גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

SNC ומרכז היזמות ההודי icreate ינגישו את השוק ההודי לסטארט-אפים ישראלים

מיזם חדש של סטארט-אפ ניישן סנטראל (SNC) והמרכז הבינלאומי ליזמות ולטכנולוגיה בהודו "icreate" יפעל להנגשת השוק ההודי לחברות ישראליות ● מטרת המיזם היא להוביל למיסחור בשוק ההודי או להשקעות אסטרטגיות של חברות הודיות בחברות ישראליות

יו"ר iCreate מנוג' קומאר דאס, השגריר רון מלכא ועל המסך מנכ"ל SNC יוג'ין קנדל / צילום: iCreate
יו"ר iCreate מנוג' קומאר דאס, השגריר רון מלכא ועל המסך מנכ"ל SNC יוג'ין קנדל / צילום: iCreate

במעמד שגרירי שתי המדינות - הודו וישראל - חתמו היום מנכ"ל המרכז הבינלאומי ליזמות ולטכנולוגיה בהודו icreate, אנופאם ג'אלוטה, ומנכ"ל סטארט-אפ ניישן סנטראל (SNC) יוגי'ן קנדל, על מזכר הבנות לשיתוף פעולה שנועד להנגיש את השוק ההודי לחברות ישראליות דרך שיתופי פעולה.

ההסכם נחתם בטקס שהתקיים בעיר אחמדאבאד בירת גוג'אראט שבהודו, בהשתתפות שגריר ישראל בהודו ד"ר רון מלכא, והקונסול הכללי במומבאי, יעקב פינקלשטיין. באופן מקוון השתתפו המדען הראשי של הודו פרופ' ויג'י רג'האן, ושגריר הודו בישראל, וסנג'ייב קומאר סינגלה.

ההסכם לשיתוף פעולה שנחתם היום הוא פרי של תהליך שהחל עם ביקורו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בהודו ב-2018 ופגישותיו עם ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי. ורד מבצרי, דירקטורית הודו ואפריקה ב-SNC שהובילה את המהלך מטעם SNC, סיפרה כי הכירה את ארגון icreate במהלך שליחותה בנספחות הכלכלית בדלהי, בעת שהתלוותה אל פמליית ראש הממשלה נתניהו בעת ביקורו במדינה.

לדברי מבצרי, המיזם פועל במסגרת הסכם I4F - הקרן הישראלית-הודית למו"פ וחדשנות טכנולוגית - המשותפת למשרד המדע והטכנולוגיה ההודי ולרשות החדשנות בישראל, שנולדה באותו ביקור, בהשקעה של 40 מיליון דולר לחמש שנים.

ורד מבצרי, דירקטורית הודו ואפריקה ב-SNC / צילום: מיכה לובטון

את התוכנית לשיתוף פעולה עליה חתמו הגופים, מתארת מבצרי כ-"תוכנית לחדירת שוק". התוכנית מיועדת לחברות בשלות שזקוקות לתיווך ולהתאמת המוצר לשוק ההודי כמו למשל בתחום האיכות, וההתאמה לייצור המוני.

"אייקריאייט הוא גוף חצי ממשלתי, שאמנם על פי הגדרתו הוא 'אקסלרטור' אך בפועל מתפקד יותר כמו 'אינקובטור' לסטארט-אפים", היא מסבירה ומספרת עוד כי הוא "הוקם על ידי ראש ממשלת הודו מודי, בעת שעמד בראש מדינת גוג'אראט, טרם היבחרו לראשות ממשלת הודו כולה. פעילותו הארגון, לדבריה, "יקרה לליבו משום שהוא שואף להפוך את מדינת האם שלו, גוג'אראט, לעמק הסיליקון של הודו".

"אנחנו מציעים שירות אונליין ליצירת הזדמנויות לסטארט-אפים ישראלים, שעתה לא יהיו צריכים להגיע פיזית להודו, אלא לעשות כל מה שנדרש באונליין ובהשקעה מינימלית, תוך פיצוח של האתגרים בכרוכים בכניסה לשוק ההודי, כמו מימון, והפער העסקי-תרבותי".

תחומי העיסוק של החברות שישתתפו בתוכנית אמורים להיות קשורים, לדבריה, להתמודדות עם הקורונה, אך כאלה שמציעים גם פתרונות לטווח הרחוק, ללא קשר למגפה. תחום נוסף הוא אנרגיות מתחדשות. לדברי מבזקי, "מודל שיתוף הפעולה בהודו מחייב ניסיון מוצלח בפילוט, על מנת להתקדם מאוחר יותר לשלב המסחור או השקעה אסטרטגית".

השגריר מלכא, אמר בטקס כי "מזכר ההבנות בין שני גופים המקדמים חדשנות ויזמות, מהווה סגירת מעגל שהחל ב-2018 בעת ביקור ראש הממשלה נתניהו, שחנך ביחד עם ראש ממשלת הודו מודי את האינקובטור הזה בו אנו חותמים היום על ההסכם. זהו ציון דרך נוסף בשיתוף הפעולה הגובר בין שתי המדינות, התואם לחזונם של ראשי הממשלה.

עוד אמר השגריר מלכא כי "ישראל מובילה עולמית במספר הסטרט-אפים לנפש והודו היא יעד החדשנות המוביל באסיה. יחד, במסגרת הפרויקט המשותף, שתי המדינות ימשיכו ליצור שיתופי פעולה טכנולוגיים על מנת למצוא פתרונות לאתגרים משותפים, כמו וירוס הקורונה, אנרגיה מתחדשת ועוד".

"הסכם זה הוא צעד חשוב במיצוי הפוטנציאל של יחסי הודו-ישראל בתחום הטכנולוגיה והחדשנות", אמר פרופ' קנדל, "אני בטוח ששותפות זו תסלול את הדרך לסטארטאפים ישראלים נוספים למינוף עסקי עם ארגונים וחברות הודיות".

מקדמים שיתופי פעולה בעולם

ארגון SNC מקיים פעילות ברמות השטח בכמה מדינות. עם שבדיה, בשלל תחומים טכנולוגיים, באמצעות תוכנית ה"קונקטור" של רשות החדשנות השבדית וביזנס שבדיה. בגרמניה, בעיקר מול ממשלת בבוואריה בתחום בתחום תעשייה 4.0 ולאחרונה גם מול מדינת נורדריין-וסטפאליה.

באמריקה הלטינית פועל SNC מול קהילת ארגון קונקט אמריקס, המחובר ל-180 ארגונים שונים בלמעלה מ-30 מדינות, וזאת באמצעות זרוע ההשקעות של הבנק המרכזי Inter America Development Bank. בארה"ב, הפעילות של SNC מתמקדת בתחום הבריאות הדיגיטלית, עם בית חולים בטקסס.

נוסף על שיתופי הפעולה הללו מול אקוסיסטמים טכנולוגיים מקומיים, שורת של מדינות חתמה עם הארגון על הסכם ב"מודל הגלובל פיינדר", בהן טיוואן, ניו זילנד, תאילנד, ומישיגן וטקסס שבארה"ב. במסגרת מודל זה מציעה SNC למדינות שמעוניינות להאיץ את פיתוח האקוסיסטם הטכנולוגי שלהן, מאגר מידע בסגנון מרקטפלייס על חברות ופתרונות ישראליים.

מאגר המידע נתפר לכל מדינה ספציפית ונבנה יחד איתה בהתאם לאסטרטגיה העסקית של אותה מדינה. המאגר מבוסס על פלטפורמת איתור החדשנות הישראלית של "Finder" של SNC.

עוד כתבות

עו''ד גיא אבני / איור: גיל ג'יבלי

פרשת "מוכר החלומות”: עו"ד גיא אבני ישלם 600 אלף שקל לארבעה משקיעים

ביהמ"ש קבע כי עו"ד גיא אבני, הנאמן של קבוצת בראשית, הפר את חובותיו כנאמן כאשר העביר כספי הלוואות לחברה מבלי לוודא את קיומן של ערבויות בנקאיות ● מדובר בפסק דין אזרחי נוסף נגד אבני, בשורה של תביעות שמנהלים משקיעים שאיבדו את כספם

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות קלות לאחר החלטת הריבית; אינטל זינקה ב-11%, Wix ב-5%

כצפוי, הפד הותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי ● ASML, חברת השבבים ההולנדית, עקפה את הציפיות ומפיחה אופטימיות במניות השבבים ● אמזון מפטרת 16 אלף עובדים ● Wix הודיעה על רכישה עצמית של מניות בשווי 2 מיליארד דולר ● הדולר התאושש לאחר דברי שר האוצר בסנט: "מעוניינים בדולר חזק" ● מיקרוסופט, מטא וטסלה יפרסמו דוחות אחרי הנעילה

השופט יצחק עמית בכנס ההסמכה לעריכת דין

נשיא העליון יצחק עמית בכנס עורכי הדין החדשים: "מערכת המשפט תחת מתקפה של ממש"

את הדברים הנוקבים אמר נשיא העליון בטקס ההסמכה לעריכת דין שהתקיים הערב, וזאת בתגובה לקריאות של חלק מחברי הממשלה שלא לקיים הכרעות של בג"ץ ● לדברי עמית, "אם מי שנמצא בעמדת כוח או השפעה מרשה לעצמו להתעלם מהכרעה שיפוטית שאינה לרוחו, מדוע שאזרח מן היישוב יראה עצמו מחויב לה?"

משה בן זקן, מנכ''ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל משרד התחבורה: "לוויזאייר יש תיאבון, והם רוצים להביא כמה שיותר מטוסים. מאמין שייכנסו עוד חברות"

מנכ"ל משרד התחבורה, משה בן זקן, התייחס בכנס תשתיות לעתיד של גלובס לתוכניות להקים בסיס וויזאייר בנתב"ג ולאפשרות לכניסת אובר לפעילות בישראל ● "אני מאמין שוויז זו רק הסנונית הראשונה, וייכנסו עוד חברות. המטרה שלנו היא לראות את המחירים צונחים" ● "היוזמה להבאת אובר לארץ מתקדמת בקצב שלא היה אף פעם"

אילון מאסק / צילום: ap, Jae C. Hong

טסלה עקפה את התחזיות; רובוטי Optimus בדרך להתחלת ייצור עד סוף השנה

טסלה רשמה הכנסות של 24.9 מיליארד דולר ורווח למניה של 0.5 דולר, מעל הצפי ● גם הרווח הגולמי היה גבוה בהרבה מהצפי ● הודיעה כי היא מתכננת לחשוף את הרובוט Optimus V3 כבר ברבעון הראשון של השנה, כאשר תחילת הייצור מתוכננת "לפני סוף 2026" ● המניה עולה במסחר המאוחר

מימין: איל ברוש, אביב רווח, עומר מילר / צילום: אקליפס מדיה

אביב רווח חושף את אדפטיב6: גייסה 44 מיליון דולר לשוק הענן הרותח

היזמים הסדרתיים אביב רווח ואיל ברוש חוזרים עם חברה חדשה, שנועדה הפעם לתחומי תשתיות הענן והבינה המלאכותית: אדפטיב6, שגייסה עד היום 44 מיליון דולר בשני סבבים ● בחברה טוענים כי המערכת שלהם מסוגלת לחסוך בין 15% ל-35% מסך הוצאות הענן

דיון בבית המשפט העליון בעתירות שעניינן החלטת הממשלה על סגירת גלי צה''ל / צילום: דוברות הרשות השופטת

בג"ץ דן בהחלטת הממשלה לסגור את גלי צה"ל: "למה זה כל-כך דחוף?"

שופטי בג"ץ רמזו לפגמים בהליך שהוביל להחלטת הממשלה לסגור את תחנת גלי צה"ל עד 1 במרץ, ובהם זיקה לליכוד של חלק מחברי הוועדה הציבורית שהמליצה על המהלך ● מנגד, השופט שטיין תהה "מה ההבדל בין סגירת התחנה לסגירת פלס"ר נח"ל"

דולר שקל / אילוסטרציה: Shutterstock

משקיעים? כך תוכלו לנצל את ירידת הדולר

על רקע השפל בשער הדולר, כיצד תוכלו לנצל את ירידת הערך של ההשקעות במט"ח לצמצום חבות המס? ● גלובס עושים סדר

שדה חיטה בדרום אוקראינה / צילום: ap

תמורת הסכם עם ארה"ב, ישראל תגביל את ספקית החיטה העיקרית

בכירים ישראליים צפויים לבקר בוושינגטון ולסכם את פרטי הסחר החדש עם ארה"ב ● ההתחייבות הישראלית ביחס ליבוא החיטה, והחשש במגזר העסקי - תביא לעלייה ביוקר המחיה

רג'פ טאיפ ארדואן, נשיא טורקי; קיריאקוס מיצוטאקיס, ראש ממשלת יוון / צילומים: AP-Khalil Hamra, קובי גדעון-לע''מ

יוון מתכננת להרחיב את הטריטוריה הימית, ומסתכנת במלחמה עם טורקיה

אתונה תומכת את שאיפותיה להרחיב את המים הטריטוריאליים בחוק הבינלאומי, ובגיבוי עסקאות נשק במיליארדים עם ישראל ● אנקרה זועמת ומגיבה ב"הפגנת נוכחות" קבועה בים האגאי

אביגדור וילנץ / צילום: אינטל

עם מנהל בכיר מגוגל: התוכנית של היזם הוותיק להוביל את המהפכה הבאה

אסטרה לאבס, שהונפקה לפני שנתיים, כבר נסחרת במכפילים גבוהים במיוחד ● כעת היא בולעת את הסטארט-אפ הישראלי פליופס וממנה את בכירי התעשייה המקומית להוביל את המהפכה הבאה

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

מתחרה שלישית על אינמוד: קרן סטיל פרטנרס מציעה לרכוש 51% מהחברה

הקרן מציעה לרכוש 51% מהחברה ב-18 דולר למניה ● "פנינו להנהלה אבל לא זכינו לתגובה", נמסר מן הקרן, שמשקיעה בחברות תעשיה ונסחרת לפי שווי דומה לזה של אינמוד ● ההצעה מגיעה לאחר שבתחילת השבוע נחשף כי שתי מתחרות מעוניינות לרכוש את החברה כולה ולהפוך אותה לפרטית

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

דיווח: מבוי סתום במאמצי התיווך בין איראן לארה"ב

לפי הדיווח, נשיא ארה"ב שוקל לתקוף באיראן כדי להצית מחדש את המחאות ● בכיר במערכת הביטחון: נתניהו סירב 11 פעמים לחסל את סינוואר ● האיחוד האירופי צפוי להגדיר את משמרות המהפכה באיראן כארגון טרור ● יועצו של חמינאי: כל תקיפה של ארה"ב באיראן תיענה בתגובה לת"א ● "מתקפה אנטישמית": אדם התנגש עם רכבו בבית כנסת של חב"ד בברוקלין ● עדכונים שוטפים

נשיא ומנכ''ל חברת טבע, ריצ'רד פרנסיס / צילום: אלעד מלכה

טבע מציגה שנה שלישית של צמיחה, אז למה המשקיעים מאוכזבים?

ענקית התרופות דיווחה על הכנסות של 17.3 מיליארד דולר, המשקפות צמיחה שנתית של כ-4% ● עם זאת, תחזית ההכנסות שלה לשנת 2026 נמוכה מקונצנזוס האנליסטים ● מניית טבע יורדת בכ-3% במסחר המוקדם בוול סטריט

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

מגמה מעורבת בתל אביב; המניה הביטחונית שנופלת במעל 10% במחזור ענק

מדד ת"א 35 עולה בכ-0.2% ● השקל לא עוצר, ונסחר מול הדולר מתחת לרף ה-3.09 שקלים - שיא מאז נובמבר 2021 ● מחירי הזהב והכסף ממשיכים לנפץ שיאים חדשים ● דוחות ענקיות הטכנולוגיה מיקרוסופט, מטא וטסלה יצאו אתמול - אפל תדווח היום לאחר נעילת המסחר ● וגם: בג'פריס שוריים על מניית Plus500

יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר, בכנס תשתיות לעתיד / צילום: כדיה לוי

החשב הכללי: "אפשר לצמצם 20 אלף עובדים בשירות המדינה"

בימים האחרונים לכהונתו, בראיון פרישה שנערך בכנס תשתיות לעתיד של גלובס, החשכ"ל יהלי רוטנברג סיפר על הקשיים וההצלחות בגיוסי ההון של המדינה, הגיב על יוזמת הכור הגרעיני האמריקאי בישראל ופרס את האתגרים שצפויים למחליפתו, מיכל עבאדי-בויאנג'ו ● לגבי המטרו אמר: "יש בעיה במימון, הוא יעלה הרבה יותר ממה שחושבים"

אייל שוחט, מנכ''ל טופ גאם / צילום: גבריאל בהרליה

סוכריה קופצת: המהלך שסידר למשקיעים במניית טופ גאם רווח בזק של כמעט פי 2

יצרנית תוספי המזון וסוכריות הגומי ניצלה זינוק של 150% במניה בשנה האחרונה כדי לגייס 57 מיליון שקל, באמצעות מהלך יצירתי להקדמת מימוש אופציות שהוענקו למוסדיים ● בעלי מניות ותיקים בטופ גאם מכרו לאחרונה מניות בכ־400 מיליון שקל והותירו אותה ללא בעל שליטה

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Alex Brandon

הפד הותיר את הריבית בארה"ב ללא שינוי

יו"ר הפד פאוול לא השיב על שאלות עיתונאים בנוגע לעתידו בבנק המרכזי ולמתקפות מצד טראמפ ● בהודעת הפד לא ניתנה הנחיה לגבי הצעדים הבאים; בשווקים מעריכים כי הפד ימתין לפחות עד יוני לפני שינוי נוסף בריבית ● הנגידים סטיבן מירן וכריסטופר וולר, שמונו ע"י טראמפ, הצביעו נגד ההחלטה ● "הייתה תמיכה רחבה בוועדה בהחלטה היום", אמר פאוול, "הבנק בעמדה טובה לבחון את הנתונים מפגישה לפגישה"

יוסי אלמלם, מנכ''ל קבוצת רימון / צילום: דוד מוסקוביץ

האקזיט של הקיבוצניקים והמייסד: קבוצת גרנות ויוסי אלמלם מכרו מניות רימון ב-200 מיליון שקל

בעלת השליטה בחברת התשתיות והמנכ"ל הוותיק יוסי אלמלם ניצלו זינוק של 130% כדי למכור 5% ממניותיהם; בצד הרוכש, שורה של גופים מוסדיים שנהנו מדיסקאונט של 8% על מחיר המניה

מיכל הלפרין, הממונה על התחרות לשעבר; זוהר גולן, יו״ר התאגדות נהגי המוניות בפורום העצמאיים / צילום: כדיה לוי

להוריד את מחיר הנסיעה או להגן על נהגי המוניות? בעד ונגד כניסת אובר לישראל

בכנס תשתיות לעתיד של גלובס דנו בשאלה האם יש להתיר את כניסתה של אובר לישראל, או לא לאפשר זאת על מנת להגן על נהגי המוניות ● בדיון הציגו את עמדותיהם עו"ד מיכל הלפרין הממונה על התחרות לשעבר שתמכה במהלך, וזוהר גולן, יו"ר ההתאגדות נהגי במוניות בפורום העצמאיים שהתנגד לו