גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ישראל מאבדת שליטה בקורונה: שבועיים של סגר יספיקו? באוסטרליה נדרשו כמעט חודשיים

בישראל תולים תקוות בסגר להורדת התחלואה, אבל הצעדים הנוכחיים לא ימנעו את עליית מספר החולים, שחצה את ה־6,000 ביום, ואת התמודדות בתי החולים עם 800 חולים במצב קשה • אפשר להסתכל על מה שקרה באוסטרליה ולהבין שכדי לראות תוצאות נדרשת תוכנית וסבלנות לחכות הרבה יותר משבועיים

ישראל מאבדת שליטה
ישראל מאבדת שליטה

מדינת ויקטוריה האוסטרלית נכנסה ב-2 באוגוסט לסגר נוסף, והודיעה על "מצב אסון". זאת לאחר שיא יומי של 671 נדבקים חדשים, שסימל עבור ראש הממשלה, דניאל אנדרוז, את האיתות המספק שהוביל לסגירת 6.2 מיליון תושבי המקום, ללא התמהמהות נוספת. היציאה מהבית בזמן הסגר הותרה רק עבור קניית מזון, קבלה או הענקה של טיפול רפואי, יציאה לעבודה שלא ניתן לבצע מהבית ופעילות גופנית, וזאת לתקופה של שישה שבועות.

קצת פחות מחודשיים לאחר שנכנס לתוקפו, הסגר הביא להפחתת מקרי הקורונה במדינה מ-670 בשיא ההתפרצות השנייה ל-11 בלבד השבוע. אך הירידה, כאמור, לא התרחשה בבת אחת, ודרשה שיתוף פעולה הדוק מאוד של האזרחים, פיקוח והצבת יעדים ברורים על ידי הרשויות, ואולי חשוב מכך: סבלנות רבה.

בעיר מלבורן בוויקטוריה, הסגר שב עוד קודם לכן; ב-7 ביולי, למשך חודש וחצי, לאחר גילוי של 191 נדבקים במשך 24 שעות. הסגר הוארך אך רק לאחר שבעה שבועות, החלו לרדת רמות התחלואה. כדי להקל את צעדי הסגר החל מ-28 בספטמבר, הכריזה המדינה על יעדים: ירידה לשיעור מקרים יומי ממוצע של 50-30 נדבקים חדשים באופן רצוף, במהלך השבועיים הקודמים לתאריך היעד. כעת, הממוצע היומי של המקרים החדשים במלבורן הינו 34 חולים נוספים ביום.

סגר במלבורן, אוסטרליה. שיתוף הפעולה של האזרחים יקבע את התוצאות / צילום: רויטרס

בדומה למדינות אחרות בעולם, גם בויקטוריה - מרגע ההכרזה על הסגר ועד האטת מגמת התחלואה, חלפו יותר משבועיים. השבוע, לאחר שהצליחה לשטח את העקומה, כבר עברה ויקטוריה לשלב השלישי בתוכניתה הסדורה להתמודדות עם הקורונה.

וכאן בישראל? בזמן שקבינט הקורונה קבע כי תקופת החגים בישראל בלבד תוגדר כתקופת סגר, נשאלת השאלה האם באמת נוכל לחזור אל השגרה, או לשגר מצומצמת, בתוך פרק זמן כה קצר, שאין בו די כדי "לשטח את העקומה".

פקק בצומת מכמורת עקב המחסומים שהציבו בעקבות הסגר  / צילום: ראובן קסטרו, וואלה !NEWS

שיא בתחלופה בתקופה הקרובה

"אף אחד בעולם לא חושב שבטווח של שבועיים תהיה ירידה בתחלואה, אלא דווקא עלייה - אנשים סוחבים הדבקות מוקדמות יותר ומדביקים את המשפחה. גם בישראל, ב-15 במרץ החלו עם צעדי הסגר, וב-2 באפריל הגענו למספר שיא של חולים מאומתים", אומרת פרופ' רונית קלדרון-מרגלית, אפידמיולוגית מבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטה העברית ובהדסה. "בפסח, שבוע לאחר מכן, הגענו למספר שיא של חולים במצב קשה. אנחנו מצפים דווקא שהעלייה בקצב התחלואה תגיע לשיא בתקופה הקרובה, כתלות בצעדי הסגר".

האם סגר של שבועיים-שלושה בפורמט הנוכחי יספיק?
"זה ככל הנראה לא יספיק. אנחנו לא נוכל לפתוח את המשק בשלב שבו נהיה בשיא התחלואה, כי המחלה תופץ יותר באופן הזה. אנחנו נצטרך לחכות לכך שהתחלואה תחל לרדת, בפרמטרים של מספר הנדבקים ואחוז החיוביים בבדיקות. אם נפתח את הכול באופן מיידי, הסגר לא ייתן כלום.

"הדאגה האמיתית שלנו היא מערכת הבריאות ומערכת האשפוז. המערכת הקהילתית קורסת, ומערכת האשפוז נמדדת לפי מספר החולים במצב בינוני וקשה, שמייצגים הדבקה שהייתה לפני כעשרה ימים. אנחנו חייבים להגיע למצב שבו מערכת האשפוז יורדת למצב שאפשר להתמודד איתו. אם אנחנו צופים שמספר החולים במצב בינוני וקשה יעלה עוד יותר, אנחנו צריכים להגדיר ירידה לערך שאיתו המערכת יכולה להתמודד".

אתם בודקים את מצבה של מערכת הבריאות לאור העלייה במספר החולים במצב קשה. עם מה צפויים להתמודד בתי החולים בתקופה הקרובה?
"התחזית כרגע היא שבעוד שבוע נעבור את ה-800 מאושפזים במצב קשה. בזמן הזה, יש אנשי צוות רבים ששחוקים לחלוטין, או שנמצאים בבידוד (יותר מ-4,000 אנשי צוות רפואי מנוטרלים בשעה זו מעבודתם, ש"א)".

במערכת הבריאות מזהירים מפני הגעה ל-800 מאושפזים במצב קשה, המסמלים סף של אי ספיקה עבור המערכת. לפי קלדרון, "אלו פרמטרים רכים שקשה לצפות. זה מספר קצת היסטורי ולא לגמרי מבוסס. המצב כבר עכשיו, עם מספר נמוך יותר של חולים במצב קשה, הוא חמור מאוד. זהו תמרור אזהרה משמעותי מאוד עבורנו. צריך לאסור לחלוטין באופן מיידי התקהלות במקומות סגורים, ולהשיג שיתוף פעולה של האוכלוסייה. כרגע כולם מרגישים שיש קבוצת כוח אחרת שמרוויחה על חשבונו, ושהוא יוצא נפסד, כשמדובר בבריאות של כולנו. כשאתה מאבד אמון, אתה מתקשה להאמין ולהבין שיש לך אחריות בעניין. בתחילת המגפה הערבות ההדדית הייתה גבוהה".

עד כמה מורכב המצב? ישראל מגיעה ליום השישי לסגר, או לצעדי ההידוק שנכנסו לתוקפם ביום שישי, עם כמעט 7000 מאותרי קורונה חדשים ביממה, ושיא של אחוז מאומתים מסך הבדיקות - 11.7%. הירידה עשויה להיות תלולה, ודאי כאשר התכנסויות נפסקו, ולא כל הציבור נשמע להוראות הקיימות. כדי לשוב לשגרה, צריכה ישראל לא רק להסתמך על כללים חברתיים-כלכליים חדשים של 'שגרת קורונה' אותה לא ראינו עם היציאה מהסגר הראשון, אלא גם להישען על מערך קטיעת שרשראות הדבקה הפועל כהלכה. אותו מערך לא יפעל באופן מלא לפני ראשית נובמבר, אך כך או כך - הוא לא מסוגל לפעול ביעלות בהיקף של יותר מ-400 חולים חדשים ביום. לפי מרכז המידע והידע, גוף המחקר של אמן, בקצב התחלואה הנוכחי יידרשו יותר מ-90 יום להפחתת התחלואה עד כדי 400 נדבקים ביום בלבד.

מספרי המתים עולים

קלדרון, יחד עם מומחים נוספים מהאוניברסיטה העברית והדסה, מנטרת מדי שבוע את מצב התחלואה בישראל, ובשבוע שעבר הציג הצוות בפני הקבינט תחזית קודרת באשר להתפתחות התחלואה, שכללה בין היתר צפי לעוד כ-אלף עד 2,500 נפטרים עד השבוע הראשון של נובמבר. לפי גורמים שנכחו בקבינט, הנתונים הללו עוררו אי נחת רבה - בלשון המעטה - בקרב השרים, כשהם מאותתים שיש צורך בהחמרת המגבלות בעת הזו.

הדיון בנושא התמותה לאורך השבועות האחרונים רחב. לאורך חודשי ההתמודדות הראשונים, התמותה בישראל הייתה נמוכה מאוד בהשוואה לעולם, וכך גם עד חודש אוגוסט. לפני כחודש, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בדקה את התמותה העודפת בישראל עד לחודש יולי, וקבעה כי למעט שלושה שבועות בהם הייתה תמותה עודפת של כ-300 נפטרים, אין תמותה עודפת בישראל. אך במסמך של משרד הבריאות שהוצג בסוף השבוע בפני קבינט השרים, ישנו שינוי מגמה; בחודש אוגוסט נרשמה בישראל תמותה עודפת של 10%, עם שיעור פטירות שנמצא מעל לממוצע הרב שנתי בעקביות. העלייה בתמותה נובעת בעיקרה מעלייה בתמותה בבני 65 ומעלה ובמיוחד בקרב בני 75 שנים ומעלה. 

פרופ' אלי וקסמן ממכון ויצמן, ראש הצוות המייעץ למל"ל שהשתתף בישיבת קבינט הקורונה האחרונה, איננו אופטימי. "עוד פחות משבועיים נגיע למצב חמור וקשה בבתי החולים. זה בלתי נמנע. הם יתקשו מאוד לטפל", הוא מסביר. "חייבים לסגור מיד את החורים בסגר- שווקים, התי כנסת וגם בחוץ (הפגנות) לפי כללים מחמירים - מסכות ומרחקים)". וקסמן מביע את מורת רוחו מהתנהלות הממשלה ומזהיר שוב מפני התמודדות בסגנון "יום אחרי יום", ללא תוכנית ארוכת טווח. "הממשלה שוב עוסקת בצעדים למחר, ונמנעת מדיון במדיניות ההתמודדות - מה היעדים? מה התוכנית ארוכת הטווח?", הוא אומר. "כדי לרתום את הציבור חייבים תוכנית ברורה, שאינה קיימת, והסברה מקצועית שלא ע"י רה"מ או שר הבריאות או גמזו, שגם אותה לא ניתן לבצע בלי תוכנית, כי מה נסביר? מכיוון שלא נקטנו צעדים בזמן, אפשרנו לתחלואה להשתולל, ועכשיו אנחנו נאלצים לנקוט צעדים דרסטיים למשך זמן ארוך. אנחנו משלמים מחיר כבד על ההתמהמהות".

לפי וקסמן, 2.5% מהמאומתים מגיעים למצב קשה אחרי שבוע. "נגיע בקרוב לקצב חולים קשה של 120 ליום, שמשמעותו הצטברות של כ-1200 מאושפזים במצב קשה כ-10 ימים לאחר מכן. מערכת הבריאות בלומברדיה קרסה כשהגיעו ל-1000 מאושפזים במצב קשה. מספר המאושפזים מתייצב על 1000, כי זה מספר המיטות, ואילו מספר המתים מזנק, פשוט כי כל החולים שמגיעים למצב קשה מתים מחוסר טיפול. האוכלוסייה בלומברדיה דומה לישראל, ומערכת הבריאות בצפון איטליה חזקה. הגידול אצלנו איטי יותר, אז לא נגיע לקטסטרופה כמו שם, אבל אנחנו נמצאים בבעיה".

סף הספיקה של המערכת, 800 חולים במצב קשה בלבד, איננו נמוך ודורש הקצאת משאבים וטיפול נקודתי לשם הגדלתו?
"הספיקה של חולים קשה בארץ אינה נמוכה בכלל, וגבוהה מרב מדינות ה-OECD. זו אינה הבעיה. אי אפשר לטפל במגפה על ידי הגדלת הספיקה - כשמספר החולים גדול אי אפשר לשלוט במגפה, כמו שקורה לנו, וגם אם נגדיל את הספיקה כל מה שזה ייתן לנו זה עוד כמה ימים לפני שנמלא את ההגדלה ואז נאלץ לנקוט צעדים חמורים למשך זמן ארוך יותר, כי ייקח יותר זמן לרדת. הדרך היחידה לנהל חיים תקינים היא עם תחלואה נמוכה - 100 ליום או פחות, ודיכוי התפרצויות על ידי קטיעת שרשראות".

ה"גל שני" מכה בספרד

ספרד, אחד ממדינות אירופה שנפגעו בצורה הקשה ביותר בריאותית וכלכלית מה"גל הראשון" , מתמודדת כעת עם ההתפרצות מחדש החמורה ביותר ביבשת. ביום שלישי דיווחו הרשויות על 241 קורבנות ביממה, ובשבוע שעבר נרשמו כ־900 קורבנות. ראשת מחוז מדריד הכריזה על "סגר וולונטרי" מיום שני האחרון, שמקיף 850 אלף תושבים.

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock

פסק הדין החדש שכל זוג נשוי צריך להכיר. וההשלכות

בית המשפט העליון קבע השבוע באופן תקדימי כי ניתן לחלק בין בני זוג המתגרשים גם נכס שהיה שייך לאחד מהם לפני הנישואים ● כל מה שכדאי לדעת על הסכסוך שמאחורי ההלכה החדשה, ההשלכות וגם - למה מעכשיו "חייבים לעשות הסכם ממון"

מטוסים בנתב''ג / צילום: תמונה פרטית

מחירי הטיסות יקרים היום? חכו שתראו מה מצפה לכם בעוד עשור

נתב"ג צפוי להגיע לקצה גבול הקיבולת שלו בשנת 2035, והפתרון הנדרש הוא הקמת שדה תעופה חדש ● בעוד שהמומחים מסכימים שהמיקום המתאים ביותר הוא ברמת דוד, סגן השר אלמוג כהן מנסה לקדם במקום שדה בנבטים ● כעת גם נתניהו נכנס לתמונה, ודחה את הדיון בשדה הצפוני ● אם המשחקים הפוליטיים לא יפסקו, התוצאה תהיה שאף אחד משדות התעופה לא יוקם, והציבור ישלם את המחיר

תשואות קרנות הפנסיה והגמל / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

זו הייתה מחצית פנומנלית לחוסכים לפנסיה, חוץ ממסלול אחד

למרות המכסים, המלחמות, הנפט והיחלשות הדולר - הקפיצה של הבורסה המקומית סידרה לחוסכים תשואות נאות מאוד ● גם הקאמבק של וול סטריט מהשפל של תחילת אפריל סייעה ● היחלשות הדולר פגעה בכולם אך בפרט במסלולים מחקי מדד ה-S&P 500

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

נעילה מעורבת בתל אביב; אלקטרה צריכה עלתה בכ-6%, מדד הבנקים ירד ב-2.5%

ת"א 35 ירד ב-0.3% ● מדד הבנקים ירד בכ-2.5% ● חצי שנה פנומנלית בבורסה בת"א: 28 שיאי כל הזמנים, 9 הנפקות ראשוניות, ושני מדדים שכיכבו מעל כולם ● השקל נסחר ביציבות, הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים ● S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות ● גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

דירה שנפגעה מטיל איראני ברמת גן / צילום: ap, Oded Balilty

"אין כבר איפה לשכור דירה ברמת גן": החורים במתווה הפיצויים לנפגעי הטילים חושפים סכסוכים ובעיות

המלחמה שמטה את הקרקע תחת רגליהם של בעלי דירות ושוכרים רבים, ובשטח מצטברים מקרים שמתווה הסיוע לא נותן להם מענה ● חוזים מתבטלים ומשכירים נאלצים לשלם משכנתא על נכסים שלא ראויים למגורים ● מפונים מתקשים למצוא דיור חלופי באזורים שנהרסו, עקב הביקוש הגבוה ● האם אנחנו בדרך לגל תביעות? ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד

עידן דוד / איור: גיל ג'יבלי

השר אמסלם מקדם: מנכ"ל עיריית אשקלון לשעבר ימונה ליו"ר נתיבי איילון

עידן דוד יהיה אחראי במסגרת תפקידו על תקציב של כ־3 מיליארד שקל ● בענף יש מי שכבר מרימים גבה על המינוי, בשל חוסר הניסיון שלו בתחום

אלעד טנא / צילום: איה אפרים

ידיעות אחרונות במגעים עם העורך הראשי של מקור ראשון לתפקיד בכיר בקבוצה

אחרי שעורך העל של הקבוצה, אבי משולם, הודיע על סיום תפקידו, בקבוצת התקשורת מנהלים מגעים עם אלעד טנא - העורך הראשי של מקור ראשון מקבוצת ישראל היום ● לטנא יש רקורד בתקשורת הישראלית ואף בידיעות אחרונות עצמה

איור: גיל ג'יבלי

"המדינה שלנו זקוקה לאלטרנטיבה": הסכסוך בין טראמפ למאסק עולה שלב

איל ההון תקף ברשת החברתית X את חוק התקציב הענק והשנוי במחלוקת של הנשיא, ושוב איים בהקמת מפלגה מתחרה ● התגובה של טראמפ לא איחרה לבוא: "מאסק קיבל יותר סובסידיות מכל אדם אחר בהיסטוריה" ● החוק צפוי להגדיל את הגירעון האמריקאי ב־3.8 טריליון דולר

טקס זיכרון ל-45 ההרוגים באסון מירון / צילום: ap, Oded Balilty

פשרה: משפחות נספים באסון מירון יפוצו בכ-2 מיליון שקל

המדינה הגיעה להסכם ולפיו תשלם בשלב הראשון את הסכומים למשפחות הנספים מתחת לגיל 24 – בנוסף לכ-500 אלף שקל ששולמו למשפחות כמקדמה ● יימשכו המגעים לגבי פיצוי למשפחות נוספות

אילון מאסק / צילום: Shutterstock

ניסיון לחזור למרוץ ה-AI: גיוס הענק של של אילון מאסק

בנק ההשקעות מורגן סטנלי הודיע כי סטארט-אפ הבינה המלאכותית xAI, שלפי מאסק, שוויו מוערך בכ-80 מיליארד דולר, גייס 10 מיליארד דולר בחוב ובמניות ● גיוס ההון יאפשר לחברה לקדם את מודל ה-AI של החברה, Grok, ולהשיג יתרון מול המתחרות שלה, OpenAI ו-Anthropic

מטוסים בנתב''ג / צילום: Shutterstock, Dmitry Pistrov

חברות התעופה מבקשות פטור רטרואקטיבי על הטיסות שבוטלו, איך זה ישפיע עליכם?

חברות התעופה פנו בבקשה דחופה להעניק להם פטור רטרואקטיבי מחובת מתן הטבות לנוסעים שטיסותיהם בוטלו או שונו בעקבות מבצע "עם כלביא" ● במקביל, אלפי ישראלים כבר תובעים את חברות התעופה על הפרת זכויותיהם במהלך תקופת המבצע ● נראה כי בחברות התעופה מנסים לדחוף לשינויים רגולטוריים כדי להימנע מתביעות הענק ● ומה קבעו בתי המשפט במשברי תעופה עולמיים?

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

מאות שקלים בנטו: ביטול הטבת השכר לכוחות הביטחון נדחית

רשות המסים דחתה עד סוף 2025 את ביטול "הסכם דוקלר", שמעניק הטבות מס ייחודיות לאנשי למערכת הביטחון ● המשא ומתן עם צה"ל לא הבשיל להסכמות, וסמוטריץ' מתרחק מהסוגיה הרגישה בעיצומה של המלחמה: "למרבה הצער, לשר אין סמכות חוקית להתערב"

נזק כתוצאה מהמטח מאיראן / צילום: כב''ה

פתרון לבירוקרטיה ולמאבקי הדיירים? הממשלה שוקלת לקנות את הדירות ההרוסות

על פי הערכות, קיימות כיום כ-3,000 משפחות שביתן נהרס כליל בעקבות המלחמה, וכי ייקח שנים עד שישוקמו או שבתים אחרים יוקמו במקומם ● משרד האוצר, משרד הבינוי והשיכון, רשות המסים והתאחדות הקבלנים, הודיעו על מסלול שיסייע לתושבים בהתנהלות מול הרשויות, במסגרתו כל התהליך ינוהל על ידי המדינה, לרבות מימון, פיקוח וביצוע

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap

טראמפ: אני אהיה תקיף ביותר מול נתניהו על עזה

טיל שוגר מתימן לישראל ויורט ● גורם המעורה במו"מ: "אפשרות לפריצת דרך בזמן הקרוב" ● איראן: מתקני הגרעין שלנו ניזוקו בצורה קשה, אין לפי שעה תאריך לחידוש שיחות הגרעין ● שרי החוץ של מדינות ה-G7: יש לפעול לחידוש המו"מ עם איראן על הסכם הגרעין ● נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הסיר את הסנקציות מהמשטר בסוריה ● דיווחים ערביים: כוחות צה"ל פועלים באזור שכם ● 50 חטופים - 634 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

החוסכים הישראלים מסכמים חצי שנה פנומנלית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת adobe firefly)

החודש ההיסטורי שסידר לחוסכים הישראלים את אחת התקופות הטובות אי פעם

המחצית הראשונה של שנת 2025 הייתה עמוסה בטלטלות בארץ ובעולם, ועדיין חוסכי הגמל והפנסיה צפויים ליהנות מתשואות שלא נראו כמותן זה שנים ● הסיבה המרכזית: הבורסה בתל אביב שהפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ובכל זאת, במסלול אחד ייצאו מאוכזבים

משרד הפרסום העתידי, כפי שנוצר באמצעות ChatGPT / צילום: ChatGPT

סוף עידן משרדי הפרסום? כך ייראה הענף בעוד חמש שנים

אמיר גיא, יו"ר איגוד חברות הפרסום לשעבר, קורא למשרדים להתעורר: אנחנו פועלים בעולם שמתערער, עם שיבוש מוחלט של המודל הכלכלי, תהליך העבודה והיחסים עם המותגים ● מי שישרוד הוא זה שימזג קריאייטיב, דאטה ונרטיב למוצר אחד, ויהפוך לשותף טכנולוגי של הלקוח

שלמה אליהו, אהרון פרנקל, אלון עמרם / צילום: עמית באום מתוך ויקיפדיה, עינת לברון, תמר מצפי

האחים שמכרו מניות של חברת נדל״ן והבעלים שמימש אחרי זינוק של 80% בשנה: גל המימושים החריג בבורסה

עליות השערים החדות בבורסה הובילו בשבועיים האחרונים לגל מימושים ע"י בעלי שליטה ומנהלים, בעיקר בחברות נדל"ן ופיננסים ● האם מדובר באיתות למשקיעים הקטנים שהשוק עלה יותר מדי וגם להם כדאי לממש? לא כולם מסכימים: "גם בעלי עניין יכולים להיות מופתעים"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Chenyu Guan

נעילה מעורבת בוול סטריט; טסלה ואנבידיה ירדו ומשכו את נאסד"ק למטה

נאסד"ק ירד ב-0.8% ● תשואות האג"ח האמריקאיות טיפסו לאחר שפאוול אמר שלולא מלחמת הסחר, הריבית בארה"ב הייתה יורדת ● נעילה מעורבת באירופה ● הדולר בעולם בשפל של מעל 3 שנים • S&P 500 חצה לראשונה את רף ה-6,200 נקודות • גאופוליטיקה, מלחמת הסחר ו-"רגע ליז טראס" - בבלומברג מנתחים את הסיכונים בוול סטריט במחצית השנייה של השנה

מתקרבים לגיל פרישה? החיסכון שיכול לתת לכם קצבה פטורה ממס

"תיקון 190" נשמע טכני, אך הוא מאפשר ניהול כסף פרטי דרך קופת גמל - עם שיעור מס שונה, גמישות בהשקעה וגם כמה מגבלות שחשוב להכיר ● למי הוא מתאים ומתי זה משתלם? לפני שמפקידים - חשוב להבין את כל המשמעויות

האלוף (מיל') תמיר הימן / צילום: המכון למחקרי ביטחון לאומי, אוניברסיטת ת''א

עם תקציב של 200 מיליון דולר: היוזמה של ראש אמ"ן לשעבר ל"נטרול השאיפות הסיניות" בתחום המחשוב הקוונטי

התקציב לפעילות בגובה 200 מיליון דולר יאפשר לחברות ישראליות, שנחשבות מובילות בתחום, לקחת חלק בפרויקטים חדשניים ● היוזמה לקרן, שמקדם האלוף (במיל') תמיר היימן, היא על רקע היעדרות ישראל מהסכמי הבינה המלאכותית שנחתמו בין ארה"ב לאמירויות ולסעודיה