גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הישראלי שמאחורי החיסון של מודרנה: "ההתעשרות שלי הייתה לא צפויה, לא ציפיתי לסכומים שהגיעו"

ד"ר טל זקס, המנהל הרפואי של מודרנה, הודף את טענות המבקרים על יהירות החברה ומסביר מדוע החיסון של מודרנה עדיף על זה של פייזר • האם יחזור בעתיד לישראל? "אני מקווה שהמדינה תמשיך להתפתח בכיוון הביוטק, ואהיה איפה שיותר יעיל" ● הראיון  נערך ופורסם במקור לפני היוודע תוצאות הניסוי של מודרנה, ומפורסם כעת שנית לאור הנתונים החיוביים

ניסוי בחיסון של מודרנה. בעיגול: ד"ר טל זקס / צילום: Ted S. Warren / AP, יוטיוב
ניסוי בחיסון של מודרנה. בעיגול: ד"ר טל זקס / צילום: Ted S. Warren / AP, יוטיוב

מודרנה האמריקאית, חברת סטארט-אפ בת כעשור בלבד שעדיין לא הביאה מוצר לשוק, הייתה החברה הראשונה שנכנסה לניסויים קליניים בחיסון לקורונה. ישראל כבר רכשה מנות של החיסון, שטרם אושר, ב-250 מיליון שקל.

ד"ר טל זקס, המנהל הרפואי של החברה ואחד מבכיריה, מאוד אופטימי. "אני מאמין שהחיסון יהיה יעיל. השאלה האמיתית היא עד כמה יעיל", הוא אמר בראיון ל"גלובס" לפני פרסום תוצאות הניסוי של החברה.

מה צפוי לקרות עד סוף נובמבר?
"יש שלוש נקודות בדיקה. אחרי ש-53 משתתפים בניסוי יחלו בקורונה, אחרי 106 חולים ואחרי 151 חולים. ועדת מומחים בלתי תלויה, העוקבת גם אחרי הניסויים של אסטרהזנקה וג'ונסון אנד ג'ונסון (ועצרה בינתיים את הניסויים של שתי החברות האלה בשל בעיות בטיחות - ג"ו), תבחן את הנתונים בכל אחת מהנקודות הללו. אנחנו מקבלים הודעה כשאחד ממשתתפי הניסוי נמצא חיובי לקורונה, אבל איננו יודעים אם הוא בקבוצת הניסוי או בקבוצת הביקורת. התוצאה האידיאלית היא שנפתח את המעטפות אחרי 53 חולים, ונגלה שהם בקבוצת הביקורת. זה אומר שהחיסון עובד ב-100% או קרוב לכך. רוב החיסונים לא עובדים ב-100%. גם אם 75% מתוך 53 החולים הראשונים יהיו בקבוצת הפלצבו, עדיין החיסון ייחשב יעיל".

"החיסון שלנו גורם לפיתוח נוגדנים בגוף. אלה הם אותם נוגדנים שמזריקים מבחוץ במוצרים של ריג'נרון ואלי לילי. כלומר בנוסף לחיסון מניעתי, המוצר שלנו יכול להיות גם חיסון טיפולי במי שכבר חלה בקורונה. בכל מודל חיות הראינו שהמוצר מונע שכפול של הווירוס ומשפר את מצב המחלה.

"אמנם אמא שלי תמיד אומרת לי לענוב עניבה אדומה או לקשור חוט אדום נגד עין הרע, אבל אני אהיה מאוד מופתע אם החיסון לא יעבוד".

מחברה גדולה לסטארט-אפ קטן

זקס מספר שכסיים את לימודי הרפואה באוניברסיטת בן גוריון, השאיפה שלו הייתה להיות אונקולוג ילדים. "במקביל לתפקיד שלי כרופא, עשיתי גם דוקטורט מחקרי, וכך הייתה לי הזדמנות לעבוד במכון הלאומי לסרטן בארה"ב (NCI, שהוא חלק מה-NIH), בהנחייתו של פרופ' סטיב רוזנברג, מחלוצי תחום האימונותרפיה. אלה היו שלוש שנים נהדרות, אבל הרגשתי שאני מצטיין יותר כרופא מאשר כחוקר בסיסי.

"חשבתי שאולי אוכל לעשות מחקר יישומי יותר. חזרתי להתמחות באוניברסיטת פנסילבניה, אך כשסיימתי אותה, הבנתי שהתרגום של המדע לרפואה בעצם מתקיים בתעשייה. כך הגעתי לחברת סאנופי. מוניתי שם לסגן נשיא בכיר וראש תחום האונקולוגיה.

"תוך כדי העבודה בסאנופי המשכתי לבחון טכנולוגיות חדשות שיכולות לעשות שינוי אמיתי בעולם הרפואה. כשנתקלתי בפלטפורמה של מודרנה, שמשתמשת ב-RNA כדי לייצר תרופות וחיסונים מהמון סוגים, זו הייתה הצעה שלא הצלחתי לסרב לה. לאשתי, מירב, זה נראה סיכון מוגזם. לעזוב משרה של סמנכ"ל בכיר בחברה גדולה לטובת סטארט-אפ? לי זה דווקא נראה הגיוני, בזכות הטכנולוגיה והיכולת לתרגם את הפוטנציאל למציאות תוך זמן קצר".

מה כל כך מיוחד בפלטפורמה הזו?
התשתית הטכנולוגית שלנו היא מולקולת mRNA, שאנחנו מגינים עליה באמצעות מעטפת ליפידית, כלומר מעטפת של חומצות שומן. ה-RNA הזה נכנס לתא ושם מייצר כל חלבון שאנחנו רוצים. זה יכול להיות נוגדן למחלה זיהומית, או חלבון שחסר אצל חולה במחלה גנטית, או חלבון שמעודד ייצור כלי דם. מוצר כזה שפיתחנו עומד במרכז שיתוף פעולה עם חברת אסטרהזנקה, שמזריקה אותו לחולים שסבלו מאוטם, כחלק מניתוח לב פתוח. אנחנו משתפים פעולה עם חברת וורטקס, כדי לטפל בריאות של ילדים עם סיסטיק פיברוזיס. עושר האפליקציות הוא כמעט אין סופי. חיסונים אמורים להיות היישום הפשוט ביותר, ובקורונה ניתן לקדם את המוצרים מאוד מהר".

כשהצטרפת למודרנה, החברה עסקה בטיפול בסרטן?
"אחד הדברים שמודרנה עשתה בתחילת הדרך הוא פיתוח של חיסון מותאם אישית לסרטן. כדי לעשות זאת חייבים כמובן לעבוד מהר, כי לחולי סרטן יש זמן קצר. היינו לוקחים דגימה מגידול, מפענחים את הרצף הגנטי של התאים, ומזהים בתוכו מוטציות ייחודיות המבדילות את התא הסרטני של המטופל הזה, מהתא הרגיל שלו, ואז מתכננים רצף RNA שייקלט בתאים וידרבן אותם ליצור נוגדן לאותה מוטציה בתא הסרטני. באמצעות הפלטפורמה החישובית שלנו, אנחנו יכולים לזהות איזה מהנוגדנים יהיה הכי אפקטיבי. הפיתוח הזה התחיל פחות או יותר בזמן שהצטרפתי לחברה, היום אנחנו בשלב II של הניסויים במוצר הזה.

"כאמור, אי אפשר בכלל להתחיל לפתח מוצר כזה, אם אנחנו לא יודעים לתכנן חיסון חדש עבור כל מטופל במהירות רבה, ברגע שאנחנו יודעים נגד איזה רצף הוא מופנה. לכן זה לא באמת היה אמור להפתיע את כל מי שהכיר אותנו, שגם את החיסון לקורונה פיתחנו במהירות רבה".

נשמע שאתם יכולים ליצור במהירות ובקלות תרופות למחלות רבות, ובכל זאת, עד היום לא הבאתם מוצר לשוק.

"מודרנה הגיעה לשלב הפיתוח רק לפני חמש שנים. היו לנו אתגרים. למשל, היינו צריכים למצוא את שיטת העיטוף שתאפשר הולכה של התרופה למקום הרצוי. אבל אם פעם אחת זה הצליח, יש סיכוי טוב שזה יצליח שוב. מודרנה הכניסה יותר תרופות לניסויים קליניים בעשור הראשון לחייה מכפי שעשתה עד כה כל חברה משחר הביוטכנולוגיה, פי ארבעה מחברות התרופות הכי מצליחות במדד הזה".

מישהו יצטרך לאכול את הכובע בסוף

ב-2017 דיווח אתר הביוטק STAT כי מודרנה, "חברת הביוטק הפרטית בעלת השווי הגבוה ביותר בשוק" (אז כ-5 מיליארד דולר), נתקלה בבעיות בטיחות במוצרים שפיתחה בטכנולוגיה החדשה שלה. ציינו שם את הפער בין ההבטחות של מנכ"ל החברה סטיבן בנסל לעתיד "לא ייאמן" לחברה לבין התוצאה: את המוצר הראשון החברה כלל לא הכניסה לניסויים קליניים, ובמקום זאת היא הציגה "טכנולוגיה חדשה ומסתורית", כפי שנכתב אז. בקרוב אולי נדע אם הכתב דמיאן גרייד, שהיה חתום על הדברים, יצטרך לאכול את הכובע, או שאולי יהיה זה דווקא בנסל, שלא שינה מאז מאום בהתנהלותו הצבעונית מול שוק ההון.

ביולי האחרון, פרסמה סוכנות הידיעות רויטרס כתבה ובה טענות מפי מקורות אנונימיים על כך שמודרנה התנהלה ביהירות של חברה צעירה ולא מנוסה, וניסתה להכתיב את פרוטוקול הניסוי בקורונה ל-FDA (רשות המזון והתרופות האמריקאית). זקס מכחיש ומסביר: "החברה אולי צעירה, אבל העובדים שלה ותיקים בתעשייה ומכירים היטב את אנשי ה-FDA. במידה מסוימת, ה-FDA עצמה נמצאת תחת לחץ, אפילו יותר מאיתנו, ואולי הכתבה הזאת נבעה מכך.

"מה שנכון הוא, שאנחנו היינו הראשונים שהציגו ל-FDA פרוטוקול לניסוי שלב III בקורונה, והייתה לנו דעה לגבי מה שצריך לעשות, עוד לפני שהם כתבו את ההנחיות שלהם. אני באמת זוכר יום שישי אחד שבו התלבטנו לגבי הדרך הנכונה לעשות משהו, וביום שני כתבתי להם, 'התייעצתי עם מומחים והם אמרו שכך צריך לעשות את זה, והיינו רוצים לעשות כך למרות שביום שישי לא הסכמתם עם זה'. בסופו של דבר, הם הסכימו וגם הכניסו את זה להנחיות לחברות אחרות באותו שלב ניסוי. החברות שפגשו אותם אחרינו הלכו בתלם שאנחנו חרשנו".

מה ההבדל העיקרי בין החיסון שלכם לבין זה של חברת פייזר, שמשתמשת בטכנולוגיה דומה?
"יש שני הבדלים עיקריים. קודם כול, אנחנו נותנים מנה גדולה יותר של חיסון, שיכולה ליצר יותר נוגדנים מנטרלים במבוגרים, ושנית, יש לנו יתרון בשרשרת ההפצה. המוצר שלנו משונע בהקפאה של מינוס 20 מעלות וניתן לשמור אותו במקרר במשך שבוע בטמפרטורה של 2-8 מעלות, כלומר ניתן להשתמש בשרשראות הפצה קיימות. למוצר של פייזר דרושים מכלים מיוחדים של קרח יבש ומערך הפצה מיוחד. כישראלי, אני שמח שהמדינה החליטה לרכוש דווקא את המוצר שלנו".

היום זקס מקדיש את רוב זמנו לפרויקט הקורונה. חלק מהפרויקטים האחרים מנוהלים על ידי חברי צוות אחרים, ופרויקטים נוספים הואטו בינתיים. מבחינת כוח אדם, מודרנה צמחה בשנה האחרונה פחות משווי השוק שלה. בתחילת השנה היו לה 830 עובדים, וביוני האחרון, 970 עובדים.

אילו שינויים אתה מרגיש בחברה בשנה האחרונה?
"התחלנו לעבוד על המוצר בינואר, אבל רק בפברואר-מרץ התחלנו להבין את עוצמת הצורך. הייתי צריך לבנות צוות באופן וירטואלי. כל חברי הצוות לא פגשו זה את זה פנים אל פנים. מתברר שזה אפשרי, ואנחנו אפילו יותר יעילים. העבודה גם יותר שוויונית. לכולנו יש אותה כמות פיקסלים על המסך. זה מאפשר לכר נרחב יותר של אנשים להתבטא. לאינטרוברטים זה עידן של פריחה".

נעשיתם דומים יותר לחברה ישראלית?
"נכון שתמיד ניסיתי להשטיח היררכיות בכל מקום שבו עבדתי, ובמקרה אני ישראלי. אז אולי".

על מימוש המניות ב-50 מיליון דולר: "ההתעשרות שלי הייתה לא צפויה, לא ציפיתי לסכומים שהגיעו"

מאז פרוץ המגפה מימש זקס מניות שלו בחברה תמורת 50 מיליון דולר, מה שהפך אותו לא רק לאיש שבמוקד החדשות אלא גם לאדם עשיר.

איך כל האירוע הזה השפיע עליך באופן אישי? עכשיו אתה מפורסם.
"זה לא משפיע על היומיום שלי, עד שנביא את החיסון לשוק".

אתה לא סתם מפורסם, אלא עשיר ומפורסם.
"כן... זה שהתעשרתי, זה היה לא צפוי וגם לא נשלט כי זו מכירה עיוורת. אם אני רוצה לממש מניות, הרשויות כופות עליי, כאיש פנים בחברה, לעשות זאת בתוכנית מכירת מניות עיוורת, שבמסגרתה המניות נמכרות אוטומטית ברגע שהן מגיעות לרף מסוים שהגדרתי מזמן, עוד לפני הניסוי הראשון. בחיים לא ציפיתי לסכומים שהגיעו, ועכשיו אני גם לא יכול לעצור את זה".

למה שתרצה לעצור את זה?
"כי אולי זה לא נראה טוב שהמנהל הרפואי של החברה מוכר מניות".

אם תגשים את עצמך במודרנה, תשקול לחזור אחר כך לישראל?
"בארה"ב יכולתי להגשים את החלום לתרגם למציאות את המדע. אני מקווה שישראל תמשיך להתפתח בכיוון הביוטק, ואיפה שאהיה יותר יעיל, שם אהיה". 

מודרנה

הוקמה ב-2010 בארה"ב ● פועלת בתחום הפיתוח של תרופות וחיסונים מבוססי RNA ● מנכ"ל: סטפן בנסל ● מתחילת השנה הכפילה את שוויה ב-3.5 ● כעת הוא עומד על 38 מיליארד דולר ● בחברה 970 עובדים ● אם הניסוי בחיסון הקורונה יצליח, יהיה זה המוצר הראשון שהחברה תוציא לשוק

ד"ר טל זקס

בן 54 ● המנהל הרפואי של מודרנה מאז 2016 ● למד רפואה באוניברסיטת בן-גוריון ● התמחה ברפואה פנימית באוניברסיטת טמפל ובאונקולוגיה באוניברסיטת פנסילבניה ● לפני מודרנה, כיהן כסגן נשיא בכיר וראש תחום אונקולוגיה בחברת התרופות סאנופי ● לאחרונה מימש מניות מודרנה ביותר מ-50 מיליון דולר

* הכתבה פורסמה במקור ב-20 באוקטובר וקודמה מחדש ב-16 בנובמבר 2020

עוד כתבות

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

ייפוי-כוח מתמשך. זה ההליך שיחליף אותו / אילוסטרציה: Shutterstock, REDPIXEL.PL

חקיקה חדשה: תומך החלטות לקשיש או בעל מוגבלות - במקום אפוטרופוס

השבוע נחקק המוסד של "תומך החלטות" ● מה זה אומר, מה ההבדל בין התומך לבין אפוטרופוס, ולמה בעצם צריך מינוי פורמלי מבית המשפט רק כדי לסייע לאדם קשיש או מוגבל?

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

בנק ישראל מכר 8 מיליארד דולר, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדולר מזנק לשיא של חמישה חודשים. אלה הסיבות

המתיחות הביטחונית בין ישראל לאיראן לצד התחזקות הדולר בעולם הובילה לתיסוף חד מול השקל ● שער הדולר-שקל נסחר ברמה של כ-3.8 שקלים, שיא של חמישה חודשים

שלומית וייס / צילום: שלמה שהם

"חייבים להיות מהירים וגמישים יותר": העזיבה של הבכירה הישראלית והשינוי הארגוני באינטל

לפי מכתב שנשלח לעובדי החברה אמש נראה כי באינטל החליטו לאחד פעילויות בתחום הפיתוח ולהעביר את המשקל לפיתוח בתחום השרתים ובינה מלאכותית ● צעד זה הוביל בסופו של דבר להחלטתה של הישראלית הבכירה בחברה, שלומית וייס, לפרוש ממנה ● "עלינו להגביר את המהירות והגמישות בביצועים שלנו", נכתב במכתב

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

תקיפה באיראן: ישראל הרשמית שותקת - אין שינוי בהנחיות לעורף

מוקדם יותר: פגיעה ישירה בגליל העליון, לא היו נפגעים • לראשונה אחרי שבועיים: אזעקות הופעלו באשקלון, שיגור אחד נפל בשטח פתוח • ארה"ב הטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל • בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" • גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים • עדכונים בולטים 

חנות Hַ&O kids בקניון עזריאלי מודיעין / צילום: יח''צ

רשת H&O משיקה תת־רשת חדשה לאופנת ילדים, עם כ־20 סניפים

הרשת תאגד את המותגים האמריקאים Carters ,Oshkosh ו־Skip Hop ואת מותג הבית H&O Kid, ותציע אופנת ילדים מניו בורן ועד גיל 12 ● הקבוצה מתכננת לפתוח כ־20 חנויות בקונספט החדש, בעיקר בקניונים ובמרכזי קניות

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

עומר אלפרן, מנהל השקעות ושותף בחברת רובי קפיטל / צילום: דין אהרוני רולנד

"עד עכשיו יזמי נדל"ן לא יצאו עם פרויקטים שכבר מוכנים, מכאן נראה מבול"

חברת המימון החוץ־בנקאי רובי קפיטל משיקה קרן השקעות שנייה, במטרה לגייס חצי מיליארד שקל לפחות ● עומר אלפרן, מנהל השקעות ראשי ושותף בחברה: "בקרוב הרבה מאוד יזמים בתחום ההתחדשות העירונית יוציאו הרבה מאוד פרויקטים לשוק"

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

יו''ר בית הנבחרים, מייק ג'ונסון / צילום: ap, J. Scott Applewhite

4 מיליארד דולר לכיפת ברזל: חבילת הסיוע האמריקאית בדרך להצבעה

בוושינגטון, סוגיית חבילת הסיוע לישראל, אוקראינה וטייוואן עשויה להתקדם כבר בימים הקרובים ● יו"ר בית הנבחרים מייק ג'ונסון בשיתוף רפובליקנים נוספים הציגו אמש חבילת סיוע הכוללת 26.4 מיליארד דולר לישראל ● דיווח: ארה"ב הסכימה לתמרון ישראלי ברפיח, בתמורה לתגובה לא נרחבת נגד איראן

מירב בן ארי, יש עתיד טוויטר, 23.5.21 / צילום: שלומי יוסף

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד של בן גביר חריג ביחס למקובל?

האם הרקע המקצועי של המפכ"ל המיועד אבשלום פלד הוא חריג? צללנו להיסטוריה ● המשרוקית של גלובס

פיצוחים / צילום: תמר מצפי

הגרעינים של חממה בדרך החוצה מהבורסה - מי ייכנס במקומם?

חברת חממה סחר קיבלה הצעה להוצאת פעילותה מהבורסה והכנסת פעילות נדל"ן במקומה ● בעקבות מלחמת חרבות ברזל לחברה חובות בהיקף של 1.6 מיליון שקל מתושבים מרצועת עזה