גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שוק ההון והשקעות

צ'ק פוינט לא עוצרת בקורונה: "עובדים בעולם וירטואלי עם פחות פעילויות פיזיות"

חברת אבטחת הסייבר חזרה לספק תחזית רבעונית, לאחר שני רבעונים שבהם נמנעה מכך בשל האי-ודאות הנובעת ממשבר הקורונה ● "התוצאות טובות בעיקר לאור המצב שבו אנחנו נמצאים"

גיל שוויד / צלם: תמר מצפי
גיל שוויד / צלם: תמר מצפי

פתיחה חיובית לעונת הדוחות של החברות הישראליות ברבעון השלישי של השנה: חברת אבטחת הסייבר צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בדוחות הרבעון השלישי, וחזרה לספק תחזית רבעונית, לאחר שני רבעונים שבהם נמנעה מכך בשל האי-ודאות הנובעת ממשבר הקורונה.

ברבעון השלישי רשמה צ'ק פוינט הכנסות של 509 מיליון דולר ורווח נקי Non-GAAP של 1.64 דולר למניה, בעוד שהאנליסטים ציפו ממנה להציג הכנסות של כ-504 מיליון דולר ורווח של 1.53 דולר למניה.

צ'ק פוינט, בהובלתו של המנכ"ל והמייסד גיל שויד, רשמה צמיחה ברוב הפרמטרים המרכזיים: ההכנסות צמחו ב-3.7% ביחס לרבעון המקביל ב-2019, כולל צמיחה בכל תחומי הפעילויות, ובראשם תחום רישיונות האבטחה, שצמח ב-9.7% להכנסות של כ-169 מיליון דולר. הרווח הנקי לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP) הסתכם בכ-201 מיליון דולר, לעומת כ-188 מיליון דולר ברבעון המקביל. על בסיס Non-GAAP, נרשם רווח נקי של כ-231 מיליון דולר - עלייה של 6.5% ביחס לרבעון המקביל.

בשלושת הרבעונים הראשונים של 2020, הכנסות החברה צמחו ב-3.5% לעומת התקופה המקבילה בשנת 2019, והגיעו לכ-1.5 מיליארד דולר. הרווח הנקי לפי כללי GAAP הסתכם בכ-576 מיליון דולר - עלייה של 4.1%, והרווח הנקי על בסיס Non-GAAP גדל ב-4.4% לכ-662 מיליון דולר, שהם 4.58 דולר למניה.


"העלייה ברווח למניה יפה מאוד"

במהלך הרבעון השלישי ייצרה צ'ק פוינט כ-248 מיליון דולר מפעילות שוטפת, ומתחילת השנה הגיע הסכום ל-859 מיליון דולר - בשני המקרים מדובר בעלייה מינורית לעומת התקופות המקבילות ב-2019.

בסיום הרבעון היו לחברה בקופה כ-3.9 מיליארד דולר, וזאת לאחר שבמהלך הרבעון היא רכשה מניות של עצמה תמורת 325 מיליון דולר. הרכישה העצמית בוצעה במחיר ממוצע של מעל 120 דולר למניה, בעוד שהמחיר הנוכחי הוא כ-124.5 דולר ומשקף לצ'ק פוינט שווי שוק של 17.4 מיליארד דולר. לאחר סיום הרבעון, דווח על רכישה של סטארט-אפ ישראלי נוסף, Odo - שנרכש על ידי צ'ק פוינט, לפי הערכות, בתמורה לכ-30 מיליון דולר.

"התוצאות בסך הכל טובות, והעלייה ברווח למניה יפה מאוד. חלקה נובעת מהביצועים וחלקה מהקיטון בהוצאות, כי אנחנו עובדים בעולם וירטואלי עם פחות פעילויות פיסיות. התוצאות טובות בעיקר לאור המצב שבו אנחנו נמצאים, שהוא רחוק מאוד ממה שהתרגלנו אליו", אמר היום שויד, מייסד ומנכ"ל החברה, בשיחת זום עם עיתונאים.

לדבריו, "הצמיחה הגיעה מכמה מקורות, גם ממכירות רישיונות אבטחה, אבל לא פחות מעניין - מהנושאים האסטרטגיים שלנו: מכירות מוצרי הענן עלו ב-57%, מכירות יכולות האבטחה לנקודות קצה, כמו מחשבים אישיים ומובייל, שזה תחום חם מאוד, עלו ב-37%. הפוטנציאל שלנו הרבה יותר גבוה, ואנחנו יכולים להגיע הרבה יותר רחוק. ברבעון הזה כל אינדיקטורים החשובים שלנו עלו - לקוחות חדשים, מכירות ענן ועוד".

נכון להיום, מרבית משרדי צ'ק פוינט בעולם סגורים, ובסך הכל רק 16%-17% מכוח האדם עובדים במשרדים כעת, לעומת 20% לפני רבעון. "אנחנו עדיין חיים עמוק בלב הקורונה, וכמובן גם הלקוחות והשותפים שלנו, ואני גאה בהצלחת העובדים להמשיך לנהל את הביזנס ולהביא תוצאות", אמר שויד.

מנכ"ל צ'ק פוינט פירט בנוגע לכמה איומי סייבר ותקיפות סייבר שהחברה זיהתה במהלך הרבעון, ובהם "אכילס" - חולשה שנמצאה על שבב התקשורת של קוואלקום, שהוא שבב מרכזי בטלפונים מסוג אנדרואיד. החולשה מאפשרת להפוך את הטלפון לכלי ריגול, וצ'ק פוינט עובדת עם קוואלקום כדי לפתור זאת. חולשות אחרות נמצאו באלקסה של אמזון ובאתר ההיכרויות אוקיי קיופיד. מתקפה שזוהתה על ידי החברה היא מתקפה נמשכת מצד איראן, עם יכולות מובייל ומחשב, שבאמצעותן האיראנים פרצו לתוכנות שנחשבות לבטוחות להעברת מסרים מוצפנים. "זה היה רבעון פורה, שרק מראה כמה העולם שלנו חשוף, כמעט בכל פלטפורמה שמשתמשים בה", אמר שויד.

במקביל, הזכיר שויד כמה מוצרים שהשיקה החברה ברבעון, ובהם מוצר להגנה על סביבות IoT (אינטרנט של הדברים). על רכישת Odo אמר שויד כי זו "חברה צעירה, קטנה, אבל מאוד מוצלחת, עם טכנולוגיה מדהימה לטפל בתחום הגישה מרחוק (remote access), עם טכנולוגיה מבוססת ענן שמאפשרת ללא התקנה על המחשב להגיע לפורטל שמראה את כל האפליקציות הארגוניות - דבר שנדרש בצורה שבה אנשים עובדים כיום".

אחרי שני רבעונים שבהם נמנעה צ'ק פוינט ממתן תחזיות, הפעם החליטה החברה לפרסם תחזיות לרבעון הרביעי, אף שבחברה מדגישים כי האי-ודאות עדיין גבוהה, גם אם הפגיעה בתעשיית הסייבר עד כה לא הייתה חמורה.

"רמת האי-ודאות עדיין גבוהה, אנחנו נכנסים לגל שני באירופה, וארה"ב עוד רוכבת על הגל הראשון ויש גם אי-ודאות עם הבחירות שבפתח", הזכיר שויד. הרבעון האחרון של השנה צפוי להסתכם, להערכת החברה, עם הכנסות של 525-575 מיליון דולר ורווח נקי Non-GAAP של 2-2.18 דולר למניה. בשני המקרים, אמצע טווח התחזית דומה לתחזיות האנליסטים.

המשמעות היא שבשנת 2020 תעקוף צ'ק פוינט את רף ה-2 מיליארד דולר בהכנסות, ולמעשה, תגיע למספר המקורי שנמסר בתחזית החברה לשנה זו, לפני פרוץ משבר הקורונה. בשורת הרווח הנקי למניה, צ'ק פוינט צפויה לסיים את השנה עם רווח של 6.67 דולר למניה - גבוה מהתחזית המקורית.

עוד כתבות

נתיבי איילון / אילוסטרציה: Shutterstock

לידיעת הנהגים: כביש החוף ונתיבי איילון ייחסמו הרמטית למספר לילות השבוע

במסגרת העבודות על "הנתיבים המהירים", כביש החוף ונתיבי איילון צפויים להיחסם הרמטית השבוע למשך מספר לילות ● העבודות, שמבוצעות באמצעות חברת נתיבי איילון, יכללו השבוע הנפת שילוט

מוטי שרף / צילום: יהב שרף

מוטי שרף יוצא ממיזם החדשות PUSH ומוכר את המניות לפי שווי של 10 מיליון שקל

מיזם החדשות PUSH של איציק פרזאן וחברת Forever של מוטי שרף מפרידים כוחות ● לגלובס נודע כי פרזאן רוכש את מניות Forever החוצה - 35% לפי שווי של 10 מיליון שקל ● העסקה נעשית לפי שווי המיזם בעת כניסת החברה בסוף שנת 2025, אך לפי הערכות שוויו כיום גבוה יותר

משק חקלאות ישראלי / צילום: ap, Maya Alleruzzo

בלי קופות ובלי תיווך: קבוצות הוואטסאפ שמביאות את התוצרת ישירות מהחקלאים

מודל המכירה הישירה בין חקלאים לצרכנים, שנולד בקורונה והתעצם אחרי ה־7 באוקטובר, ממשיך להתרחב במהירות ● הישראלים עוברים לקבוצות רכישה שכונתיות שמתבססות על איכות ועל אמון, והיצרנים מצידם מגלים ערוץ צמיחה חדש: "אנשים אומרים לנו שהם הפסיקו לקנות גבינות בסופר"

אילוסטרציה: Shutterstock

לידיעת מפוטרי ההייטק: הטיפים שיאפשרו לכם למקסם רווח מהאופציות שקיבלתם

​מתחילת השנה פוטרו מעל 10,000 עובדים בהייטק הישראלי, כשחלקם מחזיקים באופציות ששוות כסף רב ● מחלון 90 הימים, דרך "מחוות המעסיק" שגוררות מס שולי של 50% ועד לסכנה שבמכירה מוקדמת של מניות ● גלובס על הצעדים שכדאי שכל הייטקיסט יכיר

נראה שהם מתעשרים בפולימרקט. אבל זה לא אמיתי / אילוסטרציה: Shutterstock

נראה שהם מתעשרים בפולימרקט, אבל שום דבר מזה לא אמיתי

תחקיר של הוול סטריט ג'ורנל מציג: שוק התחזיות הציף את הרשתות החברתיות בסרטונים מטעים שיצרו משפיענים בתשלום

אי־הוודאות בשווקים בשיא, והבנק שממליץ על שבע דרכים לרפד את תיקי ההשקעות

טראמפ ביטל תקיפה נגד איראן, אך אי־הוודאות נותרה גבוהה מאוד ● שחקניות מפתח בתחום הטכנולוגיה ידווחו בניו יורק, בת"א עונת הדוחות תצבור תאוצה ● תשואות האג"ח בארה"ב זינקו, אחרי שהחלטת הריבית של קווין וורש התקבלה בשווקים בצורה רעה ● המשקיעים יצפו לדוח התעסוקה בארה"ב ● וגם: שבע המלצות לריפוד תיקי ההשקעות לנוכח האינפלציה הגואה בארה"ב ● כל מה שכדאי לדעת לקראת שבוע המסחר

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

ביהמ"ש הכריע: האם חמות יכולה לסלק את כלתה מדירה לאחר הגירושים?

15 שנות מגורים בדירת החמות לא הקנו לכלה זכויות בנכס ● מנהל עיזבון חויב לפצות רוכשי דירה לאחר ששחרר כספי נאמנות מוקדם מהקבוע בהסכם ● והעליון קבע כי חתימה על חוזה מחייבת גם את מי שטוען שאינו מבין עברית ● 3 פסקי דין בשבוע

צילום: Reuters, USA TODAY Network

כולם רצים ל-AI? תסתכלו מה עושים בעלי העניין בחברת הבנייה שאיבדה 60% משוויה

מניות של חברות הפועלות בתחומים שהמשקיעים נטשו, טומנות לעתים הזדמנויות חדשות, ומי כמו בעלי עניין באותן חברות יודעים זאת בזמן הנכון ● המקרה המייצג של Builders FirstSource, שבעליה חזר לקנות מניות לאחר שבפעם הקודמת שעשה זאת ראה תשואה של פי 13

רשימת המשימות של בסנט: ''לקנות ין יפני'' / צילום: Reuters, Daniel Heuer

פתק של שר האוצר האמריקאי חשף התערבות של פעם בעשור

הין היפני צנח לשפל של 40 שנה, ומשרד האוצר האמריקאי ביצע רכישות כדי לתמוך במטבע ● כך תועד שר האוצר מורה על המהלך

ג'ף בזוס, קן גריפין ואחוזה במיאמי ביץ' ברקע / צילומים: AP-John Locher,  רויטרס - TNS/ABACA, Shutterstock

עשירי־העל כבר לא מסתפקים באחוזות. הם רוצים את הרחוב כולו

"לנדמקסרים" כמו קן גריפין ולארי אליסון רוכשים נכסים סמוכים כדי ליצור מתחמי מגורים פרטיים

נכון לעכשיו המגבלות שחלות על טורקיה לא מאפשרות מכירת F-35 / צילום: Shutterstock

תעשיית הנשק הטורקית נכשלה ולישראל יש כאב ראש חדש

אוקראינה חשפה מיירט חדש שפותח בתוך שלושה חודשים בלבד כדי להתמודד עם כטב"מי השאהד הרוסיים ● ארה"ב חוזרת לרכוש מיירטי פטריוט מדור ישן בשל מחסור במלאים ● וטורקיה מבקשת סיוע אמריקאי לפיתוח מטוס הקרב קאאן ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

סניף של רשת ג'פניקה / צילום: תמר מצפי

בשיאו של גל ההשקעות במסעדות הגיעו הרימונים על ג'פניקה. האם השוק יאבד תיאבון?

​תחום המסעדנות עמד לאחרונה במרכז גל השקעות, ואז הגיעו הרימונים על ג'פניקה ● האם הענף שגופים פיננסיים זיהו בו אפסייד משמעותי ימשיך לככב - או שאולי שדים מהעבר, כמו חשש מתנודתיות ואירועי פרוטקשן, ירחיקו ממנו שוב את הגופים הגדולים? ● "זה יכול לקרות באותה מידה גם בסניף של סופר או באתר בנייה של קבלן, אז עכשיו שופרסל או תדהר לא יהיו חברות ציבוריות?"

המונית האווירית החשמלית של Joby Aviation מוצגת בלונדון בשיתוף פעולה עם וירג'ין אטלנטיק / צילום: ap, Joby Aviation

העיר שבה מונית אווירית תיקח אתכם מהשדה למרכז

הטיסה שעשתה היסטוריה ונמשכה 24 שעות ● לונדון בדרך לדלג על הפקקים משדה התעופה ● ובאל על נפרדו מליאור סושרד ● שלושה אירועים שקרו השבוע בענף התעופה

משכנות האומה בי־ם / צילום: ליאור נכסים

יזם הפרויקט בנה פנטהאוז לעצמו ואז מכר אותו בדיסקאונט

דירת דופלקס־פנטהאוז בשטח 185 מ"ר בפרויקט "משכנות האומה" בירושלים נמכרה ב־12.25 מיליון שקל ● מדובר בפנטהאוז שתוכנן לבעל השליטה בחברה היזמית, והרוכש הוא תושב חוץ מלוס אנג'לס

השבוע שבו נתניהו התחזק במעט ובנט נחלש. מה הסיכוי שכך ייראו הבחירות?

מדינת ישראל הולכת לבחירות, והמשרוקית של גלובס מביאה את הסקרים העדכניים ביותר מכל כלי התקשורת • מי מתחזק, מי נחלש, ואיך זה משפיע על יחסי הכוחות בין המחנות? • והפעם: המפלגות הקטנות יוצרות פערים גדולים, ולמי יצביעו המתלבטים?

דרום לבנון (ארכיון) / צילום: ap, Ariel Schalit

ארדואן רוצה להציב חיילים בדרום לבנון ולהחליף את כוח הפיקוח של יוניפי"ל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: נשיא טורקיה רג'פ טאייפ ארדואן לא עוצר את תוכניות ההתרחבות הצבאית שלו סביב ישראל, וכעת מכוון גם ללבנון; בערב הסעודית, ההשפעות הכלכליות של המלחמה מחריפות מאוד; ובאיראן אסור להמר – אבל משטר האייתוללות משתמש בהימורים לצורך עקיפת סנקציות ● כותרות העיתונים בעולם

ד''ר ספי מנדלוביץ' / צילום: רמי זרנגר

ד"ר ספי מנדלוביץ': "מספר בני ה-75 ומעלה יכפיל את עצמו עד 2040"

הוא מונה לתפקיד במהלך מגפת הקורונה, עבר שלוש מלחמות והוביל את הרפורמות הכי מטלטלות בענף - מקיצור הסטאז' ועד הטמעת מקצוע "עמית רופא" ● כעת, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות ד"ר ספי מנדלוביץ' מסביר בראיון פרישה למה מערכת חזקה בחירום חייבת להיות חזקה בשגרה, איך נערכים למחסור ברופאים, וכיצד שינה מהיסוד את יחס המערכת לרופאים פוגעים מינית

אילון מאסק / צילום: Reuters, Image Press Agency

כך ייראה העתיד לפי אילון מאסק: "כסף לא ישנה ב-2035"

הוא מאמין שלכסף לא יהיה ערך, אך משיק אפליקציה להעברת כספים ● מזהיר מהשתלטות ה־AI, אבל מאיץ את הפיתוח שלה ● וסבור שאולי בעתיד הקרוב רובוטים ישלטו בעולם ● אילון מאסק התיישב לראיון של שעה וחצי עם עורכת "האקונומיסט" ושטח תפיסת עולם רוויית ניגודים

המנהיג העליון של איראן מוג'תבא חמינאי ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: AP

פרטים חדשים על המתקפה הגדולה באיראן - שלא הייתה

בצל ביטול התקיפה האמריקאית, מדינות המפרץ דורשות מוושינגטון מיירטים וערבויות הגנה - ומביעות תסכול מהיעדר אסטרטגיה ברורה • באיראן מאותתים כי ישקלו מתקפות מקדימות אם המגעים ייכשלו ● גורם איראני מכחיש את הודעת נשיא ארה"ב: "המצר חסום כל עוד תימשך התוקפנות" ● זאת לאחר שטראמפ הסביר כי "לבקשת איראן ומדינות נוספות במזרח התיכון המתקפה נבלמה" ●  עדכונים שוטפים

צילום: Shutterstock, Satenik Guzhanina

משכירים דירה? הכללים של רשות המסים שחובה להכיר

עונת מעברי הדירה בעיצומה, שכר הדירה בעלייה, ומשכירי הדירות צריכים לבדוק אם הם צריכים לדווח לרשות המסים על ההכנסות, ואם כן - באיזה מסלול לבחור ● גלובס ריכז עבורכם את כל השאלות, האופציות והנתונים הרלוונטיים