גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"למזלי חסכנו קצת, אבל המדינה חייבת לקחת אחריות"

הילה קונטנטה, בת 39, נשואה+3, בעלת עסק להפקות אירועים לילדים "הקרנבל מפיקים חוויות" ומגלמת הדמות "הילה הכול יכולה" ● "גלובס" שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

הילה קונטנטה, בעלת עסק להפקות אירועים לילדים / צילום: נירית בקשי
הילה קונטנטה, בעלת עסק להפקות אירועים לילדים / צילום: נירית בקשי

"הילה הכול יכולה", כוכבת המופע "הקרנבל של הילה", הפכה בשנים האחרונות לדמות ילדים מוכרת ואהובה. היא הופיעה בקניונים, בעיריות, בימי כיף, בקייטנות ובימי הולדת. מי שמגלמת את הדמות היא הילה קונטנטה, כוכבת ילדים ובעלת עסק להפקות אירועים לילדים בשם "הקרנבל - מפיקים חוויות". עד משבר הקורונה, היא הייתה עמוסה בעבודה. בקיץ ובחגים היא בכלל הייתה בלתי מושגת.

היום אין לה כלל הופעות. המופע האחרון שלה היה בפורים, בפני מאות תלמידים בבית ספר בראשון לציון. למחרת היא הייתה אמורה להופיע בבמות של אירועי פורים, אבל בן לילה התבטל הכול.

"הכול בוטל - ימי הולדת, כל מופעי הקיץ והחגים וכל ההזמנות של חברות ההייטק", אומרת קונטנטה. "מ-100% ירדתי לאפס, ועם אפס הזמנות עתידיות. בתום הגל הראשון קיבלתי כמה הזמנות מאוד קטנות, במסגרת המגבלות של עד עשרה ילדים באירוע. באופן אוטומטי, גם לא גביתי אותו סכום שגביתי לפני המשבר. פה ושם היו אירועים בודדים וגם זה פסק. הפגיעה במחזור העסק, במינימום, עומדת סביב 90%".

בשיחה על המשבר, היא מספרת בדמעות על הקושי שהיא חווה בעקבות הניתוק מהילדים, שהיא נהגה לשמח כל יום במשך 20 שנה. "קשה לאבד את הפרנסה, אבל הרבה מעבר לכסף, אמן שלא עושה את מה שהוא אוהב ואת מה שבנשמתו חווה תחושה נפשית קשה מאוד. מבחינה כלכלית, קשה לא לדעת מהיכן להביא את הכסף לפרנסה של שלושה ילדים, אבל נפשית קשה לי יותר עם זה שאני לא בקשר עם הקהל ועם הילדים שהופעתי מולם. הניתוק הזה מקשה עליי נפשית".

גובה בינתיים סכום סמלי

אך "הילה הכל יכולה" מצאה בכל דרך לשמור על קשר הילדים. "הייעוד שלי הוא לשמח ולעשות טוב, לתת ולהעניק, ואני מאמינה שאני בקרוב אחזור לזה. לא סתם קראתי לדמות שלי 'הילה הכל יכולה'. אני אדם אופטימי ושמח בבסיס שלי, ואין לי ספק שהמשבר הזה יחלוף. בינתיים, פתחתי מיזם שנקרא 'הילה הכול יכולה עד הבית', שבמסגרתו אני מגיעה לשמח ילדים בימי הולדת מאוד מצומצמים, של 4-5 ילדים בלבד. אני מעבירה להם חצי שעה של פעילות עם בלונים ומתנות וכך אני ממלאת את החוסר בקשר עם הילדים, וגם הילדים לא מתבאסים כי יום ההולדת שלהם לא התבטל. אני גובה על זה סכום סמלי מאוד, 'סכום דלק', אז זה לא פרנסה ממש, אבל זה עושה המון לנפש שלי, ואני מקווה גם שגם לנפש של הילדים".

פרויקט נוסף ש"הילה הכל יכולה" ייסדה בימי הקורונה, בהתנדבות מלאה, הוא "עידוד בבידוד", שבו היא שולחת לילדים שנאלצים להיות בבידוד סרטונים אישיים מצחיקים ומעודדים. קונטנטה: "שלחתי יותר ממאה סרטונים לילדים בבידוד, ושמחתי לקבל תגובות מאושרות מצדם. כך אני שומרת על הקשר עם הילדים".

קונטנטה מנסה למצוא אפיקי פרנסה נוספים. "למדתי קצת שיווק וקידום אונליין, וחברתי למישהי מחברת אלמוג קידום עסקים. יחד אנחנו מריצות קמפיינים. זה כדי להתפרנס קצת, אבל זה לא ממלא אותי כמו שהעבודה שלי ממלאת אותי. אני 20 שנה בתחום. אלה חיים שלמים. אנשים אומרים לי היום, 'תצאי מהקופסא, תמציאי את עצמך מחדש', אבל מי שאומר את זה לא מבין על מה הוא מדבר. את לא יכולה לעזוב בן לילה את כל מה שבנית במשך שנים ארוכות. יש מחסנים שלמים של ציוד ואלפי דברים שהקמתי ותכננתי לקיץ הזה, והכול ירד לטמיון. התכוננו מראש לכל המופעים של הקיץ, הכשרתי רקדניות, הקלטנו שירים, קנינו ציוד ותלבושות ועכשיו הכול במחסן. יש לי הפסדי ענק".

קיבלת סיוע מהמדינה?
"קיבלתי שני מענקים, בפעימה הראשונה והשלישית. בשנייה לא הייתי זכאית, אבל אני מגישה ערעור באמצעות רואי חשבון. בכל מקרה, כל מה שקיבלתי לא מכסה אפילו שבוע של הכנסות בקיץ בזמן שגרה. זה סכום מאוד זעום.

"בעלי גם עצמאי, בתחום אמנויות הלחימה לילדים ונוער, וגם העסק שלו קפא לתקופה, עד סוף מאי. כשנפתחו החוגים וחדרי הכושר הוא חזר לפעילות בהיקף טיפה יותר מצומצם. לפחות הוא חזר".

קונטנטה מותחת ביקורת חריפה על התנהלות המדינה ביחס לעצמאים. "יש פה הפקרה של העצמאים בשטח. אין שום היגיון לא לסייע לעצמאי שהרוויח איקס מחזור שנתי כאשר יש משבר עולמי שהקפיא את ההכנסות שלו לא באשמתו. המדינה הייתה צריכה לסייע לעסקים במאה אחוז, לנסות לקרב את העסקים למצב שגרה או לפחות להביא את העסקים למצב של 50%.

"אני מבינה את שיש נגיף שמשתולל, אבל גם במציאות הזאת אפשר להתנהל באחריות. צריך להיות פה סיוע הרבה יותר משמעותי לעצמאים. הזניחו אותנו, וזו הרגשה קשה. נסעתי למחאות העצמאים בירושלים ובתל אביב, ואני מרגישה שזה עזר במשהו, אבל זה לא מספיק".

מה יספיק?
"צריך לחוקק חוק דמי אבטלה לעצמאים, בגובה 70% מההכנסה שלהם. במציאות הקיימת לא מעודדים עצמאים להגשים את עצמם, ובעקבות זאת בקרוב יהיה סינון של כל מגזר העצמאים. רבים ייצאו מהמגזר הזה. יש לי קולגות שלא רק שהם לא מופיעים בדיוק כמוני, הם גם רעבים ללחם ברמה שאספנו להם תרומות של מזון. המצב רע מאוד.

"למזלי, חסכנו קצת ויש לנו משפחות שתומכות, וגם בעלי עובד, אז בזכות השילוב הזה אנחנו עם הראש מעל המים, אבל יש הרבה מאוד אנשים שלא יצליחו להחזיק מעמד במצב הנוכחי. המדינה חייבת לקחת אחריות". 

עצמאים, בעלי עסקים קטנים ושכירים בעלי שליטה - אנחנו רוצים לשמוע אתכם. להשתתפות במדור אפשר לפנות למייל i-can-help@globes.co.il

עוד כתבות

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

ווישור / צילום: רמי זרנגר

בנו של מייסד איילון על העסקה עם ווישור: "כמו לרכוש פרארי בלי מנוע"

נגה רחמני תוהה על העסקה בה תרכוש איילון את עסקי הביטוח של בעלת השליטה ווישור ● בין היתר טוען להיעדר דיווח למשקיעים ועל עצם היותה של ווישור חברה דיגיטלית ● איילון דוחה את הטענות: "נבחנו כל ההיבטים הרלוונטיים לעסקה"

הפגנה פרו־פלסטינית בבראון. לחץ הסטודנטים הניב פרי / צילום: Reuters, Anibal Martel

האם אוניברסיטאות אמריקאיות מפתחות נכונות לשאת ולתת על החרמת ישראל?

לפי שעה רק קומץ של אוניברסיטאות ומכללות הציעו למפגינים האנטי־ישראלים להתפנות תמורת חשיפת אחזקותיהן ומשא ומתן על משיכת השקעות ● אבל ביניהן נמצאות לפחות שתי ענקיות, עם תיקים של 20 מיליארד דולר ● עצם נכונותן הפרגמטית לשקול זאת צריכה לעורר חשש

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

נשק, כסף ורכבים: הסודות האמיתיים של רפיח נמצאים מתחת לעיר

ישראל החלה בפינוי אוכלוסייה אזרחית מהשכנות המזרחיות ברפיח לקראת כניסת צה"ל לאזור ● מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

קניות בסופר. אין הצדקה אמיתית להעלאות המחירים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הנתונים מגלים: האם גל עליות המחירים מוצדק?

שורת חברות גדולות במשק הודיעו על העלאות מחירים רוחביות, בעיקר בתחומי המזון והצריכה ● אלא שבחינת פרמטרים כמו שערי מט"ח, עלויות שינוע ומחירי חומרי גלם מעלה כי לא תמיד קיים הכרח לעשות כן ● אלכס זבז'ינסקי, מיטב: "החברות פשוט מנצלות הזדמנויות"

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

שרון רן שגב ונעמי רינת / צילום: יח''צ

לזכור ולא לשכוח: יוזמות אזרחיות להנצחת זכר השואה

גלובס מרכז שורה של יוזמות אזרחיות בולטות להנצחת זכר השואה בישראל ובעולם, במרחב הפיזי והדיגיטלי ● ישראל מתגייסת 

בורסת תל אביב. הנבואה ניתנה לשוטים, לתינוקות ולאינטרסנטיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

הירידות בבורסה נחלשות; מדד הטכנולוגיה עולה ב-1%

ת"א 35 נסחר ללא שינוי ●  הדולר מזנק מול השקל, 3.74 שקלים ● חוזה חדש לאלקטריאון בסין, המניה מזנקת ● מיטב: הקמעונאיות מעלות מחירים רק כי הן יכולות, לא בגלל הצורך שלהן לפצות על גידול בהוצאות ● וורן באפט מכר מניות אפל ופוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" ● בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% ● באופנהיימר ממליצים על הבנקים בארה"ב, "נסחרים בחסר עמוק"

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

ההפגנות בקמפוסים בארה"ב העירו את תעשיית הפייקים

המחאות בקמפוסים הפכו לוויראליות. אבל לא כל מה שפרסמו עליהן נכון ● המשרוקית של גלובס

השכר הממוצע / צילום: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע זינק: 14,108 שקל בחודש מרץ. ומה קרה בהייטק?

על פי "אומדני הבזק" של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, מדובר בעלייה של כ-3.5% לעומת מרץ 2023 ● השכר הממוצע של עובדי הייטק בפברואר זינק ב-13% לעומת שנה שעברה

שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן / צילום: Associated Press, Bilal Hussein

האינטרס המשותף של טורקיה ואיראן נחשף בראיון של שר החוץ

בתקופה האחרונה, רבים הרימו גבה בשל הפגישות התכופות של בכירי טורקיה דווקא עם מקביליהם האיראנים ● כעת מתברר כי שר החוץ של טורקיה טען בראיון, כי הוא מאמין שהמיליציות הפרו־איראניות בעיראק יכולות לפעול כנגד המחתרת הכורדית באזור סינג'אר שבצפון עיראק

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

הבורסה בפריז, צרפת / צילום: Shutterstock

עליות באירופה; וולוו: זינוק חד במכירות המכוניות החשמליות

הדאקס עולה ב-0.5%, בלונדון לא מתקיים היום מסחר ● אלון מאסק ממליץ לוורן באפט איזו מניה לקנות ● IBI בית השקעות: הירידה באינפלציה תאפשר לב-ECB להפחית את הריבית ביוני ● וורן באפט מכר מניות אפל ונראה שהוא פוזל להודו, "יש שם המון הזדמנויות" • בבנק אוף אמריקה דווקא ממליצים על אפל באפסייד של 33% • באופנהיימר ממליצים על מניות הבנקים הגדולים בארה"ב, "נסחרות בתמחור חסר עמוק"

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות