גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

באים בטוב: קבלו את הקמפיין של עמותת הקרנות "קורת"

פרויקט "באים בטוב" של "גלובס" רתם את מיטב אנשי הקריאייטיב בישראל בכדי לייצר קמפיינים יצירתיים וחכמים שיסייעו לעמותות לקדם את מטרותיהן, דווקא בתקופה קשה זו ● אחרי עמותת "נירים", מגיע תורה של "קורת" המעניקה תוכניות מימון לעסקים קטנים בקרב אוכלוסיות המתקשות לגייס אשראי

הקמפיין של עמותת "קורת" ו"באים בטוב" / עיבוד: גלובס
הקמפיין של עמותת "קורת" ו"באים בטוב" / עיבוד: גלובס

המגזר השלישי הוא אחד המגזרים שנפגעו קשות ממשבר הקורונה שהוביל להידוק החגורה בקרב חברות במשק וגופים תורמים אחרים. מהמקום הזה צמח פרויקט "באים בטוב" של "גלובס" שרתם את מיטב אנשי הקריאייטיב בישראל, בכדי לייצר קמפיינים יצירתיים וחכמים שיסייעו לעמותות לקדם את מטרותיהן.

במסגרת הפרויקט הגישו מועמדות כ-400 עמותות, גדולות וקטנות, ששיתפו עמנו את סיפורן ואת האתגרים העיקריים שניצבים בפניהן בימים אלה. מתוכן נבחרו 12 עמותות שיזכו בקמפיין פרסומי ללא עלות שיפורסם באתר, בעיתון ובאפליקציה של "גלובס". הבחירה לא הייתה פשוטה. המטרה הייתה לבחור במגוון רחב של עמותות שמייצגות את קשת האוכלוסיה והפעילויות בחברה הישראלית. כל צמד ממומחי הקריאטיב שהתנדבו לפרויקט קיבל לידיו את הטיפול בעמותה אחרת.

הקמפיין של עמותת "קורת" ו"באים בטוב"

הצוות כולל את מירן פחמן ויגאל חזן, יעל גרזון ענבר ותמר לויט, איתן כהן ואלון זייפרט, צבי לוין ושרי סימן טוב, מחמוד ג'בארין וראגדה אבו חוסין, רונה יעקבי ועידו בן-דור, דודו הרוש ורומם סרנגה, ניר פרח ותמר דביר, אסף כץ ואוראל ביתן, ניר גרנות וערן ברקן, אלחנדרו פלדמן וליאור שוהם ומיטל אשכנזי ויוסי סבג.

העמותה הראשונה שחנכה את הפרויקט היא עמותת נירים, מסגרת חינוכית טיפולית לבני ולבנות נוער שנמצאים בסיכון. העמותה השנייה היא קרנות קורת.

שיפור המודל בעסקים זעירים

עמותת קורת הוקמה ב-1994 במטרה לפתח ולהפעיל תוכניות מימון בנקאיות וחוץ בנקאיות עבור עסקים קטנים וזעירים בקרב אוכלוסיות המתקשות לגייס אשראי מגופים מסחריים. סמנכ"לית קורת חגית רובינשטיין מספרת כי KORET המקורית היא עמותה מסן פרנסיסקו ארה"ב שהחליטה לעזור להקים בישראל עמותה שתעסוק במגזר הפרטי בדגש על עסקים קטנים. "אנחנו עוסקים בתחום של פיתוח עסקים קטנים וזעירים. אחרי שאנחנו מזהים כשלים שקשורים לשירותי מימון בעיקר, אנחנו מפתחים תוכניות שבאות למצוא מודל עבודה", היא אומרת.

בקורת מועסקים 32 נשים וגברים. בתחילת פעילותה פיתחה קורת את מודל קרן הערבות בשיתוף עם בנקים מסחריים, תוכניות ערבות שפועלות גם כיום.

נוסף על כך, לקורת התמחות בתוכניות אשראי חוץ בנקאי, ומאז 2006 היא מפעילה תוכניות שונות שמיועדות לאוכלוסיות שפחות "אהודות" בקרב המערכת הבנקאית. "אנחנו מובילים את התחום של המיקרו פיננס לעסקים זעירים ולאוכלוסיות פריפריאליות, כאלה שלרוב יסורבו בפניות לבנק או שיתנו להם הלוואות בתנאים לא טובים".

חגית רובינשטיין / צילום: תמונה פרטית

אחת התוכניות הבולטות בעמותה היא התוכנית "סוואה" (ביחד בערבית) שהתחילה בקרב נשים ערביות. "נשים לרוב יהיו מופלות כשהן מגיעות לבנק. פיתחנו תוכנית מיוחדת לנשים בשיתוף בנק הפועלים שקהל היעד שלה הן נשים בדואיות וערביות שמעוניינות לפתח עסק זעיר קיים או חדש ואין מי שנותן להן סיוע. אפשר למצוא בקרב הנשים הללו בדואית שמגדלת עדר כבשים, יש נשים שמתעסקות בכל מה שקשור לטיפוח הגוף והיופי, בעלות משפחתונים, עוסקות במלאכות יד, באוכל, בתפירה. לרוב מדובר במסחר קטן שיכול להתחיל בחדר בבית ואז עובר לחנות מתחת לבית ואז לחנות ברחוב".

"ב-2011 נכנסה הממשלה לתמונה במסגרת מיזם משותף לתוכניות מימון חוץ בנקאי לבעלי עסקים זעירים שמתקשים לקבל אשראי הוגן מבנקים מסחריים, בהם נשים ערביות, דרוזיות ובדואיות. אנחנו מגיעים ל-1,500 לקוחות בשנה. הרחבנו את הפעילות מהדרום לנשים בדואיות עד לרמת הגולן", אומרת רובינשטיין ומפרטת כי "בשלוש השנים האחרונות אחרי שזיהנו קושי ביוצאי אתיופיה, נשים וגברים לקבל אשראי רגיל בבנק הרחבנו את התוכנית גם עבורם".

יש עסקים במצב קטסטרופלי

קורת מעניקה גם אשראי חוץ בנקאי בהלוואות עד 50 אלף שקל, אחרי שבתום תהליך ממושך העמותה קיבלה רישיון רשמי ממשרד האוצר להעניק הלוואות חוץ בנקאיות.

מתחילת פעילותה העמותה נתנה ערבות למימון בנקאי לכ-10,000 עסקים קטנים בהיקף של כ-1.5 מיליארד שקל והעניקה כ-14 אלף הלוואות זעירות חוץ בנקאיות בהיקף של 100 מיליון שקל.

עד כמה משבר הקורונה פגע בעוסקים הזעירים שאתם מסייעים להם?
"אלה שעובדים מהבית יותר גמישים לעומת מישהו שמחזיק חנות שיש עליה הוצאות קבועות. ועדיין העסקים הקטנים והזעירים נפגעו מאוד קשה, לחלק גדול מהם התוכניות של המדינה לא ממש עוזרות ואם כן זה בגרושים. יש כאלה שהם במצב קטסטרופלי, ממש בלי אוכל". 

המפגש עם האוכלוסיות הפגיעות ביותר במרקם החברתי אינו פשוט ולכן, מסבירה רובינשטיין כי "אחד העקרונות הוא שכאשר בונים תוכנית לאוכלוסייה מסוימת העובדים והעובדות של העמותה יהיו בעצמם מאוכלוסיית היעד, ככה אנחנו מעצימים את הקשר ויודעים בדיוק מה הקהל צריך ואיך להתמודד איתו".

איך בונים אמון מול קהל שהאמון שלו במערכת רק הולך וקטן?
"נושא האמון הוא אחד הדברים הכי משמעותיים וההוכחה לזה שהתוכניות שלנו מצליחות. יש המון תוכניות שכותבים עליהן בעיתון, מספרים עליהן בטלוויזיה מפזרים פליירים, ואחרי חודשים שלושה הגופים פשוט נעלמים. ההצלחה הגדולה שלנו זה שאנחנו נוכחים בישובים עצמם, ב'גלובס' אולי פחות שמעו עלינו אבל בראמה, בנצרת או ברהט שמעו.
"אנחנו עובדים בשטח בכל מקום. בתחילת הדרך יש תהליך כזה של 'למה שאאמין לכם'. אבל אנחנו נמצאים וממשיכים להיות שם עד שמבינים שאנחנו פה כדי להישאר. יש אוכלוסיות שאנחנו היחידים שמדברים איתן כמו למשל במזרח ירושלים. מעבר לעזרה שאנחנו נותנים לעוסק ולתא המשפחתי לפתח פרנסה, נערכה מדידה כמה המדינה הרוויחה מהפעילות הזו. גילינו שעל כל שקל שאנחנו משקיעים בתוכנית יש רווח של 19 שקלים למדינה. זה כולל כוח הקנייה ופרנסה למקום שהיא פשוט לא הייתה בו".

טור צד: מטרת הבריף: חשיפת היקף העבודה

אנשי הקריאטיב שצוותו לקורת הם מחמוד ג'בארין, סמנכ"ל קריאטיב במשרד הפרסום LINES וראגדה אבו חוסין, מנהלת רשתות חברתיות בפלטפורמות מגוונות. ג'בארין משתף שלא הכיר את קורת לפני כן אבל שהחיבור היה מהיר "התחברנו לעשייה של הקרן שעוסקת בלהוציא אנשים ממעגלי העוני, אנשים שנסגרו בפניהם דלתות על ידי גופים שונים כמו המערכת הבנקאית הקשה. עוד משהו שהתחברנו אליו מתייחס לתרומת העסקים הזעירים למשק שהיא עצומה".

ג'בארין מספר כי מטרת הבריף הייתה להעלות את המודעות לעבודה של הקרן "מול קהל יעד אחר שכולל את מקבלי ההחלטות, אנשים שמשפיעים במשק ואנשי רגולציה במטרה לחשוף את היקף העבודה שמבצעת קורת ולקבל תמיכה וסיוע מהקהל הזה. הסיוע יכול להיות כספי בתרומות ובהיבטים אחרים. יצאנו מנקודת הנחה שהפרסום בפלטפורמה של גלובס, מכוון לקהל מסוים שהוא לא קהל היעד של קורת בפעילות שלה, קהל שיכול לעזור לקרן".

לדברי ג'בארין לא הייתה הגדרת יעד שמסמלת את הצלחת הפרויקט "אנחנו מאמינים ש'גלובס' יגיע למקומות הנכונים, יעזור לנו לחשוף את קורת מול העמותות והגורמים בממשלה ומול בעלי הון".

במודעת הפרסום נראית דלת שמטבע מוגדל של שקל אחד מחזיק אותה פתוחה. סביב הדלת, על הקיר תלויות תמונות אנשים. ג'בארין מסביר "ברוח התקופה שבה מדברים על עסקים שנקלעו לקשיים ועל דלתות שנסגרות להם, רצינו להדגיש שיש דלת פתוחה ושהיא נשארת פתוחה עבור כסף זעיר. השקל מונע את סגירת הדלת במטרה להמחיש שכסף קטן כזה יכול להציל עוד עסק, הוא יכול לתמוך בנשים שרוצות לצאת ממעגלי העוני שעבורן הכסף הקטן הזה יכול להפוך עסק לבית. בתמונות רואים אנשים שקיבלו הלוואות עד כה, וגם הסכום שלהן מופיע: 100 מיליון שקל של הלוואות זעירות שחולקו עד היום".

גילוי מלא:
פרויקט "באים בטוב" הוא יוזמה של מחלקת פיתוח עסקי ב"גלובס" ואינו מערב חסות מסחרית חיצונית.

עוד כתבות

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי