גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

טעינה אלחוטית מגרמניה: החברה שרוצה לטעום מההצלחה של מניית אלקטריאון

איי.סי.בי מבקשת למזג לתוכה את חברת מגמנט העוסקת "במחקר ופיתוח של טכנולוגיה להטענה אלחוטית של כלי רכב חשמליים מסוגים שונים"

מגמנט. טכנולוגיה להטענה אלחוטית של כלי רכב חשמליים / צילום: מצגת החברה
מגמנט. טכנולוגיה להטענה אלחוטית של כלי רכב חשמליים / צילום: מצגת החברה

על רקע נסיקתה המתמשכת של מניית חברת "הכביש החכם" אלקטריאון (זינוק של קרוב ל-340% מתחילת השנה), המובילה אותה לשווי מרשים של כ-3 מיליארד שקל, גם החברה הציבורית איי.סי.בי , המשקיעה בחברות ביומד ומצבה הפיננסי מאתגר, מבקשת להיכנס לתחום.

איי.סי.בי (ישראל סין ביוטכנולוגיה), הנמצאת בשליטה סינית, עדכנה על התקשרות בהסכם הלוואת גישור של עד 1 מיליון שקל לחברת הסטארט-אפ מגמנט (MAGMENT) מגרמניה, העוסקת בטעינה אלחוטית של מכוניות. זאת אחרי שהצדדים חתמו באחרונה על מזכר הבנות לא מחייב לצורך מיזוגה של מגמנט לאיי.סי.בי.

במקביל להלוואת הגיש ור, איי.סי.בי חתמה על הסכם להקצאת כ-2.5% ממניותיה למשקיע שאינו קשור אליה, שישקיע במניות המוקצות סכום דומה להלוואה המוענקת לחברת הכביש החכם הגרמנית (כ-1 מיליון שקל), לפי מחיר מניה של 1.1 שקלים - נמוך בכ-8% משווי השוק הנוכחי שלה.

מגמנט, לפי איי.סי.בי, "עוסקת במחקר ופיתוח של טכנולוגיה להטענה אלחוטית של כלי רכב חשמליים מסוגים שונים, לרבות מכוניות, קטנועים, אוטובוסים, רכבות תוך עירוניות, מלגזות וכד'".

החברה הגרמנית נוסדה בשנת 2015 על-ידי מאורציו אסגוארה וד"ר ראלף לוקה - "שני מומחים בעלי שם במגנטיקה וחומרים", שעבדו במשך שנים רבות בתאגיד סימנס. כיום היא מעסיקה 12 עובדים, ועד כה הושקעו בה כ-600 אלף אירו.

הסכם המיזוג בין הצד דים קובע כי פעילותה של מגמנט תמוזג לתוך איי.סי.בי, ולבעליה יוקצו כ-65% ממניותיה של איי.סי.בי. השלמת העסקה דורשת התקיימות כמה תנאים.

באיי.סי.בי מסבירים כי "למגמנט מספר פטנטים רשומים אשר המרכזי בהם הינו בתחום רכיבי בטון בעלי תכונות מגנטיות", וכי "שילוב הבטון הייחודי עם סלילים שמפותחים על-ידי מגמנט, יאפשרו השגת נצילות שידור אנרגיה גבוהה והעברת כמות אנרגיה בנפחים שיאפשרו טעינה של כלי רכב כבדים, דוגמת אוטובוסים חשמליים".

כן מוסיפים באיי.סי.בי, כי "יישומים נוספים של הטכנולוגיה צפויים להיות טעינת כלי רכב חשמליים זעירים - קורקינטים וקטנועים, טעינה של מלגזות וציוד גרירה במתקנים לוגיסטיים, טעינה של רחפנים ושל כלים אוטונומיים".

הפסדים והערת "עסק חי"

להודעתה הראשונה של איי.סי.בי בנושא, מהשבועות האחרונים, הגיבה מנייתה בקפיצה של כ-20%, אולם מחקה את העליות מאז. מתחילת השנה מציגה המניה נסיקה של יותר מ-70% ומשקפת לחברה שווי נוכחי של כ-45 מיליון שקל.

כיום עיקר השקעותיה של איי.סי.בי מתמקדות "בחברות טכנולוגיה הפועלות בתחום הרפואי, בעלות טכנולוגיות מתקדמות, בדגש על חברות בעלות פוטנציאל שוק משמעותי בסין", וכן היא עוסקת בפיתוח ומכירת טכנולוגיה ומוצרים לאבחון מחלות לב איסכמיות (ירידה באספקת הדם ללב).

בשלוש וחצי השנים האחרונות (2017 עד מחצית 2020) הפסדי החברה, שבשליטת היו"ר צינגשי חואנג, מצטברים לכ-17 מיליון שקל. בדוחותיה הכספיים האחרונים לסיכום המחצית הראשונה של השנה, אותם המשיכה ללוות הערת "עסק חי" מצד רואי החשבון, הציגה איי.סי.בי 10 חברות בפורטפוליו שלה.

רואי החשבון הפנו את תשומת לב המשקיעים בין היתר ליתרת הפסדים צבורים של קרוב ל-90 מיליון שקל, ולתחזיות תזרימי מזומנים ותקבולים צפויים מהכנסות ומענקים, אשר "צפויים שלא להספיק לקבוצה כדי לעמוד בהתחייבויותיה להשקעה בחברות פורטפוליו וכן להמשיך ולפעול במתכונת הפעילות הנוכחית", וזאת "ללא קבלת מימון משמעותי".

כאמור, צירופה המתוכנן של מגמנט לבורסה המקומית מגיע נוכח הביצועים המרשימים שמציגה מניית אלקטריאון. ככל הידוע, בעליה של מגמנט ראו את נסיקת המניה של אלקטריאון (שטרם רשמה הכנסות מפעילותה) ומבקשים ליהנות גם הם מהפופולריות שלה בבורסת ת"א.

בימים האחרונים עדכנה אלקטריאון, העוסקת בפיתוח והתקנת כביש חשמלי חכם באמצעות התקנת סלילים בכביש, כי סיימה בהצלחה ניסוי טעינה אלחוטית דינמית בשבדיה.  מניית אלקטריאון היא  אחת הלוהטות בבורסה זה תקופה ארוכה, ובשנתיים האחרונות השלימה זינוק של כ-1,400%. שוויה הנוכחי הכניס את אלקטריאון נטולת ההכנסות להיסחר במדד ת"א 90, ומעמיד אותה בשווי דומה לחברות ענק מבוססות דוגמת אלטשולר שחם גמל, אפי נכסים, מנורה מבטחים, החברה לישראל ועוד.

פעילות אגרו-פודטק בדרך לאינפימר

חברה קטנה נוספת שמצבה הפיננסי מאתגר (ללא הכנסות משמעותיות ועם הערת "עסק חי" בדוחות), ומבקשת ליהנות מטרנד השקעות הצובר פופולריות היא אינפימר, העוסקת במיחזור אשפה עירונית לחומר גלם לתעשיית הפלסטיק. החברה עדכנה כי חתמה על מזכר הבנות מחייב לרכישת חברה הפועלת בתחום האגרו-פודטק כנגד הקצאת 74% ממניותיה.

מדובר בחברת פיוצ'ר קרופס (Future Crops), העוסקת "בתחום החקלאות הוורטיקאלית", ולפי אינפימר, "פיתחה פתרונות טכנולוגיים חדשניים להשבחת גידולים חקלאיים בתנאים מבוקרים, המאפשרים להתאים את התוצרת החקלאית לצרכי השוק, מבחינת איכות וכמות".

עוד מציינים באינפימר, שכיום נמצאת בשליטת היו"ר יובל תמיר, כי פיוצ'ר קרופס נמצאת בבעלות משפחת לרמן "העוסקת עשרות שנים בתחום התעשייה ומחזיקה בעשרות מפעלים ברחבי צפון ודרום אמריקה", וכי עד היום הושקעו בה יותר מ-30 מיליון דולר בפיתוח הטכנולוגיה ובניית המתקן שלה בהולנד.

מניית אינפימר הגיבה להודעה בזינוק דו-ספרתי חד, שהגיע במהלך המסחר ביום ב' לכ-50% וקירב את שווי השוק של לכ-30 מיליון שקל. 

עוד כתבות

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

וול סטריט / צילום: Shutterstock

אחרי הדוחות: מניות גוגל ומיקרוסופט "מקפיצות" את הנאסד"ק ואת S&P 500

מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● עליות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

ביקור שר החוץ האמריקאי, אנתוני בלינקן, בישראל / צילום: אמיל סלמן-הארץ

דיווח: ארה"ב לא תטיל סנקציות על גדוד נצח יהודה

לפי ה-ABC, על היחידות ש"הפרו זכויות אדם" לא יוטלו סנקציות כמו אי העברת נשק אמריקני ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● כל העדכונים

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק