גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

באים בטוב: עמותת "נירים" יוצאת בקמפיין בהפקת "גלובס"

פרויקט חדש של "גלובס" רותם את מיטב אנשי הקריאייטיב בישראל כדי לייצר קמפיינים שיסייעו לעמותות לקדם את מטרותיהן ● העמותה הראשונה היא "נירים", המעניקה לנוער בסיכון הזדמנות נוספת

מסע קריאטיבי לעמותות / צילום: מתוך מודעת הקמפיין
מסע קריאטיבי לעמותות / צילום: מתוך מודעת הקמפיין

המגזר השלישי הוא אחד המגזרים שנפגעו קשות ממשבר הקורונה שהוביל להידוק החגורה בקרב חברות במשק וגופים תורמים אחרים. מהמקום הזה צמח פרויקט "באים בטוב" של "גלובס" שרתם את מיטב אנשי הקריאייטיב בישראל, בכדי לייצר קמפיינים יצירתיים וחכמים שיסייעו לעמותות לקדם את מטרותיהן. במסגרת הפרויקט הגישו מועמדות כ-400 עמותות, גדולות וקטנות ששיתפו עמנו את סיפורן ואת האתגרים העיקריים שניצבים בפניהן בימים אלה. מתוכן נבחרו 12 עמותות שיזכו בקמפיין פרסומי ללא עלות שיפורסם באתר, בעיתון ובאפליקציה של "גלובס".

הבחירה לא הייתה פשוטה. המטרה הייתה לבחור במגוון רחב של עמותות שמייצגות את קשת האוכלוסיה והפעילויות בחברה הישראלית. כל צמד ממומחי הקריאטיב שהתנדבו לפרויקט קיבל לידיו את הטיפול בעמותה אחרת. הצוות כולל את מירן פחמן ויגאל חזן שחנכו את הפרויקט עם עמותת נירים, יעל גרזון ענבר ותמר לויט, איתן כהן ואלון זייפרט, צבי לוין ושרי סימן טוב, מחמוד ג'בארין וראגדה אבו חוסין, רונה יעקבי ועידו בן-דור, דודו הרוש ורומם סרנגה, ניר פרח ותמר דביר, אסף כץ ואוראל ביתן, ניר גרנות וערן ברקן, אלחנדרו פלדמן וליאור שוהם ומיטל אשכנזי ויוסי סבג.

מנתבת מסלולים לאלו שהחברה ויתרה עליהם

העמותה הראשונה שחונכת את הפרויקט המרגש הזה היא "נירים" המעניקה לבני ולבנות נוער שנמצאים בסיכון הזדמנות נוספת ולעתים אחרונה לחזור אל לב החברה הישראלית כאזרחים התורמים לעצמם, למשפחות שלהם ולמדינה.

"נירים" היא מסגרת חינוכית טיפולית שפועלת בכמה מישורים והיא במובנים רבים משנה גורלות ומנתבת מסלול מחדש לאלו שהחברה כבר ויתרה עליהם.

באפריל 2002 במהלך פעולה של שייטת 13 בשכם נפל לוחם היחידה רב סמל ניר קריצ׳מן. קריצ'מן בן ה-23 במותו גדל על ערכי ידיעת הארץ ואהבת המולדת. עמותת נירים שקרויה על שמו קמה שנה לאחר נפילתו והיא, מסביר מי שמשמש כיו"ר העמותה יורם שגיא, "שמה לעצמה למטרה להיות נושאת הדגל בכל הנוגע לחינוך לנוער ישראלי הסיכון שנמצא בסכנה של נשירה ממסגרות". שגיא המכהן כנשיא החברה המרכזית למשקאות (קוקה-קולה) מעורב בעמותה מזה שבע שנים.

שגיא מפרט כי שתי הפעולות המרכזיות של העמותה שמיישמת תוכנית חינוכית טיפולית וייחודית מתבצעות בכפר הנוער נירים שנמצא בבוסתן הגליל בנכס ששייך לסוכנות היהודית ובמרכזים הפזורים ברחבי הארץ והפועלים כמתנס"ים.

בנות ובני הנוער מגיעים ברובם בעקבות צו של בית משפט לנוער. "החלופות הן מול מאסר", מסביר שגיא. כ-100 נערים ונערות בני 14-18, תלמידי כיתוב ט' עד יב' נמצאים בזמן נתון בתנאי פנימיה בכפר הנוער. "התהליך הטיפולי מציב רף גבוה לנערים ולנערות שחלקם הגדול לא חווה הצלחה מימיו, כאלו שאין להם תחושת מסוגלות מהרגע הראשון. התוכנית מחייבת לעשות בגרות מלאה, גיוס לשירות ערכי ומשמעותי בצה"ל ומעורבות חברתית. אלו דברים שנראים בלתי ניתנים להשגה בתחילת המסע אבל אחוזי הבגרות והגיוס לצה"ל ובעיקר ליחידות קרביות הוא יותר גבוה מהממוצע הארצי. זה מרגש בכל פעם מחדש משום שאלו חבר׳ה עם קשיים שבאו ממקומות שהגורל התאכזר אליהם. כשמבקרים במרכז מצפים למצוא מקום אפור אבל זה המקום הכי אופטימי בעולם. נערות ונערים שלא היה להם שום סיכוי הופכים לקצינים בצה"ל, למחנכים ולמדריכים - חלקם גם נשארים בנירים, זה נותן המון מקום לאופטימיות על היכולת לחזק את החוסן החברתי והאישי של כל אחד ואחת מהם".

המסלול שעוברים בני הנוער אינו פשוט, כפי שמפרט שגיא. "דרך העבודה היא ייחודית, טובענית ומאתגרת. תפיסת העבודה פועלת בגישה שמעצימה את הכוחות של הנערה והנער לעמוד ביעדים קשים שמהם נבנה הביטחון העצמי והיכולת לשקם את העולם הרגשי ולחוות הצלחה חוזרת".

כלי הטיפול העיקרי של הכפר הוא השטח. בני הנוער עוברים מסעות מפרכים כשהם נמצאים מאות ימים בשטח "לפעמים זה 200 ימים בשנה במסעות שנמשכים שבוע, אלו מסעות שקשים פיזית ורגשית". כלי הטיפול הזה קיבל השראה ממרכז דומה שממוקם בקנדה.

יורם שגיא / צילום: Perry Bindelglass

המטרה: גיוס חצי מיליון שקל באמצעות הקמפיין

"נירים" פנתה לפרויקט באים בטוב של "גלובס" למטרה מוגדרת: שיפוץ מבנה שממוקם בכפר הנוער וממנו יוצאים בני הנוער למסעות. במבנה מאוחסן הציוד ושם נעשות ההכנות. עלות השיפוץ למבנה נאמדת במיליון שקל, מחצית מהסכום מממנת המדינה והמטרה היא לגייס חצי מיליון שקל במסגרת הקמפיין שהותאם על ידי אנשי הקריאטיב שצוותו לעמותה.

"יכולת ההשפעה של נירים היא סביבתית והיא מורגשת גם על המשפחה ועל החברים. מכל מקום שמגיעים ממנו אפשר לזהות שינוי בשכונה שבה פועלים. בחזון שלנו, נירים תהיה תנועת הנוער המשפיעה ביותר על חוסנה של החברה - לא במספר החניכים אלא בהשפעה שיש לה על החוסן של החברה הישראלית, עם תנועה שתהיה מיועדת לכל המגזרים, לקהל יהודי וערבי לבנים ולבנות", אומר שגיא. לדבריו, "עולם העמותות הוא קשה על אחת כמה וכמה עכשיו משום שאנחנו נשענים מהותית על כספי תרומות. בימים אלה האתגר יותר מורכב ודרך היוזמה המדהימה של 'גלוב'" שהיא איננה מובנת מאליה, אנחנו קוראים להצטרף למסע של נירים ולהיות חלק ממנו. אני באופן אישי לוקח חלק במסע הזה כבר שנים רבות והסיפוק של לראות את בני הנוער יוצאים לדרך חדשה הוא עצום. הכול נעשה בהתנדבות כמובן ותמיד אני חש שלא עושים מספיק וצריך לעשות עוד כשאני נחשף לנוער ועד כמה הוא צריך את זה וכמה מגיע לו לשנות את מסלול החיים שלהם ולהפוך לאנשים מדהימים. מי שהקים את העמותה הם חבר׳ה מהשייטת ובראשם זיו גרשוני שהיה המפקד של ניר שהציל אותו בפעילות מבצעית. גרשוני שנפצע היה מושבת במשך שנה והוא יזם את העמותה תחת שני כללים: שהיא צריכה להיות חיה ונושמת ושהיא צריכה לפעול לטובת הקהילה. כל שנה יש אלפים שמכירים את ניר והזיכרון הולך ונעצם וזה קסם גם בזווית הזו. משהו שמתחיל מזיכרון בעקבות מות לוחם וממשיך לעולם של נוער בקצה רצף הסיכון שמקבלים חיים חדשים ותורמים לעצמם ולסביבה - מה שנראה עבור רבים מאיתנו כמסלול נורמטיבי עבורם הוא מסלול מאתגר ואחר שנעשה במחויבות אינסופית של צוות מדהים".

כל אנשי הקמפיין

על הקריאטיב לעמותת "נירים" היו אמונים מירן פחמן ויגאל חזן. פחמן מתמחה בהכנת תוצרים קריאייטיבים עם התמקדות בדיגיטל ומנהל קבוצת הפייסבוק creative first. חזן הוא בעלי משרד הפרסום והמיתוג דרייב 101 כשהוא שימש כמנהל קריאטיב במשרדים המובילים בישראל. הקמפיין שנבחר לנירים נושא את הסלוגן "גם אני עברתי מסע כדי להגיע לאן שהגעתי" והוא מבוסס בחלקו הגדול על פלטפורמה שפחות שכיחה אם בכלל בעולמות הפרסום הדיגיטלי - לינקדאין.

מירן פחמן / צילום: ירדן שמואלי

פחמן מפרט על הרעיון. "זהו קמפיין משפיענים בעולם העסקים שעושה שימוש במובילי דעה קהל. חיפשנו אנשים שיש להם הרבה עוקבים ויש תהודה לפוסטים שהם מעלים בלינקדאין. זה קמפיין חלוצי בארץ ששם את הדגש על הפלטפורמה הזו. בחרנו בה מפני שהקמפיין נועד לגייס כסף מהעולם העסקי ולכן חשבנו שזה יהיה בולט וחדש. באינטסגרם כבר היינו. חלק מהמטרה של "גלובס" ב'באים בטוב' היא לא לייצר קמפיין תדמית או מודעות אלא לצאת במהלך עם הגדרות ספציפיות ועם יעד כספי עבור שיפוץ המבנה ממנו יוצאים למסעות. הקונספט הוא 'בואו להיות חלק מהמסע' משום שאנחנו לא רוצים שיתרמו כסף וביי אלא שמי שאתנו יהיה חלק מהמסע, חלק מהמשפחה חלק ממשהו שהוא יותר גדול מרק לתת כסף. אנשי העסקים שאנחנו פונים אליהם כבר עברו מסע ולקחנו את זה כמטאפורה כשהרעיון הוא שגם לבני הנוער שבנירים, מגיע לעבור את המסע".

לינקדאין אינה פלטפורמה פרסומית ולכן האתגר הוא שונה. "יש פה קושי טכני", מסביר פחמן "פרסומאי שעושה קמפיין משפיענים באינסטגרם בפייסבוק יכול לפנות לחברות ולתוכנות שמנתבות אותך לקהל יעד הרצוי. בלינקדאין אין את זה ולכן המטרה הייתה לאתר את מובילי הדעה שיש להם הרבה עוקבים ותגובות ולשם כך נעזרנו באנשים שמבינים את התחום בהם זיו שיינפלד, תומר צוקר עוד ישראלי שהוא בכיר בלינקדאין העולמית. התמקדנו באנשי עסקים ישראלים, בקבוצות בשיטת 'חבר מביא חבר', עשינו מחקר וחילקנו את אנשי העסקים לפי תחומי העיסוק שלהם - כשהם שינו את הגדרת התפקיד שלהם זה עורר עניין. מהלינקדאין נעורר את הקמפיין ברשתות האחרות".

"האתגר הוא לנסות להתבלט בתוך 'רעש' של הרבה עמותות שמתחרות על תשומת הלב ועל הארנק וליצור את הבולטות שתניע לפעולה כאשר יש יעד כספי מוגדר. אין דבר כזה שלא נצליח משום שאנחנו מחויבים קודם כל להביא את התוצאה מעבר לכיף ולקריאטיב". 

מסע קריאטיבי לעמותות / צילום: מתוך מודעת הקמפיין

קרדיטים
קריאייטיב: מירן פחמן ויגאל חזן
ניהול פרויקט: הילה הלל
עיבוד תמונה: סימה אלון
סטודיו: רינת אדר
סטודיו דיגיטל: גור שלום
מנהלת פיתוח משאבים וקשרי קהילה: מרים ארי
ייעוץ לינקדאין: זיו שיינפלד ותומר צוקר

גילוי מלא: פרויקט "באים בטוב" הוא יוזמה של מחלקת פיתוח עסקי ב״גלובס״ ואינו מערב חסות מסחרית חיצונית.

עוד כתבות

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

דונלד טראמפ. מדיניות שעלולה להביא על הדולר מכת המוות / אילוסטרציה: Shutterstock

האיתותים גוברים לנטישת הדולר כמטבע הסחר הבינלאומי - והכלכלה האמריקאית תשלם את המחיר

מדינות הבריקס והכלכלה הסינית מתחזקות על חשבון הדולר, וגם ארה"ב עצמה רוצה בהיחלשותו ● הבנקים המרכזיים מגדילים אחזקותיהם בזהב על חשבון נכסים הנקובים בדולרים, ואפילו מתקדמים בפיתוח מטבעות דיגיטליים משלהם ● כל אלה יוצרים את התשתית ליצירת מטבע רב לאומי שיהיה הבסיס לסחר בין מדינתי

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

שחרור חטופים בעסקה האחרונה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

משלחת ישראלית יוצאת לקטאר, עימות בדיון בין רה"מ לרמטכ"ל

שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● דיווח: איראן הצליחה לפגוע ב-5 בסיסים של צה"ל ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

סא''ל איתי זמיר / צילום: פיקוד העורף

הקצין ששלח לנו התרעות של פיקוד העורף: "יש הבדל בין רקטה מעזה לבין מה שמגיע מאיראן"

עשרות אלפי התרעות שוגרו לציבור במהלך 12 ימי הלחימה מול איראן, בעוד מוקד פיקוד העורף טיפל בכמיליון פניות אזרחים ● ההתמודדות, אומר סא"ל איתי זמיר, שאמון על מערך ההתרעה, הייתה מוצלחת - אך "אי אפשר לנוח על זרי הדפנה" ● לאן נעלמה ההנחיה המקדימה, אילו לקחים הופקו מהמערכה - ומה מתוכנן לעשור הבא

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

נעילה אדומה באירופה; טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● דאקס מאבד 0.7%, קאק נסוג ב-0.9% והפוטסי נחלש ב-0.2% ● הביטקוין ירד ביממה האחרונה ב-0.6%, וכעת ערכו של מטבע אחד עומד על כ-108,870 דולר ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

ליז טראס מתפטרת מראשות ממשלת בריטניה / צילום: Associated Press, Alberto Pezzali

ראש ממשלת בריטניה לשעבר: "הניסוי של עצמאות הבנקים המרכזיים נכשל"

45 יום בלבד כיהנה ליז טראס כראש ממשלת בריטניה, אך היא מתעקשת שלא מדובר בכישלון ● בראיון מיוחד לגלובס היא מתארת כיצד התנגדות הממסד הכלכלי ותגובת השווקים לתקציב שהובילה הביאו להדחתה ● היא תוקפת את הבנק המרכזי, מתייצבת מאחורי ישראל והמבצע באיראן, ויש לה גם אזהרה: "אם לא נשמור על ערכי המערב, נגיע לנקודת אל־חזור"

יונדאי טוסון הייבריד 4X4 / צילום: יח''צ

מלחמת הסחר שולחת אלינו רכב חדש מאמריקה. האם הוא גם משתלם?

הגרסה האמריקאית של הטוסון, שהגיעה לישראל באדיבות מכסי טראמפ, מציעה תוספת מקום ומערכת הנעה היברידית חסכונית ● המחיר מציב לה אתגר שיווקי ● מבחן דרכים

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

שבוע המסחר בת"א צפוי להיפתח במגמה חיובית על רק ההתקדמות במו"מ עסקת החטופים ● השקל התחזק בחדות מול הדולר ● בוול סטריט נתוני התעסוקה מגבירים את החשש שהורדות הריבית מתרחקות ● מנגד, בארץ, הכלכלנים מעריכים שההקלה המוניטרית מתקרבת, אולי כבר ביום שני ● וגם: המניה שזינקה ב-1000% בשנה ועדיין צופים לה אפסייד ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?