גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חוויית ענן מלאה - כך תנהלו Data Center וירטואלי מלא בתוך הארגון

עבודה ב-Data Centers דורשת סנכרון בין כל חלקי המערכת בארגון: תקשורת, איחסון ושרתים ● פתרונות של תשתית אחודה שהולכים ומשתדרגים כיום, נותנים מענה לכלל התשתיות ומקלים את הניהול והתחזוקה השוטפים של מערכות המידע

ספקי תשתיות נדרשים להיות היום one stop shop / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב
ספקי תשתיות נדרשים להיות היום one stop shop / צילום: Shutterstock/א.ס.א.פ קרייטיב

הכתבה בשיתוף הראל טכנולוגיות מידע

גם כשנדמה שהטכנולוגיה כבר הגיעה לשיא, ונראה כי אין לאן להתקדם ממנו - תמיד אפשר לעשות עוד צעד, לשפר עוד היבט, לחדד ולחזק את דרך ההתנהלות של עוד תהליך ואת הביצועים של עוד מערכת. צעד כזה בדיוק נעשה בפתרונות התשתית האחודה, (HCI (Hyper-Converged Infrastructure.

ספקי התשתיות נדרשים כיום לתת דגש על שני דברים מרכזיים כדי להציע את השירותים המתקדמים ביותר בתחום: להיות one stop shop הנותנת מענה לכלל התשתיות של החברות ולספק פתרונות שיקלו על ניהול ה-IT בחברות עצמן.

אבינועם צפלאווי, מנהל מחלקת הפריסייל בחברת הראל טכנולוגיות מידע, ספקית תשתיות IT הפועלת כבר 30 שנים בתחום בישראל, אומר כי "סנכרון יעיל של מערכות המחשוב בארגון מתבצע באמצעות פתרונות HCI, המאגדים תחת ניהול משותף את כלל מרכיבי ה-Data Center - בכל הקשור למשאבי המחשוב, האחסון, התקשורת והניהול. כך מתאפשר ללקוחות למקסם את ניצול המשאבים הקיימים בארגון ולהשתמש בהם בצורה אופטימלית. זאת בהתאם לדרישות של הארגון".

לדבריו, הלקוחות מבקשים כיום לחוות את חוויית הענן. כלומר, את ניהול המידע הארגוני במעין Data Center פנימי של הארגון. דרישה זו מקבלת מענה בצורה מיטבית באמצעות יישום פתרונות HCI בארגון, אשר היתרון המובהק שלהם הוא צורת הניהול של כלל המערך. הדבר מתבטא בחיסכון בזמני הלימוד של המערכת, ביכולות יישום והקמה וביצועי המכונות הוירטואליות, בגמישות ובקלות המעבר של המערכת לסביבה טכנולוגית חדשה, ביכולת לספק מענה גם לצרכים עתידיים בארגון ועוד.

מערכות תשתית אחודה מאפשרות ללקוחות גם גמישות בהגדלת נפח האחסון ופתרונות מודולריים לשינוי ולהוספת "שטחים" ל-Data Center ללא צורך ברכישה מראש; היא חוסכת זמן וכסף לארגון המשתמש בה.

גם משבר הקורונה הדגיש בפני ארגונים רבים את הגמישות של פתרונות התשתית האחודה. צפלאווי מסביר: "בעקבות הקורונה וההגבלות שהביאה עימה, לקוחות רבים מצאו עצמם נדרשים לספק מענה למשתמשים בתשתיות הארגוניות בעזרת חיבור מרחוק. מגמה זו מקבלת מענה בצורה מיטבית בעזרת פתרונות HCI, בזכות היכולת להקצות משאבי מידע ונתונים לפי צורכי הלקוח, וניטור 'צווארי בקבוק' מבחינת עומס המידע העובר ב'צנרת' הארגון - כך מתאפשר ללקוחות לעמוד בדרישות ההולכות וגוברות למשאבי מידע מנוהלים מרחוק".

אבינועם צפלאווי, מנהל מחלקת הפריסייל בחברת הראל טכנולוגיות / צילום: הראל טכנולוגיות

שתיים מהיצרניות המובילות כיום בעולם בפתרונות HCI הן VMware ו-Lenovo. החברות מציעות חבילות רישוי VMware על גבי פלטפורמת שרתי Rack סטנדרטיים או לחילופין סדרה ייעודית ממשפחת VX מבית Lenovo שמקטינות את בעיות התאימות בין המערכות השונות ומאפשרות את ניהול התשתית האחודה. במקרה של Lenovo מערכות הניהול של התשתית האחודה מורחבות באמצעות המערכת המתקדמת של Lenovo XClarity.

תשתית ה-HCI של הראל, VMware ו-Lenovo במחיר מבצע לרגל 15 שנות שיתוף פעולה. לפרטים הקליקו כאן>>

"בעיניי, העוצמה העיקרית של השתיים הוא שיתוף הפעולה החזק ביניהן בתחום, המתבטא בהעמדת מערכות ייעודיות עבור תשתיות HCI. הן מציעות יחד פלטפורמה המאפשרת גמישות מיטבית, הן בשלבי ההקמה והן ביכולות הגדילה המודולריות וביכולות הניהול המתקדמות", אומר צפלאווי.

VMware ו-Lenovo עובדות בשיתוף פעולה עם חברות תוכנה ואינטגרציה מובילות בעולם כדי להעניק פתרונות HCI שניתנים לפריסה מלאה בארגון, לצורך ניהול מלא של סביבת המידע. לכן בהראל טכנולוגיות חברו אליהן. "הראל טכנולוגיות היא אינטגרטור מוביל בעולם התשתיות, וביכולתה לספק ללקוחותיה את המענה המיטבי לצרכים הנדרשים", מציין צפלאווי. לדבריו, החברה מבצעת עבור הלקוחות, לפני רכישת פתרון ה־HCI, מיפוי מלא של התשתיות ותהליך להבנת צווארי הבקבוק הקיימים בתשתית. על סמך אלו החברה מספקת המלצה מלאה על פתרונות לשדרוג התשתיות. בנוסף על כך, מוצעת ללקוחות POC (בדיקת היתכנות) עבור הסביבה הנדרשת באתר הלקוח, ללא כל התחייבות ומתוך הבנה שמדובר בתשתיות ליבה חשובות עבור הארגון.

כדי להמחיש את השילוב המשולש הזה, הראל-VMware-Lenovo, משתף צפלאווי בסיפור לקוח מהעת האחרונה. "מדובר במוסד אקדמי, שביקש להקים סביבה שתספק מענה לפקולטות בארגון, וכן לתשתיות ליבה פנימיות. כלומר סביבת HCI שתאפשר להם לנהל את משאבי המידע בצורה קלה. בארגונים גדולים מסוג זה לרוב יש לכל פונקציה בתחום המחשוב מנהל נפרד וכך, לדוגמא במידה ורוצים להקים מכונה וירטואלית חדשה, למשל, הם צריכים לפנות למנהל אחד שיקצה להם 'פורטים' לטובת העברת הנתונים, למנהל שני שיקצה להם נפח אחסון ועוד. כאן ביקשו מערכת אחת שתנוהל בצורה אחודה, ושתהיה שלהם בשליטה מלאה עליה".

על מנת להתמודד עם הדרישה הזאת החברה ביצעה בדיקה של כלל הדרישות - הן בהיבט של האפליקציות הנדרשות לאותה סביבה טכנולוגית, הן בהיבט של סוג ה-Hypervisor לניהול המכונות הווירטואליות שאיתו הלקוח רוצה לעבוד, והן ביחס לביצועי המערכת הנדרשים והתממשקות המובנית של הפתרון למערכות הקיימות. "בתום הבדיקה המקיפה החלטנו עם הלקוח שהדרך הנכונה היא ליישם אשכול של מחשבים מסוג VMware HCI על גבי שרתי Lenovo. כך בנינו עבורם פתרון ייעודי שענה בדיוק על הצרכים שהגדירו", מסביר צפלאווי.

המערכות שמציעות VMware ו-Lenovo מבוססות SDDC - Software define data Center. כלומר, Data Center המוגדר על ידי תוכנות. אלו מערכות המעניקות ללקוחות את היכולת לבחור וליהנות מסל פתרונות רחב ביותר - אשר מציע יכולות אבטחת מידע, יכולות התממשקות עם הענן, יכולת יצירת סביבה דמוית ענן בתצורות האופייניות לשרתי הארגון ועוד.

"לאחר התהליך שבצענו", אומר צפלאווי, "נרשמה דרישה הולכת וגדלה של משתמשי קצה, הלקוחות של אותו ארגון, לעבור ולהשתמש בסביבה זו גם ביישומים נוספים שלא תוכננו במקור". גם הדרישה הזו קיבלה מענה מלא בזכות היכולות המודולריות המובנות של פתרונות HCI מבית Lenovo & VMware. בשורה התחתונה, ניתן ללמוד מסיפור הלקוח כי הוא ביקש מערכת אחודה הן בהיבט הניהול, הן בהיבט ההקמה והן בהיבט התמיכה - וזכה למענה המיטבי הודות למקצועיות, נסיון ולשירותיות של הראל טכנולוגיות ולשיתוף הפעולה ההדוק של שלוש החברות.

תשתית ה-HCI של הראל, VMware ו-Lenovo במחיר מבצע לרגל 15 שנות שיתוף פעולה. לפרטים הקליקו כאן>>

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט ננעלה בירוק לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עלו אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרו קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Evan Vucci

בזמן שהוא מתלבט בנוגע לאיראן, טראמפ חטף מכה בגובה 175 מיליארד דולר. לפחות

175 מיליארד דולר הוא הסכום המוערך שגבה ממשל טראמפ מיבואנים בגין תוכנית המכסים שבוטלה ע"י בית המשפט ● האם הממשל יידרש להחזירם?

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים, פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

דיווחים בתקשורת הזרה ושיחות עם שורה של גורמים משרטטים את דמותו של המיליארדר ואיל התקשורת פטריק דרהי, שבנה אימפריה על הלוואות בעידן של כסף זול, מתמודד מול חובות של עשרות מיליארדים וכעת רוצה גם לרכוש את רשת 13

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו על פי החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים וקריפטוגרפיה

שלט המכריז על המבצע של גינדי. מה זה יעשה להכנסות המדינה ממסים? / צילום: פרטי

עד מתי נסכים לשלם מס רכישה ומע"מ על מחירי דירות פיקטיביים?

הלמ"ס ספגה ביקורת על הצגת תמונה ורודה מדי של מחירי הדירות, אבל קופת המדינה גורפת הון ממחירים שלא מביאים בחשבון את המבצעים ● צודקת או לא, כשהלמ"ס אומרת שהמחירים חזרו לעלות, יותר מדי אנשים משתכנעים וחוזרים לשוק - והמחירים טסים ממילא

ד''ר ירון דניאלי / צילום: גבריאל בהרליה

"אחד הרוכשים איראני לשעבר, והיה חיבור": האקזיט של חברת המכשור הרפואי מישראל

חברת האבחון הישראלית Metasight נמכרה ב59 מיליון דולר עם אופצייה ל-90 מיליון דולר נוספים ● הרוכשת גארדנט הלת' תהפוך את מרכז הפיתוח של מטאסייט ברחובות לאתר שלה בישראל

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

חוות שרתים של אמזון / צילום: Reuters, Noah Berger for AWS

יזמי נדל"ן ואנרגיה רוצים נתח מהתעשייה הזו: האם יהיה מקום לכולם?

הבהלה לבינה המלאכותית הפכה את חוות השרתים לטרנד הלוהט ● עם זאת, המרוץ לבניית עשרות מתקנים חדשים מתנגש עם רשת חשמל מוגבלת ותחזיות צריכה שזינקו פי שניים ● כך, ניצבת ישראל בצומת, בין הפיכה למעצמת מחשוב לבין הסיכון שמבני הענק יפכו לפילים לבנים: "יהיה חשמל לכולם, הוא פשוט יהיה הרבה יותר יקר"

נשימה / צילום: Shutterstock

מחקרים מגלים: איזה איבר עשוי להחליף את הריאות

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

נושאת המטוסים האמריקאית אברהם לינקולן / צילום: ap, Brian M. Wilbur

דריכות למתקפה: עוד משחתת אמריקאית נכנסת לאזור

טראמפ נתן אתמול דדליין לאיראן: 10 ימים או 15 ימים • דובר צה"ל אפי דפרין: "אנחנו עוקבים אחר ההתפתחויות האזוריות וערים לשיח הציבורי בנושא איראן" ● טראמפ בהצגת מועצת השלום: "אסור שיהיה לאיראן נשק גרעיני" • איראן במכתב למזכ"ל האו"ם: אם נותקף - נגיב נגד בסיסים אמריקניים באזור ● עדכונים שוטפים

נשיא סין שי ג'ינפינג / צילום: Reuters

חיזור שקט בארץ, מתקפה פומבית בבייג'ינג: המשחק הכפול של סין מול ישראל

בעוד שבזירה הבינלאומית סין משמרת קו ביקורתי נגד ישראל כדי להתבדל מוושינגטון, בשטח היא מנמיכה להבות ● המטרה, לפי המומחית קאריס וויטי: ליהנות מהיכולות הישראליות בלי לשלם את המחיר הפוליטי הכרוך ביחסים גלויים ● במקביל, היא ממשיכה לחבק את טהרן

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: שלומי יוסף

תושב הצפון שמגלה: מדוע לכפר גלעדי חזרו כל התושבים בעוד שלקריית שמונה חזרו רק מחצית

במסגרת הסיור הכלכלי לבאי כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הוצגו מתחם סטארט־אפים חדש, מרכז קולינרי בהשקעה של 100 מיליון שקל והתרחבות אקדמית - בניסיון  לעצור את בריחת החברות והתושבים מהאזור

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה ננעלה בעליות; השקל התחזק, ישראל קנדה זינקה ב-7%, הבורסה לני"ע ב-6%

מדדי הביטוח והבנייה זינקו במעל 2% ● מחזור המסחר עמד על 5 מיליארד שקל ● עליות באירופה ובחוזים בניו יורק ● דריכות בוול סטריט לקראת ההכרעה על מכסי טראמפ ● השקל מתחזק הבוקר ל-3.12 שקלים לדולר ● מחירי הנפט עולים ● הקרן האקטיביסטית שמהמרת: כוכבת ה-AI הבאה היא מיפן

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

רונן בר / צילום: אוהד צויגנברג

משפחת ראש השב"כ לשעבר הבטיחה הנפקה של 2 מיליארד שקל

הנפקת פרודלים, חברת תמציות הטעם והריח לתעשיית המזון והמשקאות שבשליטת משפחתו של ראש השב"כ לשעבר רונן בר, בדרך להשלמה ● המהלך שזכה לביקוש גבוה יכלול גיוס של 390 מיליון שקל תמורת 15% מהחברה

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

אייפון 17 פרו מקס / צילום: יחצ

כך תאריכו את חיי הסוללה באייפון שלכם

עדכוני גרסה באייפונים מובילים לעתים לכך שהסוללה דווקא מתרוקנת מהר יותר, ובעוד באפל מבהירים שמדובר במצב זמני - יש כמה שיטות להתגבר על כך ● מבהירות המסך דרך שימוש ב–wifi ועד הטענה של פחות מ–80%