גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסגר לא יעבור בכנסת: נתניהו מנסה להעביר תקנות שעת חירום

ועדת החוקה דנה במהלך הלילה בתיקונים לחוק הקורונה הגדול אך לא הצליחה להגיע להסכמות ובמקום זה החלו צעקות בין חברי הקואליציה לאופוזיציה ● לכן, נתניהו מנסה לכנס את הממשלה (טלפונית) כדי להעביר תקנות שעת חירום אך נתקל בהתנגדות מחברי כחול לבן

רה"מ בנימין נתניהו / צילום: via Pool , רויטרס
רה"מ בנימין נתניהו / צילום: via Pool , רויטרס

ראש הממשלה נתניהו מנסה לכנס את הממשלה (טלפונית) כדי להעביר תקנות שעת חירום, כך שניתן יהיה להטיל את המגבלות על המשק, אותן המגבלות שהוא אינו מצליח להעביר בחקיקה בכנסת בשעות האחרונות. בכחול לבן אומרים ל"גלובס": "לא מתכוונים לתת לזה יד. הכוונה של נתניהו היא לאשר מצב חירום כדי להגביל את ההפגנות".

נגמר הדיון בוועדת החוקה: יו"ר הוועדה ח"כ יעקב אשר נעל את הישיבה ואמר: "הוואקום שנוצר בעקבות אי העברת החוק הוא מסוכן מאוד, חוסר הוודאות שהציבור נקלע אליו לא יתרום דבר וחצי דבר לשיטוח התחלואה הגואה, ומפחיד לחשוב שעלולים לשלם על כך בחיי אדם".

המשמעות היא שהחוק לא יבוא לאישור לקריאה שנייה ושלישית, ולא ניתן יהיה להחמיר את הסגר הקיים במיוחד לא את נושא ההפגנות וההתקהלויות שעמד במוקדם הדיונים בימים האחרונים.

אתמול הצליח שר האוצר ישראל כ"ץ להחריג מתוך תקנות הסגר החדשות, סוגים רבים של עסקים במשק הישראלי. למעשה, ההבדל בין הסגר שהוטל לפני ראש השנה לבין הסגר לקראת יום כיפור, הלך והצטמצם, כך שנושא ההפגנות נשאר כמעט ההבדל היחיד.

שר הבטחון ח"כ בני גנץ אמר היום לחברי הכנסת של כחול לבן: "לא נאפשר הפעלת תקנות לשעת חירום נגד הפגנות ההחלטה על הסגר המחמיר נועדה לבלום את המגיפה ולא לחסום את ההפגנות או התפילות. אנחנו נמשיך לקדם במסגרת הכללים הדמוקרטיים את את החקיקה הכוללת, ונמנע שימוש בתקנות לשעת חירום שממוקדות רק בהפגנות, תפילות או כל סוגיה אחרת". 

בתוך כך מפגיני הדגלים השחורים נעים במחאות ברחבי הארץ בשעות הבוקר של יום שישי. לדבריהם: "לא צריך להיות אפידימיולוג כדי להבין שהצרה בישראל היא לא המגיפה אלא הניהול הכושל של בנימין נתניהו. המחדלים העצומים שלו עולים למשק הישראלי 35 מיליארד ש"ח. המחאה נגדו תימשך כי אזרחי המדינה לא יוותרו לעולם על הרצון לחיים טובים".

יצויין שלפני כעשרה ימים הודיעו בתנועת הדגלים השחורים שהם משעים ההשתתפות במחאת בבלפור בלבד, אך ממשיכים להפגין בגשרים ובדרכים, באמצעים אחרים, וזאת בשל הסגר הכללי ועליית שיעור התחלואה.

זוהר: "מלחמת יום כיפור השנייה בפתח"; לפיד: ""כל מה שמעניין את ראש הממשלה זה כן הפגנות, לא הפגנות"

בעקבות ההתפתחויות הללו, שר הבריאות יולי (יואל) אדלשטיין החליט להביא לאישור הממשלה תקנות לשעת חירום שיהיה בכוחן להגביל התקהלות עד לחקיקת החוק בכנסת שבוע הבא. זאת בהסתמך על חוות דעת רפואית הקובעת כי חלה סכנה בהתקהלות ועקב העובדה כי מלאכת החקיקה לא תסתיים היום.

אדלשטיין: "מול עיניי נמצאת לפני הכל בריאות הציבור. לא אאפשר סיכון חיי אדם בהתקהלויות בכלל ולא בהפגנות ולא בבתי הכנסת".

יולי אדלשטיין / צילום: עדינה ולמן, דוברות הכנסת

תגובות רבות מימין ומשמאל הגיעו בעקבות המאורעות:  יו"ר הקואליציה מיקי זוהר אמר "‏לאור התנהלות האופוזיציה שמאפשרת הפגנות, מלחמת יום כיפור השנייה בפתח. התפשטות הנגיף תהיה חסרת תקדים". מנגד, ראש האופוזיציה יאיר לפיד אמר ש"כל מה שמעניין את ראש הממשלה זה כן הפגנות, לא הפגנות. יש פה חיים של אנשים! אני יושב פה בפנים בחדר הוועדה נאבקים על זה שילדים עם צרכים מיוחדים, יהיו להם הסעות כדי שהם יוכלו להגיע לבית של ההורים ולהוסטלים שלהם, ושעסקים יפתחו ושאנשים לא יפשטו את הרגל, ושתהיה פרנסה לאנשים. אבל הממשלה המטורללת הזו וראש הממשלה בראשה, כל מה שמעניין אותם זה כן הפגנות, לא הפגנות. יש פה חיים של אנשים!". 

מהליכוד נמסר: " החוק ממילא לא יכל לעבור היום בכנסת עם 4000 הסתייגויות של האופוזיציה שמתנהלת בחוסר אחריות בשעת חירום לאומית. זה קורה בשל האובססיביה של האופוזיציה לאפשר את פסטיבל ה"הפגנות".

"כיוון שלא ניתן להשלים את חקיקת החוק עד יום שלישי, הליכוד הציע תקנות לשעת חירום לימים ספורים כדי למנוע הפגנות המוניות שיגרמו לציבור לא לכבד את הסגר ובכך לסכן חיי אדם רבים.

"בשעת חירום לאומית זו אין מקום לפוליטיקה קטנה. אף שההפגנות רק מסייעות לליכוד מבחינה פוליטית, הן מסכנות את בריאות הציבור ולכן יש להפסיק אותן.

אנו קוראים לכחול לבן וליועמ"ש לגלות אחריות ולאשר מייד את תקנות החירום כדי להציל את חייהם של ישראלים רבים".

דיונים מליל אמש עד הצהריים שלא הובילו לשום מקום

ועדת החוקה דנה במהלך הלילה בתיקונים לחוק הקורונה הגדול במטרה להביא את החוק המאפשר את החרפת ההגבלות בסגר לאישור מליאת הכנסת בקריאה שנייה ושלישית. הסגר היה צפוי להיכנס לתוקף בתוך שעות ספורות אך נראה שהדבר לא ייצא לפועל. 

במקביל, במהלך הלילה עבדו במשרד האוצר על תיקון התקנות הנוגעות לפתיחת העסקים והחרגת חלקים במשק מהסגר. בין היתר הוחלט על הגבלת עובדי התעשייה הביטחונית למתכונת של 60% ולהגביל את העובדים במגזר הציבורי למתכונת של מצב חירום. בנוסף יותר לעובד להיכנס למקום עבודתו לצורך תחזוקה שוטפת או לצורך מתן שירות חיוני ללקוח. כמו כן מפעלים שיוגדרו חיוניים יוכלו להמשיך לעבוד במתכונת התו הסגול.

עוד יותר לקיים את שוק ארבעת המינים תחת הכותרת "מכירת מוצרים לחגי תשרי". יורשו לעבוד פקחי שמורות הטבע, שירותי בריאות, אופטיקה ופארמה, רשויות ניקוז והרשות לניירות ערך וכל נותן שירות פיננסי. כמו כן הוצע לאפשר לבתי עסק לממכר מזון להישאר פתוחים במתכונת משלוחים. בתי עסק שיישארו פתוחים מכוח החוק יחוייבו לעול במתכונת התו הסגול. כל אותן החרגות אושרו הבוקר בממשלה והובאו לועדת החוקה. 

ישראל כ"ץ אמר על אישור התקנות בממשלה: "מברך על כך שקבינט הקורנה אישר את הנוסח החדש של תקנות הקורונה שהגשתי .השינוי בין הנוסח החדש לכוונה המקורית יאפשר לעשרות אלפי מפעלים ועסקים נוספים להמשיך ולפעול גם בתקופת הסגר ועד ליציאה מהמשבר הבריאותי . הסגר החונק עליו הוחלט בישיבת הממשלה שלשום, נגדו הצבעתי, היה עלול להביא לפגיעה חסרת תקנה בעסקים רבים, ולכן פעלתי אתמול להביא לשינוי הנדרש".

ישראל כ"ץ / צילום: אמיל סלמן-הארץ

"אי אפשר לאשר הצעת חוק המפנה לתקנות שאינן קיימות"

מאחר שהתקנות לא הובאו לאישור הוועדה בזמן, התעוררה הלילה סערה בדיון ועדת החוקה לתיקוני חוק הקורונה הגדול. חברי האופוזיציה דרשו להפסיק את הדיון עד שלא יובאו התקנות להגבלת מקומות העבודה אולם יו"ר הוועדה ח"כ יעקב אשר הכריע כי הקראת סעיפי החוק תימשך "מתוך תקווה שהתקנות יגיעו במהלכה, בהסתכלות הכוללת ומתוך הנחה שלא הוטעינו בוועדה".

הסערה פרצה במהלך הדיון שנמשך גם כעת ברציפות משעות הערב אתמול, לאחר שעו"ד אפרת פרוקצ'יה, סגנית יועמ"ש משרד האוצר אמרה כי "התקנות להגבלת מקומות עבודה לא יובאו להצבעה בוועדת החוקה בשל החריג של מצב החירום- כאשר יש דחיפות מיחדת מתאפשר לממשלה לאשר תקנות שייכנסו לתוקף מידי".

לדבריה, "יש עליה דרמטית בנדבקים וכלכלית עדיף שהסגר יהיה כמה שניתן בחופשה מהעבודה החל משישי, כדי לנצל כמה שיותר את התקופה שאנשים בכל מקרה לא מגיעים לעבודה. אם כבר מגיעים לסגר כל יום חשוב. שינינו את ההגבלה על התפוסה במקומות עבודה מ-30% ל-0% אך כל החריגים נותרו. ברירת המחדל היא שעובדים לא יוכלו להגיע לעבודה. במרץ-אפריל המשק יכול היה להגיע לעבודה בתפוסה של 30% עם חריגים שפורטו במגזרים שחשבנו שיש חשיבות למשק שיהיו פתוחים: מזון, חקלאות, תאגידי מים וחשמל ועוד. החריגים נבנו כך שהם מצמצמים למינימום את ההדבקה".

יועמ"ש הוועדה ד"ר עו"ד גור בליי אמר לה כי "אי אפשר לאשר את הצעת החוק המפנה לתקנות שאינן קיימות. החוק אומר שאפשר לאשר מצב חירום מיוחד כשאחד פרמטרים הוא תקנות מגבלות עבודה כך שכל עוד לא אושר הנוסח המעודכן והמשק פתוח זה לא עומד ברף המצדיק סגר טוטאלי והכרזה על מצב מיוחד. על הוועדה לקבל את התקנות כדי להתרשם האם הן מצדיקות מצב מיוחד. לא ברור מה הנסיבות המיוחדות המצדיקות שימוש בחריג הדחיפות שעליו דיברנו בחוק המסגרת כמשהו בלתי צפוי".

ח"כ אוסאמה סעדי (הרשימה המשותפת) יצא גם הוא נגד התמהמהות הממשלה ואמר "זה הסבר מאולץ של הממשלה, כאשר כל היום ידענו שהתקנות לא יגיעו וב-4 לפנות בוקר אתם מודיעים שאתם משתמשים בסעיף החריג. עד שנסיים עם החוק כבר ייכנס הסגר. אתם לא רוצים להביא את התקנות לוועדת החוקה, מה גם שיודעים שיש חילוקי דעות בקואליציה בעניין. כל הכוונה היא למנוע את ההפגנות. לא נסכים שיוצג משהו שלא אושר בממשלה. אני מבקש חוו"ד של יועמ"ש הוועדה על אישור חוק בלא שהתקנות המלאות לפנינו".

יו"ר הקואליציה מיקי זוהר הגיע הבוקר לוועדת חוקה כדי לבקש מחברי האופוזיציה להתגייס כדי להעביר את החוק בזמן. זוהר אמר: "אני קורא לחברי האופוזיציה לגלות אחריות נוכח המגיפה. אתמול קברנו יותר מ-60 בני אדם".

בתגובה, חברי האופוזיציה קראו כנגדו: "אנחנו אשמים באימפוטנציה שלכם? לא נעזור לכם לעשות שטויות". ח"כ אלי אבידר מישראל ביתנו אף התלונן על זוהר ומידת האחריות שלו ואמר: "יו"ר קואליציה של 72 ח"כים. יוחזר דוד ביטן לאלתר". ח"כ קרעי מהליכוד השיב לדבריו של אבידר ואמר: "תתבייש לך, קח אחריות. אני מאחל לכם שתימחקו מהמפה הפוליטית בבחירות הקרובות. אתם אנרכיסטים".

עוד כתבות

אוניית LNG של צים / צילום: Craig Cooper

הקשר הקטארי וההצעה של גליקמן: ועד עובדי צים מבקש ממירי רגב שתשתמש במניית הזהב

הוועד צפוי לפגוש השבוע את שרת התחבורה מירי רגב ולדרוש שהמדינה תפעיל את "מניית הזהב" שלה בחברת הספנות ● זאת בניסיון למנוע מכירה אפשרית של צים לחברת הפג לויד מגרמניה, שבין בעלי המניות הגדולים שלה גופים בשליטת קטאר וערב הסעודית

מחבלי חמאס בעזה / צילום: ap, Jehad Alshrafi

ההצעה של חמאס: הפסקת אש ל-10 שנים ו"הקפאת השימוש בנשק"

חיל האוויר תקף במרכז הרצועה מחבל שתכנן פיגוע מיידי נגד כוחות צה"ל   ● לפי הצעת חוק שעליה יצביע הקונגרס השבוע, ארה"ב תבחן את השעיית הסיוע הצבאי ללבנון ● הדרישה של חמאס לאנשי מיליציות: תסגירו את עצמכם ותקבלו חנינה ● דיווחים בעזה: חמאס והצלב האדום נערכים לחידוש החיפושים אחר החלל החטוף רס"ל רן גואילי ● עדכונים שוטפים

דירה למכירה / צילום: תמר מצפי

מס היסף יוחל גם על משקיעי נדל"ן: האם כדאי למכור את הדירה לפני שייכנס לתוקף?

בשינויים שמציע תקציב המדינה לשנת 2026 נכלל סעיף לפיו דירות מגורים להשקעה ייכללו בחישוב ההכנסה החייבת במס היסף, דבר שעשוי להשפיע על רבים ● מדוע זה קורה עכשיו, עד כמה זה משמעותי ואיך אפשר להפחית מרוע הגזרה? ● גלובס עושה סדר

מקרון לצד נשיא סין שי ג'ינפינג, בביקור בבייג'ינג השבוע / צילום: ap, Adek Berry

"ההלם הסיני": אירופה מתמודדת עם חזית חדשה

המכסים של טראמפ דחפו את סין להסיט סחורה מאמריקה לאירופה, שהפכה לאחד מיעדי היצוא העיקריים שלה ● התוצאה: לחץ הולך ומעמיק על התעשייה האירופית ● בזמן שפריז דורשת מכסים וברלין חוששת מפגיעה ביצוא, סין רושמת לראשונה עודף סחר של יותר מטריליון דולר

תאונת דרכים / צילום: Shutterstock

"כאוס": האם בקרוב לא יהיה אפשר לתקן בישראל כלי רכב אחרי תאונה?

משרד התחבורה מתעכב בחתימה על תקנות חדשות, ויותיר 800 שמאים ללא רישיון החל מינואר ● המשמעות: הם לא יתנו חוות דעת, חברות הביטוח לא ישלמו - ומוסכים לא יתקנו את כלי הרכב

מגרש רכבים / צילום: Shutterstock

ישראל עיכבה חידוש זיכיונות יבוא רכב, וסין דורשת הבהרות

סין פנתה רשמית לישראל בדרישה להבהרות אחרי שעיכוב בחידוש רישיונות יבוא, לרבות של מותגים בבעלות ממשלתית סינית, יצר חשש לפגיעה בפעילותם ● רשות התחרות בוחנת הגבלות נוספות על יבואנים גדולים, בעוד המתיחות בין המדינות כבר מתרחבת לזירת הביטחון

זיו יעקובי, מנכ''ל קבוצת אקרו נדל''ן / צילום: אלכס פרגמנט

למרות הירידה במניה: מנכ"ל אקרו מכר מניות בכ-26.5 מיליון שקל

זיו יעקובי, מנכ"ל חברת הבנייה, הצטרף לגל המימושים בבורסה ומכר בימים האחרונים חלק מהמניות שברשותו - בשתי עסקאות מחוץ לבורסה ● המכירה מגיעה אחרי שבשנה החולפת ירדה מניית אקרו בכ-14% בניגוד למגמה בשוק

דייוויד אליסון, מנכ''ל Paramount Skydance / צילום: ap, Evan Agostini/Invision

פרמאונט במהלך נגדי לנטפליקס: מציעה לרכוש את וורנר ברדרס תמורת יותר מ־108 מיליארד דולר

בעקבות הצעת הרכישה של נטפליקס לוורנר ברדרס, פרמאונט מגישה מהלך נגד ומציעה לרכוש את כל וורנר ברדרס דיסקברי לפי שווי של יותר מ־108 מיליארד דולר ● ההצעה התומכת באיחוד כל נכסי החברה, בניגוד לפיצול שמציעה נטפליקס

דמי ניהול בקרנות נאמנות יעלו. איך אפשר להיערך? / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

לידיעת משקיעי קרנות הנאמנות: יכול להיות שדמי הניהול שלכם יעלו בקרוב. מה אפשר לעשות?

גורמים בשוק קרנות הנאמנות מעריכים כי בקרוב צפויה עלייה רוחבית בדמי הניהול ● אחרי שנה של תשואות פנומנליות, למנהלי הקרנות קל למכור התייקרות ● המשקיעים בפלונטר: אם יעבירו את הכסף, ישלמו 25% מס על הרווח, אבל אם יישארו מה ימנע העלאה נוספת בשנה הבאה?

חדשות הביומד / צילום: Shutterstock

בפה אחד: ועדת ה-FDA הצביעה נגד אישור המוצר של החברה הישראלית

ועדת ה-FDA הצביעה נגד אישור המוצר של V-Wave הישראלית, שרק לפני כשנה עשתה אקזיט ● רק לפני כחודש מונה ראש תחום תרופות ב-FDA אך הוא סיים את תפקידו לאחר חילוקי דעות עם בכירים בארגון ● החברה הישראלית שפיתחה מערכת לשיקום ממשיכה בגל הרכישות ● הפיתוח שיאפשר לנטר באופן לא פולשני צהבת יילודים ● וזו הזוכה בתחרות איתור טכנולוגיות להתמודדות עם סרטן השד ● השבוע בביומד

באירופה מעריכים: המועד שבו ישראל תתקוף באיראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: מקורות דיפלומטיים באירופה מעריכים שישראל תתקוף במהלך שנה הבאה באיראן, הכותרות בגרמניה עסקו בביקור הקנצלר בישראל, ולבנון מנסים לתכנן את היום אחרי סיום המנדט של יוניפי"ל ● כותרות העיתונים בעולם

האחים שלומי (מימין) ויוסי אמיר, בעלי שופרסל / צילום: יונתן בלום

שופרסל עושה מתיחת פנים לזרוע הנדל"ן וממתגת אותה מחדש

שופרסל מאחדת את נכסי הנדל”ן תחת המותג LARO, ומבססת את הזרוע כמרכיב צמיחה מרכזי עם נכסים בשווי כ־5 מיליארד שקל ● במהלך זה החברה האריכה בעשור את חוזה השכירות עם סיסקו, ומקדמת שורה של פרויקטים ברחבי הארץ, זאת במקום מהלך הפיצול וההנפקה שבוטל

פקקים / אילוסטרציה: Shutterstock, bibiphoto

ה-OECD החמיא על התוכניות לצמצום הפקקים. הבעיה: הקידום תקוע

דוח חדש של ה־OECD על ישראל מדגיש את הבעיה של עומס התנועה, ומשבח את הממשלה על כוונתה להטיל אגרת גודש ומס נסועה ● אלא שהרפורמות נתקלות בשורת התנגדויות ומחלוקות בין המשרדים השונים ● בינתיים, אין להכנסות משני המהלכים זכר בתקציב 2026

ניתוח חברה | אל על / צילום: יח''צ

אל תתנו לאחוזים לבלבל אתכם - השווי של אל על משקף תמחור נמוך מאי פעם

המשקיעים חוששים שסיום המלחמה יוביל לתחרות שתפגע בתוצאות של חברת התעופה, אך ספק אם זו תגיע בקרוב ● השווי בבורסה אמנם גבוה היסטורית, אלא שבשקלול קופת המזומנים הגדולה ושווי הנכסים, מדובר בתמחור הפעילות הנמוך בתולדות אל על ● האם הוא מוצדק? ● מדור חדש

עמוס לוזון / צילום: יוסי כהן

"מחיר המניה ברח להם, אז מצאנו פשרה": עמוס לוזון מגלה איך נראו מאחורי הקלעים של המו"מ עם מנורה מבטחים

עמוס לוזון הפך השקעה של 10 מיליון שקל למיליארד וכעת חברת הביטוח הפכה לבעלת עניין בקבוצת הנדל"ן שלו ● "לא רציתי להכניס משקיעים לפני שהחברה שווה 1.5 מיליארד שקל. איך שהגיע השווי הזה קיבלתי טלפון. מחיר המניה 'ברח' להם, אז עשינו פשרה"

שר התקשורת שלמה קרעי וח''כ גלית דיסטל אטרביאן הדיונים בהוועדה לדיון בהצעת חוק התקשורת היום / צילום: דני שם טוב, דוברות הכנסת

ועדת התקשורת החדשה יצאה לדרך, השר קרעי הבטיח: "הרפורמה לא תיעצר"

לפתיחת דיוני הוועדה בהצעת חוק התקשורת (שידורים) החדש, בהובלת היו"ר ח"כ גלית דיסטל אטבריאן, הגיעו שר התקשורת עצמו וחברי הוועדה מטעם האופוזיציה - אך נוכחות חברי הקואליציה הייתה דלה במיוחד ● ח"כ שלי טל מירון מיש עתיד: "כל המטרה של החקיקה היא להשתלט על התקשורת החופשית"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

הישראלית שנפלה ב־27% ויוצאת מהמדד היוקרתי הזה בוול סטריט

שינויים בוול סטריט: חברת טכנולוגיית השבבים סיוה תיפרד ממדד S&P SmallCap 600 ● בעוד כשבועיים צפויות שלוש מניות להיכנס למדד S&P 500, לאחר שזינקו מתחילת השנה

ראש עיריית רעננה, חיים ברוידא / צילום: יחצ - רפי דלויה -

"רעננה אינה תפאורה לפריימריז בליכוד": פוצץ אירוע חתימת הסכם הגג בעיר

טקס החתימה הופסק לאחר שראש עיריית רעננה חיים ברוידא סירב שיו"ר הליכוד וסגנה בעיר ישתתפו, ואילו שר הבינוי והשיכון חיים כץ התעקש על נוכחותם ● לפי ההסכם, המדינה צפויה להשקיע 1.75 מיליארד שקל להקמת שכונה חדשה

פיוניר / צילום: Shutterstock, Primakov

חברת פיוניר מפטרת כ-4% מהעובדים בישראל

מספר העובדים בישראל עומד על כאלף איש, והפיטורים יכללו עשרות עובדים ● המהלך מתרחש במקביל לשינוי ארגוני רחב שמעביר את החברה לעבר מבנה עבודה "רזה" בסגנון סטארט-אפ

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

תל אביב ננעלה בעליות קלות; מדד הביטוח זינק בכ-3.5%

מדד ת"א 35 עלה בכ-0.2% ● השקל התחזק מול הדולר ● מנורה הופכת לבעלת עניין בקבוצת לוזון ● שתי מניות החלו להיסחר היום בבורסה: אוריון זינקה בכ-17% ביום המסחר הראשון שלה, סוגת עלתה בכ-2% ● מיטב: חוץ מישראל - כמעט בכל המדינות שהורידו ריבית, תשואות האג"ח זינקו ● לראשונה מזה עשור, אין מתאם בין שוק המניות לביטקוין ● בלומברג: עליית הריבית הצפויה ביפן תרחיק משקיעים מנכסי סיכון