גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משפחות לנדאו ורוטלוי מבקשות להנפיק בת"א את יוניקורן המשקיעה בחברות טכנולוגיה, תוכנה ואינטרנט

יוניקורן פרסמה תשקיף לגיוס של כ-60 מיליון שקל באמצעות הנפקת יחידות השתתפות ●  עוד בין מייסדיה: יזם ההייטק יענקל'ה טננבוים ורונן ויסרברג, לשעבר מנהל השקעות בחברת כלל פיננסים

יגאל לנדאו / צילום: איל יצהר, גלובס
יגאל לנדאו / צילום: איל יצהר, גלובס

בניסיון ליהנות מהעוצמה שמפגין ענף הטכנולוגיה העולמי למול משבר הקורונה, ולרכוב על הצלחת ההנפקות ההראשוניות (IPO) בבורסה בתל-אביב בתקופה האחרונה, עושה את דרכה לבורסה השותפות המוגבלת יוניקורן טכנולוגיות, המבקשת לגייס כ-60 מיליון שקל באמצעות הנפקת יחידות השתתפות.

ארבעת מייסדי יוניקורן, שהוקמה בתחילת השנה, הם שמות מוכרים בשוק ההון המקומי:  ליגד רוטלוי ויגאל לנדאו, מבעלי השליטה בשותפות הנפט והגז רציו, יזם ההייטק יענק'לה טננבוים ורונן ויסרברג, לשעבר מנהל השקעות בחברת כלל פיננסים.

במסגרת הגיוס התחייב השותף הכללי (יוניקורן טכנולוגיות ניהול), בו מחזיקים ארבעת המייסדים, להזרים כ-10 מיליון שקל או 20% מהגיוס, לפי הנמוך מביניהם. את ההנפקה מובילה רוסאריו חיתום, והיא עשויה לצאת לפועל כבר בשבוע הבא.

השותף הכללי, בעל השליטה בשותפות, יהיה זכאי לקבל ממנה "דמי יוזמה" המבוססים על הכנסות שתקבל השותפות, בנוסף לדמי ניהול חודשיים בסך 24 אלף דולר.

כפי שיוניקורן מציינת במצגת שפרסמה לקראת ההנפקה, "משבר הקורונה האיץ תהליכים במשק הגלובלי, שאיפשרו פריצה של חברות הטכנולוגיה אל קדמת הבמה", כאשר אלו נתפסות כ"חוף מבטחים בעת המשבר". כן מזהה השותפות "רעב גובר של גופים מוסדיים ומשקיעים ישראלים לחברות טכנולוגיה".

לפי טיוטת התשקיף, "מטרתה המרכזית של השותפות הינה לעסוק, בעצמה ובאמצעות חברות הפורטפוליו, במחקר ופיתוח בתחומים שונים", בעיקר בתחומי הטכנולוגיה, תוכנה ואינטרנט.

ביוניקורן מציינים כי בכוונתה להשקיע בכל חברת פורטפוליו סכום ראשוני של כ-1-2 מיליון דולר, וכי טווח הזמן של כל השקעה יעמוד על כשלוש שנים בממוצע. עוד מציינים שם כי "השקעה ראשונה של השותפות בפרויקט ספציפי לא תעלה על 40% מנכסי השותפות".

יו"ר יוניקורן הוא ליגד רוטלוי והמנכ"ל הוא עמית גרין, "בעל ניסיון של כ-25 שנה בטכנולוגיה, פיננסים והקמת יזמויות רבות".

עד כה סיכמה יוניקורן על שלוש השקעות בהיקף מצרפי של כ-2.5 מיליון דולר, בחברות בובייל ו-ווייפלאש, בכפוף להשלמת ההנפקה, ובחברת סייברוואן שהשלימה באחרונה גיוס של קרוב ל-30 מיליון שקל בבורסה המקומית בהנפקת מניות ראשונית (IPO).

בחברת בובייל (Bobile), העוסקת במחקר ובפיתוח אפליקציות לעסקים קטנים, יש ליוניקורן הסכם השקעה חתום מחודש פברואר (שעודכן בהמשך) בהיקף של 1.5 מיליון דולר, תמורת כ-11% מההון. זאת כחלק מגיוס של עד כ-3 מיליון דולר שביצעה בובייל, לפי שווי חברה של 15 מיליון דולר "לפני הכסף".

בסייברוואן (Saverone), המפתחת טכנולוגיה למניעת שימושים אסורים בטלפון סלולרי בזמן נהיגה, ואשר הונפקה באחרונה בבורסה, השקיעה יוניקורן לקראת ההנפקה ובמסגרתה קצת יותר מחצי מיליון דולר, והיא מחזיקה בכ-1.5% מהונה.

במהלך חודש אוגוסט חתמה יוניקורן על הסכם מול חברת ווייפלאש (WipeFlush), העוסקת במחקר ופיתוח של בדים ידידותיים לסביבה עבור תעשיית המגבונים, להשקעה של כחצי מיליון דולר עבור קרוב ל-12% מההון, עם אופציה להשקעה נוספת.

יו"ר סייברוואן ובובייל הוא טננבוים, אך לפי יוניקורן כהונות אלה "אינן מטעם השותפות".

"לייצר ערך - ע"י אקזיט או פיתוח והרחבה"

יוניקורן מציגה גם שמות בולטים בוועדת ההשקעות שלה, הכוללים מלבד טננבוים ורוטלוי את יוסי בן שלום, בעל השליטה בכמה חברות בבורסה באמצעות חברת DBSI, מוטי גוטמן, מנכ"ל חברת המיחשוב מטריקס, דן וינטראוב, מנכ"ל פרו-סיד קרן הון סיכון, ועמית גרין כאמור, המשמש כמנכ"ל השותפות הכללית.

בכוונת השותפות המונפקת "לבצע השקעות בחברות הפורטפוליו, לסייע בפיתוחן ולייצר ערך עבור בעלי יחידות ההשתתפות שלה, על-ידי השבחה ומימוש החזקותיה בחברות הפורטפוליו". זאת, "בין שבאמצעות ביצוע אקזיט (מכירה, מיזוג או הנפקה לציבור) או שבאמצעות פיתוח והרחבה של עסקי חברות הפורטפוליו והשבחת ערכן".

לגבי הסיכונים הגלומים בפעילותה, ביוניקורן מציינים כי "במקרה של כישלון במחקר ובפיתוח המבוצע על-ידי מי מהחברות המוחזקות", או לחלופין במקרה של "כישלון בהחדרתם לשוק, עלולות השקעות השותפות בחברה מוחזקת לרדת לטימיון".

כן היא מוסיפה, כי "כשותפות המחזיקה בחברות העוסקות במו"פ, יוניקורן עשויה להידרש לגיוסי הון עד שהחברות המוחזקת תייצרנה תזרים מזומנים חיובי משמעותי, או עד למימוש החזקותיה בחברות המוחזקות".

הקורונה לא פוסחת על יוניקורן

לגבי השפעת וירוס הקורונה על פעילותה, מציינים ביוניקורן כי המשך התפשטותו עשויה להקשות על היכולת לגייס הון (פרטי או ציבורי), גם לה וגם לחברות הפורטפוליו שלה, ועל היכולת לממש את החזקותיה.

עוד לפי יוניקורן, המשך התפשטות הקורונה עשויה להשפיע לשלילה "על האפשרות לקיים עסקאות אסטרטגיות, על קבלת מימון מגורמים ממשלתיים, על השלמת המחקר והפיתוח, הרחבת פעילותן, ועל היציאה לשוק והביקוש למוצרי חברות הפורטפוליו".

הנפקתה של יוניקורן, אם תצא לפועל כמתוכנן, היא לא הראשונה בתחום שמבצעות המשפחות רוטלוי ולנדאו, שהנפיקו בבורסה את קרן ההון סיכון פרו-סיד, שביצעה השקעות בסטארט-אפים - חברות הייטק בראשית דרכן בתחומי המידע, אינטרנט, תוכנה, אבטחת מידע ועוד, וכן בחברות בוגרות.

פרו-סיד החלה להיסחר בבורסה בשנת 2006 עד שמניותיה נמחקו מהמסחר בשנת 2014 על רקע שוויה הנמוך, ועד אז השקיעה בכ-25 חברות, בהן השקעה מצומצמת יחסית בחברת ג'ניו שבה היה שותף טננבוים.

שם בולט העולה מנתוני פרו-סיד ל-2014 הוא של חברת אגירת האנרגיה אוגווינד - הלהיט של הבורסה בחודשים האחרונים, שמאז תחילת השנה מנייתה נסקה בכ-1200%.

שמו של טננבוים עלה לכותרות בשוק ההון בשנת 2015, במסגרת עסקה בה מכר (יחד עם סול צבי) את חברת ג'ניו, שפיתחה טכנולוגיות בינה מלאכותית, לידיה של חברת סומוטו הבורסאית, תמורת 34 מיליון דולר. במסגרת העסקה קיבלו טננבוים וצבי לידיהם ממניות סומוטו, ואת חלקן מימשו בשנת 2017 תמורת קרוב ל-30 מיליון שקל. 

יוניקורן טכנולוגיות

תחום פעילות: שותפות מוגבלת להשקעה בחברות טכנולוגיה בעלות מו"פ בישראל ● מייסדים: יענקל'ה טננבוים, ליגד רוטלוי, יגאל לנדאו, רונן ויסרברג ● יו"ר: ליגד רוטלוי ● מנכ"ל: עמית גרין ● תחומי השקעה עיקריים: טכנולוגיה, תוכנה, אינטרנט ● השקעות עיקריות עד כה (חלקן תלויות בהשלמת ההנפקה): בובייל, סייברוואן, ווייפלאש

עוד כתבות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ ויו''ר ה־SEC פול אטקינס / צילום: Reuters, Kevin Lamarque

טראמפ רוצה לבטל את הדיווחים הרבעוניים. וול סטריט לא תיתן לו

נשיא ארה"ב קרא השבוע לבטל את הדוחות הכספיים הרבעוניים וטען: "פעם בשישה חודשים זה אמור להספיק". ברשות ני"ע החלו לקדם את השינוי ● אלא שירידה בדיווחים עלולה להוביל לתנודתיות במחירי המניות וייתכן שחברות ימשיכו בתדירות הנוכחית כדי לזכות באמון השוק

ראש הממשלה בנימין נתניהו במסיבת העיתונאים הערב / צילום: צילום מסך

נתניהו: "הייתה אי-הבנה. כלכלת ישראל מדהימה את העולם"

לאחר שאמר כי ישראל "תצטרך יותר ויותר להסתגל לכלכלה עם סממנים אוטרקיים", הופיע נתניהו במסיבת עיתונאים בעברית ובאנגלית ואמר: "השקל חזק, הבורסה חזקה, ורואים כניסת משקיעים זרים לישראל"● בנוסף הבהיר רה"מ כי דבריו על משק אוטרקי כוונו רק לצורך בעצמאות בסקטור הביטחוני

דן להב (מימין) ועומר נבו, מייסדי Irregular / צילום: בן חכים

הסטארט-אפ הישראלי שמגן על ChatGPT נחשף

חברת הסייבר Irregular מודיעה על גיוס של 80 מיליון דולר בהובלה משותפת של קרן ההון סיכון סקויה, אחת המשקיעות הפעילות בשנים האחרונות בהייטק הישראלי, ושל קרן רד פוינט ● לפי החברה, המערכת מאפשרת לספקיות מודלי השפה להעריך את סיכוני הסייבר במודלים עוד לפני השקתם לתעשייה

אורסולה פון דר ליין, נשיאת הנציבות האירופית / צילום: Reuters, Yves Herman

עדיין טעון אישור: הנציבות האירופית ממליצה על השעיית הסכם הסחר החופשי עם ישראל

בנציבות האירופית התכנסו היום כדי לגבות את הצהרת הנשיאה להמליץ צעדים משמעותיים נגד ישראל, ובראשם דרישה להשעות את הסכם הסחר החופשי ● אלא שהיא זקוקה לרוב מיוחס שעד כה לא התגבש ● הפוקוס על איטליה, שעד כה הביעה התנגדות למהלכים כאלה והייתה לצד גרמניה הבלם האחרון ● כך או אחרת, בממשלה לא יכולים לטעון שמדובר בהחלטה "חפוזה ומפתיעה"

אסף נתיב, ינקי קוינט, רם בלינקוב, אבי אדרי ועו''ד רונה ברגמן נוה / צילום: פרטי

ינקי קווינט נגד משרד האוצר: "רוב היום אני מתעסק בחסמים"

בכירי ענף ההייטק הגיעו לפתיחת המשרדים החדשים של קרן ההון סיכון פיטנגו ● פורום המנהיגות הנשית מציין 5 שנים להקמתו ● ואיזו שאלה הצליחה להוציא את ינקי קווינט משלוותו? ● אירועים ומינויים

דור עיני וחיים דנון / איור: גיל ג'יבלי

יבואנית הרכב יוצאת להנפקה: המספרים נחשפים וגם תכנון המס

המספרים בהנפקת UMI נחשפים: תגייס לפי שווי של 3.4 מיליארד שקל, ותחלק דיבידנד של 270 מיליון שקל לבעלים, משפחות עיני ודנון ● בשוק מסבירים את המהלך, שנקט לאחרונה גם רמי לוי, ב"דילוג" על תשלום מס חברות

iPhone 17 Air / צילום: צילום מסך

הוזלה של מאות שקלים: כמה יעלה האייפון החדש?

בשבוע שעבר השיקה אפל את האייפון 17, וכעת חברת פלאפון מפרסמת את המחירון הצפוי ● הדגם הבסיסי יעלה כ-700 שקל פחות מהדגם המקביל באייפון 16, והמגמה זהה בכל הדגמים ● ומה עוד השתנה באייפון החדש?

אוניברסיטת תל אביב / צילום: Shutterstock

שתי אוניברסיטאות ישראליות בצמרת הדירוג הבינלאומי הנחשב

אוניברסיטת תל אביב נכנסה זו השנה השנייה ברציפות למדד היזמות היוקרתי של PitchBook ומדורגת שוב במקום השביעי בעולם, ובמקום הראשון מחוץ לארה"ב ● הטכניון נכנס לראשונה לעשירייה הפותחת עם יותר מ־1,300 יזמים וגיוסים של כ־43 מיליארד דולר גיוסים ● ישראל היא המדינה היחידה מחוץ לארה"ב עם שני מוסדות בצמרת

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר / צילום: Shutterstock, Alexandros Michailidis

דיווח: בריטניה תכיר במדינה פלסטינית בסוף השבוע

שר הביטחון ישראל כ"ץ: "עם תחילת התמרון הקרקעי, הושמדו בעזה 25 מגדלי טרור" ● ישראל העבירה לסוריה הצעה להסכם ביטחוני חדש בגבול ●  במערכת הביטחון נערכים לניסיון חטיפה של חיילים באזור הלחימה בעיר עזה ● גורמים מדיניים: הסיכוי לעסקה בזמן הקרוב - אפסי ● 48 חטופים - 712 ימים בשבי - עדכונים שוטפים

אהרון פרנקל / צילום: אלי אטקין

אהרון פרנקל קונה מניות תמר פטרוליום ב-320 מיליון שקל. וזו חברת הביטוח המוכרת

בחודשים האחרונים הקטין פרנקל את החזקותיו בחברת האנרגיה בשורה של מימושים ומכירת חלק מהמניות לחברה האזרבייג׳נית סוקאר ● כעת הוא קונה 9% מהמניות ממנורה מבטחים, ומגדיל את האחיזה במי שמחזיקה במאגר הגז תמר

הכנסת / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

אושרה פריצת תקציב המדינה ל-2025 בוועדת הכספים

כעת, יועבר התקציב המתוקן לאישור סופי, בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת ● יתכן שזו לא תהיה פריצת התקציב האחרונה ל-2025, שכן עלות המבצע לכיבוש העיר עזה לא נכללת בה

השותפים בגלילות קפיטל. מימין: אריק קליינשטיין, ליאור ליטבק, נופר עמיקם, קובי סמבורסקי / צילום: בן יצחקי

קרן הסייבר הוותיקה מגייסת חצי מיליארד דולר להשקעה בחברות ישראליות. מה היא מחפשת?

קרן ההון סיכון הישראלית גלילות קפיטל תקים קרן סיד חמישית להשקעה בשלבים ראשונים וקרן צמיחה שנייה ● בתוך כך, רינת רמלר מצטרפת כשותפה

הפגנה פרו־פלסטינית ברומא / צילום: Reuters, Anadolu

האשמת ישראל הפכה למנוף עולמי לרווח פוליטי והסחת דעת מצרות פנימיות

כמעט "שנתיים של חקירה מדוקדקת" היו נחוצות כדי להחיל על ישראל 4 קטגוריות של רצח עם ● חוקרי האו"ם מייחסים זאת להכרזת נתניהו מ־7 באוקטובר על עונשה הצפוי של "עיר הרשע" ● הם שוללים מישראל רמז של שעת חסד ומסתמכים על תרגום עברי לא מדויק

וול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה מעורבת בוול סטריט לאחר הורדת הריבית הצפויה בארה"ב

הפד הוריד את הריבית, צופה עוד שתי הורדות השנה אך רק אחת ב-2026 ● מנכ"ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, דיבר על אכזבתו לאחר הדיווח לפיו סין אסרה על חברות הייטק במדינה שלא לרכוש שבבים שלה ● וגם: ב-CNBC מסמנים שלוש מניות שירוויחו מהורדת הריבית המסתמנת

מפרץ חיפה / צילום: שלומי יוסף

היסטוריה: החל פינוי התעשייה המזהמת במפרץ חיפה

חברת תשתיות אנרגיה הממשלתית תפנה 9 מיכלי נפט שנמצאים היום ב"חוות דלק" הממוקמת ברצועה מדרום לשדרות דגניה בקריית חיים - כצעד ראשון ● הפינוי המלא ייקח כשנה וחצי, ובסופו תיפתח רצועה חדשה המובילה לחוף

שלומי ויוסי אמיר, בעלי השליטה ברשת שופרסל / צילום: יונתן בלום

פעם שנייה תוך שנה: שופרסל תיקנס ב-2 מיליון שקל. האם זה מספיק?

הרשות להגנת הצרכן מטילה את הקנס על שופרסל בגין אי-הצגת מחיר והטעיה במחיר המוצר בקופה ● קנסות דומים הוטלו על יוחננוף, קרפור ורמי לוי, אך לא בטוח שהם מצליחים לייצר הרתעה ● קובי זריהן, הממונה על הרשות להגנת הצרכן: "כול שיקול כלכלי. אם היו מקבלים קנס של 100 מיליון שקל, היו מעסיקים מאה אנשים שיסמנו מחירים ומשלמים בהתאם"

שר ההגנה הפיליפיני, ג'יבו טאודורו / צילום: ap, Anupam Nath

הלקוחה הביטחונית הבולטת במזרח הרחוק מפסיקה לרכוש מערכות מישראל

שר ההגנה הפיליפיני הודיע אתמול כי מדינתו לא מתכוונת לרכוש אמל"ח נוסף מישראל, בשל המלחמה ברצועת עזה ● הפיליפינים מהווים יעד יצוא משמעותי של התעשיות הביטחוניות הישראליות, ובין השנים 2023-2019 היוו את יעד היצוא השני בהיקפו מתוך כל העסקאות, אחרי הודו ולפני ארה"ב

רפורמת בכר - הרפורמה שנועדה לפרק את ריכוזיות הבנקים מציינת שני עשורים. איך הכול התחיל

רפורמת בכר, שאושרה בכנסת ב־2005, נחשבת עד היום לנקודת מפנה בשוק ההון הישראלי - והדרך אליה הייתה רצופה במאבקים ● מדוע היה בה צורך, ומה היו המלצותיה? ● 20 שנה לוועדת בכר, פרויקט מיוחד

אפליקציית עלי אקספרס / צילום: Shutterstock, BigTunaOnline

רכישות האונליין: האתרים הבינלאומיים בעלייה, הישראליים בירידה

רכישות הישראלים באונליין בחודש אוגוסט הסתכמו בהיקף דומה לזה של יולי ● באתרים הישראלים נרשמה ירידה של 6%, ובאתרים הבינלאומיים נרשמה עלייה של 3% ● בתמהיל האתרים המובילים בולטת נוכחות אתרים מתחום התיירות והאירוח ● "בגזרה הבינלאומית, הטריו הסיני - עליאקספרס, שיין וטמו - שומר על ההגמוניה" ● המדד החודשי של רכישות הישראלים באונליין

האם הורדת הריבית תכניס כסף חדש לוול סטריט? / צילום: Shutterstock

ההיסטוריה מלמדת: לא תמיד השווקים עולים אחרי הורדות ריבית

וול סטריט מחכה להורדות ריבית מתחילת השנה, אבל ההיסטוריה מלמדת שלא תמיד הקלה מוניטרית משמעותה עליות בבורסה, במיוחד בטווח הקצר ● בזמן שבשוק מצפים שטריליוני דולרים יזרמו מהקרנות הכספיות לשוק המניות, יש מי שמצננים את ההתלהבות: "הכסף הזה לא יזוז"