גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הבורסה ננעלה בירידות על רקע דיווחים על החמרה צפויה בסגר

החשש מהחמרת הסגר לצד חולשת העליות בניו יורק הכבידו על המסחר ● מדד הבנקים צנח ב-2.8%, מדד ת"א 90 איבד 1.7% ● מחזור המסחר בשוק המניות היה חריג יחסית והסתכם ב-1.73 מיליארד שקל

בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס
בניין הבורסה לניירות ערך בתל אביב / צילום: Baz Ratner , רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

17:24

יום המסחר השלישי בשבוע המסחר המקוצר הסתיים בירידות בצל החשש מהחמרת ההגבלות והטלת סגר המשק על מנת לדכא את התפשטות נגיף הקורונה. מדד ת"א 35 איבד 1.5%, מדד ת"א 90 ירד ב-1.7% ומדד הבנקים צנח ב-2.77%. 

אלוני חת איבדה יותר מ-5%, מנגד דוראל אנרגיה בלטה בעלייה של 6% כנגד המגמה. 

מחזור המסחר הכולל בשוק המניות הסתכם ב-1.73 מיליארד שקל. 

17:00

מתחזקות הירידות בבורסה, על רקע דיווחים בנוגע להחמרה משמעותית בסגר הצפויה בימים הקרובים, כפי הנראה עוד לפני יום כיפור. מדד ת"א 35 נסחר כעת בירידה של כ-1.7%. מחזור המסחר מסתכם בכ-1.5 מיליארד שקל.

מדד מניות הבנקים מאבד 2.4%. 

בוול סטריט המדדים נסחרים במגמה מעורבת, כאשר הנאסד"ק מאבד 0.7% ומנגד הדאו מוסיף 0.1% לערכו.

15:00

בשוק המטבעות נסחר הדולר בעלייה של כ-0.4% סביב 3.454 שקלים ואילו האירו נחלש בכ-0.2% לרמה של 4.039 שקלים.

ישיבת הקורונה תתכנס היום להמשך הדיון בנושא הגבלות על הפגנות ועל תפילות יום הכיפורים לאחר שאתמול (ג') לא הצליחו השרים להגיע להסכמות. על סדר היום של הישיבה דבריו של ראש המל"ל מאיר בן שבת והצגת מתווה לעריכת תפילות והפגנות מטעמם של שר הבריאות יולי אדלשטיין, השר לביטחון פנים אמיר אוחנה והיועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט.

לפני הישיבה קיים ראש הממשלה בנימין נתניהו התייעצות עם חלק מן השרים ואמר שבעקבות העלייה החדה בתחלואה, הוא יבקש להעביר החלטה על סגר כללי נרחב והידוק משמעותי במגבלות באופן מיידי, וכן סגירת ענפים נרחבים במשק.

13:40

דיווחים על החמרה משמעותית בסגר הצפויה בימים הקרובים מפילים את הבורסה. מדד ת"א 35 נסחר כעת בירידה של כ-1%. מחזור המסחר מסתכם בכ-680 מיליון שקל.

בעוד זמן קצר יתכנס קבינט הקורונה והשרים ידונו בהחמרת הסגר וסגירת נתב"ג. זאת, על רקע העלייה המתמדת במספר הנדבקים בקורונה. 

ירידות בולטות רושמות מניות שיכון ובינוי , אנרג'יאן, גזית גלוב ואלוני חץ. 

13:00

עליות קלות בבורסה כעת, במקביל לעליות של 0.5%-0.7% במסחר בחוזים על מדדי וול סטריט. מגמה חיובית גם בבורסות אירופה. מחזור המסחר מסתכם בכ-520 מיליון שקל.

עליות בולטות רושמות מניות ברנמילר , אלקטריאון , נייס, נובה ובאטמ. 

מניית אפולו פאוור  מזנקת במחזור גבוה לאחר שהחברה דיווחה היום שחברת הבת שלה, סולארפיינט, התקשרה עם חברת רפאל , המפתחת מערכות לחימה מתקדמות. לפי ההסכם שנחתם בין החברות הן ישתפו פעולה לצורך קיום בדיקת התכנות לשילוב טכנולוגיית היריעה הסולארית פרי פיתוחה של סולארפיינט בחומרים מסוימים המיועדים לסדרת מוצרים ביטחוניים שתוגדר במשותף בין הצדדים.

11:00

מגמה מעורבת בבורסה. מדד ת"א 35 שומר על יציבות ומדד ת"א 90 רושם ירידה של כ-0.2%. 

אייל דבי, מנהל דסק אנליזה בלאומי שוקי הון, אומר הבוקר כי "שוק המניות צפוי להמשיך לדשדש בשבועות הקרובים, על רקע מצב התחלואה והפגיעה הכלכלית הצפויה בעקבות הסגר והשבתת הפעילות. להערכתי, חלק גדול מהפגיעה הכלכלית הצפויה כבר מתומחר במחירי המניות ומה שמשפיע על המשקיעים יותר מכל הוא חוסר הודאות באשר למדיניות הכלכלית. ההבדל המשמעותי בין הסגר הראשון לסגר הנוכחי הוא שכעת אנחנו קרובים הרבה יותר לחיסון ולכן, להערכתי, זוהי הזדמנות לאסוף מניות ערך שירדו בשל הסנטימנט השלילי, ללא קשר לערכן הכלכלי. מדובר במיוחד במניות הפיננסים, שחזרו לרדת בשבועיים-שלושה האחרונים ללא קשר למחיריהן הריאליים. מניות הביטוח, לדוגמה, חזרו לרדת לאחר שעלו בקרוב למאה אחוז מנקודת השפל שאליה הגיעו בסגר הראשון".

להערכתי, אומר דבי, "ברגע שיתחיל להסתמן מועד ברור ליציאת חיסון אנו עשויים לראות תיקון חד כלפי מעלה בשווקים ולכן מי שיכול לקחת נשימה עמוקה ולהמתין כמה חודשים עשוי לצאת נשכר. נראה שהמשקיעים בארה"ב מבינים זאת ולכן המדדים שם קרובים הרבה יותר לשיא. נכון שבארה"ב המדדים מוטים יותר לסקטור הטכנולוגיה, אך גם אם משווים את ביצועי הסקטורים המסורתיים, השוק הישראלי ירד יותר מהאמריקאי, ונראה שהמשקיעים מכילים את האירוע ומצפים לתיקון".

10:00

יום המסחר בבורסה נפתח במגמה מעורבת עם נטייה לעליות במדדי המניות המרכזיים. עליות בולטות רושמות מניות לייבפרסון , דוראל אנרגיה , פרשמרקט ואלקטריאון.

בשוק המטבעות נחלש הדולר בכ-0.1% לרמה של 3.437 שקלים והאירו נחלש בכ-0.7% ונסחר סביב 4.018 שקלים.

08:40

מספר חולי הקורונה שאומתו ביום אחד בישראל הגיע אתמול לשיא; 6782 מאומתים חדשים מתוך 59169 בדיקות. מדובר אמנם במספר גבוה מאוד של בדיקות, אך 11.6% מהנבדקים אותרו כחיוביים - מהנתונים הגבוהים ביותר עד כה. משרד הבריאות לא עדכן ביממה האחרונה את נתוני התחלואה המתפרסמים עבור הציבור בלוח הבקרה שלו, אך המספר הגבוה משקף תחלואה סמויה בהיקף גדול בקרב האוכלוסייה. בימים האחרונים, בוצעו פחות בדיקות בשל ימי החג, אך כעת כאמור ניגשו ישראלים רבים יותר להיבדק.

היום, בשעה 11:30, ייתכנס קבינט הקורונה בכדי לדון בצעדים להידוק הסגר, זאת לאחר שבתום דיון של 9 שעות שהתקיים אתמול, לא הושגה בקרב השרים הסכמה בנוגע לסוגיית ההפגנות, ולא התקבלה החלטה. ואולם, הוחלט לאמץ את ההצעה של השר גבי אשכנזי להקים צוות בין-משרדי שיגבש מתווה מסודר להפגנות ולתפילות, שיוגש הבוקר לקבינט הקורונה. פרוייקטור הקורונה הציג בדיון את המלצותיו, ובהן צמצום נוסף של מקומות העבודה וצמצום המגזר הציבורי לכדי 50%, איסור התקהלויות, סגירת בתי כנסת ועוד.

07:15

1. יום המסחר בבורסה של תל אביב צפוי להיפתח הבוקר על רקע העליות אמש בוול סטריט, שקטעו רצף ירידות. מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.5%, נאסד"ק קפץ ב-1.7% ומדד S&P 500 התחזק ב-1%.

2. במסחר בבורסות אסיה נרשמת היום מגמה מעורבת וגם במסחר בחוזים עתידיים על מדדי בורסות ארה"ב המגמה מעורבת.

3. קבינט הקורונה לא הגיע אמש להחלטות בנוגע להחרפת הסגר על אזרחי ישראל והדיון בו יימשך הבוקר. מספר חולי הקורונה במצב קשה עומד הבוקר על 668 ומספר המונשמים הגיע ל-159. 

4. האם החיסון לקורונה הולך ומתקרב  ונמצא כבר ממש מעבר לפינה? אתמול חשפה אסטרהזנקה את פרוטוקול הניסוי שלה, שהוא דומה לפרוטוקולים של הניסויים של החברות פייזר ומודרנה, אשר גם הן מנהלות ניסויי שלב III (אשר אם יהיו מוצלחים, יכולים להוות בסיס לאישור). אסטרהזנקה מסרה כי היא אמורה לפרסם תוצאות אחרי שיתגלו 150 חולים בקורונה מבין מתנדבי הניסוי, אך ייתכן כי ועדה בלתי תלויה כבר תביט אחרי שיתגלו רק 75 חולים, ואם התוצאות מצוינות, ניתן יהיה לקבל אישור חירום כבר בשלב זה.  פייזר ומודרנה פרסמו אתמול גם הן את הפרוטוקולים שלהן. 

5. המניות הדואליות צפויות לספק תמיכה למדד ת"א 35. טבע  שבה אמנם אם פער ארביטראז' שלילי של 1.1%, אך יקזזו אותה אורמת  שחוזרת עם פער חיובי של 1.1%, פריגו , סאפיינס, נייס  ונובה ששבות עם פער חיובי של כ-2%, טאואר עם 1.3% ולייבפרסון ששבה מניו יורק עם פער ארביטראז' חיובי של 3.3%.

אתמול ננעל המסחר בתל אביב בעליות שערים קלות. מדד ת"א 35 התחזק ב-0.1%, מדד ת"א 125 התקדם ב-0.2% ומדד ת"א 90 הוסיף 0.4%. העליות הקיפו את כל המגזרים, מלבד מדד הבנקים שירד ב-1.3% ומדד פיננסים שנחלש ב-0.3%.

עוד כתבות

מנכ''ל מקורות, עמית לנג, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: רפי קוץ

דוחות מקורות: הרווחים קפצו ב-47% בתשעת החודשים הראשונים של 2025

הזינוק ברווחי חברת המים הממשלתית נרשם בעיקר בעקבות עלייה בשיעור התשואה על ההון שמוכר לה, בעקבות העלייה בתשואות על אגרות החוב הממשלתיות ● מתחילת השנה, השקיעה החברה כ-1.3 מיליארד שקל בהקמה וחידוש מפעלי מים

פינוי בינוי בתל אביב / צילום: שי אשכנזי

לשכת עוה"ד מזהירה מפני הקשחת תנאי ערבות חוק המכר בהתחדשות עירונית

לשכת עורכי הדין פנתה לבנק ישראל בטענה כי הערבויות שניתנות לדיירים בפרויקטי התחדשות עירונית הלכו והורחבו מעבר לחוק בשנים האחרונות, מכבידות על היזמים ומסכנות פרויקטים ● וגם: איך ההגנות הללו עלולות לפגוע גם בדיירים עצמם?

מנכ''ל וויזאייר ג'וזף וראדי ומירי רגב / צילום: צילום מסך

מנכ"ל וויזאייר בפגישה עם שרת התחבורה: "מתכננים להקים בסיס בישראל באפריל"

בפגישה בין מנכ"ל חברת התעופה ההונגרית ג'וזף וראדי ושרת התחבורה מירי רגב, הודיע המנכ"ל שוויזאייר מתכוונת להקים בסיס כבר באפריל הקרוב ● עם זאת, לא כל הפערים נפתרו והתנגדות ועדי העובדים הישראליים וההסתדרות עשויים להרים קשיים

איראן מנסה לשכנע את המדינה הגרעינית: תתמכי בנו מול ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: בעולם חושבים שהפסקות האש בלבנון ועזה עלולות לקרוס, איראן רוצה להבטיח שפקיסטן תפעל איתה נגד ישראל אבל לא בטוח שזה יקרה, מה ישראל רוצה בסוריה, ואיך נשיא סוריה עוזר לסכל הברחות נשק של חיזבאללה ● כותרות העיתונים בעולם

פרופיל בעלי העסקים בישראל מתבהר / צילום: Shutterstock

שנה לרפורמה שמקילה על עוסקים זעירים: 80% טרם ניצלו את ההטבות

לפי נתוני רשות המסים רוב העסקים הזעירים הם בבעלות צעירים בני 35 ומטה, המרוויחים פחות מ־6,000 שקל בחודש ● עד כה נרשמו קצת יותר מ־100 אלף מהזכאים, רבים מהם מתחת לסף המס ● המהלך הביא לעלייה במספר המדווחים בזכות ההקלות והנגישות שהרפורמה מאפשרת

מגדל ביונד של תדהר ויוניון / הדמיה: סטודיו 84

למרות שחתם על חוזה שכירות: משרד עוה"ד פישר לא יעבור למגדל ביונד

משרד עורכי הדין פישר-בכר-חן החליט לוותר על המעבר ולהישאר במגדל עזריאלי טאון ● רמ"י והרצליה חתמו על הסכם גג, במסגרתו יושקעו בעיר יותר מ-5.5 מיליארד שקל ● רק עם 60% הסכמה: זו רפורמת ההתחדשות העירונית שמקודמת בחוק ההסדרים ● וגם: שתי תוכניות לשכונות ענק עשו צעדים משמעותיים ● חדשות השבוע בנדל"ן

יו''ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן / צילום: Associated Press, Jade Gao

הכלכלה הפלסטינית ביהודה ושומרון ספגה פגיעה אנושה - ויש ריקושטים גם בישראל

בעקבות המלחמה, יהודה ושומרון חווה צניחה כלכלית חסרת תקדים: עסקים נסגרים ו־43% מתקשים לרכוש מזון ● ברמאללה מנסים למתוח את התקציב - אך עדיין משלמים משכורות למחבלים ● במקביל, חמאס והג'יהאד האסלאמי מנצלים את המשבר לחיזוק זרועות ארגוני הטרור

מודעות של כאל, טפחות, בנק לאומי, ישראכרט / צילום: צילומי מסך

הסיבה שהלוואות מפתות עם פרזנטור מחויך דווקא מייצרות אצלנו דחייה

מחקר ישראלי חדש ניתח את הבעות פנים ותנועות העיניים מול פרסומות של בנקים וחברות כרטיסי אשראי וביטוח ● תנאי ההלוואה והסכום התגלו כחשובים בהרבה מהמעטפת השיווקית

ח''כ דוד ביטן / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

"תפסיקו להדליף ואני אענה": החקירה הנגדית של ח"כ דוד ביטן יצאה לדרך

במהלך החקירה הנגדית ניסתה התובעת להראות שוב ושוב כי ח"כ דוד ביטן התחמק מלמסור תשובות מלאות על אף שידע אותן ● ביטן, שמואשם בקבלת שוחד לצד עבירות של הלבנת הון והפרת אמונים, טען כי חשש מהדלפות וכי הוא "לא יכול לזכור את כל הפרטים ב-12 שעות חקירה" ● וגם: איך הוא מפרש את המילה "שטינקר"?

מגדל השעון ביפו. המערערת חויבה בהוצאות המשפט / צילום: Shutterstock

האם מכירת מניות בחברה שהחזיקה בניין להשכרה מזכה בתשלום מס שבח מופחת?

בעקבות סכסוך שהוכרע בעליון חויבה חברה למכור את חלקה בחברה אחרת שהחזיקה בניין אחד להשכרה ביפו ● המוכרים ביקשו לשלם מס שבח מופחת לפי החוק לעידוד השקעות הון, אך מנהל מיסוי מקרקעין חשב אחרת ● מה קבעה ועדת הערר?

פיצה / צילום: איל כהן

מהלול המשפחתי לפיצרייה מצליחה: מסעדה שהיא סיפור אהבה לאדמה

הפיצות הן הלב של העסק הנעים והטעים הזה במודיעין, ומלבדן יש פה ביסים פשוטים וטובים שמגיעים בעיקר מחומרי הגלם של האזור

א.ל.מ / צילום: אייל טואג

לא רק בנקים וחברות תעופה: א.ל.מ נכנסת לעולם סוכני ה-AI

רשת מוצרי החשמל משיקה סוכן AI שלומד את העדפות וצרכי הלקוח, משווה דגמים ועונה על שאלות ● מהנדסי ישראל קוראים להאצת פרויקטי תשתיות לאומיים ● סטודיו באובאב יוצא במכירת אמנות פומבית למען נפגעי המלחמה ● וגם: המינויים החדשים של הח"כ ומנהל רשות המסים לשעבר ● אירועים ומינויים

סכר מרכזי באיראן שנפגע מהבצורת / צילום: Reuters, Vantor

כך מייצר המחסור במים במדינות שכנות הזדמנות לגופי אנרגיה והתפלה בישראל

בעוד איראן מתפוררת כתוצאה ממחסור במים, גם ירדן ומצרים בסיכון גבוה להתייבשות, והופכות לתלויות בישראל לאספקת מים ואנרגיה ● מהן המשמעויות הכלכליות שייגזרו מכך, היכן הזדמנויות ההשקעה, ואיך זה יתגלגל עד האג"ח הממשלתיות והדירוג של ישראל

עופר ינאי, בעלי נופר אנרג'י / צילום: נועם גלאי

עופר ינאי מבצר שליטה בנופר באמצעות לאומי פרטנרס

ינאי יעביר את מניותיו בנופר לחברה משותפת, שלתוכה תזרים לאומי פרטנרס כחצי מיליארד שקל בהון וחוב לטובת רכישת מניות נוספות ● בחודש האחרון מניית החברה סובלת ממומנטום שלילי ואיבדה כ-11%

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

מאחורי הנתונים על ירידת מחירי הדיור יש עיר אחת שהמחירים בה רק עולים

מדד מחירי הדיור מבשר כבר שבעה חודשים רצוף על ירידות שלא נראו זמן רב בשוק המקומי ● אבל כשצוללים לנתונים מגלים שהירידות מתמקדות במרכז, בעוד שבירושלים ובפריפריה המחירים ממשיכים לעלות ● מה הסיבות לתופעה ואיך תשפיע הורדת הריבית של בנק ישראל על השוק?

המאבק על ביטוחי הרכבים עולה מדרגה / צילום: Shutterstock

האולטימטום והתגובה החריפה: המאבק על ביטוחי הרכבים עולה מדרגה

מניות הביטוח צנחו בחדות אחרי שהמפקח דרש משמונה חברות בענף לעדכן עד פברואר את התעריפים שהן גובות על ביטוח מקיף וביטוח צד ג' ● בחברות זועמים, וטוענים כי המחירים ממילא יורדים, אבל גורמים בענף מסבירים כי האיום מצד הרגולטור עשוי להוריד אותם עוד יותר

זום גלובלי / צילום: Reuters

אסון בהונג קונג, מהפכה צבאית באפריקה ועוד חדשות מהעולם

הונג קונג מתמודדת עם השריפה הגדולה ביותר בעשרות שנים ● גינאה־ביסאו תחת עוצר בעקבות מהפכה צבאית ● ובאיטליה - חוק חדש מגדיר רצח נשים כעבירה נפרדת • זום גלובלי, מדור חדש

גם זה קרה פה / צילום: Shutterstock

וויז אייר והגדלת הפטור על חבילות: הניסוי הכלכלי הגדול יוצא לדרך

בכנסת מפילים את הגזירות על הרשויות המקומיות ● הציבור ממהר למשוך כספים מהפנסיה ● והצעדים הכלכליים משחקים לטובת המתחרים מחו"ל ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מגן אור, מערכת קרן הלייזר הישראלית / צילום: דוברות משרד הביטחון

ישראל לא לבד: המדינה האירופית שמתקרבת למערכת לייזר להגנה

למרות הביקורת על ישראל, נורבגיה רוכשת את טנקי ליאופרד החדשים שמצוידים במערכת מעיל רוח של רפאל ● שמונה חברות דיפנס-טק ישראליות הציגו בתערוכת הטכנולוגיה הגדולה באסיה ● בריטניה קידמה חוזה לפיתוח מערכת דראגון פייר ● רוסיה החלה להשתמש בדגם איראני מתקדם של חימוש משוטט ● וגם: אוקראינה ויוון חותמות על הסכם לייצור כשב"מים משותף ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

עמית גל, הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון / צילום: מארק ניימן, לע''מ

המספרים נחשפים: 120 אלף ישראלים עושים בכל שנה את הטעות הגדולה ביותר בפנסיה

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● נתונים שהגיעו לידי גלובס חושפים כי התופעה של משיכת כספים מקרנות הפנסיה מוקדם מדי, הולכת וצוברת תאוצה, הגם שבכך מאבדים החוסכים זכויות ומשלמים קנס גדול ● בכיר בלשכת סוכני הביטוח: "עם ישראל מפרק לעצמו את הפנסיה תחת שידול ורמייה"