גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

SNC ומרכז היזמות ההודי icreate ינגישו את השוק ההודי לסטארט-אפים ישראלים

מיזם חדש של סטארט-אפ ניישן סנטראל (SNC) והמרכז הבינלאומי ליזמות ולטכנולוגיה בהודו "icreate" יפעל להנגשת השוק ההודי לחברות ישראליות ● מטרת המיזם היא להוביל למיסחור בשוק ההודי או להשקעות אסטרטגיות של חברות הודיות בחברות ישראליות

יו"ר iCreate מנוג' קומאר דאס, השגריר רון מלכא ועל המסך מנכ"ל SNC יוג'ין קנדל / צילום: iCreate
יו"ר iCreate מנוג' קומאר דאס, השגריר רון מלכא ועל המסך מנכ"ל SNC יוג'ין קנדל / צילום: iCreate

 

במעמד שגרירי שתי המדינות - הודו וישראל - חתמו היום מנכ"ל המרכז הבינלאומי ליזמות ולטכנולוגיה בהודו icreate, אנופאם ג'אלוטה, ומנכ"ל סטארט-אפ ניישן סנטראל (SNC) יוגי'ן קנדל, על מזכר הבנות לשיתוף פעולה שנועד להנגיש את השוק ההודי לחברות ישראליות דרך שיתופי פעולה.

ההסכם נחתם בטקס שהתקיים בעיר אחמדאבאד בירת גוג'אראט שבהודו, בהשתתפות שגריר ישראל בהודו ד"ר רון מלכא, והקונסול הכללי במומבאי, יעקב פינקלשטיין. באופן מקוון השתתפו המדען הראשי של הודו פרופ' ויג'י רג'האן, ושגריר הודו בישראל, וסנג'ייב קומאר סינגלה.

ההסכם לשיתוף פעולה שנחתם היום הוא פרי של תהליך שהחל עם ביקורו של ראש הממשלה בנימין נתניהו בהודו ב-2018 ופגישותיו עם ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי. ורד מבצרי, דירקטורית הודו ואפריקה ב-SNC שהובילה את המהלך מטעם SNC, סיפרה כי הכירה את ארגון icreate במהלך שליחותה בנספחות הכלכלית בדלהי, בעת שהתלוותה אל פמליית ראש הממשלה נתניהו בעת ביקורו במדינה.

לדברי מבצרי, המיזם פועל במסגרת הסכם I4F - הקרן הישראלית-הודית למו"פ וחדשנות טכנולוגית - המשותפת למשרד המדע והטכנולוגיה ההודי ולרשות החדשנות בישראל, שנולדה באותו ביקור, בהשקעה של 40 מיליון דולר לחמש שנים.

ורד מבצרי, דירקטורית הודו ואפריקה ב-SNC / צילום: מיכה לובטון

את התוכנית לשיתוף פעולה עליה חתמו הגופים, מתארת מבצרי כ-"תוכנית לחדירת שוק". התוכנית מיועדת לחברות בשלות שזקוקות לתיווך ולהתאמת המוצר לשוק ההודי כמו למשל בתחום האיכות, וההתאמה לייצור המוני.

"אייקריאייט הוא גוף חצי ממשלתי, שאמנם על פי הגדרתו הוא 'אקסלרטור' אך בפועל מתפקד יותר כמו 'אינקובטור' לסטארט-אפים", היא מסבירה ומספרת עוד כי הוא "הוקם על ידי ראש ממשלת הודו מודי, בעת שעמד בראש מדינת גוג'אראט, טרם היבחרו לראשות ממשלת הודו כולה. פעילותו הארגון, לדבריה, "יקרה לליבו משום שהוא שואף להפוך את מדינת האם שלו, גוג'אראט, לעמק הסיליקון של הודו".

"אנחנו מציעים שירות אונליין ליצירת הזדמנויות לסטארט-אפים ישראלים, שעתה לא יהיו צריכים להגיע פיזית להודו, אלא לעשות כל מה שנדרש באונליין ובהשקעה מינימלית, תוך פיצוח של האתגרים בכרוכים בכניסה לשוק ההודי, כמו מימון, והפער העסקי-תרבותי".

תחומי העיסוק של החברות שישתתפו בתוכנית אמורים להיות קשורים, לדבריה, להתמודדות עם הקורונה, אך כאלה שמציעים גם פתרונות לטווח הרחוק, ללא קשר למגפה. תחום נוסף הוא אנרגיות מתחדשות. לדברי מבזקי, "מודל שיתוף הפעולה בהודו מחייב ניסיון מוצלח בפילוט, על מנת להתקדם מאוחר יותר לשלב המסחור או השקעה אסטרטגית".

השגריר מלכא, אמר בטקס כי "מזכר ההבנות בין שני גופים המקדמים חדשנות ויזמות, מהווה סגירת מעגל שהחל ב-2018 בעת ביקור ראש הממשלה נתניהו, שחנך ביחד עם ראש ממשלת הודו מודי את האינקובטור הזה בו אנו חותמים היום על ההסכם. זהו ציון דרך נוסף בשיתוף הפעולה הגובר בין שתי המדינות, התואם לחזונם של ראשי הממשלה.

עוד אמר השגריר מלכא כי "ישראל מובילה עולמית במספר הסטרט-אפים לנפש והודו היא יעד החדשנות המוביל באסיה. יחד, במסגרת הפרויקט המשותף, שתי המדינות ימשיכו ליצור שיתופי פעולה טכנולוגיים על מנת למצוא פתרונות לאתגרים משותפים, כמו וירוס הקורונה, אנרגיה מתחדשת ועוד".

"הסכם זה הוא צעד חשוב במיצוי הפוטנציאל של יחסי הודו-ישראל בתחום הטכנולוגיה והחדשנות", אמר פרופ' קנדל, "אני בטוח ששותפות זו תסלול את הדרך לסטארטאפים ישראלים נוספים למינוף עסקי עם ארגונים וחברות הודיות".

מקדמים שיתופי פעולה בעולם

ארגון SNC מקיים פעילות ברמות השטח בכמה מדינות. עם שבדיה, בשלל תחומים טכנולוגיים, באמצעות תוכנית ה"קונקטור" של רשות החדשנות השבדית וביזנס שבדיה. בגרמניה, בעיקר מול ממשלת בבוואריה בתחום בתחום תעשייה 4.0 ולאחרונה גם מול מדינת נורדריין-וסטפאליה.

באמריקה הלטינית פועל SNC מול קהילת ארגון קונקט אמריקס, המחובר ל-180 ארגונים שונים בלמעלה מ-30 מדינות, וזאת באמצעות זרוע ההשקעות של הבנק המרכזי Inter America Development Bank. בארה"ב, הפעילות של SNC מתמקדת בתחום הבריאות הדיגיטלית, עם בית חולים בטקסס.

נוסף על שיתופי הפעולה הללו מול אקוסיסטמים טכנולוגיים מקומיים, שורת של מדינות חתמה עם הארגון על הסכם ב"מודל הגלובל פיינדר", בהן טיוואן, ניו זילנד, תאילנד, ומישיגן וטקסס שבארה"ב. במסגרת מודל זה מציעה SNC למדינות שמעוניינות להאיץ את פיתוח האקוסיסטם הטכנולוגי שלהן, מאגר מידע בסגנון מרקטפלייס על חברות ופתרונות ישראליים.

מאגר המידע נתפר לכל מדינה ספציפית ונבנה יחד איתה בהתאם לאסטרטגיה העסקית של אותה מדינה. המאגר מבוסס על פלטפורמת איתור החדשנות הישראלית של "Finder" של SNC.

עוד כתבות

בניין האיחוד האירופי / צילום: Shutterstock

אירופה מוכנה להסכם סחר עם ארה"ב, אך לא ללא תמורה

האיחוד שואף שהסכם הסחר עם ארה"ב יכלול מכס אחיד של 10% על חלק נרחב מהיצוא האירופי, אך מבקש מהאמריקאים התחייבויות להפחתת מכסים בתחומים מרכזיים כמו תרופות, אלכוהול, שבבים ומטוסי נוסעים

מנכ''ל פריון, טל יעקובסון / צילום: אוהד דיין

גם הפניקס דורשת מפריון לבטל את גלולת הרעל: "רואים בחומרה את התנהלות הדירקטוריון"

הפניקס מצטרפת לדרישה של ווליו בייס לבטל את גלולת הרעל ● השתיים מבקשות לכנס אסיפת בעלי מניות ובה להצביע על ביטולה ודרישה לאישורה ברוב רגיל ● בפניקס אומרים שהתוכנית אומצה תוך התעלמות מהנזקים שייגרמו לבעלי המניות

עידן דוד / איור: גיל ג'יבלי

השר אמסלם מקדם: מנכ"ל עיריית אשקלון לשעבר ימונה ליו"ר נתיבי איילון

עידן דוד יהיה אחראי במסגרת תפקידו על תקציב של כ־3 מיליארד שקל ● בענף יש מי שכבר מרימים גבה על המינוי, בשל חוסר הניסיון שלו בתחום

מטוס F-15 של חיל האוויר האמריקאי / צילום: Reuters, Mark Cosgrove

מערכת ישראלית תשמש את הצבא האמריקאי

לגלובס נודע כי מערכת של חברת TSG הישראלית תוטמע בצבא האמריקאי, כחלק מעסקה בגובה מאות אלפי דולרים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

המניה הלוהטת שחזרה לככב בוול סטריט, והמניות שאכזבו בת"א

האופטימיות ביחס להסכמי הסחר והמערכה הקצרה עם איראן צבעו את המסכים בבורסה בתל אביב ובוול סטריט בירוק במהלך החודש החולף ● סקטור השבבים ובעיקר מניית אנבידיה הובילו את העליות, מי אכזבו והאם הראלי יימשך?

נשיא העליון, השופט יצחק עמית, בדיון בבג''ץ על מינוי ראש השב''כ / צילום: צילום מסך מהשידור החי

מינוי זיני: הממשלה והיועמ"שית פועלים להגיע להסכמות

לאחר הדיון היום בבג"ץ בנוגע לעתירות למנוע את מינויו של האלוף זיני לראש השב"כ הודיעו הצדדים כי הם פועלים להגיע להסכמות  ● במהלך הדיון ח"כ גוטליב צעקה לעבר הנשיא עמית: "תתבייש לך" - והוצאה מהאולם ● בעקבות הפרעות נוספות, הוחלט להמשיך את הדיון ללא קהל; עמית על המהומה באולם: "ניסיון להכשיל הליך משפטי"

בניין מערכת וואלה בתל אביב / צילום: ראובן קסטרו, וואלה! NEWS

גל העזיבות בוואלה נמשך: סגן העורך דוד רוזנטל עוזב אחרי חודשיים בתפקיד

התפקיד הבא של רוזנטל: עורך אתר "ישראל היום" ● בוואלה הודיעו כי ליאת להב תחליף את רוזנטל ותמונה לסגנית העורך הראשי ● לאחרונה עזבו את וואלה גם סגן העורך צחי קומה, המנכ"ל עידן אלרום והפרשן המדיני ברק רביד

אילון מאסק / צילום: Shutterstock

ניסיון לחזור למירוץ ה-AI: גיוס הענק של של אילון מאסק

בנק ההשקעות מורגן סטנלי הודיע כי סטארט-אפ הבינה המלאכותית xAI, שלפי מאסק, שוויו מוערך בכ-80 מיליארד דולר, גייס 10 מיליארד דולר בחוב ובמניות ● גיוס ההון יאפשר לחברה לקדם את מודל ה-AI של החברה, Grok, ולהשיג יתרון מול המתחרות שלה, OpenAI ו-Anthropic

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap

טראמפ: אני אהיה תקיף ביותר מול נתניהו על עזה

טיל שוגר מתימן לישראל ויורט ● גורם המעורה במו"מ: "אפשרות לפריצת דרך בזמן הקרוב" ● איראן: מתקני הגרעין שלנו ניזוקו בצורה קשה, אין לפי שעה תאריך לחידוש שיחות הגרעין ● שרי החוץ של מדינות ה-G7: יש לפעול לחידוש המו"מ עם איראן על הסכם הגרעין ● נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הסיר את הסנקציות מהמשטר בסוריה ● דיווחים ערביים: כוחות צה"ל פועלים באזור שכם ● 50 חטופים - 634 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

מערכת ההגנה האווירית SPYDER בתצורת All in One / צילום: רפאל

המערכת שמאחורי עסקת הענק של רפאל, ולמה היא לא ממש פועלת בישראל?

רומניה תרכוש את מערכת ההגנה האווירית ספיידר של רפאל, בעסקה בשווי של כ־2.2 מיליארד דולר ● העובדה שמכירתה לא דורשת אישור אמריקאי, לצד התאמתה לאיומים מתמרנים כמו מל"טים וטילים בליסטיים, הופכת אותה למבוקשת במיוחד בשוק הביטחוני הנוכחי

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

הוא חתום על אחד האקזיטים המדהימים בתולדות ישראל אבל 4 חברות שלו כבר נקלעו לקשיים. למה זה קורה?

בני לנדא נחשב לאחד מהיזמים הבולטים בישראל, בין היתר, בזכות האקזיט המדהים של אינדיגו ואלף פטנטים שרשם ● אך לפחות ארבע חברות המקושרות אליו נקלעו לקשיים - בשל פיתוחים יקרים, קצב חדירה איטי לשוק, תלות במשקיעים אירופים והשלכות המלחמה ● האם מדובר בצירוף מקרים מצער, או בכשל מובנה במודל?

סניף של רשת דולר ג'נרל, שיאנית העליות ב־S&P 500 / צילום: Reuters, Cassidy Waigand

לא חברת שבבים: זו שיאנית העליות המפתיעה של וול סטריט

בשיא שרשם שוק המניות האמריקאי בשבוע שעבר, בלטו מניות של עסקים "אפורים" בהובלת רשת הקמעונאות המוזלת דולר ג'נרל, שעלתה בכ-50% ● מניות שבע המופלאות ושאר מגזר הטכנולוגיה אמנם בהתאוששות, אבל לא משחזרות את השיאים של 2024 ● זה הזמן לחפש ערך

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר / צילום: ap, Tsafrir Abayov

בעקבות רפורמת הנשק של בן גביר: כמות התלונות על המשרד לביטחון לאומי גדלו פי 6

רפורמת הנשק של השר בן גביר הביאה לגל של 370 אלף בקשת לרישיון נשק מתחילת המלחמה, שהביאה לעומס בירוקרטי יוצא דופן ● 1,436 תלונות על המשרד לביטחון לאומי הוגשו בשנה החולפת, לעומת 226 תלונות בלבד בשנה שעברה ● רבות מהתלונות הן של חיילים בחזית שלא הצליחו להוציא רישיון נשק אזרחי

מבנה נטוש בחיפה / צילום: תמר מצפי

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים. לעירייה יש יוזמה להשמיש אותם

בחיפה יש כ-700 בניינים נטושים, הגורעים מהכנסות הארנונה כ־33 מיליון שקל בשנה ● כעת בעירייה נוקטים במספר צעדים להילחם בתופעה, בין היתר בעירייה יסייעו בקידום תוכניות או היתרי בנייה, כמו גם קידום חקיקה על פיה יחויבו בעלי הנכסים לשלם עליהם ארנונה לאחר 3 שנים

אילוסטרציה: Shutterstock

פסק הדין החדש שכל זוג נשוי צריך להכיר. וההשלכות

בית המשפט העליון קבע השבוע באופן תקדימי כי ניתן לחלק בין בני זוג המתגרשים גם נכס שהיה שייך לאחד מהם לפני הנישואים ● כל מה שכדאי לדעת על הסכסוך שמאחורי ההלכה החדשה, ההשלכות וגם - למה מעכשיו "חייבים לעשות הסכם ממון"

יעקב לוקסנבורג / צילום: סיון פרג'

המהלך הכפול שהניב ליעקב לוקסנבורג תוספת שווי של 400 מיליון שקל

בשבוע שעבר ניצל יעקב לוקסנבורג את מחירי השיא בבורסה בת"א כדי למכור מניות בחברת הבנייה דניה סיבוס, ובמקביל הגדיל את החזקותיו בלפידות קפיטל השולטת בה ● התוצאה: שווי החזקותיו בלפידות זינק ל-3.2 מיליארד שקל

איור: גיל ג'יבלי

"המדינה שלנו זקוקה לאלטרנטיבה": הסכסוך בין טראמפ למאסק עולה שלב

איל ההון תקף ברשת החברתית X את חוק התקציב הענק והשנוי במחלוקת של הנשיא, ושוב איים בהקמת מפלגה מתחרה ● התגובה של טראמפ לא איחרה לבוא: "מאסק קיבל יותר סובסידיות מכל אדם אחר בהיסטוריה" ● החוק צפוי להגדיל את הגירעון האמריקאי ב־3.8 טריליון דולר

שרת התחבורה מירי רגב / צילום: עמית שאבי - ידיעות אחרונות

רגב הורתה להחרים את הדיונים על הקמת שדה תעופה בעמק יזרעאל

שרת התחבורה הורתה שלא לקדם את הקמתו של השדה הצפוני עד להצגת חלופות לשדה הדרומי לראש הממשלה ● בכך מצטרפת רגב לקריאתו של ח"כ אלמוג כהן שלא לקדם בינתיים את השדה

משמאל לימין: מייסדי אימג'ין, יהונתן צלח, דין ביתן ושחר פורת / צילום: אייל טואג

גיוס של 23 מיליון דולר לחברת אימג'ין AI בהובלת לארי אליסון

גיוס סבב נוסף בהיקף של 23 מיליון דולר לאימג'ין AI, שפיתחה טכנולוגיה לגילוי מהיר של סרטן, שאותו מוביל, כמו את סבב הגיוס הקודם, מייסד חברת אורקל והמשקיע לארי אליסון ● בעקבות הגיוס הנוכחי, סך ההשקעות בחברה מגיע ל-45 מיליון דולר

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר ושרת האוצר רייצ'ל ריבס / צילום: ap, POOL

הטבת מס בת 200 שנה בוטלה והמיליונרים נוטשים את בריטניה

כ־16 אלף מיליונרים זרים עזבו את בריטניה מאז תחילת השנה, בעקבות ביטול הטבת המס בת 200 שנה שפטרה אותם מתשלום על הכנסות מחוץ למדינה ● כעת שרת האוצר רייצ'ל ריבס שוקלת לצמצם את הרפורמה - שהייתה הבטחת בחירות מרכזית של מפלגת הלייבור