גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

צ'ק פוינט לא עוצרת בקורונה: "עובדים בעולם וירטואלי עם פחות פעילויות פיזיות"

חברת אבטחת הסייבר חזרה לספק תחזית רבעונית, לאחר שני רבעונים שבהם נמנעה מכך בשל האי-ודאות הנובעת ממשבר הקורונה ● "התוצאות טובות בעיקר לאור המצב שבו אנחנו נמצאים"

גיל שוויד / צלם: תמר מצפי
גיל שוויד / צלם: תמר מצפי

פתיחה חיובית לעונת הדוחות של החברות הישראליות ברבעון השלישי של השנה: חברת אבטחת הסייבר צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בדוחות הרבעון השלישי, וחזרה לספק תחזית רבעונית, לאחר שני רבעונים שבהם נמנעה מכך בשל האי-ודאות הנובעת ממשבר הקורונה.

ברבעון השלישי רשמה צ'ק פוינט הכנסות של 509 מיליון דולר ורווח נקי Non-GAAP של 1.64 דולר למניה, בעוד שהאנליסטים ציפו ממנה להציג הכנסות של כ-504 מיליון דולר ורווח של 1.53 דולר למניה.

צ'ק פוינט, בהובלתו של המנכ"ל והמייסד גיל שויד, רשמה צמיחה ברוב הפרמטרים המרכזיים: ההכנסות צמחו ב-3.7% ביחס לרבעון המקביל ב-2019, כולל צמיחה בכל תחומי הפעילויות, ובראשם תחום רישיונות האבטחה, שצמח ב-9.7% להכנסות של כ-169 מיליון דולר. הרווח הנקי לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP) הסתכם בכ-201 מיליון דולר, לעומת כ-188 מיליון דולר ברבעון המקביל. על בסיס Non-GAAP, נרשם רווח נקי של כ-231 מיליון דולר - עלייה של 6.5% ביחס לרבעון המקביל.

בשלושת הרבעונים הראשונים של 2020, הכנסות החברה צמחו ב-3.5% לעומת התקופה המקבילה בשנת 2019, והגיעו לכ-1.5 מיליארד דולר. הרווח הנקי לפי כללי GAAP הסתכם בכ-576 מיליון דולר - עלייה של 4.1%, והרווח הנקי על בסיס Non-GAAP גדל ב-4.4% לכ-662 מיליון דולר, שהם 4.58 דולר למניה.


"העלייה ברווח למניה יפה מאוד"

במהלך הרבעון השלישי ייצרה צ'ק פוינט כ-248 מיליון דולר מפעילות שוטפת, ומתחילת השנה הגיע הסכום ל-859 מיליון דולר - בשני המקרים מדובר בעלייה מינורית לעומת התקופות המקבילות ב-2019.

בסיום הרבעון היו לחברה בקופה כ-3.9 מיליארד דולר, וזאת לאחר שבמהלך הרבעון היא רכשה מניות של עצמה תמורת 325 מיליון דולר. הרכישה העצמית בוצעה במחיר ממוצע של מעל 120 דולר למניה, בעוד שהמחיר הנוכחי הוא כ-124.5 דולר ומשקף לצ'ק פוינט שווי שוק של 17.4 מיליארד דולר. לאחר סיום הרבעון, דווח על רכישה של סטארט-אפ ישראלי נוסף, Odo - שנרכש על ידי צ'ק פוינט, לפי הערכות, בתמורה לכ-30 מיליון דולר.

"התוצאות בסך הכל טובות, והעלייה ברווח למניה יפה מאוד. חלקה נובעת מהביצועים וחלקה מהקיטון בהוצאות, כי אנחנו עובדים בעולם וירטואלי עם פחות פעילויות פיסיות. התוצאות טובות בעיקר לאור המצב שבו אנחנו נמצאים, שהוא רחוק מאוד ממה שהתרגלנו אליו", אמר היום שויד, מייסד ומנכ"ל החברה, בשיחת זום עם עיתונאים.

לדבריו, "הצמיחה הגיעה מכמה מקורות, גם ממכירות רישיונות אבטחה, אבל לא פחות מעניין - מהנושאים האסטרטגיים שלנו: מכירות מוצרי הענן עלו ב-57%, מכירות יכולות האבטחה לנקודות קצה, כמו מחשבים אישיים ומובייל, שזה תחום חם מאוד, עלו ב-37%. הפוטנציאל שלנו הרבה יותר גבוה, ואנחנו יכולים להגיע הרבה יותר רחוק. ברבעון הזה כל אינדיקטורים החשובים שלנו עלו - לקוחות חדשים, מכירות ענן ועוד".

נכון להיום, מרבית משרדי צ'ק פוינט בעולם סגורים, ובסך הכל רק 16%-17% מכוח האדם עובדים במשרדים כעת, לעומת 20% לפני רבעון. "אנחנו עדיין חיים עמוק בלב הקורונה, וכמובן גם הלקוחות והשותפים שלנו, ואני גאה בהצלחת העובדים להמשיך לנהל את הביזנס ולהביא תוצאות", אמר שויד.

מנכ"ל צ'ק פוינט פירט בנוגע לכמה איומי סייבר ותקיפות סייבר שהחברה זיהתה במהלך הרבעון, ובהם "אכילס" - חולשה שנמצאה על שבב התקשורת של קוואלקום, שהוא שבב מרכזי בטלפונים מסוג אנדרואיד. החולשה מאפשרת להפוך את הטלפון לכלי ריגול, וצ'ק פוינט עובדת עם קוואלקום כדי לפתור זאת. חולשות אחרות נמצאו באלקסה של אמזון ובאתר ההיכרויות אוקיי קיופיד. מתקפה שזוהתה על ידי החברה היא מתקפה נמשכת מצד איראן, עם יכולות מובייל ומחשב, שבאמצעותן האיראנים פרצו לתוכנות שנחשבות לבטוחות להעברת מסרים מוצפנים. "זה היה רבעון פורה, שרק מראה כמה העולם שלנו חשוף, כמעט בכל פלטפורמה שמשתמשים בה", אמר שויד.

במקביל, הזכיר שויד כמה מוצרים שהשיקה החברה ברבעון, ובהם מוצר להגנה על סביבות IoT (אינטרנט של הדברים). על רכישת Odo אמר שויד כי זו "חברה צעירה, קטנה, אבל מאוד מוצלחת, עם טכנולוגיה מדהימה לטפל בתחום הגישה מרחוק (remote access), עם טכנולוגיה מבוססת ענן שמאפשרת ללא התקנה על המחשב להגיע לפורטל שמראה את כל האפליקציות הארגוניות - דבר שנדרש בצורה שבה אנשים עובדים כיום".

אחרי שני רבעונים שבהם נמנעה צ'ק פוינט ממתן תחזיות, הפעם החליטה החברה לפרסם תחזיות לרבעון הרביעי, אף שבחברה מדגישים כי האי-ודאות עדיין גבוהה, גם אם הפגיעה בתעשיית הסייבר עד כה לא הייתה חמורה.

"רמת האי-ודאות עדיין גבוהה, אנחנו נכנסים לגל שני באירופה, וארה"ב עוד רוכבת על הגל הראשון ויש גם אי-ודאות עם הבחירות שבפתח", הזכיר שויד. הרבעון האחרון של השנה צפוי להסתכם, להערכת החברה, עם הכנסות של 525-575 מיליון דולר ורווח נקי Non-GAAP של 2-2.18 דולר למניה. בשני המקרים, אמצע טווח התחזית דומה לתחזיות האנליסטים.

המשמעות היא שבשנת 2020 תעקוף צ'ק פוינט את רף ה-2 מיליארד דולר בהכנסות, ולמעשה, תגיע למספר המקורי שנמסר בתחזית החברה לשנה זו, לפני פרוץ משבר הקורונה. בשורת הרווח הנקי למניה, צ'ק פוינט צפויה לסיים את השנה עם רווח של 6.67 דולר למניה - גבוה מהתחזית המקורית.

עוד כתבות

משה לארי, מנכ''ל בנק מזרחי טפחות, בכנס השירות של ישראל / צילום: כדיה לוי

משה לארי, מנכ"ל מזרחי טפחות: "היקף המשכנתאות צפוי להיות אחד הגבוהים ב-5 השנים האחרונות"

משה לארי, מנכ"ל בנק מזרחי טפחות, התייחס בכנס השירות לאתגרים בשוק הנדל"ן ולהחלטת הריבית האחרונה ● "היקף המשכנתאות הצפוי ב-2026 יעמוד להערכתי בין 120-110 מיליארד שקל" ● עוד לדבריו: "עצמאות בנק ישראל חשובה לאיזון מוניטרי ופיסקלי"

הרשת החברתית רדיט על מסכי בורסת וול סטריט / צילום: ap, Yuki Iwamura

"מנגנון שמאזן בין הריטייל למוסדיים": גולשי רדיט נגד המעבר לדוח חצי שנתי

מגיבים בחריפות ליוזמה לביטול הדוחות הרבעוניים בארה"ב: "דור של משקיעי ריטייל לימד עצמו לקרוא דוחות כספיים, וכעת המנגנון יקוצץ בחצי", בזמן שלמוסדיים יש גישה חופשית להנהלות ● ומה צבי סטפק חושב על המהלך?

תל אביב / צילום: Shutterstock

נסללה הדרך לתוספת של כ־5,000 דירות חדשות במרכז תל אביב

העירייה החליטה שלא להתנגד להסרת מגבלת זכויות הבנייה ברובעים 5 ו־6 המבוקשים, מה שאמור להבטיח אישור מהיר בוועדה המחוזית ● העירייה עדיין דורשת תקן מינימלי של חניה לכל 2 דירות

חברת ההדפסות אורדע פרינט / צילום: אתר החברה

חברת ההדפסות שנמחקה מהבורסה לפי 120 מיליון שקל וחוזרת בשווי גבוה פי 6

יותר מעשור אחרי שמחקה את אורדע פרינט מהמסחר בת"א, מבקשת משפחת ונגרובסקי להחזיר לבורסה את פעילות הדפוס וה–IT שבבעלותה, לפי כ–750 מיליון שקל ● הפניקס צפויה ליהנות מהצפת ערך משמעותית על ההשקעה שביצעה אשתקד, לפי מחצית מהשווי המבוקש בהנפקה

פרויקט של אאורה בטבריה / צילום: מתוך אתר החברה

אאורה מכרה רק 163 דירות ברבעון הראשון, ונערכת לגל פרויקטים חדש

אאורה צפתה במרץ האחרון כי תמכור השנה כ־1,200 דירות ● "כחודש וחצי כל משרדי המכירות בארץ היו סגורים", נכתב בדוח החברה לרבעון הראשון

אסדת לווייתן / צילום: Reuters, Ari Rabinovitch

לוויתן עקף את התחזיות: יכולת ההפקה גדלה הרבה מעבר לתכנון

יכולת ההפקה של מאגר לוויתן עלתה ל־15.8 מיליארד מ"ק גז בשנה, לעומת יעד של 14 BCM בלבד לאחר הנחת הצינור השלישי ● השדרוג צפוי להגדיל את הכנסות השותפות ניו מד, שברון ורציו, ועשוי לסייע באספקת גז למשק המקומי, להרחבת היצוא ולחתימה על עסקאות חדשות מול תחנות כוח

ליסה סו, הוק טאן, ג'נסן הואנג, סנג'אי מהרוטרה / צילומים: Shutterstock, רויטרס, AP, Evan Vucci

עבור המניות האלו, זו כנראה התקופה הטובה בהיסטוריה

הראלי הנוכחי של מניות השבבים הולך ומתהווה בתור אחת התקופות הטובות בהיסטוריה של הסקטור ● המדד הענפי קפץ ביותר מ־80% בחודשיים האחרונים ושתי מניות התחום חצו השבוע את רף השווי של טריליון דולר ● מה מניע את הזינוק, איך הוא משפיע גם על ישראל, ומה צריך לדעת כל משקיע שבבים מתחיל?

מסעדת ''קיסו'' / צילום: יואב גורין

רשת מסעדות ראשונה מגיעה לבורסה, והמספרים נחשפים

רשת המסעדות האסייתיות קיסו, שבשליטת רותם טחן ונועם גבאי, הגישה תשקיף לקראת הנפקה ראשונית לפי שווי של כ-400 מיליון שקל (לפני הכסף) ● הרשת תקצה כ-25% ממניותיה לציבור תמורת כ-88 מיליון שקל

אילוסטרציה: Shutterstock

מיליון שקל על מחסן: פיצוי חריג לדייר סרבן

המפקחת על רישום המקרקעין קבעה כי היחידה רשומה בפנקסי המקרקעין, ורשומים לה חלקים יחסיים ברכוש המשותף, ואף אם איננה קיימת בפועל או אם אין לה זכות קיום, יש להכיר בערכם הכלכלי של זכויות בנייה הצמודות לה

כותרות העיתונים בעולם

זאת הסיבה שבטהרן עדיין נשארים סביב שולחן המו"מ

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: סומלילנד בדרך לשגרירות בירושלים והעולם חושש מבסיס ישראלי מול החות’ים, איראן חותרת להסכם שיביא לה הקלה כלכלית, וכך הפך האבטיח לסמל החדש של האנטישמיות ● כותרות העיתונים בעולם

חברות ביטוח / צילום: יח''צ, איל יצהר, שרון פאר

בעלי ביטוח מנהלים? פיצוי של עשרות אלפי שקלים בדרך אליכם

בית המשפט המחוזי קבע כי 7 חברות ביטוח ישלמו למבוטחים בהקדם האפשרי סכום שנע בין 600 מיליון למיליארד שקל ● אלו חברות יצטרכו לשלם, מי זכאי לכסף והאם לנתבעות יש מה לעשות כעת?

כוכבית ארנון, אימאד תלחמי, אליק אלמוג ועומר פרץ, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

במקום להילחם בכניסת ה-AI למוקדי השירות, "תתעסקו בלרגש את הלקוחות שלכם"

בפאנל בכנס השירות של גלובס, שעסק בחוויית הלקוח בעידן ה-AI, דיברו בכירי ענף השירות על הצורך לאזן בין אנשים לביצועים ועל השינויים החלים במוקדי השירות ● וגם: כיצד נעזרים בטכנולוגיה כדי להתאים אותה לנותני שירות אנושיים

ד''ר זאב פרבמן - מנכ''ל לייטריקס / צילום: איל יצהר

לייטריקס הירושלמית נערכת לסבב פיטורים

לגלובס נודע כי לייטריקס, המוכרת בעיקר כמפתחת אפליקציית Facetune, צפויה לבצע צמצומים כחלק משינוי רחב בפעילותה ● לפי שעה טרם ברור מה יהיה היקף הפיטורים ● באוקטובר אשתקד הודיעה לייטריקס על פיטורי כ־85 עובדים במקביל לגיוס של כ־30 עובדים חדשים לתפקידי בינה מלאכותית. השבוע נחשף בגלובס כי וויקס תפטר עד 1,000 עובדים

שי אהרונוביץ', מנכ''ל רשות המסים / צילום: יוסי זמיר

"אללה איסטור כמה מסים שילמתי": הייטקיסטים מגיבים לתוכנית הדרמטית של רשות המסים

חשיפת גלובס, לפיה רשות המסים מקדמת הצעת חוק לחייב בוגרי יחידות עילית של צה"ל לרשום חברות בארץ ולשלם בישראל מס במשך עשור, הציתה ביקורת בהייטק ● בכירים בענף מזהירים כי המהלך יוביל לבריחת יזמים לצמיתות מהארץ, אך לצד זאת נשמעים גם קולות התומכים ביוזמה ● ברשות מתעקשים שמדובר ב"משאב טבע לאומי"

זר פרחים / צילום: Shutterstock

דבר אליי בפרחים: הענף המפתיע שרשם זינוק בקניות לחג השבועות

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל • נתוני הפניקס גמא מצביעים על ירידות בכל הענפים הבולטים במשק בשבוע שבו חל חג המים והחלב, אך למרות זאת במעדניות, בקצביות ובמאפיות נרשמה עלייה מסוימת, ובענף המשתלות נרשם זינוק של קרוב ל-40%

יקיר גבאי / איור: גיל ג'יבלי

לאחר אקזיט עם תשובה: יקיר גבאי מביא לת"א נדל"ן בניו–יורק

יילוסטון הפועלת בתחום הנדל"ן להשקעה בניו יורק ומחזיקה נכסים בשווי של כ־1.66 מיליארד דולר, מבקשת לגייס כחצי מיליארד שקל באמצעות הנפקת אג"ח בת"א • בין שותפיה: הפניקס, כלל ומור • בשנים האחרונות השלימה שורת מימושים רווחיים בארה"ב

דרור רוסמן, מור חלוץ וליאת מנשה, בפאנל משותף / צילום: כדיה לוי

"נדע לפני הלקוח מה תהיה הפנייה שלו”: העתיד של מוקדי השירות בעידן ה-AI

בפאנל "שירות כמנוע צמיחה" בכנס השירות של גלובס שוחחו מור חלוץ, סמנכ”לית השירות בחברת החשמל; דרור רוסמן, סמנכ”ל החטיבה הפרטית בבזק; וליאת מנשה, מנהלת אגף השירות בשטראוס מים, על השפעת הבינה המלאכותית על עולם השירות ועל מקומם של הנציגים האנושיים בעידן הדיגיטלי • המשתתפים סיפרו כיצד הנציגים הדיגיטליים כבר מטפלים בחלק משמעותי מפניות הלקוחות וזוכים ליחס אישי ומפתיע

טקסס ארה''ב / צילום: Reuters, Carol M. Highsmith

לא זקוקה לחביות: יצרנית הנפט הגדולה בארה"ב מצאה את הדרך להוזלת החשמל

תעשיית הנפט של טקסס פורחת, אך 40% מהחשמל במדינה כבר מבוסס אנרגיה ירוקה, והמגמה רק מתרחבת ● בעזרת הרבה שמש, סוללות אגירה ושוק חופשי, המדינה גם מצליחה להוריד את המחירים לצרכנים

בוול סטריט עוקבים אחרי מהלכי הנשיא טראמפ / צילום: ap, Richard Drew

המשקיעים בוול סטריט רצים למניות, הם כנראה לא שמים לב לסיכון שמעבר לפינה

הפער בין תשואת הרווח של שוק המניות לבין תשואות האג"ח של ממשלת ארה"ב, כפי שמשתקף במדד פרמיית הסיכון במניות, הצטמצם ● כשהמצב הגיאופוליטי והחשש מאינפלציה הובילו דווקא לעלייה בתשואות האג"ח - האם נדרשת יותר ספקנות כלפי הראלי במניות

מימין: איתמר פנץ, אייל בן שושן, עמית גור, יוסי לוי ונועם בר דוד / צילום: רלי אברהמי

המיזוג המבטיח של שני משרדי עורכי הדין התפרק בתוך פחות משנה

המיזוג שהוכרז לפני פחות משנה בין משרד סלומון ליפשיץ בן ה־100 למשרדו של יוסי לוי בוטל בסוף שנת 2025 ● השם החדש לא אומץ, הכתובות לא אוחדו ושני הצדדים חזרו לפעול בנפרד