גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

למנף את המשבר: החדשנות בימי הקורונה יכולה להפוך את העולם למקום טוב יותר

הפתרונות שמולידה המגפה המתמשכת נוצרו כדי לתת מענה לאתגרי המשבר, אולם הם הופכים במהירות לסטנדרט של עולם העבודה החדש, שיימשך גם לאחר שהקורונה תחלוף ● החדשנות הזו מייצרת יעילות גבוהה יותר מאי פעם, והופכת את האילוץ להזדמנות עצומה ● פייבר כמשל

עבודה מהבית. שיפור ביעילות   / צילום: Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM
עבודה מהבית. שיפור ביעילות / צילום: Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM

החדשנות נמשכה לאורך ההיסטוריה, אבל לא תמיד היא התקדמה באופן צפוי מראש או לינארי. חדשנות היא "אפיזודית" - תקופות שאופיינו בעלייה בטכנולוגיות חדשות בדרך כלל עולות בקנה אחד עם צמיחה כלכלית מתמשכת ומואצת. על פי מחקרים, הצמיחה בעולם המערבי הסתכמה בכ-6% לכל 100 שנים עד למאה ה-18. לצורך השוואה, האמריקאים נהנו מהכפלת רמת התוצר כל 32 שנה לאורך המאה ה-20, בעוד שלפני כן נדרשו כ-12 מאות (1,200 שנים) כדי להכפיל את רמת התוצר.

המהפכה התעשייתית הראשונה התרחשה החל באמצע המאה ה-18, כשלראשונה הוכנסה אוטומציה מעשה ידי אדם לתהליכים מכניים. במאה ה-19 התחילה המהפכה התעשייתית השנייה, שהביאה עימה את המעבר לתהליכי ייצור המוני, ומאז אמצע המאה ה-20 התרחשה המהפכה השלישית, אשר הביאה לעולם התעשייתי את המחשבים, תוך ייעול חסר תקדים בתהליכי הייצור בענפי התעשייה.

כיום רבים מאמינים כי אנו חיים את המהפכה התעשייתית הרביעית, וכי היא מניעה את קצב החדשנות הנוכחית בשוק. המהפכה הרביעית מאגדת בתוכה טכנולוגיות רבות ומזרזרת את המעבר ההולך ומתעצם של כלל הפעילות האנושית למרחבים מבוססי טכנולוגיה.

בתקופה הנוכחית, בצל הקורונה, כולנו נדרשים לעמוד בפני אתגרים של עולם העבודה החדש, וניכר שהיכולות החשובות להצלחה בעידן זה הן גם היכולות אשר נדרשות מאיתנו כדי להתמודד באופן מיטבי עם המשבר, ולהכין את עצמנו ליום שאחרי. כיצד דיגיטציה וחדשנות יכולות להפוך את העולם למקום טוב יותר לאחר משבר הקורונה?

לדיגיטציה וחדשנות יש פוטנציאל עצום להוסיף ערך לחברה ולתרום לבריאות הציבור, הסביבה והמגוון הביולוגי. טרנספורמציה דיגיטלית מוצלחת תהיה כרוכה בהעצמת אנשים לעבוד בדרכים חדשות, כולל השכלה ומיומנויות חדשות. לאחרונה, יותר ויותר חברות בשוק (גוגל, אמזון ועוד) משחררות מגוון של קורסים לקהל הרחב להכשרות קצרות וממוקדות לפי צורכי השוק, שמשתנים כל כך מהר בימים אלו. אך לא רק הן, ממשלות מציעות מסלולי הכשרה מקוונים, ואם מישהו לא מכיר, גם בישראל תהליך זה צובר תאוצה (את קמפוס IL אתם מכירים? תוצר של משרד הדיגיטל הלאומי. כן, יש כזה).

המציאות החדשה מייצרת הזדמנויות רבות; המעסיקים כיום צריכים עובדים שיכולים לבצע את המשימות אולם יש המון טכנולוגיות ו"טייטלים" (תפקידים) חדשים שלא היו קיימים כלל עד לאחרונה. לדוגמה, תחום ניתוח המידע העסקי - תפקידים חדשים יחסית שהצורך בהם זינק עקב הצפה אדירה של מידע אצל חברות שחייבות לנצח ולהפוך את המידע לתובנות ששוות להן הרבה מאוד כסף.

נגיף הקורונה משנה את הסדר העולמי שהתרגלנו אליו, וכתוצאה מכך השיח והנושאים הטכנולוגיים משתנים יחד עימו, כדי להתמודד עם משבר זה. תהליך זה משתקף גם בשווקים הפיננסיים, שם אנו עדים בחודשים האחרונים לראלי יוצא דופן במניות הטכנולוגיה בארה"ב (לפחות עד תחילת ספטמבר), ובפרט בחמש הגדולות (אמזון, אפל, גוגל, פייסבוק ומיקרוסופט), שעלו לבדן בכ-60% מתחילת השנה (ממוצע משוקלל), בעוד ששאר המניות במדד S&P 500 ירדו בכ-5% בהשוואה לתחילת השנה.

השינוי-בשיח-הטכנולוגי-בעקבות-התפרצות

משבר הקורונה שינה סדרי עדיפויות

השינוי בשיח הטכנולוגי לאור משבר הקורונה משתקף במחקר של קבוצת חוקרים מבוסטון, שניתחו כ-150 מיליון מאמרים ביותר מ-30 מדינות, שפורסמו מתחילת השנה ועד למאי, במטרה להבין האם השיח הטכנולוגי השתנה במהלך הקורונה. הממצאים מראים כי מחצית מהנושאים המובילים בתחום הטכנולוגיה טרום המשבר נותרו בעשירייה הראשונה גם במהלך משבר הקורונה, אבל סדר העדיפות השתנה, ובמקביל נכנסו נושאים חדשים כתוצאה מהקורונה. למשל, נושאים כמו ביוטכנולוגיה זכו להתבלט, ויותר ויותר חוקרים מחפשים טיפולים חדשים וחיסון פוטנציאלי לנגיף הקורונה.

לסיכום, אין ספק שמשבר הקורונה הציג את אחד האתגרים הנוראים בהיסטוריה האחרונה בפני הממשלות, העסקים והחברה. ואולם במקביל, המשבר גם מהווה כר פורה לעולם חדש של הזדמנויות בכל תחומי החברה והכלכלה, ורבים רואים בו נקודת מפנה אולטימטיבית עבור המאה ה-21.

מגפת הקורונה היא קריאת השכמה לחברות רבות לבצע התאמות למציאות החדשה, כדי להתמודד עם השיבושים שמציבה הקורונה ולהבטיח המשך עסקיות. כל עוד צריכים יותר טכנולוגיה - נראה שסקטור הטכנולוגיה ימשיך להוביל את הכלכלה והשווקים בשנים הבאות, שכן תהליך החדירה של הטכנולוגיה לכל תחומי חיינו, למעשה, עדיין רק בראשיתו.

האופק של פייבר נראה ורוד

לתוך הסיטואציה הזו נכנסת חברת FIVERR הישראלית, שהקורונה מהווה מאיץ עצום עבורה. האופק עבור פייבר נראה לנו ורוד עוד לפני הקורונה, אבל התפשטות הנגיף על כל צורותיה הובילה להעצמה של הצורך בשירותים ולקיצור דרמטי בלוחות זמני החדירה שלה. פייבר עונה להגדרה של חברות disruption - חברות טכנולוגיות שמערערות את הדרך שבה התנהלו עסקים בתחומים שונים.

דוגמאות לחברות כאלה לא חסר: אמזון בתחומי המסחר, אובר בנסיעות, Airbnb באירוח ומלונאות ועוד. אף שלכל אחד מתחומים אלה שוק גלובלי עצום, הרי שכל אחד מהם אופיין בחוסר יעילות ובפתרונות שנותרו לא שינוי מהותי, במשך שנים ארוכות. החברות המוזכרות פעלו באמצעים טכנולוגיים וסיפקו פלטפורמות שלא רק הוזילו את המחירים, אלא גם שיפרו את הזמינות של השירות ואת חוויית המשתמש. היעילות של הפלטפורמות גוברת ככל שהפתרון מאומץ על-ידי יותר משתמשים מחד, ויותר נותני שירות מאידך (scale).

פייבר מספקת שירות במערכת כלכלת שוק פתוחה, שבה ניתן לרכוש שירותים ספציפיים או זמניים, ללא התחייבות מעבר לתשלום עבור השירות - מה שמכונה Gig economy. נותני השירות הם פרילנסרים או עובדים זמניים. חלק מההתקשרויות הן בעלות אופי חד-פעמי או זמני מאוד, וחלק ארוכות יותר. פייבר מספקת את הפלטפורמה להתקשרויות, ובעצם מתווכת בין הצדדים וגובה עמלה. העמלה נגבית מאחד הצדדים או משניהם. כלכלת ה-Gig נמצאת בהתהוות וצפויה לחלוש על תחומים רבים, ואובר וליפט, שפועלות בתחום ה-Ride sharing, הן הדוגמאות האקטואליות ביותר לחברות התחום.

עולם העבודה משתנה, וזה קורה בקצב שלא חווינו בעבר. הצרכים של הארגונים, לצד ההעדפות של העובדים, מצויים בתהליך שינוי מתמשך. שילוב של העדפות דור המילניאלס עם האפשרויות שהטכנולוגיה פותחת משנה לא רק את הדרך שבה ארגונים מתקשרים עם לקוחותיהם, אלא גם את דרך ההתקשרות עם העובדים שלהם. אלו המניעים העיקריים למגמה של ה-Sifting בתחום התעסוקתי - מגמה שצפויה לגבור, ושקיבלה משנה תוקף והעצמה נוכח התפשטות מגפת הקורונה.

המשקיעים מאמינים בטרנספורמציה של השוק

פייבר היא חברה פורצת דרך הפועלת בתחום התעסוקה, בפלח השוק הרלוונטי בעיקר לפרילנסרים בעלי התמחויות דיגיטליות. היא מספקת פלטפורמה שתומכת במעבר של התחום התעסוקתי מהאוף-ליין לאונליין - פלטפורמה שהיא מקווה כי תהפוך אותה לחברה המובילה בתחום.

השינויים הטכנולוגיים מייצרים תמהיל עבודות חדש. משרות רבות נעלמות, בשל תהליכי מיכון ואוטומטיזציה, ולעומת זאת משרות חדשות נוצרות, רבות מהן בתחומים דיגיטליים. נוסף על כך, כתוצאה מהשינויים הטכנולוגיים נוצרים גם שינויים בהרגלי העבודה. היכולת להתחבר לשרתי החברה או ל"ענן" מהבית, או מכל מקום אחר, מאפשרת לחברות להעסיק כיום עובדים "מרחוק" ולחסוך בהוצאות נדל"ן ותחזוקה. פלטפורמה מסוגה של פייבר משחררת את המגבלה הגיאוגרפית, ומספקת לארגונים היצע גדול ואיכותי של עובדים, הרבה יותר מההיצע המוגבל למיקום פיזי.

נוסף על כך, על פי מחקרים, לעובדים יעילות גבוהה יותר כשנחסך מהם אובדן האנרגיה והזמן הכרוך בנסיעות ממקום העבודה ואליו, וודאי גם כל אותן "שיחות מסדרון" בין עמיתים לעבודה. במסגרת הסקר השנתי שמבצעת חברת UPWORK בתחום הפרילנס, כ-77% מהפרילנסרים ציינו שקל להם יותר למצוא עבודה בזכות הטכנולוגיה.

מצבת העובדים של הארגון יכולה להיות קטנה וחסכונית יותר. העסקת פרילנסרים, בהתאם לצורך ועם הגדרה ותמחור מדויקים יותר, יכולה להעניק לארגון גמישות של כוח העבודה וחיסכון בעלויות. מודל זה מתאים לא רק לארגונים, אלא גם לעובדים המעוניינים בהשלמת הכנסה (עלייה מתמשכת ביוקר המחיה), או בגמישות תעסוקתית ושילוב של יותר פנאי ביום יום שלהם. שילובם בכוח העבודה של מילניאלס, הידועים ברגישות לפנאי שלהם, גובר מדי שנה, וניתן לראות שככל ששכבת הגיל נמוכה יותר, שיעור הפרילנסרים מביניהם הולך וגדל.

עשור עבר מאז שנוסדה החברה תחת השם והגימיק - Fiverr, שבעצם היווה במקור סוג של טיזר: "מה אתם מוכנים לעשות תמורת 5 דולרים?". הטיזר סיפק בשנים הראשונות את הבאזז הנדרש לצמיחה, עבור חברה צעירה נטולת תקציבי שיווק. ואולם הטיזר הזה לא רק סייע לצמיחה מהירה בהיקף המשתמשים, אלא גם למיקוד של השירות כמוצר, שכן הוא דרש מנותן השירות להגדיר באופן תמציתי את השירות שהוא מעניק תמורת אותם 5 דולרים.

מאז לא עברו הרבה מאוד מים בנהר, אבל הזרם התחזק מאוד, בייחוד על רקע האירועים האחרונים בעולם, וההבנה שכלכלת ה-Gig צפויה לצבור תאוצה, על רקע אימוץ טכנולוגיות המייעלות את סביבת העבודה ומשלבות את הדורות הצעירים בכוח העבודה.

פייבר גייסה כ-110 מיליון דולר בהנפקה בתחילת יוני 2019, לפי שווי של כ-21 דולר למניה. כיום, פחות משנה וחצי מיום ההנפקה, מניית החברה נסחרת לפי שווי של 125 דולר למניה, המשקף את אמון השוק בטרנספורמציה של השוק, בפעילות החברה ובהתפתחות העתידית שלה. 

הכותבים הם כלכלן מחלקת מאקרו ומנהלת מחלקת מחקר בפסגות. אין באמור ייעוץ/שיווק השקעות או תחליף לייעוץ/שיווק המתחשב בנתונים של כל אדם, או תחליף לשיקול דעתו של הקורא, והוא אינו הצעה לרכישת ניירות ערך

עוד כתבות

ממ''ד / צילום: דוברות משרד הביטחון

עוד 700 שקל לדירה עם ממ"ד, בתל אביב - דחוף

בקבוצות פייסבוק שונות המיועדות למחפשי דירות ניכרת עלייה בפוסטים שפורסמו בחיפוש אחר דירות עם ממ"ד, הן להשכרה והן לסאבלט, כדי להיערך מבעוד מועד לתקיפה נוספת

אסדת כריש / צילום: איל יצהר

מכרז נוסף לחיפוש גז יוצא לדרך: זו עשויה להיות המרוויחה הגדולה

במשרד האנרגיה מעריכים כי במים הכלכליים של ישראל, עשויים להימצא עוד מאות BCM של גז טבעי שטרם התגלו ● יחד עם זאת, עם זאת, הזכיות בהליך התחרותי הקודם שתוצאותיו התפרסמו בספטמבר 2023 טרם תורגמו לחיפושים פעילים

דוד לרון / צילום: ישראל שם טוב

מנכ"ל דואר ישראל דוד לרון פורש אחרי 4 שנים

דוד לרון, שמונה בשנת 2022 ע"י דירקטוריון החברה לתפקיד המנכ"ל, הודיע על פרישתו ● טרם ברור מי יחליף אותו, ולרון מתכנן להמשיך ולכהן כמנכ"ל בחודשים הקרובים עד שיימצא לו מחליף

טראמפ בנאומו, אמש / צילום: ap, Alex Brandon

שעה ו־47 דקות: הצד הכלכלי של הנאום הארוך בתולדות ארה"ב

בנאום "מצב האומה" המסורתי, ניסה נשיא ארה"ב להציג תמונת ניצחון, למרות הקשיים מבית ומחוץ איתם הוא מתמודד ● טראמפ קרא להקמת פנסיה בגיבוי ממשלתי לכל העובדים שאין להם תוכנית פנסיונית דרך העבודה, והבטיח שהמכסים יחזרו, ואף יחליפו את מס ההכנסה

ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש ממשלת הודו נרנדרה מודי בנתב״ג, היום / צילום: קובי גדעון, לע״מ

לייזר ועסקאות במיליארדים: מה מחפש ראש ממשלת הודו בישראל

ביקורו של נרנדרה מודי בארץ, לראשונה מאז 2017, יכלול שורת היבטים, בהם ביטחוניים, סחר והעברת טכנולוגיות להודו ● לצד הרחבת הסחר ושיתופי פעולה טכנולוגיים, אחד הנושאים המרכזיים שהצדדים ידונו עליו הוא פיתוח בתחום ההגנה מטילים בליסטיים

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

הביקור הגדול הבא בישראל: מה מחפש האיש העשיר בעולם בארץ?

אילון מאסק צפוי להשתתף בחודש הבא בכנס "תחבורה חכמה" של משרד התחבורה ואף לנאום בו ● לא הרבה ידוע על תוכן ביקורו של מאסק, אך סביר להניח שהביקור ינוצל לפגישות מדיניות, כלכליות ופוליטיות עם מגוון גורמים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

עליות בוול סטריט; טאבולה יורדת ב-6%, סירקל מזנקת ב-22%

עליות באירופה ● בעקבות הדוחות -  אודיטי טק (איל מקיאג') הישראלית צונחת בעשרות אחוזים לשפל של כל הזמנים ● ענקית השבבים אנבידיה תדווח לאחר נעילת המסחר את תוצאותיה הכספיות - אלו ציפיות האנליסטים ● הביטקוין עולה ל-67 אלף דולר למטבע

אילוסטרציה: shutterstock

הבורסה בת"א ננעלה בירידות; מדד הביטוח צנח ב-7.5%, הבנקים ב-2%

מדד ת"א 35 ירד בכ-1.7% ● הירידה במניות הביטוח והפיננסים באה בעקבות דוח אפוקליפטי של חברת המחקר Citrini Research סביב עתיד ה-AI ● המניה שנמחקת מהבורסה בתל אביב אחרי 25 שנים ● טרמינל איקס זינקה בעקבות נפילת הצעתו של שר האוצר להעלות את תקרת הפטור ממע"מ

השפעת הבינה המלאכותית על שוק התוכנה / צילום: Shutterstock

ירידות חדות גם בת"א: הדוח האפוקליפטי על ה–AI שזרע בהלה בשווקים

המסמך הוויראלי של Citrini Research מתאר תרחיש עתידי תיאורטי שבו האצת ה–AI מטלטלת את שוק התוכנה, פוגעת בצריכה ומחלחלת למערכת האשראי ● התגובה השלילית לדוח בוול סטריט הגיעה גם לבורסה ת"א, שם מניות הביטוח - שהובילו את הירידות - איבדו כ–7%

וולט מרקט, תל אביב / צילום: Shutterstock

בלי שירות המשלוחים ועם שורה של מגבלות: מי ירכוש את המרקט של וולט?

הודעת רשות התחרות כי לא תחדש את הפטור מהסדר כובל לוולט מרקט, מחייבת את ענקית המשלוחים למכור את זרוע הקמעונאות שלה, אך היקף הפעילות הרחב - כ-30 סניפים והכנסות של עד מיליארד שקל - עלול להקשות עליה ● במקביל, וולט מעלה הילוך בתחרות מול סיבוס

קמפיין הפרסום של אפי סנדרוב / צילום: מגה מדיה

מי עומד מאחורי השלטים נגד עמית גל ורו"ח אפי סנדרו

בשבועות האחרונים הוצבו שלטים בת"א ובנתיבי איילון נגד הממונה על רשות שוק ההון עמית גל ורו"ח אפי סנדרוב. מבדיקת גלובס עולה כי מי שאחראית על התשלום היא חברת מנופים בנייה והשקעות ● חברת httpool המייצגת בישראל את חטיבות הפרסום של אמזון, ספוטיפיי ופינטרסט, מינתה את איתמר גולדפלד למנכ"ל הפעילות בארץ ● אירועים ומינויים

צוללת BlueWhale בניסוי שהתקיים בקיץ בגרמניה / צילום: commons.wikimedia.org

היוצרות התהפכו: התעשייה האווירית מסרה צוללת לחיל הים הגרמני

הצוללת הבלתי-מאוישת Bluewhale, של התעשייה האווירית משמשת בעיקר לצרכי איסוף מודיעין באמצעים אלקטרוניים ובחשאיות ● העסקה מוערכת בשווי של עשרות מיליוני אירו ועשויה לפתוח פתח להצטיידות נוספת בעתיד

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: מירי שמעונוביץ

סמוטריץ' חתם על צו חדש: פטור ממע"מ עד 130 דולר ביבוא אישי

שר האוצר חתם על הצו לאחר שהכנסת פסלה אמש את הצו הקודם שהוציא, שכלל פטור ממע"מ לחבילות בסכום של עד 150 דולר ● הכניסה לתוקף של הצו החדש: מהלילה בחצות ● סמוטריץ': "לא אתן לקומץ קומוניסטים בליכוד ולאופוזיציה חסרת אחריות לנצח" ● איגוד לשכות המסחר: "מחר בבוקר נגיש לבג"ץ בקשה לצו מניעה"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

ההערכה בישראל: תקיפה אמריקאית באיראן - בלתי נמנעת

הבית הלבן: "דיפלומטיה היא תמיד האפשרות הראשונה, אבל טראמפ מוכן גם להשתמש בכוח קטלני"; שר ההגנה האיראני: לא מחפשים מלחמה ● דיווח: ארה"ב תוכל לתקוף באיראן רק 5-4 ימים ברצף; טהרן מאיימת: "תיזהרו מטעות בחישוב"● דיווח: ישראל איימה על לבנון - "נתקוף בעוצמה אם חיזבאללה יתערב"; שר החוץ הלבנוני התריע: "חוששים מתקיפות ישראליות, שואפים לפעול דיפלומטית"● דיווחים שוטפים

בית המשפט העליון / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

נגד הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה: העליון קיבל את עמדת דניה סיבוס

עתירת דניה סיבוס נגד הלמ"ס, לפיה הרכב מדדי התשומה לא עודכנו 13 שנה, תידון בפני הרכב שופטים בבית המשפט העליון ● חברת קייטו נטוורקס מגדילה את שטח המשרדים שלה בלב ת"א ב-6,400 מ"ר ובעלות מוערכת של 13 מיליון שקל בשנה ● איסתא זכתה ב-20 דונם בבני דרום תמורת כ-134 מיליון שקל ● הסכם מימון בהיקף חצי מיליארד שקל נחתם בין הפניקס לקבוצת גוהרי ● וזה המנהל החדש של הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית ● חדשות השבוע בנדל"ן

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

סלייס: בית המשפט אישר לשלול רישיונות מסוכני פינברט

המחוזי אישר את החלטת הממונה על שוק ההון עמית גל לשלול את רישיונם של שבעה סוכני ביטוח שהיו מעורבים בניוד כספי חוסכים בסלייס לקרנות השקעה "אדומות" ● השופט קובי ורדי: "סוכן ביטוח אינו איש מכירות או איש שיווק בלבד"

זהבית כהן, מנכ''לית אייפקס / צילום: יונתן בלום

"זבל ואידיוט": התביעה שמסעירה את שוק ההון והשאלות הפתוחות

תביעה שהגיש ארז נחום נגד קרן אייפקס והעומדת בראשה, זהבית כהן, מתארת יחס פוגעני לעובדים ופגיעה בשקיפות ובניהול חברת הפורטפוליו הציבורית, מקס סטוק ● מומחי משפט מצביעים על השאלות העקרוניות שאיתן תתמודד התביעה

בלון של היצרנית האוקראינית Aerobavovna / צילום: Reuters, Justin Yau

זולים וכמעט בלתי ניתנים ליירוט: הבלונים חוזרים לשדה הקרב

הבלונים, שמרחפים מעל זירות הלחימה כבר מימי המהפכה הצרפתית, שבים כעת לשטח כשהם מצוידים בבינה מלאכותית, חיישנים ויכולות אוטונומיות ● מאוקראינה ועד ארה"ב, הם משמשים לסיור, תקיפה ותקשורת - ומציבים חלופה זולה שמאתגרת גם מערכות הגנה מתקדמות

רעיה שטראוס בן דרור / צילום: תומס סולינסקי

שתי ההשקעות שסידרו לרעיה שטראוס 350 מיליון שקל

עסקת הרכישה של קבוצת אקרו והנפקתה הצפויה של ב.ס.ר הנדסה, מניבות ערך נאה עבור המשקיעה הוותיקה בחברות הנדל"ן, שמימשה את מניותיה בקבוצת שטראוס לפני כשני עשורים ● אותן מניות שמכרה שטראוס בן דרור בקבוצת המזון, שוות כיום קרוב ל–2 מיליארד שקל

מטוסי אל על / צילום: עידו וכטל

טייסים, מנהלים ובעלי המניות: כמה קיבלו השותפים בחגיגת הרווחים של אל על

גם בשנה שבה נפגעה משקל חזק, מלחמה באיראן והפרשה לקנס של רשות התחרות, הרוויחה חברת התעופה 403 מיליון דולר - ירידה של 26% מ–2024 ● הבונוס לכל טייס: מעל 170 אלף שקל ויותר מכפול מתחילת המלחמה ● והיכן מתכנן המנכ"ל להשקיע את המיליארדים שבקופה