עופר אלקלעי כחוקר חיצוני מטעם ביהמ"ש. זאת, כדי שיערוך חקירה כלכלית ויתמקד בבדיקה ובחקירה של נסיבות קריסת קבוצת החברות וכניסתו של פדילה לפשיטת רגל. שני שלישים משכרו של החוקר הכלכלי (150 אלף שקל) ימומנו על ידי שניים מהנושים, בנק הפועלים וחברת גמא.

מינויו של אלקלעי והפקדת המשימה לחקור את נסיבות קריסת החברה והתנהלותו של פדלאן, מגיעה אחרי ששורה ארוכה של נושים מהותיים של קבוצת החברות העלתה נגד פדילה מסכת טענות חמורות לזיוף ומרמה לכאורה.

כך, למשל, בנק הפועלים הגיש תלונה במשטרה, שבמסגרתה טען כי "מתעורר חשד לפעולות חמורות שבוצעו לכאורה על ידי פדילה או החברות שבשליטתו, שנעשו לכאורה במטרה להוציא כספים מהבנק על יסוד מצגי שווא, העלמת והברחת ציוד משועבד, רישום כוזב במסמכי תאגיד, ומרמה".

וכך, חברת ההלוואות החברתיות "טריא" טענה כי 26 מיליון השקל שהעבירה לכיסו של בעל השליטה בסמוך לתחילת מועד הליך חדלות הפירעון בעניינו, לא שימשו לצורך רכישת אוטובוסים, כפי שהתחייב.

גם חברת המימון גמא שהלוותה לחברות 2.25 מיליון שקל לצורך רכישת 10 אוטובוסים, העלתה טענות לביצוע עסקאות נוגדות ו"למעשי זיוף חמורים ביותר" מצד אחת מהחברות. לטענתה, החברה שהייתה בבעלות ובניהול פדילה זייפה רישומים במשרד הרישוי וביצעה "פעולות תרמית זדונית להסרת השעבודים שנרשמו לטובת גמא במשרדי הרישוי על עשרה אוטובוסים".

בדיון בתיק שנערך כאמור לפני 10 ימים, ביקש פדילה להגיב לטענות החמורות שהועלו נגדו. "לא גנבתי ולא הברחתי את הכסף", אמר. "שימשיכו לחקור אותי 100 שנה, כי אני יודע את עצמי, לא הברחתי נכסים. אני רוצה לשלם את הכסף מהפעילות (של החברות - מ.ב). אם לא תהיה פעילות - לא אוכל לשלם".

"חייב חמקמק וערמומי"

בנוסף לכל אלה, גם במסגרת תיק פשיטת הרגל של פדילה הועלו נגדו טענות למעשי זיוף בהם נקט לכאורה. זאת, בקשר לניסיון נטען שלו להעביר לבעלותו זכויות בדירה בת"א באמצעות זיוף ומרמה של מסמכים וחתימות.

עו"ד חנן חדד, הנאמן שמונה לפדלאם במסגרת תיק פשיטת הרגל שלו, תמך גם הוא במתווה שקידמו הנאמנים ושנפל לאור התנגדות הנושים והממונה. אולם רק לפני שלושה חודשים, הוא נשמע אחרת לגמרי. בדיון שנערך בעניינו של פדילה בבימ"ש השלום בראשל"צ, אמר עו"ד חדד כי פדילה הוא "חייב חמקמק ערמומי שמתנהג כמו אחרון הנוכלים... שיקר בלי סוף, מסר נתונים שקרים על החובות שלו. חשש מוצק שהוא מתעסק בהלבנת הון וחשבוניות פיקטיביות".

במסגרת המתווה שירד מהפרק, היה אמור פדילה גם לקבל הפטר תמורת הזרמת סכום דומה לקופת פשיטת הרגל, ולא מן הנמנע כי במישור זה עדיין לא ירדה המתווה מעל הפרק.

"תאונה כלכלית לנושים"

הנאמנים מסרו בתגובה כי "מאז חודש פברואר 2020 מפעילים הנאמנים את החברות מכח מינויים על ידי בית המשפט המחוזי (כב' השופטת עירית וינברג נוטוביץ). 

"המדובר בהפעלה מורכבת וסבוכה (הכוללת 5 מרכזי שירות הפרוסים ברחבי הארץ המעניקים שירותי פחחות וזגגות אוטובוסים לחברות המובילות בתחום), הנעשית בעיצומו של משבר הקורונה, כאשר תכליתה להפעיל את קבוצת החברות כ"עסק חי" במטרה למקסם את האפשרות למציאת משקיע או רוכש לפעילות החברות ולאפשר את יציאתן לדרך חדשה, תוך יצירת ערך לנושים ושמירת מקור פרנסתם של כ- 50 עובדים ועשרות ספקים נוספים. 

"חרף האתגרים שהציב מצב החירום במשק, השכילו הנאמנים במשך כל תקופת מינויים לנהל ולהפעיל את החברות תוך שמירה על איזון תקציבי ותוך הותרת חלק הארי של עובדי החברה. 

"בדיון שנערך ביום 5.8.2020 הביעו הנאמנים את עמדתם כי מתווה השיקום המוצע, במקביל לניהול חקירות והעמדת בטוחה ראויה לתשלום סכום של למעלה מ- 4 מיליון ש"ח להבטחת תכנית השיקום, הוא מתווה שראוי להביאו בפני הנושים בפרט בעידן הכלכלי הנוכחי והם סבורים כך עדיין.

"לאור עמדת הממונה ונושים מהותיים (בנק הפועלים, גמא, טריא ואילן דיין) לפיה אין מקום לשקול בשלב זה לדון בהצעת תכנית שיקום בטרם השלמת חקירות בעל השליטה ובהינתן שהמשך הפעלת החברות כרוכה בסיכונים כלכליים לא מבוטלים, הודיעו הנאמנים כי ללא העמדת בטוחות ראויות להמשך ההפעלה, אין טעם בהמשך הפעלת החברות. 

יצוין כי טרם התקבלה החלטה סופית בעניין זה על-ידי כב' בית המשפט ובכוונת הנאמנים לפעול בהתאם להוראותיו".

עו"ד חנן חדד, הנאמן של פדילה, בתיק פשיטת הרגל נגדו, מסר: "מיד שקיבלנו את התיק ביצעו פשיטות פתע במשרדי היחיד. במסגרת זו הוגשו בקשות בהולות והתקבלו צווים להעתקת כל מסמכי הנח"ש של היחיד באמצעות מומחה מחשבים מטעמי. במהלך הפשיטה אף אותר ניסיון של היחיד למחוק נתונים. ביקשנו לבחון, באמצעות מומחה, את החומר שהועתק, כמו גם העברת מיליוני ש"ח מכספי טריא וגמא, בין היתר, לחשבון הפרטי של היחיד בבנק הפועלים. לצורך חקירת החומר פנינו לנושים בבקשה להעמיד מימון מתאים אך לצערנו בנק הפועלים סירב להעמיד מימון לחקירה, טריא הסכימה להעמיד מימון של 20 שעות בלבד וקבוצת דיין 1,000 שקל בלבד. סכומים מגוחכים לכל הדעות.

"ביני לביני פנו נאמני החברות לנאמן היחיד והודיעו כי קיבלו הצעה לרכישת הפעילות העסקית של קבוצת דלהום שיש בה, על פניו, להשיא תמורה גבוהה יותר לנושים על פני פירוק. בתחילה אף הוגשו הצעות של צד ג' שלאחר מכן חזר בו מהצעתו ולפיכך החייב הגיש הצעה מטעמו בסכומים לא מבוטלים של מיליוני שקל שהייתה חובה להביא לידיעת הנושים ובית המשפט.

"בדיון שהתקיים בבית המשפט המחוזי הבעתי תרעומת כנגד הנושים שיסרבו להעמיד מימון לביצוע החקירות הנדרשות, ובלחץ בית המשפט הסכימו טריא, גמא ובנק הפועלים להעמיד 50,000 שקל כל אחת (סה"כ 150,000 ש"ח) לביצוע חקירות ליחיד והממצאים שנאספו ונתפסו על ידי.

"בדיון הדגשתי כי יש להרחיק את היחיד ממרכז הפעילות ואף הצעתי להעמיד מנכל אחר במקומו. החלטת בית המשפט למנות רו"ח חוקר, רו"ח עופר אלקלעי, התקבלה בברכה ונאמן היחיד החל בביצוע החקירות בשיתוף עם רו"ח אלקלעי. מדובר בהחלט ב"תאונה כלכלית" קשה למספר נושים ועליהם, בראש ובראשונה, לבצע בדק בית אצלם, כיצד זה הזרימו סכומי עתק ליחיד בנסיבות שנוצרו.

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו