גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שיווק ופרסום

לא רק בורג' חליפה: אתרי התיירות שחייבים לראות בבחריין ובאמירויות

המגדל הכי גבוה בעולם, הקניון הגדול ביותר, המסגד המפואר ומתחם הסקי המקורה (שגם הוא, איך לא, העצום ביותר כרגע) ● אלו היעדים המתוירים שתרצו להצטלם בהם, ומה חשוב לעשות ולא לעשות כשתגיעו אליהם ● צ'ק אין

מסגד שייח' זאיד באבו דאבי. בנייתו נמשכה כעשור / צילום: shutterstock, שאטרסטוק
מסגד שייח' זאיד באבו דאבי. בנייתו נמשכה כעשור / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

לאטרקציות לתייר באיחוד האמירויות כמעט תמיד ילוו צמד המילים "הכי בעולם". באיחוד האמירויות הרי הצהירו לא אחת כי המטרה היא להיות הטובים ביותר, וזה לא פוסח על ענף התיירות ועל ענף התעופה. ואכן, באמירויות פועלות חברות תעופה מהטובות בעולם (איך לא), והן אמונות על התיירות הצומחת, כלומר זו שצמחה עד לפרוץ משבר הקורונה.

כשייכנס הפטור מוויזות תייר וכשישראל תפתח שעריה לתיירות נכנסת, מצופה שפוטנציאל התיירות יהיה הדדי. ובינתיים התנועה היא של הישראלי בלבד: כבר כעת עם השקת הקווים מישראל לדובאי עשרות אלפי ישראלים מתוכננים לבקר באיחוד האמירויות בדצמבר באמצעות כ-200 טיסות לפחות. השבוע השיקו ישראייר, ארקיע ואל על (בשלב זה בצ'רטר) את הטיסות שלהן בקו לדובאי והצטרפו אל חברת הלואו קוסט פליי דובאי. בינואר יתחילו גם הטיסות לבחריין, כרגע רק בקווים של גולף אייר וישראייר.

כל מה שתיירים ישראלים צריכים לדעת לקראת נסיעה לאמירויות

הצצה על הרשתות החברתיות חושפת כבר עכשיו את הנוכחות המוגברת של התיירות הישראלים ביעד, שעד לפני כמה חודשים אפילו לא חלמנו עליו. דובאי קוסמת לישראלים בשל שילוב של כמה גורמים: יעד חדש ומסקרן, מדינה ירוקה שפוטרת את התייר מבידוד בהלוך ובחזור, מזג אוויר קיצי בחורף, יעד שכולל חווית שופינג ובילויים, תרבות אירוח ואפילו מענה נרחב של מזון כשר. בהיבט המחיר העוסקים בתיירות באמירויות מתעקשים שיש רמות אירוח לכל כיס, אולם כדאי להיערך להוצאה גדולה ולרמות מחיר שבחלק מהמקרים גבוהות מישראל.

למי שלא מתכנן לטוס בקרוב כדאי לזכור מזג האוויר החם (מאוד) ששורר באמירויות בקיץ עשוי לפסול אפשרות לביקור באזורים מסוימים בין החודשים אפריל לנובמבר. מאידך, גם בחורף יש מקומות שקר בהם (ככל שמתקדים בטיול טבע בהרים), כך שמראש מומלץ לבדוק מהו מזג האוויר ביעד ובכל מקרה לא לתכנן ביקור ביולי-אוגוסט.

שנית, בדומה לאתרי תיירות בכל העולם, כמעט לכל מקום יש להזמין כרטיסים מראש ולעתים לנקוב מראש במועד הביקור, ובעיקר ככל שמדובר באתר פופולרי יותר (כמו למשל, גורד השחקים בורג' חליפה).

זאת ועוד: באיחוד כבר מכינים דפי הסבר בעברית לתייר הישראלי ובהם פירוט על קודי ההתנהגות המקובלים והמצופים מהתיירים, בנושא האלכוהול למשל, אופי הלבוש, וכיבוד המסורות והחוק המקומי. באיחוד תמצאו ערב רב של חדש (הכי חדש) עם ישן (טיול גמלים במדבר) וההמלצה היא לנסות לשלב עד כמה שניתן. מבין שלל האתרים קיבצנו מספר אתרי "חובה". לגזור ולשמור ליום שבו הגבולות ייפתחו רשמית.

אבו דאבי

מוזיאון הלובר
מחיר: 55 שקל למבוגר, ילדים בחינם
שעות פתיחה:
10:00-18:30

המוזיאון הגדול ביותר בחצי האי ערב קיבל אישור להקמתו ב-2007 במסגרת שיתוף פעולה בין ממשלת צרפת לבין אבו דאבי ששילמה 525 מיליון דולר כדי לעשות שימוש בשם האייקוני "לובר". המוזיאון נחנך ב-2017 והוא נחשב למונומנט אדריכלי פורץ דרך. סכום נוסף של 747 מיליון דולר שולם עבור יצירות מתחלפות שיוצגו בו ועבור הניהול האמנותי ל-20 שנה. היצירות המוצגות במוזיאון כוללות עבודות של גדולי הציירים לצד עבודות השמות דגש על אמנות מזרח תיכונית מתקופות שונות. המוזיאון ממוקם על האי סאעידאת ואפשר להתרשם מהמבנה גם באמצעות שיט בסירות קייאק, רצוי בשעת הזריחה והשקיעה.

מוזיאון הלובר באבו דאבי / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

מסגד שייח' זאיד
מחיר:
הכניסה חופשית
שעות פתיחה: 9:00-22:00

אחד מהמסגדים המפוארים בעולם והגדול מבין המסגדים באמירויות. בניית המסגד על ידי אלפי עובדים נמשכה כעשר שנים. חומרי הגלם מהם הוא בנוי הם שיש, אבן, זהב וקריסטלים. במתחם ממוקמת גם ספרייה ובה דברי אמנות, קליגרפיה ודת בני 200 שנה. מי שיזם את הקמת המסגד, שייח זאיד בן סולטן אאל נהיאן (הנשיא הראשון של איחוד האמירויות), ראה בחזונו שילוב של סגנונות אדריכלות מתקופות שונות בתרבות המוסלמית יחד עם סגנונות תרבות - זו הסיבה שעל עיצוב המסגד היו אמונים 38 אדריכלים. המסגד הכולל 82 כיפות לבנות בגדלים שונים הפך גם לרקע לתמונות חובה שאותן הספיקו להעלות כוכבות כמו ריהאנה וסלינה גומז, ובכך הצליחו להרגיז את המאמינים המוסלמים בשל אופיין של אותן תמונות. גם המשלחת הישראלית שביקרה באבו דאבי לאחרונה בראשותו של ראש המל"ל מאיר בן שבת, סיירה במסגד זה. ואגב, הכניסה אליו היא חינמית.

פארק פרארי
מחיר: 275 שקל למבוגר, 214 שקל לילד
שעות פתיחה: 12:00-20:00

זהו פארק שעשועים ענקי הנושא את שם מותג מכוניות היוקרה האיטלקי. בפארק המקורה פזורים מתקנים שונים כולל רכבת הרים שנחשבת למהירה בעולם (הפורמולה רוסה), לצד מתקנים אחרים בהם הטורבו טאואר, הטורבו טראק וכל מה שמטיס את האדרנלין לגבהים. בין לבין אפשר להתרשם מתצוגת מכוניות פרארי ולעשות שופינג כמובן. הפארק שחגג השנה עשור להקמתו ממוקם באי YAS.

פארק פרארי / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

מוזיאון מורשת הכפר (Heritage Village)
מחיר: הכניסה חופשית

בחברת פגסוס המציעה טיולים לאמירויות מציעים לשלב ביקור בכפר הריטאג'. הרעיון הוא לקחת הפסקה מכל הקדמה וגורדי השחקים ולקבל מבט על חיי המדבר הקדומים לפני שאבו דאבי נהפכה למה שהיא היום באספקטים שונים. המקום מתאים גם למשפחות.

דובאי

בורג' חליפה
מחיר: 100-350 שקל, תלוי בקומת התצפית
שעות פתיחה: 24 שעות ביממה

בורג' חליפה הוא האייקון של העיר דובאי ושל האמירויות בכלל; מדובר בבניין והמבנה הגבוה ביותר בעולם המתנשא לגובה של 828 מטרים ובו מספר הקומות הרב בעולם: 163. בבניין שעלות בנייתו הגיעה ל-1.5 מיליארד דולר שוכנים בית מלון, משרדים, דירות מגורים ואזורי תצפית בקומות 124 ו-125 (שאליהן הכניסה עולה כ-100 שקל) ותצפית פרימיום בקומה 148 (שאליה הכניסה עולה כ-350 שקל). למרגלות המגדל ממוקמת מזרקה, גם היא מהגדולות בעולם, והיא מציעה מופעי תאורה ומים. גלי רזניק, מנהלת מחלקת איחוד האמירויות באמסלם טורס, ממליצה לבקר בתצפית בשעה שתכלול גם את השקיעה "כדי להרוויח נוף כפול ביום וגם כשמחשיך. חובה לבקר במסעדת הרופטופ למעלה. אופציה נוספת היא לבקר בתצפית בשעת זריחה וליהנות מארוחת בוקר מפנקת". עד שתסתיים בנייתו של ה-Kingdom Tower בג'דה שבערב הסעודית, ימשיך בורג' חליפה להחזיק בתואר. הקינגדום טאואר צפוי להתנשא לגובה של 1,173 מטרים ולכלול 200 קומות.

הבורג' חליפה בדובאי. 163 קומות של משרדים, דירות ומלון / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

הקניון הגדול של דובאי
מחיר כניסה לאקווריום: החל מ-180 שקל
שעות פתיחה: 10:00-23:00

אחרי שיורדים מהתצפית בבורג' חליפה אפשר לקפוץ לקניון של דובאי. מיטב מותגי העולם התאגדו ב-1,200 חנויות בשטח של 503 אלף מ"ר כולל שני בתי כלבו מפורסמים בהחלט - גאלרי לאפייט ובלומינגדייל'ס לצד כ-200 מסעדות. ב-2019 ביקרו בקניון העצום הזה 84 מיליון בני אדם. הקניון הוא חלק מקומפלקס בילויים המכונה "דאונטאון דובאי" ובו שוכן גם האקווריום הגדול של דובאי ובו אלפי חיות ימיות מכל הסוגים. רונן כ"ץ, מנכ"ל סקי דיל, ממליץ על ביקור גם בקניון האמירויות שבדובאי שם שוכן פארק VR, ובתי קולנוע שבהם במקום פופקורן מוגשות ארוחות שף מישלן. כ"ץ ממליץ על מתחם "סקי דובאי" שממוקם בקניות האמירויות: "זה סקי מקורה בתוך האולם הכי גדול בעולם עם מסלול באורך של חצי קילומטר ועם שלג אמיתי במינוס 2 מעלות. נכנסים מהחום שבחוץ ישר לקור, גם ללימוד וגם לגלישה מקצועית". באווירת הקניות נציין כי בדובאי פזורים שווקים רבים כמו שוק הזהב, שוק התבלינים, שוק הבשמים ועוד.

איי הדקלים ואיי העולם
מחיר: הכניסה חופשית

איים מלאכותיים נוצרו במטרה להגדיל את קו החוף ולספק כמה שיותר מקומות מגורים אקסקלוסיביים על יד הים. אי הדקלים, הוותיק מבין האיים המלאכותיים, כשמו כן הוא בצורה של עץ דקל וממנו, לפי רזניק: "הנוף המשתקף מבטא יופי בלתי נתפס כאילו נכנסנו לגלויה פסטורלית. זה אי ירוק בלב ים עם חול לבן, דקלים ושוניות אלמוגים וכל היופי הזה הוא מעשה ידי אדם".

עוד בסדרת האיים המלאכותיים, איי העולם המונים כ-300 איים שמסודרים כמפת העולם במבט על ועליהם פזורים אתרי נופש ואתרי מסחר. כ"ץ ממליץ על סיור בסירת מנוע שיוצא מהמרינה של דובאי מהתעלה שחוצה את דובאי עד לאי הדקלים בכדי לקבל מבט על העיר מבחוץ.

אי הדקלים בדובאי. נופים מעולם אחר  / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

בורג' אל ערב
מחיר: החל מ-5,000 שקל ללילה בדצמבר

המבנה שבו שוכן מלון סופר יוקרתי הוא אחד המפורסמים בקו הרקיע של דובאי כשהוא מעוצב כמפרש של יאכטה המפליגה במפרץ הערבי. זהו אחד מהמלונות המפוארים באיחוד האמירויות ובעולם כולו. המלון שנפתח ב-1999 ממוקם על אי והוא לא חף מגימיקים בהם בריכת שחייה ייחודית הנושקת לקו הים, מסעדה שהתקרה שלה היא אקווריום, נקודות תצפית מרהיבות וחדרי פאר. ניתן לבקר בו גם לסיור. המחיר ללינה לאמצע חודש דצמבר מתחיל בכ-15 אלף שקל ל-3 לילות. איש העסקים דודי ורניק שבבעלותו חברות בינלאומיות ושותפויות באמירויות ממליץ לקחת סיור מודרך בבית המלון ולא לפספס הצצה על הסוויטות "ולקבל הסבר כל השירות שמקבלים האורחים. זה עולם אחר, אולם הכניסה מדהים ומשתנה בהתאם לצרכים והשטיחים ברחבי המלון מהממים ושונים ממה שראינו עד היום. ובכלל הצצה בתוך המלונות הגדולים מגמדת אפילו את לאס וגאס".

בורג' אל ערב בדובאי / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

לצאת מהערים
מומחה התיירות והתעופה יוסי פישר ממליץ "לצאת מהקניון של החנויות לקניון במדבר". פישר שביקר כמה פעמים באמירויות ממליץ לנדוד לטבע בכמה נקודות עיקריות: האמירות ראס אל ח'ימה השוכנת בחלקו הצפוני של האי ערב ובה לדבריו אפשר לצאת לטיולי טבע ול"חוויה אותנטית בהרים ובמדבריות". פישר מציע שלא להחמיץ את האומגה הארוכה בעולם שממוקמת בג'בל ג'איס באמירות ראס אל ח'ימה. "הגולשים באומגה שאורכה 3 קילומטרים יכולים להגיע למהירות של 120 קמ"ש וזו חוויה שאי אפשר לתאר במילים", אומר פישר. סביב פסגת ההר מוצעים טרקים רגליים ומסלולי אופניים לרבות מסעות הכוללים לינה במדבר. טיולי ג'יפים מוצעים גם ברכס הרי חאג'ר שנמתחים לאורך של כ-700 קילומטרים ומתחילים באומן. שם גם נמצאת הפסגה הגבוהה באמירויות; ההר ג'אבל חפית המתנשא לגובה של 1,249 מטרים .

אזורי טבע המומלצים על ידי פישר נמצאים גם בשטח האמירות שארג'ה, השלישית בגודלה באמירויות והמוגדרת כבירת התרבות, ובאמירות פוג'יירה שמציעה טיולי דיונות. מי שירצה לחוות חופים פראיים ולא את החופים המלאכותיים שבאמירויות הגדולות יוכל למצוא את מבוקשו באמירות עג'מאן, הקטנה באמירויות והשוכנת על המפרץ הערבי.

חובבי הארכיאולוגיה ימצאו עניין גם באל עין - עיר מודרנית שממוקמת מזרחית לאבו דאבי (במרחק של כ-140 ק"מ) שסביבה שרידים ארכיאולוגים רבים. האתרים הסובבים את העיר אף הוכרזו על ידי אונסק"ו כאתר מורשת עולמית. גם בנאות המדבר הסמוכים לעיר נמצאים שרידים ארכיאולוגים. מי שלא ירצה להרחיק מדי, יכול לצאת לספארי ג'יפים בדיונות הסמוכות לדובאי, הסיורים כוללים לרוב גם ברביקיו בסיומם.

בחריין

בחריין היא ממלכה קטנה המורכבת מ-30 איים בשטח כולל של 700 קמ"ר. את בחריין מגדיר רונן קרסו מנכ"ל איסתא הולידייס כ"מלאה בניגודים: יש בה גורדי שחקים לצד ערים עתיקות ואתרים היסטוריים, מדבר צחיח ומעיינות מים מתוקים ואדמה פורה". בירת בחריין היא מנאמה הממוקמת בקצה הצפוני של האי.

מצודת בחריין
מחיר: הכניסה חופשית
שעות פתיחה: 8:00-20:00

אתר ארכיאולוגי הממוקם בעיר מנאמה. זהו האתר הארכיאולוגי החשוב ביותר של בחריין ושהוגדר ב-2005 כאתר מורשת עולמי על ידי אונסקו. הוא משתרע על שטח של 175 דונם ובו מונומנטים היסטוריים רבים מהתקופה שבו כבשו אימפריות שונות את הנמל שבמפרץ הערבי. במקום שוכן גם מוזיאון ובו מסמכים ופריטים ארכיאולוגים.

מצודת בחריין. אתר מורשת עולמי / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

מסגד אל פתאח (המסגד הגדול)
מחיר: הכניסה חופשית

אחד מהמסגדים הגדולים בעולם המשתרע על שטח 6,500 והכולל ארכיטקטורה מוסלמית עם נגיעות קוסמופוליטיות. בחלקו הפנימי הוא עשוי מפיברגלס, רצפת השיש יובאה מאיטליה, השנדליר מאוסטריה, ודלתות העץ הכבדות מהודו. אולם התפילה מיועד ל-7,000 איש. בתוך המסגד ממוקם המוזיאון הלאומי שגם הוא שווה הצצה.

מסגד אל פתאח. מקום ל־7,000 מתפללים / צילום: shutterstock, שאטרסטוק

פארק המים "The Lost Paradise"
מחיר: 130 שקל למבוגר, 60 שקל לילד

פארק המים העצום הזה משתרע על שטח של 77 אלף מ"ר, ומתוכו מתקני השעשועים תופסים שטח של 45 אלף מ"ר בארכיטקטורה שמספרת את ההיסטוריה של המקום באווירה המדברית. בפארק יש 18 מגלשות ובין שאר הגימיקים הוטבע בים שמול הפארק לפני כשנה מטוס בואינג 747 בכדי שישמש כאתר צלילה.

איי אמוואג'
איים מלאכותיים שממוקמים מצפון לבחריין ליד חופי העיר מוחארק (כ-10 ק"מ צפונית לבירה מנאמה) לפי רזניק מדובר ב"מענה מעולה למשפחות עם שפע פעילויות של ספורט ימי. ניתן לנפוש באי שם בכיף לשבוע ימים".

המחירים מוערכים לפי שערו הנוכחי של הדירהם

עוד כתבות

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik

באפט חושף: אני יזמתי את ההשקעה הגדולה הזאת של ברקשייר

וורן באפט חושף את מאחורי הקלעים של ההשקעה באלפאבית, אך מצנן מעט את ההתלהבות סביב הבינה המלאכותית ומזהיר מהיקף ההון העצום שנדרש כדי לנצח במרוץ ● ולמה הוא ממשיך להאמין במניית אפל

אילוסטרציה: Shutterstock

האקר ישראלי נעצר באירופה בחשד שניהל אימפריית הונאות של 100 מיליון אירו בחודש

רשויות האכיפה בהולנד ובבלגיה הודיעו כי פירקו רשת בינלאומית של כ-20 מוקדי הונאה שבהם פעלו יותר מ-700 מתחזים ליועצים פיננסיים ● לפי דיווחים בתקשורת ההולנדית, החשוד המרכזי הוא אהוד "אודי" טננבאום, מההאקרים המוכרים בעולם, שנקשר בעבר לפריצה למחשבי הפנטגון ונאס"א

הקונגרס של ארצות הברית / צילום: Shutterstock

המכה שישראל עלולה לחטוף הערב בקונגרס בארה"ב

מדובר במהלך שככל הנראה ייכשל בשל הרוב הרפובליקני, אך עצם העלאתו להצבעה והיקף התמיכה שהוא צפוי לקבל, ממחיש את השינוי שעובר על המערכת הפוליטית האמריקאית בכל הנוגע לישראל

בני ארביב, יו''ר המועצה הארצית לתכנון ולבנייה

עו"ד בני ארביב מונה ליו"ר המועצה הארצית לתכנון ולבנייה

ארי נדל"ן, שבשליטת המנכ"ל צחי אבו, גייסה כ־255 מיליון שקל מגופים מוסדיים במסגרת הקצאה פרטית של מניות ● חברת הכשרת הישוב התחדשות עירונית חתמה על הסכם עם קבוצת בראל לביצוע פרויקט פינוי בינוי בקריית ים ב-480 מיליון שקל ● חדשות השבוע בנדל"ן

מבחני ההסמכה של לשכת עורכי הדין / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

בחינות לשכת עורכי הדין: כמה עברו, ואיזו אוניברסיטה נמצאת בראש?

לשכת עורכי הדין פרסמה את תוצאות בחינות ההסמכה ממועד יוני 2026 ● שיעור המעבר בקרב הנבחנים לראשונה עמד על 60.86%, ושיעור המעבר הכללי היה כ-42% ● האוניברסיטה העברית שוב מככבת, וגם המכללה למינהל רושמת הישג ● ומה הקשר בין שיעור המעבר לבין מקום ההתמחות?

נועם טמיר, שגריר בתוכנית LEAD

עוד לא בן 18 וכבר עשה תשואה של 30% על התיק

נועם טמיר החל להתעניין בשוק ההון כבר בגיל 13, והיום בגיל 17.5 הוא מנהל תיק פעיל - ומחנך לכך גם בני נוער אחרים, בזמן שהוא לומד לבגרויות ● איך הוא מחליט במה להשקיע, איזו חוויה צרבה אותו, ומתי הוא צופה שיגיע למיליון הראשון מהתיק שלו? ● המשקיעים החדשים

אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש: קטין שקיבל דירה במתנה לא ייהנה מהטבות מס

סב רכש עבור כל אחד מ-12 נכדיו הקטינים דירה נפרדת בפרויקט ברמת גן, וביקש לשלם מס רכישה מופחת החל על דירת יחיד - אך רשות המסים דרשה כי ישלם מס רכישה מלא ● מה קבע בית המשפט?

תשלום ראשון של מענק העבודה יועבר מחר לכ־130 אלף זכאים / צילום: Shutterstock

130 אלף עובדים יקבלו היום מענק של אלפי שקלים מהמדינה. מי זכאי?

רשות המסים תחל היום בהעברת התשלום הראשון של מענק העבודה לשנת 2025 לזכאים, בסכום כולל של כ־260 מיליון שקל ● הזכאות למענק נקבעת לפי מבחני הכנסה ונתונים משפחתיים, והבקשות ממשיכות להיות מוגשות באופן מקוון באתר הרשות

עשן במנאמה, בחריין, לאחר פגיעת כטב''ם איראני / צילום: Reuters, Stringer

איראן החליפה יעד: למה כווית ובחריין חוטפות את האש?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: ההסלמה במצר הורמוז כבר פחות מפחידה את שוק הנפט העולמי, כווית ובחריין חוטפות את רוב האש מאיראן בשל הערכה שארה"ב לא תגיב על כך בחומרה, והתחקיר בוול סטריט ג'ורנל על תנאי הכליאה של פלסטינים בישראל ● כותרות העיתונים בעולם    

באי הכנס / צילום: ענבל מרמרי

שומרים על המורשת: התמונות והמפגשים של כנס MAD

בכירי תעשיית השיווק, הדיגיטל והפרסום בישראל נפגשו בכנס MAD השנתי של גלובס כדי לדון בסוד ההצלחה של מותגי Legacy ובשאלה איך שומרים על רלוונטיות לאורך זמן ● כך זה נראה בתמונות

שיעורי האינפלציה / צילום: Shutterstock

קצב האינפלציה ביוני ירד לשפל של חמש שנים; מחירי הדירות נחתכו בחודש ב-1%

מדד המחירים לצרכן נותר ללא שינוי ביוני, בהתאם לציפיות הכלכלנים, כך שקצב האינפלציה השנתי ירד לרמה של 1.6% • ירידות בולטות נרשמו בסעיפי פירות וירקות טריים, הלבשה והנעלה ותחבורה; מחירי הדלק והנסיעות לחו"ל הוזלו במיוחד • מחירי הדירות רשמו את שיעור הירידה החודשי הגבוה מזה שמונה השנים האחרונות

רכבת ישראל / צילום: Shutterstock, YKD

"החלטה לא ראויה": שתי דירקטוריות התפטרו במחאה מרכבת ישראל

דירקטוריון רכבת ישראל החליט השבוע על מינוי חדש לממלא-מקום מנכ"ל - יעקב מרציאנו, המכהן כסמנכ"ל הנוסעים בחברה ● אלא שההחלטה הזו לא עברה בתמימות-דעים, ואתמול שתי דירקטוריות החליטו להתפטר כמחאה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ ומוג'תבא חמינאי, המנהיג העליון של איראן / צילום: AP

דיווח: טראמפ נוטה להסלמה, בין האפשרויות שנשקלות - השתלטות על איים איראניים

פיקוד המרכז של צבא ארה"ב הודיע כי הותקפו מרכזי פיקוד איראניים, אתרי הגנה אווירית וכן מטרות בבנדר עבאס ● דיווחים באיראן: מערכות ההגנה האווירית בטהרן הופעלו ● טראמפ, זמן קצר לפני חידוש ההפצצות: "אני לא אוהב לתת דד-ליין, כדאי שיתנהגו בהתאם" ● הנשיא הודיע כי איראן שחררה אזרחית אמריקאית: "מעריכים את המחווה" ● עדכונים שוטפים

בניין הקפיטול בוושינגטון / צילום: Shutterstock, Andrea Izzotti

הצעת החוק נכשלה, אך עשויה להצביע על שינוי דרמטי במדיניות ארה"ב כלפי ישראל

בית הנבחרים האמריקאי דחה הלילה הצעת חוק שביקשה לבטל את מלוא חבילת הסיוע הביטחוני וההומניטרי מארה"ב לישראל, כ-3.3 מיליארד דולר ● לראשונה תמכו יותר חברי קונגרס דמוקרטים בקיצוץ הסיוע מאשר התנגדו לו ● כל הרפובליקאים, למעט יוזם ההצעה, הצביעו נגד ● למרות כישלון ההצעה, היא ממחישה עד כמה השתנה השיח בתוך המחנה הדמוקרטי על ישראל

רובע שדה דב, תל אביב / צילום: גיא יחיאלי

המשרד להגנת הסביבה לעיריית ת"א: עצרו את עבודות החפירה בשדה דב

לטענת המשרד, עבודות החפירה בשדה דב אינן עומדות בהנחיות שנקבעו בעקבות גילוי זיהום אפשרי בתרכובות PFAS בקרקע ● מזהיר כי "חפירת קרקע מזוהמת או החשודה כמזוהמת, ופינויה ללא פיקוח ובקרה מתאימים, עלולים להוות סיכון לבריאות הציבור השוהה בשטח התוכנית או העתיד להתגורר בה"

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: נעם מושקוביץ, דוברות הכנסת

החוק להחלשת היועצת המשפטית לממשלה אושר במליאת הכנסת

החוק לשינוי מעמד היועצת המשפטית לממשלה אושר בכנסת לקריאה שנייה ושלישית, והוא צפוי להיכנס לתוקף בתחילת השנה הבאה ● רה"מ נתניהו נעדר מההצבעה ● 5 עתירות הוגשו עד כה נגד החוק; בין העותרים: לשכת עורכי הדין

מחאה בגרמניה נגד פערי שכר. המאבק הצליח / צילום: Reuters, Michael Nguyen/NurPhoto

מאבק בפערי שכר באירופה: חובה חדשה לחשוף משכורות החברה לכל עובד

החודש נכנסה לתוקף באיחוד האירופי חקיקה שמטרתה לצמצם פערי שכר מגדריים ובין קבוצות ● המדינות שמובילות את הטמעת החקיקה, הסנקציות שיחולו על חברות שלא יעמדו בכללי העבודה החדשים, ולמה דווקא גרמניה מתעכבת

חרדים חוסמים כביש במחאה על מעצרי עריקים (ארכיון) / צילום: דוברות המשטרה.

בג"ץ מקפיא את החוק לביטול מעצרי עריקים חרדים

החוק המקפיא מעצרי עריקים חרדים עבר אמש במליאת הכנסת ברוב של 58 תומכים מול 54 מתנגדים ● עם אישור החוק הוגשו נגדו ארבע עתירות בטענה לאפליה ולפגיעה בעיקרון השוויון ● כעת הוציא בג"ץ צו ארעי המקפיא את כניסתו של החוק לתוקף ● נקבע כי דיון בעתירות יתקיים בהקדם האפשרי בפני הרכב מורחב

כיפת ברזל בפעולה מבצעית / צילום: משרד הביטחון

קטאר ניסתה לבטל את העסקה עם רפאל. זה הפתרון שנבחן בגרמניה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: טראמפ שוקל להרחיב את התקיפות באיראן,  העסקה שיכולה לאפשר לייצור כיפת ברזל במפעל פולקסווגן בגרמניה למרות התנגדות קטאר, ואירלנד חוקקה חוק האוסר על סחר עם התנחלויות ● כותרות העיתונים בעולם    

מערכת הלייזר המתוכננת של לוקהיד מרטין / צילום: צילום מסך מיוטיוב

מערכת הנשק האמריקאית שתשנה את עולם הלייזר

המרוץ העולמי לפיתוח נשקי אנרגיה מואץ במטרה להתמודד עם האיום הגובר של רחפנים, טילי שיוט ולוויינים ● ארה"ב מפתחת מערכת לייזר חדשה בהספק שיוכל ליירט טילי שיוט ונחילי רחפנים בעלות נמוכה ● גרמניה ובריטניה מקדמות גם הן מערכות הגנה הכוללות לייזרים ורשתות יירוט ● ומה סין שואפת לשבש? • השבוע בתעשיות הביטחוניות