גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה ננעלה בירידות על רקע דיווחים על החמרה צפויה בסגר

החשש מהחמרת הסגר לצד חולשת העליות בניו יורק הכבידו על המסחר ● מדד הבנקים צנח ב-2.8%, מדד ת"א 90 איבד 1.7% ● מחזור המסחר בשוק המניות היה חריג יחסית והסתכם ב-1.73 מיליארד שקל

בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס
בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:24

יום המסחר השלישי בשבוע המסחר המקוצר הסתיים בירידות בצל החשש מהחמרת ההגבלות והטלת סגר המשק על מנת לדכא את התפשטות נגיף הקורונה. מדד ת"א 35 איבד 1.5%, מדד ת"א 90 ירד ב-1.7% ומדד הבנקים צנח ב-2.77%. 

אלוני חת איבדה יותר מ-5%, מנגד דוראל אנרגיה בלטה בעלייה של 6% כנגד המגמה. 

מחזור המסחר הכולל בשוק המניות הסתכם ב-1.73 מיליארד שקל. 

17:00

מתחזקות הירידות בבורסה, על רקע דיווחים בנוגע להחמרה משמעותית בסגר הצפויה בימים הקרובים, כפי הנראה עוד לפני יום כיפור. מדד ת"א 35 נסחר כעת בירידה של כ-1.7%. מחזור המסחר מסתכם בכ-1.5 מיליארד שקל.

מדד מניות הבנקים מאבד 2.4%. 

בוול סטריט המדדים נסחרים במגמה מעורבת, כאשר הנאסד"ק מאבד 0.7% ומנגד הדאו מוסיף 0.1% לערכו.

15:00

בשוק המטבעות נסחר הדולר בעלייה של כ-0.4% סביב 3.454 שקלים ואילו האירו נחלש בכ-0.2% לרמה של 4.039 שקלים.

ישיבת הקורונה תתכנס היום להמשך הדיון בנושא הגבלות על הפגנות ועל תפילות יום הכיפורים לאחר שאתמול (ג') לא הצליחו השרים להגיע להסכמות. על סדר היום של הישיבה דבריו של ראש המל"ל מאיר בן שבת והצגת מתווה לעריכת תפילות והפגנות מטעמם של שר הבריאות יולי אדלשטיין, השר לביטחון פנים אמיר אוחנה והיועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט.

לפני הישיבה קיים ראש הממשלה בנימין נתניהו התייעצות עם חלק מן השרים ואמר שבעקבות העלייה החדה בתחלואה, הוא יבקש להעביר החלטה על סגר כללי נרחב והידוק משמעותי במגבלות באופן מיידי, וכן סגירת ענפים נרחבים במשק.

13:40

דיווחים על החמרה משמעותית בסגר הצפויה בימים הקרובים מפילים את הבורסה. מדד ת"א 35 נסחר כעת בירידה של כ-1%. מחזור המסחר מסתכם בכ-680 מיליון שקל.

בעוד זמן קצר יתכנס קבינט הקורונה והשרים ידונו בהחמרת הסגר וסגירת נתב"ג. זאת, על רקע העלייה המתמדת במספר הנדבקים בקורונה. 

ירידות בולטות רושמות מניות שיכון ובינוי , אנרג'יאן, גזית גלוב ואלוני חץ. 

13:00

עליות קלות בבורסה כעת, במקביל לעליות של 0.5%-0.7% במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט. מגמה חיובית גם בבורסות אירופה. מחזור המסחר מסתכם בכ-520 מיליון שקל.

עליות בולטות רושמות מניות ברנמילר , אלקטריאון , נייס, נובה ובאטמ. 

מניית אפולו פאוור  מזנקת במחזור גבוה לאחר שהחברה דיווחה היום שחברת הבת שלה, סולארפיינט, התקשרה עם חברת רפאל , המפתחת מערכות לחימה מתקדמות. לפי ההסכם שנחתם בין החברות הן ישתפו פעולה לצורך קיום בדיקת התכנות לשילוב טכנולוגיית היריעה הסולארית פרי פיתוחה של סולארפיינט בחומרים מסוימים המיועדים לסדרת מוצרים ביטחוניים שתוגדר במשותף בין הצדדים.

11:00

מגמה מעורבת בבורסה. מדד ת"א 35 שומר על יציבות ומדד ת"א 90 רושם ירידה של כ-0.2%. 

אייל דבי, מנהל דסק אנליזה בלאומי שוקי הון, אומר הבוקר כי "שוק המניות צפוי להמשיך לדשדש בשבועות הקרובים, על רקע מצב התחלואה והפגיעה הכלכלית הצפויה בעקבות הסגר והשבתת הפעילות. להערכתי, חלק גדול מהפגיעה הכלכלית הצפויה כבר מתומחר במחירי המניות ומה שמשפיע על המשקיעים יותר מכל הוא חוסר הודאות באשר למדיניות הכלכלית. ההבדל המשמעותי בין הסגר הראשון לסגר הנוכחי הוא שכעת אנחנו קרובים הרבה יותר לחיסון ולכן, להערכתי, זוהי הזדמנות לאסוף מניות ערך שירדו בשל הסנטימנט השלילי, ללא קשר לערכן הכלכלי. מדובר במיוחד במניות הפיננסים, שחזרו לרדת בשבועיים-שלושה האחרונים ללא קשר למחיריהן הריאליים. מניות הביטוח, לדוגמה, חזרו לרדת לאחר שעלו בקרוב למאה אחוז מנקודת השפל שאליה הגיעו בסגר הראשון".

להערכתי, אומר דבי, "ברגע שיתחיל להסתמן מועד ברור ליציאת חיסון אנו עשויים לראות תיקון חד כלפי מעלה בשווקים ולכן מי שיכול לקחת נשימה עמוקה ולהמתין כמה חודשים עשוי לצאת נשכר. נראה שהמשקיעים בארה"ב מבינים זאת ולכן המדדים שם קרובים הרבה יותר לשיא. נכון שבארה"ב המדדים מוטים יותר לסקטור הטכנולוגיה, אך גם אם משווים את ביצועי הסקטורים המסורתיים, השוק הישראלי ירד יותר מהאמריקאי, ונראה שהמשקיעים מכילים את האירוע ומצפים לתיקון".

10:00

יום המסחר בבורסה נפתח במגמה מעורבת עם נטייה לעליות במדדי המניות המרכזיים. עליות בולטות רושמות מניות לייבפרסון , דוראל אנרגיה , פרשמרקט ואלקטריאון.

בשוק המטבעות נחלש הדולר בכ-0.1% לרמה של 3.437 שקלים והאירו נחלש בכ-0.7% ונסחר סביב 4.018 שקלים.

08:40

מספר חולי הקורונה שאומתו ביום אחד בישראל הגיע אתמול לשיא; 6782 מאומתים חדשים מתוך 59169 בדיקות. מדובר אמנם במספר גבוה מאוד של בדיקות, אך 11.6% מהנבדקים אותרו כחיוביים - מהנתונים הגבוהים ביותר עד כה. משרד הבריאות לא עדכן ביממה האחרונה את נתוני התחלואה המתפרסמים עבור הציבור בלוח הבקרה שלו, אך המספר הגבוה משקף תחלואה סמויה בהיקף גדול בקרב האוכלוסייה. בימים האחרונים, בוצעו פחות בדיקות בשל ימי החג, אך כעת כאמור ניגשו ישראלים רבים יותר להיבדק.

היום, בשעה 11:30, ייתכנס קבינט הקורונה בכדי לדון בצעדים להידוק הסגר, זאת לאחר שבתום דיון של 9 שעות שהתקיים אתמול, לא הושגה בקרב השרים הסכמה בנוגע לסוגיית ההפגנות, ולא התקבלה החלטה. ואולם, הוחלט לאמץ את ההצעה של השר גבי אשכנזי להקים צוות בין-משרדי שיגבש מתווה מסודר להפגנות ולתפילות, שיוגש הבוקר לקבינט הקורונה. פרוייקטור הקורונה הציג בדיון את המלצותיו, ובהן צמצום נוסף של מקומות העבודה וצמצום המגזר הציבורי לכדי 50%, איסור התקהלויות, סגירת בתי כנסת ועוד.

07:15

1. יום המסחר בבורסה של תל אביב צפוי להיפתח הבוקר על רקע העליות אמש בוול סטריט, שקטעו רצף ירידות. מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.5%, נאסד"ק קפץ ב-1.7% ומדד S&P 500 התחזק ב-1%.

2. במסחר בבורסות אסיה נרשמת היום מגמה מעורבת וגם במסחר בחוזים עתידיים על מדדי בורסות ארה"ב המגמה מעורבת.

3. קבינט הקורונה לא הגיע אמש להחלטות בנוגע להחרפת הסגר על אזרחי ישראל והדיון בו יימשך הבוקר. מספר חולי הקורונה במצב קשה עומד הבוקר על 668 ומספר המונשמים הגיע ל-159. 

4. האם החיסון לקורונה הולך ומתקרב  ונמצא כבר ממש מעבר לפינה? אתמול חשפה אסטרהזנקה את פרוטוקול הניסוי שלה, שהוא דומה לפרוטוקולים של הניסויים של החברות פייזר ומודרנה, אשר גם הן מנהלות ניסויי שלב III (אשר אם יהיו מוצלחים, יכולים להוות בסיס לאישור). אסטרהזנקה מסרה כי היא אמורה לפרסם תוצאות אחרי שיתגלו 150 חולים בקורונה מבין מתנדבי הניסוי, אך ייתכן כי ועדה בלתי תלויה כבר תביט אחרי שיתגלו רק 75 חולים, ואם התוצאות מצוינות, ניתן יהיה לקבל אישור חירום כבר בשלב זה.  פייזר ומודרנה פרסמו אתמול גם הן את הפרוטוקולים שלהן. 

5. המניות הדואליות צפויות לספק תמיכה למדד ת"א 35. טבע  שבה אמנם אם פער ארביטראז' שלילי של 1.1%, אך יקזזו אותה אורמת  שחוזרת עם פער חיובי של 1.1%, פריגו , סאפיינס, נייס  ונובה ששבות עם פער חיובי של כ-2%, טאואר עם 1.3% ולייבפרסון ששבה מניו יורק עם פער ארביטראז' חיובי של 3.3%.

אתמול ננעל המסחר בתל אביב בעליות שערים קלות. מדד ת"א 35 התחזק ב-0.1%, מדד ת"א 125 התקדם ב-0.2% ומדד ת"א 90 הוסיף 0.4%. העליות הקיפו את כל המגזרים, מלבד מדד הבנקים שירד ב-1.3% ומדד פיננסים שנחלש ב-0.3%.

עוד כתבות

מנכ''ל אינטל, ליפ-בו טאן / צילום: Reuters, Laure Andrillon

אינטל עקפה את צפי האנליסטים אך אכזבה בתחזית להמשך; המניה יורדת במסחר המאוחר

אינטל הרוויחה 15 סנט למניה והכנסותיה עמדו ברבעון על 13.7 מיליארד דולר, מעל הצפי ● למרות זאת החברה מאכזבת בציפיות לרבעון הראשון של 2026

באר שבע. דבקה במודל הפרברי / צילום: Shutterstock

71% צמודי קרקע: המתכון הבטוח לעיר בלי ביטחון, בלי תחבורה ובלי עתיד

בזמן שיתר הערים מצטופפות, בירת הנגב דבקה במודל פרברי שהולך נגד הזרם ● עם כישלון המכרזים בשכונת רקפות, מתברר שהמרדף אחרי בית עם גינה רק מייצר פקקים, פוגע בביטחון וחונק את פריון העבודה ● כך, הלקח שנלמד בתל אביב - נשכח בדרך לבאר שבע

מטוס של דלתא איירליינס / צילום: דלתא איירליינס

החברה האמריקאית שמבטלת טיסות לישראל בגלל הסופה בארה״ב

חברת התעופה דלתא איירליינס הודיעה על ביטול טיסות בקו תל אביב-ניו יורק ● זאת על רקע סופה הפוקדת את צפון מזרח ארה"ב, והובילה לביטול של אלפי טיסות במדינה

פלטפורמת הרמוני של WIX / צילום: יח''צ

לא רק חזרה למשרדים: wix חוזרת גם לסופרבול, בהשקעה של מיליונים

אחרי הפסקה בת שש שנים, חברת Wix חוזרת לסופרבול, שנחשב לאחד מאירועי הפרסום הגדולים בעולם ● אסף גרניט מסביר לראשונה מדוע הצטרף כיועץ אסטרטגי לקרן ההון סיכון IL Ventures, ומידרג משקיעה במיזם ישראלי שמסייע לזרים המתגוררים בחו"ל למצוא בעלי מקצוע ● אירועים ומינויים

סאטיה נאדלה, מנכ''ל מיקרוסופט / צילום: AP, Charles Rex Arbogast

מניית מיקרוסופט בקיפאון: האם היא המפסידה הגדולה של המרוץ ל-AI?

איך קורה שמיקרוסופט, שהייתה מהראשונות לזהות את מהפכת הבינה המלאכותית, מוצאת את עצמה משתרכת מאחורי גוגל ואמזון? ● בין הסיבות: עיכובים קריטיים בפיתוח שבבים עצמאיים, תלות גוברת ב–OpenAI של סם אלטמן וצניחה בנתח השוק של קופיילוט ● האם המודל העסקי המנצח יצליח להציל את המניה המדשדשת?

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

"המוכרת הייתה לחוצה": בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בשכונת יד אליהו בתל אביב?

דירת 4 חדרים בשטח של 80 מ"ר בשכונת יד אליהו בתל אביב נמכרה תמורת 2.4 מיליון שקל ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

רשת 13 / צילום: Shutterstock

הדירקטורית החדשה בחדשות 13 והדרישה שקשורה לאיל ברקוביץ

אילת אליאב מונתה ע"י הרשות השנייה כדירקטורית מטעם הציבור בחדשות 13, אף שקיים קשר עסקי שוטף בין החברה שהיא מנהלת לבנו של איל ברקוביץ ● היועץ המשפטי קבע שאין מניעה חוקית למינוי - אך דרש שורת מגבלות, בהן הרחקה מכל עיסוק בעניינים הנוגעים לברקוביץ ולתוכניתו

TOTO / צילום: מתוך אתר החברה

הסיבה המפתיעה לזינוק של מניית יצרנית האסלות הגדולה בעולם

כבר שנים שחברת טוטו היפנית מייצרת לא רק מושבי אסלה מחוממים, אלא גם רכיבים המשמשים בייצור שבבים ● הבוקר מניית החברה זינקה ביותר מ-10% בעקבות המלצה של גולדמן סאקס

הומנואידים. סין משקיעה בהם הרבה משאבים / צילום: Shutterstock

בלי ששמנו לב, זירת הרובוטים דמויי אדם עשתה קפיצת מדרגה

השבוע התריע מנכ"ל גוגל DeepMind בוועידת דאבוס כי סין רחוקה רק כחצי שנה מהישגי המעבדות המערביות המובילות בגזרת ה–AI ● באילו תחומים סין כבר עוקפת את היתר, ולמה זה כל כך מפחיד את המערב

המבורגר של GDB / צילום: אנטולי מיכאלוב, ליאל סנד

שווי של כ-65 מיליון שקל: האקזיט של בעלי מסעדת ההמבורגרים מתל אביב

לאחר השקעה של 130 מיליון שקל על ידי לאומי פרטנרס ומור גמל ופנסיה, ממשיכה קבוצת נונו בהתרחבות דרך אחזקות במותגי מסעדנות ורוכשת 50% ממותג ההמבורגרים התל־אביבי GDB ● לפני כחודש רכשה גם את רשת טאקריה בעסקת מזומן של 29 מיליון שקל

מייסדי למונייד, דניאל שרייבר ושי וינינגר / צילום: דור מלכה

שיתוף הפעולה עם טסלה שהזניק את המניה הישראלית בוול סטריט

למונייד אספה מידע שהראה שמערכת הנהיגה האוטונומית של טסלה מפחיתה תאונות ● מייסד למונייד שי וינינגר: "רכב שיכול לראות ב‑360 מעלות, שלעולם לא נרדם ומגיב בשברירי שנייה, פשוט אינו ניתן להשוואה לבני אדם" ● מניית החברה זינקה ב-13%

רשת החשמל בישראל מתקשה להדביק את הזינוק בביקושים / צילום: Shutterstock

שמש זה לא מספיק: המכשול המרכזי שתוקע את מהפכת החשמל הסולארי

אחרי שנים של הזנחה, רשת החשמל בישראל מתקשה להדביק את הזינוק בביקושים ואת קצב ההקמה של מתקנים סולאריים ● "אנחנו יודעים לרוץ הרבה יותר מהר מהרשת", אומר יזם בתחום, וברשות החשמל מודים ש"זה המכשול המרכזי היום" ● התוצאה: צוואר בקבוק תשתיתי שמאיים על התחרות במשק, על אמינות האספקה ועל המעבר לאנרגיה זולה ונקייה

מיכאל קלמן וערן גריפל / צילום: נטי לוי, גיא חמוי

אלו שני הבכירים הנוספים במנורה שנחקרו בפרשת ההסתדרות

ערן גריפל ומיכאל קלמן נחקרו ביום רביעי השבוע בלהב 433 במסגרת פרשת השחיתות "יד לוחצת יד" של ההסתדרות וסוכן הביטוח עזרא גבאי ● במשטרה אומרים שמנורה מבטחים חשודה "בביצוע עבירות מתחום השחיתות הציבורית"

אסתי פורטנוי / צילום: גבריאל סימן טוב

"כשהגעתי לראיון עבודה אצל מייקל ג'ורדן לא הבנתי כלום בכדורסל. אבל התקבלתי"

כשאסתי פורטנוי קיבלה הצעה לעבוד עם אגדת הכדורסל מייקל ג'ורדן, היא לא ממש התלהבה. אחרי הכול, כדורסל לא היה ספורט מועדף עליה. מאז חלפו כמעט 30 שנה שבהן היא משמשת כמנהלת השיווק והמנהלת האישית שלו ● בראיון מיוחד לגלובס היא מסבירה איך מתחזקים מותג שדור ה–Z מעולם לא ראה על המגרש, מה עומד מאחורי מותג הטקילה שלו סינקורו, הנמכר גם בארץ, מה השיעור שלמדה ממנו ואיך אפשר לשפר את תדמית ישראל בעולם

ליפ-בו טאן, מנכ''ל אינטל / צילום: אינטל

הציפייה הייתה בשמיים, אבל ההתאוששות של אינטל עוד רחוקה

אינטל רשמה בשבועות האחרונים עלייה פנומלית ובתי ההשקעות שדרגו את המלצת הקנייה שלהם למנייה ● אלא שעם פרסום התוצאות לרבעון הרביעי ההתלהבות נבלמה והמשקיעים קיבלו תזכורת למשבר הגדול בו מצויה החברה ● האם 2026 תהיה שנת המפנה?

ג'ילי סטאריי E-MI / צילום: יח''צ

83 ק"מ לליטר? ההבטחה של הקרוס-אובר הסיני החדש

לפלח הצפוף והפופולרי של רכבי קרוס־אובר עם הנעת פלאג־אין מצטרף מתמודד מבית ג'ילי - ג'ילי סטאריי E-MI ● יש לו ממדים מרשימים, תא נוסעים מרווח ומאובזר, מערכת הנעה מעודנת ומחיר תחרותי. האם נולד כאן להיט חדש?

דונלד טראמפ וראש ממשלת קנדה מארק קרני / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ מאיים במכס של 100% על קנדה אם תחתום על הסכם סחר עם סין

הנשיא מחריף את המתיחות עם קנדה, מכנה את ראש הממשלה קרני "מושל" ומאיים במכסים של 100% במידה ואוטווה תחתום על הסכם עם הסינים ● האיום של טראמפ מגיע שבוע לאחר שהציג עמדה מפויסת ואמר כי על קנדה להגיע לעסקה עם סין

KLM / צילום: Shutterstock

מחשש להסלמה: חברות התעופה שמבטלות טיסות עד יום ראשון

על רקע המתיחות הביטחונית חברות התעופה אייר פראנס ו-KLM הודיעו הערב על ביטול הטיסות לישראל במהלך סוף השבוע הקרוב ● מדובר בביטול של טיסות בודדות אך עלול להתרחב אם תימשך אי היציבות במזרח התיכון

מטוס JF-17 שפותח על ידי פקיסטן וסין / צילום: Reuters

לידיעת טראמפ: סעודיה קונה נשק ממדינה מפתיעה

לאחר חילופי שלטון, צ'ילה רוכשת אמצעי לחימה מחברה־בת של אלביט ● ערב הסעודית משלימה הכשרת צוותי THAAD אך בוחנת במקביל מטוסי קרב מתוצרת סין ופקיסטן ● ואזרבייג'ן חושפת מערכות הגנה אווירית מבוססות לייזר ומיקרו־גל לפגיעה בכטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; מניות וויקס ולמונייד זינקו, מובילאיי ירדה

טראמפ תבע היום את בנק גיי.פי.מורגן על סך 5 מיליארד דולר, בטענה שהבנק סגר את חשבונותיו שלא כדין ● הכלכלה האמריקאית צמחה בקצב המהיר ביותר זה שנתיים ברבעון השלישי ● אינפלציה עיקשת: מדד המחירים המועדף על הפדרל ריזרב עלה ב-2.8% בנובמבר ● מובילאיי צופה הכנסות של 1.9-1.98 מיליארד דולר, בשוק ציפו ליותר ● אינטל תפרסם את הדוח הרבעוני שלה אחרי הנעילה