גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרופ' רוני גמזו: "40% מהמאומתים – בחברה החרדית"

בתדרוך לתקשורת, ציין פרויקטור הקורונה גמזו כי "בשלב הזה אנחנו מצפים להפחתה של התחלואה אחרי שיא של תחילת סגר" ● לטענתו, הסגר אפקטיבי: "רואים בצורה ברורה פחות תנועה ומגעים" ● "אם אדלשטיין יבקש ממני להישאר אחרי ה-1 בנובמבר, אני אשקול את זה"

פרופ' רוני גמזו / צילום: Sebastian Scheiner, Associated Press
פרופ' רוני גמזו / צילום: Sebastian Scheiner, Associated Press

"אנחנו כשבועיים ימים מתחילת הסגר השני, ובשלב הזה אנחנו מצפים להפחתה של התחלואה אחרי שיא של תחילת סגר", כך אמר היום פרויקטור הקורונה פרופ' רוני גמזו בתדרוך לתקשורת. גמזו ענה לשאלות בנוגע לחזרתו לאיכילוב בראשית נובמבר, הסביר את הסיבה לכמות הבדיקות החיוביות היום, ואמר כי העלייה בהיקף התחלואה במגזר החרדי מדאיגה את משרד הבריאות. לפי גמזו, מספר הבדיקות המבוצעות ביום ילך ויעלה, ויגיע בזמן הקרוב לכדי 80-90 אלף בדיקות ביום.

"קמנו הבוקר עם 9,000 מקרים מאומתים. זה לא הפתיע אותי. הדגימות שבוצעו יום לאחר כיפור, 70 אלף בדיקות, מסכמות את סוף השבוע ויום הכיפורים. צריך להסתכל על המספר הזה בראייה של ארבעה ימים אחורה. גם את היום הזה נסיים ביותר מ-70 אלף בדיקות, ונראה רמה כזו של מאומתים. נצטרך לבדוק לפי כל ימי החג, את המגמה המסתמנת", אמר גמזו. 

באשר לכניסה לסגר ומדידת האפקטיביות שלו, הסביר גמזו כי "חציית ה-R והרמת הדגל של בתי החולים חייבו אותנו להטיל סגר. הסגר אפקטיבי, אנחנו רואים בצורה ברורה פחות תנועה ומגעים, ובמקומות שהיו התקהלויות - ירידה. אנחנו רואים את זה לפי מדדים. האם נגיע לירידה של עוצר פסח? לא, אנחנו לא שם, אבל ההבדלים הם לא כאלו גדולים. נתנו בסבב הזה איזונים לחופש האזרח, אנחנו צריכים לשמור על הסגר כדי לייצר אפקט".

בהקשר לדבריו של ראש הממשלה אמש, באשר לכך שיציאה מהסגר יכולה לקחת גם חצי שנה, אמר גמזו: "תנו לי לנשום ולראות נתונים. כל אמירה של אורך הסגר ללא נתונים וללא הסתכלות על ה- R , היא לא ודאית. היות שמדובר בפרנסה וחופש של אנשים, אני רוצה למדוד את הירידה בשבוע הבא - שבוע גורלי".

"אני מתחייב לאחידות במדינת ישראל"

על פיזור התחלואה בחברה הישראלית, אמר גמזו: "כ-40% מהיקף המאומתים הם מהמגזר החרדי. זה מטריד אותנו, גם בשיעור החולים מעל גיל 60 בחברה החרדית. נעשה מה שניתן כדי לחזק אותם, ולתת להם את ההבנה לגבי התחלואה גבוהה ויכולה להוביל לחולים במצב קשה. גם באוכלוסייה הכללית והערבית יש לנו מורכבויות, ואנחנו עם אצבע על הדופק".

על הפרות הסגר והיעדר אכיפה בבתי הכנסת ובישיבות, אמר גמזו כי "אין ספק שההפרות הללו מאריכות את הסגר וגורמות לנו קושי רב במדינת ישראל. מי שחושב שכשנסיים את החגים נסיים את הסגר ואפשר להתקהל - אז לא. זה לא הזמן לסכן את כולנו. הייתי רוצה שבתוך בתי הכנסת תהיה יותר משמעת ופחות אכיפה של המשטרה. כל מוסדות הלימוד צריכים לעמוד בהוראות וכל חריגה מסכנת אותנו בחריגה הולכת וגדלה".

לאחר שאתמול אמר מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' חזי לוי, שלמרות התחלואה הגבוהה במגזר החרדי שוקל המשרד להחזיר את לימודי הישיבות בעוד שהחינוך הכללי סגור, אמר גמזו: "לימודים - כולם מתקהלים במקום סגור, אם זה תיכון או ישיבה קטנה או גדולה. ההחלטה תצטרך להתקבל עם כל הגורמים, עם הרבה מאוד רגישות. אני מתחייב לאחידות במדינת ישראל".

מתי יחלו הקלות בסגר? על כך, אמר גמזו: "אני לא בטוח שהתעקשות על מספרים זה דבר נכון. אתמול בקבינט שמנו יעד של 2,000, אבל היעדים תלויים גם בירידה במקדם ההדבקה למתחת ל-1, ולא רק בכמות המאומתים. אפשר לדבר על שחרור כאשר מקדם ההדבקה ירד, גם ב-2,000 נדבקים ביום".

"אם יחליטו שבר סימן טוב יהיה הפרויקטור הבא, אני רק אשמח"

על המערך לקטיעת שרשראות ההדבקה בפיקוד העורף והפרסומים על כך שהצבא איננו עומד במשימה שהוטלה עליו, אמר גמזו: "פיקוד העורף, על פי החלטתי בגיבוי הדרג הפוליטי, קיבל את המנדט להקים מערך מאוד מורכב. ככל שהוא מורכב יותר ועם יותר מאומתים, זה יותר קשה. כרגע, אנחנו עושים לא רק כמות גדולה של בדיקות בקופות החולים, אלא גם באמצעות פקע"ר שפורס את עצמו בהמון מקומות. אם הם לא היו, זה לא היה קורה. זה שינוי משמעותי. אנחנו יכולים באופן הזה לצמצם פערים ביישובים שלא היו נדגמים אחרת. לקחת את כל החוקרים ולגבש את כולם במסגרת אחת עם מערכת מחשוב שנבנית ושהשדרוג שלה יצא לדרך בשבוע הבא, יאפשר להגדיל את שיעורי הקטיעה. זה מתעצם והולך, צריך להיות יותר סבלניים. זה לוקח יותר מ-5 שבועות. יש יותר מ-3,500 חקירות של המאומתים בפיקוד העורף כרגע, ונגיע ליותר מזה".

האם גמזו יסכים להישאר בתפקיד הפרויקטור, ומה דעתו על הטענה לפיה הוצע למשה בר סימן טוב, מנכ"ל משרד הבריאות הקודם, להחליפו? "יולי אדלשטיין לקח את התפקיד הקשה ביותר וכפוי הטובה בתקופה הזו. יש בו חריצות, מנהיגות ויושר. הוא אומר את האמת לציבור. אם הוא יבקש ממני להישאר אחרי ה-1 בנובמבר, אני אשקול את זה", אמר גמזו. "אני כן רוצה לחזור לאיכילוב. לגבי בר סימן טוב, אנחנו חברים, אנחנו מכירים מעל עשור. אם יחליטו שהוא יהיה הפרויקטור הבא, אני רק אשמח. משה הוא אדם ראוי, וצריך בתפקיד הזה אדם חזק שיודע לעמוד בהרבה לחצים".

עוד כתבות

ליאור סגל, מנכ''ל וממייסדי עין שלישית / צילום: יקיר שוקרון

הענקית מהאמירויות אישרה רכישת 30% מהחברה הביטחונית מישראל

הקונגלומרט הביטחוני האמירותי אדג' אישר את רכישת החברה הביטחונית הישראלית עין שלישית, בעסקה שנסגרה בינואר אשתקד ● האסיפה הכללית של החברה צפויה להתכנס ב־15 בפברואר כדי לאשר את מתווה העסקה הסופי

יוגב שרביט / צילום: ארקדי ריסקין

כך תשפיע הדמוגרפיה על אזורי הביקוש של ישראל

ב־25 השנים הבאות אוכלוסיית ישראל צפויה לעבור שינוי משמעותי - מה שישפיע על אזורי הביקוש ועל אופי בנייה ● יוגב שרביט, כלכלן מבילד אסטרטגיה אורבנית, מסביר מהן המגמות הדמוגרפיות שצריכות לעניין את המשקיעים

הבנקאי האפל שהלבין הון לצפון קוריאה / צילום: ap, Vladimir Smirnov ,Gavriil Grigorov

כיצד סייע לכאורה בנקאי חמקמק לזרימת הכסף הלא חוקי אל צפון קוריאה

ה- FBI מציע פרס של 7 מיליון דולר עבור תפיסתו של סים היון סופ. עבודתו, על פי גורמים אמריקאים, חיונית למשטרו של קים ג'ונג און

שוק ההון והשקעות / צילום: Shutterstock

פירצה בגדר: כל אחד יכול לפתוח קרן גידור, ועשרות מיליארדים מתנהלים ללא פיקוח

קרנות הגידור בישראל מושכות בשנים האחרונות עוד ועוד משקיעים, למרות דמי הניהול הגבוהים והיעדר השקיפות של פעילותן ● כך קורה שאפיק ההשקעה המתוחכם, שקורץ למיליונרים, מנהל כבר יותר מ-70 מיליארד שקל ללא פיקוח של הרגולטור ● רשות ני"ע: "הקרנות רשאיות לפעול במסגרת הפטורים שקבע המחוקק"

כורדים סורים מפגינים נגד המשטר בחסכה, השבוע / צילום: Reuters, Orhan Qereman

המחאות באיראן עלולות לפגוע באינטרסים הישראליים בסוריה

בעוד שהקשב הבינלאומי מופנה לאיראן ולוונצואלה, טורקיה שולחת כוחות צבאיים לשטח מדינת החסות סוריה - והמיעוט הכורדי מבין שזהו חלון הזדמנויות מסוכן ● המונים התקבצו היום בשערי בסיס אמריקאי בחיפוש אחר הגנה מפני ארדואן, אך וושינגטון שומרת בינתיים על שתיקה

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Carlos Barria

יו״ר הפד חשף: "נפתחה נגדי חקירה פלילית"

בסרטון שפרסם ברשת X, חשף ג׳רום פאוול כי משרד המשפטים האמריקאי החל בחקירה פלילית נגדו ● הסיבה הרשמית: העדות שמסר בקונגרס על שיפוץ מטה הפד ● יו"ר הפד האשים כי הסיבה האמיתית היא שלא יישר קו עם הנשיא בנוגע לריבית: "צעד חסר תקדים" ● ואיך הגיבו בשווקים?

רועי ורמוס, מבעלי קרן נוקד קפיטל / צילום: שלומי יוסף

העסקה של רועי ורמוס וחגי בדש: נוקד תרכוש את מלוא הבעלות בבית השקעות פורטה

נוקד קפיטל, מנהלת קרנות הגידור הגדולה בישראל, רכשה עוד 52% מבית ההשקעות פורטה בעסקת החלפת מניות

הטכנולוגיה שתשנה את חייכם ב-2026 / צילום: AP

הטכנולוגיה שתשנה את חייכם ב-2026

בדרך אליכם: אייפונים מתקפלים, רובוטים ביתיים, טכנולוגיה לקריאת מחשבות ומכוניות־על חשמליות, לצד אתגרים שמציבה הבינה המלאכותית בתחומי הבריאות והסייבר

גלעד שיינר / צילום: שלומי יוסף

"בשוק כבר מבינים שהמשקל של אנבידיה טמון בקישוריות - שנולדת בישראל"

הוא חולש על הסגמנט הצומח ביותר בחברה, מנהל את הקשר מול מאסק ואלטמן ומוביל את "החפיר" ששומר על ענקית השבבים בצמרת ● גלעד שיינר, סגן נשיא בכיר באנבידיה, מסביר לגלובס איך הפכה ישראל ללב המערכת של הואנג ● וגם: כך נסגר המעגל עם העובד שחזר מהשבי, אבינתן אור: "הבטחנו לו שהכיסא שלו במשרד שמור" ● החזיתות של אנבידיה, פרויקט מיוחד 

מהרן פרוזנפר / צילום: דוברות משרד האוצר

סוף לסאגת המינויים באוצר: פרוזנפר מונה לממונה על התקציבים, עבאדי-בויאנג'ו לחשבת הכללית

אישור הממשלה מביא לסיום סאגה ארוכה, שהשאירה את אגף התקציבים ללא ממונה בראשו בתקופה רגישה של העברת תקציב המדינה לשנת 2026

איור: shutterstock

כמה מתנות והטבות קיבל העובד הישראלי הממוצע בשנת 2025?

על רקע יוקר המחיה, שנת 2025 הסתיימה עם עלייה של 10% ברכישות דרך מועדוני לקוחות; העובד הישראלי הממוצע קיבל מהמעסיק מתנות והטבות בשווי של כ-1,200 שקל ● מנכ"ל חברת ICL אירח במפעלי ים המלח את שגריר ארה"ב ● התערוכה החדשה של הפקולטה לאמנויות בסמינר הקיבוצים ● וזה המנכ"ל החדש של הסניף הישראלי בחברת התרופות הגדולות בעולם ● אירועים ומינויים

כיצד לאזן נכון משאבים בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

ברוטו או נטו אחרי מס? כיצד לאזן נכון משאבים בזמן גירושים

המגמה הכללית בפסיקה הינה איזון על בסיס ברוטו של הנכסים בין בני זוג, אך יש דרכים נוספות שיכולות להועיל לשני הצדדים

גבי ויסמן, יורם זלינגר, אורן הולצמן / צילום: נובה, ולנס סמיקונדקטור, יח''צ

חברת השבבים הישראלית שזינקה בכ-60% ביום אחד בוול סטריט

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך סוף השבוע ● חברת השבבים הישראלית ולנס קפצה בכ-60% ביום שישי, ייתכן שבעקבות ציוץ שהצביע על פרסום שגוי לגביה באחד האתרים הכלכליים ● נובה עלתה לשיא כל הזמנים ● ואודיטי טק ירדה לשפל של מעל שנה, אך האנליסטים חיוביים לגביה

סמי סגול, בעל השליטה לשעבר בכתר / צילום: יח''צ

ההכנסה הפסיבית של התעשיין הוותיק: מאחורי האקזיט הנדל"ני של סמי סגול

כמו משפחת ורטהיימר לפניו, גם סגול שמר בידיו נכסי נדל"ן פרטיים, המושכרים לפעילות התעשייתית שמכר שנים קודם לכן ● כעת הוא מוכר אותם ביותר מחצי מיליארד שקל לוילאר

קוטג' עם 7 חדרים בקריית גת

תושב חוץ קנה בית בקריית גת במחיר גבוה במיוחד

קוטג' בעל 7 חדרים בשכונת כרמי גת בקריית גת נרכש תמורת 5.18 מיליון שקל ● זוהי העסקה השנייה בגובהה בעיר, ולגלובס נודע כי הרוכש הוא תושב חוץ מארה"ב ● "יש ביקושים לצמודי קרקע בקריית גת, אבל בני המקום לא משלמים מחירים בסדרי גודל כאלה"

התותח הישראלי החדש שיודע להתמודד עם האיום האיראני

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: מגזין אמריקאי טוען שהתותח החדש של אלביט יכול לתת מענה לטילים מאיראן, האם המחאה באיראן יכולה להפיל את המשטר, וישראל וחמאס בדרך לעימות נוסף • כותרות העיתונים בעולם

הפגנות באיראן / צילום: Reuters, ZUMA Press Wire

גורם ישראלי בכיר: "גם אם ייקח זמן - הסיפור של המשטר האיראני גמור"

במשטר האיראני הוחלט: מעלים את רמת העימות עם המפגינים ● ישראל וארה"ב דנות על הסכם סיוע ביטחוני חדש, נתניהו ביקש לקצץ את הסיוע ● ברויטרס מדווחים כי בישראל העלו כבר כוננות בעקבות דברי טראמפ ● צה"ל: לוחם דובדבן נפצע בינוני בהיתקלות עם מחבלים בשכם ● סנאטור רפובליקאי לאיראנים: "הסיוט שלכם עומד להיגמר" ● גורם אמריקאי לאל-ערבייה: הותקפו יותר מ-35 מטרות של דאעש בסוריה ● עדכונים שוטפים

הפגנת תמיכה במחאה האיראנית במדריד / צילום: Reuters

המעורבות של מאסק והגיבוי הטורקי המפתיע: הגורמים שעשויים להכריע לאן תלך המחאה באיראן

עם 52% אינפלציה, יותר מ-2,000 נרצחים וניתוק מוחלט של התקשורת, משטר האייתוללות נלחם על חייו ● בזמן שטראמפ מאיים לתקוף ומאסק מסייע בהפצת התמונות בעולם, אנקרה מתייצבת במפתיע לצד חמינאי ● האם הפעם זה ייגמר אחרת מגל המחאה הקודם?

צורי דבוש / צילום: מורג ביטון

הצטרפות בדקה ה־90 ועתירה לביהמ"ש: המרוץ על התאחדות התעשיינים

בסוף החודש יתקיימו הבחירות להתאחדות התעשיינים - ומניצחון בטוח של מתמודד יחיד הפכו לעימות משפטי עם העתירה לשינוי שיטת ההצבעה ● ברקע: המאבק בממשלה על היטל ההיצף

בחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין / צילום: רוני שיצר

67% עברו את בחינות לשכת עורכי הדין בפעם הראשונה. מי האוניברסיטה המובילה?

בחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין הסתיימו עם ממוצע הצלחה של כ-52.3% בקרב הניגשים ● המכללה למנהל התמקמה במקום גבוה ומאיפה המתמחים בעלי הסיכויים הטובים ביותר להצלחה?