גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בקצב הברנדפורמנס: JoyTunes הצליחה להגיע מיליוני משתמשים בלי הטלוויזיה

באפליקציית לימוד הנגינה JoyTunes בנו מותג על גלובלי והגיעו למיליוני משתמשים פעילים באמצעות מאות סרטוני וידאו בדיגיטל, ובלי דולר אחד ב-TV (בינתיים) ● אורחים מנתחים מהלכים שיווקיים מעבר לים, מדור חדש 

JoyTunes. גיוון קריאטיבי אינסופי / צילום: יוטיוב
JoyTunes. גיוון קריאטיבי אינסופי / צילום: יוטיוב

ב"גלובס" מכים את המומחים עם מדור חדש: "השראה בטוחה" - במסגרתו בכירי
עולם השיווק והפרסום יבחרו, יכתבו וינתחו מהלכים מעוררי השראה בענף. מרביתם מחו"ל, אבל גם כאלו שהבריקו במיוחד בארץ

לפני כמה ימים נתקלתי שוב במודעת וידאו מעולה של Joytunes, זה היה זמן ממש קצר אחרי שנתקלתי בשלוש אחרות, כולן של אותה חברה ובמסגרת חודש אחד. אוקי, כמה פרסומות שעלו בבינג' לא צריכות להפתיע מצד החברה שהמציאה ומובילה את את קטגוריית אפליקציות לימוד נגינה והגיעה לשווי של כ-200 מיליון דולר. במיוחד לא בתקופה שכולנו יושבים בבית ומאמצים כל תחביב אפשרי. למרות זאת נכנסתי לבדוק והופתעתי - כמות סרטי הוידאו שהחברה הזו מייצרת ברבעון נתון דומה יותר לתוצר השנתי של סטודיו בינוני ב-LA, כשרמת הגיוון הקריאייטיבי והשונות ביניהם בסיפור, במסרים, בתועלות, בקהל היעד מדהימה לא פחות בכל קנה מידה. ברור שיש פה משהו חדש שכדאי להבין.

חשוב לציין ש-Joytunes היא לא החברה הראשונה ששמה את מלוא כובד משקלה על וידאו בדיגיטל - Wix פועלת ככה כבר זמן כה רב, עד שכבר יש על זה פארודיות. אנחנו רואים עוד ועוד מותגים שמוותרים על פרסומת הסופרבול או ברייק הזהב במושגים שלנו ופועלים באמצעות נוכחות רציפה ומתחדשת כל הזמן, במיוחד המותגים הצומחים והחדשניים ביותר (מה שנקרא Category Builders) שאין להם יכולת לעשות גם וגם.

כדי להבין את גודל המהפכה בשיטת העבודה שווה להבין כמה דברים מעניינים שכדאי ללמוד מהם.

גרסאות שונות בווידאו. התוצאות נמדדות, ורק אז עולים קומה / צילום: מתוך יוטיוב

מותגים שנבנים מתוך דאטה

התבוננות מהירה בספריית המודעות הפעילות של Joytunes שנמצאות כרגע באוויר מראה בברור: השיטה שהכרנו לבניית מותגים משתנה. אם פעם ריכזנו את כל המאמצים סביב קמפיין גדול אחד שיספר את סיפור המותג בדרך אחת ובו זמנית לכלל הלקוחות, ההבנה של המותגים הצומחים ביותר כרגע היא שכיום זו שיטה פחות רלוונטית.

לפחות לא כשאתה רוצה להתבסס ולהגיע לנתח שוק משמעותי. מותגים כמו Joytunes משתמשים בווידאו כ"מחקר חי" כדי לבחון במקביל מספר רב של רעיונות קריאייטיביים, מסרים, תועלות וצורות להנעה לפעולה (Call to actions) מול אותו קהל לאורך ה-Funnel ומול קהלים שונים. במקום להחליט על פי תחושת בטן או נסיון ולשים הכל על מהלך אחד, הם בוחנים את ההשערות שלהם בסקייל קטן ונותנים לתוצאות לדבר.

הגרסה "הזוכה" היא זו שהביאה את התוצאות הטובות ביותר ביחס ל-BM וליעדים והיא זו שתזכה לגרסאות נוספות ומשודרגות במושגים של Production Value (ערך הפקתי). פרסומת ה-TV מבחינת המותגים האלו תגיע בסוף תהליך הלמידה אם בכלל, כשנסיון והבטחון במה שעובד כבר גדול מאוד וכל הערוצים והקהלים כבר מוצו. תהליך מאוד שונה מזה שהורגלנו בו בבניית מותגים, אבל הרבה יותר נכון מבחינת ניהול סיכונים ושימוש בהזדמנויות השיווקיות שיש בידינו כיום.

מכניסים את הווידאו הביתה

אחד היבטים המהפכניים ביותר בשיטת העבודה הזו חברות כגון JoyTunes בחרו, אך גם בלתי נמנע באותה נשימה, הוא ההיבט התפעולי. ברור לחלוטין בשיטה הנוכחית ובמודל הקיים בין מותגים לספקי ההפקה והפרסום אין אפשרות לייצר כמות וידאו כגון זו הנדרשת בשיטת עבודה מעין זו נחשבת לאין סופית. תהליך ההפקה הנוכחי של אסטרטגיה, קריאייטיב, הפקה, עריכה והאישורים הנדרשים בכל שלב אינם רלוונטיים בשיטה זו של "Live Creative Testing".

הפתרון ש-JoyTunes מצאו לכך, ואני מאמין שמותגים נוספים ילכו בדרכם, הוא שהכל נכנס הביתה. זה נשמע דמיוני אבל כיום צוות הקריאייטיב שלהם הוא פנימי לחלוטין - תסריטאות, צילום והפקה, בימוי ועריכה וכל שאר הפונקציות הנדרשות לניהול מלא של תהליך הפקת וידאו מהיום להיום. מסתבר שאפילו השחקנים תום טרגר ואור פז, המוכרים לרובכם כצמד חלוצי היוטיוברים SugerZaza (תשאלו את הילדים אם לא נשמע לכם מוכר) הם כיום עובדי חברה קבועים וחלק בלתי נפרד מכל התהליך הקריאייטיבי. עם זאת, מי ש"משחקים" ברוב הפרסומות ש-Joytunes מפיקים הם לא יוטיוברים מקצועיים או שחקנים, אלא משתמשי אפליקציה אמיתיים שהם חלק מקהילת המותג העצומה של המותג והם מצלמים את עצמם ומספרים את הסיפור בצורה משכנעת ואותנטית לא פחות. Joytunes נותנת להם את הבמה ובאמצעות אותו צוות פנימי הופכת את התכנים האלו למודעות "אמיתיות" לצד הפרסומות המופקות.

לפי הצוות של Joytunes שיטה זו של הכנסת ההפקה Inhouse מוכיחה את עצמה כל יום מחדש, לא רק בייעול התהליך ועמידה ביעדי כמות התוצרים, אלא גם ב-ROI ובתוצאות.

בניית מותג או יצירת המרות? ההפרדה נעלמת

הדבר המעניין ביותר בשיטת העבודה של מותגי Video Performance הוא המיזוג בין המטרות השיווקיות שבא לידי ביטוי במדידה- בעוד שמותגים "קלאסיים" מפרידים בין בניית מותג לבין יצירת תוצאות בטווח הקצר מבחינת מדידה, כלים וערוצים, מותגים כמו Joytunes יודעים לייצר שילוב בין השניים. כלים ושיטות מדידה חדשות נבנו כדי שכל מודעה תמדד גם במושגים של בניית מותג- יצירת מודעות ובניית תפיסות, וגם במושגים של תוצאה מיידית (הורדה או שימוש). ההבדל בין המודעות השונות הוא רק במינון בין השניים. את השימוש במושגים כמו Branding ו-Performance (שיווק מבוסס תוצאות) החליף מושג אחד- BrandFormance ושיטת מדידה אחידה. מצד שני, יש גמישות אדירה ולמידה יומיומית מכמות האקסקיושנים האין סופית. כך נבנה חוזקו של מותג גלובאלי מדהים מלמטה למעלה ובלי הפקות ענק.

עם התחזקותו המשמעותית של הווידאו וההזדמנויות שהוא מביא עמו לצמיחה של מותגים בפלטפורמות השונות, אני מאמין שנראה עוד הרבה מותגים שפועלים בצורה כזו. מעניין לראות את השינוי שזה יביא למודלים ולתהליכים שבהם השתמשנו כדי לבנות עד היום מותגים. במיוחד מעניין כיצד זה ישפיע על מותגים מסורתיים שהתרגלו לפעול בדרך מאוד שונה. 

הכותב הוא שותף וסמנכ"ל אסטרטגיה בסוכנות הדיגיטל Great Digital Partners

עוד כתבות

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר, שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה, וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

רונן בר / צילום: אוהד צויגנברג

משפחת ראש השב"כ לשעבר הבטיחה הנפקה של 2 מיליארד שקל

הנפקת פרודלים, חברת תמציות הטעם והריח לתעשיית המזון והמשקאות שבשליטת משפחתו של ראש השב"כ לשעבר רונן בר, בדרך להשלמה ● המהלך שזכה לביקוש גבוה יכלול גיוס של 390 מיליון שקל תמורת 15% מהחברה

המשרוקית. עו''ד עמית חדד / צילום: איל יצהר

איך ייתכן שעמית חדד מייצג כל־כך הרבה מסביבת נתניהו?

לא פעם הטיפול המשפטי בפרשות שסובבות את רה"מ בנימין נתניהו מתנקז לידיו של אותו עורך דין ● הכללים אוסרים כל מצב של ניגוד עניינים, אבל האם יש בכלל מי שמפקח? ● כך התגלגל המקרה של עו"ד עמית חדד - עד שהביא להתפטרות של בכירה בלשכת עורכי הדין ● המשרוקית של גלובס

משרדי גוגל בארה''ב / צילום: ap, Jeff Chiu

מצבא איראן לחברת ענק: פרשת ריגול חמורה נחשפת

כתב אישום הוגש בסוף השבוע נגד שלושה איראנים שחיו בעמק הסיליקון, עבדו בחברות ענק והדליפו על פי החשד סודות לאיראן ● התובעים טוענים כי שלושת הנאשמים ניצלו את תפקידיהם בחברות טכנולוגיה מובילות המפתחות מעבדי מחשב ניידים כדי להשיג מאות קבצים סודיים, כולל חומרים הקשורים לאבטחת מעבדים וקריפטוגרפיה

פרטיות באינטרנט / אילוסטרציה: Shutterstock

ייצוגית נגד מימון ישיר בגין הפרת פרטיות: "הכול מהכול חשוף לטיקטוק"

לפי הבקשה לתביעה הייצוגית, קוד פיקסל שחברת מימון ישיר הטמיעה באתר שלה אוסף מידע של גולשים ומעבירו לטיקטוק - וזאת ללא ידיעתם וללא הסכמתם להעברת המידע ● ההערכה היא שזו הסנונית הראשונה בגל התביעות שצפוי לאחר כניסתו לתוקף של תיקון 13 לחוק הגנת הפרטיות

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: יוסי כהן

מהפך: ההסתברות להורדת ריבית צנחה באחת. זו הסיבה

הערכות בשוק התהפכו לקראת החלטת הריבית מחר ● בתחילת השבוע שעבר ההסתברות להפחתה עמדה על 80%, אך רוחות המלחמה באיראן טרפו את הקלפים

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

המדינה שהציגה מערכת לייזר חדשה, חלשה בהרבה מזו של ישראל

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

נשיא איראן במסר למעצמות: "לא נרכין ראש בפניהן"

דיווח: מדינות המפרץ נערכות לעימות צבאי באיראן ● עוד מדינה אירופית קוראת לאזרחיה לעזוב את איראן ● מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו אמש מפקדות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב בעלבכ שבעומק לבנון - על פי דיווחים לבנוניים, בהפצצות נרשמו נפגעים רבים ● דובר צה"ל: "עוקבים אחרי ההתפתחויות וערים לשיח הציבורי על איראן" • המשחתת האמריקנית "מהן" מקבוצת התקיפה של פורד נכנסה לאזור ● עדכונים שוטפים

אתר בנייה במרכז הארץ. ''כשהשוק מאט, יש ליזמים תמריץ לתת הנחות והטבות'' / צילום: Shutterstock

28 דירות בחודש בפרויקט אחד ביהוד: מה גובה ההנחה שקיבלה קבוצת הרוכשים

ההאטה בביקושים וההיצע הגדול של דירות על המדף מאיצים את תופעת ה"פרי־פריסייל": יזמים מסכימים להנחות של 5%-15% בתמורה לוודאות תזרימית ומכירה מרוכזת של עשרות יחידות דיור בפרק זמן קצר ● למי זה מתאים, ומה הסיכונים?

נתנאל גבעתי / צילום: סימן טוב סרוסי

המגורים אצל ההורים, השיפוץ שהסתבך וההשקעה ב-13 דירות

נתנאל גבעתי רק בן 37 ומאחוריו כבר שורה ארוכה של עסקאות, בהן 13 בארצות הברית ● בראיון לגלובס הוא מספר על טעויות שעשה בדרך ואיך קנה שלוש דירות באינדיאנה בלי לבקר שם

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

אייל שרצקי וניר שרצקי, סקוט ראסל ושלומי בן חיים / צילום: מורג ביטן, נייס, ג'ייפרוג

הישראלית שצללה בעקבות כלי AI חדש, וזו שהמריאה אחרי הדוחות

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט בסוף השבוע ● כלי חדש של חברת ה-AI אנתרופיק טלטל את חברות הסייבר - וג'יי פרוג צללה בכ-25% ● מנגד, נייס זינקה בכ-20%, אחרי שתוצאותיה הכספיות עקפו את תחזיות האנליסטים ● ואיתוראן עלתה לשיא של כל הזמנים

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד הוא פיתח את אפליקציית "פארמי", שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר

אסף טוכמאיר וברק רוזן, מבעלי ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

עשרת הימים שיכריעו: האם רוזן וטוכמאייר הימרו נכון

העסקה לרכישתה של חברת הנדל"ן אקרו בידי ישראל קנדה תייצר חברת ענק בשווי של 10 מיליארד שקל ● אם החברה הממוזגת הייתה מתחילה להיסחר היום, היא לא הייתה מצליחה להיכנס למדד הדגל של הבורסה ● הכניסה של פאלו אלטו לבורסה אף הופכת את הסיכויים לקשים יותר ● בכמה תצטרך המניה לזנק?

נתן שירות למוכרים וגם לקונים. האם המתווך זכאי לדמי תיווך?

בית המשפט קבע: פסיכולוגית תחויב ב־40 אלף שקל פיצוי לאחר שסיפקה הערכה שלילית על תובע מבלי לפגוש אותו ● השכנים טענו לירידת ערך בשל חריגות בנייה - אך ביהמ"ש קבע כי דווקא הם השתלטו על רכוש משותף, וחייב אותם בפיצוי ● מתווך שניהל ייצוג כפול לקונה ולמוכר ללא גילוי נשלל מזכאותו לדמי תיווך וחויב בהוצאות משפט ● 3 פסקי דין בשבוע