גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תקנות הסגר: קבוצות של 20 בהפגנות, אך בלי הגבלה על מספרן

ועדת החוקה דנה היום בתקנות החדשות לסגר ●  נציגת משרד המשפטים בדיון הסבירה כי אין הגבלה על מספר הקבוצות בהפגנות ובתפילות כל עוד יש בניהם "מרחק סביר" ● סגן שר הבריאות יואב קיש: "הגענו למעל 9,000 מאומתים ו-854 חולים קשים"

ועדת החוקה עוסקת היום בתקנות החדשות לסגר. בדיון שמתקיים בשעות אלו אמרה  נציגת ממשרד המשפטים בדיון, עו"ד לילך וגנר, כי "לא כל שהיה של אנשים במרחב הציבורי היא התקהלות ולא כל הפגנה היא התקהלות. מספר הגג להתקהלות הוא 20. התקבצות ושהיה בסמיכות של אנשים במקום ספציפי לאותה מטרה היא התקהלות".

היא הסבירה שלמעשה במקומות פתוחים יכולות קבוצות של עד 20 איש להפגין או להתפלל ואם יש בין קבוצה לקבוצה מרחק ניכר - שאותו יגדירו בהמשך אז ניתן שיהיו במרחב גם כמה קבוצות. עוד הסבירה כי "התקהלות היא לב התקנות והחוק היא שיוצרת את הסיכון הבריאותי. אנחנו רוצים לאפשר התקהלות במתווה של התקנות. בגל הראשון היה איסור של התקהלות של שני בני אדם. יש פה חידוש בתקנות בנושא שמירת מרחק בין אותה קבוצה של 20 איש שמתקהלת. ל-7 ימים הקרובים צריכה להיות שמירת מרחק של 2 מטרים גם בין המתקהלים עד 20 איש ואם לא תהיה שמירת מרחק כזו, זה מקים סמכות לשוטר להורות על ריווח שלהם ואם מסרבים לריווח זה מקנה סמכות להטלת קנס של 1000 שקל".

"הגענו למעל 9,000 מאומתים ו-854 חולים קשים"

סגן שר הבריאות יואב קיש הציג מוקדם יותר נתונים חדשים לפיהם נשברו שני שיאים: האחד בעליית החולים המאומתים מעל 9,000 וכן שמספר החולים קשים עומד כעת על 854. קיש הודה בכישלון הממשלה באכיפה דיפרנציאלית שהייתה מתבקשת ואמר "נכשלנו בדיפרנציאלי... המגזר החרדי הוביל לחץ ואמר למה רק אני. נכשלנו גם ברמת הציבור כשסגרנו את האולמות הפרו את ההנחיות במיוחד במגזר הערבי. אנחנו באותה קלחת. מדינת ישראל לא הוכיחה יכולת טיפול דיפרנציאלית במחלה נקודה. ואתם עדיין רוצים לקחת אותנו אחורה. אנחנו במצב חירום".

‏קיש התייחס להגבלות על הפגנה ברכבים או נסיעה ואמר "אנחנו אוסרים נסיעה ברכב וגם עבודה במפעלים שיכולה להיות בטוחה כי בסופו של דבר יציאה של מכוניות מהרחוב היא פתח שלא מאפשר למנוע תחלואה. זה פתח לתחמנות". על נסיעה בתוך העיר אמר "זה יביא להתקהלויות. אני יודע שמי שיוצא ינצל את זה לעבור על החוק. למה אתם מאפשרים את זה?"

במהלך הדיון מתחו חברי האופוזיציה ביקורת על התקנות ובעיקר על הגבלת ההפגנות כפי שנעשה עד כה בימים האחרונים. ח"כ תהלה פרידמן סיפרה על האיומים שהופנו כלפיה על רקע אישור הסגר ואמרה "כינו אותי דוסית מסריחה. איימו עליי 'דמך בראשך'. 'זה הסוף שלך' ו'נגמור עליך'", פרידמן ביקשה לדבר אל מול הפרעות חברי האופוזיציה וענתה לטענות "הוקמו בירושלים סוכות לאלפי אנשים ואלו הסוכות שעליהם מדובר באכיפה. ראינו את התפילות בוויז'ניץ. כשקהילה שולחת את האנשים שלה להתאבד זה לא רק בעיה שלה זו בעיה של כולם".

מוקדם יותר בדיון דרש יו"ר ועדת החוקה ממשרד הבריאות להציג אחרי החג מתווה שיאפשר לאנשים שהחלימו מקורונה לחזור לפעילות ולסייע למשק ביציאה מדורגת מהסגר. "כ-200,000 איש עברו קורונה. נכון שאין בדיקה מדעית סופית שהם לא מדבקים אבל ברור שההסתברות שואפת לאפס. אם המדינה תבוא עם מתווה מסודר אפשר יהיה להעלות את ההשתתפות בכוח העבודה וכן להטיל פחות הגבלות ולאפשר עזרה בסיעוד, במקומות רווחה ונוספים", אמר ח"כ אשר.

"אני פונה למשרד הבריאות לחשוב מחוץ לקופסה ודורש שיוקם צוות שיביא תוכנית אופרטיבית איך מזהים את האנשים, האם אפשר לצייד אותם בזיהוי כתוב או מגנטי, אישור מרופא שאדם עבר קורונה. זה יעזור ליציאה מדורגת מהסגר. במשרדים בהם אנשים עברו את הקורונה הם יכולים להחזיק את המקום בלי שהענף ייפול. אם משרד הבריאות לא יציג מתווה ברור בדיון הראשון לאחר החגים, אתקע על זה ואעמוד על כך שיוצג מתווה וייצא לדרך. זה לא פתרון קסם והוא לא מלא אך יכול לעזור בחזרה לשגרה. לפני כשבועיים אישרנו חתימה דיגיטלית לאישורים רגולטוריים שונים. ישראל יכולה להיות הראשונה, מה גם שבמדינות אחרות אין סגרים מה שהופך את זה לחשוב עוד יותר בישראל".

פרופ' איתמר גרוטו, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות השיב לו "הרעיון חשוב אך אין פתרון כזה בעולם, כולל במדינות עם הרבה אזרחים בריאים. מעבר לבדיקה, הבעיה היא הקושי הטכנולוגי למנוע זיופים ויצירת זיהוי חד-חד ערכי. אנחנו נמצאים בקשר עם חברות טכנולוגיה ישראליות במטרה להביא לפתרון כזה. זה לא יוכל להיות מוכן בשבוע שבועיים אך נציג מתווה שאנחנו מקדמים בנושא".

יו"ר ועדת החוקה ח"כ יעקב אשר דרש ממשרד הבריאות תשובות לסוגיות שעלו בדיון לפני הצבעה על תקנות הגבלת הפעילות והגבלת השהייה במרחב הציבורי: האפשרות להפגנות בשיירות רכבים, האפשרות לאימוני קבוצות בליגת העל ולא רק קבוצות המשחקות בטורנירים בינ"ל, האפשרות לצאת לטיפול ברפואה משלימה חיונית, מדוע נדרש איסור הטיסות כאשר ממילא חוזרים לבידוד, המחלוקת בין מרחק סביר או ניכר בין 2 קבוצות מתקהלות לכל מטרה כולל להפגנות או תפילות, וכן השימוש בכוח סביר להגבלת היציאה מיישוב בניגוד לתקנות. כמו כן, ההבדל בין גובה הקנסות 500 שקל על אדם פרטי שהפר תקנות ל-1000 שקל קנס על סירוב להוראת שוטר לפיזור התקהלות שנעשית בניגוד לתקנות או על סירוב לבקשת השוטר לשמירת מרחק. 

עוד כתבות

חץ דורבן, מערכת ההגנה של אלביט / צילום: אלביט

275 מיליון דולר: חוזה חדש לאלביט במדינה באזור אסיה-פסיפיק

אלביט תספק חליפות לוחמה אלקטרונית מתקדמות להגנה עצמית אווירית, כולל מערכת דירקם נגד טילים מבוססת אינפרה-אדום ● בנוסף תספק החברה מערכת הגנה על מטוסים קטנים ובינוניים, כולל מסוקים

בחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין / צילום: רוני שיצר

67% עברו את בחינות לשכת עורכי הדין בפעם הראשונה. מי האוניברסיטה המובילה?

בחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין הסתיימו עם ממוצע הצלחה של כ-52.3% בקרב הניגשים ● המכללה למנהל התמקמה במקום גבוה ומאיפה המתמחים בעלי הסיכויים הטובים ביותר להצלחה?

זהבית כהן, מנהלת AMI, עמיר בירם, ממנהלי JTLV / צילום: רמי זרנגר, שרון גבאי

הרווח העצום של זהבית כהן ועמיר בירם: מימושים של 1.8 מיליארד שקל בשבוע

בחמשת ימי המסחר הראשונים של 2026 בעלי עניין בבורסה בתל אביב מימשו מניות בהיקף של יותר מ־1.8 מיליארד שקל - קצב שמאפיין בשנה רגילה מכירות של מעל רבעון ● בין המממשים גם מנהלים בכירים בחברות הנסחרות שמכרו מניות ביותר מ־100 מיליון שקל

גל אביב, מנכ''ל בלנדר / צילום: סיון פרג'

בשל שינויים בסביבת הריבית וקיטון בהפקדות: בלנדר יוצאת מההלוואות החברתיות

חברת האשראי של משפחת אביב הודיעה כי תפסיק להעמיד הלוואות P2P חדשות, בעקבות "שינויים מהותיים שחלו בסביבת הריבית, שגרמו לקיטון בהפקדות למערכת" ● בלנדר הונפקה בתחילת 2021, ומנייתה צנחה בכ-88% ביחס למחירה בעת ההנפקה

גלעד שיינר / צילום: שלומי יוסף

"בשוק כבר מבינים שהמשקל של אנבידיה טמון בקישוריות - שנולדת בישראל"

הוא חולש על הסגמנט הצומח ביותר בחברה, מנהל את הקשר מול מאסק ואלטמן ומוביל את "החפיר" ששומר על ענקית השבבים בצמרת ● גלעד שיינר, סגן נשיא בכיר באנבידיה, מסביר לגלובס איך הפכה ישראל ללב המערכת של הואנג ● וגם: כך נסגר המעגל עם העובד שחזר מהשבי, אבינתן אור: "הבטחנו לו שהכיסא שלו במשרד שמור" ● החזיתות של אנבידיה, פרויקט מיוחד 

ליאור סגל, מנכ''ל וממייסדי עין שלישית / צילום: יקיר שוקרון

הענקית מהאמירויות אישרה רכישת 30% מהחברה הביטחונית מישראל

הקונגלומרט הביטחוני האמירותי אדג' אישר את רכישת החברה הביטחונית הישראלית עין שלישית, בעסקה שנסגרה בינואר אשתקד ● האסיפה הכללית של החברה צפויה להתכנס ב־15 בפברואר כדי לאשר את מתווה העסקה הסופי

יהלי רוטנברג, החשב הכללי במשרד האוצר / צילום: כדיה לוי

החשב הכללי מגיב לראשונה לסערת העברות הכספים לחינוך החרדי: "מציאות מערכתית"

יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד הטיח במשרד האוצר כי מדובר ב"פרקטיקה עבריינית" וקומם את החשב הכללי יהלי רוטנברג, שהגיב לו במכתב שהגיע לידי גלובס ● "הצגת פרקטיקה מערכתית מוכרת כ״מעילה״ או כ״מפעל עברייני״ אינה רק שגויה, היא מסוכנת. היא מטשטשת את ההבחנה בין מחלוקת לגיטימית על מדיניות ותקצוב לבין הטחת האשמות חמורות בדרג מקצועי"

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

פירצה בגדר: כל אחד יכול לפתוח קרן גידור, ועשרות מיליארדים מתנהלים ללא פיקוח

קרנות הגידור בישראל מושכות בשנים האחרונות עוד ועוד משקיעים, למרות דמי הניהול הגבוהים והיעדר השקיפות של פעילותן ● כך קורה שאפיק ההשקעה המתוחכם, שקורץ למיליונרים, מנהל כבר יותר מ-70 מיליארד שקל ללא פיקוח של הרגולטור ● רשות ני"ע: "הקרנות רשאיות לפעול במסגרת הפטורים שקבע המחוקק"

צחי בוורמן / צילום: תמר מצפי

חקירתו של ברוורמן הסתיימה אחרי 13 שעות; הורחק מלשכת רה"מ ל-15 יום

ראש הסגל בלשכת רה"מ נחשד בשיבוש הליכי חקירה בפרשת הדלפת המסמכים המסווגים לעיתון ה"בילד" הגרמני, ועוכב על ידי שוטרי להב 433 ● דוברו לשעבר של נתניהו, אלי פלדשטיין, חשף כי ברוורמן נפגש איתו בחניון בקריה וטען כי יוכל "לכבות" את החקירה שצה"ל פתח נגדו

נפילה של 80% בזרימת הכספים למסלולי S&P 500

מכמעט 30 מיליארד שקל ל־6 מיליארד: האם טרנד ה-S&P 500 חלף?

בשנה האחרונה אכזבו מסלולי ה-S&P 500 עם תשואת חסר גדולה מול השוק הישראלי ● התוצאה: כסף חדש הפסיק לזרום ● ובכל זאת, יש הבדל גדול בין התנהגות החוסכים בגמל ובפנסיה - מה הסיבה לכך, והאם דווקא עכשיו כדאי להגדיל חשיפה למדד המניות המוכר בעולם

גבי ויסמן, יורם זלינגר, אורן הולצמן / צילום: נובה, ולנס סמיקונדקטור, יח''צ

חברת השבבים הישראלית שזינקה בכ-60% ביום אחד בוול סטריט

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך סוף השבוע ● חברת השבבים הישראלית ולנס קפצה בכ-60% ביום שישי, ייתכן שבעקבות ציוץ שהצביע על פרסום שגוי לגביה באחד האתרים הכלכליים ● נובה עלתה לשיא כל הזמנים ● ואודיטי טק ירדה לשפל של מעל שנה, אך האנליסטים חיוביים לגביה

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

ירידות קלות בתל אביב; מניית עין שלישית מזנקת ב-11%, אלביט ב-3%

השקל נחלש מול הדולר בניגוד למגמה בעולם ● חוזה חדש לאלביט במדינה באסיה פאסיפיק ● הפניקס ומדיפאואר יקימו מיזם משותף לרכישת מרכזים מסחריים בארצות הברית ● ירידות בחוזים בוול סטריט בצל פתיחת החקירה הפלילית נגד יו"ר הפד, טראמפ: "לא ידעתי על זה" ● מיטב: מעדיפים מניות ואג"ח ממשלתיות על פני אג"ח חברות ● השבוע יפורסמו נתוני אינפלציה בישראל ובארה"ב

כיצד לאזן נכון משאבים בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

ברוטו או נטו אחרי מס? כיצד לאזן נכון משאבים בזמן גירושים

המגמה הכללית בפסיקה הינה איזון על בסיס ברוטו של הנכסים בין בני זוג, אך יש דרכים נוספות שיכולות להועיל לשני הצדדים

איור: shutterstock

כמה מתנות והטבות קיבל העובד הישראלי הממוצע בשנת 2025?

על רקע יוקר המחיה, שנת 2025 הסתיימה עם עלייה של 10% ברכישות דרך מועדוני לקוחות; העובד הישראלי הממוצע קיבל מהמעסיק מתנות והטבות בשווי של כ-1,200 שקל ● מנכ"ל חברת ICL אירח במפעלי ים המלח את שגריר ארה"ב ● התערוכה החדשה של הפקולטה לאמנויות בסמינר הקיבוצים ● וזה המנכ"ל החדש של הסניף הישראלי בחברת התרופות הגדולות בעולם ● אירועים ומינויים

ירידת מחירים בענף הרכב/ עיבוד: טלי בוגדנובסקי צילום: יוסי כהן

מצ'רי ועד סקודה וטסלה: ענף הרכב מציג ירידת מחירים חריגה

ענף הרכב הישראלי מתחיל את 2026 עם ירידה במחירי המחירון הרשמיים של דגמים חדשים רבים ● זאת, בניגוד למגמה הרווחת זה שנים ● משערי המטבע והלחץ הרגולטורי ועד לצונאמי התקינה הסיני: אלו הכוחות שהשפיעו על היבואנים

הפגנת תמיכה במחאה האיראנית במדריד / צילום: Reuters

המעורבות של מאסק והגיבוי הטורקי המפתיע: הגורמים שעשויים להכריע לאן תלך המחאה באיראן

עם 52% אינפלציה, יותר מ-2,000 נרצחים וניתוק מוחלט של התקשורת, משטר האייתוללות נלחם על חייו ● בזמן שטראמפ מאיים לתקוף ומאסק מסייע בהפצת התמונות בעולם, אנקרה מתייצבת במפתיע לצד חמינאי ● האם הפעם זה ייגמר אחרת מגל המחאה הקודם?

ייצור באנרגיה מתחדשת / אילוסטרציה: Shutterstock

"לא הגענו לשיא": במזרחי טפחות בטוחים שיש הזדמנות במניות האלו

מדדי האנרגיה זינקו בעשרות אחוזים ב־2025, ובמזרחי טפחות סבורים כי ראלי האנרגיה רחוק ממיצוי ● בבנק מצביעים על יציבות שותפויות הגז, דיבידנדים גבוהים וביקושי שיא לחשמל – וממליצים על חברות נבחרות בארץ ובעולם

מהרן פרוזנפר / צילום: דוברות משרד האוצר

סוף לסאגת המינויים באוצר: פרוזנפר מונה לממונה על התקציבים, עבאדי-בויאנג'ו לחשבת הכללית

אישור הממשלה מביא לסיום סאגה ארוכה, שהשאירה את אגף התקציבים ללא ממונה בראשו בתקופה רגישה של העברת תקציב המדינה לשנת 2026

סמי סגול, בעל השליטה לשעבר בכתר / צילום: יח''צ

ההכנסה הפסיבית של התעשיין הוותיק: מאחורי האקזיט הנדל"ני של סמי סגול

כמו משפחת ורטהיימר לפניו, גם סגול שמר בידיו נכסי נדל"ן פרטיים, המושכרים לפעילות התעשייתית שמכר שנים קודם לכן ● כעת הוא מוכר אותם ביותר מחצי מיליארד שקל לוילאר

משרדי וויקס / צילום: איל יצהר

"קורה פה משהו עמוק יותר": ההחלטה של וויקס מעוררת סערה בעולם ההייטק

וויקס הודיעה בשבוע שעבר לעובדים על חזרה לעבודה מהמשרד במשך חמישה ימים בשבוע ● "הפטנט שוויקס בנתה עליו אימפריה, נהיה פתאום קל הרבה יותר לשכפול", אומרת הפסיכולוגית וחוקרת ההתנהגות לירז מרגלית. "היתרון התחרותי נשחק, והאיום הוא קיומי" ● עוד נכתב כי החלטת החברה עשויה לעלות לה בטאלנטים ● לצד הביקורות, היו גם מי שהגנו על החלטת החברה