גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

צ'ק פוינט לא עוצרת בקורונה: "עובדים בעולם וירטואלי עם פחות פעילויות פיזיות"

חברת אבטחת הסייבר חזרה לספק תחזית רבעונית, לאחר שני רבעונים שבהם נמנעה מכך בשל האי-ודאות הנובעת ממשבר הקורונה ● "התוצאות טובות בעיקר לאור המצב שבו אנחנו נמצאים"

גיל שוויד / צלם: תמר מצפי
גיל שוויד / צלם: תמר מצפי

פתיחה חיובית לעונת הדוחות של החברות הישראליות ברבעון השלישי של השנה: חברת אבטחת הסייבר צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בדוחות הרבעון השלישי, וחזרה לספק תחזית רבעונית, לאחר שני רבעונים שבהם נמנעה מכך בשל האי-ודאות הנובעת ממשבר הקורונה.

ברבעון השלישי רשמה צ'ק פוינט הכנסות של 509 מיליון דולר ורווח נקי Non-GAAP של 1.64 דולר למניה, בעוד שהאנליסטים ציפו ממנה להציג הכנסות של כ-504 מיליון דולר ורווח של 1.53 דולר למניה. 

צ'ק פוינט, בהובלתו של המנכ"ל והמייסד גיל שויד, רשמה צמיחה ברוב הפרמטרים המרכזיים: ההכנסות צמחו ב-3.7% ביחס לרבעון המקביל ב-2019, כולל צמיחה בכל תחומי הפעילויות, ובראשם תחום רישיונות האבטחה, שצמח ב-9.7% להכנסות של כ-169 מיליון דולר. הרווח הנקי לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP) הסתכם בכ-201 מיליון דולר, לעומת כ-188 מיליון דולר ברבעון המקביל. על בסיס Non-GAAP, נרשם רווח נקי של כ-231 מיליון דולר - עלייה של 6.5% ביחס לרבעון המקביל.

בשלושת הרבעונים הראשונים של 2020, הכנסות החברה צמחו ב-3.5% לעומת התקופה המקבילה בשנת 2019, והגיעו לכ-1.5 מיליארד דולר. הרווח הנקי לפי כללי GAAP הסתכם בכ-576 מיליון דולר - עלייה של 4.1%, והרווח הנקי על בסיס Non-GAAP גדל ב-4.4% לכ-662 מיליון דולר, שהם 4.58 דולר למניה.


"העלייה ברווח למניה יפה מאוד"

במהלך הרבעון השלישי ייצרה צ'ק פוינט כ-248 מיליון דולר מפעילות שוטפת, ומתחילת השנה הגיע הסכום ל-859 מיליון דולר - בשני המקרים מדובר בעלייה מינורית לעומת התקופות המקבילות ב-2019.

בסיום הרבעון היו לחברה בקופה כ-3.9 מיליארד דולר, וזאת לאחר שבמהלך הרבעון היא רכשה מניות של עצמה תמורת 325 מיליון דולר. הרכישה העצמית בוצעה במחיר ממוצע של מעל 120 דולר למניה, בעוד שהמחיר הנוכחי הוא כ-124.5 דולר ומשקף לצ'ק פוינט שווי שוק של 17.4 מיליארד דולר. לאחר סיום הרבעון, דווח על רכישה של סטארט-אפ ישראלי נוסף, Odo - שנרכש על ידי צ'ק פוינט, לפי הערכות, בתמורה לכ-30 מיליון דולר.

"התוצאות בסך הכל טובות, והעלייה ברווח למניה יפה מאוד. חלקה נובעת מהביצועים וחלקה מהקיטון בהוצאות, כי אנחנו עובדים בעולם וירטואלי עם פחות פעילויות פיסיות. התוצאות טובות בעיקר לאור המצב שבו אנחנו נמצאים, שהוא רחוק מאוד ממה שהתרגלנו אליו", אמר היום שויד, מייסד ומנכ"ל החברה, בשיחת זום עם עיתונאים.

לדבריו, "הצמיחה הגיעה מכמה מקורות, גם ממכירות רישיונות אבטחה, אבל לא פחות מעניין - מהנושאים האסטרטגיים שלנו: מכירות מוצרי הענן עלו ב-57%, מכירות יכולות האבטחה לנקודות קצה, כמו מחשבים אישיים ומובייל, שזה תחום חם מאוד, עלו ב-37%. הפוטנציאל שלנו הרבה יותר גבוה, ואנחנו יכולים להגיע הרבה יותר רחוק. ברבעון הזה כל אינדיקטורים החשובים שלנו עלו - לקוחות חדשים, מכירות ענן ועוד".

נכון להיום, מרבית משרדי צ'ק פוינט בעולם סגורים, ובסך הכל רק 16%-17% מכוח האדם עובדים במשרדים כעת, לעומת 20% לפני רבעון. "אנחנו עדיין חיים עמוק בלב הקורונה, וכמובן גם הלקוחות והשותפים שלנו, ואני גאה בהצלחת העובדים להמשיך לנהל את הביזנס ולהביא תוצאות", אמר שויד.

מנכ"ל צ'ק פוינט פירט בנוגע לכמה איומי סייבר ותקיפות סייבר שהחברה זיהתה במהלך הרבעון, ובהם "אכילס" - חולשה שנמצאה על שבב התקשורת של קוואלקום, שהוא שבב מרכזי בטלפונים מסוג אנדרואיד. החולשה מאפשרת להפוך את הטלפון לכלי ריגול, וצ'ק פוינט עובדת עם קוואלקום כדי לפתור זאת. חולשות אחרות נמצאו באלקסה של אמזון ובאתר ההיכרויות אוקיי קיופיד. מתקפה שזוהתה על ידי החברה היא מתקפה נמשכת מצד איראן, עם יכולות מובייל ומחשב, שבאמצעותן האיראנים פרצו לתוכנות שנחשבות לבטוחות להעברת מסרים מוצפנים. "זה היה רבעון פורה, שרק מראה כמה העולם שלנו חשוף, כמעט בכל פלטפורמה שמשתמשים בה", אמר שויד. 

במקביל, הזכיר שויד כמה מוצרים שהשיקה החברה ברבעון, ובהם מוצר להגנה על סביבות IoT (אינטרנט של הדברים). על רכישת Odo אמר שויד כי זו "חברה צעירה, קטנה, אבל מאוד מוצלחת, עם טכנולוגיה מדהימה לטפל בתחום הגישה מרחוק (remote access), עם טכנולוגיה מבוססת ענן שמאפשרת ללא התקנה על המחשב להגיע לפורטל שמראה את כל האפליקציות הארגוניות - דבר שנדרש בצורה שבה אנשים עובדים כיום".

אחרי שני רבעונים שבהם נמנעה צ'ק פוינט ממתן תחזיות, הפעם החליטה החברה לפרסם תחזיות לרבעון הרביעי, אף שבחברה מדגישים כי האי-ודאות עדיין גבוהה, גם אם הפגיעה בתעשיית הסייבר עד כה לא הייתה חמורה.

"רמת האי-ודאות עדיין גבוהה, אנחנו נכנסים לגל שני באירופה, וארה"ב עוד רוכבת על הגל הראשון ויש גם אי-ודאות עם הבחירות שבפתח", הזכיר שויד. הרבעון האחרון של השנה צפוי להסתכם, להערכת החברה, עם הכנסות של 525-575 מיליון דולר ורווח נקי Non-GAAP של 2-2.18 דולר למניה. בשני המקרים, אמצע טווח התחזית דומה לתחזיות האנליסטים.

המשמעות היא שבשנת 2020 תעקוף צ'ק פוינט את רף ה-2 מיליארד דולר בהכנסות, ולמעשה, תגיע למספר המקורי שנמסר בתחזית החברה לשנה זו, לפני פרוץ משבר הקורונה. בשורת הרווח הנקי למניה, צ'ק פוינט צפויה לסיים את השנה עם רווח של 6.67 דולר למניה - גבוה מהתחזית המקורית. 

עוד כתבות

אלונה בר און בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און: "גלובס, כמו הכלכלה הישראלית, הוא סיפור של חוסן מול האתגרים"

מו"ל גלובס אלונה בר און דיברה בוועידת ישראל לעסקים של גלובס על ימיו הראשונים של העיתון ב-1983 זמן קצר לאחר קריסת הבורסה, על האתגרים במציאות שמשתנה ללא הרף ועל ההתמקדות בסיקור מקצועי ואמין ● "הכלכלה הישראלית חשובה לנו מאוד, וזו גם התמה של גלובס", אמרה

ולדימיר פוטין - נשיא רוסיה, דונלד טראמפ - נשיא ארה''ב, וולודימיר זלנסקי - נשיא אוקראינה / צילום: ap, Julia Demaree Nikhinson, Alex Brandon, Jacquelyn Martin

מניות ביטחוניות ירדו, אירופה במצוקה: ארה"ב דוחפת להסכם שלום כפוי באוקראינה

הבית הלבן הפתיע את אירופה כשדרש מקייב בסוף השבוע לקבל תוכנית שלום ובה הגבלות צבאיות וכן ויתור על שטחים ● האירופאים קוראים לתוכנית "בסיס לדיון" ושוב נאלצים לבקש מקום ליד שולחן הדיונים ● לצד ירידות במניות ביטחוניות, באיחוד מנסים לקנות זמן להקמת כוח צבאי

בנק הפועלים / צילום: אביב גוטליב

הקרב על הצעירים: הפועלים יממן את המסחר בניירות ערך לגילאי 35 ומטה

בנק הפועלים משיק חבילת הטבות לצעירים ולסטודנטים, והוא יממן להם החזר מלא של עמלות המסחר בניירות ערך בארץ ובחו"ל ● כמו כן, לקוחות אלו שיצטרפו לבנק הפועלים, ייהנו מהחזר מלא של עמלות מסוף נובמבר 2025 עד לסוף חודש יוני 2026

מייקל רפפורט, בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים / צילום: תמר מצפי

מייקל רפפורט: "ישראל צריכה להיפטר מהמושג הסברה, כי היא לא צריכה להסביר שום דבר"

"נעלבתי מכך ששחקנים לא יכלו לתמוך בישראל בזמן שהיו חטופים בשבי. זו מבוכה", אמר השחקן והאקטיביסט הפרו-ישראלי מייקל רפפורט בערב הפתיחה של ועידת ישראל לעסקים של גלובס ● בעוד כמעט כל שחקני הוליווד, לרבות היהודים שבהם, נאלמו דום או יצאו כנגד ישראל אחרי ה-7 באוקטובר, רפפורט היה בין אלה שהשמיעו קול צלול וברור בעד ישראל

יונתן לבנדר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

"האמנות האמיתית היא AI, וזה ישנה את עולם הבריאות"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, הציג סגן השותף המנהל וראש מערך הייעוץ של KPMG, את האופן שבו הטכנולוגיות החדשות, ובעיקר ה-AI, משנים ועתידים לשנות את חוקי המשחק ● לדבריו, ישראל מובילה באימוץ אך מעוכבת בידי רגולציה

מנכ''ל הבורסה איתי בן זאב בוועידת ישראל לעסקים / צילום: שלומי יוסף

האם לשוק יש עוד לאן לעלות? התשובה של מנכ"ל הבורסה בת"א

למרות השיאים והתשואות החזקות בבורסה המקומית, איתי בן זאב, סבור שהיא רחוקה מלבטא את הפוטנציאל העתידי, ובטוח שמפולת במדדים לא על הפרק ● כך אמר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "ירידות חדות מגיעות בדרך כלל בתקופה של בועה וזה לא המצב כרגע"

איך נראים חייו של שופט בהאג שהחליט להוציא צו מעצר לנתניהו?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● והפעם: השלכות הסנקציות האמריקאיות על שופטי ההאג הפעילים בהליכים נגד ישראל, סקר חדש בגרמניה מצביע על שינוי שלילי בעמדות כלפי ישראל וסימנים להיחלשות שיתוף הפעולה הביטחוני עם בריטניה ● כותרות העיתונים בעולם

מימין: אסף זגריזק, יודפת אפק-ארזי, ינקי קוינט ורועי כחלון בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: כדיה לוי

רועי כחלון: "עובדים מסביב לשעון על הנפקת התעשייה האווירית"

במסגרת פאנל "תשתיות לישראל" בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, מנהל רמ"י ינקי קוינט אמר כי "מחירי הדירות יכולים להגיע לרמה שזוג צעיר יוכל לרכוש דירה בעלות סבירה" ● יו"ר נת"ע, יודפת אפק-ארזי: "פרויקט המטרו זה גיים צ'יינג'ר עשורים קדימה"

פרופ' יצחק קרייס בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שיבא: "זו המהפכה הכי גדולה בבריאות מאז ימי היפוקרטס"

במסגרת ועידת ישראל לעסקים של גלובס אמר פרופ' יצחק קרייס כי הבינה המלאכותית יכולה "לשנות את כל הדרך שבה תחום הבריאות פועל" • לדבריו, אחוזי הצלת החיים בבתי החולים בישראל עומדים על יותר מ־99% • על השת"פ עם אנבידיה אמר: "פרויקט שיאפשר לנו לפצח 98% מה־DNA"

הישראליות בוול סטריט / צילום: באדיבות נאייקס, אלן צצקין, נאבן

הישראלית שצנחה במעל 20% בעקבות הדוחות, וזו שהתאוששה מהשפל

במדור השבועי של גלובס, בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך סוף השבוע ● פלטפורמת בניית האתרים Wix נפלה בכ-24% מאז שפרסמה את דוחותיה, על רקע ירידה שנרשמה בשולי הרווח ● מנגד, נאייקס קפצה בשיעור דו־ספרתי לאחר הדוחות ● נאבן התאוששה מעט, לאחר שנפלה במעל 40% מאז הנפקתה בחודש שעבר

מימין: חזי שטרנליכט, חגי שרייבר, עמי בם / צילום: שלומי יוסף

מנהל ההשקעות הראשי בהפניקס: "בועות לא מתפוצצות כשהתקשורת מבשרת על כך"

בפאנל בהנחיית חזי שטרנליכט בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, שוחחו חגי שרייבר, משנה למנכ"ל קבוצת הפניקס ומנהל ההשקעות הראשי, ועמי בם, יו"ר בריינסוויי ויו"ר גילת רשתות לווין, על נורות האזהרה בשוק ההון, על אסטרטגיות השקעות ועל אסטרטגיות ניהול ● ומהו הפרמטר החמקמק שלא תמיד נכנס למודלים האסטרטגיים?

מנכ''ל שיכון ובינוי, עמית בירמן, בוועידת ישראל לעסקים 2025

מנכ"ל שיכון ובינוי: "אסור להכניס חברות בבעלות ממשלה זרה לפרויקטי תשתית אסטרטגיים"

עמית בירמן, מנכ"ל שיכון ובינוי, הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי "אנחנו ב-6 באוקטובר של השתלטות מדינות זרות על התשתיות הלאומיות האסטרטגיות של המדינה. אסור לתת לזה לקרות"

מנכ''ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר בוועידת ישראל לעסקים / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה צביקה שווימר: "הצריכה בישראל חזקה, אבל אין מספיק שטחי מסחר"

בוועידת ישראל לעסקים של גלובס, אמר מנכ"ל אלקטרה מוצרי צריכה, צביקה שווימר, כי הוא קרא לקובעי המדיניות להאיץ פיתוח אזורי - בפרט בצפון ● "הצעתי להפוך את קריית שמונה לשלוש שנים ל'עיר ללא מע"מ', כמו אילת. זה היה מצית את המסחר ומחזיר חיים לאזור. בינתיים זה לא מתקדם"

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

אם ערכה חמש צוואות שונות. איזו מהן תקפה בביהמ"ש?

יורשי חוכר מקרקעין נאלצו לפנות נכס אחרי 20 שנה ו-200 אלף שקל שקיבלו מדי חודש ● ביהמ"ש ביטל שתי צוואות שבני משפחת המנוחה ביקשו לקיים, וקבע כי דווקא הצוואה שאף אחד לא רוצה לקיימה - היא זו שתהיה בתוקף ● והאם המונח "פרידה" כולל גם את המוות? ● 3 פסקי דין בשבוע

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג״ץ ללוין: נמק מדוע לא יבוטל מינוי בן-חמו לחקירת הפצ״רית

השופטים קבעו כי החלטתו של שר המשפטים למנות את השופט המחוזי בדימוס למפקח על החקירה תעוכב עד להחלטה אחרת ● לשכת עוה״ד שעתרה לבג״ץ: המינוי הוא התערבות פוליטית שנועד להדיח את היועמ״שית

ראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: תדמית הפקות

הצהרת רה"מ נתניהו על חיסול רמטכ"ל חיזבאללה: "לא נאפשר לחיזבאללה להוות איום על מדינת ישראל"

צה"ל תקף מהאוויר את המחבל עלי טבטבאי, רמטכ"ל חיזבאללה בפועל • לשכת רה"מ: "ישראל נחושה לפעול להשגת מטרותיה בכל מקום ובכל זמן" ● האחריות למחדל 7 באוקטובר: ראש אמ"ן שלומי בינדר יסיים את תפקידו לבקשתו, ובנוסף, האלופים עודד בסיוק, אהרון חליוה וירון פינקלמן הודחו • גם מפקד 8200 לשעבר יוסי שריאל וקמ"ן אוגדת עזה במלחמה סא"ל א' יודחו ● עדכונים שוטפים

פרופ' רוני גמזו, יו''ר מגדל אחזקות, בוועידת ישראל לעסקים 2025 / צילום: שלומי יוסף

פרופ' רוני גמזו: "תמיד ארגיש החמצה שלא הייתי מנכ"ל הכללית"

יו"ר מגדל אחזקות, מנכ"ל בית החולים איכילוב בעבר, אמר עוד בוועידת ישראל לעסקים של גלובס: "הפער בין שיבא לאיכילוב הוא רק בכותרות; ברמת הרופאים והרפואה לא רק שאין פער - איכילוב מוביל"

ועידת ישראל לעסקים ה-32

ועידת ישראל ה-32 יוצאת לדרך בהשתתפות צמרת המשק

ועידת ישראל לעסקים של גלובס היא הוועידה הוותיקה והחשובה בישראל. במסגרתה מתקיימים מושבים בתחומים: השקעות, תשתיות, הייטק וחדשנות, בריאות ועוד ● בין המשתתפים: ג׳ייסון גרינבלט, שליח הבית הלבן למזרח התיכון לשעבר, יו"ר צ'ק פוינט, מנכ"ל שיבא, מנכ"לי הפועלים, הפניקס, בזק, תנובה, אלקטרה צריכה, תורפז תעשיות, מנכ"ל הבורסה ורבים נוספים ● עוד בין המשתתפים: השחקן והאקטיביסט הפרו-ישראלי מייקל רפפורט והאלוף במיל' ניצן אלון, ראש מפקדת השבויים והנעדרים לשעבר, בהופעה ראשונה

אביטל פרדו בוועידת ישראל לעסקים

אביטל פרדו, שותף מייסד בפאגאיה: "בתוך עשור נוכל להפוך לאחת מחברות האשראי הצרכני הגדולות בעולם"

אביטל פרדו סיפר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס על השוק התנודתי, מעבר החברה ממודל יוניקורן למוסד פיננסי – והאתגר של השנים הבאות ● בנוסף, הכריז כי "היתרון התחרותי האמיתי של ה-AI עוד לא נחשף"

ידין ענתבי בוועידת ישראל / צילום: רפי קוץ

מנכ"ל בנק הפועלים: "המערכת הבנקאית איבדה את הצעירים הסוחרים בשוק ההון. הגיע הזמן ליזום ולהחזיר אותם אלינו"

מנכ"ל הפועלים ידין ענתבי הזהיר בוועידת ישראל לעסקים של גלובס כי המיסוי שהטילה הממשלה אינו פוגע בבנקים אלא בחוסכים ובקרנות הפנסיה וההשתלמות, וטוען שהרווחיות הגבוהה הייתה אמורה לחזור לציבור ● בנוסף הציג ענתבי צעדים חדשים של הבנק שנועדו להחזיר צעירים למסחר בשוק ההון