גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל JFrog בראיון ראשון אחרי ההנפקה הסוערת: "אנחנו לא מתכוונים לשרוד את הקורונה - אנחנו מתכוונים לנצח"

חברת הטכנולוגיה הישראלית JFrog, זכתה לקבלת פנים חמה בוול סטריט, עם זינוק של 47% ביום המסחר הראשון שהקפיץ אותה לשווי שוק של יותר מ-.5.7 מיליארד דולר ● בראיון ל"גלובס" מספר שלומי בן חיים על הנחיצות של שוק עדכוני התוכנה במיוחד בתקופת הקורונה, על ההפקה שנערכה בחניון של משרדי החברה לקראת ההנפקה ועל הגעגועים לישראל

הנפקת JFROG / צילום: SO&CO event management
הנפקת JFROG / צילום: SO&CO event management

מניית חברת הטכנולוגיה הישראלית JFrog הישראלית, שהונפקה אתמול, זכתה לקבלת פנים חמה בוול סטריט, וזינקה ביום המסחר הראשון שלה ב-47%. כך, יום שהתחיל במחיר ההנפקה, 44 דולר, הסתיים במחיר של כמעט 65  דולר, ובשווי שוק של מעל 5.7 מיליארד דולר. החברה גייסה 352 מיליון דולר, סכום שעשוי לגדול ב-76 מיליון דולר, ובעלי מניות בה מכרו מניות ב-157 מיליון דולר.

שלומי בן חיים, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה (לצד יואב לנדמן ופרד סימון), יושב בסיום היום הארוך במשרדו בסאניוול קליפורניה בחולצה עם לוגו החברה, ומסכם את החוויה בשיחת זום עם "גלובס" - ובעיקר את יום ההנפקה, שהתחיל ב-3 בבוקר, כלל הפקה ייחודית בחניה של ג'יי פרוג ונגמר בזינוק הגדול במניה.

"הבוקר שלנו התחיל כשנסענו בשלוש בבוקר למשרדים בסאניוול", מספר בן חיים. "בנאסד"ק אמרו לנו שאם נבוא לניו יורק, אפשר רק שלושה אנשים על הפודיום (בטקס פתיחת המסחר), אבל החברה לא נבנית רק בידי המייסדים, אלא עם כל הצוות, ולכן מבחינתנו זו לא הייתה אופציה.

החלטנו שנעשה את ההנפקה במשרדי החברה, ואם אנחנו לא יכולים לנסוע למנהטן, נביא אותה אלינו. בנינו רפליקה של מנהטן בחניה שלנו. נאסד"ק שיתפו פעולה ושלחו צוות הפקה, והשידור ממשרדי JFrog שודר ל-Times Square.

היה מרגש, המניה פתחה את המסחר יפה מאוד, ומשם כבר עברנו לראיונות אחד אחרי השני. סליחה על שנייה של שמאלציות ציונית, אבל אני מתגעגע לארץ, ולראות את דגל ישראל על הבמה ליד דגל JFrog כשמנפיקים בנאסד"ק היה שווה את כל המעמד הזה".

JFrog, שהוקמה בשנת 2008, מספקת פתרון טכנולוגי שמאפשר עדכוני תוכנה רציפים. החברה תכננה בתחילה לגייס לפי מחיר מניה של 33-37 דולר, אך השבוע העלתה את טווח המחירים ל-39-41 דולר, ולבסוף עקפה גם את הטווח המוגבה, וכאמור זינקה גם ביום המסחר הראשון. במקביל אליה הונפקה חברת טכנולוגיה נוספת, Snowflake, שביום המסחר הראשון שלה קפצה ביותר מ-100%.

איך יודעים שאתם מנפיקים במחיר הנכון?
"זה נובע מזה שעולם ההנפקות ב-4-5 חודשים האחרונים, תוך כדי הקורונה, יצא מכל איזון", אומר בן חיים. "הקפיצה של היום הראשון - אני קורא לה חוסר אחריות, אני לא מבין איך חברות עושות 100% ו-200%, זה לא להשאיר כסף על השולחן אלא לא לדעת לאן אתה הולך.

"בנינו עם החתמים מודל, ואני אמרתי שמה שיקרה מעבר למחיר, שאני חושב בכנות שהוא משקף את שווי החברה - מה שיקרה בשוק זה לא בשליטתי. דבר שני, כשאתה בא כמו JFrog כחברה רווחית עם תזרים חיובי ומספיק כסף בבנק, ה-IPO הוא אבן דרך לגדול ולא אמצעי לגיוס כסף".

יכול להיות שיש פה בועה?
"לגבי Snowflake היא חברה נהדרת, קראתי את התשקיף שלה, היא חברה מדהימה ואין מה להתפלא על המגה-IPO. המכפילים בשוק הם לא פר חברה. יש חברות שאני לא מבין למה הן נסחרות בכלל, שלא לדבר על המכפילים. השוק עם ריביות מאוד נמוכות, עם צורך להשקיע בתוכנה, כי שאר הענפים היותר לגאסי נפגעו יותר מהקורונה.

"מה שאתה קורא לו בועה, יכול להיות שישפיע. יכול להיות שהבחירות בארה"ב ישפיעו, אולי המיתון שעוד לא ממש פגש אותנו גם ישפיע. אם חברה עולה ויורדת עם השוק - זה הגיוני. אם החברה מנפחת בועה ואז מתפוצצת, ואף אחד לא מבין למה השקיעו בה - זו בעיה תפעולית בחברה. זה הבדל מאוד משמעותי".

ספר קצת על הרוד שואו לקראת ההנפקה.
"זו תקופה נורא נורא מבולבלת. מצד אחד כל העובדים בבית, אתה צריך להפעיל שרירים שלא היו לך בעבר, ואני חייב להגיד שהצוות של JFrog הם אריות. מצד שני כל העולם הבין מה המשמעות של תוכנה, מה המשמעות של זה שלא יכולים להיפגש, אי אפשר לשבת לארוחת ערב, כל מה שקורה הוא דרך תוכנה ואם התוכנה לא מתפקדת אפעס, משהו מתנתק.

"תסתכלו על הראיון הזה, אנחנו נמצאים על הקו כי זה העולם. אם מסכימים על הנושא של משמעות התוכנה בחיינו אז כל נושא עדכוני התוכנה הופך למשהו מאוד ברור. היה רוד שואו מדהים, ידעתי שיש לנו סיפור חזק אבל הביקושים היו מעל ומעבר לכל הציפיות".

איך הרוד שואו מתקיים בפועל בתקופה של מגפה?
"אני מאחל לכל מנכ"ל בעולם שיהיה לו הרוד שואו שהיה לנו. ה-CFO ג'ייקוב שולמן וה-CRO טלי נוטמן ואני עשינו חמישה ימים של רוד שואו מאוד קצר, מאוד צפוף, כל יום וובינר שבו משקיעים מהקרנות היותר קטנות עולים על הקו.

"היעילות, הדיגיטליות, הצלילות והדיוק של הדברים היו פשוט מדהימים. אני חושב על מה שסיפרו לי על טיסות, ארוחות ערב - פשוט מיותר, כמה זמן חסכנו. היו חמישה ימים ובנינו ביקוש מטורף. אני מאחל את זה לכולם, ואגב אני לא חושב שזה יחזור להיות מה שהיה קודם".

מה הטריד את המשקיעים, מה שאלו אתכם?
"הרבה דיברו איתנו על התחרות. שוק ה-DevOps נבנה נכון עם צורך נכון. יש שווקים שאתה לא מבין מה עושים, ויש שווקים שאתה מבין את הצורך ויודע שזה יקרה, גם אם עוד שנה שנתיים. כשמשקיע גדול רואה שגם מיקרוסופט ואמזון נכנסות לתחרות, הוא רוצה לוודא שהוא שם את ההשקעה על החברות הנכונות.

"עניין אותם גם איך הקורונה השפיעה עלינו. כשאתה בא עם הנתונים של JFrog - קראתי תשקיפים של שבע חברות שעשו יחד איתנו הנפקה - אנחנו שמנו מספרים של מחצית ראשונה בגאווה. אתה מסתכל על המספרים, אחוז שימור, צמיחה, יעילות, פוקוס, מוצרים. המשקיעים רוצים לוודא שהתחרות וקוביד לא לוקחים את הכסף ומורידים אותו לטמיון".

המשקיעים מבינים בטכנולוגיה?
"בסוף, משקיעי העוגן הם גם אלה שמשקיעים ב-Snowflake, גוגל ומיקרוסופט. שאר המשקיעים היותר קטנים, יש מצב שפחות מבינים, אבל בסוף הם מסתכלים מי נכנס אחרי ששם כמה מאות אלפי דולרים על מחקר ומבינים שזה הדבר הנכון לעשות.

"זה לא התחיל ברוד שואו - עשינו נון-דיל רוד שואו עוד לפני הקורונה. הדבר המדהים זה שהמשקיעים הגדולים כמו פידיליטי, T. Rowe Price, הם לקוחות של JFrog והם לא צריכים 'לבלבל לי את המוח', הם יכולים לשאול את החבר'ה שלהם מה זה JFrog וכמה זה חשוב. כשרואים את אחוז השימור שלנו, 98% בתקופת הקורונה, יודעים שזה לא עוד מנכ"ל שאומר שזה Mission Critical.

"היה יפה לראות שהיו גם משקיעים ישראלים, קרנות יחסית גדולות בסדר גודל ישראלי. צריך רמה בסיסית של הבנה מה השוק, מה המוצר והצעת הערך, איך מתחרים ומה הרוד מאפ של החברה. כשהתחלנו לדבר איפה החברה תהיה, ראית את הניצוץ בעיניים של המשקיעים".

איפה היא תהיה?
"כשאנחנו מסתכלים על עולם ה-DevOps שאנחנו יצרנו - היינו חלק מהקהילה בעולם שבנה את התנועה הזאת. אם באמת מסתכלים מה הכאב שאנחנו מנסים לפתור זה עדכוני תוכנה לאנשים כמונו. כי בסוף אם עכשיו היה צריך עדכון תוכנה לזום לפני הפגישה, זה היה כואב.

"בשנים הבאות זה יהיה לעשות עדכוני תוכנה למכשירים שונים - שהאייפון, המכונית ומכונת הקפה לא יצטרכו עדכוני תוכנה. גם נושא הסקיוריטי מאוד גדל, סקיוריטי תוך כדי בניית התוכנה והשחרור שלה. נשקיע המון במו"פ, DevSecOps וסקיוריטי ל-IOT, ונמשיך להשקיע במוצרים שלנו שמובילים את השוק.

"גייסנו הרבה כסף, יש גם כסף בקופה. בתקופות כמו שאנחנו נכנסים אליהן זה ברור. כמו שהבטחתי לעובדים שלי, אנחנו לא מתכוונים לשרוד את הקורונה, אנחנו מתכוונים לנצח. JFrog נולדה ב-2008 לתוך מיתון, מתמודדת עם הקוביד, ויוצאת תמיד חזקה ומחוזקת".

קיבלתם בשבועות האחרונים הצעת רכישה, לקראת ההנפקה?
"לא".

נכון להיום אתה מחזיק במניות בשווי כ-335 מיליון דולר. איך ההרגשה?
"כמו אתמול בבוקר. אני עולה לפגישה ולבוש בטי-שרט של JFrog ולא עושה שום תוכניות חוץ מאשר לחברה. בשורה התחתונה שווי של חברה זה דבר נחמד בעיניי, אבל אני אומר לעובדים ולהנהלה - החברה לא שווה 8, 10 או 15 מיליארד דולר עד שלא מוכרים בסכומים האלה. בנינו את החברה עם מודל עסקי אמין. מיליונים או לא, אנחנו עובדים מאוד קשה וזאת גאווה ישראלית". 

עוד כתבות

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה ירדה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

עו''ד דוד ליבאי / צילום: תמר מצפי

הלך לעולמו שר המשפטים לשעבר דוד ליבאי

ליבאי כיהן כשר המשפטים בכנסת ה-13 בממשלת רבין מטעם מפלגת העבודה ● בתפקידו כשר המשפטים דאג, בין השאר, לחקיקת רפורמה בדיני המעצרים והחיפושים ולחקיקתו של חוק הסנגוריה הציבורית ● היה שותף לחקיקת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו וחוק יסוד: חופש העיסוק

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב