גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מיליארדר האלגו-טריידינג ומלחמתו בקורונה: מייסד פיינל מציג - טוויסט בעלילה

אחרי שהפך את חברת האלגו-טריידינג פיינל לאחת המצליחות בעולם, הקים ניר קלקשטיין כמה חברות ביג דאטה בתחום הבריאות ● עכשיו הוא מתמקד במיפוי תסמיני הקורונה דרך מכון מחקר שייסד ● כך עבר היזם המסתורי ממסחר בשוק ההון לניבוי תחלואה

ניר קלקשטיין / איור: גיל ג'יבלי, גלובס
ניר קלקשטיין / איור: גיל ג'יבלי, גלובס

"אני הולך לעשות משהו לא כל כך פייר", כתב המיליארדר ניר קלקשטיין בחשבונות LinkedIn וטוויטר שלו. "ב-14 בספטמבר נתתי תחזית מה יקרה עד 23 בספטמבר מבחינת כמות חולים קשים מאושפזים. [חזיתי] שנגיע למעל 600 חולים קשים אם מסתכלים על ממוצע שבעה ימים אחורה, ובמקסימום קרוב ל-700 חולים קשים. היום 23 בספטמבר. ממוצע: 625. מקסימום ב-21.9: 669.

"הדבר הלא פייר הוא כמובן שאם הייתי ממש טועה, מן הסתם לא הייתי מפרסם זאת. אנצל את האמון לכאורה שנוצר כדי לתת פרדיקציה לכמות החולים הקשים המקסימלית בגל הזה. להערכתי, בניגוד לתחזיות האימים של מספר מדענים, נגיע 'רק' למקסימום של 800 חולים קשים מאושפזים בו זמנית, ומאותו רגע המספרים יתחילו לרדת. זה יקרה בעוד כעשרה ימים".

קלקשטיין, שמפזר את תחזיותיו ברשתות החברתיות אך מסרב בעקביות להתראיין לתקשורת, הוא אחד המיליארדרים הסודיים של ישראל. הוא הקים את חברת האלגו-טריידינג פיינל והיה המוח מאחורי טכנולוגיית הבינה המלאכותית שלה, וכך עשה את הונו. לפי השמועות, החברה סירבה לרכישה בהיקף של 4 מיליארד שקל ב-2014, והרוויחה יותר ממיליארד שקל ב-2018. היא מעסיקה 170 עובדים אנושיים, נוסף על מערכות הבינה המלאכותית שלה.

גם מממן וגם חוקר

מאז 2009, השנה שבה החל קלקשטיין לרשום רווחים אישיים מפיינל, הוא החל לעסוק גם בתחום הרפואה. הוא היה ממייסדי חברת מדיאל ארליסיין, שפיתחה אלגוריתם לזיהוי מוקדם של סרטן במעי הגס, על בסיס הבדיקות השגרתיות המבוצעות בקופות החולים. מנהלי החברה, אך לא קלקשטיין עצמו, התראיינו לראשונה ב"גלובס" בשנה שעברה. מדיאל ארליסיין צמחה מתוך חברת מדיאל מחקר, המציעה שירותי בינה מלאכותית לחברות ולארגוני בריאות.

לצד הפעילות שהקים למטרות רווח, קלקשטיין ייסד ב-2019 את KI Institute, המכון הישראלי לבינה מלאכותית יישומית בתחומי הרפואה. קלקשטיין לא רק ייסד את המכון מכספו, הוא גם מציג את עצמו באתר המכון כחוקר הבכיר שלו.

לפי האתר, המכון של קלקשטיין מתעניין היום בעיקר במחקר בתחום הקורונה ובחקר ההשפעות של סגנון חיים על הבריאות. הוא גם מנדב כמה פרטים על עצמו וכותב שבזמנו הפנוי הוא נווט נלהב וגולש גלים, שמאמין ש"כאב הוא בלתי נמנע אך סבל הוא בחירה", ושואף להפחית סבל באמצעות בודהיזם וטכניקות מיינדפולנס. נדיר למצוא בישראל מכון מחקר במימון פרטי, ודאי של אדם אחד, שהוא גם המממן וגם החוקר.
מנכ"ל המכון הוא פיני עקיבא, חוקר ביולוגיה חישובית בכיר שעבד קודם לכן בחברת קומפיוג'ן, במרכז לחקר חישובי של הסרטן בבית החולים שיבא ובמדיאל מחקר.

המכון של קלקשטיין משתמש בכלי בינה מלאכותית כדי לגזור תובנות רפואיות המיועדות להתפרסם בכתבי עת אקדמיים או כדוחות עצמיים של המכון. בימים אלה, לדוגמה, חוקר המכון את סימני האזהרה וגורמי הסיכון להידרדרות אצל חולי קורונה.

המחקר הזה כבר אישרר את הגורמים המוכרים, כמו מחלות כליות, מחלות לב, לחץ דם גבוה והשמנה, אך הוסיף משתנים כמו דיכאון, הפרעות קוגניטיביות ומחלות נוירולוגיות. עם זאת, המחקר לא מצא עדות לכך שעישון או מחלות ריאה קודמות הן גורם סיכון להידרדרות.

לצד המחקר הזה, המכון גם מנסה כיום למפות את כל הסימפטומים של הקורונה, במטרה לזהות חולים מוקדם יותר. הוא עושה זאת באמצעות ניתוח מידע המגיע מרשומות רפואיות אמיתיות שעברו התממה, כלומר, אנונימיזציה. לעתים קרובות, המכון משתף פעולה עם קופת החולים מכבי.

מכון KI גם עורך מחקרים שאינם קשורים לקורונה, כמו ניבוי של דיכאון אחרי לידה וזיהוי מוקדם של בעיות התפתחותיות אצל ילדים.

מוניטין של גאון

מלבד מאמרים ודוחות רשמיים, קלקשטיין חולק את הניבויים שלו לגבי התפתחות המגפה ברשתות החברתיות. אלה ניבויים של אדם שעומדים לרשותו מאגרי מידע רשמיים גדולים, כוח חישוב רב ואלגוריתמים שפותחו על ידי טובי המומחים בתחום. לקלקשטיין עצמו יש מוניטין של גאון בראייה קדימה.

השבוע הוא הצטרף לדיון על החרפת ההגבלות של הממשלה. כך הוא כתב: "ישנו דיון על החרפת המגבלות. אני רוצה בפוסט זה להציע דווקא להיות יותר חכמים; ביום שישי החל הסגר ולכן אני מעריך כי כמות הנדבקים פחתה (בגלל הסגר). מכאן כל הפרמטרים של התחלואה יתחילו לרדת בהשהיה מתאימה: ירידה בכמות המאומתים תוך שבעה ימים ובכמות החולים הקשים עוד 14 ימים. לכן כמות החולים הקשים החדשים המקסימלית שנגיע אליה בגל הזה כבר נקבעה ואינה תלויה בשאלה אם יחמירו או לא יחמירו את המגבלות, כל עוד R קטן מ-1".

בדיקות קורונה בדרייב אין, תל אביב. "מקסימום 800 חולים קשים בגל הזה" / צילום: Sebastian Scheiner, Associated Press

"אז איזה מגבלות כדאי לשים? את הכי קוסט-אפקטיביות. ככל שהמגבלות יותר חמורות, R יותר קטן, קצב הירידה יותר משמעותי, ולכן ייקח פחות זמן לרדת בכמות החולים לרמה נתונה. אולם מצד שני הנזק מהמגבלות הללו יותר גדול מהקשבה למומחים בבריאות הציבור, אני מאמין שסגירה פרונטלית של בתי ספר מעל כיתה ד' וסגירת התקהלויות גדולות בתוך מבנה, תוך הקפדה על מסכות בתוך מבנה, יכולה להביא את R ל-0.9 (לעומת R, לתחושתי, 0.75 במצב הסגר היום)".

ביום רביעי כתב: "הפגנות וחתונות - הפגנה גדולה מתבצעת פעם בשבוע. כל שבוע נדבקים לכל היותר 150 אנשים בהפגנה, זניח ברמה של מדינה. כנ"ל לגבי חתונות ואירועים דתיים, שמתבצעים במחתרת. נניח אפילו שבכל ערב יש 50 חתונות או אירועים אחרים של 150 אנשים, ונניח במתאר הזה אפילו שהסיכוי להידבק גבוה יותר והוא 2%, כי יש פחות הקפדה על מסכות וכי אוכלים. הרי כל ערב נדבקים 112 אנשים, שוב זניח ברמת התחלואה הנוכחית. ראש השנה - כולנו משוכנעים שכל התחמונים והרמאויות של האנשים גרמו להדבקה המונית. אבל מדובר באירוע חד פעמי, שבשל העובדה שהיה סגר, וחלק גדול מהאנשים גם לא תחמן, לא מאוד שונה מארוחת שבת רגילה מבחינת כמות המפגשים. לכן לא מכאן נדבקים.

"לאירועים האלה, במיוחד לאלה שעוברים על המגבלות, יש כמובן אפקט חינוכי שלילי, סוג של חוסר סולידריות וחוסר ערבות הדדית, אבל הם, במצב היום, לא משפיעים באמת על R בצורה משמעותית. אז מה כן משפיע - אירועים שמתקיימים כל יום, ועל ידי כמות גדולה של אנשים. לימודים, עבודה, קניות ובילויים, תפילות קבועות ועוד. מכאן אני כן אופטימי לגבי הצלחת הסגר בהורדת התחלואה".

ב-31 באוגוסט, ערב פתיחת שנת הלימודים, כתב: "התחלואה בשיא. בכל המגזרים R גדול מ-1, עוד לפני פתיחת שנת הלימודים. לצערי, ברמזור של מדינת ישראל יש רק ערים אדומות וכתומות. כל עיר שלא נראית אדומה או כתומה, זו הטיה סטטיסטית של הדרך שבה מגדירים צבע. חייבים לדעתי לבצע פעולות מניעה במיידית".

לא יחיד בזירה

שני גורמים נוספים נמצאים היום בחזית המאבק בקורונה באמצעות בינה מלאכותית: פרופ' ערן סגל ממכון ויצמן וחברת דיאגנוסטיק רובוטיקס של ד"ר קירה רדינסקי.
המעורבות של סגל בפיתוח שאלון לציבור זיכתה אותו בגישה למידע רפואי של משרד הבריאות, והוא מפרסם מעת לעת ניבויים לגבי המשך המגפה. כמו קלנסקי, סגל טען לאחרונה שמספר החולים הקשים שנראה בשבועות הקרובים כבר נקבע ועומד על כ-800, אך הוא מעריך שהמספר הזה עוד יעלה עד לכ-900 לפני שיירד, וזאת בתרחיש האופטימי שבו מתקיים סגר אפקטיבי. סגל טען גם שייתוספו 600 נפטרים בחודש הקרוב, על פי מספרי התחלואה הקיימים. מעבר לכך קשה לנבא, כי אין לדעת מה בדיוק יהיו צעדי הסגר הנוספים שיוחלטו בתקופה הקרובה, כמה זמן הם יימשכו ומה תהיה רמת ההיענות והאכיפה.

חברת דיאגנוסטיק רובוטיקס, הפעילה גם היא בתחום הזה, גויסה על ידי משרד הבריאות כדי לנתח את שאלוני החולים ולהשתמש בהם ובמידע נוסף כדי לנבא מוקדי הדבקה.
ביולי האחרון אמרה רדינסקי שהירידה בתחלואה בגל השני הובילה את הישראלים להשקיע פחות בשאלונים היומיים, ולכן הניבוי היה מאתגר יותר. תיאורטית, ניבויי החברה אמורים להיות פקטור בקביעת הסטטוס של ערים מסוימות בפרויקט הרמזור, אבל מאז יולי אין מידע רב על האופן שבו משפיעה באמת החברה על החלטות משרד הבריאות.

סגל וקלקשטיין עובדים לעתים יחד והמחקר שעסק בסיכוני ההידרדרות נערך על ידיהם במשותף. לפי תחומי העניין ההיסטוריים של קלקשטיין, אפשר להניח שהוא יתמקד בהמשך בעיקר בניבוי התפתחות המחלה, דפוסי ההידרדרות ומניעתה. 

ניר קלקשטיין

בוגר הטכניון, בעל תואר בהנדסת חשמל ● עם סיום לימודיו החל לפתח אלגוריתם למסחר וב-2001 היה בין מייסדי פיינל, מחברות האלגו-טריידינג המצליחות בעולם ● לפי שמועות, הוא סירב לאקזיט של של 4 מיליארד דולר בחברה ● ב-2009 החליט להביא את הידע שצבר בביג דאטה לעולם הרפואה ● הוא הקים את מדיאל מחקר וב-2013 את מדיאל ארליסיין, שפיתחה כלי תומך קבלת החלטות ברפואה ● היום הוא מתמקד ביישומי ביג דאטה לרפואה במסגרת מכון IK שהקים

התחזיות של קלקשטיין

על תחזית החולים הקשים, 23.9:

"להערכתי, בניגוד לתחזיות האימים של מספר מדענים, נגיע 'רק' למקסימום של 800 חולים קשים מאושפזים בו זמנית, ומאותו רגע המספרים יתחילו לרדת. זה יקרה בעוד כעשרה ימים"

על חתונות והפגנות, יום רביעי 22.9:

"נניח אפילו שבכל ערב יש 50 חתונות או אירועים אחרים של 150 אנשים, ונניח במתאר הזה אפילו שהסיכוי להידבק גבוה יותר והוא 2%, כי יש פחות הקפדה על מסכות וכי אוכלים. הרי כל ערב נדבקים 112 אנשים, שוב זניח ברמת התחלואה הנוכחית"

על הסגר, 21.9:

"מכאן כל הפרמטרים של התחלואה יתחילו לרדת בהשהיה מתאימה: ירידה בכמות המאומתים תוך שבעה ימים ובכמות החולים הקשים עוד 14 ימים. לכן כמות החולים הקשים החדשים המקסימלית שנגיע אליה בגל הזה כבר נקבעה ואינה תלויה בשאלה אם יחמירו או לא יחמירו את המגבלות"

על פתיחת שנת הלימודים, 31.8:

"התחלואה בשיא. בכל המגזרים R גדול מ-1, עוד לפני פתיחת שנת הלימודים. לצערי, ברמזור של מדינת ישראל יש רק ערים אדומות וכתומות. כל עיר שלא נראית אדומה או כתומה, זו הטיה סטטיסטית של הדרך שבה מגדירים צבע. חייבים לדעתי לבצע פעולות מניעה במיידית"

עוד כתבות

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית: התנהלות הממשלה בנושא גיוס החרדים - המשך הרפורמה המשפטית

בהרב-מיארה שלחה מכתב חריף למזכיר הממשלה, בו נכתב כי בהתנהלות בעניין גיוס בני הישיבות "יש משום המשך של הניסיון, שהוא חלק ממה שכונה 'הרפורמה המשפטית', להחליש את מעמד הייעוץ המשפטי לממשלה ולעקוף אותו" ● בתוך כך, היועמ"שית הגישה תשובה משלימה לבג"ץ בעניין חוק הגיוס, בה צוין כי במהלך דצמבר 2023 החלו במשרד הביטחון ובצה"ל בגיבוש תוכנית לגיוס בני החברה החרדית

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

טל–אור כהן מונטמאיור, מנכ''לית CyberWell / צילום: הגר בדר

גילויי האנטישמיות ברשתות החברתיות זינקו מאז המתקפה האיראנית

דוח חדש של ארגון CyberWell, שנלחם באנטישמיות ברשת, מצביע על כך ששיעור ההסרה של תוכן שטנה בערבית נמוך לעומת אנגלית ● המנכ"לית: "האכיפה חייבת להיות יותר אפקטיבית"

גלנט, נתניהו והלוי / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילומים: עמוס בן גרשום-לע''מ, AP

צווי מעצר בינלאומיים לראש הממשלה והרמטכ"ל: האם התרחיש הזה אפשרי ומה המשמעויות

בישראל מביעים חשש שבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג יוציא צווי מעצר נגד בכירים בשלטון הישראלי, ובראשם ראש הממשלה, שר הביטחון והרמטכ"ל ● מהן הסכנות שבהוצאת צווים כאלה, באילו מדינות הם עלולים להיעצר, ומי ההרכב שיקבל את ההחלטה ● גלובס עושה סדר

איורים: גיל ג'יבלי

הכירו את המנכ"ל שהרוויח השנה 50 מיליון דולר, במזומן

שמונה מנכ"לים ישראלים בחברות הנסחרות בוול סטריט קיבלו אשתקד תגמול של מעל 10 מיליון דולר ולעתים הרבה יותר ● מי המנכ"ל שקיבל כ־50 מיליון דולר במזומן, מדוע אחר העדיף לקבל הכול במניות, ולמה עלות העסקתו של אמנון שעשוע במובילאיי נחתכה דרמטית?

אלי עזור / צילום: ניב אהרונסון-וואלהnews, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

זכיות הלוטו של אלי עזור: אקזיט טכנולוגי ענק בוול סטריט והשקעת גז בבורסה בת"א

בשבוע שבו ניצח עזור במאבק שניהל על זהות הדירקטורים בחברת תמר פטרוליום - השקעה שבה הוא מורווח מאות מיליוני שקלים - הושלמה מכירתה של חברת טכנולוגיות הלוטו נאוגיימס, בעסקה שהזרימה לכיסיו 178 מיליון דולר ● נאוגיימס תימחק מנאסד"ק שבה הונפקה ב־2020

השופט בדימוס איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

לאחר פרסום ההקלטות: מפעל הפיס מבקש לעכב בוררות אצל אורנשטיין

הפיס, המנהל בימים אלה הליך בוררות בפני השופט בדימוס איתן אורנשטיין, פנה אליו בערב פסח וביקש לעכב את הליך הבוררות - וזאת על רקע פרסום השיחות בין אורנשטיין לבין יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה ● שתי בקשות דומות שהוגשו בבוררות גרטלר-גרטנר ובבוררות של הקבלן איציק תשובה נגד שותף עסקי - נדחו ע"י אורנשטיין

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: Shutterstock

מעלים מחירים: מפת ההתייקרויות המלאה

מהחלב המפוקח ועד הדלק: חג הפסח הסתיים, ושורת עליות מחירים צפויה להיכנס לתוקף החל מהיום ● אלה מצטרפות למספר גלי התייקרויות שפקדו את המשק בחודשים האחרונים ● גלובס מציג את המוצרים והשירותים שהתייקרו עד כה ב־2024, כשהסוף עוד לא נראה באופק

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי הפסח: שופרסל שלחה לכמאה עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

כך מתכננים באיראן "לחגוג" את מתקפת הטילים על ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן הכריזו שיום התקיפה על ישראל וה-7 באוקטובר יהיו ימי חג, בית הדין הבינלאומי דחה בקשה לעצור סיוע גרמני לישראל ומה יקרה אם אוניברסיטאות אמריקאיות יפסיקו להשקיע בחברות עם קשר ישראלי ● כותרות העיתונים בעולם 

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

אייל רביד / צילום: עומר וידר

שימוע לפני הגשת כתב אישום למנכ"ל ובעלי ויקטורי אייל רביד בפרשת תיאום המחירים

רשות התחרות זימנה את אייל רביד, מנכ"ל ובעלי רשת ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום, וזאת בגין התבטאויות פומביות שבאמצעותן ניסה להגיע להסדרים להעלאת מחירים

משפחות החטופים חוסמות כרגע את איילון דרום וקוראות: ''למה הם עדיין בעזה ?!'' על רקע העסקה המתגבשת / צילום: אדר אייל Adar Eyal

משפחות חטופים חסמו את איילון, אישה שזרקה עליהם ביצים נעצרה

לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • בזמן שבישראל ממתינים לתשובת חמאס: באל-מיאדין מדווחים על מתווה העסקה שהוצגה • מקורות פלסטינים: מחבל מרכזי בגדוד טולכרם נורה למוות בידי המנגנונים של הרשות • הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • עדכונים בולטים

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

יום המסחר בתל אביב צפוי להיפתח במגמה מעורבת ● השקל נחלש מול המטבעות הזרים ● הנפקות האג"ח הקונצרניות באפריל גדלו בישראל בכ-300% ● במיטב מעריכים כי בנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● הפד הותיר את הריבית על כנה אך פאוול הדגיש שלא תהיה העלאת ריבית בקרוב ● עונת הדוחות בוול סטריט ממשיכה לתפוס תאוצה והערב אפל תפרסם את תוצאותיה הכספיות בסיום המסחר ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר בבורסה

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

אוניברסיטת UCLA / צילום: Associated Press, Jae C. Hong

עימותים אלימים בין פרו-פלסטינים ותומכי ישראל באוניברסיטת UCLA

באוניברסיטת UCLA שבקליפורניה הוחרפו העימותים בין המפגינים וכוחות הביטחון הגיעו על מנת להפריד בין הניצים ● באוניברסיטת קולומביה הגיעו אמש השוטרים מצוידים ברימוני הלם ופשטו על הבניין בו התבצרו המפגינים הפרו-פלסטינים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

רפיח או עסקה? כלכלנים מעריכים איך יגיבו הבורסה והשקל לתרחישי המלחמה

ישראל נמצאת בפני צומת אסטרטגי, כששתי אופציות מרכזיות על השולחן ● הראשונה היא עסקה שכוללת החזרת חטופים לצד הפסקה זמנית של הלחימה ● השנייה היא ככל הנראה פעולה נרחבת של צה"ל ברפיח ● שלושה כלכלנים בכירים מנתחים את השפעתם של התרחישים השונים על השקל, הבורסה והגירעון התקציבי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: עומר וידר, כדיה לוי

התקדים של רשות התחרות: הציטוטים שסיבכו את אייל רביד, ומי עשויים להיות הבאים בתור?

שנתיים לאחר שנחשפה פרשת תיאום המחירים, רשות התחרות החליטה לזמן את אייל רביד, מנכ"ל ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום ● לראשונה ובאופן תקדימי, קמעונאי מועמד לדין על בסיס התבטאויות בתקשורת ● בשבועות הבאים צפויות להתקבל החלטות לגבי עוד בכירים