גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

ההשבחה המהירה של בני הדודים דוידי את יהודאי בסימפליויה

פימי רכשה את הפעילות מידי טבע והקימה את חברת סימפליויה בשנת 2019 בהשקעה של 47.5 מיליון דולר ● פימי החזירה במצטבר עם עסקה זו 67 מיליון דולר על ההשקעה

ישי דוידי / צילום: יונתן בלום, גלובס
ישי דוידי / צילום: יונתן בלום, גלובס

הצפת ערך מהירה של קרן פימי: כשנה וחצי לאחר שהשלימה את היחידה העסקית שנקראה Tevadaptor (מפעל מיגדה בקריית שמונה) מידי חברת התרופות טבע, מכניסה הקרן שותפים להשקעה לפי שווי גבוה פי שלושה.

קרן פימי, בראשותו של ישי דוידי, רכשה את הפעילות מטבע בתמורה ל-47.5 מיליון דולר, וכעת היא מוכרת 33% ממניות החברה - ששמה הנוכחי הוא סימפליויה - לחברת הפניקס וללאומי פרטנרס (בחלקים שווים) תמורת 47 מיליון דולר ולפי שווי חברה של 140 מיליון דולר.

עוד קודם למימוש הנוכחי החזירה פימי לעצמה 20 מיליון דולר שחולקו כדיבידנד, כך שבמצטבר עם עסקה זו היא כבר משלימה החזר של 67 מיליון דולר, גבוה מהיקף ההשקעה שלה, וממשיכה להחזיק בכ-67% ממניות סימפליויה, ששוויין בעסקה הנוכחית הוא כ-94 מיליון דולר.

סימפליויה עוסקת בייצור מכשור רפואי, ומתמקדת בייצור מוצרים שמגינים על הצוות הרפואי בבתי החולים מפני חשיפה לחומרים מסוכנים בעת טיפול כימותרפי לחולי סרטן. החברה מעסיקה כיום קרוב ל-200 עובדים, במפעל בקריית שמונה ובמשרדים בהוד השרון. ככל הידוע, מגפת הקורונה לא השפיעה מהותית על תוצאות החברה, משום שפעילותה מתמקדת בתחום האונקולוגי שבו הטיפולים נמשכים באופן רציף גם בעת המגבלות שהטילו מדינות שונות.

קרן פימי, שהיא קרן הפרייבט אקוויטי הגדולה והוותיקה בישראל, רכשה כאמור את הפעילות כשנה וחצי לאחר שטבע שמה אותה על המדף, כחלק מתוכנית ההתייעלות הרחבה שעליה הכריזה בסוף 2017.

לאחר שמצבה הפיננסי הידרדר ועלה החשש שלא תוכל להחזיר את מלוא החובות שלה, טבע החליטה אז למכור או לסגור פעילויות שונות. מכיוון שהמפעל בקריית שמונה היה רווחי, הוחלט שלא לסגור אותו אלא להעמידו למכירה, ומספר שמות של רוכשים פוטנציאליים הוזכרו לאורך התקופה. עם זאת, מכרז שערכה טבע לא צלח, ורק אז החל מו"מ עם קרן פימי שהסתיים בעסקה, וזאת לאחר הסכם קיבוצי שנחתם בין טבע לעובדים.


הנהלה חדשה, מתעניינים נוספים בהשקעה

מה מסביר את הקפיצה בשווי החברה והאם טבע פספסה עסקה בשווי גבוה בהרבה? נראה שבמקרה זה, טבע, שממילא נדרשה למכור את הפעילות וניסתה לעשות זאת במשך תקופה ארוכה, לא הייתה יכולה להשיג את השווי הנוכחי או קרוב אליו, משום שחברת סימפליויה כיום שונה מזו שנמכרה לפימי בחודש מאי 2019.

זאת מכיוון שלאחר שהפעילות נרכשה, קרן פימי - לצד אורי יהודאי, לשעבר מנכ"ל חברת פרוטרום, שהצטרף להשקעתה של פימי כמשקיע ומונה ליו"ר הפעיל של סימפליויה - הובילו מהלך שבנה את החברה מהיסוד. יהודאי, אגב, הוא בן דודו של ישי דוידי מפימי.

הפעילות שנרכשה לא הייתה למעשה חברה בפני עצמה: לא הייתה בה הנהלה מסודרת וכל פעילות בה הייתה כפופה לחלק הרלוונטי בתוך טבע (כספים, מו"פ וכדומה). תחום השיווק בה היה כפוף לטבע ישראל, למרות שעיקר המכירות היו לחו"ל.

כל הנושאים הללו הוסדרו תחת ההנהלה החדשה, ובמקביל הושקעו מאמצים במו"פ לקראת השקה צפויה של הדור הבא של המוצר, בשנה הבאה. ייתכן שבעתיד הקרוב אף יתבצעו מהלכי מיזוגים ורכישות, מה שעד כה לא קרה.

מלבד הפניקס ולאומי פרטנרס, היו ככל הידוע גופים נוספים שהתעניינו בכניסה להשקעה בחברה לצד קרן פימי, על רקע ההערכות על הצמיחה הצפויה בה ועל הרווחיות המשופרת.

לדברי יהודאי, יו"ר ושותף בסימפליויה, "עם רכישת הפעילות בנינו הנהלה מצוינת והובלנו מהלכים אסטרטגיים שלשמחתנו כבר מביאים תוצאות. החברה צומחת, נכנסת לשווקים חדשים ופועלת להגדלת נתח השוק העולמי שלה, תוך האצת פיתוח מוצרים חדשניים ובניית מנועי צמיחה, זאת בין היתר באמצעות יצירת שיתופי פעולה עם חברות סטארט-אפ וחברות ישראליות ובינלאומיות וביצוע רכישות אסטרטגיות, במטרה להפוך לשחקן גלובלי משמעותי בתחום המכשור הרפואי.

"לחברה הנהלה מעולה שנמשיך לחזק, ואנו שמחים על הצטרפות המשקיעים החדשים ובטוחים כי יחד נמשיך להוביל את החברה, תוך האצת הצמיחה הרווחית שלה". 


פימי תרכוש את רפא?

בעת השלמת המכירה של הפעילות לפימי, טבע, המנוהלת על-ידי קאר שולץ, נסחרה בשווי של 16.6 מיליארד דולר, אולם מאז איבדה מניית החברה קרוב ל-39% מערכה. כך, טבע נסחרת כעת בבורסות של ניו יורק ושל תל אביב במחיר מניה של 9.35 דולרים המשקף שווי שוק של 10.3 מיליארד דולר.

בשבוע שעבר נודע על ביטולה של עסקה אחרת שנולדה כחלק מתוכנית ההתייעלות של טבע: חברת הנדל"ן לוינשטין שהייתה אמורה לרכוש את הנכס בו פעל בעבר מפעל הטבליות של טבע בירושלים, ונסגר כחלק מההתייעלות, הגיעה להסכמה עם טבע על ביטול העסקה שהיקפה עמד על 171 מיליון שקל.

באשר לקרן פימי, זו אמורה הייתה ליהנות בתקופה הנוכחית מהצפת ערך מכובדת בחברת פורטפוליו נוספת שלה - גילת לוויינים - אך העסקה בוטלה בצל משבר הקורונה. פימי היא בעלת המניות הגדולה בגילת (33.9%) לצד מבטח שמיר (9.7%). בחורף האחרון דווח על מכירת גילת לקומטק מארה"ב בעסקת מניות ומזומן בשווי שעמד על 577 מיליון דולר בעת חתימת העסקה - שווי ששיקף תשואה של פי 2.5 לפימי. אך לאחר הידרדרות במחירי המניות של שתי החברות ופגיעה בתוצאות הפיננסיות שלהן, ניסתה הרוכשת לבטל את העסקה, ולאחר תביעות הדדיות הגיעו השתיים להסכם פשרה במסגרתו גילת תקבל מקומטק פיצוי של 70 מיליון דולר.

בד בבד פורסם לאחרונה כי הקרן מנהלת מו"מ על רכישתה של חברת התרופות הישראלית רפא. במסגרת העסקה המתרקמת, עשויה פימי לרכוש את השליטה ברפא ממשפחת סאקלר האמריקאית, לפי שווי חברה של יותר מ-700 מיליון שקל. עסקה זו עשויה להיות אחת הרכישות הגדולות של פימי בשנים האחרונות, וצעד נוסף בבניית הפורטפוליו של הקרן בעולם הרפואי.

רפא מייצרת בישראל תרופות גנריות ומשווקת את התרופות שלה בארץ, וכן מייצגת חברות תרופות בינלאומיות שאת מוצריהן היא משווקת בישראל. משפחת סאקלר רכשה את השליטה בחברת ב-1973. על פי ההערכות, הכנסות רפא מגיעות לכ-500 מיליון שקל בשנה מהשוק הישראלי. החברה מעסיקה מאות עובדים בישראל, בעיקר במפעל בירושלים, שהתחיל לפעול ב-2013. רפא מנוהלת כיום על ידי אמיר לוין, נכדו של המייסד ברוך לוין. המו"מ על מכירת רפא מגיע כנראה על רקע ההסתבכות של משפחת סאקלר בפרשת האופיואידים בארה"ב. 

עוד כתבות

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

השקל נחלש בחדות מול המטבעות הזרים. אלו הסיבות

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

המשקיעים בקרן הגידור המפורסמת לא מרוצים ודורשים את הכסף

משקיעים בקרן של ריי דליו טוענים שהם מתוסכלים מהתשואות בשנים האחרונות ● רבים מהמשקיעים המוסדיים שהשקיעו סכומי כסף גדולים מושכים את כספם ● "יש לנו אכזבה לאורך תקופה ארוכה", מספרת אחת מהמשקיעות בקרן

וול סטריט / צילום: Shutterstock

הירידות בוול סטריט מתמתנות; מטא צוללת ב-10%, אנבידיה עולה ב-4%

נאסד"ק יורד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM צוללת ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן מזנקת לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו