גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה ננעלה בירידות על רקע דיווחים על החמרה צפויה בסגר

החשש מהחמרת הסגר לצד חולשת העליות בניו יורק הכבידו על המסחר ● מדד הבנקים צנח ב-2.8%, מדד ת"א 90 איבד 1.7% ● מחזור המסחר בשוק המניות היה חריג יחסית והסתכם ב-1.73 מיליארד שקל

בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס
בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:24

יום המסחר השלישי בשבוע המסחר המקוצר הסתיים בירידות בצל החשש מהחמרת ההגבלות והטלת סגר המשק על מנת לדכא את התפשטות נגיף הקורונה. מדד ת"א 35 איבד 1.5%, מדד ת"א 90 ירד ב-1.7% ומדד הבנקים צנח ב-2.77%. 

אלוני חת איבדה יותר מ-5%, מנגד דוראל אנרגיה בלטה בעלייה של 6% כנגד המגמה. 

מחזור המסחר הכולל בשוק המניות הסתכם ב-1.73 מיליארד שקל. 

17:00

מתחזקות הירידות בבורסה, על רקע דיווחים בנוגע להחמרה משמעותית בסגר הצפויה בימים הקרובים, כפי הנראה עוד לפני יום כיפור. מדד ת"א 35 נסחר כעת בירידה של כ-1.7%. מחזור המסחר מסתכם בכ-1.5 מיליארד שקל.

מדד מניות הבנקים מאבד 2.4%. 

בוול סטריט המדדים נסחרים במגמה מעורבת, כאשר הנאסד"ק מאבד 0.7% ומנגד הדאו מוסיף 0.1% לערכו.

15:00

בשוק המטבעות נסחר הדולר בעלייה של כ-0.4% סביב 3.454 שקלים ואילו האירו נחלש בכ-0.2% לרמה של 4.039 שקלים.

ישיבת הקורונה תתכנס היום להמשך הדיון בנושא הגבלות על הפגנות ועל תפילות יום הכיפורים לאחר שאתמול (ג') לא הצליחו השרים להגיע להסכמות. על סדר היום של הישיבה דבריו של ראש המל"ל מאיר בן שבת והצגת מתווה לעריכת תפילות והפגנות מטעמם של שר הבריאות יולי אדלשטיין, השר לביטחון פנים אמיר אוחנה והיועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט.

לפני הישיבה קיים ראש הממשלה בנימין נתניהו התייעצות עם חלק מן השרים ואמר שבעקבות העלייה החדה בתחלואה, הוא יבקש להעביר החלטה על סגר כללי נרחב והידוק משמעותי במגבלות באופן מיידי, וכן סגירת ענפים נרחבים במשק.

13:40

דיווחים על החמרה משמעותית בסגר הצפויה בימים הקרובים מפילים את הבורסה. מדד ת"א 35 נסחר כעת בירידה של כ-1%. מחזור המסחר מסתכם בכ-680 מיליון שקל.

בעוד זמן קצר יתכנס קבינט הקורונה והשרים ידונו בהחמרת הסגר וסגירת נתב"ג. זאת, על רקע העלייה המתמדת במספר הנדבקים בקורונה. 

ירידות בולטות רושמות מניות שיכון ובינוי , אנרג'יאן, גזית גלוב ואלוני חץ. 

13:00

עליות קלות בבורסה כעת, במקביל לעליות של 0.5%-0.7% במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט. מגמה חיובית גם בבורסות אירופה. מחזור המסחר מסתכם בכ-520 מיליון שקל.

עליות בולטות רושמות מניות ברנמילר , אלקטריאון , נייס, נובה ובאטמ. 

מניית אפולו פאוור  מזנקת במחזור גבוה לאחר שהחברה דיווחה היום שחברת הבת שלה, סולארפיינט, התקשרה עם חברת רפאל , המפתחת מערכות לחימה מתקדמות. לפי ההסכם שנחתם בין החברות הן ישתפו פעולה לצורך קיום בדיקת התכנות לשילוב טכנולוגיית היריעה הסולארית פרי פיתוחה של סולארפיינט בחומרים מסוימים המיועדים לסדרת מוצרים ביטחוניים שתוגדר במשותף בין הצדדים.

11:00

מגמה מעורבת בבורסה. מדד ת"א 35 שומר על יציבות ומדד ת"א 90 רושם ירידה של כ-0.2%. 

אייל דבי, מנהל דסק אנליזה בלאומי שוקי הון, אומר הבוקר כי "שוק המניות צפוי להמשיך לדשדש בשבועות הקרובים, על רקע מצב התחלואה והפגיעה הכלכלית הצפויה בעקבות הסגר והשבתת הפעילות. להערכתי, חלק גדול מהפגיעה הכלכלית הצפויה כבר מתומחר במחירי המניות ומה שמשפיע על המשקיעים יותר מכל הוא חוסר הודאות באשר למדיניות הכלכלית. ההבדל המשמעותי בין הסגר הראשון לסגר הנוכחי הוא שכעת אנחנו קרובים הרבה יותר לחיסון ולכן, להערכתי, זוהי הזדמנות לאסוף מניות ערך שירדו בשל הסנטימנט השלילי, ללא קשר לערכן הכלכלי. מדובר במיוחד במניות הפיננסים, שחזרו לרדת בשבועיים-שלושה האחרונים ללא קשר למחיריהן הריאליים. מניות הביטוח, לדוגמה, חזרו לרדת לאחר שעלו בקרוב למאה אחוז מנקודת השפל שאליה הגיעו בסגר הראשון".

להערכתי, אומר דבי, "ברגע שיתחיל להסתמן מועד ברור ליציאת חיסון אנו עשויים לראות תיקון חד כלפי מעלה בשווקים ולכן מי שיכול לקחת נשימה עמוקה ולהמתין כמה חודשים עשוי לצאת נשכר. נראה שהמשקיעים בארה"ב מבינים זאת ולכן המדדים שם קרובים הרבה יותר לשיא. נכון שבארה"ב המדדים מוטים יותר לסקטור הטכנולוגיה, אך גם אם משווים את ביצועי הסקטורים המסורתיים, השוק הישראלי ירד יותר מהאמריקאי, ונראה שהמשקיעים מכילים את האירוע ומצפים לתיקון".

10:00

יום המסחר בבורסה נפתח במגמה מעורבת עם נטייה לעליות במדדי המניות המרכזיים. עליות בולטות רושמות מניות לייבפרסון , דוראל אנרגיה , פרשמרקט ואלקטריאון.

בשוק המטבעות נחלש הדולר בכ-0.1% לרמה של 3.437 שקלים והאירו נחלש בכ-0.7% ונסחר סביב 4.018 שקלים.

08:40

מספר חולי הקורונה שאומתו ביום אחד בישראל הגיע אתמול לשיא; 6782 מאומתים חדשים מתוך 59169 בדיקות. מדובר אמנם במספר גבוה מאוד של בדיקות, אך 11.6% מהנבדקים אותרו כחיוביים - מהנתונים הגבוהים ביותר עד כה. משרד הבריאות לא עדכן ביממה האחרונה את נתוני התחלואה המתפרסמים עבור הציבור בלוח הבקרה שלו, אך המספר הגבוה משקף תחלואה סמויה בהיקף גדול בקרב האוכלוסייה. בימים האחרונים, בוצעו פחות בדיקות בשל ימי החג, אך כעת כאמור ניגשו ישראלים רבים יותר להיבדק.

היום, בשעה 11:30, ייתכנס קבינט הקורונה בכדי לדון בצעדים להידוק הסגר, זאת לאחר שבתום דיון של 9 שעות שהתקיים אתמול, לא הושגה בקרב השרים הסכמה בנוגע לסוגיית ההפגנות, ולא התקבלה החלטה. ואולם, הוחלט לאמץ את ההצעה של השר גבי אשכנזי להקים צוות בין-משרדי שיגבש מתווה מסודר להפגנות ולתפילות, שיוגש הבוקר לקבינט הקורונה. פרוייקטור הקורונה הציג בדיון את המלצותיו, ובהן צמצום נוסף של מקומות העבודה וצמצום המגזר הציבורי לכדי 50%, איסור התקהלויות, סגירת בתי כנסת ועוד.

07:15

1. יום המסחר בבורסה של תל אביב צפוי להיפתח הבוקר על רקע העליות אמש בוול סטריט, שקטעו רצף ירידות. מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.5%, נאסד"ק קפץ ב-1.7% ומדד S&P 500 התחזק ב-1%.

2. במסחר בבורסות אסיה נרשמת היום מגמה מעורבת וגם במסחר בחוזים עתידיים על מדדי בורסות ארה"ב המגמה מעורבת.

3. קבינט הקורונה לא הגיע אמש להחלטות בנוגע להחרפת הסגר על אזרחי ישראל והדיון בו יימשך הבוקר. מספר חולי הקורונה במצב קשה עומד הבוקר על 668 ומספר המונשמים הגיע ל-159. 

4. האם החיסון לקורונה הולך ומתקרב  ונמצא כבר ממש מעבר לפינה? אתמול חשפה אסטרהזנקה את פרוטוקול הניסוי שלה, שהוא דומה לפרוטוקולים של הניסויים של החברות פייזר ומודרנה, אשר גם הן מנהלות ניסויי שלב III (אשר אם יהיו מוצלחים, יכולים להוות בסיס לאישור). אסטרהזנקה מסרה כי היא אמורה לפרסם תוצאות אחרי שיתגלו 150 חולים בקורונה מבין מתנדבי הניסוי, אך ייתכן כי ועדה בלתי תלויה כבר תביט אחרי שיתגלו רק 75 חולים, ואם התוצאות מצוינות, ניתן יהיה לקבל אישור חירום כבר בשלב זה.  פייזר ומודרנה פרסמו אתמול גם הן את הפרוטוקולים שלהן. 

5. המניות הדואליות צפויות לספק תמיכה למדד ת"א 35. טבע  שבה אמנם אם פער ארביטראז' שלילי של 1.1%, אך יקזזו אותה אורמת  שחוזרת עם פער חיובי של 1.1%, פריגו , סאפיינס, נייס  ונובה ששבות עם פער חיובי של כ-2%, טאואר עם 1.3% ולייבפרסון ששבה מניו יורק עם פער ארביטראז' חיובי של 3.3%.

אתמול ננעל המסחר בתל אביב בעליות שערים קלות. מדד ת"א 35 התחזק ב-0.1%, מדד ת"א 125 התקדם ב-0.2% ומדד ת"א 90 הוסיף 0.4%. העליות הקיפו את כל המגזרים, מלבד מדד הבנקים שירד ב-1.3% ומדד פיננסים שנחלש ב-0.3%.

עוד כתבות

שליח וולט

פשרה בייצוגית נגד וולט על פער המחירים בין האפליקציה למסעדות

בית המשפט אישר הסדר פשרה בתובענה הייצוגית שהוגשה לפני כ-3 שנים נגד וולט סביב סעיף תיאום המחירים עם מסעדות ● ענקית המשלוחים תעביר 5.5 מיליון שקל לקרן לניהול תובענות ייצוגיות, שייועדו לסיוע לעסקים קטנים

שר התרבות והספורט מיקי זוהר המהדורה המוקדמת, קשת 12, 09.12.25 / צילום: לשכת עורכי דין

הח"כים יזכו להעלאת שכר? זה הסכום שהם קיבלו בפעם האחרונה

ההתנגדות להעלאת שכר הח"כים היא "פופוליסטית"? לפי מיקי זוהר, הח"כים בכלל לא נהנו מעליות שכר בשנים האחרונות ● הטענה אולי נשמעת מפתיעה, אבל מתברר שהיא לא שגויה ● המשרוקית של גלובס 

ריק וורסטר, מנכ''ל חברת הברוקראז' צ'ארלס שוואב / צילום: Reuters, Kylie Cooper

מנכ"ל חברת ברוקראז' מהגדולות בעולם משרטט את הגבול בין הימור להשקעה

ריק וורסטר, מנכ"ל חברת הברוקראז' צ'ארלס שוואב, רואה את המתחרה רובינהוד צוברת תאוצה וחושש מהנהירה למוצרים עתירי סיכון ● "אני באמת מודאג מהמסר שנשלח למשקיעים צעירים - שצריך להשיג רווחים מהירים"

ספי זינגר, יו''ר רשות ניירות ערך / צילום: שלומי יוסף

רשות ניירות ערך בוחנת מתן הקלות לסוכני ביטוח בייעוץ השקעות

במסגרת המהלך שמקדם משרד האוצר לאיחוד מוצרי החיסכון תחת פלטפורמה אחת, רק סוכני ביטוח שמחזיקים גם ברישיון ייעוץ השקעות יוכלו לשווק קרנות נאמנות ● לגלובס נודע כי על רקע זה רשות ניירות ערך בוחנת אפשרות ליצור מסלול מקוצר לקבלת הרישיון עבור הסוכנים

מדד מיתוג מעסיק

חוויית עבודה משמעותית ותרבות ארגונית: מי החברות שכבשו את צמרת הדירוג החדש של גלובס?

גלובס מפרסם לראשונה בשיתוף פלייטיקה את מדד מיתוג המעסיק, שבוחן אילו חברות במשק מובילות ביצירת חוויית עבודה משמעותית, תרבות ארגונית וערכים שמושכים עובדים ● מי הצטיינה בחיבור העובדים למשימה, ומי יצרה שפה אחת לכל סניפיה בעולם? ● הדירוג המלא

שוק באנקרה. / צילום: ap, Burhan Ozbilici

בניגוד לכל הכללים: טורקיה הורידה ריבית בפעם הרביעית, למרות אינפלציה של 31%

נגיד הבנק המרכזי בטורקיה, פתיך קרהאן, הודיע לאחרונה על הורדת ריבית בפעם הרביעית בתוך שנה, וכעת היא עומדת על 38% ● זאת, על אף קצב האינפלציה השנתי שנותר גבוה ● בשנים האחרונות, הכלכלה הטורקית מתמודדת עם שורת אתגרים, בהם מחסור באנרגיה

"מצרפת ועד אוסטרליה, מניו יורק ועד אמסטרדם": יהודים נאלצים להסתתר

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: האנטישמיות זורעת פחד בקהילות היהודיות בעולם, האקרים האיראנים מציעים פרס כספי עבור מידע על ישראל, וקניה קיבלה מישראל מערכת הגנה אווירית של רפאל ● כותרות העיתונים בעולם

מטוסי וויזאייר / צילום: יח''צ

התקדמות במגעים עם משרד התחבורה: וויזאייר בדרך לשני בסיסי פעילות בישראל

חברת התעופה ההונגרית ומשרד התחבורה השיגו הסכמות על הקמת שני בסיסי פעילות בישראל, בנתב"ג וברמון, עם כוונה להפעיל טיסות פנים ולהגדיל תדירויות כבר ממרץ ● בשבוע הבא חברות התעופה הישראליות יזומנו לרשות התעופה האזרחית להביע את התנגדותן למתווה המתגבש ● וגם: הדרישה של וויזאייר שירדה מהשולחן

משרדי משרד הבריאות בירושלים / צילום: איל יצהר

משרד הבריאות: השפעת השנה מוקדמת וחמורה מהרגיל

תת־זן חדש של שפעת A הפך את עונת השפעת לקשה מהממוצע, עם מקרי תמותה בילדים, מאות מאושפזים והיערכות לעומסים בבתי החולים ● משרד הבריאות ממליץ על עטיית מסיכות ע"י אוכלוסיות בסיכון ובנוכחותן ● וגם: שיעור ההתחסנות בישראל נותר נמוך

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

התיאבון של עופר ינאי: רוכש את השליטה באלומיי לפי מיליארד שקל שווי

חברת האנרגיה המתחדשת נופר שמוביל ינאי, רוכשת 46% ממניות אלומיי, המחזיקה בתחנת הכח דוראד, תמורת 460 מיליון שקל ● בין המוכרים - יו"ר הפועלים לשעבר שלמה נחמה

אילוסטרציה: Shutterstock

שוק העבודה הדוק: שיא של שלוש שנים בשיעור המשרות הפנויות

לפי הלמ"ס, סך מספר המשרות הפנויות עלה ל-151,354 בנובמבר, לעומת 150,974 באוקטובר ● המחסור הכבד ביותר בידיים עובדות מצוי בקרב עובדי המכירות

שיגור טיל חץ 3 / צילום: משרד הביטחון

גרמניה מרחיבה את עסקת הרכישה של מערכות חץ ב-3.1 מיליארד דולר נוספים

משרד הביטחון הודיע כי הבונדסטאג הגרמני אישר את הרחבת העסקה למכירת מערכת "חץ 3" הישראלית לגרמניה, כפי שנחשף בגלובס ● עסקת החץ צפויה להסתכם בלמעלה מ-6.7 מיליארד דולר ולהיות הגבוהה ביותר בתולדות מדינת ישראל

צחי נחמיאס / צילום: ורד פיצ'רסקי

מגה אור די סי של צחי נחמיאס במגעים להקמת מעבדות אנבידיה במעל למיליארד דולר

כפי שנחשף בעבר בגלובס, אנבידיה בונה חוות שרתים שנייה לשימוש פנימי בפארק התעשייה מבוא כרמל ● כעת נודע כי חברת מגה אור די. סי של צחי נחמיאס היא בין הנושאים ונותנים לבניית המבנה שבו תשוכן החווה, כאשר אנבידיה תהיה אחראית על ציודו והפעלתו של המרכז

מי ירכוש את אולפני וורנר ברדרס? / צילום: Shutterstock

עסקת הענק במדיה: בוורנר ברדרס ממליצים לדירקטוריון לבחור בנטפליקס על פני פרמאונט

במכתב לבעלי המניות, וורנר כינתה את הצעתה של פרמאונט "אשליה", העלתה חששות לגבי אמינות ההון המוצע על-ידה ואף הטילה ספק במחויבות של משפחת אליסון למימון העסקה ● "הצעת פרמאונט לא נותנת ערך מספק; תנאי המיזוג עם נטפליקס עדיפים"

נשיא ונצואלה ניקולס מדורו ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: AP - ניקולס מדורו

הסלמה משמעותית: טראמפ הגדיר את המשטר בוונצואלה כארגון טרור

בהסלמה משמעותית בין המדינות, נשיא ארה"ב הכריז על משטר מדורו כארגון טרור ● טראמפ גם הודיע כי "ונצואלה מוקפת לחלוטין בצי המלחמה הימי הגדול ביותר שאי-פעם נפרס בדרום אמריקה", והוסיף: "מורה על מצור מוחלט ומלא על כל מכליות הנפט הנכנסות לוונצואלה והיוצאות ממנה" ● טראמפ איים: "ההלם שהם יחוו יהיה חסר תקדים" ● בקראקס הגיבו: "דוחים את האיום הגרוטסקי"

מאגר הגז לוויתן / צילום: אלבטרוס

ראש הממשלה נתניהו העניק את האישור: עסקת הגז הגדולה עם מצרים יוצאת לדרך

האישור של נתניהו מגיע לאחר הסדרת התנאים בין משרד האנרגיה לחברות הגז, לקראת הרחבת ההפקה ממאגר לוויתן והיצוא למצרים ● התמורה בעסקה: 35 מיליארד דולר

איזיג'ט ולגו מגייסות בתקציב מינימלי / צילום: Shutterstock

טייסות בגן ילדים וערוצי יוטיוב: כך איזיג'ט ולגו מגייסות בתקציב מינימלי

חברות רבות החלו להשקיע בהליכי גיוס לא קונבנציונלים ויצירתיים, שהופכים את דורשי העבודה לשותפים לסיפור המיתוג ● עובדים קיימים משמשים "שגרירי תוכן אותנטי" ומהדהדים את תכני החברה ברשת ● כך הארגונים חוסכים בתקציבי פרסום ומגיעים למועמדים באופן ממוקד

הדמיה של מתקן ההשבה המתוכנן / צילום: ג'ני ויינשטיין, אדריכלית נוף

לראשונה בישראל: יוקם מתקן שמייצר חשמל מפסולת

מתקן חדש להשבת אנרגיה מפסולת בגליל המערבי צפוי לקום תוך שלוש שנים ולאתגר את תחנות הכוח ● תמלוגי המוזיקאים זינקו בעשרות אחוזים השנה ל־13.6 מיליון שקל ● רשת סאלח דבאח משיקה סניף ענק מחודש בהשקעה של כ־7 מיליון שקל ● 200 נשים בכירות התכנסו במוזיאון ת"א לכבוד התערוכה "לו נשים היו שולטות בעולם" ● וגם: מינויים חדשים בענפי האנרגיה, הפינטק והבריאות ● אירועים ומינויים

מערכת CUAS של אלביט, נגד כלי טיס בלתי מאוישים / צילום: אלביט מערכות

דיווח: איחוד האמירויות היא הלקוחה המסתורית החדשה של אלביט

לפי דיווח באתר "אינטיליג'נס אונליין", הלקוחה מאחורי העסקה האסטרטגית שנחתמה בנובמבר בהיקף של 2.3 מיליארד דולר היא איחוד האמירויות ● אלביט שמרה על עמימות ביחס לתוכן ההסכם ולמדינה הרוכשת, וציינה רק כי הוא יתפרס על פני שמונה שנים ● העסקה מצטרפת לשורת עסקאות ביטחוניות בהיקפי שיא, על רקע צבר הזמנות שממשיך לטפס

וול סטריט / צילום: Shutterstock

"לא לבעלי לב חלש": מה צופים מומחי ההשקעות לוול סטריט ב-2026?

מומחי השקעות בוול סטריט מנסים להעריך את כיוון השוק ב־2026 ● רובם מעריכים שנה חיובית, גם אם תנודתית, בזמן שאחד מזהיר מסיכון למיתון שידחוף את S&P 500 כלפי מטה ● BDO: "זה לא שוק לבעלי לב חלש. המניות מתומחרות לשלמות, ויש אפס מרווח לטעויות"