גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

14 טיפים שיהפכו את הטיסה שלכם לחו"ל לבטוחה יותר בימי קורונה

איום הקורונה לא נעלם עם פתיחת השמיים, וחשוב לשמור על הבטיחות והבריאות גם כשנמצאים בחופשה ● פרופ' חגי לוין מציג את הטיפים שכל מי שטס עכשיו לחו"ל חייב להכיר

נוסעים מחכים לצ'ק אין בנתב"ג / צילום: יואב יערי
נוסעים מחכים לצ'ק אין בנתב"ג / צילום: יואב יערי

לאט לאט השמים נפתחים והיקף הישראלים שמחליטים לטוס לחו"ל עולה. אמנם המספרים רחוקים מאלו שראינו בקיץ שעבר, לפני שבאה המגפה וטלטלה את ענף התעופה, אך הם נמצאים במגמת עלייה. אם בחודש אפריל טסו רק 9,400 נוסעים (הלוך ושוב), חודש אוגוסט צפוי להסתיים עם יותר מ-100 אלף נוסעים. בחודש יולי טסו 64 אלף נוסעים. 

הגידול בהיקף הנוסעים מתרחש בעקבות הפטור מבידוד לישראלים שנוסעים ל-20 מדינות שהוגדרו כירוקות (דוגמת איטליה, גרמניה, דנמרק, קפריסין) ובעקבות שלוש מדינות שפתחו את שעריהם לנוסעים ישראלים, וגם שם לא נדרש בידוד - בולגריה, קרואטיה ויוון (עם מגבלה ל-600 נוסעים בשבוע שתגדל ל-1,200 ישראלים מהשבוע הקרוב).

איום הקורונה לא נעלם עם פתיחת השמיים, וחשוב לשמור על הבטיחות והבריאות שלנו גם כשאנחנו נמצאים בחופשה. פרופ' חגי לוין, יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור בהסתדרות הרפואית ופרופ' לאפידמיולוגיה בבית הספר לבריאות הציבור של האונ' העברית בהדסה, מציג לבקשת "גלובס" את 14 הטיפים שכל נוסע חייב להכיר. 

"הכי חשוב זה בסופו של דבר ליהנות בחופשה", אומר פרופ' לוין ומציע לנקוט בכמה אמצעים לשמירה על עצמנו ועל הסביבה שלנו. לוין גם מדגיש כי "הטיסה חייבת להיות בטוחה ולנהלים ולאכיפה יש תפקיד, וצרין ללמוד לעומק איך להפחית את הסיכונים ובעיקר איך לתקשר אותם לציבור. השמיים צריכים להיפתח בצורה מסודרת בתמיכה של צוות משולב אפידמיולוגים ומהנדסים, ולכן אנחנו קוראים להקמת יחידה כזו בנתב"ג".

פרופ' חגי לוין / צילום: אורית לוין

1. תשמרו על הזהירות כבר מרגע היציאה מהבית

הנוסע צריך לנקוט בזהירות ולשמור על מודעות לא רק כשהוא יושב במטוס, אלא כבר מהרגע שבו הוא יוצא מהבית. לצד הצטיידות במסכות ואלכוג'ל, תשימו לב גם להנחיות המיוחדות שנכנסו לחיינו עם התפרצות המגפה. תשמרו על מרחק סביר מאנשים, אל תורידו את המסכה בתוך מבנים סגורים (ואל תשכחו שהיא צריכה לכסות גם את האף), שימו לב למדבקות סימון על הרצפה, נסו לצמצם מגע באזורי פנים ואל תאכלו לפני ששטפתם את הידיים. 

גם לרשויות יש אחריות בשמירה על בטיחות הנוסעים. "צריך לזהות ולצמצם סיכונים בכל נקודה בדרך", אומר לוין. "יש דברים שעוזרים לנו לשנות התנהגות, דוגמת סימון במדבקות על רצפת שדה התעופה, שממקמות את הנוסעים במרחק זה מזה. לצערי בכל המתווה של השמים הפתוחים, הרבה ממוקדים בנושא של הבדיקות, אבל זה פתרון חלקי. מה שצריך לעשות זה למפות בכל השלבים איפה אנשים עלולים להידבק ואז לבחון איך אפשר למנוע את זה, לייצר הפרדה, למזער מגע בין הנוסעים ובין העובדים בנמל התעופה".

"צריך לחשוב כל הזמן על להפחית את הסיכון של עובדי שדה התעופה להידבק מנוסעים אחרים או להדביק אחרים. בקר גבולות נפגש עם אלפי אנשים ביום, אם הוא נדבק הוא עשוי להדביק עוד מאה אנשים ולכן הפוקוס הוא לצמצם את המגע ולעשות בדיקות תקופתיות לעובדים שבאים במגע עם הנוסעים. זה לא רק ברמת הפרט אלא בהיערכות הסביבתית בשדה התעופה, זהו מקום שבו יש צפיפות גדולה וחשיפה להידבקויות של חיידקים ונגיפים ולא רק קורונה, ולכן המערכת חייבת להשתנות. למשל, מובן שבאוויר הפתוח הסיכון פוחת, ולכן אפשר לבחון להעביר חלק מהנוסעים להמתנה באזורים בחוץ בחלק מהתהליך. אם מגיעה קבוצה שהיא 'קפסולה' בטיול מאורגן, כלומר אנשים שייסעו באותו האוטובוס ויבלו כקבוצה - הנכון הוא לטפל בהם כקבוצה בשדה התעופה בלי שייחשפו לאחרים, מתווה כזה יכול להביא לארץ תיירים".

2. תוודאו שהנסיעה מצדיקה את הסיכון

"המעבר בשדות תעופה בתקופה של מגפה כרוך בסיכונים מסוימים. ההמלצה היא לבחון מראש האם הנסיעה מצדיקה את זה", מציין פרופ' לוין. "שנים האחרונות התרגלנו לזה שהמחיר של טיסות, שנשחק משמעותית, לא משקף את הסיכון ואת ההשלכות הסביבתיות הקשות של התעופה ואנשים טסים לגיחות קצרות לחו"ל".

בנוסף, פרופ' לוין מציע לוותר על טיולים שכוללים מספר יעדים. "בתקופה כזו עדיף לנסוע לתקופה ארוכה למקום אחד מאשר לטוס לכמה יעדים לתקופות קצרות משום ששהות במקום אחד לאורך זמן מתנהגת קצת כמו קפסולות. כאשר יש מינימום מעברים, והדבר נכון גם לטיסות קונקשן שלא מומלצות בתקופה כזו, ממזערים את נקודות הסיכון בדרך".

3. תדאגו לביטוח מותאם לתקופה 

פוליסות ביטוח הנסיעות לחו"ל היום כבר מותאמות לקורונה (ולכן גם יקרות יותר מאלו שהיו לפני המגפה), אך כשאתם קונים פוליסה, כדאי לשים לב שהיא כוללת סעיף שיאפשר לקבל החזר כספי במקרה שאתם חולים ולא יכולים להגיע לטוס. 

"פוליסות הביטוח צריכות להיות כאלה שיתנו תמריץ לאנשים לא לנסוע כשהם חולים", אומר פרופ' לוין. "מי שלא מרגיש טוב שלא יטוס, מי שיש לו דילמה כזו אם יהיה לו גיבוי שהוא ידוע שהוא יוכל לקבל החזר כספי - לא יתלבט. זה מנגנון שיקל על אנשים לדווח ולקבל החלטה לא לנסוע ולא לסכן את עצמם ואחרים".

4. במטוס - בלי היסטריה ועם מסכה

"במטוס עצמו אנחנו יודעים שאפשר להידבק במחלות, גם כאלה שיותר מדבקות מקורונה. הסיכון קיים אבל אפשר למזער אותו", אומר לוין ומציע לנקוט בכמה צעדים: "מי שלא טס באותה קפסולה (משפחה/מכרים), כדאי לו לשמור על מרחק מינימלי מנוסעים אחרים, ובכל מקרה לעטות מסכה לאורך כל הטיסה". בעניין זה נזכיר שיש חברות דוגמת דלתא איירליינס שמתחייבות לשמור על תפוסה מוגבלת במטוס ולהשאיר בשורת המושבים מושב פנוי בין נוסעים, סוגיה שרוב החברות לא מקפידות עליה.

בנוסף, בשל הקורונה חברות התעופה לא מחלקות כריות ושמיכות במהלך הטיסה. אז במידת הצורך, כדאי להביא מהבית.  

5. לא חייבים לנקות הכל עם מגבונים, אבל אל תשכחו לשטוף ידיים

האם יש טעם בלנקות את אזור הישיבה שלנו במטוס עם מגבונים? לוין סבור ש"הסיכון במשטחים הוא תיאורטי לחלוטין. אנחנו לא רואים עדות להדבקה בפועל ממשטחים. יכולים להיות שרידי נגיף, אבל זה לא אומר שכך נדבקים. זהירות מינימלית תמיד כדאית גם כנגד חיידקים וגם כנגד נגיפים אחרים. יש היגיינה שכדאי לדבוק בה לחיים וגם בטיסות: לפני אוכל ואחרי שירותים ליטול ידיים עם מים וסבון. דרך ניקיון זו עדיפה על ג'ל לניקוי ידיים. אם אין ברירה, אז בטיסות ג'ל הוא חלופה סבירה".

"הסכנה לא מגיעה מהמגש או מידית המושב, אלא הסכנה היא מגע קרוב עם אנשים", מדגיש לוין. "היות שאין הוכחה שנדבקים ממשטחים ואין הוכחה שזו מצמצם את הסיכון, אני אומר שאם ניקוי הסביבה של הנוסע מרגיע אותו, אז למה לא. מה שחשוב הוא להתמקד בדברים האפקטיבים, ולזכור שהסכנה העיקרית היא ממגע הדוק עם אנשים במקום סגור".

עוד ממליץ לוין שלא להשתמש בכפפות שהן "אינן אפקטיביות. במקום זאת לשים את הדגש על היגיינת ידיים".

6. תוותרו על שירה בציבור וגם אל תצעקו

"צעקות ושירה הן שתי דרכים שהוכחו ככאלו שמפיצות מחלות" אומר פרופ' לוין. "המסר שלי הוא להיות נוסע שמתחשב ולא לסכן אחרים, לא לצעוק ולחשוב על איך להגן על עצמך, אבל גם להגן על אחרים. אם אתם מוזמנים לערב קריוקי תימנעו מזה בכל דרך, זו סכנת הדבקה מוכחת".

7. חשוב שיהיה נוח עם המסכה

"המסכה הכי מומלצת היא המסכה הכי נוחה וזו שמותאמת למידות הפנים", מציין פרופ' לוין. "ביום יום אני משתמש במסכה כירורגית, אבל במקומות ציבוריים אני משתמש במסכת בד שמאפשרת לי להיות איתה יותר זמן. לילדים יש מסכות עם רצועות שאפשר להסיר כדי לשתות או לאכול, והן נוחות. אנחנו עדיין לא יודעים בוודאות מהי מידת ההגנה של המסכות השונות ולכן חשוב שיהיה נוח ושאפשר יהיה להישאר עם המסכה לאורך שעות. אנחנו יודעים שמסכה רטובה למשל היא לא יעילה ולכן תמיד כדאי להצטייד במסכה ספייר".

8. אל תעשו הפסקות אוכל במקומות הומי אדם

לוין מציין כי צריך לשים דגש למתי ואיפה אנחנו אוכלים. "כאשר מורידים את המסכה בזמן האכילה והשתייה, הסיכון עולה בגלל החשיפה", מסביר לוין. "לכן צריך לתכנן את הפסקות האוכל במקומות שאפשר לבודד את עצמך מאחרים. אם אפשר, בטיסה קצרה עדיף לוותר על האוכל ולהישאר עם המסכה".

9. תבדקו מה מצב התחלואה ביעד

"בזמן שהתחלואה הייתה מאוד נמוכה, הייתה אשליה שהכל בסדר אבל היום אנחנו יודעים שיש מדינות שפחות בודקות ולכן הציגו תחלואה נמוכה יותר", אומר לוין. "כפי שבודקים מה מזג האוויר ביעד, כדאי מאוד שיהיה לך מראש מושג על מצב התחלואה במקום שאתה נוסע אליו. יש מידע בהרבה אתרים דוגמת זה של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס. מידע נוסף שמומלץ לבדוק מראש הוא הדרישות במדינה, להימנע מקנסות ואי נעימויות למשל בכל הנוגע לחובה לעטות מסכות".

10. אפשר תחבורה ציבורית, אבל בזהירות

"בתחבורה ציבורית יש סיכון מסוים אבל אם נמצאים במקום שבו אפשר לשבת בתא לבד או לפתוח חלונות הסיכון פוחת", אומר לוין. "הדילמה האם להשתמש בתחבורה ציבורית צריכה להיות אל מול החלופות שעומדות בפניך".

11. תוותרו על חדר האוכל במלון

פרופ' לוין מציין כי חדרי האוכל הם נקודות התורפה של בתי המלון. "במלון אפשר לצמצם את הסיכון על ידי הימנעות מכניסה לחדרי אוכל", מסביר לוין. "אפשר לשאול מראש בבית המלון באלו אמצעים הם נוקטים כדי לצמצם סיכון לאורחים בחללים הציבוריים, האם אפשר להסתייע בשירות חדרים במקום בחדר האוכל, לבדוק מה הם הכללים במעליות ובכל מקרה להעדיף להשתמש במדרגות. אפשר גם להביא מגבת מהבית. אני תמיד מביא". 

במסעדות לוין מציין כי ההמלצה היא "לשבת בחוץ". בחללים סוגרים יכולה להיות בעיית איוורור, כך שאם אפשר, עדיף להימנע מישיבה בהם. 

12. תתעדו הכל

"צו השעה הוא שכל אחד ידע איפה הוא היה ועם מי הוא בילה, כדי שאם הוא יחלה הוא ידע לדווח ולהפחית סיכונים לאחרים", אומר לוין. "אני ממליץ למצוא את הדרך לתעד את האינטראקציות באפליקציות כמו מגן 2 או באפליקציות מקומיות שיש בכל מדינה. גם במטוס, לשים לב איפה ישבת. לאורך הנסיעה ההמלצה היא להיות במגע עם אותם אנשים ולהיחשף פחות לאנשים זרים. גם ההתנהגות החברתית צריכה להיות בלי מגע, בלי נשיקות ובלי ללחוץ ידיים, גם דרך המסכה אפשר לראות את החיוך".

13. אל תזניחו את הבריאות שלכם

"לא לשכוח להתמיד בהרגלי בריאות אחרים, להקפיד על תזונה נכונה, על שינה, על פעילות גופנית ולהימנע מעישון", מזכיר לוין. "לזכור שקיים סיכון להדבקה גם מנגיפים אחרים ולא רק קורונה. אין מה לפחד, אלא לחשוב איך לשמור על הבריאות שלנו ומה אנחנו יכולים לעשות בכדי לצמצם את הסיכון. צריך לזכור שבסוף, אנשים צעירים ובריאים גם אם הם יידבקו בקורונה, הסיכון עבורם הוא מאוד קטן אבל יש סיכון שהם ידביקו אחרים. לכן ההתנהגות שלך כלפי אחרים לא פחות חשובה, וצריך להקפיד על כך גם אחרי החזרה מחו"ל, וגם על הבידוד במקרה הצורך, אלו כללים שלא נקבעו לשווא".

14. אל תשכחו ליהנות 

עוד כתבות

קיבוץ בארי אחרי הטבח. ''לתעד כשאנחנו עדיין בתוך האירוע'' / צילום: מיטל שטדלר

"יש ערך לכל חומר שנאסף, גם לעדויות ממצלמות הגוף של מחבלי הנוח'בה"

ד"ר רוני מיקל־אריאלי, היסטוריונית שמתמחה בשואה וברצח עם, הבינה היטב את חשיבות התיעוד מיד לאחר 7 באוקטובר, והביאה להקמת הפורום למובילי יוזמות תיעוד במלחמה ● לדבריה "מכחישים יהיו, לא משנה מה נעשה. התיעוד יאפשר לספר את הסיפור שלנו"

נשיא טורקיה, ארדואן / צילום: Shutterstock, Mr. Claret Red

ישראל מנעה מארדואן מרחב הכחשה, וטורקיה נסוגה מההקלות בסחר - בינתיים

משרד המסחר הטורקי שלח מכתבים למפעלים בענף הבניין המקומי ועדכן אותם על אישור זמני לחדש את האספקות לישראל - אך הפרסומים בתקשורת הישראלית וההודעה החריפה של שר החוץ ישראל כ"ץ בנושא שברו את הכלים 

מטוס הריגול הבריטי ''Shadow R1'' / צילום: צילום מאתר חיל האוויר הבריטי

דיווח: מטוסי ריגול בריטיים אספו 1,000 שעות של צילום ברצועת עזה

לפי הפרסום באתר Declassified UK, במהלך גיחות האיסוף של חיל האוויר נאספו עד 1,000 שעות של צילומים מאז חודש דצמבר, ואלו נמשכות גם בימים האחרונים ● בין 132 החטופים שנמצאים בשבי חמאס מאז ה־7 יש שני אזרחים בריטים, והמשימות נובעות גם מהצורך לאתר אותם

נמל גמליק בטורקיה / צילום: Shutterstock

חדשות טובות לענף הבנייה: טורקיה אישרה לחדש אספקות לישראל

בזמן שבישראל משרד החוץ ומשרד הכלכלה פועלים בקדחתנות בימים האחרונים כדי להפסיק את התלות הישראלית ביבוא מטורקיה גם בטווח הארוך, משרד המסחר הטורקי שלח מכתבים למפעלים בענף הבניין המקומי ועדכן אותם על אישור זמני לחדש את האספקות לישראל

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

הדאו ננעל בעליות בשבוע הטוב ביותר מתחילת השנה

נעילה חיובית באירופה ● מדד הניקיי ננעל בעליות של 0.5%, בורסת שנחאי ננעלה ללא שינוי ממשי, ומדד שנזן ננעל בירידה של 0.6% ● מניית שירות אחסון הענן דרופבוקס עולה לאחר שאמש פרסמה דוחות שעלו על התחזיות ● אחרי שני רבעונים של צמיחה שלילית, התמ"ג הבריטי עלה

תא''ל (מיל') פיני יונגמן / צילום: יוסי זמיר

המהנדס שישיא משואה: "טיל בליסטי עם ראש קרב מאיראן יכול לעשות נזק משמעותי"

פיני יונגמן, ראש חטיבת ההגנה האווירית ברפאל, נבחר להשיא משואה ביום העצמאות לאור תרומתו לקו ההגנה מפני איומים אוויריים ● "זה אחד מהרגעים המרגשים בחיי, אני מסתכל על כל מי שהלך איתי" ● בראיון מיוחד לגלובס לרגל בחירתו, הוא מספר על הפעילות האינטנסיבית מאז 7 באוקטובר, מדבר על האיומים האוויריים העתידיים ומסביר למה אינו "מתבשם משיעור היירוטים הגבוה"

העצרת הכללית של האו''ם / צילום: Reuters, Eric Thayer

האו"ם אישר חברות לרשות הפלסטינית בארגון


הרשות הפלסטינית למעשה תקבל הכרה דה-פקטו - בלי להיקרא "מדינה" • החברות באו"ם תעניק לרשות זכויות שיבטיחו השתתפות מלאה בפעילות העצרת הכללית • הפלסטינים נכשלו עד כה בעקבות הווטו האמריקני, ועל כן הם לא קיבלו את הזכויות המלאות בדומה לשל מדינות-חברות • ארדן: "נותנים זכויות למדינת טרור עתידית של חמאס"

חיילים וחיילות בצבא ברזיל, אפריל 2023 / צילום: ap, Eraldo Peres

בגלל מכתב מחאה? ברזיל משהה עסקה בשווי 145 מיליון דולר עם אלביט

לפי התקשורת המקומית בברזיל, הצבא במדינה החליט על השהיית רכישת 36 תותחי אטמוס מתוצרת אלביט ● המטרה מאחורי הצעד, על פי הדיווחים, היא להצדיק את ההחלטה לבחור באלביט בתור הזוכה במכרז ● סביר להניח כי מכתב מחאה עליו חתמו דמויות ציבוריות ברזילאיות, אמנים ופעילי זכויות אדם, תרם לעיכוב בעסקה

הפגנה פרו־פלסטינית בטריניטי קולג' בדבלין, ביום שבת האחרון / צילום: Reuters, Mostafa Darwish

האוניברסיטה היוקרתית באירלנד שנכנעה למפגינים הפרו־פלסטינים

התקשורת בבריטניה דיווחה כי טריניטי קולג', המוסד האקדמי היוקרתי ביותר באירלנד, הודיע שיסיט השקעות מישראל, בתום משא ומתן עם מוחים פרו־פלסטיניים בקמפוס ● המפגינים השתלטו על הכניסה למכללה, המהווה אטרקציה תיירותית, ומנעו כניסה של תיירים ומבקרים לאתר

רינת אפרימה, מנכ''לית קימברלי קלארק ישראל / צילום: נירי גתמון

אחרי 7 חודשים עם מ"מ: זו המנכ"לית החדשה של קימברלי קלארק ישראל

אפרימה תחליף את דורון רוזנפלד, סמנכ''ל הכספים, שכיהן כמ"מ מנכ"ל קימברלי קלארק ישראל מאז סוף ספטמבר 2023, לאחר שטל רבן הודיע על פרישה

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

נתניהו על עצירת משלוחי הנשק מארה"ב: "אם נצטרך - נעמוד לבד"

דובר צה"ל עדכן כי שלושה חיילים נפצעו בפיצוץ פיר ממולכד • כמה כלי טיס של חיזבאללה יורטו אחרי שורה של אזעקות בגליל העליון והמערבי: נזק נגרם לבית בשלומי • הבית הלבן מבהיר אחרי ביטול משלוח הנשק: עדיין תומכים במיטוט חמאס - אבל מתנגדים למבצע נרחב ברפיח, ישראל תצטרך לקבל את ההחלטה • כל העדכונים

עמית גוטליב / צילום: ענבל מרמרי

"לא צריך להתנצל על זה שאני מרוויח": היו"ר החדש של ארגון הקבלנים בתל אביב בראיון

לתפקיד יו"ר איגוד הקבלנים בתל אביב נכנס עמית גוטליב בתקופה של משבר חמור בענף הבנייה, עם מחסור בכוח אדם וחרם על יבוא מטורקיה ● "אחי ואני באנו לאתר לעשות שפכטל בעצמנו כדי לסיים את הפרויקטים בזמן"

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

השר ברקת: "הצעד של ארדואן יפגע בעיקר בתדמית הכלכלה הטורקית"

לפי נוכחים בכנס מכון היצוא בנושא קשרי הסחר של ישראל עם טורקיה אמר שר הכלכלה ניר ברקת כי תגובה לטורקיה תפגע ביוקר המחיה ● אך לא כולם מסכימים, יעל רביע־צדוק, סמנכ"לית כלכלה במשרד החוץ אמרה כי "צריך לצמצם את היקפי הסחר עם טורקיה"

ינקי קוינט, מנהל רמ''י ומ''מ מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: שלומי יוסף

רשות החברות דורשת להקפיא את הליך מינוי מנכ"ל נת"ע

דרישה מאחד מחברי ועדת האיתור לפרוש, גרמה למ"מ רשות החברות ינקי קוינט להקפיא את הליך בחית המנכ"ל "מחשש לתקינות ההליך" ● אך לגלובס נודע כי והבה לא השתתף בניקוד המועמדים ● ומי המועמדים המובילים לתפקיד?

עדן גולן בחצי גמר האירוויזיון, אמש / צילום: Reuters, Leonhard Foeger

ההופעה הישראלית והמלחמה בעזה השתלטו על סדר היום באירוויזיון השנה

מחווה פרו-פלסטינית במהלך חצי גמר של משתתף שבדי בתחרות, שהציג כאפיה כרוכה על ידו, קריאות בוז שנשמעו במהלך ההופעה של הנציגה הישראלית עדן גולן, ואופי הקבלה של השיר הישראלי השתלטו על הכותרות בנוגע לתחרות הזמר האירופית השנה ● ובין ההפגנות האלימות, התפתחות מפתיעה כשעדן גולן זינקה מהמקום השמיני למקום השני בטבלת ההימורים

תע''ש רמת השרון / צילום: תמר מצפי

התוצאה המפתיעה והמטרידה של מחדל החימושים: תידחה בנייתן של 36 אלף דירות במרכז

הממשלה מקדמת בימים אלה החלטה לדחיית פינוי מפעל תע"ש רמת השרון, בשל "המאמץ המלחמתי", כך נודע לגלובס ● זוהי הודאה של מערכת הביטחון בכישלון לתכנן לטווח רחוק ובמחדל חימושים שפוגע כעת גם בשוק הדיור

בנימין נתניהו. להחריש את האבדות / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

הדרך לניצחון המוחלט עוברת בעצימת עיניים

ראש הממשלה שוכח את האבידות בדרך לניצחון הגדול ● עורכי הדין חונקים את המערכת עם עתירות חסרות תכלית ● ומה מלמדים הרגלי הצריכה של אנשי המילואים ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק 

חוסיין סלאמי, מפקד משמרות המהפכה / צילום: Associated Press, Vahid Salemi

עם למעלה מ-30 אלף חיילים: האיום החדש של איראן על ישראל

חוסיין סלאמי, מפקד משמרות המהפכה, התייחס לסוגיה של פעילות ימית באגן הים התיכון, לצורך הידוק ההתקפה על ישראל ● זוהי לא הפעם הראשונה שמתייחסים באיראן לסוגיה זו, ולפני חודשים ספורים הוקם בסיג' ימי, משמר מתנדבים שיכלול לפי טהרן כ־55 אלף איש על כ־33 אלף כלים

שר האוצר סמוטריץ' וראש הממשלה נתניהו. הבור התקציבי מעמיק / צילום: Reuters, Ronen Zvulun

מודי'ס בדוח על ישראל: הגירעון והחוב יהיו גבוהים מהצפוי. השלכות המלחמה על הכלכלה יימשכו שנים

סוכנות הדירוג לא שינתה את דירוג האשראי של ישראל והשאירה את התחזית השלילית, זאת לאחר שבפברואר הורידה את הדירוג ל-A2 ● במודי'ס ציינו כי למרות שהסיכון להסלמה לעימות צבאי עם איראן אינו זניח, הוא עדיין נמוך יחסית "בשל גורמים ממתנים"

מכונית הסופר–מיני ההיברידית MG3 / צילום: יח''צ

חסכונית וזולה: המכונית שעשויה לטלטל את השוק תגיע בקרוב לישראל

מכונית הסופר־מיני ההיברידית MG3 של קבוצת SAIC הסינית, שנחשבת ההיברידית "המלאה" הזולה באירופה, צפויה להגיע לישראל במחצית השנייה של השנה ● דלק מוטורס השיקה השבוע קרוס־אובר חשמלי חדש של NIO ● וגם: יצרנית הרכב הסינית GAC חוזרת לישראל ● השבוע בענף הרכב