גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

משפחות לנדאו ורוטלוי מבקשות להנפיק בת"א את יוניקורן המשקיעה בחברות טכנולוגיה, תוכנה ואינטרנט

יוניקורן פרסמה תשקיף לגיוס של כ-60 מיליון שקל באמצעות הנפקת יחידות השתתפות ●  עוד בין מייסדיה: יזם ההייטק יענקל'ה טננבוים ורונן ויסרברג, לשעבר מנהל השקעות בחברת כלל פיננסים

יגאל לנדאו / צילום: איל יצהר, גלובס
יגאל לנדאו / צילום: איל יצהר, גלובס

בניסיון ליהנות מהעוצמה שמפגין ענף הטכנולוגיה העולמי למול משבר הקורונה, ולרכוב על הצלחת ההנפקות ההראשוניות (IPO) בבורסה בתל-אביב בתקופה האחרונה, עושה את דרכה לבורסה השותפות המוגבלת יוניקורן טכנולוגיות, המבקשת לגייס כ-60 מיליון שקל באמצעות הנפקת יחידות השתתפות.

ארבעת מייסדי יוניקורן, שהוקמה בתחילת השנה, הם שמות מוכרים בשוק ההון המקומי:  ליגד רוטלוי ויגאל לנדאו, מבעלי השליטה בשותפות הנפט והגז רציו, יזם ההייטק יענק'לה טננבוים ורונן ויסרברג, לשעבר מנהל השקעות בחברת כלל פיננסים.

במסגרת הגיוס התחייב השותף הכללי (יוניקורן טכנולוגיות ניהול), בו מחזיקים ארבעת המייסדים, להזרים כ-10 מיליון שקל או 20% מהגיוס, לפי הנמוך מביניהם. את ההנפקה מובילה רוסאריו חיתום, והיא עשויה לצאת לפועל כבר בשבוע הבא.

השותף הכללי, בעל השליטה בשותפות, יהיה זכאי לקבל ממנה "דמי יוזמה" המבוססים על הכנסות שתקבל השותפות, בנוסף לדמי ניהול חודשיים בסך 24 אלף דולר.

כפי שיוניקורן מציינת במצגת שפרסמה לקראת ההנפקה, "משבר הקורונה האיץ תהליכים במשק הגלובלי, שאיפשרו פריצה של חברות הטכנולוגיה אל קדמת הבמה", כאשר אלו נתפסות כ"חוף מבטחים בעת המשבר". כן מזהה השותפות "רעב גובר של גופים מוסדיים ומשקיעים ישראלים לחברות טכנולוגיה".

לפי טיוטת התשקיף, "מטרתה המרכזית של השותפות הינה לעסוק, בעצמה ובאמצעות חברות הפורטפוליו, במחקר ופיתוח בתחומים שונים", בעיקר בתחומי הטכנולוגיה, תוכנה ואינטרנט.

ביוניקורן מציינים כי בכוונתה להשקיע בכל חברת פורטפוליו סכום ראשוני של כ-1-2 מיליון דולר, וכי טווח הזמן של כל השקעה יעמוד על כשלוש שנים בממוצע. עוד מציינים שם כי "השקעה ראשונה של השותפות בפרויקט ספציפי לא תעלה על 40% מנכסי השותפות".

יו"ר יוניקורן הוא ליגד רוטלוי והמנכ"ל הוא עמית גרין, "בעל ניסיון של כ-25 שנה בטכנולוגיה, פיננסים והקמת יזמויות רבות".

עד כה סיכמה יוניקורן על שלוש השקעות בהיקף מצרפי של כ-2.5 מיליון דולר, בחברות בובייל ו-ווייפלאש, בכפוף להשלמת ההנפקה, ובחברת סייברוואן שהשלימה באחרונה גיוס של קרוב ל-30 מיליון שקל בבורסה המקומית בהנפקת מניות ראשונית (IPO).

בחברת בובייל (Bobile), העוסקת במחקר ובפיתוח אפליקציות לעסקים קטנים, יש ליוניקורן הסכם השקעה חתום מחודש פברואר (שעודכן בהמשך) בהיקף של 1.5 מיליון דולר, תמורת כ-11% מההון. זאת כחלק מגיוס של עד כ-3 מיליון דולר שביצעה בובייל, לפי שווי חברה של 15 מיליון דולר "לפני הכסף".

בסייברוואן (Saverone), המפתחת טכנולוגיה למניעת שימושים אסורים בטלפון סלולרי בזמן נהיגה, ואשר הונפקה באחרונה בבורסה, השקיעה יוניקורן לקראת ההנפקה ובמסגרתה קצת יותר מחצי מיליון דולר, והיא מחזיקה בכ-1.5% מהונה.

במהלך חודש אוגוסט חתמה יוניקורן על הסכם מול חברת ווייפלאש (WipeFlush), העוסקת במחקר ופיתוח של בדים ידידותיים לסביבה עבור תעשיית המגבונים, להשקעה של כחצי מיליון דולר עבור קרוב ל-12% מההון, עם אופציה להשקעה נוספת.

יו"ר סייברוואן ובובייל הוא טננבוים, אך לפי יוניקורן כהונות אלה "אינן מטעם השותפות".

"לייצר ערך - ע"י אקזיט או פיתוח והרחבה"

יוניקורן מציגה גם שמות בולטים בוועדת ההשקעות שלה, הכוללים מלבד טננבוים ורוטלוי את יוסי בן שלום, בעל השליטה בכמה חברות בבורסה באמצעות חברת DBSI, מוטי גוטמן, מנכ"ל חברת המיחשוב מטריקס, דן וינטראוב, מנכ"ל פרו-סיד קרן הון סיכון, ועמית גרין כאמור, המשמש כמנכ"ל השותפות הכללית.

בכוונת השותפות המונפקת "לבצע השקעות בחברות הפורטפוליו, לסייע בפיתוחן ולייצר ערך עבור בעלי יחידות ההשתתפות שלה, על-ידי השבחה ומימוש החזקותיה בחברות הפורטפוליו". זאת, "בין שבאמצעות ביצוע אקזיט (מכירה, מיזוג או הנפקה לציבור) או שבאמצעות פיתוח והרחבה של עסקי חברות הפורטפוליו והשבחת ערכן".

לגבי הסיכונים הגלומים בפעילותה, ביוניקורן מציינים כי "במקרה של כישלון במחקר ובפיתוח המבוצע על-ידי מי מהחברות המוחזקות", או לחלופין במקרה של "כישלון בהחדרתם לשוק, עלולות השקעות השותפות בחברה מוחזקת לרדת לטימיון".

כן היא מוסיפה, כי "כשותפות המחזיקה בחברות העוסקות במו"פ, יוניקורן עשויה להידרש לגיוסי הון עד שהחברות המוחזקת תייצרנה תזרים מזומנים חיובי משמעותי, או עד למימוש החזקותיה בחברות המוחזקות".

הקורונה לא פוסחת על יוניקורן

לגבי השפעת וירוס הקורונה על פעילותה, מציינים ביוניקורן כי המשך התפשטותו עשויה להקשות על היכולת לגייס הון (פרטי או ציבורי), גם לה וגם לחברות הפורטפוליו שלה, ועל היכולת לממש את החזקותיה.

עוד לפי יוניקורן, המשך התפשטות הקורונה עשויה להשפיע לשלילה "על האפשרות לקיים עסקאות אסטרטגיות, על קבלת מימון מגורמים ממשלתיים, על השלמת המחקר והפיתוח, הרחבת פעילותן, ועל היציאה לשוק והביקוש למוצרי חברות הפורטפוליו".

הנפקתה של יוניקורן, אם תצא לפועל כמתוכנן, היא לא הראשונה בתחום שמבצעות המשפחות רוטלוי ולנדאו, שהנפיקו בבורסה את קרן ההון סיכון פרו-סיד, שביצעה השקעות בסטארט-אפים - חברות הייטק בראשית דרכן בתחומי המידע, אינטרנט, תוכנה, אבטחת מידע ועוד, וכן בחברות בוגרות.

פרו-סיד החלה להיסחר בבורסה בשנת 2006 עד שמניותיה נמחקו מהמסחר בשנת 2014 על רקע שוויה הנמוך, ועד אז השקיעה בכ-25 חברות, בהן השקעה מצומצמת יחסית בחברת ג'ניו שבה היה שותף טננבוים.

שם בולט העולה מנתוני פרו-סיד ל-2014 הוא של חברת אגירת האנרגיה אוגווינד - הלהיט של הבורסה בחודשים האחרונים, שמאז תחילת השנה מנייתה נסקה בכ-1200%.

שמו של טננבוים עלה לכותרות בשוק ההון בשנת 2015, במסגרת עסקה בה מכר (יחד עם סול צבי) את חברת ג'ניו, שפיתחה טכנולוגיות בינה מלאכותית, לידיה של חברת סומוטו הבורסאית, תמורת 34 מיליון דולר. במסגרת העסקה קיבלו טננבוים וצבי לידיהם ממניות סומוטו, ואת חלקן מימשו בשנת 2017 תמורת קרוב ל-30 מיליון שקל. 

יוניקורן טכנולוגיות

תחום פעילות: שותפות מוגבלת להשקעה בחברות טכנולוגיה בעלות מו"פ בישראל ● מייסדים: יענקל'ה טננבוים, ליגד רוטלוי, יגאל לנדאו, רונן ויסרברג ● יו"ר: ליגד רוטלוי ● מנכ"ל: עמית גרין ● תחומי השקעה עיקריים: טכנולוגיה, תוכנה, אינטרנט ● השקעות עיקריות עד כה (חלקן תלויות בהשלמת ההנפקה): בובייל, סייברוואן, ווייפלאש

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה בבורסה: מדד ת"א 35 לראשונה מעל 3,000 נקודות; מדד הבנקים זינק במעל 2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.9%, חצה לראשונה את רף ה-3,000 נקודות ● השקל נסחר ביציבות, הפניקס: השקל החזק יפוגג את הלחץ על האינפלציה ● שוק האג"ח המקומי מתמחר: הסתברות של קרוב ל–100% לשתי הורדות ריבית עד סוף השנה ● פסגות: הפד לא יוריד את הריבית לפני 2026, למרות הלחצים של הנשיא טראמפ ● וגם: הבנק האמריקאי שמסביר עד מתי הראלי בוול סטריט יימשך

רונית רפאל / צילום: עידו לביא

רונית רפאל מחפשת שוכרים חדשים בבזל

אחרי 17 שנים של פעילות, רשת ארקפה תפנה ב-1 בספטמבר את הסניף ברחוב בזל בתל אביב - אחד המיקומים הבולטים בעיר ● מדובר בנכס שבבעלות אשת העסקים רונית רפאל, והוא כולל שטח מסחרי של 65 מ"ר נטו, בתוספת חלל אחסון של 10 מ"ר ● אירועים ומינויים

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

אלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי. פרש מצה''ל ב-2018 / צילום: דובר צה''ל

קטארגייט: האלוף במיל' יואב (פולי) מרדכי נחקר באזהרה

מרדכי - שפרש מצה"ל ב-2018 אחרי ששימש בין היתר כמתאם פעולות הממשלה בשטחים - הוא בעלי חברה החשודה כי העבירה מאות אלפי שקלים ליונתן אוריך, יועצו הקרוב של רה"מ נתניהו, במהלך 2024 - זאת לכאורה לטובת קמפיין לטובת קטאר ● מטעמו של מרדכי נמסר: "פולי מרדכי שירת ומשרת את מדינת ישראל מזה עשרות שנים, ולא דבק רבב בפעילותו"

המיזוגים החדשים מצטרפים למגמת ההתאוששות הניכרת בחודשים האחרונים / אילוסטרציה: Shutterstock

משרד עוה"ד נשיץ ברנדס אמיר מתמזג עם משרד שלמה כהן המייצג קיבוצים

נשיץ ברנדס אמיר, המדורג בעשיריית משרדי עורכי הדין הגדולים בישראל, ימזג גם את משרדה של עו"ד ענבל דהן-שרון המתמחה בדיפנס-טק ובפיקוח על היצוא, וימנה בסך-הכול 312 עורכי דין

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

חיילי מילואים בצפון / צילום: דובר צה''ל

שבוע לפני שנסגר: האוצר מבקש לעצור מכרז בקציר המיועד רק למילואימניקים

המכרז כולל 306 יחידות דיור שישווקו במתכונת "הרשמה והגרלה" – לנכי צה"ל ולחיילי מילואים פעילים בלבד ● באוצר טוענים כי שיווק של 100% מהדירות למילואימניקים ולנכי צה"ל אינו בסמכותה של רמ"י

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

דן בודנר, מנכ''ל ורינט / צילום: איל יצהר

לא הסיבוב הראשון בארץ: הקרן שעשויה להפוך לגלגל ההצלה של מניית ורינט

חברת הטכנולוגיה הוותיקה שנסחרת בשווי של 1.1 מיליארד דולר עשויה לעבור לידי קרן ההשקעות תומא בראבו, לה היסטוריה מוצלחת עם חברות בישראל ● ורינט המספקת פתרונות למוקדי שירות, איבדה שליש מהשווי שלה רק השנה

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

סמל יניב מיכלוביץ ז''ל / צילום: דובר צה''ל

הותר לפרסום: סמל יניב מיכלוביץ, בן 19 מרחובות, לוחם שריון בחטיבה 7 נפל בקרב בצפון רצועת עזה

שורת תקריות ברצועה: 2 לוחמים נפצעו קשה באירועים שונים ● ב-AP מדווחים כי ארגון הטרור "לא השיב בחיוב", אך טרם מסר תגובה רשמית ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● הרמטכ"ל זמיר: החמאס ארגון מת, עכשיו צריך לשחרר חטופים ● פעילות חריגה בדרום סוריה: צה"ל עצר חוליית מחבלים איראנית ● 50 חטופים - 635 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית