גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הישראליות בוול סטריט נסחרו במגמה חיובית באוגוסט והמדד עלה ב-3.8%

ת"א-125 הסתפק בעלייה של 3% בחודש שעבר, אולם הנאסד"ק זינק 9.6% ● תת-מדד פרומתאוס טכנולוגיה זינק בחודש שעבר ב-6.6% והיכה את ת"א טכנולוגיה שטיפס ב-5.1% ואת נאסד"ק טכנולוגיה שהתחזק ב-5.6% ● הבולטת במגזר הייתה סולאראדג', שהוסיפה באוגוסט 26%

מערכות של חברת סולאראדג'  / צילום: אתר החברה
מערכות של חברת סולאראדג' / צילום: אתר החברה

החברות הישראליות בוול סטריט נסחרו בחודש אוגוסט במגמה חיובית, שהובילה את מדד גלובס-פרומתאוס, שעוקב אחריהן, לעלייה של 3.8%. באותה תקופה, מדד ת"א 125 הוסיף לערכו 3%, בעוד שמדד נאסד"ק זינק בשיעור של 9.6%.

תת-מדד גלובס-פרומתאוס מדעי החיים הוסיף לערכו החודש 0.6%, בזמן שמדד ת"א ביומד נשאר יציב, עם עלייה של 0.1%, ואילו מדד נאסד"ק ביוטכנולוגיה עלה בצורה מתונה, בשיעור של 0.9%.

המצטרפת החדשה לתת-המדד החודש היא חברת ננוקס, שהקים ומנהל רן פוליאקין. ננוקס השלימה הנפקה ראשונית בנאסד"ק, שבה גייסה 165 מיליון דולר. החברה מפתחת מכשירי דימות רפואי עם טכנולוגיה של ננו-פיקסלים, מה שמאפשר למכשירים להיות ניידים וזולים משמעותית מהקיים בשוק.

כמו כן, היא מפתחת מוצר נלווה מבוסס ענן, שמאפשר גישה נוחה לרופאים ובעלי מקצוע נוספים למטרות אנליזה של הבדיקה, ומערכות בינה מלאכותית שמבקשות לעזור לבעל המקצוע לקבל את ההחלטה הנכונה בזמן הקצר ביותר.

מאז שהונפקה זינק מחיר מניית ננוקס ב-102% ושווי השוק של החברה הוא כ-1.7 מיליארד דולר.

נמשכה המגמה החיובית במניות הטכנולוגיה

באוגוסט נמשכה המגמה החיובית במניות הטכנולוגיה הישראליות בארה"ב, עם זינוק של 6.6% של תת-מדד גלובס-פרומתאוס טכנולוגיה. באותה תקופה, מדד ת"א טכנולוגיה עלה ב-5.1% ומדד נאסד"ק טכנולוגיה טיפס ב-5.6%.

אחת החברות הבולטות ביותר החודש בתת-המדד היא סולאראדג', שזינקה ב-26% באוגוסט, והשלימה עלייה של 133% מתחילת השנה - וזאת למרות נפילה של 50% במחיר המניה באמצע חודש מרץ בעקבות התפרצות נגיף הקורונה.

סולאראדג' , שהוקמה ב-2006, עוסקת בפיתוח ובייצור מערכות למיצוי ההספק של מתקני אנרגיה סולארית פוטו-וולטאים, ובמערכות לניטור ובקרת ביצועים. באוגוסט פרסמה החברה את הדוחות הכספיים שלה לרבעון השני, שבהם עקפה את תחזיות האנליסטים והציגה הכנסות של כ-332 מיליון דולר. בנוסף, החברה עקפה בצורה משמעותית את תחזיות הרווח למניה על בסיס Non-GAAP, והציגה רווח של 97 סנט למניה, כ-37% מעל תחזיות האנליסטים.

כיטוב פארמה בלטה בירידה של 46%

אחת המניות שבלטו בחודש אוגוסט לרעה במדד גלובס-פרומתאוס היא חברת הביומד כיטוב פארמה, שנסחרת בנאסד"ק מאז 2015 ושווי השוק הנוכחי שלה הוא 71 מיליון דולר. המניה איבדה בחודש שעבר 46%. 

גלובס-פרומתאוס - אוגוסט 2020

במחלקת המחקר של פרומתאוס ייעוץ כלכלי מציינים שכיטוב פארמה  מפתחת ומשווקת תרופות חדשניות, וכיום היא מתמקדת בתרופות לטיפול אימונותרפי (טיפול המשלב את מערכת החיסון של הגוף) בסרטן מסוגים שונים.

החברה החלה את דרכה עם פיתוח תרופה לטיפול בדלקת פרקים ניוונית בשם Consensi (קונסנסי), שכיום מייצרת לה הכנסות. התרופה, שמיועדת לטיפול משולב בכאבי דלקת פרקים ניוונית וביתר לחץ דם, אושרה לשיווק בארה"ב השנה, והיא תשווק על-ידי חברת Coeptis Pharmaceuticals על בסיס שיתוף פעולה המעוגן בהסכם שיווק והפצה בלעדי בארה"ב.

התרופה קונסנסי מבוססת על קומבינציה של שתי תרופות מאושרות, שיעילותן הוכחה בנפרד. השילוב בין השתיים נותן מענה לתופעת הלוואי של עלייה בלחץ דם, שכרוכה בנטילת תרופות לטיפול בדלקת פרקים, ומעלות בכך את הסיכון ללקות בהתקף לב ובשבץ.

לדברי אייל שבח, שותף וראש תחום הטכנולוגיה בפרומתאוס: "העובדה שהתרופה מאפשרת טיפול בדלקת פרקים עם הפחתה בתופעות הלוואי התרופתיות מגדילה את הנוחות של החולים, והיא המקור לאטרקטיביות של התרופה".

השוק שאליו פונה כיטוב פארמה מוערך על-ידיה במיליארדי דולרים מדי שנה. בארה"ב ישנם יותר מ-50 מיליון איש שסובלים מדלקת פרקים ניוונית ו-65% מהאוכלוסייה מעל גיל 60 סובלת מיתר לחץ דם. בנוסף, לחברה הסכמי מסחור נוספים של קונסנסי בדרום קוריאה ובסין.

בפרומתאוס מציינים כי כיום החברה ממוקדת בפיתוח תרופות אימונותרפיות לטיפול בסרטן בהמשך לשינוי אסטרטגי שבוצע ב-2017. הפיתוח בתחום הסרטן מבוצע בין השאר על בסיס גיוס הון שבוצע לאחרונה, וכן תוך הישענות על הרווחים הצפויים מתרופת הקונסנסי.

המיקוד של כיטוב באימונותרפיה על בסיס מולקולות ונוגדנים מבוסס על שינוי פרדיגמה בתחום הסרטן בשנים האחרונות. הסרטן כיום פחות מקוטלג לפי האיבר שבו הוא החל, ויותר על בסיס מאפיינים מולקולריים. כמו כן, הטיפול הפך יותר ממוקד מטרה (רפואה מותאמת אישית).

לפי מחלקת המחקר של פרומתאוס, "הרקורד של כיטוב בהבאת תרופה לשוק, ניסיונה מול רגולטורים שונים והסכמי המסחור שלה, נותנים לחברה יתרון יחסי על פני חברות אחרות בשלבים מוקדמים, ומאפשרים לה להתמקד באסטרטגיה שלה ולהתמצב כחברה אונקולוגית עם פיתוחים עצמאיים".

צעד חשוב של כיטוב ביישום האסטרטגיה החדשה היה רכישתה ב-2017 של חברת TyrNovo (טיר-נובו) העוסקת בתחום האימונו-אונקולוגיה ומפתחת תרופה בשם 219NT. כיום כיטוב היא זו שמפתחת את ה-219NT, המבוססת על מולקולה שנועדה להתגבר על העמידות שמפתח הסרטן לתרופות אנטי-סרטניות קיימות.

לדברי האנליסטים של פרומתאוס, במהלך 2019 החברה פרסמה ממצאים חדשים ומעודדים מהניסוי בתרופה, ובמהלך יולי האחרון החלה בשלב 1/2 של בניסוי הקליני של התרופה.

צעד שני חשוב היה רכישת חברת הביו-פרמצבטיקה הפרטית FameWave במהלך 2019. החברה הנרכשת מפתחת תרופה בשם CM24 - נוגדן בפיתוח בשלב הקליני המכוון לחלבון המטרה CEACAM1, המהווה מחסום של מערכת החיסון כנגד סרטן. לדברי החברה, ל-CM24 פוטנציאל להוות טיפול בשלבים מתקדמים ובמקרים חוזרים של מחלת הסרטן מסוגים שונים.

ביוני האחרון זינקה מניית כיטוב לשיא של יותר מ-11 דולר. ייתכן שהזינוק שנרשם הוא על רקע מספר הודעות חיוביות שפרסמה החברה בחודשים האחרונים - השקת הקונסנסי בארה"ב, הכרזה על התחלת שלב 1/2 בניסוי הקליני של 219NT וכן הודעה על אישור CM24 כפטנט באירופה, נוסף על הפטנט האמריקאי שניתן בתחילת 2020.

כמו כן, בפרומתאוס מציינים שהחברה מקדמת כעת את ההכנות לניסוי קליני שלב 1/2 של CM24 בטיפול בחולי סרטן ריאות מתקדם, ולניסוי נוסף למתן התרופה בשילוב עם תרופה כימותרפית סטנדרטית לטיפול בחולי סרטן לבלב. הניסוי ייערך במסגרת הסכם שיתוף פעולה קליני עם בריסטול-מאיירס סקוויב (BMS), וצפוי להתחיל במחצית השנייה של 2020.

לפי מחלקת המחקר של פרומתאוס, ההכנסות של החברה כאמור נובעות כיום רק ממכירת הקונסנסי, והן הסתכמו בכמיליון דולר במחצית הראשונה של 2020, בדומה לתקופה המקבילה אשתקד. הוצאות המו"פ גדלו בכ-86% בתקופה זו, והסתכמו ב-3.1 מיליון דולר.

הגידול נבע מהשקעה בפיתוח ומהכנה לניסויים הקליניים. ההפסד התפעולי הסתכם במחצית הראשונה ב-4.3 מיליון דולר, והוא משקף גידול של כ-21% בהשוואה להפסד תפעולי של 3.6 מיליון דולר שהוכר בתקופה המקבילה אשתקד.

בשורה התחתונה נרשם הפסד נקי גבוה מהתקופה המקבילה: 27.8 מיליון דולר לעומת 2.6 מיליון דולר בלבד בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול בהפסד הנקי נבע מהוצאות חד-פעמיות בגין מימוש כתבי אופציה בסך של כ-25 מיליון דולר.

בפרומתאוס מציינים שיתרות המזומנים של כיטוב בסוף המחצית היו כ-63 מיליון דולר, בהשוואה ל-4.4 מיליון דולר בלבד בתום 2019, בעקבות גיוס הון שביצעה החברה לאחרונה.

בפרומתאוס אומרים כי "נראה שלכיטוב יש בסיס איתן במאמציה לבסס עצמה כחברה אונקולוגית חדשנית עם פייפליין של מספר פיתוחים לטיפול בסרטן, והגיוס שביצעה לאחרונה יאפשר לה ליישם את תוכניתה האסטרטגית לפחות בטווח הקצר, ללא צורך בגיוסים נוספים". 

המדד, שהורכב על-ידי כלכלני פרומתאוס ייעוץ כלכלי, מייצג את כלל החברות ישראליות הנסחרות בבורסות המרכזיות בארה"ב - נאסד"ק ובורסת ניו יורק - ובכלל זה חברות ישראליות אשר נרשמו ברישום כפול. חישוב המדד החל בתחילת 2015 ועמד על 1,000 נקודות ביום השקתו. משקל כל חברה נקבע בהתאם לשווי השוק שלה, אך לא יעלה על 10% מסך המדד. פרומתאוס ייעוץ כלכלי ומנהליה ביצעו בשנים האחרונות עבודות כלכליות לחברות הכלולות במדד. העבודה אינה מהווה ייעוץ ואין לראות בה תחליף לייעוץ השקעות 

עוד כתבות

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה ננעלה בעליות חדות אבל ירדה ב-1.1% בסיכום שבועי; מדד הבנקים זינק ב-1.8%

ת"א 35 עלה ב-1.3% ● סיכום השבוע: מדדי ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ- 1.1% ובכ-0.6%, בהתאמה, ירידות שערים אפיינו את מרבית המדדים הענפיים, בראשם מדד ת"א-ביומד שירד השבוע בכ-7.6% ● ב-2 במאי יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל ושופרסל, יגרעו קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי ● תשואת האג"ח הממשלתי ל-10 שנים עלתה השבוע בכ-0.1% והגיעה לכ- 4.8% בסוף השבוע

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

איראן נערכת למתקפת תגמול ישראלית/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP,shutterstock

כך נערכת איראן למתקפת תגמול ישראלית

ארה"ב ומדינות אירופה לוחצות על ישראל למתן כל תגובה למתקפה שביצעה איראן בסוף השבוע, בתקווה לצנן את המתיחות ● משמרות המהפכה וחיזבאללה צמצמו את נוכחות הקצינים הבכירים שלהם בסוריה ● עפ"י דיווח c"וול סטריט ג'ורנל", ישראל תזהיר את בעלות בריתה הערביות לפני שתגיב, ותגביל את התקפותיה למתקנים בסוריה הקשורים לאיראן

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

סם אלטמן / צילום: כדיה לוי

המיזם החדש של סם אלטמן במפרציות ואיך יכול להיות שישראל נותרה בחוץ

הדיווחים על ביקוריו של מנכ"ל OpenAI באיחוד האמירויות ובסעודיה נמשכים, ולפי הערכות המטרה היא הקמת תשתיות לפיתוח שבבי בינה מלאכותית ● ישראל לא חלק מהתוכניות, אבל בענף לא דואגים: "אם אלטמן יחפש את ההון האנושי, ישראל עשויה להיות חלק מהתמונה"

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים / איורים: גיל ג'יבלי

ספר יעדי הממשלה: איך להתחמק מכישלונות קודמים ולשחק בנתונים

הממשלה פרסמה את יעדיה השנתיים לשנת 2024, אך הפירוט הארוך כולל אינספור דוגמאות להתחמקות מהצגת יעדים קודמים, שינויי מתודולוגיה חשודים, מניפולציות במספרים או תוכניות לא ריאליות

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

אילוסטרציה: shutterstock

החשש מחלחל לשווקים: פרמיית הסיכון של ישראל בשיא של 11 שנים, ומרווחי האג"ח ממשיכים להתרחב

מדד ה-CDS הישראלי, המגלם את עלות הסיכון שמדינת ישראל לא תצליח לשלם את חובותיה, עלה ב-18% בשבוע האחרון ● במקביל, המרווחים של איגרות החוב הדולריות של ישראל מול ארה"ב קופצים

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו? / עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

לאמיצים בלבד: איך עובד מדד הפחד והאם אפשר להרוויח ממנו

המתיחות בין איראן לישראל הביאה את מדדי הפחד בארץ ובחו"ל להיסחר סביב שיא של חמישה חודשים ● ממה מורכבים מדד הפחד הישראלי והאמריקאי? איך משקיעים בהם? ואיזה פרדוקס גלום בתוכם? ● גלובס עושה סדר

סניף של ביטוח לאומי בבאר שבע / צילום: טלי בוגדנובסקי

אלפי עסקים עלולים לגלות בקרוב שהם חייבים לביטוח לאומי מיליוני שקלים

אלפי מעסיקים קיבלו לאחרונה מכתב מהמוסד לביטוח לאומי, שממליץ להם לדווח מרצון על ניכוי הוצאות עובדיהם השכירים מהברוטו לצורכי תשלום דמי הביטוח הלאומי ● הדיווח יהיה רטרואקטיבי, משנת 2017 ואילך ● מעסיק שלא יעשה זאת חשוף לביקורת ולקנסות

משרדי חברת השבבים TSMC, בטייוואן / צילום: ap, Chiang Ying-ying

התחזית האופטימית של ענקית השבבים מטייוואן: ההכנסות יזנקו פי 2

יצרנית השבבים TSMC הציגה דוחות רבעוניים חזקים ועקפה את תחזיות האנליסטים בשורת ההכנסות והרווח ● המומנטום החיובי צפוי להימשך כשעל פי ההערכות החברה צפוי להכפיל את הכנסותיה

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

מטוס אל על / צילום: Shutterstock

אחרי הצניחה בתחילת המלחמה: התאוששות בענפי התיירות והבילויים

חג הפסח שיחול בקרוב מחולל רכישות בתחום החופשות והמופעים ● אתר KSP מרחיב את שיתוף־הפעולה עם שטראוס לצד מותגים כמו ויסוצקי ולוואצה ● הדירוג החודשי של אתרי האונליין

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד