גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

צ'ק פוינט לא עוצרת בקורונה: "עובדים בעולם וירטואלי עם פחות פעילויות פיזיות"

חברת אבטחת הסייבר חזרה לספק תחזית רבעונית, לאחר שני רבעונים שבהם נמנעה מכך בשל האי-ודאות הנובעת ממשבר הקורונה ● "התוצאות טובות בעיקר לאור המצב שבו אנחנו נמצאים"

גיל שוויד / צלם: תמר מצפי
גיל שוויד / צלם: תמר מצפי

פתיחה חיובית לעונת הדוחות של החברות הישראליות ברבעון השלישי של השנה: חברת אבטחת הסייבר צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בדוחות הרבעון השלישי, וחזרה לספק תחזית רבעונית, לאחר שני רבעונים שבהם נמנעה מכך בשל האי-ודאות הנובעת ממשבר הקורונה.

ברבעון השלישי רשמה צ'ק פוינט הכנסות של 509 מיליון דולר ורווח נקי Non-GAAP של 1.64 דולר למניה, בעוד שהאנליסטים ציפו ממנה להציג הכנסות של כ-504 מיליון דולר ורווח של 1.53 דולר למניה.

צ'ק פוינט, בהובלתו של המנכ"ל והמייסד גיל שויד, רשמה צמיחה ברוב הפרמטרים המרכזיים: ההכנסות צמחו ב-3.7% ביחס לרבעון המקביל ב-2019, כולל צמיחה בכל תחומי הפעילויות, ובראשם תחום רישיונות האבטחה, שצמח ב-9.7% להכנסות של כ-169 מיליון דולר. הרווח הנקי לפי כללי החשבונאות המקובלים (GAAP) הסתכם בכ-201 מיליון דולר, לעומת כ-188 מיליון דולר ברבעון המקביל. על בסיס Non-GAAP, נרשם רווח נקי של כ-231 מיליון דולר - עלייה של 6.5% ביחס לרבעון המקביל.

בשלושת הרבעונים הראשונים של 2020, הכנסות החברה צמחו ב-3.5% לעומת התקופה המקבילה בשנת 2019, והגיעו לכ-1.5 מיליארד דולר. הרווח הנקי לפי כללי GAAP הסתכם בכ-576 מיליון דולר - עלייה של 4.1%, והרווח הנקי על בסיס Non-GAAP גדל ב-4.4% לכ-662 מיליון דולר, שהם 4.58 דולר למניה.


"העלייה ברווח למניה יפה מאוד"

במהלך הרבעון השלישי ייצרה צ'ק פוינט כ-248 מיליון דולר מפעילות שוטפת, ומתחילת השנה הגיע הסכום ל-859 מיליון דולר - בשני המקרים מדובר בעלייה מינורית לעומת התקופות המקבילות ב-2019.

בסיום הרבעון היו לחברה בקופה כ-3.9 מיליארד דולר, וזאת לאחר שבמהלך הרבעון היא רכשה מניות של עצמה תמורת 325 מיליון דולר. הרכישה העצמית בוצעה במחיר ממוצע של מעל 120 דולר למניה, בעוד שהמחיר הנוכחי הוא כ-124.5 דולר ומשקף לצ'ק פוינט שווי שוק של 17.4 מיליארד דולר. לאחר סיום הרבעון, דווח על רכישה של סטארט-אפ ישראלי נוסף, Odo - שנרכש על ידי צ'ק פוינט, לפי הערכות, בתמורה לכ-30 מיליון דולר.

"התוצאות בסך הכל טובות, והעלייה ברווח למניה יפה מאוד. חלקה נובעת מהביצועים וחלקה מהקיטון בהוצאות, כי אנחנו עובדים בעולם וירטואלי עם פחות פעילויות פיסיות. התוצאות טובות בעיקר לאור המצב שבו אנחנו נמצאים, שהוא רחוק מאוד ממה שהתרגלנו אליו", אמר היום שויד, מייסד ומנכ"ל החברה, בשיחת זום עם עיתונאים.

לדבריו, "הצמיחה הגיעה מכמה מקורות, גם ממכירות רישיונות אבטחה, אבל לא פחות מעניין - מהנושאים האסטרטגיים שלנו: מכירות מוצרי הענן עלו ב-57%, מכירות יכולות האבטחה לנקודות קצה, כמו מחשבים אישיים ומובייל, שזה תחום חם מאוד, עלו ב-37%. הפוטנציאל שלנו הרבה יותר גבוה, ואנחנו יכולים להגיע הרבה יותר רחוק. ברבעון הזה כל אינדיקטורים החשובים שלנו עלו - לקוחות חדשים, מכירות ענן ועוד".

נכון להיום, מרבית משרדי צ'ק פוינט בעולם סגורים, ובסך הכל רק 16%-17% מכוח האדם עובדים במשרדים כעת, לעומת 20% לפני רבעון. "אנחנו עדיין חיים עמוק בלב הקורונה, וכמובן גם הלקוחות והשותפים שלנו, ואני גאה בהצלחת העובדים להמשיך לנהל את הביזנס ולהביא תוצאות", אמר שויד.

מנכ"ל צ'ק פוינט פירט בנוגע לכמה איומי סייבר ותקיפות סייבר שהחברה זיהתה במהלך הרבעון, ובהם "אכילס" - חולשה שנמצאה על שבב התקשורת של קוואלקום, שהוא שבב מרכזי בטלפונים מסוג אנדרואיד. החולשה מאפשרת להפוך את הטלפון לכלי ריגול, וצ'ק פוינט עובדת עם קוואלקום כדי לפתור זאת. חולשות אחרות נמצאו באלקסה של אמזון ובאתר ההיכרויות אוקיי קיופיד. מתקפה שזוהתה על ידי החברה היא מתקפה נמשכת מצד איראן, עם יכולות מובייל ומחשב, שבאמצעותן האיראנים פרצו לתוכנות שנחשבות לבטוחות להעברת מסרים מוצפנים. "זה היה רבעון פורה, שרק מראה כמה העולם שלנו חשוף, כמעט בכל פלטפורמה שמשתמשים בה", אמר שויד.

במקביל, הזכיר שויד כמה מוצרים שהשיקה החברה ברבעון, ובהם מוצר להגנה על סביבות IoT (אינטרנט של הדברים). על רכישת Odo אמר שויד כי זו "חברה צעירה, קטנה, אבל מאוד מוצלחת, עם טכנולוגיה מדהימה לטפל בתחום הגישה מרחוק (remote access), עם טכנולוגיה מבוססת ענן שמאפשרת ללא התקנה על המחשב להגיע לפורטל שמראה את כל האפליקציות הארגוניות - דבר שנדרש בצורה שבה אנשים עובדים כיום".

אחרי שני רבעונים שבהם נמנעה צ'ק פוינט ממתן תחזיות, הפעם החליטה החברה לפרסם תחזיות לרבעון הרביעי, אף שבחברה מדגישים כי האי-ודאות עדיין גבוהה, גם אם הפגיעה בתעשיית הסייבר עד כה לא הייתה חמורה.

"רמת האי-ודאות עדיין גבוהה, אנחנו נכנסים לגל שני באירופה, וארה"ב עוד רוכבת על הגל הראשון ויש גם אי-ודאות עם הבחירות שבפתח", הזכיר שויד. הרבעון האחרון של השנה צפוי להסתכם, להערכת החברה, עם הכנסות של 525-575 מיליון דולר ורווח נקי Non-GAAP של 2-2.18 דולר למניה. בשני המקרים, אמצע טווח התחזית דומה לתחזיות האנליסטים.

המשמעות היא שבשנת 2020 תעקוף צ'ק פוינט את רף ה-2 מיליארד דולר בהכנסות, ולמעשה, תגיע למספר המקורי שנמסר בתחזית החברה לשנה זו, לפני פרוץ משבר הקורונה. בשורת הרווח הנקי למניה, צ'ק פוינט צפויה לסיים את השנה עם רווח של 6.67 דולר למניה - גבוה מהתחזית המקורית.

עוד כתבות

כהן, לארי, פרידמן, לוי, ענתבי / צילומים: יח''צ, תמר מצפי, אורן דאי, איל יצהר, שלומי יוסף, ענבל מרמרי. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

קילקל את חגיגת הרווחים בבנקים: דיסקונט נענש על דוחות חלשים

בשנה שבה רושמים הבנקים הגדולים בישראל רווח שיא מצרפי השקול לכ-5% מתקציב המדינה, אכזבו דוחות דיסקונט את המשקיעים, ששלחו את המניה לירידה חדה ● לאומי הציג את הרווח השנתי הגבוה ביותר, כשהפועלים צמוד אליו, מזרחי הוביל בתשואה להון, והבינלאומי בעמלות בורסה ● לידר: "הבנקים מצליחים לצמוח בפעילות ושומרים על הפרשות נמוכות להפסדי אשראי. מהצד השני המרווח הפיננסי שלהם יורד"

פגיעה של טיל איראני במרכז הארץ / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

שתי הערים שהפכו לשיאניות האזעקות בישראל

חיזבאללה מרכזת מאמצים קרוב לגבול, איראן מכוונת את הטילים לנתב"ג ● מפת ההתרעות מעידה: אלה היישובים בארץ שספגו הכי הרבה אש מתחילת המבצע ● שאלת השעה

גדי דנקנר / צילום: אוראל כהן

שווי של 75 מיליון שקל: גדי דנקנר מוכר את השליטה בחברת ההתחדשות העירונית

אינטרגאמא משתלטת על חברת ההתחדשות העירונית שהקים גדי דנקנר ● הקרן הפילנתרופית של חברת התוכנה מאנדיי מפעילה צוות ייעודי למענה במצבי חירום ● וזו המנכ"לית החדשה של חברת GreenRoad ● אירועים ומינויים

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית / צילום: יוסף יהושע

מנכ"ל התעשייה האווירית: ההנפקה הקרובה תחזק את ההשקעה בפיתוח וברכש

על רקע פרסום הדוחות הכספיים של התעשייה האווירית, מספר מנכ"ל התעשייה האווירית בועז לוי כי "החברה ניצבת בקדמת הבמה של החברות הביטחוניות ברחבי העולם" ● לפי נתוני הדוחות נרשם כי ב-2025 היה גידול בהיקף המכירות של החברה למעל ל-7.3 מיליארד דולר, לעומת כ-6.1 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד

שאול נאוי / צילום: יונתן בלום

הרווח הנקי זינק ב-20%, אז מדוע יו"ר יעקב פיננסים מוותר על הבונוס פעם שנייה ברציפות?

הרווח הנקי של חברת האשראי החוץ בנקאי עלה השנה ב-20% והסתכם ב-83 מיליון שקל, עליה שנבעה מגידול בתיק האשראי של החברה ● שאול נאוי ואברהם חיניץ נימקו את החלטתם בוויתור על הבונוס "לנוכח המצב הבטחוני הנוכחי"

למי יעלה הנטו?

הרפורמה המפתיעה שנשארה בפנים: העובדים שיגדל להם בקרוב הנטו

שר האוצר וראש הממשלה הודיעו כי חוק ההסדרים יכלול את רפורמת ריווח מדרגות המס - שנועד להגדיל את שכר הנטו למעמד הביניים ● דיונים שנערכו בוועדת הכספים חשפו מי ייהנה מההטבה ● במסגרת הרפורמה יתווספו עד 5,000 שקל בשנה לשכר, אולם היא צפויה להעמיק את הגירעון

מוג'תבא חמינאי,  המנהיג העליון של איראן / צילום: Reuters, Anadolu

מינוי חמינאי הבן רומז שאיראן מכוונת למלחמה ארוכה מול ארה"ב וישראל

מוג'תבא חמינאי, המנהיג העליון החדש של איראן, צפוי לנקוט עמדה לעומתית כלפי המערב ● "עלייתו של הבן מרמזת על אסטרטגיה ברורה - התנגדות כלפי המערב", אומרים מומחים ● האם מאמציו של טראמפ להכניע את המשטר נכשלו?

פעמון הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

החברה שעלתה ב-40% בפחות משבוע, והאם יבואו רבות אחריה?

שוק ההנפקות נוטה לעצור בזמני משבר ומלחמות, אך לפי שעה החתמים משדרים עסקים כמעט כרגיל: "עובדים מהבית, בזום. זו רק אי נוחות זמנית" ● בשוק טוענים כי 50 חברות חדשות נמצאות בדרך לבורסה - שיא של 5 שנים ● מה בכל זאת עלול לעצור את החגיגה?

בניין משרד האוצר / צילום: רפי קוץ

מסתמן: כך ייראה מתווה הסיוע לעסקים שנפגעו במלחמה

שר האוצר צפוי להציע מאוחר יותר את מתווה הסיוע לעסקים ● פרטים ראשונים שהגיעו ללשכת יועצי המס מגלים כי עסקים יידרשו להוכיח ירידה של 25% במחזור החודשי או 12.5% במחזור הדו־חודשי כדי להיות זכאים לפיצוי, והמענקים יכללו השתתפות בהוצאות קבועות ובהוצאות שכר

פגיעה במועצה המקומית בענה שבצפון כתוצאה מירי הרקטות הערב / צילום: דוברות מד''א

אזעקות ללא הפסקה בצפון; תקיפות עזות בדאחיה

חיזבאללה במטח כבד לצפון: 100 רקטות נורו מלבנון, פצועים קל בפגיעה במבנה בבענה ● אינדיקציה שתזמון הירי תואם בין איראן לחיזבאללה ● חיל האוויר תוקף תשתיות חיזבאללה ברחבי לבנון ● נשיא ארה"ב: "איראן משלמת על 47 שנות מוות והרס, לא נשאר כמעט מה לתקוף" ●  דובר צה"ל מתייחס לגל השמועות על מטח כבד: "אין שינוי בהנחיות" ● שר הביטחון כ"ץ: "המבצע יימשך ללא הגבלת זמן" ● עדכונים שוטפים

אורי סירקיס, מנכ''ל ישראייר / צילום: יח''צ

מנכ"ל ישראייר עולה למתקפה: "הציניקנים טועים, לא מרוויחים מהמצב"

אורי סירקיס בראיון טעון על המבצע המורכב בדובאי תחת איומי טילים, מחירי הכרטיסים וחברות התעופה הזרות - ש"שואפות להחליש את המקומיות" ● על סוגיית הלינה לנוסעים שנתקעו: "החוק הקיים לא נכתב למצבי קיצון שבהם השמיים נסגרים"

עסקים שנפגעו בעקבות הנפילה בקרית אונו / צילום: פרטי

באוצר חשפו את מתווה הפיצוי לעסקים: הגדולים נותרו בחוץ, וכמה יקבלו היתר?

המתווה שהוצג על ידי שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כולל פיצויים על פגיעה של 25% מהמחזור ומעלה, לעסקים עם מחזור של עד 400 מיליון שקל ● המודל מתמקד בהחזר על הוצאות שכר והוצאות קבועות ● הרשתות הגדולות נותרו בחוץ, ובשוק חוששים שהן יוציאו אלפי עובדים לחל"ת

מיצרי הורמוז / צילום: Reuters, Stringer

התנועה בהורמוז נעצרה? כך מגיבים באיראן לאיומים מארה"ב

עפ"י לויד'ס ליסט, העוקבים אחרי תנועת הספינות באזור, מעבר הספינות צנח מ־60־70 בכל יום, לשלוש ספינות לכל היותר ● מי שבעיקר עוברות במיצר כעת הן ספינות "צי הצללים" האיראני

הפגנה פרו-פלסטינית בלונדון בשנה שעברה / צילום: Reuters, Yann Tessier Thomas Krych

לראשונה מזה עשור: בוטלה הפגנת ענק איראנית נגד ישראל בלונדון

הממשלה הבריטית הודיעה על ביטול הפגנת "יום אל-קודס" בלונדון בסוף השבוע הקרוב, שבה היו אמורים להשתתף רבבות בני אדם ● הנימוק הרשמי לביטול הוא המלצה של משטרת המטרופולין של לונדון, וזאת בשל חשש מ"חיכוך ואלימות" בין קבוצות פרו-פלסטיניות ופרו-איראניות לבין המפגינים נגדן

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

נעילה מעורבת בוול סטריט; מחירי הנפט חזרו לטפס

מדד הדאו ג'ונס מוטה התעשייה ירד בכ-0.6% ● סוכנות האנרגיה הבין־לאומית הסכימה לשחרר 400 מיליון חביות לשוק הנפט, נפט מסוג ברנט נסחר סביב 92 דולר לחבית ● מחירי האג"ח הממשלתיות בארה"ב המשיכו לרדת ● הדולר התחזק בעולם ● אורקל זינקה בכ-9% בעקבות הדוחות ● ביקוש שיא להנפקת האג"ח של אמזון

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

שני בנקים גדולים באיראן נפלו, לאזרחים אין גישה לכסף

הבנק הלאומי ובנק משמרות המהפכה הפסיקו את פעילותם, והאיראנים אינם יכולים למשוך כסף או להשתמש בצ'קים ● מומחים מעריכים כי ייתכן שמדובר במתקפה פיזית, מתקפת סייבר או בצעד יזום של המשטר לניתוק המערכות כדי למנוע פריצה ● במקביל, איראן מאיימת לפגוע במרכזים פיננסיים הקשורים לישראל וארה"ב

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: דוברות שר האוצר

המלחמה עם איראן היא הסולם של סמוטריץ' לרדת מהעץ עליו טיפס

שר האוצר טען היום כי בשל המלחמה הוא מעדיף להגיע להסכמות רחבות לגבי הרפורמות אותן הוא קידם בלהט בחודשים האחרונים - ולכן קידומן מושהה כרגע ● אלא שגם לפני המלחמה סמוטריץ' התקשה להשיג להן רוב בכנסת, וספק אם היה מצליח להעביר אותן בכל מקרה

כלי רכב עוצרים מתחת לגשר בזמן אזעקה / צילום: פביו טרופה

האם כדאי להתחבא מטילים מתחת לגשר או בתוך מנהרה?

כאשר שומעים אזעקה על הכביש, המחשבה הראשונה תהיה למצוא מרחב מכוסה - כמו מנהרה או גשר ● פיקוד העורף ממליץ לפעול הפוך ● שאלת השעה

עו''ד לבנת עין-שי וילדר, היועצת המשפטית של הבורסה בת''א / צילום: שלומי יוסף

האקזיט של היועמ"שית: הבכירה בבורסה שהרוויחה 9 מיליון שקל ממימוש מניות

לבנת עין-שי וילדר, היועמ"שית של הבורסה, ביצעה את המימוש לאחר שמניית הבורסה צנחה בעקבות הדוחות השנתיים ● שורה של בכירים בבורסה מימשו אופציות באוקטובר ו"פספסו" רווח של עשרות מיליוני שקלים

נשיא סין שי ונשיא איראן פזשכיאן נפגשים בבייג'ינג / צילום: ap, Ng Han Guan

המומחה שמסביר למה המרוויחה הגדולה מהמלחמה היא סין

בזמן שארה"ב שוחקות חימושים, בבייג'ינג מסתכל מהצד ● יובל וינרב, מומחה ומגיש הפודקסט "להבין את סין", מסביר למה בייג'ינג לא תזיל דמעה אם איראן תיפול