גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שיווק ופרסום

לא רק בורג' חליפה: אתרי התיירות שחייבים לראות בבחריין ובאמירויות

המגדל הכי גבוה בעולם, הקניון הגדול ביותר, המסגד המפואר ומתחם הסקי המקורה (שגם הוא, איך לא, העצום ביותר כרגע) ● אלו היעדים המתוירים שתרצו להצטלם בהם, ומה חשוב לעשות ולא לעשות כשתגיעו אליהם ● צ'ק אין

מסגד שייח' זאיד באבו דאבי. בנייתו נמשכה כעשור / צילום: shutterstock, שאטרסטוק
מסגד שייח' זאיד באבו דאבי. בנייתו נמשכה כעשור / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

לאטרקציות לתייר באיחוד האמירויות כמעט תמיד ילוו צמד המילים "הכי בעולם". באיחוד האמירויות הרי הצהירו לא אחת כי המטרה היא להיות הטובים ביותר, וזה לא פוסח על ענף התיירות ועל ענף התעופה. ואכן, באמירויות פועלות חברות תעופה מהטובות בעולם (איך לא), והן אמונות על התיירות הצומחת, כלומר זו שצמחה עד לפרוץ משבר הקורונה.

כשייכנס הפטור מוויזות תייר וכשישראל תפתח שעריה לתיירות נכנסת, מצופה שפוטנציאל התיירות יהיה הדדי. ובינתיים התנועה היא של הישראלי בלבד: כבר כעת עם השקת הקווים מישראל לדובאי עשרות אלפי ישראלים מתוכננים לבקר באיחוד האמירויות בדצמבר באמצעות כ-200 טיסות לפחות. השבוע השיקו ישראייר, ארקיע ואל על (בשלב זה בצ'רטר) את הטיסות שלהן בקו לדובאי והצטרפו אל חברת הלואו קוסט פליי דובאי. בינואר יתחילו גם הטיסות לבחריין, כרגע רק בקווים של גולף אייר וישראייר.

● כל מה שתיירים ישראלים צריכים לדעת לקראת נסיעה לאמירויות

הצצה על הרשתות החברתיות חושפת כבר עכשיו את הנוכחות המוגברת של התיירות הישראלים ביעד, שעד לפני כמה חודשים אפילו לא חלמנו עליו. דובאי קוסמת לישראלים בשל שילוב של כמה גורמים: יעד חדש ומסקרן, מדינה ירוקה שפוטרת את התייר מבידוד בהלוך ובחזור, מזג אוויר קיצי בחורף, יעד שכולל חווית שופינג ובילויים, תרבות אירוח ואפילו מענה נרחב של מזון כשר. בהיבט המחיר העוסקים בתיירות באמירויות מתעקשים שיש רמות אירוח לכל כיס, אולם כדאי להיערך להוצאה גדולה ולרמות מחיר שבחלק מהמקרים גבוהות מישראל.

למי שלא מתכנן לטוס בקרוב כדאי לזכור מזג האוויר החם (מאוד) ששורר באמירויות בקיץ עשוי לפסול אפשרות לביקור באזורים מסוימים בין החודשים אפריל לנובמבר. מאידך, גם בחורף יש מקומות שקר בהם (ככל שמתקדים בטיול טבע בהרים), כך שמראש מומלץ לבדוק מהו מזג האוויר ביעד ובכל מקרה לא לתכנן ביקור ביולי-אוגוסט.

שנית, בדומה לאתרי תיירות בכל העולם, כמעט לכל מקום יש להזמין כרטיסים מראש ולעתים לנקוב מראש במועד הביקור, ובעיקר ככל שמדובר באתר פופולרי יותר (כמו למשל, גורד השחקים בורג' חליפה).

זאת ועוד: באיחוד כבר מכינים דפי הסבר בעברית לתייר הישראלי ובהם פירוט על קודי ההתנהגות המקובלים והמצופים מהתיירים, בנושא האלכוהול למשל, אופי הלבוש, וכיבוד המסורות והחוק המקומי. באיחוד תמצאו ערב רב של חדש (הכי חדש) עם ישן (טיול גמלים במדבר) וההמלצה היא לנסות לשלב עד כמה שניתן. מבין שלל האתרים קיבצנו מספר אתרי "חובה". לגזור ולשמור ליום שבו הגבולות ייפתחו רשמית.

אבו דאבי

מוזיאון הלובר
מחיר: 55 שקל למבוגר, ילדים בחינם
שעות פתיחה:
10:00-18:30

המוזיאון הגדול ביותר בחצי האי ערב קיבל אישור להקמתו ב-2007 במסגרת שיתוף פעולה בין ממשלת צרפת לבין אבו דאבי ששילמה 525 מיליון דולר כדי לעשות שימוש בשם האייקוני "לובר". המוזיאון נחנך ב-2017 והוא נחשב למונומנט אדריכלי פורץ דרך. סכום נוסף של 747 מיליון דולר שולם עבור יצירות מתחלפות שיוצגו בו ועבור הניהול האמנותי ל-20 שנה. היצירות המוצגות במוזיאון כוללות עבודות של גדולי הציירים לצד עבודות השמות דגש על אמנות מזרח תיכונית מתקופות שונות. המוזיאון ממוקם על האי סאעידאת ואפשר להתרשם מהמבנה גם באמצעות שיט בסירות קייאק, רצוי בשעת הזריחה והשקיעה.

מוזיאון הלובר באבו דאבי / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

מסגד שייח' זאיד
מחיר:
הכניסה חופשית
שעות פתיחה: 9:00-22:00

אחד מהמסגדים המפוארים בעולם והגדול מבין המסגדים באמירויות. בניית המסגד על ידי אלפי עובדים נמשכה כעשר שנים. חומרי הגלם מהם הוא בנוי הם שיש, אבן, זהב וקריסטלים. במתחם ממוקמת גם ספרייה ובה דברי אמנות, קליגרפיה ודת בני 200 שנה. מי שיזם את הקמת המסגד, שייח זאיד בן סולטן אאל נהיאן (הנשיא הראשון של איחוד האמירויות), ראה בחזונו שילוב של סגנונות אדריכלות מתקופות שונות בתרבות המוסלמית יחד עם סגנונות תרבות - זו הסיבה שעל עיצוב המסגד היו אמונים 38 אדריכלים. המסגד הכולל 82 כיפות לבנות בגדלים שונים הפך גם לרקע לתמונות חובה שאותן הספיקו להעלות כוכבות כמו ריהאנה וסלינה גומז, ובכך הצליחו להרגיז את המאמינים המוסלמים בשל אופיין של אותן תמונות. גם המשלחת הישראלית שביקרה באבו דאבי לאחרונה בראשותו של ראש המל"ל מאיר בן שבת, סיירה במסגד זה. ואגב, הכניסה אליו היא חינמית.

פארק פרארי
מחיר: 275 שקל למבוגר, 214 שקל לילד
שעות פתיחה: 12:00-20:00

זהו פארק שעשועים ענקי הנושא את שם מותג מכוניות היוקרה האיטלקי. בפארק המקורה פזורים מתקנים שונים כולל רכבת הרים שנחשבת למהירה בעולם (הפורמולה רוסה), לצד מתקנים אחרים בהם הטורבו טאואר, הטורבו טראק וכל מה שמטיס את האדרנלין לגבהים. בין לבין אפשר להתרשם מתצוגת מכוניות פרארי ולעשות שופינג כמובן. הפארק שחגג השנה עשור להקמתו ממוקם באי YAS.

פארק פרארי / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

מוזיאון מורשת הכפר (Heritage Village)
מחיר: הכניסה חופשית

בחברת פגסוס המציעה טיולים לאמירויות מציעים לשלב ביקור בכפר הריטאג'. הרעיון הוא לקחת הפסקה מכל הקדמה וגורדי השחקים ולקבל מבט על חיי המדבר הקדומים לפני שאבו דאבי נהפכה למה שהיא היום באספקטים שונים. המקום מתאים גם למשפחות.

דובאי

בורג' חליפה
מחיר: 100-350 שקל, תלוי בקומת התצפית
שעות פתיחה: 24 שעות ביממה

בורג' חליפה הוא האייקון של העיר דובאי ושל האמירויות בכלל; מדובר בבניין והמבנה הגבוה ביותר בעולם המתנשא לגובה של 828 מטרים ובו מספר הקומות הרב בעולם: 163. בבניין שעלות בנייתו הגיעה ל-1.5 מיליארד דולר שוכנים בית מלון, משרדים, דירות מגורים ואזורי תצפית בקומות 124 ו-125 (שאליהן הכניסה עולה כ-100 שקל) ותצפית פרימיום בקומה 148 (שאליה הכניסה עולה כ-350 שקל). למרגלות המגדל ממוקמת מזרקה, גם היא מהגדולות בעולם, והיא מציעה מופעי תאורה ומים. גלי רזניק, מנהלת מחלקת איחוד האמירויות באמסלם טורס, ממליצה לבקר בתצפית בשעה שתכלול גם את השקיעה "כדי להרוויח נוף כפול ביום וגם כשמחשיך. חובה לבקר במסעדת הרופטופ למעלה. אופציה נוספת היא לבקר בתצפית בשעת זריחה וליהנות מארוחת בוקר מפנקת". עד שתסתיים בנייתו של ה-Kingdom Tower בג'דה שבערב הסעודית, ימשיך בורג' חליפה להחזיק בתואר. הקינגדום טאואר צפוי להתנשא לגובה של 1,173 מטרים ולכלול 200 קומות.

הבורג' חליפה בדובאי. 163 קומות של משרדים, דירות ומלון / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

הקניון הגדול של דובאי
מחיר כניסה לאקווריום: החל מ-180 שקל
שעות פתיחה: 10:00-23:00

אחרי שיורדים מהתצפית בבורג' חליפה אפשר לקפוץ לקניון של דובאי. מיטב מותגי העולם התאגדו ב-1,200 חנויות בשטח של 503 אלף מ"ר כולל שני בתי כלבו מפורסמים בהחלט - גאלרי לאפייט ובלומינגדייל'ס לצד כ-200 מסעדות. ב-2019 ביקרו בקניון העצום הזה 84 מיליון בני אדם. הקניון הוא חלק מקומפלקס בילויים המכונה "דאונטאון דובאי" ובו שוכן גם האקווריום הגדול של דובאי ובו אלפי חיות ימיות מכל הסוגים. רונן כ"ץ, מנכ"ל סקי דיל, ממליץ על ביקור גם בקניון האמירויות שבדובאי שם שוכן פארק VR, ובתי קולנוע שבהם במקום פופקורן מוגשות ארוחות שף מישלן. כ"ץ ממליץ על מתחם "סקי דובאי" שממוקם בקניות האמירויות: "זה סקי מקורה בתוך האולם הכי גדול בעולם עם מסלול באורך של חצי קילומטר ועם שלג אמיתי במינוס 2 מעלות. נכנסים מהחום שבחוץ ישר לקור, גם ללימוד וגם לגלישה מקצועית". באווירת הקניות נציין כי בדובאי פזורים שווקים רבים כמו שוק הזהב, שוק התבלינים, שוק הבשמים ועוד.

איי הדקלים ואיי העולם
מחיר: הכניסה חופשית

איים מלאכותיים נוצרו במטרה להגדיל את קו החוף ולספק כמה שיותר מקומות מגורים אקסקלוסיביים על יד הים. אי הדקלים, הוותיק מבין האיים המלאכותיים, כשמו כן הוא בצורה של עץ דקל וממנו, לפי רזניק: "הנוף המשתקף מבטא יופי בלתי נתפס כאילו נכנסנו לגלויה פסטורלית. זה אי ירוק בלב ים עם חול לבן, דקלים ושוניות אלמוגים וכל היופי הזה הוא מעשה ידי אדם".

עוד בסדרת האיים המלאכותיים, איי העולם המונים כ-300 איים שמסודרים כמפת העולם במבט על ועליהם פזורים אתרי נופש ואתרי מסחר. כ"ץ ממליץ על סיור בסירת מנוע שיוצא מהמרינה של דובאי מהתעלה שחוצה את דובאי עד לאי הדקלים בכדי לקבל מבט על העיר מבחוץ.

אי הדקלים בדובאי. נופים מעולם אחר  / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

בורג' אל ערב
מחיר: החל מ-5,000 שקל ללילה בדצמבר

המבנה שבו שוכן מלון סופר יוקרתי הוא אחד המפורסמים בקו הרקיע של דובאי כשהוא מעוצב כמפרש של יאכטה המפליגה במפרץ הערבי. זהו אחד מהמלונות המפוארים באיחוד האמירויות ובעולם כולו. המלון שנפתח ב-1999 ממוקם על אי והוא לא חף מגימיקים בהם בריכת שחייה ייחודית הנושקת לקו הים, מסעדה שהתקרה שלה היא אקווריום, נקודות תצפית מרהיבות וחדרי פאר. ניתן לבקר בו גם לסיור. המחיר ללינה לאמצע חודש דצמבר מתחיל בכ-15 אלף שקל ל-3 לילות. איש העסקים דודי ורניק שבבעלותו חברות בינלאומיות ושותפויות באמירויות ממליץ לקחת סיור מודרך בבית המלון ולא לפספס הצצה על הסוויטות "ולקבל הסבר כל השירות שמקבלים האורחים. זה עולם אחר, אולם הכניסה מדהים ומשתנה בהתאם לצרכים והשטיחים ברחבי המלון מהממים ושונים ממה שראינו עד היום. ובכלל הצצה בתוך המלונות הגדולים מגמדת אפילו את לאס וגאס".

בורג' אל ערב בדובאי / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

לצאת מהערים
מומחה התיירות והתעופה יוסי פישר ממליץ "לצאת מהקניון של החנויות לקניון במדבר". פישר שביקר כמה פעמים באמירויות ממליץ לנדוד לטבע בכמה נקודות עיקריות: האמירות ראס אל ח'ימה השוכנת בחלקו הצפוני של האי ערב ובה לדבריו אפשר לצאת לטיולי טבע ול"חוויה אותנטית בהרים ובמדבריות". פישר מציע שלא להחמיץ את האומגה הארוכה בעולם שממוקמת בג'בל ג'איס באמירות ראס אל ח'ימה. "הגולשים באומגה שאורכה 3 קילומטרים יכולים להגיע למהירות של 120 קמ"ש וזו חוויה שאי אפשר לתאר במילים", אומר פישר. סביב פסגת ההר מוצעים טרקים רגליים ומסלולי אופניים לרבות מסעות הכוללים לינה במדבר. טיולי ג'יפים מוצעים גם ברכס הרי חאג'ר שנמתחים לאורך של כ-700 קילומטרים ומתחילים באומן. שם גם נמצאת הפסגה הגבוהה באמירויות; ההר ג'אבל חפית המתנשא לגובה של 1,249 מטרים .

אזורי טבע המומלצים על ידי פישר נמצאים גם בשטח האמירות שארג'ה, השלישית בגודלה באמירויות והמוגדרת כבירת התרבות, ובאמירות פוג'יירה שמציעה טיולי דיונות. מי שירצה לחוות חופים פראיים ולא את החופים המלאכותיים שבאמירויות הגדולות יוכל למצוא את מבוקשו באמירות עג'מאן, הקטנה באמירויות והשוכנת על המפרץ הערבי.

חובבי הארכיאולוגיה ימצאו עניין גם באל עין - עיר מודרנית שממוקמת מזרחית לאבו דאבי (במרחק של כ-140 ק"מ) שסביבה שרידים ארכיאולוגים רבים. האתרים הסובבים את העיר אף הוכרזו על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית. גם בנאות המדבר הסמוכים לעיר נמצאים שרידים ארכיאולוגים. מי שלא ירצה להרחיק מדי, יכול לצאת לספארי ג'יפים בדיונות הסמוכות לדובאי, הסיורים כוללים לרוב גם ברביקיו בסיומם.

בחריין

בחריין היא ממלכה קטנה המורכבת מ-30 איים בשטח כולל של 700 קמ"ר. את בחריין מגדיר רונן קרסו מנכ"ל איסתא הולידייס כ"מלאה בניגודים: יש בה גורדי שחקים לצד ערים עתיקות ואתרים היסטוריים, מדבר צחיח ומעיינות מים מתוקים ואדמה פורה". בירת בחריין היא מנאמה הממוקמת בקצה הצפוני של האי.

מצודת בחריין
מחיר: הכניסה חופשית
שעות פתיחה: 8:00-20:00

אתר ארכיאולוגי הממוקם בעיר מנאמה. זהו האתר הארכיאולוגי החשוב ביותר של בחריין ושהוגדר ב-2005 כאתר מורשת עולמי על ידי אונסקו. הוא משתרע על שטח של 175 דונם ובו מונומנטים היסטוריים רבים מהתקופה שבו כבשו אימפריות שונות את הנמל שבמפרץ הערבי. במקום שוכן גם מוזיאון ובו מסמכים ופריטים ארכיאולוגים.

מצודת בחריין. אתר מורשת עולמי / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

מסגד אל פתאח (המסגד הגדול)
מחיר: הכניסה חופשית

אחד מהמסגדים הגדולים בעולם המשתרע על שטח 6,500 והכולל ארכיטקטורה מוסלמית עם נגיעות קוסמופוליטיות. בחלקו הפנימי הוא עשוי מפיברגלס, רצפת השיש יובאה מאיטליה, השנדליר מאוסטריה, ודלתות העץ הכבדות מהודו. אולם התפילה מיועד ל-7,000 איש. בתוך המסגד ממוקם המוזיאון הלאומי שגם הוא שווה הצצה.

מסגד אל פתאח. מקום ל־7,000 מתפללים / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

פארק המים "The Lost Paradise"
מחיר: 130 שקל למבוגר, 60 שקל לילד

פארק המים העצום הזה משתרע על שטח של 77 אלף מ"ר, ומתוכו מתקני השעשועים תופסים שטח של 45 אלף מ"ר בארכיטקטורה שמספרת את ההיסטוריה של המקום באווירה המדברית. בפארק יש 18 מגלשות ובין שאר הגימיקים הוטבע בים שמול הפארק לפני כשנה מטוס בואינג 747 בכדי שישמש כאתר צלילה.

איי אמוואג'
איים מלאכותיים שממוקמים מצפון לבחריין ליד חופי העיר מוחארק (כ-10 ק"מ צפונית לבירה מנאמה) לפי רזניק מדובר ב"מענה מעולה למשפחות עם שפע פעילויות של ספורט ימי. ניתן לנפוש באי שם בכיף לשבוע ימים".

המחירים מוערכים לפי שערו הנוכחי של הדירהם

עוד כתבות

רכב שהועלה באש ע''י פורעים ביו''ש / צילום: Reuters, Ammar Awad

8 פורעים יהודים נעצרו: כוחות הביטחון פתחו במבצע ביו"ש

נבחנת האפשרות של העברת כוחות מעזה ולבנון ליהודה ושומרון ●בכיר בצה"ל באזהרה חריפה: "כנופיות שיביאו אותנו לאסון" ● מטוס מישראל לווינה ביצע נחיתת חירום בבולגריה, והחשד בישראל: מדובר בהתרעת שווא מכוונת ● שר החוץ של איראן עראקצ'י: "נתניהו גורר את אמריקה למלחמה נוספת כדי להישאר מחוץ לכלא" ● עדכונים שוטפים 

כבישים פקוקים / אילוסטרציה: Shutterstock, bibiphoto

כביש 4 נפתח לתנועה, אך עדיין ישנם עמוסים באזור

חרדים קיצוניים מהפלג הירושלמי חסמו את כביש 4, במחלף יבנה, לשני הכיוונים ● אחרי שעה הכביש נפתח לתנועה, אך עדיין קיים עומס ממחלף אשדוד

המצאות ישראליות ברשימה של המגזין טיים / צילום: Shutterstock

כלבים שמריחים גידולים סרטניים וכוורות רובוטיות: הישראליות ברשימה היוקרתית של טיים

שלוש חברות ישראליות נכללו ברשימת 100 ההמצאות הגדולות של השנה של מגזין TIME ● סטארט-אפ המפתח זיהוי מוקדם של סרטן באמצעות כלבים ובינה מלאכותית, כוורת רובוטית המנוהלת מרחוק ומערכת שמתגמלת יוצרים על שימוש בתוכן שלהם ביצירות AI

תצוגת הטסלה המעופפת בטקסס / צילום: Reuters

מקדמה של 176 אלף שקל: התנאים להגעת הטסלה המעופפת לישראל

הצגת הרודסטר של טסלה, כשהיא מתהפכת 180 מעלות באוויר, היממה את העולם ● מה תהיה העלות של הגרסה המתקדמת ביותר, הקשיים ברגולציה, ואיך ניתן להזמין את הרכב כבר מעכשיו?

אנליסטים מסמנים את האג''ח הקונצרניות בארה''ב / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (באמצעות Gemini)

הזדמנות של "פעם בדור"? אנליסטים מסמנים את האג"ח הקונצרניות בארה"ב

על רקע העלייה החדה בתשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב, בנקי השקעות בולטים כמו ג'יי. פי. מורגן, גולדמן זאקס ו-UBS רואים באיגרות החוב הזדמנות - במיוחד בעבור מי שמוטרד מחשיפת יתר לתחום ה-AI ● גם הכלכלן הראשי של מיטב כתב בשבוע שעבר כי "אג"ח קונצרניות בדירוג השקעה נראות אטקרטיביות כחלופה למניות"

אילוסטרציה: Shutterstock

החסכונות של הישראלים חשופים למניות יותר מאי פעם. האם הסיכון עלול להתממש?

ב־15 השנים האחרונות החשיפה למניות במסלול הכללי בקרנות ההשתלמות זינקה לכ־52%, ומגמה דומה נרשמה בפנסיה ● כעת, כשבשווקים חוששים ממפולת, חלק מהמומחים מזהירים שמדובר בהימור מסוכן, בעוד אחרים משוכנעים: גם אם הקריסה תגיע, עדיף להישאר במניות

ישי פולברמכר / צילום:  צילום פרטי

יש לו 9 שנים להגיע למיליון שקל בתיק, והוא לא בונה על פרישה מוקדמת

ישי פולברמכר, בן 31, גילה את שוק ההון לפני כשש שנים, אז הכניס את חסכונותיו למדדים ושכח מהם ● בשנה וחצי האחרונות התחיל להתעמק בהשקעות, אבל אין לו אשליה שהתשואה - 72% עד היום, תאפשר לו פרישה מוקדמת ● המשקיעים החדשים

מערכת משגרי רקטות ארטילריות מסוג PULS של אלביט / צילום: אלביט מערכות

העסקה עם אלביט בוטלה. עכשיו הצבא הספרדי משלם את המחיר

אנדוריל מתכננת להקים מפעל לייצור רכיבי צוללות על שטח של כ־185 אלף מ"ר ● ספרד נקלעה לקשיים בעקבות ביטול ההסכם שלה אלביט ● צבא ארה"ב מעוניין במערכת הגנה אווירית, שניתן יהיה להעמיס אותה על כלי רכב ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

פרויקט ''יובל הצעירה'' בירושלים. החברה היזמית נותרה ללא קבלן מבצע, לאחר שהעבודות הגיעו לכ־80% השלמה הנדסית / צילום: 3DVISION

הקבלן עזב, היזם נשאר עם האחריות: המשבר בנדל"ן פוגש את אתרי הבנייה

בתקופה האחרונה נרשמו כמה מקרים שבהם קבלני ביצוע הודיעו על הפסקת פעילות בזמן העבודות, ובחלק מהמקרים אף פנו להליכי חדלות פירעון ● מה קורה לפרויקט שקבלן המבצע שלו מפסיק לפעול, מה יכול לעשות היזם וכיצד יושפעו הרוכשים?

ASUS ExpertBook A7 / צילום: יח''צ

המחשב העסקי החדש שאסוס רוצה שתקחו לכל מקום

על הנייר, המחשבים העסקיים מזכירים מחשבים צרכניים רגילים, אך הם נבנו לסביבות עבודה שונות ● ב־ExpertBook A7 של אסוס הדגש הוא על ממדים קומפקטיים, אך תג המחיר גבוה בהתאם לקטגוריה

אייל פסו, תומר וינגרטן, יוס (יוסף) שירן / צילום: גאוזי, יח''צ, עינת לברון

מחיקת ערך של 98% בשנתיים וחצי: גלגל ההצלה האחרון של גאוזי

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע • חברת הסייבר של תומר וינגרטן ירדה ביום שישי בצל גיוס אג"ח של 1.25 מיליארד דולר וחשש להתקררות הסקטור ● מניית גאוזי איבדה כ-98% מהנפקתה, כעת המנכ"ל איל פסו מוביל הזרמת 7 מיליון דולר כדי להשאיר את החברה באוויר ● גם: הקרע בגרעין השליטה הפיל את מניית אבן קיסר

בורסת דרום קוריאה / צילום: Reuters, Chris Jung/NurPhoto

מגמה מעורבת באסיה, וול סטריט מתאוששת לקראת שבוע של דוחות

גלובס מגיש עדכון ראשון לגבי מצב השווקים מסביב לעולם ● והבוקר: החוזים בניו יורק מתאוששים מעט, והמשקיעים נערכים לשבוע עמוס בדוחות ● באסיה מגמה מעורבת ● הנפט נסוג משיא של חמישה חודשים ● בתל אביב הדואליות מגיעות עם פערי ארביטראז' שליליים לקראת החלטת הריבית ● וגם: המשקיע שחזה את מפולת 1987 מזהיר - הנפקות AI יאיימו על וול סטריט

מליאת הכנסת, 1.7 / צילום: ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ''ץ

הממשלה אישרה: קיצוץ רוחבי של 2.6 מיליארד שקל עבור רכש ביטחוני

הסכום מיועד לרכש ביטחוני שלא פורט, ויעשה בעיקר מתקציבי משרד התחבורה, המשרד לביטחון לאומי ומשרד החינוך ● בשבוע שעבר אושר קיצוץ של מיליארד שקל מתקציבי החברה הערבית למען רכישת 12 מסוקי אפאצ'י

מנכ''ל בנק לאומי, חנן פרידמן / צילום: אורן דאי

מנכ"ל לאומי נגד חיוב לשלם ריבית על העו"ש: "אי הזמינות של הכסף שווה כסף"

בפוסט מפורט ברשת X, מנכ"ל בנק לאומי מתייצב נגד הדרישה לחייב את המערכת הבנקאית בתשלום ריבית גורפת על יתרות העו"ש ● פרידמן: "הכסף בעו"ש זמין ללקוח בלחיצת כפתור, ואי-הזמינות של הכסף בפיקדון היא זו ששווה כסף" ● ההפתעה של הדיון: בוט הבינה המלאכותית Grok מגיח בתגובות עם עקיצה על התחרות מעבר לפינה מצד בנק 'אש'

מלון גלי כנרת / צילום: יח''צ - רוני בלחסן

ניצחון לישראל קנדה: ביה"ד קבע כי רשות המסים חרגה מסמכותה כששללה פיצוי ממלון גלי כנרת

בית הדין לענייני פיצוי נזק עקיף קיבל את הערר של חברת ישראל קנדה וקבע כי רשות המסים חרגה מסמכותה כאשר שללה מהחברה את הזכאות לפיצוי בגין נזקי מלחמת "חרבות ברזל"

המניות שיפלו היום בת"א, והאזהרה של בנקי ההשקעות למשקיעים בוול סטריט

שבוע המסחר ייפתח אחרי רצף היסטורי של ירידות בקרב מניות השבבים בוול סטריט ● המניות הדואליות יכבידו היום על תל אביב ● העימותים בין סעודיה לחות'ים ובין רוסיה לאוקראינה הקפיצו את מחירי הנפט ● האינפלציה בישראל הפתיעה לחיוב, אך בנק ישראל צפוי להשאיר את הריבית ללא שינוי ● וגם: בנקי ההשקעות שממליצים ללקוחות - אל תקנו את הירידות ● כל מה שכדאי לדעת לקראת שבוע המסחר

אוטובוס של חברת תנופה / צילום: ''תחבורה בדרך שלנו''

דן חתמה על הסכם לרכישת חברת תנופה בכ-150 מיליון שקל

דן ותנופה הודיעו לרשות הארצית לתחבורה ציבורית כי העסקה נסגרה באופן רשמי ● עפ"י המסתמן, דן תקבל את המכרזים של תנופה בפרוזדור ירושלים ובשומרון, לרבות האוטובוסים והנהגים שלה ● ברשות הארצית לתחבורה ציבורית מתכוונים לחייב את דן לקנות 100 אוטובוסים חדשים

כוחות צה''ל ברצועת עזה (ארכיון) / צילום: דובר צה''ל

דיווח: צבא ארה"ב יאמץ טכנולוגיות רפואה שפותחו בשדה הקרב בעזה

רשת פוקס ניוז חשפה דוח של פיקוד הרפואה של צבא ארה"ב באירופה ובאפריקה, המפרט מה הצבא האמריקאי יכול ללמוד מחיל הרפואה של צה"ל ● "מלחמות ישראל ממשיכות לשמש 'מעבדת עולם אמיתי' קריטית שיש הרבה מה ללמוד ממנה, ממש כמו במלחמת 1973", נכתב בדוח

שחר צפריר, שותף מנהל בקרן TLV Partners / צילום: עומר הכהן

המשקיע גילה: חברה ישראלית השתמשה בטלוויזיה שלו במשך שנתיים

משחק חינמי שאחד מילדיו של שחר צפריר הוריד לטלוויזיה בסלון אפשר לחברת ברייט דאטה הישראלית להשתמש בחיבור האינטרנט שלו במשך כשנתיים, גם כשהמכשיר לא היה בשימוש ● צפריר מספר לגלובס כיצד גילה את הפעילות בעזרת קלוד, ומדוע הופתע מהקשר לחברה שבה השקיעה בעבר הקרן שבה עבד ● מנכ"ל ברייט דאטה, אור לנצ'נר: "אנחנו לא רואים שום דבר שקורה במכשיר"

המחאה הפכה לעימות אלים. מילאנו / צילום: Reuters, Anadolu

גל האלימות מתפשט באירופה: מהומות קשות מבריחות תיירים וסוגרות עסקים

מאות אלפים יצאו בסוף השבוע לרחובות בצרפת במחאה על יוקר המחיה והקיצוצים ● ההפגנות הידרדרו לעימותים קשים, הצתות, ביזה ומאות עצורים ● במקביל: הפגנות סולידריות בברלין ובריסל, לצד מהומות אלימות במילאנו שהובילו לסגירת עסקים ולבריחת תיירים