גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רו"ח ישלם קנס של 70 אלף שקל בשל פרטים מטעים בדוחות אדרי-אל

רו"ח אבנר שירה נמצא אחראי מנהלית לפרטים מטעים בדוח של חברה ציבורית ● מדובר בפרטים מטעים שנמצאו בדוח סקירה שצורף לדוחות הכספיים של אדרי-אל נכסים

גבי אדרי, בעלי אדרי–אל / צילום: סיון פרג'
גבי אדרי, בעלי אדרי–אל / צילום: סיון פרג'

רואה חשבון נוסף נמצא אחראי מנהלית לפרטים מטעים בדוח של חברה ציבורית: הרכב ועדת האכיפה המנהלית של רשות ניירות ערך, אישר השבוע הסדר אכיפה מנהלי בעניינו של רו"ח אבנר שירה, שותף לשעבר בפירמת רואי החשבון בירייטמן, אלמגור זוהר, בעקבות שתי הפרות של הכללת פרטים מטעים ברשלנות בדוחות הכספיים של חברת אדרי-אל נכסים. מדובר בפרטים מטעים שנמצאו בדוח סקירה, שצורף לדוחות הכספיים לרבעון השני ולרבעון השלישי לשנת 2017, אודות משיכות כספים שביצע בעל השליטה, גבי אדרי. בתקופה הרלוונטית, רו"ח שירה היה שותף הביקורת מטעם משרד ברייטמן אלמגור זוהר ושות', והיה אמון על ביקורת בחברת אדרי-אל ישראל נכסים בע"מ.

במסגרת ההסדר, הודה רו"ח שירה בעובדה כי היו פרטים מטעים בדוח הסקירה, אולם לא הודה כי אופן סקירת דוחות החברה על ידו היה רשלני והביאו להכללת הפרטים המטעים הללו בדוח הסקירה. רו"ח שירה הסכים במסגרת ההסדר ליטול על עצמו עיצום כספי בסך 70,000 שקל ועיצום כספי על תנאי באותו סכום.

כנגד החברה, בעל השליטה ונושאי משרה בה בתקופה הרלוונטית ממשיך להתנהל הליך אכיפה מנהלי.

חברת אדרי-אל היא חברת ציבורית הפועלת בישראל בתחום הנדל"ן המניב המסחרי, הכולל ייזום, פיתוח, הקמה, השכרה, ניהול והחזקה של נכסי נדל"ן להשקעה וכן, שירותי ניהול ותחזוקה לשוכרים בחלק מנכסי החברה.

במסגרת תפקידו, רו"ח אבנר שירה היה אחראי על תיק הביקורת של חברת אדרי-אל וצירף דוח סקירה של רואה החשבון לדוחות הכספיים של החברה לרבעון השני ולרבעון השלישי לשנת 2017.

ברקע ההסדר עומדות משיכות כספים שביצע בעל השליטה בחברת אדרי-אל, גבי אדרי, שמכהן גם כמנכ"ל החברה החל מהרבעון השני לשנת 2017 ועד לרבעון הראשון לשנת 2018. בין החברה ובין בעל השליטה, באמצעות חברותיו הפרטיות, היה הסכם ניהול במסגרתו נקבע התגמול על שירותי הניהול שנתן לחברה. בהסכם הניהול נקבעו מועדי התשלום של דמי הניהול. על פי תנאי ההסכם, על החברה לשלם לבעל השליטה דמי ניהול כל רבעון, בתחילת הרבעון. הסכם הניהול לא מתייחס לאפשרות לתשלום מקדמות על חשבון דמי הניהול.

הכספים הועברו על ידי חמותו של בעל השליטה

בתקופה הרלוונטית, בוצעו משיכות כספים מהחברה לחשבונות החברות הפרטיות של בעל השליטה לצורך החזר חובות ולפעילותן השוטפת, לפני מועד הזכאות לדמי ניהול על פי ההסכם. משיכות הכספים בוצעו ללא אישור מוסדות החברה כנדרש בעסקה של בעל שליטה עם החברה. הכספים הועברו על ידי חמותו של בעל השליטה ששימשה כמנהלת כספים בפועל החברה, אף ללא הגדרת תפקיד רשמי, באישורו וחתימתו של בעל השליטה.

גבי אדרי ביצע משיכות ברבעונים השני והשלישי לשנת 2017 בהם שימש רו"ח שירה כרואה חשבון מבקר בחברה, וכן משיכות נוספות ברבעון הרביעי לשנת 2017 וברבעון הראשון לשנת 2018, אך אלו נכללו בדוחות כספיים לאחר שהמשיב סיים תפקידו בחברה. סך המשיכות הגיע לכדי כ- 2 מיליון שקל. בינואר 2018 החזיר בעל שליטה חלק ניכר מהכספים שנמשכו ובסוף מרץ 2018 החזיר את יתרת החוב והזרים סכום נוסף לחברה הציבורית.

בדוחות הכספיים שהגישה החברה לא צוין, כי בוצעו משיכות על ידי בעל השליטה, ללא אישורים כנדרש. הסכומים שנמשכו צוינו ביתרת חייבים אך לא צוין כי חלק מן החייבים הינו למעשה בעל השליטה בחברה. על אף ליקויי הדיווח הכספי, דוח סקירת רואה החשבון ברבעונים אלו נותר ללא הערות וצוין בו כי הסקירה נערכה בהתאם לתקן הסקירה הרלוונטי ולתקני החשבונאות הבינ"ל והוראות הגילוי לפי חוק ניירות ערך.

רשות ניירות ערך טענה, כי רואה החשבון התרשל בכך שהוא וצוותו לא בצעו סקירה נאותה. הרשות טענה, כי "על רו"ח היה לדעת כי מורשי החתימה בחברה היו כולם בני משפחת בעל השליטה. על רו"ח היה לתשאל גם את אנשי קבוצת בעל השליטה במסגרת הסקירה על עסקאות עם צדדים קשורים. כן, לא בדקו באופן נאות עסקאות עם צדדים קשורים. על רו"ח היה לאתר את קיומה של יתרת חוב לבעל השליטה, את הליקויים בגילוי בדוחות ולהתייחס אליהם בדוח הסקירה".

רו"ח שירה הגיע כאמור להסדר עם רשות ניירות ערך, לפיו הודה בעובדות אך לא הודה כי התרשל. ההסדר אושר על ידי הרכב ועדת האכיפה המנהלית בראשות השופט בדימוס זאב המר, וחברי ההרכב עו"ד שלי אודווין אהרוני ועו"ד טל אבן זהב, שקבע כי לאחר עיון בהסדר ובבקשה אין ספק כי לרשות היה יסוד סביר להניח כי רו"ח שירה התרשל. הרכב הוועדה ציין, כי רו"ח המבקר החדש שהחליף רו"ח שירה גילה את משיכותיו האמורות של בעל השליטה ואת היותו ביתרת חובה כלפי החברה, בסמוך לאחר שהחל בעבודתו בפועל, עובדה המחזקת את היסוד הסביר להתרשלותו של רו"ח שירה.

עוד נקבע, כי אמצעי האכיפה הקבועים בהסדר עולים בקנה אחד עם השיקולים המנחים בחוק להתקשרות בהסדר אכיפה, ומתיישבים עם מדיניות האכיפה של הרשות.

עוד צוין בהחלטה, כי ההסדר מאוזן ומביא בחשבון באופן ראוי אל מול השיקולים לחומרה את השיקולים המקלים בנסיבות המקרה, ביניהן העובדה כי רו"ח שירה פרש לגמלאות ואינו עוסק עוד בראיית חשבון, העובדה כי הוא נהג ברשלנות בלבד ללא מודעות למשיכות הכספים, העובדה שמדובר בהקדמת דמי ניהול שברובם בעל השליטה היה זכאי להם, בסכומים לא גבוהים בתקופה הרלוונטית ושהוחזרו מאוחר יותר, וכן נזקפה לזכות רו"ח שירה נכונותו לסיים ההליך בהסדר וליטול על עצמו אמצעי אכיפה.

עו"ד טל אמיר ממחלקת האכיפה המנהלית ייצגה את רשות ניירות ערך במשא ומתן לכריתת ההסדר. הבירור המנהלי בוצע על ידי מחלקת מודיעין, חקירות ובקרת מסחר של הרשות.

עוד כתבות

מתחם שיכון הרופאים בתל השומר / הדמיה: Arceffect Adi Bueno

החברה שזכתה במכרז הענק לפרויקט דיור להשכרה בתל השומר

אשטרום זכתה במכרז להקמת למעלה מאלף יחידות דיור בתל השומר, הוועדה המחוזית תדון בתוכנית הענק למתחם תחנת נגה בגבעתיים, שתי עסקאות מימון גדולות נחתמו בטבריה ובירושלים, וגם: המהלך החדש של משרד השיכון לטובת אזרחים הזכאים לסיוע בשכר דירה ● חדשות השבוע בנדל"ן

אילוסטרציה: Shutterstock

פסק דין: האם ניתן לחייב את הסבים ואת הדודים לשמור על קשר עם הילדה?

סיפור יוצא דופן הגיע לפתחו של בית המשפט לענייני משפחה, כאשר אם לילדה בת 11 הגישה תביעה לאכוף על משפחת האב לקיים קשרים אישיים עם בתה, מאחר שהם מסרבים לעשות כן ● מה נפסק?

סיכום שנה / צילום: ואניה סאוויק – נסדא''ק, נקסט ויז'ן

עסקת הענק, ​הפגישה הדרמטית והמניה שטסה: השנה הזוהרת של שוק ההון

בורסת תל אביב מסכמת את אחת השנים הטובות בתולדותיה ● אלה היו האנשים, האירועים והעסקאות שעשו את השנה

שדה התעופה רמון בו התקינה ברנד תעשיות חשמל / צילום: מצגת החברה

אקטיבית וסלקטיבית: איך צריכה להיראות ההשקעה ב-2026 אחרי שנתיים של חגיגה

בשנתיים האחרונות ובמיוחד ב-2025 התרחש בבורסה ראלי חריג, במיוחד במניות הבנקים והביטוח ● זה הוביל לתמחור נוכחי גבוה שהופך את ניהול התיק ב-2026 והשגת תשואות עודפות למאתגרים בהרבה ● אילו התאמות נדרשות בתיקי המשקיעים, והיכן עוד נותרו הזדמנויות?

מלונות ים המלח / צילום: Shutterstock

ובמקום האחרון, שוב, ישראל: כך הידרדרנו במדד מותגי המדינות

ישראל התברגה במקום ה-50 והאחרון במדד מותגי המדינות NBI של מומחה המיתוג סיימון אנהולט, המתפרסם בעשרים השנים האחרונות; מי מנסה לשפר את המצב? ● קרן "בשביל האמנות" לתמיכה ולקידום האמנות בפריפריה ערכה אירוע לקראת 2026, וסופר אלונית משיקים את התבלין של ראמזי ● אירועים ומינויים

הדמיית הפרויקט. 475 דירות במקום 196 / הדמיה: משה צור אדריכלים

למה פרויקט ברמת אביב תקוע חמש שנים בוועדה המקומית

שני מתחמים ברמת אביב, ברחובות ליאון בלום וברזיל, מחכים לאישור תוכנית פינוי־בינוי בוועדה המקומית תל אביב אולם שוב ושוב, האישור נדחה

כוחות צה''ל בגבול לבנון (ארכיון) / צילום: דובר צה''ל

חוסל בלבנון מחבל מיחידת המבצעים של משמרות מהפכה

מנהיג דאעש בדמשק נעצר ע"י כוחות הביטחון של סוריה ● כוחות הביטחון פעלו הלילה לאכיפה חוזרת כנגד מבנים לא חוקיים ישראלים ● המשפחות המתנגדות לוועדת החקירה הפוליטית צפויות למקד את הלחץ בח"כים החרדים ● אלי פלדשטיין התייחס בראיון לעימות עם יונתן אוריך בחקירה וטען: "יש ללשכה חומרים על גלנט" ● עדכונים שוטפים

ג'ונתן רוס, מייסד ומנכ''ל גרוק / צילום: ap, Jeff Chiu

הטאלנט ששווה 20 מיליארד דולר: האיש שסימן את עצמו כאלטרנטיבה מצטרף לאנבידיה

הוא הזהיר מהתלות בה, ביקר את הארכיטקטורה שלה ובנה חלופה טכנולוגית מצליחה משלו - ועכשיו מייסד גרוק ג'ונתן רוס עובר לצד של ג'נסן הואנג ● כך אנבידיה שמה יד על הטאלנט ועל הטכנולוגיה של סטארט־אפ השבבים במהלך עוקף רגולציה, שיחזק את מעמדה בשוק האינפרנס

רחוב בן גוריון, כפר סבא / צילום: איל יצהר

לראשונה בישראל: העיר שאיבדה את מעמדה כ"עיר גדולה"

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לראשונה זה מספר שנים, מספר התושבים בכפר סבא ירד מתחת לרף 100 אלף איש ויותר - והיא אינה מוגדרת יותר כ"עיר גדולה" ● הקיטון בכמות משתקף בין היתר במיעוט הבנייה בעיר

המניות הלוהטות נפלו בבורסה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בורסת ת"א ננעלה באדום בוהק: אנליסטים מסבירים - מה עומד מאחורי הירידות?

ת"א 35 נפל ביותר מ-3% ומדד הביטוח צנח כמעט ב-7% ● מניות הביטוח מחקו היום 9.4 מיליארד שקל משוויין ● שר האוצר מאיים על הבנקים: אם תבטלו הטבות לצרכנים בעקבות המס החדש המתוכנן, אכפיל אותו ● אנרג'יקס מגייסת כסף ומנמיכה תחזיות, אחת הסיבות: "איכות רוח ירודה בפולין ● בוול סטריט וברוב הבורסות בעולם לא יתקיים היום מסחר לרגל חג המולד

תחנת הכוח הפרטית דוראד, זרוע פעילות האנרגיה של קבוצת לוזון / צילום: יגאל גורן

המרוץ ל"יהלום" של אלומיי: כולם רוצים לרכוש נתח מתחנת הכוח דוראד

האם רכישת השליטה בחברת האנרגיה אלומיי ע"י נופר מסתבכת? ריבוי הגופים שלוטשים עיניים לנכס המרכזי של החברה יוצרים איומים על השלמת העסקה - מהליך משפטי ועד פירעון מיידי של האג"ח שהנפיקה ● ועל מה דובר בפגישה שהייתה השבוע בין עופר ינאי לעמוס לוזון

טיל מיירט של מערכת THAAD / צילום: ויקימדיה, The U.S. Army/Ralph Scott

המחיר המפתיע של המלחמה עם איראן: האם לאמריקאים נגמרו המיירטים?

בהשפעת המלחמה נגד איראן, ארה"ב נותרה עם מחסור במיירטים מסוג THAAD • התעשייה האווירית מהדקת קשרים וחונכת מרכז חדשנות באזרבייג'ן ● וגם: קולומביה מבקרת את ישראל, אך במקביל רוכשת ומטמיעה מערכת הגנה אווירית ישראליות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

הפצועים חווים תחושת חוסר אונים מול חוזי שכר הטרחה / צילום: דוברות ביה''ח שיבא

"לא הבנתי את המספרים": פצועי צה"ל טוענים שעו"ד החתימו אותם על חוזים דרקוניים

עדויות וחוזים שהגיעו לידי גלובס חושפים מציאות עגומה: לוחמים שנפצעו במלחמה מוצאים עצמם מול דרישות לתשלום עשרות ומאות אלפי שקלים עבור ייצוג משפטי, לעיתים עוד לפני שזכו לקבל קצבה ● בזמן שבוועדות הכנסת דנים בהצעת חוק שתגביל את שכר הטרחה, בלשכת עורכי הדין מתנגדים בחריפות ומזהירים מפני פגיעה באיכות הייצוג ● האם הרגולציה תצליח לעצור את השוק הפרוץ מבלי להשאיר את הפצועים ללא מענה?

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Ng Han Guan

העסקה הגדולה בתולדות אנבידיה: תשלם 20 מיליארד דולר לסטארט־אפ AI

אנבידיה וגרוק חתמו על הסכם רישוי טכנולוגי בהיקף ענק, שכחלק ממנו המייסד של גרוק ג'ונתן רוס ובכירים נוספים יעברו לשורות אנבידיה ● גרוק, שנוסדה ב־2016 כדי להתחרות בענקית השבבים, גייסה רק לפני מספר חודשים לפי שווי של כ־7 מיליארד דולר "בלבד"

המקום שבו עמד בעבר בית מעריב וייבנה בו המגדל החדש / צילום: דרור מרמור

רת"א אישרו להכשרת הישוב 10 קומות נוספות למגדל בבית מעריב

לאחר שנים של מאבקים, רשות התעופה האזרחית נתנה אור ירוק לחברת הכשרת הישוב לבנות את מגדל יעקב נמרודי בגובה כ־220 מטר ובכ־52 קומות ● הפרויקט, שייבנה בבית מעריב המיתולוגי, צפוי להפוך לאטרקטיבי במיוחד הודות לנגישות לשני קווי רכבת קלה ● במקביל, בהכשרת הישוב פועלים לקידום היתר בנייה לשטחים העיליים במגדל

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters

טראמפ הודיע: ארה"ב תקפה יעדי דאעש בניגריה

לדברי נשיא ארה"ב, התקיפות בוצעה בהוראתו וכללו שורת יעדים ● המהלך מגיע לאחר שבועות של איומים אמריקאים לפעולה צבאית בשל פגיעה בנוצרים במדינה ● ממשלת ניגריה דחתה בעבר את הטענות וטענה כי היא מחויבת לחופש דת ולהגנה על כלל האזרחים

נתניה / צילום: Shutterstock

"לקוחות היו קרובים לחתימה, ואז עצרו הכול": איך משפיע השקל החזק על עסקאות של תושבי חוץ בנדל"ן?

מאוקטובר 2023 שער הדולר פחת מול השקל בכ־21%, ובכ־5% מאז יוני האחרון ● האירו פחת מול השקל ב־12.5% ● עבור מי שמשלם במטבע זר מדובר בהתייקרות מיידית של הדירות בישראל ● "יש מקרים שבהם מדובר בתוספת של חצי מיליון שקל, זה משמעותי"

טופ גאם / צילום: אייל פישר

ברווח של פי 4 על השקעתה: קרן AP יוצאת מטופ גאם

קרן AP רכשה את מניות טופ גאם בשנת 2020 וכעת מכרה את החזקותיה תמורת 145 מיליון שקל - דיסקאונט של 16% על מחיר המניה, אך לדברי החברה, המכירה נסגרה לפני מספר ימים, ובינתיים המניה טיפסה ● הרוכש העיקרי: בית ההשקעות אלטשולר שחם שרכש 7% ממניות טופ גאם ב-100 מיליון שקל

שבבים

"יקפוץ ב-30% בשנת 2026": השוק החם שמסמנים בבנק אוף אמריקה

לפי בנק אוף אמריקה, בום הבינה מלאכותית נמצא באמצע דרך ארוכה ותנודתית שתימשך כעשור ● החברות שיובילו את השוק הן אלה בעלות יתרון תחרותי חזק ועמיד שניתן למדידה בדרך פשוטה - שולי הרווח ● וגם, האם אנבידיה יקרה מדי?

המשרוקית מסבירה. דירוג האקונומיסט / צילום: Shutterstock

כלכלת ישראל במקום השלישי בעולם? חכו שתראו מי בטופ 5

ישראל הוצבה במקום השלישי והמכובד של דירוג ה"אקונומיסט". ההישג הזה נחגג כאן ע"י רבים, אבל עד כמה באמת נכון להתבשם ממנו? ● המשרוקית של גלובס