גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אורי הדומי מרחיב את פעילות מדטרוניק לעולמות הביג דאטה

המנכ"ל שהוביל את מזור רובוטיקה לאחת מעסקאות הרכישה הגדולות בישראל בתחום המכשור הרפואי, חושף לראשונה את פעילותו במדטרוניק: שילוב ביג דאטה ו-AI במוצרי החברה • "לישראל יכול להיות תפקיד מרכזי בבניית פורטפוליו המוצרים"

אורי הדומי / צילום: איל יצהר, גלובס
אורי הדומי / צילום: איל יצהר, גלובס

לפני שנתיים, כשתאגיד מדטרוניק רכש את חברת הרובוטיקה הרפואית מזור ב-1.6 מיליארד דולר, השתנה גם המסלול של אורי הדומי, שניהל את מזור. מנהלים של חברות נרכשות לרוב עוזבים את התאגידים הרוכשים לטובת הקמה של פעילות חדשה, או, לעתים רחוקות יותר, נשארים לנהל את הפעילות שהקימו. הדומי נשאר במדטרוניק, אך בתפקיד מעט שונה. בראיון ל"גלובס" הוא חושף לראשונה את הפעילות החדשה שהוא מוביל, שמטרתה לדאוג לעתיד של תאגיד המכשור הרפואי ולהכניס אותו לעולמות הביג דאטה. 

לדאוג לעתיד בלי לפגוע בהווה

שורשיה של הפעילות החדשה שמנהל הדומי בתוך מדטרוניק נטועים בהחלטה שקיבל כבר ב-2011-2012, עוד לפני שמזור נרכשה. "באותה תקופה החלו המכירות המשמעותיות הראשונות של המוצר שהיה אז המוביל של מזור, מערכת הרנסאנס. שמנו לב שאנחנו נוטים להקצות יותר מדי אנשי פיתוח לכיבוי שריפות סביב המערכות הנמכרות, והייתה תחושה שאנחנו מקריבים את העתיד שלנו לטובת ההווה. מצד שני, ראינו שאנשי מכירות הם מאוד נאמנים ללקוחות שלהם, לפעמים אפילו יותר מלחברה שמעסיקה אותם. למה הכוונה? שאם אומרים להם שאנחנו מפתחים מוצר חדש שעומד להיות מושק, הם יאבדו מוטיבציה והתלהבות לשיווק המוצר הקיים ללקוחות שלהם - הרי בעוד רגע יגיע מוצר טוב יותר. הם, וגם החברה כולה, מעריכים בחסר את הזמן שייקח עד שהמוצר החדש באמת יהיה מוכן".

בעקבות שתי התובנות הללו הקים הדומי פעילות מו"פ סודית, שהעסיקה אנשים שהיו "צבועים" למשימה של בניית העתיד, ולא ניתן היה להסיטם לפעילות הקיימת. הם בנו את הדור הבא והמשופר של המערכת, שהוצג לראשונה בעקבות חתימת שיתוף הפעולה המסחרי עם מדטרוניק ב-2016, שהוביל בסופו של דבר לרכישה. אחרי חשיפת המוצר, המשיך צוות המו"פ הסודי לעבוד על מוצרים חדשים, שנועדו להביא את תחום הרובוטיקה לעידן הביג דאטה והבינה המלאכותית. שוב ביקש הדומי לדאוג לעתיד במסגרת פעילות חבויה, שלא תתנגש בפעילות ההווה.

הדומי לא חשף את הפעילות הזאת כאשר מכר את מזור למדטרוניק. לדבריו, רק לאחר חתימת העסקה הוא שוחח עם ג'ף מרתה, מוביל העסקה מטעם מדטרוניק והיום מנכ"ל החברה, וסיפר לו שיש "סוכריה" נוספת בפעילות מזור שמדטרוניק תקבל. מרתה התעניין מאוד בפעילות הזאת, שהייתה קצת מחוץ לליבת העסקים של מזור, והיא הפכה למרכז Magic) Mazor's Global Innovation Center), מרכז מו"פ לבניית רובוטי העתיד של מדטרוניק. המרכז מנוהל היום על ידי אלי זהבי, שהיה אחד המייסדים של מזור ויד ימינו של הדומי בניהול החברה.

"אני מספר את ההיסטוריה הזאת, כי היא מהדהדת את מה שאנחנו עושים היום במדטרוניק", אומר הדומי. "כשהקמנו את מג'יק, בנינו אסטרטגיה לשילוב בין העולם החדש של המידע לבין העולמות הקלאסיים של המכשור הרפואי המתקדם. התפקיד שאני ממלא היום במדטרוניק הוא דומה. התפקיד שלי הוא למפות לחברה עתיד בממשק שבין יכולות הליבה הקלאסיות של החברה לבין עולמות המידע, בלי לאפשר להווה להשתלט על העתיד, כלומר לקרקע מדי את החזון, ובלי לאפשר לעתיד להשתלט על ההווה. כלומר, הפעילות הזו מספיק לא נגישה למערך המכירות הקיים של מדטרוניק, שהיא אינה גורמת לצוות לאבד עניין במכירת המוצרים הקיימים לטובת הציפייה לעתיד".

לדברי הדומי, הגישה הקלאסית של חברות בסדר גודל של מדטרוניק לחדשנות היא לרכוש אותה מבחוץ, אחרי שההיתכנות שלה כבר הוכחה. "זה קצת ריאקטיבי", הוא אומר היום. מצד שני, הוא מכיר בכך שמדטרוניק עצמה אינה חברת ביג דאטה ואלגוריתמיקה, וכנראה לא צריכה להפוך לכזו, שכן היא מוצלחת למדי (מוצלחת בשווי של 137 מיליארד דולר) במה שהיא כבר עושה.

"ממילא מחקרים מוכיחים כי ברוב רובם של המקרים, הניסיון להסב לחלוטין תחומי פעילות של חברות גדולות, נכשל בדרך כלל", הוא אומר. "אבל אנחנו בכל זאת רוצים לבנות את העתיד של מדטרוניק לעוד 5-15 שנה, וברור כי מהפכת המידע השנייה, מהפכת הביג דאטה והבינה המלאכותית, תהיה חלק מזה".

היכולות שחסרות למדטרוניק

הגישה הנוכחית של הדומי וצוותו היא ליצור מארג רחב ומגוון של קשרים בין מדטרוניק לבין חברות דאטה שהפיתוח שלהן יכול להשתלב בפעילות של מדטרוניק, אך אינו חלק מיכולות הליבה שלה. ישראל היא בסיס טוב לצאת ממנו למשימה כזו. "בישראל קיימים גם הידע הרפואי, גם הידע הטכנולוגי וגם התעוזה להקים חברות שמשלבות ביניהם, ואכן הוקמו חברות מידע כאלה בתחומים רבים ומגוונים", אומר הדומי.

הדומי מונה חמישה סוגי יכולות שמדטרוניק זקוקה להן. "הראשון הוא תרפיות חדשות לגמרי, שבלי מידע אי אפשר לבצע אותן". דוגמה לכך היא הטיפול של חברת תראניקה במיגרנה באמצעות גירוי חשמלי, מתוך למידה של דפוסי ההתקפים וניבוי הופעתו של התקף. דוגמה אחרת היא BrainQ, המשתמשת במידע בזמן אמת כדי לגרות את המוח ולשפר תסמיני שבץ.

"קטגוריה שנייה היא מוצרים המשפרים טיפולים קיימים. לדוגמה, טכנולוגיית ניתוח הדמיות המוח של חברת Viz.ai מאפשרת להגיע במהירות רבה לאנשים שזקוקים לטיפול בשבץ. הטיפול לא ישתנה - הוא יהיה תרופתי או ניתוחי - אבל הצלחת הטיפול וגורל המטופל עשויים בהחלט להשתנות.

"קטגוריה שלישית היא הנגשה של הטיפול למי שלא זכו לו בעבר, באמצעים שונים, למשל על ידי אבחון מוקדם. אני מאמין שהכיוון הזה כולל גם התערבות דיגיטלית מרחוק והענקת שירותים רפואיים מחוץ לחדרי הניתוח.

קטגוריה הרביעית היא ייעול תהליכים במרפאות ובבתי החולים, והחמישית - טיפול הוליסטי עם רכיב ישיר לצרכן. לדוגמה, ישנם מחקרים המראים שהרכיב המשמעותי ביותר בהצלחה של ניתוח גב, כמו זה שמזור עושה, הוא ההשקעה של המטופל בשיקום, והיא נובעת במידה רבה גם מהאישיות והנחישות של המטופל. קשה מאוד לשנות אישיות, אבל אפשר לעזור למטופל באמצעות מתן שירותי שיקום מונגשים, הוליסטיים, שתומכים גם במוטיבציה שלו".

על בסיס חמשת הכיוונים הללו נבנית אסטרטגיית שילוב המידע בתחומי הליבה של מדטרוניק. השאלה היא לא כיצד לבנות פלטפורמות מידע, אלא כיצד לשלב טכנולוגיות מידע במוצרים קיימים ובצרכים שהחברה כבר מזהה. "חברות כמו מדטרוניק מחפשות צמיחה, והשאלה היא לא איך נכנסים לעולם הדאטה, אלא איך הדאטה משפר את הצמיחה של החברה", אומר הדומי. "אנחנו חושבים שלישראל יכול להיות תפקיד מאוד מרכזי בבניית פורטפוליו היכולות והמוצרים שייכללו באסטרטגיה הזאת", אומר הדומי.

רשת של קשרים והסכמים

בשלב הראשון, המשמעות בפועל היא יצירת קשר בין הדומי לבין חברות שעשויות להתאים לאסטרטגיה הזאת, תחילה ללא מחויבות הדדית. "כיוון שחוץ מהכובע של מדטרוניק יש לי גם הכובע של הרצון לבנות כאן בארץ תעשייה חזקה בתחום הרפואי, בחרתי כמה חברות שאני מאוד מעריך וכיף לי לעבוד עם האנשים בהן, והן גם רלוונטיות לחזון הכללי שלנו. ויצרתי איתן מערכת יחסית של התייעצות תדירה ותמיכה, שאולי יתפחו בעתיד, אבל בינתיים תורמים לשני הצדדים".

חברות אחרות שענו על דרישות החזון חתמו על הסכמי שת"פ יותר רשמיים עם מדטרוניק. לדוגמה, אלפא אומגה, שפיתחה טכנולוגיה להדמיית מוח ולניווט מכשירים בתוך המוח, חתמה עם מדטרוניק על הסכם שיווק משותף. וכך גם Cathworks שפיתחה טכנולוגיה להדמיה של עורקי הלב, ו-EDP, המשווקת מערכות להנחיית מכשירים לטיפול בהפרעות בקצב הלב.

במקרים אחרים, נחתמו הסכמים לפיתוח משותף של מוצרים או הוכחות היתכנות משותפות. הסכם כזה נחתם כבר עם חברת מונפורט (Mon4t) שפיתחה מערכת לאבחון הפרעות מוטוריות/ נוירולוגיות באמצעות הטלפון הסלולרי. "זו חברה שיודעת לתת בזמן אמת מידע כמותי ומדויק על הסימפטומים של מטופל, וחלק מהחזון שלה הוא להנגיש את המידע לתרפיה שמשפיעה על התסמינים של המטופל", אומר הדומי. "אנחנו מפתחים איתם אב טיפוס שיהווה הוכחת היתכנות לצורך יישום הטכנולוגיה שלהם באינדיקציות נוספות".

ישראל מאבדת את היתרון במידע דיגיטלי

למדטרוניק יש היום שישה מרכזי פיתוח בישראל, בתחומים שונים, ומרכז שיווק אחד, כך שלחברות בתחומים רבים ומגוונים יש אפשרות לשתף פעולה סביב מוצרים של מדטרוניק אפילו בתוך גבולות המדינה.

במקרים מסוימים, שיתופי הפעולה סביב עולמות הדאטה מובילים לבסוף לרכישות ולהכנסת הפעילות בתחום הדאטה לתוך ליבת הפעילות של מדטרוניק. כך, לדוגמה, נרכשו חברת ויז'ן סנס, בתחום הניווט התוך-מוחי, וחברת ניוטרינו, הפועלת עוד יותר רחוק מעולמות הליבה של מדטרוניק - ניתוח ועיבוד מידע בתחום התזונה והטיפול בסוכרת.

"לניוטרינו יש יכולות מאוד מרשימות ואני יכול לראות מצב שבו במקום קומה אחת שעוסקת בסוכרת, זו תהיה חברה של 5-6 קומות שכל אחת מהן מיישמת את הטכנולוגיה של ניוטרינו לתחום רפואי אחר, שתועשר ביכולות שנביא מחברות ישראליות אחרות", אומר הדומי.

הדומי אמנם מתפעל מהאקוסיסטם המקומי בתחום המידע הרפואי, אך יש לו גם מילה של ביקורת. "במשך שנים רבות חשבנו כאן בישראל שהעובדה שהקדמנו את רוב העולם בדיגיטציה של המידע הרפואי שלנו מקנה לנו יתרון תחרותי שאינו בר גישור. אולם בשנים האחרונות גם מרכזים רפואיים ענקיים בארה"ב, באירופה ובאסיה עוברים אותו תהליך, והפער הצטמצם.

"אני רואה שאפילו חברות ישראליות פונות לפעמים למדינות אחרות כדי להשיג מידע רפואי משום שהתקשו לצלוח את הביורוקרטיה שבחיבור לבעלי המידע בארץ (קופות החולים ובתי החולים ומשרד הבריאות עצמו). אני מזמין את הגופים האלה לייעל ולפשט ולהאיץ את תהליכי העבודה. היום הפער בין האופן שבו המידע הרפואי הישראלי מוצג לעולם לבין המציאות הוא אדיר".

בינתיים, מזור ומג'יק הולכות וגדלות ומעסיקות כ-200-300 עובדים. "הגיוסים בחברות הללו המשיכו לאורך כל תקופת הקורונה, אפילו כשמדטרוניק עצרה גיוסים בחלק מהחברות שלה בעולם", אומר הדומי. "אני מאוד אוהב לנסוע בכביש החוף ולראות את מגרש החניה המלא של החברה, ולדעת שהולכת ונבנית פה תעשיה רפואית".

אורי הדומי

בן 53, סמנכ"ל פיתוח עסקים חדשים, אסטרטגיות ושותפויות במדטרוניק ● בעל תואר שני בכימיה תעשייתית ומינהל עסקים מהאוניברסיטה העברית ● בעבר כיהן כסמנכ"ל כספים וסגן נשיא לפיתוח עסקי בחברת DenX למכשור רפואי דנטלי וכמנכ"ל מזור

מדטרוניק

חברת המכשור הרפואי הגדולה בעולם, המתמחה במכשירים מושתלים, הוקמה ב-1949 ומנוהלת היום על ידי ג'ף מרתה ● שווי השוק שלה: 137 מיליארד דולר ● ב-2018 רכשה את מזור רובוטיקה תמורת 1.6 מיליארד דולר, אחת העסקאות הגדולות בישראל בתחום המכשור הרפואי ● חוץ ממזור רכשה מדטרוניק 9 חברות ישראליות נוספות

יכולות הביג דאטה וה-AI שמדטרוניק מחפשת

■ טיפולים חדשים, שאינם ניתנים לביצוע ללא ביג דאטה
■ מוצרים המשפרים טיפולים קיימים
■ הנגשת הטיפול, לדוגמה באמצעות אבחון מוקדם
■ ייעול תהליכים במרפאות ובבתי החולים
■ טיפול הוליסטי, שתומך לדוגמה גם במוטיבציה לשיקום

עוד כתבות

ב-OECD מעריכים כי המלחמה תוביל לפגיעה בתוצר בישראל בהמשך השנה / צילום: ap, Ariel Schalit

ארגון ה-OECD: הצמיחה בישראל תרד, ענף הבנייה יתאושש באופן חלקי

בדוח שפרסם ה-OECD צוין כי המלחמה תפגע בתוצר של ישראל ב-2024 ● לצד זאת, להערכתם, קיים חשש כי רכיבי ההשקעות וענף הבנייה יתאוששו באופן חלקי בלבד ● בדוח מציינים לחיוב את העלאת המע"מ ל-18% ב-2025, ומעריכים כי האינפלציה בישראל תרד בהמשך השנה

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

לא בעזרת הצבא: כך יכולה ישראל להכריע את איראן

התקיפה האיראנית הכושלת נגד ישראל יצרה חלון הזדמנויות נדיר לסיכול התחמשותה הגרעינית של איראן ● במקום לפתוח בעימות צבאי, מהלך בעל השפעה מוגבלת, לו מתנגדת הקהילה העולמית, ישראל צריכה לגבש כוח משימה בין־לאומי שמטרתו לחנוק את איראן במישור הכלכלי

שוטרים פורצים לבניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: ap, Cliff Owen

המשטרה משחררת את אוניברסיטת קולומביה, וטראמפ משחרר את לשונו

כיבוש קמפוס האוניברסיטה הניו יורקית בידי פרו–פלסטינים הסתיים, לאחר שבין המוחים התגלתה נוכחות של "מהפכנים מקצועיים" ● האלימות בקמפוסים תועיל לדונלד טראמפ, המוביל בסקר האחרון בהפרש ניכר, וחושף בגלוי את הבוז והטינה שלו כלפי ישראל וכלפי נתניהו

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: Reuters, AHMAD AL-RUBAYE

לאחר חשיפת גלובס: בלומברג מדווחת כי טורקיה עוצרת לחלוטין את קשרי המסחר עם ישראל

בבלומברג דיווחו כי עדיין לא מדובר באישור רשמי, אלא בדיווח של גורמים טורקיים ● מוקדם יותר היום נחשף בגלובס כי בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף ● בנוסף, חברת התעופה הטורקית MNG מפסיקה לייבא מטענים לישראל

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

גרינפלד אורי / צילום: איל יצהר

הכלכלן והאסטרטג אורי גרינפלד מצטרף לקבוצת אגם לידרים

גרינפלד, כיהן בתפקיד האסטרטג הראשי של פסגות במשך כעשור ● גרינפלד: "זוהי דרך חדשה ומבטיחה עבורי, אגם לידרים בעלת מוניטין רב שנים בתחום הפנסיוני והפיננסי"

אפרת שפר / צילום: שלמה שהם

כמה יקבל כל מפונה שיירשם לתוכנית התעסוקה החדשה בחיפה?

יוזמה של החברה הכלכלית חיפה, שותפות חיפה־בוסטון והעירייה מציעה רצף תעסוקתי למפונים שנותרו במלונות ● ד"ר אפרת שפר, מובילת התוכנית: "המטרה היא להעלות אותם על מסלול השיקום"

5,000 דולר לפליט: המצרי שמגלגל מיליונים על חשבון תושבי עזה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ארה"ב וסעודיה קרובות מתמיד להסכם, גם בלי ישראל, אסמעיל הנייה כבר כמעט שבועיים באנקרה, במצרים עושים מיליונים מפליטים בעזה וארה"ב משלבת טכנולוגיה ישראלית בנגמ"שים ● כותרות העיתונים בעולם 

הרמטכ''ל הרצי הלוי / צילום: חדשות 12

הרמטכ"ל: המתקפה בעזה תלך חזק, מכינים גם מתקפה בצפון

הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ישראל פתחה מחדש את מעבר ארז להעברת סיוע הומניטרי, 30 משאיות הוכנסו לצפון הרצועה • שר הביטחון גלנט נפגש עם שר החוץ האמריקני בלינקן בכרם שלום: "מחויבים לשחרור החטופים, ונערכים לפעולה ברפיח" • עדכונים שוטפים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP, Shutterstock

הסימנים מצטברים: האינפלציה בארה"ב עקשנית במיוחד

סימנים על כך שהאינפלציה בארה"ב עיקשת במיוחד ממשיכים להכביד על שוק המניות האמריקאי ● באפריל המגמה החריפה, כשהמדדים המובילים רשמו חודש גרוע במיוחד, ודוחות חברות הענק הצביעו על התקררות במכירות ● כלכלנים: תסריט שבו האינפלציה תחזור ליעד בלי פגיעה חדה בצמיחה או בתעסוקה רחוק מאוד

יו''ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול / צילום: Associated Press

פאוול שולל העלאת ריבית נוספת ומרגיע את המשקיעים

הריבית בארה"ב נותרה על שיעור של 5.5% בהתאם לציפיות ● עפ"י ההערכות, הנתונים הכלכליים החיוביים בארה"ב, לצד האינפלציה הדביקה, מרחיקים את הסיכויים להפחתת ריבית בטווח הקרוב ● פאוול הדגיש כי הנתונים הכלכליים לא נתנו לפד את הביטחון להוריד את הריבית, אך שולל אפשרות להעלאת ריבית

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

מתן ותומר, מייסדי חברת Apex / צילום: בן חכים

הם עוד לא בני 40 וכבר הצליחו לגייס את היזם המדובר בעולם לחברת הסייבר שלהם

מתן דרמן ותומר אבני ראו מקרוב את מהפכת הבינה המלאכותית קורמת עור וגידים במהלך שירותם הארוך ב־8200 ● לפני עשרה חודשים, הם הקימו חברה שמאבטחת את השימוש ב־ChatGPT, וכך מנטרלת את הרתיעה ממנו בקרב מנהלים ● היום, סם אלטמן מייעץ להם ומשקיע מכיסו

נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן נואם בעצרת סולידריות עם הפלסטינים בסוף אוקטובר / צילום: ap, Emrah Gurel

טורקיה מפסיקה את המסחר עם ישראל: מה המשמעויות ואילו ענפים יפגעו?

כפי שנחשף בגלובס, טורקיה החליטה על הפסקת הסחר עם ישראל מבלי להודיע על כך באופן רשמי ● טורקיה היא מקור היבוא החמישי בגודלו בישראל, שפיתחה תלות גדולה במיוחד במוצרי המלט ● איך המהלך ישפיע על המדפים שלנו, ולמה דווקא עכשיו? גלובס עושה סדר

שר המשפטים יריב לוין / צילום: מרים אלסטר/פלאש90

לוין סירב למנות, וחברי הוועדה התקפלו: אלו 32 השופטים החדשים שנבחרו

לוין סירב לאפשר הצבעות שאינן ברוב של כל חברי הוועדה, וכך הצליח למנות מועמדים שחברי הימין ביקשו לקדם ● לבית המשפט המחוזי בירושלים מונה רק שופט אחד, על אף שישנם תקנים פנויים נוספים, בשל מחלוקת על זהות יתר המועמדים

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

משרדי אאורה בגבעתיים / צילום: טלי בוגדנובסקי

החברה שמוכרת חלומות לדירות בגבעתיים, אבל בעירייה לא מכירים

בדיווח לבורסה כללה חברת אאורה פרטים על יחידות הדיור שתקים בפרויקט התחדשות עירונית ברחוב כצנלסון בגבעתיים ● בעירייה אומרים: "הנתונים אינם תואמים את המציאות", ומצביעים על מקרה דומה שקרה עמה בעבר

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס