גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

התקווה לתמריצים דחפה את וול סטריט לעליות; הביטקוין מעל 13 אלף דולר

הדרישות הראשוניות לדמי אבטלה בארה"ב בשבוע החולף הסתכמו ב-787 אלף תביעות, מתחת לתחזיות ל-870 אלף בקשות ● יו"ר בית הנבחרים ננסי פלוסי על גיבוש התמריצים: "אנחנו כמעט שם" ● בורסות אירופה ננעלו בירידות

זירת המסחר בוול סטריט / צילום: Lucas Jackson , רויטרס
זירת המסחר בוול סטריט / צילום: Lucas Jackson , רויטרס

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

 

23:00

המסחר בוול סטריט ננעל בעליות על רקע התקווה לתמריצים ולקראת העימות הלילה בין טראמפ לביידן. הדאו עלה ב-0.6%, מדד S&P 500 עלה ב-0.5% ומדד הנאסד"ק הוסיף 0.2% לערכו.

התשואה על האג"ח האמריקאיות ל-10 שנים טיפסה מעל ל-0.8% בהמשך לנתוני דרישות האבטלה שהיו טובים מהצפי, ועל רקע התקווה לאישור התמריצים.

רשות המזון והתרופות (FDA) אישרה את רמדסיבר הטיפול של גיליאד לטיפול בקורונה.  תרופה זו של חברת גיליאד, כבר אושרה לשיווק במסלול חירום בחודש מאי (ונמכרת תחת השם המסחרי Veklury). 

21:30

המסחר בוול סטריט עבר לעליות בהובלת מדד דאו ג'ונס שמטפס ב-0.7% לקראת העימות בין טראמפ לביידן הלילה.

מניית גאפ מזנקת ב-10% על רקע תוכנית התייעלות במסגרתה 80% מההכנסות יגיעו מה-e-commerce, והחברה תסגור חנויות של המותג ושל בננה ריפבליק ברחבי צפון אמריקה.

מריוט עולה ב-5.5%, אקספדיה קופצת בכ-9%, דלתא איירליינס מזנקת ב-6.6%. למונייד הישראלית צונחת ב-8.5% בצל המלצה שלילית.

הביטקוין חצה הערב את הרמה של 13 אלף דולר.

מודרנה  סיימה את איסוף המתנדבים לניסוי בחיסון שפיתחה לנגיף הקורונה. מדובר ב-26,650 מתנדבים שקיבלו כבר את המנה השנייה בחיסון, מתוכם כ-7,000 בני 65 ומעלה. החברה צפויה לבקש מה-FDA בדצמבר את האישור לשיווק החיסון לקורונה, בהנחה שתוצאות הניסויים יהיו בהתאם לצפי.

20:20

המסחר בוול סטריט מתנהל סביב רמות הפתיחה, וזאת על רקע הציפייה להסכמות על חבילת התמריצים לכלכלה ולקראת העימות בין טראמפ למועמד הדמוקרטי ג'ו ביידן הלילה.

הדאו ג'ונס והנאסד"ק נסחרים ללא שינוי, מדד S&P 500 עולה ב-0.3%.

מנייתה של חברת התעופה דלתא קופצת ב-4.7%, ג'נרל אלקטריק מטפסת ב-4.4%, מריוט עולה בשיעור דומה, טסלה עולה ב-2.2% בהמשך לדוחות שפרסמה אמש.

19:34

גולדמן זאקס  הסכים לשלם יותר מ-2.9 מיליארד דולר לרגולטור בארה"ב על מנת ליישב את ההאשמות לפיהם הבנק התעלם מאיתות האזהרה כאשר מיליארדי דולר נבזזו מלקוחה שלו, קרן ממשלתית מלזית שידועה כ-1MDB. "גולדמן זאקס קיבל היום את האחריות על תפקידו בקשירת קשר לשוחד בכירים זרים", כך מסר משרד המשפטים האמריקאי.

18:38

המסחר בבורסות אירופה ננעל ברובו בירידות. הדאקס איבד 0.7% מערכו, הקאק והפוטסי ננעלו ללא שינוי מהותי.

בוול סטריט התמתנו הירידות על רקע דבריה של יו"ר בית הנבחרים ננסי פלוסי בנושא חבילת התמריצים. פלוסי אמרה כי הצדדים "כמעט שם" בנוגע לעסקה.

17:47

מכירות הבתים הקיימים בארה"ב עלו לרמה הגבוהה ביותר מאז 2006, ל-6.54 מיליון בתים בחודש ספטמבר לעומת התחזיות לעלייה של 6.3 מיליון בתים.

16:34

המסחר בוול סטריט נפתח בעליות שערים קלות של עד 0.3%, וזאת בהמשך לנתוני דרישות האבטלה השבועיות שהיו נמוכים מהצפוי, ולקראת העימות שייערך הלילה בין הנשיא טראמפ למועמד הדמוקרטי ג'ו ביידן. ברקע: נמשכות השיחות בין יו"ר בית הנבחרים ננסי פלוסי לשר האוצר סטיבן מנוצ'ין לגבי אישור חבילת התמריצים הנוספת לכלכלה האמריקאית. 

טסלה  עולה ב-3.8% בפתיחה לאחר הדוחות הטובים שפרסמה אמש. קוקה קולה מטפסת ב-1.8% לאחר שפרסמה היום לפני המסחר את תוצאותיה לרבעון השלישי של השנה. קוקה קולה רשמה ירידה של 9% בהכנסות ברבעון השלישי לעומת המקביל אשתקד ל-8.65 מיליארד דולר. הרווח הנקי של קוקה קולה ירד בכ-30% ל-1.74 מיליארד דולר, אך החברה עקפה את תחזית הרווח למניה.

חברת התעופה סאות'ווסט איירליינס  רשמה את ההפסד הגדול בתולדותיה ברבעון השלישי בגובה של 1.2 מיליארד דולר. 

AT&T הוסיפה 645 אלף מנויים סלולריים ברבעון השלישי, לאחר שאיבדה 150 אלף ברבעון המקביל. מתחילת השנה צנחה מניית החברה 30%.

חברת אינטל  תדווח הלילה על תוצאות הרבעון לאחר נעילת המסחר.

15:31

הדרישות הראשוניות לדמי אבטלה בארה"ב בשבוע החולף ירדו ב-55 אלף לעומת השבוע הקודם, והסתכמו ב-787 אלף תביעות, מתחת לתחזיות ל-870 אלף בקשות. מדובר בנתון הנמוך ביותר מאז הימים הראשונים של התפרצות הקורונה.

החוזים העתידיים על המדדים המובילים נסחרים בירידות קלות של עד 0.25%.

14:20

מגמה מעורבת בבורסות אירופה כעת. החוזים על מדדי בורסות ארה"ב נסחרים בירידות של כ-0.2%.

מניית טסלה  מזנקת בכ-5% במסחר המוקדם, לאחר שהחברה פרסמה אתמול דוחות חזקים לאחר סיום המסחר. 

חוזה חדש לגילת   בארה"ב: החברה דיווחה על זכייה בחוזה של 20 מיליון דולר לתקופה של שלוש שנים עם ספקית תקשורת סלולרית גדולה (Tier-1) ששמה לא נמסר. מדובר בחידוש והרחבה של חוזה קיים, לאספקת שירותי ניהול ותמסורת סלולרית, וכעת גילת תהיה הספקית היחידה של הלקוחה בתחומי ה-LTE Backhauling והתאוששות מאסון (Disaster recovery). לפי הודעתה של גילת, הטכנולוגיה של החברה מבטיחה את חוויית המשתמש ואת המעבר החלק לדור החמישי בסלולר (5G).

12:10

חברת צ'ק פוינט  עקפה את תחזיות האנליסטים בדוחות הרבעון השלישי  שפורסמו היום. החברה עצמה לא מסרה תחזיות לרבעון זה, על רקע אי הוודאות הנמשכת בשל משבר הקורונה העולמי. עם זאת, בעוד שהאנליסטים ציפו מהחברה להציג הכנסות של כ-504 מיליון דולר ורווח נקי (Non-GAAP) בסך 1.53 דולר למניה, צ'ק פוינט סיכמה את הרבעון השלישי עם הכנסות של 509 מיליון דולר ורווח נקי של 1.64 דולר למניה.

10:45

יום המסחר בבורסות אירופה נפתח במגמה שלילית. מדדי המניות המובילים נסוגים ב-0.8%-1.4%. 

במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות ירידות של 0.6%-0.8%.

צ'ק פוינט  תפרסם תוצאות היום בשעות הצהריים. קונצנזוס האנליסטים הוא להכנסות של כ-505 מיליון דולר, גידול של 2.7% ביחס לרבעון המקביל בשנת 2019, ולרווח נקי של 1.53 דולר למניה לעומת 1.44 דולר ברבעון המקביל.

אינטל  תפרסם את דוחות הרבעון השלישי לאחר סיום המסחר בוול סטריט והאנליסטים מעריכים שהחברה תציג הכנסות של כ-18.2 מיליארד דולר ורווח של 1.1 דולר למניה.

טסלה דיווחה אמש לאחר סיום המסחר כי הכנסותיה ברבעון האחרון הסתכמו ב-8.77 מיליארד דולר, ובשורה התחתונה הציגה החברה רווח מתואם של 76 סנט למניה. האנליסטים המסקרים את החברה ציפו להכנסות של כ-8.3 מיליארד דולר ברבעון האחרון, ורווח של 56 סנט למניה. מניית טסלה רשמה בתגובה עלייה של 3.2% במסחר המאוחר.

08:05

מגמה שלילית נרשמת היום בבורסות אסיה, לאחר ירידות קלות בוול סטריט אתמול. זאת, על רקע אכזבת הסוחרים מחוסר היכולת של הבית הלבן וראשי המפלגה הדמוקרטית להגיע להבנות בנוגע לחבילת תמריצים נוספת למשק האמריקאי. במסחר בחוזים על מדדי בורסות ארה"ב נרשמות כעת ירידות של 0.6%-0.8%. 

כלכלני קרן המטבע הבינלאומי עדכנו למטה את תחזית הצמיחה שלהם לאיזור מזרח אסיה וכעת הם מעריכים שכלכלות האיזור יתכווצו השנה ב-2.2%. 

בינתיים נמשכות הבעיות בחזית פיתוח החיסון לקורונה. אתמול נודע כי אחד המתנדבים שהשתתף בניסוי של חברת אסטרה-זנקה לפיתוח חיסון לקורונה, מת. מדובר במשתתף בניסוי שנערך בסאו פאולו, ברזיל. 

עם זאת, מספר החברות שעשויות לפרסם עד סוף השנה תוצאות  יעילות מניסוי שלב III בחיסון לקורונה ולקבל בחודשים הקרובים אישור שיווק בחירום לחיסונים שלהן (במידה והניסויים יצליחו), עומד לעלות שוב משתיים לארבע. ראש התוכנית להאצת תהליך פיתוח החיסונים של הממשל האמריקאי, מסר כי החברות אסטרהזנקה ו ג'ונסון אנד ג'ונסון , אשר הניסויים שלהן הופסקו בגלל חששות לגבי בטיחות, עשויות לקבל אישור לחדש את הניסויים הללו כבר בשבוע הבא. 

בזירת המסחר בסחורות רושם הנפט מסוג WTI ירידה של 0.6% למחיר של 39.77 דולר לחבית לאחר ירידה חדה של כ-4% אתמול. הזהב נחלש בכ-0.7% לרמה של 1,916 דולר לאונקיה. 

בתחום המאקרו, בארה"ב יתפרסמו ב-15:30 נתוני התביעות הראשוניות לדמי אבטלה בשבוע האחרון (צפי לכ-865 אלף) ולאחר מכן נתון מכירות בתים מיד שנייה (צפי לכ-620 אלף בשנה האחרונה). 

עוד כתבות

החל משבוע הבא: עליית מחירים בארומה / צילום: יח''צ

ארומה מעלה מחירים: כמה תשלמו על קפה ומאפה?

כשנה בלבד לאחר העלאת המחירים הקודמת: החל מ־3 בפברואר תעדכן רשת ארומה את מחירי חלק מהמאפים ומשקאות הקפה ● קפוצ’ינו קטן בתל אביב יעלה 14 שקל, דיל קפה ומאפה יעלה 27 שקל, ומספר מצומצם של מוצרים יתייקרו בשיעורים חדים של עד 50%

עוני / צילום: תמר מצפי

דוח העוני: בישראל שני מיליון עניים; עלייה בשיעור הילדים מתוכם

לפי הביטוח הלאומי שיעור העוני בישראל שומר על יציבות בשנים האחרונות למרות העלייה בקו העוני ● ערן וינטרוב, מנכ"ל ארגון לתת: "עדיין לא באות לידי ביטוי במלואן השלכות המלחמה ויוקר המחיה המשקפות מצב חמור הרבה יותר בשטח"

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

דיווח: טראמפ הכריע - זה האיש שיעמוד בראש הפד

הנשיא דונלנד טראמפ אמר כי יודיע היום רשמית מי יעמוד בראשות הבנק המרכזי ● בוול סטריט ג׳ורנל מדווחים כי הוא בחר בקווין וורש, חבר פד לשעבר שהפך במרוצת השנים לאחד ממבקריו המרכזיים

אפל / צילום: ap, Kathy Willens

אפל רוכשת חברת בינה מלאכותית ישראלית בכ־2 מיליארד דולר

חברת אפל רכשה את הסטארט-אפ הישראלי בעסקה המוערכת בכ־2 מיליארד דולר, כך לפי דיווח של הפייננשל טיימס ● Q.ai, שפיתחה טכנולוגיות מתקדמות לניתוח תקשורת והדמיה באמצעות למידת מכונה, מנוהלת בידי אביעד מייזלס, ובעברו חברה נוספת שנרכשה על ידי אפל- PrimeSense

סיור ברכבת הקלה / צילום: כדיה לוי

מה מסתתר בקומה הסגורה של תחנת אלנבי ברכבת הקלה בתל אביב?

משתתפי כנס תשתיות לעתיד של גלובס זכו להצצה נדירה מאחורי הקלעים של אחת מעשר התחנות התת-קרקעיות בקו האדום של הרכבת הקלה בגוש דן

סיור בשוק הכרמל / צילום: שלומי יוסף

כיצד תשתיות במרכזי ערים נדרשות להתמודד עם המציאות המשתנה


משתתפי כנס תשתיות לעתיד של גלובס, זכו לסיור עירוני שיצא מאזור הבורסה והתקדם ברגל דרך רחוב גרוזנברג, נחלת בנימין ועד לשוק הכרמל ● הסיור הדגיש עד כמה קיים הצורך לאזן בין שיפור איכות החיים והתשתיות, לבין שמירה על הצביון, הפעילות והמורכבות שמגדירות את העיר עצמה

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מליאת הכנסת, 28.01.26 / צילום: יצחק קלמן

סמוטריץ' לא לבד: שרי האוצר שדחקו בנגיד להוריד ולהעלות ריבית

שר האוצר הכריז שיש להאיץ את הורדות הריבית, ולא בפעם הראשונה ● אבל כשרואים איך באמת מתקבלות ההחלטות על גובה הריבית, מבינים שזה לא עניין של מה בכך ● ועדיין, המתיחות בין שר אוצר לנגיד הבנק המרכזי לא נולדה בתקופת סמוטריץ', ואפילו לא בישראל

הסטארט-אפים הביטחוניים גייסו מיליארד דולר / צילום: יח''צ החברות

מדד התעשיות הביטחוניות צנח היום ביותר מ-4%. אלו הסיבות

אחרי תשואות של מאות ואלפי אחוזים, המשקיעים מממשים רווחים ● האם זו הזדמנות קנייה או אזהרה? ● אנליסטים: "יציאת אוויר טבעית" ● הירידות החדות פסחו על אלביט, האם ייתכן שהסיבה מסתתרת באיזון מחדש במשקל של המניות במדד שיתבצע בעוד שבוע?

בנימין נתניהו, דונלד טראמפ, עלי חמינאי / עיבוד: AP

טראמפ חשף כי שוחח עם איראן: "אמרתי להם - בלי גרעין, ותפסיקו להרוג מפגינים"

הנשיא אישר כי בכוונתו להמשיך להיות בקשר עם גורמים באיראן • "יש לנו הרבה ספינות שנעות לכיוון איראן כרגע, זה יהיה נחמד אם לא נצטרך להשתמש בהן", אמר • דיווח בניו יורק טיימס: טראמפ שוקל אפשרויות תקיפה נרחבות בהרבה נגד איראן - בהן גם פשיטות קומנדו על אתרי הגרעין • עוד על פי הדיווח, ישראל דוחפת לכך שארה"ב תצטרף אליה למתקפה משותפת על מערך הטילים הבליסטיים ● עדכונים שוטפים

5 דברים לדעת לפני פתיחת המסחר / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חמישה דברים שכדאי לדעת לקראת פתיחת המסחר בבורסה

המסחר בת"א צפוי להיפתח בירידות על רקע המתיחות הביטחונית והירידות בעולם ● המניות הדואליות חוזרת לת"א בפערים חיוביים ● מדד החברות הבטחוניות נפל אתמול ב-4%, האם המגמה תמשך הבוקר? ● השקל נסחר ביציבות הבוקר, 3.08 שקלים ● אפל וסנדיסק עקפו את הצפי בדוחות, האחרונה מזנקת ב-20% במסחר המוקדם ●  מטא זינקה אתמול ב-8%, בג'פריס אומרים שזאת רק ההתחלה ונותנים לה מחיר יעד של 1,000 דולר ● גלובס עושה סדר לקראת פתיחת המסחר

השבוע בענף הרכב / צילומים: Shutterstock, AP / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אובר בוחנת את שוק הרכב הישראלי: צפויה לשתף פעולה עם BYD וטסלה

אובר החלה לבצע הכנות ראשוניות לכניסה לישראל לקראת סוף השנה ● מחירי הליתיום מזנקים בחדות ורומזים על עליית מחירים קרובה ברכבים חשמליים ● אחרי הפסקה ממושכת, טויטה חוזרת לפלח החשמלי ● ויצרנית הרכב הווייטנאמית תאמץ את מערכת הנהיגה האוטונומית של חברת Autobrains הישראלית ● השבוע בענף הרכב

תעריף הדלק עודכן / צילום: ap, Marta Lavandier

אחרי ההוזלה בינואר: מיום ראשון מחיר הדלק יעלה ב-3 אגורות לליטר

משרד האנרגיה הודיע כי מחירו המרבי של ליטר בנזין 95 יתעדכן בחצות הלילה שבין יום שבת לראשון ויעמוד בחודש פברואר 2026 על 6.88 שקלים בתדלוק בשירות עצמי ● מדובר בעלייה של 3 אגורות לעומת המחיר בינואר, שעמד על 6.85 שקלים לליטר אחרי הוזלה ניכרת של 26 אגורות

לסחור בשוק ההון מהבית / צילום: GEMINI-AI

"התחלתי לפני 16 שנה והיום יש לי בית פרטי בהרצליה": האנשים שמתפרנסים ממסחר במניות

הם עזבו משרות אטרקטיביות כדי לשבת בבית ולתת לשוק ההון לעבוד בשבילם ● עכשיו הם יכולים להשקיע במשפחה ובתחביבים ובעיקר לנהל את הזמן של עצמם: "זה החופש האמיתי" ● העליות בבורסה אולי מסבירות את ההייפ, אבל מומחים מזהירים: "רבים מהם יישאר בלי כסף במפולת הבאה"

עו''ד גיא אבני / איור: גיל ג'יבלי

פרשת "מוכר החלומות”: עו"ד גיא אבני ישלם 600 אלף שקל לארבעה משקיעים

ביהמ"ש קבע כי עו"ד גיא אבני, הנאמן של קבוצת בראשית, הפר את חובותיו כנאמן כאשר העביר כספי הלוואות לחברה מבלי לוודא את קיומן של ערבויות בנקאיות ● מדובר בפסק דין אזרחי נוסף נגד אבני, בשורה של תביעות שמנהלים משקיעים שאיבדו את כספם

אילון מאסק / צילום: ap, Brandon Bell

טסלה מאותתת, שוב: העתיד שלה כבר לא נמצא על הכביש

למרות ירידה שנתית ראשונה בהכנסות, אילון מאסק משקיע מיליארדים בחברת הבינה המלאכותית שלו xAI, ואפילו רומז כי טסלה עשויה להידרש בעתיד גם ליכולות ייצור שבבים עצמאיות ● המסר ברור מתמיד: טסלה רואה את עצמה בראש ובראשונה כחברת בינה מלאכותית ורובוטיקה, ורק אחר־כך כיצרנית רכב

יוני חנציס / צילום: כפיר זיו

האקזיט של קרן תש"י בזפירוס: הרוויחה 700 מיליון שקל ממכירתה לדוראל

דוראל תשלם מיליארד שקל על המניות של זפירוס שהיא רוכשת, לפי מחיר של 27.75 שקל למניית זפירוס ● זפירוס, תהווה רגל אירופאית חדשה לדוראל שעיקר פעילותה כיום הוא בישראל ובארה"ב

מוזגת בבית קפה בברלין. רוב העבודות החלקיות הן במגזר השירותים / צילום: Reuters, IMAGO/photothek.de

גרמניה נגד הטרנד: "לא נצליח לשגשג עם שבוע עבודה של ארבעה ימים"

הקנצלר פרידריך מרץ יוצא למלחמה בטרנד ה"איזון–בין–חיים–לעבודה" ובמודל התעסוקה החלקי שהפך לסימן ההיכר של הכלכלה הגרמנית ● עם שוק עבודה קשיח, אוכלוסייה מזדקנת וגירעון אקטוארי בפנסיות, בברלין דורשים מהאזרחים: "מי שיכול לעבוד יותר - חייב לעבוד יותר"

רג'פ טאיפ ארדואן, נשיא טורקי; קיריאקוס מיצוטאקיס, ראש ממשלת יוון / צילומים: AP-Khalil Hamra, קובי גדעון-לע''מ

יוון מתכננת להרחיב את הטריטוריה הימית, ומסתכנת במלחמה עם טורקיה

אתונה תומכת את שאיפותיה להרחיב את המים הטריטוריאליים בחוק הבינלאומי, ובגיבוי עסקאות נשק במיליארדים עם ישראל ● אנקרה זועמת ומגיבה ב"הפגנת נוכחות" קבועה בים האגאי

אסף רפפורט, מייסד וויז / צילום: נתנאל טוביאס

עסקת וויז-גוגל בסכנה? שורת ארגונים באירופה מתנגדים למיזוג

רשות ההגבלים של האיחוד האירופי צפויה לקבל עד 10 בפברואר החלטה אם לאשר את עסקת גוגל-וויז ● שורה של ארגונים אזרחיים פנו בימים האחרונים לאיחוד בבקשה לפתוח בחקירת הגבלים עסקיים שתברר לעומק את העסקה ● החשש המרכזי: ניצול הגישה שתקבל גוגל לוויז לטובת חיסול מתחרים בשוק הענן והסייבר

אילוסטרציה: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא זינקה בכ-10%, מיקרוסופט נפלה ב-9%

נעילה מעורבת באירופה, בורסת פרנקפורט נפלה במעל 2% ● הדולר מתאושש מעט ● מחירי הנפט מזנקים, על רקע דיווחים על תקיפה אמריקאית אפשרית באיראן ● הפדרל ריזרב השאיר את ריבית ארה"ב ללא שינוי, ולא סיפק רמזים לגבי ההמשך ● אפל תדווח היום את תוצאותיה הכספיות לאחר נעילת המסחר