גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ישראל מאבדת שליטה בקורונה: שבועיים של סגר יספיקו? באוסטרליה נדרשו כמעט חודשיים

בישראל תולים תקוות בסגר להורדת התחלואה, אבל הצעדים הנוכחיים לא ימנעו את עליית מספר החולים, שחצה את ה־6,000 ביום, ואת התמודדות בתי החולים עם 800 חולים במצב קשה • אפשר להסתכל על מה שקרה באוסטרליה ולהבין שכדי לראות תוצאות נדרשת תוכנית וסבלנות לחכות הרבה יותר משבועיים

ישראל מאבדת שליטה
ישראל מאבדת שליטה

מדינת ויקטוריה האוסטרלית נכנסה ב-2 באוגוסט לסגר נוסף, והודיעה על "מצב אסון". זאת לאחר שיא יומי של 671 נדבקים חדשים, שסימל עבור ראש הממשלה, דניאל אנדרוז, את האיתות המספק שהוביל לסגירת 6.2 מיליון תושבי המקום, ללא התמהמהות נוספת. היציאה מהבית בזמן הסגר הותרה רק עבור קניית מזון, קבלה או הענקה של טיפול רפואי, יציאה לעבודה שלא ניתן לבצע מהבית ופעילות גופנית, וזאת לתקופה של שישה שבועות.

קצת פחות מחודשיים לאחר שנכנס לתוקפו, הסגר הביא להפחתת מקרי הקורונה במדינה מ-670 בשיא ההתפרצות השנייה ל-11 בלבד השבוע. אך הירידה, כאמור, לא התרחשה בבת אחת, ודרשה שיתוף פעולה הדוק מאוד של האזרחים, פיקוח והצבת יעדים ברורים על ידי הרשויות, ואולי חשוב מכך: סבלנות רבה.

בעיר מלבורן בוויקטוריה, הסגר שב עוד קודם לכן; ב-7 ביולי, למשך חודש וחצי, לאחר גילוי של 191 נדבקים במשך 24 שעות. הסגר הוארך אך רק לאחר שבעה שבועות, החלו לרדת רמות התחלואה. כדי להקל את צעדי הסגר החל מ-28 בספטמבר, הכריזה המדינה על יעדים: ירידה לשיעור מקרים יומי ממוצע של 50-30 נדבקים חדשים באופן רצוף, במהלך השבועיים הקודמים לתאריך היעד. כעת, הממוצע היומי של המקרים החדשים במלבורן הינו 34 חולים נוספים ביום.

סגר במלבורן, אוסטרליה. שיתוף הפעולה של האזרחים יקבע את התוצאות / צילום: רויטרס

בדומה למדינות אחרות בעולם, גם בויקטוריה - מרגע ההכרזה על הסגר ועד האטת מגמת התחלואה, חלפו יותר משבועיים. השבוע, לאחר שהצליחה לשטח את העקומה, כבר עברה ויקטוריה לשלב השלישי בתוכניתה הסדורה להתמודדות עם הקורונה.

וכאן בישראל? בזמן שקבינט הקורונה קבע כי תקופת החגים בישראל בלבד תוגדר כתקופת סגר, נשאלת השאלה האם באמת נוכל לחזור אל השגרה, או לשגר מצומצמת, בתוך פרק זמן כה קצר, שאין בו די כדי "לשטח את העקומה".

פקק בצומת מכמורת עקב המחסומים שהציבו בעקבות הסגר  / צילום: ראובן קסטרו, וואלה !NEWS

שיא בתחלופה בתקופה הקרובה

"אף אחד בעולם לא חושב שבטווח של שבועיים תהיה ירידה בתחלואה, אלא דווקא עלייה - אנשים סוחבים הדבקות מוקדמות יותר ומדביקים את המשפחה. גם בישראל, ב-15 במרץ החלו עם צעדי הסגר, וב-2 באפריל הגענו למספר שיא של חולים מאומתים", אומרת פרופ' רונית קלדרון-מרגלית, אפידמיולוגית מבית הספר לבריאות הציבור באוניברסיטה העברית ובהדסה. "בפסח, שבוע לאחר מכן, הגענו למספר שיא של חולים במצב קשה. אנחנו מצפים דווקא שהעלייה בקצב התחלואה תגיע לשיא בתקופה הקרובה, כתלות בצעדי הסגר".

האם סגר של שבועיים-שלושה בפורמט הנוכחי יספיק?
"זה ככל הנראה לא יספיק. אנחנו לא נוכל לפתוח את המשק בשלב שבו נהיה בשיא התחלואה, כי המחלה תופץ יותר באופן הזה. אנחנו נצטרך לחכות לכך שהתחלואה תחל לרדת, בפרמטרים של מספר הנדבקים ואחוז החיוביים בבדיקות. אם נפתח את הכול באופן מיידי, הסגר לא ייתן כלום.

"הדאגה האמיתית שלנו היא מערכת הבריאות ומערכת האשפוז. המערכת הקהילתית קורסת, ומערכת האשפוז נמדדת לפי מספר החולים במצב בינוני וקשה, שמייצגים הדבקה שהייתה לפני כעשרה ימים. אנחנו חייבים להגיע למצב שבו מערכת האשפוז יורדת למצב שאפשר להתמודד איתו. אם אנחנו צופים שמספר החולים במצב בינוני וקשה יעלה עוד יותר, אנחנו צריכים להגדיר ירידה לערך שאיתו המערכת יכולה להתמודד".

אתם בודקים את מצבה של מערכת הבריאות לאור העלייה במספר החולים במצב קשה. עם מה צפויים להתמודד בתי החולים בתקופה הקרובה?
"התחזית כרגע היא שבעוד שבוע נעבור את ה-800 מאושפזים במצב קשה. בזמן הזה, יש אנשי צוות רבים ששחוקים לחלוטין, או שנמצאים בבידוד (יותר מ-4,000 אנשי צוות רפואי מנוטרלים בשעה זו מעבודתם, ש"א)".

במערכת הבריאות מזהירים מפני הגעה ל-800 מאושפזים במצב קשה, המסמלים סף של אי ספיקה עבור המערכת. לפי קלדרון, "אלו פרמטרים רכים שקשה לצפות. זה מספר קצת היסטורי ולא לגמרי מבוסס. המצב כבר עכשיו, עם מספר נמוך יותר של חולים במצב קשה, הוא חמור מאוד. זהו תמרור אזהרה משמעותי מאוד עבורנו. צריך לאסור לחלוטין באופן מיידי התקהלות במקומות סגורים, ולהשיג שיתוף פעולה של האוכלוסייה. כרגע כולם מרגישים שיש קבוצת כוח אחרת שמרוויחה על חשבונו, ושהוא יוצא נפסד, כשמדובר בבריאות של כולנו. כשאתה מאבד אמון, אתה מתקשה להאמין ולהבין שיש לך אחריות בעניין. בתחילת המגפה הערבות ההדדית הייתה גבוהה".

עד כמה מורכב המצב? ישראל מגיעה ליום השישי לסגר, או לצעדי ההידוק שנכנסו לתוקפם ביום שישי, עם כמעט 7000 מאותרי קורונה חדשים ביממה, ושיא של אחוז מאומתים מסך הבדיקות - 11.7%. הירידה עשויה להיות תלולה, ודאי כאשר התכנסויות נפסקו, ולא כל הציבור נשמע להוראות הקיימות. כדי לשוב לשגרה, צריכה ישראל לא רק להסתמך על כללים חברתיים-כלכליים חדשים של 'שגרת קורונה' אותה לא ראינו עם היציאה מהסגר הראשון, אלא גם להישען על מערך קטיעת שרשראות הדבקה הפועל כהלכה. אותו מערך לא יפעל באופן מלא לפני ראשית נובמבר, אך כך או כך - הוא לא מסוגל לפעול ביעלות בהיקף של יותר מ-400 חולים חדשים ביום. לפי מרכז המידע והידע, גוף המחקר של אמן, בקצב התחלואה הנוכחי יידרשו יותר מ-90 יום להפחתת התחלואה עד כדי 400 נדבקים ביום בלבד.

מספרי המתים עולים

קלדרון, יחד עם מומחים נוספים מהאוניברסיטה העברית והדסה, מנטרת מדי שבוע את מצב התחלואה בישראל, ובשבוע שעבר הציג הצוות בפני הקבינט תחזית קודרת באשר להתפתחות התחלואה, שכללה בין היתר צפי לעוד כ-אלף עד 2,500 נפטרים עד השבוע הראשון של נובמבר. לפי גורמים שנכחו בקבינט, הנתונים הללו עוררו אי נחת רבה - בלשון המעטה - בקרב השרים, כשהם מאותתים שיש צורך בהחמרת המגבלות בעת הזו.

הדיון בנושא התמותה לאורך השבועות האחרונים רחב. לאורך חודשי ההתמודדות הראשונים, התמותה בישראל הייתה נמוכה מאוד בהשוואה לעולם, וכך גם עד חודש אוגוסט. לפני כחודש, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בדקה את התמותה העודפת בישראל עד לחודש יולי, וקבעה כי למעט שלושה שבועות בהם הייתה תמותה עודפת של כ-300 נפטרים, אין תמותה עודפת בישראל. אך במסמך של משרד הבריאות שהוצג בסוף השבוע בפני קבינט השרים, ישנו שינוי מגמה; בחודש אוגוסט נרשמה בישראל תמותה עודפת של 10%, עם שיעור פטירות שנמצא מעל לממוצע הרב שנתי בעקביות. העלייה בתמותה נובעת בעיקרה מעלייה בתמותה בבני 65 ומעלה ובמיוחד בקרב בני 75 שנים ומעלה. 

פרופ' אלי וקסמן ממכון ויצמן, ראש הצוות המייעץ למל"ל שהשתתף בישיבת קבינט הקורונה האחרונה, איננו אופטימי. "עוד פחות משבועיים נגיע למצב חמור וקשה בבתי החולים. זה בלתי נמנע. הם יתקשו מאוד לטפל", הוא מסביר. "חייבים לסגור מיד את החורים בסגר- שווקים, התי כנסת וגם בחוץ (הפגנות) לפי כללים מחמירים - מסכות ומרחקים)". וקסמן מביע את מורת רוחו מהתנהלות הממשלה ומזהיר שוב מפני התמודדות בסגנון "יום אחרי יום", ללא תוכנית ארוכת טווח. "הממשלה שוב עוסקת בצעדים למחר, ונמנעת מדיון במדיניות ההתמודדות - מה היעדים? מה התוכנית ארוכת הטווח?", הוא אומר. "כדי לרתום את הציבור חייבים תוכנית ברורה, שאינה קיימת, והסברה מקצועית שלא ע"י רה"מ או שר הבריאות או גמזו, שגם אותה לא ניתן לבצע בלי תוכנית, כי מה נסביר? מכיוון שלא נקטנו צעדים בזמן, אפשרנו לתחלואה להשתולל, ועכשיו אנחנו נאלצים לנקוט צעדים דרסטיים למשך זמן ארוך. אנחנו משלמים מחיר כבד על ההתמהמהות".

לפי וקסמן, 2.5% מהמאומתים מגיעים למצב קשה אחרי שבוע. "נגיע בקרוב לקצב חולים קשה של 120 ליום, שמשמעותו הצטברות של כ-1200 מאושפזים במצב קשה כ-10 ימים לאחר מכן. מערכת הבריאות בלומברדיה קרסה כשהגיעו ל-1000 מאושפזים במצב קשה. מספר המאושפזים מתייצב על 1000, כי זה מספר המיטות, ואילו מספר המתים מזנק, פשוט כי כל החולים שמגיעים למצב קשה מתים מחוסר טיפול. האוכלוסייה בלומברדיה דומה לישראל, ומערכת הבריאות בצפון איטליה חזקה. הגידול אצלנו איטי יותר, אז לא נגיע לקטסטרופה כמו שם, אבל אנחנו נמצאים בבעיה".

סף הספיקה של המערכת, 800 חולים במצב קשה בלבד, איננו נמוך ודורש הקצאת משאבים וטיפול נקודתי לשם הגדלתו?
"הספיקה של חולים קשה בארץ אינה נמוכה בכלל, וגבוהה מרב מדינות ה-OECD. זו אינה הבעיה. אי אפשר לטפל במגפה על ידי הגדלת הספיקה - כשמספר החולים גדול אי אפשר לשלוט במגפה, כמו שקורה לנו, וגם אם נגדיל את הספיקה כל מה שזה ייתן לנו זה עוד כמה ימים לפני שנמלא את ההגדלה ואז נאלץ לנקוט צעדים חמורים למשך זמן ארוך יותר, כי ייקח יותר זמן לרדת. הדרך היחידה לנהל חיים תקינים היא עם תחלואה נמוכה - 100 ליום או פחות, ודיכוי התפרצויות על ידי קטיעת שרשראות".

ה"גל שני" מכה בספרד

ספרד, אחד ממדינות אירופה שנפגעו בצורה הקשה ביותר בריאותית וכלכלית מה"גל הראשון" , מתמודדת כעת עם ההתפרצות מחדש החמורה ביותר ביבשת. ביום שלישי דיווחו הרשויות על 241 קורבנות ביממה, ובשבוע שעבר נרשמו כ־900 קורבנות. ראשת מחוז מדריד הכריזה על "סגר וולונטרי" מיום שני האחרון, שמקיף 850 אלף תושבים.

עוד כתבות

מסמך סודי חושף: תפקידה של איראן בתדלוק ההפגנות נגד ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: האופוזיציה האיראנית חשפה מסמך לפיו איראן עומדת מאחורי הפגנות אנטי-ישראליות ברחבי העולם, ביקרות על התפקוד של גנץ, גלנט ונתניהו והצעד הבא שארה"ב צריכה לעשות אחרי המתקפה האיראנית ● כותרות העיתונים בעולם 

''מרמה במיליארדי אירו''. כרזת מבוקש של משטרת גרמניה בעניינו של יאן מרסלק / צילומים: (AP(Alexander Zemlianichenko, ויקיפדיה

האם האחראי לפשיטת הרגל הגדולה בתולדות גרמניה היה גם סוכן מודיעין רוסי?

התכתבויות שנחשפו בין יאן מרסלק, לשעבר סמנכ"ל חברת הפינטק הגרמנית וויירקארד שקרסה ואיבדה עשרות מיליארדים מכספי המשקיעים, לבין מרגלים רוסים, מראות כי פעל למען הקרמלין כבר מ־2014 ● מרסלק נמלט מהדין, אך עדויות חדשות מראות כי ארגן פריצות לבתי מתנגדי משטר, תיאם הברחת מחשבים מוצפנים לרוסיה וסייע לגנוב טלפונים של בכירים אוסטרים

אלונה בר און, מו''ל גלובס בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: אנחנו משתדלים להציף גם סוגיות שלא מסוקרות ולראות גם את הדברים הטובים, ויש כאלה

בפתח כנס TECH IL של גלובס, הציגה מו"ל העיתון את העשייה של מדור הטק שלו וכן ציינה את השאיפה להציע לקוראים "מזון בריא למוח" ● בר און הציגה גם את תהליך דירוג 10 הסטארט־אפים המבטיחים של גלובס, המבוסס על בחירות של קרוב ל־90 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בענף ההייטק הישראלי

לאה פרמינגר, סמנכ''לית השקעות, אלטשולר שחם / צילום: סם יצחקוב

אלטשולר בצמרת, מיטב בתחתית: אפיקי ההשקעה שמאחורי התשואות

לאה פרמינגר, סמנכ"לית ההשקעות החדשה של בית ההשקעות אלטשולר שחם, שחזר להצטיין בכל המסלולים: "החשיפה למניות פיננסים באירופה שיחקה לטובתנו" ● גם מור בלט לחיוב ברבעון, ואילו מיטב בתחתית ● מעל לכולם - הביצועים של מסלולי ה-S&P 500 שהניבו תשואה רבעונית של 12%

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ''לית מרכז המו''פ של AT&T בישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

סגנית נשיא AT&T העולמית: שלושה אנשים יושבים בחדר וממציאים מוצר שנוגע במיליוני אנשים - זה התבלין הסודי שלנו בישראל

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ"לית מרכז המו"פ של AT&T בישראל, אמרה בכנס TECH IL של גלובס כי מה שייחודי בדנ"א של ההייטק הישראלי הוא "הפיוז'ן שקיים פה בין סטארט-אפים לחברות גדולות, החינוך לטכנולוגיה, המיקס של חוש הישרדות ומנהיגות שמפתחים בצבא"

מגרש מכבי יפו לשעבר / צילום: תמר מצפי

מעט הצעות ומחיר נמוך בתל אביב: אקרו ואשדר זכו במכרז - 412 דירות במכבי יפו

הזכייה במכרז היא על שטח שהיה בעבר של אצטדיון מכבי יפו בתל אביב תמורת 378.5 מיליון שקל ● מדובר בסכום נמוך ב-149.5 מיליון שקל ממחיר השומה שעמדה על 528 מיליון שקל

ג'ו וג'יל ביידן / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

הנתונים נחשפים: כמה מרוויחים ג'יל וג'ו ביידן בשנה?

הנשיא האמריקאי והגברת הראשונה דיווחו על הכנסה ברוטו של 619,976 דולר ב-2023 ● לפי אתר החדשות אקסיוס, בני הזוג שילמו 146,629 דולרים למס ההכנסה הפדרלי - מדובר בשיעור מס של כ-24% ● בניגוד לנשיא לשעבר דונלד טראמפ, ביידן מקפיד לפרסם את דוחות המס שלו מאז שכהונתו התחילה

מנהלי חברות השבבים הגדולות על במה אחת: כנס TECH IL יוצא לדרך

כנס TECH IL של גלובס, שמתקיים היום, מאגד על במה אחת את היזמים, האנג'לים, קרנות ההשקעה והסטארט-אפים הבולטים בענף ההייטק המקומי ● מה חושבים מנהלי חברות השבבים הגדולות בעולם, העצות של המשקיעות הבולטות בישראל ואיך למקסם את החיבור בין חדשות ותעשיות ביטחוניות?

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הבורסה ננעלה בירידות; מדד הבנקים ירד ב-1.2%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● התנודתיות החריגה בשווקים לאור המתיחות בין איראן לישראל ממשיכה, וגם בשאר העולם אי הוודאות מורגשת ● אי.בי.אי מתייחסים לזינוק באגרות החוב הממשלתיות: "ניתן לנצל את עליית התשואות להארכה הדרגתית של מח"מ התיק" ● מדד המחירים לצרכן הפתיע לרעה, והסיכויים להפחתת ריבית הולכים ומתרחקים ● לאומי: "התנודתיות תימשך, בגלל רגישות מחיר הנפט למתיחות באזור"

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

המתקפה האיראנית יצרה "פקק" בנתב"ג: זה הפתרון של משרד התחבורה

בימי שגרה אין המראות מנתב"ג בשעות הלילה המאוחרות ● בליל המתקפה האיראנית המרחב האווירי של ישראל נסגר, ולמרות ביטולי הטיסות הרבים, עם חידוש הטיסות לישראל וממנה נוצר פקק ● במשרד התחבורה הנחו על פתרון ליומיים הקרובים

ערן רביד, CIO, מקורות / צילום: כדיה לוי

ערן רביד, CIO במקורות: "המשכנו לספק מים גם למוצבים בצפון שנפגעו קשות בלחימה"

בחברת המים הלאומית מקורות מספקים מים, גם בשעות משבר ● ערן רביד CIO במקורות, הוצנח לתפקיד יממה אחרי פרוץ המלחמה ● במהלך כנס TECH IL של גלובס הוא הציג את דרכי ההיערכות הטכנולוגית של החברה לזמני משבר

שר המשפטים יריב לוין, יו''ר הוועדה לבחירת שופטים / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המערכת קורסת תחת העומס, אבל הוועדה לבחירת שופטים לא מינתה שופטים

למרות שהייתה אמורה למנות שופטים לבתי המשפט המחוזיים בתל אביב, מרכז ולבית משפט השלום בירושלים, הוועדה לבחירת שופטים התכנסה אך לא בחרה שופטים חדשים ● השופטים בישראל דנים בעשרות ומאות תיקים בו זמנית, ובינתיים בתי המשפט נותרים במחסור גדול של שופטים וקורסים תחת העומס, כך שהציבור נפגע

בצלאל סמוטריץ' ובנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

קרן המטבע חותכת בחצי את תחזית הצמיחה של ישראל ב-2024

בעוד בנק ישראל צופה צמיחה שנתית של 2%, תחזית הצמיחה של קרן המטבע לכלכלת ישראל היא 1.6% בלבד ● לפי הקרן, התחזיות של ישראל נמצאות בסיכון בשל המלחמה בעזה ● בניגוד לכלכלנים רבים, רואה הקרן כי האינפלציה בישראל תתמתן ותגיע ל-2.4% בלבד ● הצמיחה העולמית צפויה לעמוד על 3.2% בשנה הנוכחית

דני בן עטר, מנכ''ל משותף אינטל ישראל, אורי פרנק, סגן נשיא להנדסה, Google Cloud, עמית קריג, מנהל מרכז הפיתוח של אנבידיה בשיחה עם אסף גלעד / צילום: תמר מצפי

העתיד, השכר והאם מדובר בבועה? מנהלי חברות השבבים הגדולות מדברים על התחום הלוהט

דני בן עטר מאינטל ישראל, אורי פרנק מגוגל קלאוד ועמית קריג מאנבידיה, שוחחו בכנס TECH IL של גלובס על תפקידה של ישראל במפת תעשיית השבבים העולמית ובתחום ה-AI ● איך הם מתווכים את המלחמה להנהלות הגלובליות, איך מטפחים טאלנטים מקומיים ואיך מצמצמים את הדומיננטיות של המזרח הרחוק, כדי להימנע ממשבר כמו זה שפרץ בקורונה?

שיחה משותפת בין אילנית אדסמן, ר' נבחרת ביטוח ופינטק, KPMG, לבין עופר גולן, מנהל תחום תשלומים, ניהול סיכונים וציות, KLMG / צילום: תמר מצפי, כדיה לוי

הבנקים המרכזיים מול השוק הפרטי: מי ינצח במרוץ על המטבע הדיגיטלי?

במסגרת כנס TECH IL של גלובס, אילנית אדסמן ועופר גולן, שני בכירים מפירמת KPMG, דנו במאבק החם על שוק התשלומים העתידי, שכולל מגוון הזדמנויות לצד לא מעט סכנות ● השניים שוחחו על היתרונות והחסרונות של מטבעות דיגיטליים בהנפקת בנקים מרכזיים

דירות בשכירות בשדרות וושינגטון, תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

במקביל לעליית האינפלציה: יש מוקש ושמו מחירי השכירות

העלייה במחירי השכירות מגיעה, ולא במקרה, במקביל לעלייה חדה באינפלציה. מחירי שכר הדירה מהווים כרבע ממשקל מדד המחירים לצרכן ● אבל במשרד האוצר ממשיכים להתעלם מהסוגיה הבוערת

שיגור מיירט ה'חץ' במהלך המלחמה / צילום: דוברות משרד הביטחון

"הדבר הכי טוב שאנחנו מכירים בשוק": ההתעניינות במערכות היירוט הישראליות בשיא

ביצועי ההגנה האווירית בשבת זכו לסיקור תקשורתי באירופה, ולגלובס נודע כי בחברות הביטחוניות בישראל נרשמה התעניינות גבוהה מהרגיל בטכנולוגיות שלהן בימים האחרונים ● בגרמניה, המדינה היחידה שרכשה את חץ 3, היוו היירוטים הוכחה לכך שההשקעה הייתה נבונה. כעת עולה במדינה השאלה: "מתי כבר היא תגן עלינו?"

נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

ועדת האיתור הכריעה: זה המנכ"ל המיועד של נמל אשדוד

ניסן לוי, המכהן כסמנכ"ל ההון האנושי בבנק מזרחי טפחות, צפוי לקבל את תפקיד מנכ"ל נמל אשדוד ● ההמלצה של ועדת האיתור תעלה לאישור דירקטוריון הנמל בהמשך השבוע, ולאחר אישור הדירקטוריון המינוי טעון את אישור ועדת המינויים ברשות החברות

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

סימנים ראשונים מעידים - תרחיש הבלהות של המשק עשוי להתממש

האינפלציה בפברואר הגיעה לקצב של 2.7% - מעל מהציפיות המוקדמות ● החשש המרכזי הוא ממגמה שלילית שתביא לחריגה מהיעד של בנק ישראל, כפי שצופים יותר ויותר גופים בשוק ● וכשזה המצב, קשה לראות את הריבית יורדת בקרוב

השופט בדימוס ד''ר עדי זרנקין / צילום: פאול אורלייב

בן הבורר הוא בכיר בחברה מתחרה - האם זו עילה לפסילתו?

ביהמ"ש דחה את בקשת קבוצת סיגמא לפסול את הבורר ד"ר עדי זרנקין, שופט בית המשפט המחוזי בדימוס, בשל טענה לחשש לניגוד עניינים, מאחר שבנו מכהן כבכיר ומחזיק במניות של חברה מתחרה לחברה שבלב המחלוקת